ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

ΜΟΝΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

ΜΕ ΜΟΝΗτην Τουρκία να ψηφίζει εναντίον, υιοθετήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου στην ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, το ψήφισμα για το Δίκαιο της Θάλασσας, το οποίο μεταξύ άλλων καλύπτει ένα μεγάλο εύρος ζητημάτων από την εφαρμογή της Σύμβασης έως και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών, την υφαλοκρηπίδα και την περιφερειακή συνεργασία.Πάντως, τα μόνα δύο θιγόμενα, από τη συμπεριφορά της Τουρκίας στο Δ.τ.Θ., κράτη, δηλαδή η Ελλάς και η Κύπρος, μόνο να την… γλείφουν γονυπετώς και να την εξευμενίζουν διαρκώς, την έμαθαν!

Απομόνωση Τουρκίας για Δίκαιο της Θαλάσσης
ΜΕ ΜΟΝΗ την Τουρκία να ψηφίζει εναντίον, υιοθετήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου στην ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, το ψήφισμα για το Δίκαιο της Θάλασσας, το οποίο μεταξύ άλλων καλύπτει ένα μεγάλο εύρος ζητημάτων από την εφαρμογή της Σύμβασης έως και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών, την υφαλοκρηπίδα και την περιφερειακή συνεργασία

Το 34σέλιδο ψήφισμα αναγνωρίζει ότι τα οφέλη από τη Σύμβαση του Δικαίου της θάλασσας μπορεί να διευρυνθούν από τη διεθνή συνεργασία, τεχνική βοήθεια και προηγμένη επιστημονική γνώση.

Το γεγονός ότι 152 κράτη-μέλη ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος με μοναδική αρνητική ψήφο αυτής της Τουρκίας δείχνει την απομόνωση, στην οποία βρίσκεται η Τουρκία σε διεθνές επίπεδο στο θέμα αυτό.

Είναι επίσης πασιφανές ότι η Τουρκία τόσο στα θέματα υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου όσο και στο θέμα της οριοθέτησης της ΑΟΖ ( Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης) της Κύπρου και εκμετάλλευσης του ορυκτού της πλούτου δεν μπορεί να βρει υποστηρικτές γιατί με τις θέσεις της παραβιάζει την Σύμβαση του Δικαίου, η οποία τυγχάνει καθολικής υποστήριξης από τη διεθνή κοινότητα.

Ο Τούρκος αντιπρόσωπος επεξηγώντας την ψήφο του είπε ότι οι λόγοι που η Τουρκία δεν είναι μέρος της Σύμβασης και καταψηφίζει το ψήφισμα είναι γιατί δεν λαμβάνονται υπόψη αντικρουόμενα συμφέροντα και ευαισθησίες αναφορικά με ειδικές περιπτώσεις και δεν παρέχει επαρκείς ασφαλιστικές δικλίδες σε ειδικές γεωγραφικές περιοχές όπως τις κλειστές και ημίκλειστες θάλασσες. Με το ψήφισμά της όμως η Γενική Συνέλευση αποφάνθηκε ότι δεν κάνει δεκτές τις τουρκικές αυτές αξιώσεις.

Ειρήσθω Χαρά στην… απομόνωση!

ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΖΑΡΟ ΜΑΥΡΟ

Τ Η Ν ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ «απομόνωσή» της, μόνη αυτή έναντι 152 κρατών, επιλέγει η Τουρκία. Προκειμένου να υπερασπίσει τα δικά της στρατηγικά συμφέροντα. Όπως η ίδια τα αντιλαμβάνεται. Και προκειμένου, κυρίως, να διατηρήσει αλώβητο τον επεκτατισμό της, σε βάρος Ελλάδας και Κύπρου στο θαλάσσιο, υποθαλάσσιο και εναέριο χώρο. Οι εφημερίδες έγραφαν χθες, για «απομόνωση της Τουρκίας». Απέφυγαν όμως να εξιχνιάσουν γιατί η Άγκυρα, τόλμησε, μόνη της, στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ της 4.12.09, να ψηφίζει εναντίον του Δικαίου της Θαλάσσης (Δ.τ.Θ.). Και, κυρίως, αν αυτή η «απομόνωση», βλάπτει ή ωφελεί τα τουρκικά συμφέροντα. Ιδίως όταν:

(α) Αρνούμενη, ΜΟΝΗ η Τουρκία, να ψηφίσει, διαλαλεί και στις 152 άλλες χώρες ότι ΔΕΝ τη δεσμεύει το Δ.τ.Θ.

(β) Απαιτεί να κατανοήσουν ΟΛΑ τα κράτη την «ιδιαιτερότητά» της και, προπάντων, να γίνει ΣΕΒΑΣΤΗ η «μοναδικότητά» της.

(γ) Διαλαλεί προς όλους εξαρχής ότι, για τους «κανόνες δικαίου» που η ίδια η Τουρκία δεν έβαλε την υπογραφή της, σε ΟΥΔΕΝΑ αναγνωρίζει δικαίωμα να την κατηγορήσει, τώρα ή στο μέλλον, ότι τους παραβιάζει. Και, βεβαίως:

(δ) Επιβάλλει στους φόβω υποτασσομένους στην τουρκική πολιτική στρατιωτικής ΙΣΧΥΟΣ, σε Αθήνα και Λευκωσία, τούς δικούς της όρους, σε όσα αφορούν το Αιγαίο, την Κύπρο και τις θαλάσσιες Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ) της Ελλάδος αφ’ ενός και της Κυπριακής Δημοκρατίας αφ’ ετέρου.

Τ Ρ Ε Φ Ε Ι κανείς την παραμικρή υποψία ή ψευδαίσθηση ότι, αυτή η «απομόνωση» της Τουρκίας, θα επισύρει εναντίον της έστω και την απειροελάχιστη κύρωση από την περιλάλητη… Διεθνή Κοινότητα των ομογνωμούντων 152 κρατών; Πάντως, τα μόνα δύο θιγόμενα, από τη συμπεριφορά της Τουρκίας στο Δ.τ.Θ., κράτη, δηλαδή η Ελλάς και η Κύπρος, μόνο να την… γλείφουν γονυπετώς και να την εξευμενίζουν διαρκώς, την έμαθαν! Προσφέροντάς της… «γενναιόδωρες προσφορές»! Σαν εκείνες του κ. Σημίτη το 1997 προς Ντεμιρέλ, στη Μαδρίτη. Όπου, 1η φορά η Αθήνα, υπό την «αιγίδα» της κ. Ματλίν Ολμπράιτ, Υπ.Εξ. των ΗΠΑ, αναγνώρισε «ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο»! Ή, σαν εκείνες τις «γενναιοδωρίες» του κ. Χριστόφια, που τής προσέφερε 23 Μαΐου 2008 και «Συνεταιρισμό Δύο Συνιστώντων Στέιτς» στην Κύπρο! Διότι, η Άγκυρα ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ γνωρίζει το Ε-89 από τον Μηλίων Διάλογο του Θουκυδίδη: «Το επιχείρημα του Δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού». Αλλιώτικα: «Ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του» (μτφρ. Ελ. Βενιζέλου).
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ



ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ



ΑΥΤΑ ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΛΩΣΣΑΣ !!!

Στο κάτω κείμενο έχουμε την "επιστολή" συμπληρωμένη....!
Κύριε Δήμαρχε,

Είμαστε μαθητές της 6ης τάξης Δημοτικού Σχολείου
και αποφασίσαμε να διαμαρτυρηθούμε για τη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Χώρα μας.
Το πρόβλημα που μας απασχολεί είναι ότι φοβόμαστε να πάμε σχολείο μη τυχόν και μας χτυπήσουν ή μας μαχαιρώσουν αυτοί οι ξένοι, για να μας πάρουν το χαρτζηλίκι μας και το κινητό τηλέφωνο που μας αγόρασαν οι γονείς μας.
Οι άνθρωποι αυτοί φυσικά έχουν μεγαλώσει έτσι και έχουν μάθει ότι θέλουν να το παίρνουν με τη βία, χωρίς να σέβονται τη ζωή των άλλων!
Μας στεναχωρεί το γεγονός ότι αυτοί που μας κυβερνούν, μας έχουν εγκαταλείψει στη τύχη μας και δεν ενδιαφέρονται ούτε για τη ζωή μας ούτε για την Ελλάδα!
Νομίζουμε ότι οι "ταλαιπωρημένοι αυτοί πρόσφυγες" δεν είναι πρόσφυγες, γιατί κανείς δεν τους έδιωξε από τη πατρίδα τους, όπως μας λέτε ψέμματα, γιατί οι ίδιοι λένε ότι πλήρωσαν 4.000 έως 5.000 ευρώ για να τους φέρουν μέσω Τουρκίας εδώ, για να περνάνε καλύτερα!
Και επειδή δεν είναι δυνατόν να είχαν τόσα πολλά λεφτά, πιστεύουμε ότι τους τα έδωσαν κάποιοι που θέλουν να κάνουν κακό στη πατρίδα μας στέλνοντάς τους εδώ.

Ακόμα πιστεύουμε πως αυτοί που μας κυβερνούν, παίζουν το παιχνίδι αυτών που μας στέλνουν εδώ αυτούς τους ξένους, που είναι οι Αμερικανοί που θέλουν να κυριαρχήσουν και να κυβερνήσουν όλο το πλανήτη διαλύοντας τα κράτη με την Εθνική και πληθυσμιακή διάβρωση και τη παγκοσμιοποίηση!
Διότι μόνο με την Εθνική διάβρωση θα μπορέσουν να πετύχουν το σκοπό τους, που δεν είναι άλλος από τη διάλυση του κράτους μας.
Μπορούμε να αδιαφορούμε για αυτά που συμβαίνουν; Για τους Έλληνες που οι ξένοι κακοποιοί σκοτώνουν για να τους ληστέψουν; Για τα σπίτια που ανοίγουν και κλέβουν συνέχεια; Για το γεγονός ότι φοβόμαστε να βγούμε από τα σπίτια μας για να παίξουμε ή για να πάμε στο φροντιστήριο;
Γι΄αυτό λοιπόν θα ήταν πολύ σημαντικό κατά τη γνώμη μας να απαιτήσετε να φύγουν όλοι αυτοί οι ξένοι από την Ελλάδα για ζήσουμε πάλι ελεύθερα χωρίς να είμαστε κλειδωμένοι στα σπίτια μας, χωρίς φόβο, χωρίς μαχαιρώματα, χωρίς ληστείες, χωρίς φόνους, χωρίς διαρρήξεις, χωρίς βιασμούς, χωρίς ναρκωτικά και χωρίς πολλά άλλα ξενόφερτα πράγματα που ήταν άγνωστα σε μας και που τα έφεραν μαζί τους αυτοί οι ξένοι που ήλθαν παράνομα στη Χώρα μας.

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΙΛΗ

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστεί την Τετάρτη σε ημερίδα που διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Αθήνα: Διαφωτιστική για τις απόψεις Ελλήνων και μεταναστών πάνω στο φαινόμενο της μετανάστευσης εμφανίζεται έρευνα της Kάπα Research, που διενεργήθηκε σε πανελλαδικό δείγμα Ελλήνων και μεταναστών.

Στην ερώτηση, τι αποτελεί η παρουσία των μεταναστών στη χώρα, το 51,6% των Ελλήνων απαντά «απειλή», το 30,6% «ευκαιρία» ενώ ένα 17,8% δεν εκφράζει άποψη. Παράλληλα, το 79,3% των Ελλήνων θεωρεί ότι οι μετανάστες που ζουν στη χώρα είναι «πάρα πολλοί», το 18,6% «αρκετοί, αλλά όχι πάρα πολλοί» και το 1,6% «όχι και τόσοι πολλοί».

Εκτιμώντας την επίδραση της παρουσίας μεταναστών στην Ελλάδα, το 57,5% των Ελλήνων πιστεύουν ότι «οι μετανάστες συμπιέζουν τους μισθούς και αυξάνουν την ανεργία των Ελλήνων» ενώ το 34,3% πιστεύει ότι «συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας». Πάντως, οι απόψεις Ελλήνων και μεταναστών για την απασχόληση σχεδόν συμπίπτουν στο εξής: Το 74,9% των Ελλήνων και το 63,8% των μεταναστών πιστεύουν ότι «οι μετανάστες κάνουν τις δουλειές που δεν θέλουν να κάνουν οι Έλληνες».

Οι ίδιοι οι μετανάστες θεωρούν κατά πλειοψηφία (65,3%) «δεύτερη πατρίδα τους την Ελλάδα» και μόλις το 1,9% την θεωρεί «κάτι εχθρικό»· το 51,3% απαντά ότι δεν έχει υποστεί ρατσιστική συμπεριφορά από Έλληνες, ενώ το 47% απαντά θετικά. Ένα ποσοστό 64,7% των μεταναστών σκοπεύει να παραμείνει στην Ελλάδα, ένα 23,6% να επιστρέψει στη χώρα καταγωγής του, και ένα 4,9% να μεταναστεύσει σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Αντιδιαμετρικά, τέλος, παρουσιάζονται τα στοιχεία για το αίσθημα ασφάλειας: Το 73,4% των μεταναστών αισθάνονται «ασφαλείς» και το 25,3% νιώθει ότι «κινδυνεύει», ενώ το 65,3% των Ελλήνων πιστεύει ότι «κινδυνεύει» έναντι του 29,6% που αισθάνονται «ασφαλείς».

Η έρευνα διενεργήθηκε τον Αύγουστο από την Κάπα Research σε πανελλαδικό δείγμα 530 μεταναστών και 1280 Ελλήνων, αναλογικά κατανεμημένο σύμφωνα με την απογαφή της ΕΣΥΕ. Τα αποτελέσματά της θα παρουσιαστούν την Τετάρτη 23/12 στο Μέγαρο Υπατία σε ημερίδα που διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών στην Ελλάδα.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΑΛΙ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ ΟΙ ΦΟΒΙΤΣΙΑΡΗΔΕΣ

ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΞΕΧΝΑΝΕ ΟΤΙ ΟΧΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΑ 5ΕΤΙΑ-10ΕΤΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΞΕΚΛΕΙΔΩΤΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΑΝ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ-ΠΟΡΤΕΣ

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΦΟΝΟΙ ΒΙΑΣΜΟΙ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΙ.

ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΑ ΔΥΟ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΟΠΟΤΕ ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ (ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΙΝΑ)

ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ (ΕΛΛΗΝΕΣ) ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΕΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More