ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ


Εμείς διαλύσαμε την Ιερά Συμμαχία, εμείς θα διαλύσουμε και το παραμυθάκι της ΕΕ.

Σωτήριον έτος 1815. Στο Παρίσι στις 26 του Σεπτέμβρη οι αυτοκράτορες της Αυστρίας και της Πρωσσίας (τα δυο αυτά κράτη σήμερα -τυχαία- αποτελούν τη Γερμανία) και της Ρωσίας υπογράφουν... υπο πλήρη μυστικότητα αρχικά την τριμερή συνθήκη που ονομάστηκε ''Ιερά Συμμαχία''.

Στόχος της ήταν η καταστολή απο τους αυτοκράτορες κάθε είδους επαναστατικού κινήματος στην Ευρώπη μετά τη Γαλλική Επανάσταση.
Την πρωτοβουλία της δημιουργίας είχε ο Τσάρος Αλέξανδρος και το όνομα ''Ιερά'' δόθηκε με πρόθεση την χριστιανική αλληλεγγύη - συνένωση των Ευρωπαϊκών λαών.
Ο προάγγελος της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σήμερα, δυο αιώνες σχεδόν μετά απο την δημιουργία της Ιεράς Συμμαχίας, μαύρα σύννεφα έχουν μαζευτεί πάνω απο την Ελλάδα. Τότε, όπως και τώρα, οι Γερμανοί έχουν στρέψει το βαρβαρο βλέμμα τους στην κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού θέλοντας να μας λυγίσουν και να μας υποδουλώσουν.
Προφανώς ξεχνούν εύκολα... Και τότε προσπάθησαν με κάθε τρόπο να καταστείλουν την Επανάσταση του '21, καταδικάζοντάς την αρχικά, όμως μετά τη διεθνή κατακραυγή αλλά και την αλληλεγγύη χιλιάδων φιλελλήνων απο δεκάδες χώρες, οι οποίοι πολέμησαν και έχασαν τη ζωή τους σε αμέτρητες μάχες -όπως στο Πετα- στο ιερό έδαφός μας, απελευθερωθήκαμε και εκθεμελιώσαμε την συμμαχία των Γερμανών.

Εμείς ήμασταν οι ίδιοι που πολεμώντας σαν Έλληνες ανακόψαμε την επέλαση του Γ' Ράιχ, το οποίο με την ίδια τακτική αλλά με διαφορετικά μέσα επιχείρησε για ακόμα μια φορά την Ευρωπαϊκή ενωποίηση υπο την σκέπη του, έχοντας πάντα κατα νου το ίδιο αποτέλεσμα.

Έτσι και σήμερα που οι απόγονοί του Ράιχ έρχονται ξανά πάνοπλοι, κάνοντας οικονομικό πόλεμο αυτή τη φορά, με σκοπό να μας σύρουν σκλάβους στα εργοστάσιά τους και στέλνουν ως αυτοκράτορες τελεσίγραφα στον Πρόεδρο της ανύπαρκτης Δημοκρατίας, κι εκείνος σαν γνήσιος ραγιάς δεν της έδωσε μιαν απάντηση όμοια με του Λεωνίδα, του Ευρυβιάδη, του Ιωάννη Μεταξά ή του Καραϊσκάκη, αρκέστηκε να ψελλίσει μισόλογα ενώ κρατούσε στα χέρια του το όπλο που θα εξόντωνε την Ευρωπαϊκή Σιωνιστική Ενωποίηση.

Είναι αλήθεια, τρέμουν την αποχώρησή μας. Κοιμούνται και ξυπνούν με αυτό τον εφιάλτη, οτι θα φύγουμε απο το χάρτινο κάστρο τους και θα παρασύρουμε όπως πάντα όλους τους Ευρωπαϊκούς λαούς στην απελευθέρωση απο τον ζυγό των απογόνων των ναζί. Όλη η Ευρώπη εμάς κοιτάει...

Εφαρμόζουν τον τελειότερο μηχανισμό καταστολής μέχρι να μας ισοπεδώσουν ηθικά, πολιτισμικά και εθνικά. Αυτοί οι τέως βάρβαροι θεωρούν οτι έχουν να κάνουν με όμοιούς τους... Όλοι μας κοιτούν για να μπορούν να σκέφτονται οτι έχουν ελπίδες διοτι όσο αντέχουν οι Έλληνες μπορούν όλοι να ελπίζουν... Εμείς κύριοι κρίναμε πάντοτε κάθε είδους πόλεμο, εμείς ορίζαμε τη μοίρα σας γιατι αυτή είναι η αποστολή μας οπότε δεν μένει παρα να σας απαντήσουμε τούτο:

Κάποιος απ τους αρχαιους μας προγόνους είπε
Πάσα διαφωνία μεταξύ Ελλήνων, είναι διαφωνία μεταξύ ηρώων”. Σήμερα σας λέμε το ίδιο κι ας είμαστε φτωχοι, ματωμένοι, ρακένδυτοι. Μην μπαίνετε λοιπόν ανάμεσά μας, φευγάτε μέσα απ’τα πόδια μας.
Οσα ανδρείκελα κι αν ευρεθούν να σας υπηρετήσουν δε θα επιτύχετε. Εφόσον αυτός ο τόπος βγάζει Κολοκοτρώνηδες, έχετε χαμένο το παιχνίδι. Θέλετε να με καταδικάσετε. Γιατι; Γιατί είμαι και θα είμαι ένας ανυπάκουος. Γιατι εσείς έχετε ανάγκη από σκυμμένα κεφάλια.

Θέλετε την Ελλάδα, το τελευταίο και ισχυρότερο οχυρό της Ευρώπης;; Ακούστε κάτι γνώριμο:
τα οχυρά δεν παραδίδονται, καταλαμβάνονται.

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΣΥΝΟΡΑ


Τα προβλήματα της χώρας μας, την οικονομική κρίση και την πολιτική ρευστότητα, φαίνεται πως θέλουν να εκμεταλλευθούν ακόμη περισσότερο οι Αλβανοί, οι οποίοι τώρα εγείρουν και θέμα αλλαγής των θαλασσίων συνόρων, τονίζοντας μάλιστα, ότι θα επιδιώξουν διαπραγμάτευση με τη χώρα μας!

Βέβαια, δεν είναι δυνατόν να γίνει καμία αλλαγή στα σύνορα, ούτε στα θαλάσσια, ούτε και στα χερσαία, όπως ευαγγελίζονται οι γείτονες, αφού αυτά καθορίζονται εδώ και χρόνια με διεθνείς συνθήκες και βεβαίως δεν χωρούν αμφισβήτησης!

«Τι θέλουν να κάνουν οι Αλβανοί; Να φθάσουν μέχρι την Άρτα τα σύνορά τους, όπως γράφουν στα σχολικά βιβλία τους; Με τέτοιες αλυτρωτικές τάσεις θέλουν τάχα να μπουν και στην Ευρωπαϊκή Ένωση;» διερωτώνται Ηπειρώτες, και βεβαίως τονίζουν, ότι το διάστημα που επέλεξαν οι Αλβανοί να «αναδείξουν» ένα τέτοιο εθνικό θέμα δεν είναι τυχαίο!

Περί… αποκατάστασης!
Οι γείτονες κάνουν λόγο, όχι μόνο για αλλαγή των συνόρων με την Ελλάδα, αλλά (άκουσον- άκουσον) για... αποκατάσταση και επανίδρυση των συνόρων τους!

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Νομικής Επιτροπής της Αλβανικής Βουλής ο βουλευτής του σοσιαλιστικού κόμματος Ilir Gjoni υποστήριξε ότι (τάχα) σήμερα η Αλβανία δεν έχει τα πραγματικά της σύνορα!

Σύμφωνα με τους σοσιαλιστές, σε αντίθεση με τη νομοθεσία του 2008, η οποία άφησε τη χώρα χωρίς σύνορα, η νέα πρωτοβουλία καθορίζει σαφώς τα νότια θαλάσσια σύνορα, αλλά και τα βόρεια, ρυθμίζοντας και τις ακριβείς συντεταγμένες.

Το πρωτόκολλο…
Υπενθυμίζεται, ότι στις αρχές του 2010 με απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας, είχε ακυρωθεί η συμφωνία Ελλάδος – Αλβανίας, για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και άλλων θαλασσίων ζωνών.

Το ανώτατο δικαστήριο της Αλβανίας είχε αποφανθεί (μόνο του βέβαια!), ότι η συμφωνία ήταν ετεροβαρής, υπέρ της Ελλάδος! Μάλιστα, αργότερα ακυρώθηκε και το αντίστοιχο πρωτόκολλο για τα χερσαία σύνορα!

Σύμφωνα με πηγές, πρόθεση της αλβανικής διπλωματίας είναι, μέσω μιας αντιπροσωπείας, της οποίας θα ηγηθεί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου εξωτερικών, Gazmend Turdiu, να συναντηθεί με την ελληνική πλευρά, για να διαπραγματευθεί (!) την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων, καθώς και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τα χερσαία σύνορα των δύο χωρών!

Καμία διαπραγμάτευση!..
Βέβαια, είναι δεδομένο, ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να… παίξει το παιχνίδι των Αλβανών. Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, έστω και τώρα που υπάρχει υπηρεσιακός υπουργός, ο Πέτρος Μολυβιάτης (ο οποίος όμως ως Πρέσβης είναι πολύ έμπειρος σε ανάλογα θέματα), θα πρέπει να χειριστεί το θέμα με ιδιαίτερη λεπτότητα.

Άλλωστε, πολλές φορές στο παρελθόν οι Αλβανοί έχουν εκφράσει αλυτρωτικές τάσεις, όμως τα τελευταία δυόμιση χρόνια (που η Ελλάδα είναι βυθισμένη στα προβλήματα), έχουν ενταθεί αυτές οι προκλήσεις.

«Εκμεταλλεύονται το γεγονός, ότι η χώρα μας είναι σε κρίση» λένε αναλυτές και υπογραμμίζουν, ότι τόσο καιρό οι Αλβανοί αλωνίζουν και προσπαθούν να αλλάξουν διεθνείς αποφάσεις που έχουν παρθεί εδώ και χρόνια και για τις οποίες είχαν και οι ίδιοι υπογράψει! «Αν αυτό δεν είναι καιροσκοπισμός, τότε τι είναι;» διερωτώνται.

Στάση αναμονής...
Πάντως, είναι χαρακτηριστικό ότι στα περί… αλλαγής συνόρων Ελλάδας – Αλβανίας, πρωτοστατεί το Σοσιαλιστικό κόμμα της γειτονικής χώρας, με το οποίο συνεργάζεται το ΚΕΑΔ, δηλαδή το κόμμα των Ελλήνων Μειονοτικών της Αλβανίας, με το οποίο μετέχει στην Αλβανική βουλή και ο Έλληνας Βαγγέλης Ντούλες. «Θα έχει ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε τη στάση των Βορειοηπειρωτικών φορέων στο συγκεκριμένο θέμα, αφού μέχρι στιγμής κρατούν στάση αναμονής» σημειώνουν αναλυτές.

Σχόλιο"Βορειοηπειρώτη": Το χρονικό της συμφωνίας
Τα θαλάσσια σύνορα με την Αλβανία, οριοθετήθηκαν με διμερής συμφωνία των δύο κυβερνήσεων (Καραμανλή - Μπερίσα), στις αρχές του 2009, λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία. Η συμφωνία αυτή έπρεπε να επικυρωθεί από τα κοινοβούλια των δύο χωρών όπως και έγινε. Αρχικά, ακόμα και το ανθελληνικό κόμμα των αλβανοτσάμηδων ήταν υπέρ της συμφωνίας γιατί θεωρούσαν πως τα σύνορα τους απειλούνταν από την Ελλάδα και με αυτή τη συμφωνία γινόταν πιο «ασφαλή».

Στη συνέχεια, όπως εκτιμούν έγκυροι αναλυτές, η Τουρκία ήθελε να ακυρώσει τη συμφωνία, γιατί δημιουργούσε προηγούμενο υπέρ της Ελλάδος στη διαμάχη που έχει για το θέμα της υφαλοκρηπίδας και βρήκε την ανταπόκριση στο αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα και άλλων ανθελληνικών κύκλων στην Αλβανία που πήγαν το θέμα στο Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο και την ακύρωσε. Στο πόρισμα μάλιστα του ανώτατου δικαστηρίου της Αλβανίας, που για πρώτη φορά αντιμετώπιζε ένα τέτοιο θέμα, υπάρχει τουρκική ορολογία, κάτι που επιβεβαιώνει ακόμα πιο πολύ το δάκτυλο της Τουρκίας.

Η Ελληνική Διπλωματία, που θεωρεί πως η χάραξη έγινε δίκαια, βάση των αποδεκτών διεθνών κανόνων, κινήθηκε διπλωματικά, με αποτέλεσμα το θέμα να αποτυπωθεί στην πρόσφατη έκθεση της Ε.Ε για την Αλβανία και να αποτελέσει θέμα στην σύνοδο του ΝΑΤΟ που γίνεται αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ.

Εκτιμούμε πως αυτός είναι ο λόγος που οι πολιτικές δυνάμεις της Αλβανίας που θέλουν όσο τίποτα άλλο να πλησιάσουν στην Ευρώπη, έκαναν ένα βήμα «πίσω», θέτοντας ξανά το θέμα στην αρμόδια επιτροπή της βουλής. Θα διαφωνήσουμε με τον «Πρωινό Λόγο» για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα από το ΥΠΕΞ Ελλάδος γιατί το κύριο θέμα των ελληνοαλβανικών σχέσεων πρέπει να είναι το Βορειοηπειρωτικό. Η ελληνική διπλωματία δεν πρέπει να πέφτει στις παγίδες των αλβανών περί αλυτρωτισμού γιατί αυτή είναι μία τακτική των αλβανών για να αποσοβήσουν το Βορειοηπειρωτικό και φαίνεται να το καταφέρνουν…

ΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


Όταν ήμασταν παιδιά, τα κάναμε…σκουλαρίκια. Κόκκινα και λαχταριστά, τα κεράσια συνδυάζουν υψηλή διατροφική αξία και γευστική απόλαυση, είναι άλλωστε τα φρούτα που υπερτερούν σε αντιοξειδωτικά.

Σε λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ, τον Μάιο θα βρείτε πρώιμες ποικιλίες (Precoce Bernard, Bigarreau Burlat, Larian), συνήθως λεπτόφλουδα και ευαίσθητα κεράσια εξαιτίας των βροχοπτώσεων που επικρατούν κατά τη συγκομιδή τους. Οι όψιμες ποικιλίες (π.χ. Εδέσσης, Βόλου, πετροκέρασα Τριπόλεως) κυκλοφορούν τον Ιούνιο: συνήθως είναι τραγανά, σκληρόφλουδα, πιο ανθεκτικά και μεγαλύτερα σε μέγεθος κεράσια.

Θησαυρός για την υγεία, τα κεράσια περιέχουν ανθοκυανίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες στις οποίες οφείλουν άλλωστε και το ζωηρό κόκκινο χρώμα τους. Οι ανθοκυανίνες έχουν αντιφλεγμονώδη δράση προστατεύοντας τα κύτταρα του οργανισμού.

Επίσης είναι πλούσια σε β – καροτένιο, αντιοξειδωτικό που θεωρείται ότι ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και συμβάλλει στην καλή λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος. Τα κεράσια είναι μάλιστα πλουσιότερα σε β – καροτένιο συγκριτικά με το καρπούζι, τα ροδάκινα και τις φράουλες.

Διαθέτουν όσο κανένα άλλο φρούτο φλαβονοειδή, έχοντας ισχυρή καρδιοπροστατευτική δράση, ενώ αποτελούν πηγή φυτικών ινών, που είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του εντέρου.

Το κάλιο ανιχνεύεται επίσης σε σημαντική ποσότητα στα κεράσια, γεγονός που συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση της πίεσης.

Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση και τη συμβολή της στην ενίσχυση της φυσικής άμυνας του οργανισμού.

Περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις μελατονίνης, που έχει συσχετιστεί με την αντιμετώπιση της αϋπνίας.

Θεωρείται ότι καταπολεμούν τις φλεγμονές. Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, η κατανάλωση κερασιών συμβάλλει στη μείωση συγκέντρωσης της C – αντιδρώσας πρωτεΐνης στο αίμα, η οποία και αποτελεί παράγοντα φλεγμονής.

Μειώνουν το ουρικό οξύ

Σύμφωνα με έρευνα του τμήματος Ιατρικής του «Wood Johnson» Medical School, τα κεράσια ανήκουν στα φρούτα που συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων του ουρικού οξέος στο αίμα.

Δρουν κατά της αρθρίτιδας και των όγκων

Μελέτες σε πειραματόζωα έχουν δείξει ότι η κατανάλωση κερασιών σχετίζεται με τη μείωση της φλεγμονής των αρθρώσεων στις περιπτώσεις αρθρίτιδας, καθώς και των όγκων του γαστρεντερικού συστήματος.

Βελτιώνουν το λιπιδαιμικό προφίλ

Έρευνα που παρουσιάστηκε σε Συνέδριο Πειραματικής Βιολογίας στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ έφερε στο φως πείραμα που έγινε σε ποντίκια, τα οποία έτρωγαν σκόνη κερασιού αναμεμειγμένη με πολύ λιπαρές τροφές.

Τα συγκεκριμένα ποντίκια αύξησαν το βάρος και τον λιπώδη ιστό τους σε μικρότερο βαθμό σε σύγκριση με εκείνα που δεν κατανάλωναν σκόνη κερασιού. Παράλληλα, εμφάνισαν σημαντικά χαμηλότερες τιμές χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων στο αίμα τους.

Προστατεύουν τους μυς από τη φθορά

Ερευνητικά δεδομένα του Πανεπιστημίου του Βερμόντ έδειξαν ότι η κατανάλωση χυμού κερασιών επηρέασε θετικά ομάδα εθελοντών, μειώνοντας σημαντικά τον βαθμό πόνου και μυϊκής βλάβης, κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης.

Η διατροφική αξία τους

Περίπου 15 κεράσια, δηλαδή 100 γραμμάρια, έχουν 63 θερμίδες, 2,1 γρ. φυτικές ίνες, 12,8 γρ. σάκχαρα, βιταμίνη C 7 mg, κάλιο 222 mg.

Συνταγή

Κερασόπιτα (για 10 άτομα)

Υλικά

1/2 κιλό κεράσια
200 γρ. αλεύρι
200 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο (εκτός ψυγείου)
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 βανίλια
Λίγο ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Πλένετε τα κεράσια και βγάζετε τα κουκούτσια τους. Σε ένα σκεύος, ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά, και τα προσθέτετε στο μείγμα με το αλεύρι. Ρίχνετε το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάτε καλά το μείγμα, το απλώνετε σε μια φόρμα και πάνω του ρίχνετε τα μισά κεράσια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά (στους 180° C). Στη συνέχεια, προσθέτετε τα υπόλοιπα κεράσια και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ


Η Μονσάντο «αγοράζει» την Αφρική!Τέρμα στα μικρά κτήματα και τις «ανεξάρτητες» καλλιέργειες.Αμερικανικοί κολοσσοί επενδύουν στην αγροτοβιομηχανία στην Αφρική, δείχνοντας το "μέλλον" της αγροτικής παραγωγής.

Τέρμα στα μικρά κτήματα και τις «ανεξάρτητες» καλλιέργειες.

Οι πολυεθνικές θα σπέρνουν, οι πολυεθνικές θα θερίζουν, οι πολυεθνικές θα κερδίζουν… η Αφρική μας δείχνει το δρόμο...

Τεράστιες μονοκαλλιέργειες μεταλλαγμένων, συσκευασμένα και πανάκριβα αγροτικά προϊόντα, φτωχοί εργάτες σύγχρονοι δούλοι, στα «τσιφλίκια» των πολυεθνικών!
Μια ομάδα εταιριών της αγροτοβιομηχανίας που ειδικεύονται στους σπόρους, στα χημικά και στον εξοπλισμό θα επενδύσει πάνω από 150 εκατ. δολάρια τα επόμενα χρόνια σε γεωργικά έργα και προϊόντα στην Αφρική, σύμφωνα με ανακοινώσεις των διοικήσεων των επιχειρήσεων αυτών που δόθηκαν στην δημοσιότητα χθες…

Οι επενδύσεις που ανακοίνωσαν ότι θα κάνουν χθες οι εταιρίες DuPont, Monsanto, Cargill κ.ά. εντάσσονται σε μια πρωτοβουλία συνολικού ύψους 3 δισ. δολαρίων σε διεθνές επίπεδο που ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα…

…Μαζί με επιχειρήσεις από την Ινδία, το Ισραήλ, την Ελβετία, τη Νορβηγία και τη Βρετανία και 20 επιχειρήσεις από την Αφρική, οι αμερικανικές εταιρίες δεσμεύτηκαν ότι θα επενδύσουν 3 δισ. σε έργα στον αναπτυσσόμενο κόσμο ώστε να αναπτυχθούν οι τοπικές αγορές και να βελτιωθεί η παραγωγικότητα.

…Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι ως το 2030 ο παγκόσμιος πληθυσμός θα χρειάζεται 50% περισσότερα τρόφιμα, 45% περισσότερη ενέργεια και 30% περισσότερο νερό.

Ελλείψει αυτών των πόρων έως και 3 δισ. άνθρωποι θα καταδικαστούν να ζήσουν στη φτώχεια, κατά τον ΟΗΕ.

…Η εκμετάλλευση της ζήτησης για τρόφιμα στην Αφρική μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλα κέρδη, είπαν στελέχη των εταιριών.

…Αν και χαρακτήρισε την κατάσταση στην Αφρική ως σήμερα «χαοτική», ο Τζιμ Μπορέλ, αντιπρόεδρος της DuPont, είπε ότι υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες.
«…Η ανάγκη υπάρχει, η δυναμική υπάρχει», είπε.

«…Είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να πάρουμε τη βάση που έχουμε σήμερα και να επιταχύνουμε την πρόοδο», τόνισε.

…Τα επόμενα τρία χρόνια η DuPont θα δαπανήσει 3 εκατ.
δολάρια στην Αιθιοπία, όπου η εταιρία επενδύσει στην παραγωγή σπόρων και την δημιουργία αποθηκών.

…Αναπτύσσει επίσης ζιζανιοκτόνα για τους καλλιεργητές σιτηρών, ενώ δημιουργεί ένα σύστημα πληροφόρησης για το πόσο εύφορα είναι τα εδάφη ώστε να εντοπίζονται οι εκτάσεις που πρέπει να τίθενται σε αγρανάπαυση και να μεγιστοποιούνται οι σοδειές.

…Στόχος της DuPont είναι μέσα σε 10 χρόνια να έχει αυξήσει τα έσοδά της από τις επενδύσεις της στην Αφρική σε πάνω από 1 δισ. δολάρια.

…Η Monsanto, η μεγαλύτερη εταιρία σπόρων παγκοσμίως, επενδύει 50 εκατ.
δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια σε πολλές στην Αφρική ελπίζοντας σε σημαντική ανάπτυξη της γεωργίας.

…Η Monsanto ασχολείται ειδικά με την ανάπτυξη καλαμποκιού που αξιοποιεί αποδοτικότερα την άρδευση στην Τανζανία και την δημιουργία ενός δικτύου εμπορίας αγροτικών προϊόντων.

…Η Cargill επενδύει στην Μοζαμβίκη όπου επικεντρώνεται στην αύξηση της αποδοτικότητας των καλλιεργειών σιτηρών και στην εκπαίδευση μελών αγροτικών κοινοτήτων.

…Η AGCO, μια αμερικανική εταιρία εξοπλισμού, σχεδιάζει να επενδύσει 100 εκατ. δολάρια για τη βελτίωση αγροκτημάτων στην Αιθιοπία, την Γκάνα, την Κένυα κ.ά. χώρες της Αφρικής.

…Η νορβηγική Yara International σχεδιάζει μια επένδυση 2 δισ. δολαρίων για την κατασκευή ενός εργοστασίου λιπασμάτων και 20 εκατ. δολαρίων για την κατασκευή ενός λιμανιού στην Τανζανία για την βελτίωση του δικτύου διακίνησης λιπασμάτων στη νότια Αφρική.

…Η ελβετική Syngenta AG σχεδιάζει να επενδύσει πάνω από 500 εκατ. και αναμένει να έχει έσοδα 1 δισ. δολαρίων τα επόμενα 10 χρόνια στην ήπειρο.

…Αλλά η εξόρμηση των πολυεθνικών στην Αφρική, όπου επενδυτές αγοράζουν γεωργικές εκτάσεις και σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν αποδοτικότερες μεθόδους, δεν αντιμετωπίζεται θετικά από όλους.

…Πολλοί εκφράζουν ανησυχίες για το ότι οι αφρικανοί αγρότες θα απολέσουν τον έλεγχο των γαιών τους και των δικτύων διανομής τροφίμων.

…Επισημαίνουν ότι οι αφρικανοί αγρότες εκτοπίζονται και στη θέση της παραδοσιακής γεωργίας εισάγονται μέθοδοι που δεν είναι βιώσιμες.

«…Το πρόβλημα είναι πως όλα αυτά βασίζονται στην μεγάλης κλίμακας αγροτοβιομηχανία», σχολίασε η Ανουράντα Μίταλ, ανώτατο στέλεχος του Oakland Institute, ενός κέντρου ερευνών.

«…Ποιος ωφελείται; Όλα αυτά τα πράγματα υποστηρίζουν το σχηματισμό μιας μεγάλης κλίμακας, εμπορικού χαρακτήρα γεωργίας, που θα πλήξει τους μικρούς αγρότες.

…Θα μπορούσαν να δαπανηθούν πολύ λιγότερα κι η έμφαση να δοθεί στις πιστώσεις, στις ανοικτές αγορές, στα δικαιώματα των μικρών αγροτών»…


ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΒΡΑΒΕΙΟ


Η μαθήτρια της Β΄ τάξης του 3ου ΓΕΛ Βέροιας Πατρίκα Ελένη έλαβε το πρώτο βραβείο και χρηματικό έπαθλο στον 16ο διεθνή διαγωνισμό αρχαίων ελληνικών, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο Viterbo της Ιταλίας (Certamen Viterbiense della Tuscia 2012) από 17-19 Μαΐου 2012.

Η Διεύθυνση του 3ου ΓΕΛ Βέροιας και ο σύλλογος διδασκόντων συγχαίρουν τη μαθήτρια για την τιμητική για τη χώρα και την πόλη της Βέροιας διάκρισή της κι ευχαριστούν θερμά τη συνοδό καθηγήτρια κ. Καραμάνη Ευσεβεία (φιλόλογο). Ευχαριστίες εκφράζουν, επίσης, στη σχολική επιτροπή, ιδιαίτερα στον πρόεδρο της κ. Καγκελίδη Αντώνιο, για την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση ώστε να μεταβούν η μαθήτρια και η συνοδός της στην Ιταλία.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ


Με συνοπτικές διαδικασίες η έξοδος της Ελλάδας

Παράθυρο «μόλις 46 ωρών» έχει η Ελλάδα προκειμένου να βγει από το κοινό νόμισμα, σύμφωνα με το Bloomberg. Το πρακτορείο κάνει λόγο για «παιχνίδια πολέμου».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, όλα θα γίνουν από τη στιγμή που που θα κλείσει η Νέα Υόρκη και οι αγορές στις ΗΠΑ, δηλαδή αργά βράδυ της Παρασκευής, μέχρι την στιγμή που στην Ασία και τον Ειρηνικό θα ανοίξουν ξανά οι μεγάλες αγορές το πρωί της Δευτέρας, δηλαδή μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο.

Όπως αναφέρουν οι 21 αναλυτές που κατήρτισαν το σενάριο, σε αυτό το διάστημα, η πολιτική ηγεσία θα πρέπει να διαχειριστεί την ένταση που θα ξεσπάσει στους δρόμους, να αντιμετωπίσει μια πιθανή εσωτερική χρεοκοπία, να σχεδιάσει ταχύτατα το νέο νόμισμα και την μετάβαση σε αυτό και να ανακεφαλαιοποιήσει εκ νέου τις τράπεζες.

Επιπλέον θα πρέπει να βρει έναν βιώσιμο τρόπο ώστε να συνεχίσει να πληρώνει μισθούς και συντάξεις, μετά την διακοπή της «τροφοδοσίας» από τους δανειστές.

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΑΚΗ

Ονόματα σοκ, όπως αυτό του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, περιλαμβάνεται στην περιβόητη ατζέντα του προφυλακισμένου υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

Τα ημερολόγια, που ήδη βρίσκονται στα χέρια του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ο οποίος ερευνά τη δαιδαλώδη υπόθεση, εκτείνονται χρονικά από το 1982 έως το 2012!

Όπως προκύπτει ο κ. Τσοχατζόπουλος ζητούσε από ένα πρόσωπο με το όνομα «Γιάννης» να του επιστρέψει ένα εκατομμύριο ευρώ.


Απευθυνόμενος στον στενό του συνεργάτη «Γιάννη» του επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Μετά από εβδομάδες μήνες κοροϊδία, που έψαχνες για διάφορες λύσεις μεταφοράς δεν μου έστειλες τίποτε! Και εγώ όμως έχω μάθει ότι εσύ καθάρισες με τον ίδιο τον Γ.Α.Π (σ.σ.Γιώργο Παπανδρέου).

«Ζητώ λεπτά τώρα», προσθέτει ο πρώην υπουργός για να συνεχίσει: «Σήμερα μια καθαρή απάντηση πότε και πώς. Πόσα; 3 επί 300.000 είναι μια λογική διακίνηση», γράφει ο πρώην υπουργός.

«Υπάρχει ένα θέμα που πρέπει να λυθεί και αυτό άμεσα τώρα. Μετά από εβδομάδες και μήνες κοροϊδίας, που αναγκαστικά έψαξα και βρήκα διάφορους δρόμους και λύσεις μεταφοράς τ. βιβλίων. Τελικά όπως όλο το χρόνο εσύ τίποτε δεν μου έστειλες, δεν πήρα τίποτα, απόλυτο μηδέν», σημειώνει ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος απευθυνόμενος πάντα στον «Γιάννη», τονίζει: «Η στάση σου απέναντι μου είναι απορριπτική και εχθρική. Για αυτό σου θέτω ευθέως το ερώτημα Θα αφήσω να μου επιστρέψεις τυπικά μέρος της επένδυσης που σου έδωσα για αξιοποίηση από την εταιρεία σου».

Μην με ενοχλείς, η γυναίκα μου παίρνει ψυχοφάρμακα!

Σε άλλο σημείο της ατζέντας του ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρεται σε ενοχλήσεις και απειλές που δέχεται απευθυνόμενος σε άγνωστο πρόσωπο: « Γιατί με ενοχλείς και την οικογένειά μου και εμένα παρακολουθώντας με, κακώς σε μπλέξανε σε αυτό το βρώμικο παιγνίδι, εσύ είσαι σοβαρός άνθρωπος και εγώ σε εκτιμώ και σε αγαπάω γι αυτό αποσύρσου και μην ασχολείσαι άλλο κάποιος άλλος που ασχολήθηκε μαζί μου, έκανε πέρα».

Ο κ. Τσοχατζόπουλος συνεχίζει: «Εγώ έχω πολλά προβλήματα που αιτία είναι ΑΥΤΟΣ, που όταν ακούνε στην οικογένεια το όνομά του, την άλλη μέρα τρέχω στους γιατρούς. Του είπα και του τόνισα και δεν έχει σεβαστεί τίποτα, ότι η γυναίκα μου είναι άρρωστη με ψυχοφάρμακα και ο γιος μου παθαίνει κρίσεις από τότε που έκαψαν το αυτοκίνητό του, το σπίτι μου αλλά και εγώ καταστράφηκα ηθικά, οικονομικά αλλά και καταστράφηκα ηθικά, οικονομικά και ψυχολογικά κινδυνεύω, για φυλακή και ΑΥΤΟΣ τα γράφει στα α…. του».

Αν δεν πληρώσω, φοβάμαι τι θα ξεσπάσει

Από την ατζέντα προκύπτει ότι, ο κ. Τσοχατζόπουλος βρισκόταν σε δυσχερή οικονομική κατάσταση.

«Αν δεν φέρω λεφτά τώρα σε όλους αυτούς επειδή είμαστε σε τραγική οικονομική κατάσταση όλοι μας θα ξεσπάσει θύελλα εναντίον μου και εναντίον σου» σημειώνει ο πρώην υπουργός.

«Θέλω να σου επιστήσω την προσοχή. Σε πολλούς απ’ τους ανθρώπους μου, αν δεν τους πληρώσω τώρα στις γιορτές, φοβάμαι τι θα ξεσπάσει. Δεν ελέγχονται πια. Η αντίστασή τους σ’ αυτή τη συμπεριφορά. Για μήνες δεν πληρώνονται. Εδώ κι ένα χρόνο με έχεις ζημιώσει σημαντικά», προσθέτει.

Απερρίφθη η αίτηση της αποφυλάκισής του

Εν τω μεταξύ το Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

Υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση περί βαρύτητας της πράξης, που αντιμετωπίζει ο κ. Τσοχατζόπουλος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αδίκημα το οποίο, όπως σημειώνει, μπορεί να συνεχίσει.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα κ. Κυβέλου, παρότι δεν είναι πλέον υπουργός είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί το απαραίτητο περιβάλλον για να συνεχίσει την εγκληματική πράξη του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Επίσης υποστηρίζει ότι, ο κ. Τσοχατζόπουλος εξακολουθεί να είναι ύποπτος φυγής.

Ο πρώην υπουργός στην αίτησή του ανέφερε πως δεν είναι ύποπτος φυγής, αλλά ούτε ύποπτος διάπραξης νέων αξιοποίνων πράξεων. Άλλωστε, όπως υπογραμμίζει, έχει ήδη παραδώσει το διαβατήριό του στις αρχές, ενώ του έχει επιβληθεί και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More