ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

EN ANAMONH


Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα των Σκοπίων Ντνέβικ, στις 16 Νοεμβρίου αναμένεται η γνωστοποίηση της απόφασης του Διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης σχετικά με την προσφυγή των Σκοπίων κατά της Ελλάδας και η κυβέρνηση της χώρας εξετάζει 3 σενάρια ανάλογα με την απόφαση.Στην περίπτωση που η απόφαση είναι «εξισορροπημένη», ότι δηλαδή και οι δύο χώρες παραβίασαν την Ενδιάμεση Συμφωνία, τότε τα Σκόπια θα χρησιμοποιήσουν τα μέρη της απόφασης που ευνοούν τη χώρα και θα ξεκινήσουν μια «ενημερωτική» εκστρατεία με στόχο την ενημέρωση της κοινής γνώμηςΣε περίπτωση που η απόφαση είναι «αρνητική» για τα Σκόπια και απορριφθεί η προσφυγή της, τότε η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι «προτίθεται να ενεργεί στο μέλλον βάσει των συμφερόντων της χώρας, χωρίς όμως να καταγγείλει την Ενδιάμεση Συμφωνία», σύμφωνα με την εφημερίδα.
Σε περίπτωση που το ΔΔΧ αποφανθεί «θετικά» για τα Σκόπια, τότε εκείνα θα απευθυνθούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και θα ζητήσει να μην παραβιάζεται στο μέλλον η Ενδιάμεση Συμφωνία.
Υπενθυμίζεται ότι τα Σκόπια κατέθεσαν προσφυγή κατά της Ελλάδας στις 13 Νοεμβρίου 2008, επικαλούμενη παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, λόγω της αντίρρησης που προέβαλε η Ελλάδα για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 2008.

ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ


Financial times καί Reuters θεωροῦν ἀρκετά πιθανή τήν χρεωκοπία τῆς Ἑλλάδος μέσα στίς ἑπόμενες ἑβδομάδες. Ἴσως καί μέσα στόν Νοἐμβριο. Ἀπό τήν στιγμή πού θά ἰσχύσῃ ὁ νέος EFSF! Ἔτσι γιά νά ἔχουν ὅσον τό δυνατόν λιγότερες ἀπώλειες οἱ ἑταῖροι μας.

Εξαιρετικά πιθανή θεωρούν μια ελληνική χρεοκοπία, ίσως και μέσα στις επόμενες εβδομάδες κορυφαίοι αρθρογράφοι και αναλυτές.

Δημοσιεύματα του πρακτορείου Reuters αλλά και της έγκριτης οικονομικής εφημερίδας Financial Times προβάλλουν περίπου ως αναπόφευκτη μια ελληνική πτώχευση και ουσιαστικά περνούν το μήνυμα πως οι δανειστές μας είναι προετοιμασμένοι για το χειρότερο δυνατό σενάριο αναφορικά με την έκβαση της ελληνικής κρίσης χρέους.

Αναλυτικότερα για πιθανή πτώχευση της Ελλάδας το Νοέμβριο του 2011 κάνει λόγο το αμερικανικό πρακτορείο Reuters.

«Νομίζω ότι είναι πιθανό να συμβεί η πτώχευση από τη στιγμή που θα ισχύσει ο νέος EFSF και θα αλλάξει ο επικεφαλής της ΕΚΤ, δηλαδή από το Νοέμβριο» δηλώνει στο πρακτορείο ο αναπληρωτής διευθυντής του ινστιτούτου ερευνών Bruegel Γκούντραμ Γουλφ.

Το Reuters αναφέρει ότι τα τελευταία δύο χρόνια η ευρωζώνη πάσχισε να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους ξοδεύοντας εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ και ώρες συζητήσεων τα οποία, όπως τονίζει, δεν είχαν καμία επιτυχία.

«Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές», αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο και υποστηρίζει ότι η χώρα μας θα είχε ήδη οδηγηθεί σε πτώχευση εάν οι δανειστές της, πρωτίστως Γερμάνια και Γαλλία, ως κάτοχοι του μεγαλύτερου μέρους του εξωτερικού χρέους της Ελλάδας, ήταν έτοιμοι για μια τέτοια εξέλιξη.

Ωστόσο, συνεχίζει το δημοσίευμα του Reuters, τα δεδομένα θα αλλάξουν σύντομα καθώς πριν η ελληνική κυβέρνηση λάβει την επόμενη δόση του δανείου «οι κανόνες του παιχνιδιού θα έχουν αλλάξει».

Για την ακρίβεια θεωρούν ότι η διεύρυνση του EFSF θα επιτρέψει στις τράπεζες Γαλλίας και Γερμανίας να θωρακιστούν επαρκώς ώστε να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις ενός ελληνικού credit event με αποτέλεσμα η 29η Νοεμβρίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Εurogroup στις Κάνες της Γαλλίας να φαντάζει ως μια πιθανή ημερομηνία για την ανακοίνωση της πτώχευσης της Ελλάδας.

Σε ανάλογη κατεύθυνση κινείται και ο κορυφαίος αρθρογράφος των FT ο οποίος χαρακτηρίζει χαμένη υπόθεση τη διάσωση της Ελλάδας. Υποστηρίζει πως κανένα μέτρο και καμία νέα θυσία ή λιτότητα δεν θα διασφαλίσει πως η χώρα μας θα «πιάσει» τους δημοσιονομικούς στόχους που της θέτουν οι δανειστές της. Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου συνολικά για την Ευρωζώνη λέγοντας πως το ελληνικό πρόβλημα συνιστά απειλή για το ευρώ. Και ψέγει τους πολιτικούς και οικονομικούς ταγούς της ΕΕ για λανθασμένη πολιτική και κοντόφθαλμες επιλογές.

Ο αρθρογράφος επανέρχεται στο «φάκελο Ελλάδα» για να διαπιστώσει πως εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα ακόμα κι ένα χρεοστάσιο, μια διαγραφή – προσοχή, όχι κούρεμα αλλά διαγραφή του 100% του χρέους της χώρας μας – δεν θα συνιστούσε ανυπέρβλητο πρόβλημα για την ευρωπαϊκή οικονομία. Το πραγματικό πρόβλημα είναι πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν έχουν αντιληφθεί ότι το πρόβλημα είναι να θέσουν προτεραιότητες και να αφήσουν πίσω τους τις προσπάθειες να διασώσουν την Ελλάδα – έστω «σβήνοντας» τα χρέη της και κατόπιν στηρίζοντάς την μέσω ΕΚΤ και EFSF – και να επικεντρωθούν στη διάσωση της ίδιας της Ευρωζώνης.

Προτείνει να επιτραπεί στην Ελλάδα να χρεοκοπήσει εντός της Ευρωζώνης και να στρέψουν την προσοχή τους στη θωράκιση της Πορτογαλίας και των υπολοίπων χωρών που αναλογούν πολύ μεγαλύτερα ποσοστά από το 2% που συνεισφέρει η ελληνική οικονομία στο ΑΕΠ της Ευρωζώνης.

Και καταλήγει λέγοντας πως οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης οφείλουν να παραδεχθούν πως τα διαρθρωτικά ελαττώματα του ευρώ συνιστούν πολύ μεγαλύτερη απειλή για την επιβίωση της ένωσης από τα όσα συμβαίνουν στην Αθήνα.

Ἡ χρεωκοπία τῆς Ἑλλάδος – στήν οὐσία ἡ στάση πληρωμῶν ἐντός καί ἐκτός τῶν «τειχῶν», διότι ἤδη ἡ Ἑλλάς ἔχει χρεωκοπήσει. Τό μόνο πού τήν κρατᾶ στή «ζωή», εἶναι οἱ δόσεις τῆς τρόικα κάθε τρεῖς μῆνες, – οὕτως ἤ ἄλλως εἶναι γεγονός. Μένει νά δοῦμε πότε θά ἀποφασίσουν οἱ ἰσχυροί τῆς Εὐρωζώνης καί, ὄχι μόνον, «νά τραβήξουν τά σωληνάκια». Μέσα στό Νοέμβριο; Πολύ πιθανόν. Ὅλα τά μηνύματα πρός αὐτήν τήν κατεύθυνσι, δείχνουν….Τό κακό εἶναι πού θά χρεωκοπήσουμε ἐλεγχόμενοι ἀπό τούς ξένους τοκογλύφους καί μέσα στήν Εὐρωπαϊκή Ἔνωσι….

ME ΤΗΝ ΠΕΝΑ


Της Σεμίνας Διγενή

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ίσως έχετε ακουστά από τις πανεπιστημιακές σας σπουδές στην Αμερική, την περίπτωση του Έλληνα ελεγειακού ποιητή Σόλωνα, τον οποίο οι Αθηναίοι το 600 π.Χ. λόγω επικίνδυνων στάσεων (κινημάτων) αρχαίων αγανακτισμένων πολιτών, τοποθέτησαν με έκτακτη διαδικασία εκλογής από το Δήμο της Αθήνας (κι όχι από τον Άρειο Πάγο) «άρχοντα», νομοθέτη με έκτακτες εξουσίες, για να αποκαταστήσει την κοινωνική ειρήνη και τη μεταβολή των θεσμών.

Τα εξαιρετικά τολμηρά του μέτρα προέβλεπαν ανάμεσα σε άλλα, την ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ του αρχαίου κοινωνικού κράτους και με μια σειρά μεταρρυθμίσεων, κατέστησε πολλούς άδικα φυλακισμένους ή υποθηκευμένους με τη ζωή τους Αθηναίους, ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ…
Να σας πω…
Τώρα που τα ξαναγράφω αυτά, σκέφτομαι πως μάλλον δεν έχετε γνώση της αρχαίας Ιστορίας. Μάλλον διαθέτετε επιλεκτική ιστορική μνήμη κι ίσως ο αγαπημένος σας συγγραφέας να ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ κι όλες εκείνες οι συναρπαστικές μορφές του Εθνικοσοσιαλισμού… ίσως κρυβόσασταν πολύ καλά πίσω από τα παντελόνια του πατέρας σας, όταν αγανακτούσε με την κρυφή πλευρά του ιδιότυπου αυτισμού σας…
Για να επιστρέψω όμως στο θέμα μας.
Ο δίκαιος αρχαίος νομοθέτης λοιπόν, προτού κληθεί να νομοθετήσει ΔΙΚΑΙΑ ήταν ένας ποιητής «γνωμικών» ελεγειών (δηλαδή έγραφε πολιτική φιλοσοφική ποίηση – συμβούλευε τους Αθηναίους δηλαδή πως να πολιτεύονται (να ζουν ως ελεύθεροι πολίτες δηλαδή).
Γιατί σας τα γράφω όλα αυτά;
Εδώ και δυο χρόνια, ένα ολόκληρο εκκεντρικά αμοιβόμενο πολιτικό lobby 300 Ελλήνων, έχει εκχωρήσει όλες τις νομοθετικές εξουσίες και έχει υποθηκεύσει όλες τις δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες των Ελλήνων σε μια ομάδα Ευρωπαίων τεχνοκρατών τους οποίους δεν είχατε την αμερικάνικη καλοσύνη που σας χαρακτηρίζει να μας τους συστήσετε διαδικτυακά... Ένα βιογραφικό τους. Ένα ποίημα τους, κάτι τι... Ποιοί είναι όλοι αυτοί; Από που έρχονται; Γιατί να μην ξέρουμε σε ποιόν χρωστάμε, ποιόν πληρώνουμε και για πόσο θα τον πληρώνουμε...
Ξέρω, εσείς εδώ και 18 μήνες έχετε βάλει τον αυτόματο, περιφέρετε το σαρκίο του εαυτού σας στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες παίρνοντας πόζες σε χειραψίες φιλίας με ομοτίτλους σας...
Ο αρχαίος ποιητής νομοθέτης Σόλων, (μια καλή ΤΡΟΙΚΑ σας να λέμε δηλαδή) για να επιστρέψω στο θέμα μας, για να αποφύγει μεταβολές της νομοθεσίας του και για να μην αναμειχθεί στην εφαρμογή της, αυτοεξορίστηκε για δέκα χρόνια.
Πάνω σε αυτή τη νομοθεσία οικοδομήθηκε η αθηναϊκή δημοκρατία, αυτή την Ελλάδα θαυμάζουν και εποφθαλμιούν οι “εταίροι” σας, για αυτή την Ελλάδα πολέμησε και καταδικάστηκε σε θάνατο ο Κολοκοτρώνης.
Σας αρέσουν περισσότερο όμως οι ιστορίες με Ινδιάνους…ε;
Σας αρέσουν γενικότερα ιστορίες καννιβαλισμού, ε;
Σας αρέσει γενικότερα η βία…ε;

Θαυμάζετε ας πούμε τα έργα της βίας… όπως ας πούμε τα έργα της κρατικής βίας, στην άδεια από ανθρώπους πλατεία Συντάγματος, στις άδειες βιτρίνες των κλειστών καταστημάτων, στους διαδρόμους των νοσοκομείων του “5 ευρω ο,τι πάρετε”, όπου εκατοντάδες συμπολίτες μου διανυκτερεύουν στις εφημερίες των ψυχιατρικών τμημάτων με κατάθλιψη και τάσεις αυτοκτονίας…

Αυτή η Ελλάδα σας αρέσει… το βλέπω στο βλέμμα σας… το ακούω στις ομιλίες που διαβάζετε… αντιγράφουν ολόκληρες παραγράφους από τη “Βίβλο” του Εθνικοσοσιαλισμού…για αυτό αγαπάτε και το μουστάκι σας… είναι το σήμα κατατεθέν…
Ο αρχαίος ποιητής Σόλων μπορεί να σας είναι όμως γνωστός, από την περίφημη φράση που διατύπωσε όταν επισκέφθηκε τον ζάμπλουτο ηγεμόνα εξ Ανατολής, Κροίσο…

“Μηδένα προ του τέλους μακάριζε”.

Γιώργο, δεν ξέρεις τι σας περιμένει… και τους 300!

Υ.Γ. 15 Οκτωβρίου από τη Wall Street μέχρι την άλλη άκρη της γης, πολίτες του κόσμου μας καλούν να βγούμε στους δρόμους και να συνεχίσουμε τον αγώνα εναντίον του χρηματοπιστωτικού εκφοβισμού και της κρατικής βίας...

Βάζω στοίχημα -κι εύχομαι- πως ο γιός σου, Γιώργο, δεν θα χτυπηθεί ποτέ από τους σιδερολοστούς οργάνων της φασιστικής Ελληνικής Αστυνομίας, ούτε θα χάσει κάποια από τις 5 ανθρώπινες αισθήσεις...

ΠΑΛΙΜΨΗΣΤΟ ΑΡΧΙΜΗΔΗ


Στις 28 Οκτωβρίου του 1998, η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία να αποκτήσεισε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη το Παλίμψηστο του Αρχιμήδη - το αγόρασε ανώνυμος συλλέκτης για 2.000.000 δολάρια.
Αυτό που έχασε, δυστυχώς, η ελληνική Πολιτεία, το κέρδισε ευτυχώς η ανθρωπότητα.


Το σημαντικότερο επιστημονικό χειρόγραφο που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία αποκαλύπτει 13 χρόνια αργότερα, χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία και την αφοσίωση των ερευνητών ενός αμερικανικού μουσείου, τα μυστικά της μεγαλύτερης μαθηματικής ιδιοφυΐας του αρχαίου κόσμου.

«Lost and Found: The Secrets of Archimedes» είναι ο τίτλος της έκθεσης που εγκαινιάζεται στις 16 Οκτωβρίου στο Μουσείο Τέχνης Walters της Βαλτιμόρης. Με φωτογραφίες, κείμενα και πολυμέσα, η έκθεση αφηγείται τη συναρπαστική περιπέτεια του σπάνιου χειρογράφου και το τεράστιο πρότζεκτ της συντήρησης, ψηφιακής επεξεργασίας και μελέτης του, που αποδεικνύει ότι ο Αρχιμήδης ανακάλυψε τα μαθηματικά του απείρου, τη μαθηματική φυσική και τη συνδυαστική - κλάδος των μαθηματικών που χρησιμοποιείται στην πληροφορική.

Το 1999, ο ανώνυμος συλλέκτης που απέκτησε το Παλίμψηστο το παραχώρησε στο Μουσείο Walters και μια ομάδα ερευνητών ξεκίνησε την προσπάθεια να διαβάσει το σβησμένα κείμενα στο παλαιότερο σωζόμενο αντίγραφο του αρχαίου Έλληνα μαθηματικού, φυσικού, εφευρέτη, μηχανικού και αστρονόμου, που κρύβει πίσω του μία απίστευτη περιπέτεια: το 10ο αιώνα, στην Κωνσταντινούπολη, ένας ανώνυμος γραφέας αντέγραψε πραγματεία του Αρχιμήδη πάνω σε περγαμηνή, κρατώντας τα ελληνικά του πρωτοτύπου. Το 13ο αιώνα, ένας μοναχός έσβησε το κείμενο του Αρχιμήδη, έκοψε τις σελίδες, περιέστρεψε τα φύλλα κατά 90 μοίρες και τα δίπλωσε στη μέση. Η περγαμηνή στη συνέχεια «ανακυκλώθηκε» μαζί με περγαμηνές από άλλα βιβλία, για να δημιουργηθεί ένα προσευχητάριο (το αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής ονομάζεται παλίμψηστο).

Όταν το Μουσείο Walters παρέλαβε το χειρόγραφο, πολλοί πίστευαν ότι δεν μπορούσε να ανακτηθεί τίποτε από αυτό. «Ήταν σε φρικτή κατάσταση, έχοντας το βάρος των χιλίων χρόνων του, των μετακινήσεων και της κακής χρήσης», δήλωσε ο διευθυντής του πρότζεκτ «Αρχιμήδης» και επιμελητής χειρογράφων και σπάνιων βιβλίων του Walters, Γουίλ Νόελ.

Τέσσερα χρόνια χρειάστηκαν οι συντηρητές για να διαλύσουν το βιβλίο, λόγω της εύθραυστης κατάστασης της περγαμηνής, που είχε καταστραφεί από μούχλα, ενώ κάποια σημεία είχαν σκεπαστεί με σύγχρονη συνθετική κόλλα! «Κατέγραψα τα πάντα και έσωσα ακόμη και τα πιο μικροσκοπικά κομμάτια του χειρογράφου, φλούδες χρώματος, νήματα, σταθεροποίησα τη μελάνη με ζελατίνη, έκανα αμέτρητες επιδιορθώσεις με γιαπωνέζικο χαρτί», εξηγεί η Αμπιγκέιλ Κουάντ, επικεφαλής του τμήματος συντήρησης χειρογράφων του αμερικανικού μουσείου.

Το 2000, μια ομάδα ερευνητών άρχισε την ανάκτηση των σβησμένων κειμένων. Χρησιμοποίησαν τεχνικές απεικόνισης σε διαφορετικά μήκη κύματος του υπέρυθρου, ορατού και υπεριώδους φωτός (πολυφασματική απεικόνιση). Χάρη σε διαφορετικές μεθόδους ψηφιακής επεξεργασίας, το κείμενο αποκαλύφθηκε στα μάτια των ερευνητών με τρόπο που κανείς δεν το είχε δει για χίλια χρόνια. Ένα μέρος του βιβλίου που είχε σκεπαστεί με ρύπους διαβάστηκε με ακτίνες Χ στο εργαστήριο Stanford Synchrotron Radiation Lightsource (SSRL).

Ο Αρχιμήδης, στην πραγματεία του «Περί μεθόδου των θεωρημάτων μηχανικής» ασχολείται με την έννοια του απόλυτου απείρου και το Παλίμψηστο περιέχει το μόνο σωζόμενο αντίγραφο του σημαντικού συγγράμματος. Ο αρχαίος Ελληνας μαθηματικός ισχυρίζεται ότι δύο διαφορετικά σύνολα γραμμών είναι ίσα σε πλήθος, αν και είναι σαφώς κατανοητό ότι είναι άπειρα. Η προσέγγιση αυτή είναι όμοια με έργα του 16ου και του 17ου αιώνα, που οδήγησαν στην επινόηση του λογισμού.

Επίσης, μόνο στο Παλίμψηστο βρέθηκε το «Στομάχιον» του Αρχιμήδη, η αρχαιότερη πραγματεία περί συνδυαστικής. Θεωρείται ότι ο Αρχιμήδης προσπαθούσε να ανακαλύψει με πόσους τρόπους θα μπορούσε να ανασυνδυάζει 14 τμήματα και να κάνει ένα τέλειο τετράγωνο. Η απάντηση είναι: 17.152 συνδυασμούς. Η συνδυαστική θεωρείται ζωτικής σημασίας στην πληροφορική.

Εκτός από τα έργα του Αρχιμήδη, στο Παλίμψηστο βρέθηκαν επίσης κρυμμένα ένα σχόλιο πάνω στις «Κατηγορίες» του Αριστοτέλη, καθώς και κείμενα του Υπερείδη, Αθηναίου ρήτορα του «χρυσού αιώνα».

Όταν το Παλίμψηστο οδηγήθηκε στο SSRL, αποκαλύφθηκε στην πρώτη σελίδα και η ταυτότητα του γραφέα που έσβησε τα γραπτά του Αρχιμήδη. Το όνομά του ήταν Ιωάννης Μύρωνας και τελείωσε τη μεταγραφή των προσευχών στις 14 Απριλίου 1229, στην Ιερουσαλήμ.

ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΝΑ


ΟΤΑΝ Η ΜΑΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Η ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΘΕΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΥΡΙΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ...ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ


Πλέον από σήμερα συμβολικά τουλάχιστον θα μπορεί να αποκαλείται ως η "εθνική μάνα"... Σίγουρα όμως δικαιωματικά κέρδισε την προσοχή όλων και αιφνιδίασε τους βουλευτές των κομμάτων .
Τα "φλας" στρέφονται στην πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γονέων Αθηνά Διονυσία Αθανασοπούλου, οποία εισέβαλε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του ανθρώπου της Βουλής,σηκώνοντας ένα πανό εκφράζοντας την αγωνία κάθε μάνας .
"Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας" , έγραφε το πανό της. Φράση που κυριαρχεί στο στόμα κάθε μάνας σήμερα. Βέβαια η κ.Αθανασοπουλου με αυτόν τον τρόπο ήθελε να διαμαρτυρηθεί κυρίως για την κατάσταση στην παιδεία και δευτερευόντως για το δυσοίωνο μέλλον των νέων ανθρώπων, όπως διαγράφεται σήμερα.
Η Αθηνά Διονυσία Αθανασοπούλου, "τα έψαλε επίσης" κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι θέλει να τρομοκρατήσει μαθητές και γονείς, όπως και ότι επιδιώκει μια "κοινωνία φοβισμένων και χαφιέδων".
Ακολούθησαν στιγμές έντασης εξαιτίας των αντιδράσεων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου της Επιτροπής Τάκη Αντωνακόπουλου που ζήτησαν να ανακαλέσει αρχικά και στη συνέχεια να διαγραφούν από τα πρακτικά οι συγκεκριμένες αναφορές της κ. Αθανασοπούλου.


ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More