ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ


Τα αγάλματα του Δία και του Απόλλωνα, ζητά ο δήμαρχος της Σμύρνης από τη διεύθυνση του μουσείου του Λούβρου, θέτοντας ταυτοχρόνως θέμα συνεργασίας και βοήθειας για το «Μουσείο Πολιτισμών Αιγαίου», που προτίθεται να ιδρύσει ο δήμος.

Ο δήμαρχος της Σμύρνης Αζίζ Κοτζάογλου με επιστολή του προς τον διευθυντή του Λούβρου Ανρί Λουαρέτ ζήτησε την επιστροφή των αγαλμάτων του Δία και του Απόλλωνα (που φυλάσσονται στο Λούβρο), σημειώνοντας ότι η πόλη του είναι διατεθειμένη να κατασκευάσει ειδικό μουσείο για να τα εκθέσει, το οποίο θα ονομάσει Μουσείο Πολιτισμών Αιγαίου, κατά τα πρότυπα δηλαδή του Μουσείου της Ακρόπολης με τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Το άγαλμα του Δία είναι ύψους 2,34 μέτρων, ενώ του Απόλλωνα 2,16 μέτρων, σύμφωνα με τη Hurriyet. Τα αγάλματα έφθασαν στη Γαλλία και παρουσιάσθηκαν στον Λουδοβίκο XIV. Εκτίθενται στο τμήμα ελληνικών, ετροτσκικών και ρωμαϊκών αρχαιοτήτων του μουσείου του Λούβρου.

Σε λίγο θα πηγαίνουμε στη γείτονα χώρα για να βλέπουμε τα ελληνικά αγάλματα.

Κε Γερουλάνε Κα Γκερέκου ακούτε ή ακόμα μοιράζετε τις αρμοδιότητες και δεν προκάνετε......

ΛΟΧΑΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΤΑΥΡΙΑΝΑΚΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ( Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ) ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΕΛΔΥΚ 1974


ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ www.mani.org.gr . ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ OTI ΚΑΙ ΑΝ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΕ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.


ΣΩΤΗΡΗ συγνώμη.
Δια στόματος μου, οι συγχωριανοί σου ζητάμε συγνώμη, διότι έπρεπε να περάσουν 26 χρόνια για να τιμήσουμε εσένα και την ηρωική σου πράξη. Όμως, να είσαι βέβαιος, ότι κανένας Σκουταριώτης δεν σε λησμόνησε. Σε έχουμε στην καρδιά μας σε ξεχωριστή θέση. Ρίγη συγκινήσεως αναμεμειγμένα με συναισθήματα αγάπης, σεβασμού, ευγνωμοσύνης και υπερηφάνειας, συνθέτουν ένα ψυχικό κράμα που δεν είναι εύκολο να μπει διαχωριστική γραμμή μεταξύ τους.

Συγκίνηση, διότι δεν είναι πλέον μαζί μας ένα Σκουταριωτόπουλο, ένα παλικάρι του χωριού μας. Ευγνωμοσύνη και Υπερηφάνεια διότι η θυσία του Σωτήρη είναι ταυτόσημη της θυσίας εκείνων των επιφανών Ελλήνων του παρελθόντος, οι οποίοι εφώτισαν την μεγάλη χρονική λεωφόρο της ιστορίας του Έθνους. Όχι μόνον ως πρόεδρος του Συλλόγου μας, ο οποίος υλοποιεί σήμερα μια υπόσχεση, να αποδοθούν οι τιμές που αρμόζουν στον Σωτήρη, αλλά και σαν συνάδελφος του και συγχωριανός του, έχω χρέος να εκφράσω σκέψεις και συναισθήματα, τα οποία θα εγγίσουν την προσωπικότητα του.

Θα επιχειρήσω να εξηγήσω ποιος ήταν ο Σωτήρης και τι έκανε. Οχι με κρίσεις δικές μου, που θα είναι ένας απλός, θεωρητικά, ύμνος για τον συνάδελφο και συγχωριανό μου. θα αφήσω να ομιλήσουν εκείνοι που τον έζησαν, εκείνοι που του έδωσαν τις εντολές, εκείνοι που τον περισυνέλεξαν στο πεδίον της μάχης.

Στα αρχεία του ΓΕΣ υπάρχει το βιογραφικό του Σωτήρη που λέει:

Εγεννήθη την 11/1/41 στο Σκουτάρι Λακωνίας. Έγγαμος, πατήρ 2 τέκνων. Κατετάγη στην Σ.Σ.Ε. την 30/9/61. Απεφοίτησε από την Σ.Σ.Ε. την 27/7/65 και κατετάγη στο Μηχ/κο με τον βαθμό του Ανθγού. Προήχθη στον βαθμό του Υπλ/ου την 17/8/68 του Λ/γου την 30/8/72 και Τ/χου την 16/8/74. Μεταθανάτιος δε στον βαθμό του Αν/χου. Απεφοίτησε ευδοκίμως από όλα τα προβλεπόμενα σχολεία και υπηρέτησε σε πολλές μονά δες με τελευταία την ΕΛΔΥΚ.

ΗΘΙΚΑΙ ΑΜΟΙΒΑΙ
Του απενεμήθη μεταθανατίως το Αργυρούν Αριστείον Ανδρείας.

Επιτρέψατε μου να σταματήσω εδώ, στο Αριστείο Ανδρείας, διότι αυτό το παίρνουν οι Ανδρείοι. Η Ανδρεία κατά τους αρχαίους σοφούς Έλληνες ήτανε μια των υψηλότερων Αξιών.

Κατά τον Αριστοτέλη, Ανδρεία είναι η προς τον θάνατον διακινδύνευσις. Ενώ ο άνδρας γνωρίζει, ότι η πορεία του τον οδηγεί στον θάνατο, το διακινδυνεύει, αδιαφορεί προς τον θάνατον. Και ο Σωτήρης ήτανε Ανδρείος. Σε αίτηση της συζύγου του Μαρίας, να πληροφορηθεί για την τύχη του συζύγου της, εδόθη η εξής απάντησις από το ΓΕΣ. "Ο σύζυγος σας Τχης (ΜΧ) Σταυριανάκος Σωτήριος, έπεσε στο πεδίο της Μάχης την 16ην Αυγούστου 1974, μαχόμενος μετά ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ ηρωισμού, θάρρους και αυταπαρνήσεως, εναντίον υπερτερών τουρκικών δυνάμεων και αφού απέκρουσε λυσσαλέας τουρκικάς επιθέσεις από 14 έως 16 Αυγούστου 1974." Ο θάνατος στο πεδίον της μάχης, συνοδεύεται πάντοτε και από το πιστοποιητικό θανάτου του ΓΕΣ, το οποίο γράφει: "Ο Σταυριανάκος Σωτήριος του Μιχ. εκ Σκουταρίου Λακωνίας, υπηρετών ως Λ/γος (ΜΧ) στην ΕΛ ΔΥΚ/Λ.Δ, εφονεύθει την 16ην Αυγούστου 74 και ώρα 11.00. αποκοπείσης της κεφαλής του, ότε εβλήθη δια πυροβόλου όπλου τουρκικού άρματος μάχης."

Πως και γιατί όμως αυτή η μορφή θανάτου; Μας το εξηγούν εκείνοι που βρέθηκαν κοντά του στο πεδίο της μάχης, στο χαράκωμα , αλλά επέζησαν της συμφοράς. Λέει ένας στρ/της του: Ο Λ/γος Σταυριανάκος, το πρωί της 16ης Αυγούστου βρισκόταν στο υψ. Β. μπροστά από το στρατόπεδο. Αν και η έκβαση της μάχης ήτανε βέβαιη, αρνήθηκε να το εγκαταλείψει λέγοντας στους άνδρες του. "Ακόμη και αν περάσουν από πάνω μας τα τανκς, εμείς θα μείνουμε για να κτυπήσουμε το ΠΖ. Δεν θα υποχωρήσουμε. Είμαστε Έλληνες και πολεμά με για την Ελλάδα". Ο ήλιος εχάθη υπό την σκιάν των βελών.

Ο Λεωνίδας με τους 300 του, έμεινε εκεί, να αγωνισθεί εναντίον υπερπολλαπλασίων Περσών, αγωνιζόμενος για την πατρίδα. 2500 χρόνια μετά, ο Σωτήρης με τους 30 στρατιώτες του, όρθωσε το ανάστημα του και έμεινε εκεί, για να επαναλάβει το θρυλικό ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ. Μια διμοιρία 30 ανδρών, αντιμετωπίζει και ανθίσταται επιτυχώς, εναντίον εκατοντάδων τούρκων. Ο στρ. Λιώσης απορεί: Μα είναι πράγματα αυτά κύριε λοχαγέ; Όλοι αυτοί έρχονται εναντίον μας; Και βούτηξε το πολυβόλο. Τότε επεμβαίνει ο λοχαγός και προστάζει: Άμα διατάξω εγώ θα κτυπήσεις. Ας τους να έλθουν κοντά. Σφαίρα να μην πάει χαμένη. Και σε λίγα λεπτά ακούγεται μια δυνατή κραυγή. ΤΩΡΑ! Ρίξτε τώρα. Φωτιά και ατσάλι σμίγουν, γίνονται ένα, γίνονται θάνατος. Σε μια στιγμή ο λοχαγός σηκώνεται πάνω. Κρατά το πολυβόλο, πολυβολεί, κτυπά στο ψαχνό. ΟΜΩΣ! Μια σφαίρα καρφώνεται στον λαιμό του. Ο λοχαγός γονατίζει, γέρνει, πέφτει, κυλάει κάτω. Είναι νεκρός. Οι πλησίον τρέχουν στο λοχαγό τους. Τον αγκαλιάζουν.

Ήτανε η 16 Αυγούστου 1974, σαν σήμερα 26 χρόνια πριν. Αυτήν την ώρα ο Σωτήρης πορευόταν προς την αθανασία, υπό την σκέπη της προστάτιδας των Ελλ. αγώνων υπεραγίας Θεοτόκου. Η σκηνή μετά από 2500 χρόνια επαναλαμβάνεται. Οι στρατιώτες πολεμιστές μαζεύονται πάνω από το άψυχο σώμα του Λεωνίδα και εκεί γράφεται: Ω ΞΕΙΝ, ΑΓΓΕΛΕΙΝ ΤΟΙΣ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΙΣ ΟΤΙ ΤΗΔΕ ΚΕΙΜΕΘΑ ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟ1. Ο Σωτήρης με τους 30 στρατιώτες του έστειλαν το δικό τους μήνυμα. "Ω ξένε, ανήγγειλε στους Έλληνες, ότι εδώ είμαστε. Πιστοί στα κελεύσματα της πολιτείας. Να πολεμήσουμε μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματος μας. Αυτό έπραξε ο Σωτήρης. Ουδέν ολιγότερο ή περισσότερο του Λεωνίδα. Εκεί άφησε την τελευταίαν του πνοή. Εκεί απεχωρίσθη σύζυγο και παιδιά. Δεν είχε την φροντίδα της οικογένειας του τις τελευταίες στιγμές της ζωής του.

Όμως, δεν έμεινε στην τύχη του. Πάνω από τα κεφάλια των παλικαριών φτερούγιζε, καραδοκούσε εν είδη Αγγέλου, η στοργική μάνα. Πεπλοφορούσα, αστραποβολούσα, σπινθηροβόλα και, αποφασιστική. Η μάνα Ελλάδα, άπλωσε το στιβαρό της χέρι, άδραξε τον Σωτήρη και τον πήρε μαζί της στους αιθέρες. Του έδωσε να βυζάξει το γάλα την αθανασίας. Ο Σωτήρης έγινε, είναι αθάνατος. Ένας άλλος μαχητής του Σωτήρη ομολογεί. "Μου έκανε εντύπωση αυτό το παλικάρι ο λοχαγός μας. Άυπνος, άφοβος, παράτολμος, ενθουσιώδης, χαμογελαστός, γύριζε συνεχώς από χαράκωμα, σε χαράκωμα, από άνδρα σε άνδρα, για να μας δει, να μας εμψυχώσει, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο που διέτρεχε. Ήτανε άτρωτος. Άμα έχεις τέτοιους ανθρώπους πως να μην πας μπροστά;" Κυρίες και κύριοι,

Η ταύτιση του Σωτήρη με μυθικές μορφές της Ελ. Ιστορίας, δεν είναι συναισθηματικές φαντασιώσεις. Είναι λόγος και πράξις. Είναι ου σία και πραγματικότης. Είναι οι μορφές της αυτοθυσίας για την πατρίδα. Ο Σωτήρης μπορούσε να συμπτυχθεί, να υποχωρήσει, να αποχωρήσει, μπορούσε να είχε φύγει από την Κύπρο προ των γεγονότων. Όμως, έμεινε εκεί ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΣ.

Ο Σωτήρης δεν ήτανε ο μαχητής, ο οποίος εβλήθη τυχαία από μια σφαίρα του εχθρού στο πεδίο της Μάχης. Όρθωσε το ανάστημα του, με την συμπεριφορά του έσυρε και τους στρ/τες του στον χορό του Ζαλόγγου, όπου ο θάνατος ήτανε βέβαιος, αλλά τους οδήγησε στην αθανασία.

Ένας άλλος μαχητής του διηγείται: Λίγο προ των γεγονότων, είχε έλθει η μετάθεσις του λοχαγού Σταυριανάκου. Αρνήθηκε να φύγει από την Κύπρο, λέγοντας στην σύζυγο του. "Δεν μπορώ να φύγω και να αφήσω τα παιδιά μου" Αυτά τα παιδιά, ήσαν οι στρ/τες του. Ήσαν οι υπερασπιστές της πατρίδος. Και τα άλλα παιδιά; Αυτά που περίμεναν με αγωνία να επιστρέψει ο πατέρας στο σπίτι; Να τρέξουν με λαχτάρα στην αγκαλιά του για να νοιώσουν την πατρική στοργή; Αυτή, είναι η κορύφωση του Έλληνα. "Πατρός τε και μητρός τε και απάντων αγιότερον εστί η Πατρίς" Ο Σωτήρης θυσίασε μαζί με την ζωή του και την οικογένεια του. Οποίο μεγαλείο, οποίο θάρρος, τόλμη και αποφασιστικότης, οποία υπερηφάνεια, πίστις και αυτοθυσία, ενός πραγματικού στρατιωτικού ηγέτη, ενός Έλλη να Αξ/κού.

Πόση αγάπη για την πατρίδα; Τόση όση απαιτούσε ο όρκος του, να της προσφέρει και την τελευταία ρανίδα του αίματος του. " Μπόρα βαριά και όλεθρος και σίφουνας και σκόνη

Και αντιχάει και βροντά το τουρκικό κανόνι, κι' εσύ αητός, ακοίμητος εις τα στενά κει κάτου ακούεις τα πατήματα του φοβερού θανάτου. Κι' όμως πατάεις, δεν δείλια, κι' έχεις στον κόρφο Ελλάδα κι' έχεις της Μάνης τη φωνή ορθόστητη λαμπάδα. Αυτά είναι τα λόγια του σύγχρονου ποιητή που θέλησε να τιμήσει και εξυμνήσει, δια λόγων τουλάχιστον, την προσφορά του Σωτήρη. Και η πολιτεία; Τι έπραξε η πολιτεία για την αναγνώριση της προσφοράς του Σωτήρη; Δυστυχώς ουδέν. Η Κυπριακή πολιτεία τον τίμησε δεόντως. Αλλά τον Σωτήρη δεν τον έστειλε στο βωμό της θυσίας η Κύπρος, αλλά η Ελλάς.

Χρειάζεται θάρρος, τόλμη και βαθιά πίστη σ' αυτούς που αγωνίζονται και θυσιάζονται στο όνομα της Δημοκρατίας ή των ιδεών τους. Και η πολιτεία, οφείλει να τους τιμά. Όμως η Δημοκρατία είναι ένα συστατικό της πατρίδας. Πατρίς χωρίς δημοκρατία μπορεί να υπάρξει. Δημοκρατία χωρίς πατρίδα δεν υπάρχει. Άλλωστε εμείς οι Έλληνες καυχόμεθα ότι η Δημοκρατία έχει μια πατρίδα, την Ελλάδα. Μεγαλουπόλεις και μικροπόλεις τιμούν με προτομές και ονομασίες δρόμων, τους αγωνιστές της δημοκρατίας. Και έτσι πρέπει να είναι.

Τους αγωνιστές όμως της πατρίδας, ποιος θα τους τιμήσει; Ποιος και πως θα εξηγήσει στις νεότερες γενιές τι είναι και τι σημαίνουν αυτές οι αναμμένες δάδες της μεγάλης χρονικής λεωφόρου. Αυτοί οι αστέρες που φωτίζουν ψυχές και γράφουν την ιστορία του έθνους; Ποιανού την καρδιά άγγιξε η θυσία του Σωτήρη και προς τι η άρνησίς του των δικαιωμάτων, της ζωής, που έχουν τα παιδιά του; η οικογένεια του;

Κύριε Δήμαρχε του Γυθείου. Ο Σωτήρης είναι δημότης σας. Δεν είναι πλέον μόνον Σκουταριώτης.

Κύριοι δήμαρχοι της Μάνης τιμήσατε το Μανιατόπουλο.

Κύριε δήμαρχε της Σπάρτης. Ο Σωτήρης είναι ο Μανιάτης, είναι ο Λακεδαίμων, είναι ο Σπαρτιάτης. Έχετε χρέος να αποδώσετε τις τιμές που αξίζουν στο παλικάρι, που υπερέβη τον ανθρώπινο νου και στάθηκε επάξια κοντά στους θρύλους ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ, ΤΟΥ ΔΑΒΑΚΗ.

Θα θέλαμε να μας είχε τιμήσει σήμερα και ο κ. Νομάρχης για να του πούμε, να μην επιτρέψει να σβήσουν αυτοί οι φωτεινοί αστέρες. Ο Σωτήρης δεν ήτανε ο διάτων αστήρ, στον οποίο εκφράσαμε τον θαυμασμό μας και την υπερηφάνεια μας περιστασιακά . Από τη θέση του να μεριμνήσει να υπάρχει, τουλάχιστον στην Λακωνία, η δάδα του Σωτήρη άσβεστη. Κύριοι βουλευτές της Λακωνίας. Μανιάτες -Λάκωνες, βουλευτές της επικράτειας. Γιατί εκοφεύσατε στην κραυγή του Σωτήρη; Γιατί κλείσατε τα μάτια στην λάμψη του Σωτήρη; Ποιος ο αρμοδιότερος τηρήσεως της μνήμης των ηρώων; Έχετε χρέος να μεταφέρετε και στον φίλο της Λακωνίας Δήμαρχο Αθηναίων και στον πατριώτη Δήμαρχο Πειραιώς, την επιθυμία των Σκουταριωτών, να μην πέσει ο Σωτήρης στην άβυσσο της λησμονιάς. Αλλά και την αγωνία του ιδίου, από εκεί που είναι, ότι η πράξη του ανεγνωρίσθη επισήμως από την πολιτεία ή τουλάχιστον από τους συμπατριώτες του Λάκωνες.

Κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι της Παλλακωνικής Ένωσης και της Ενώσεως των απανταχού Λακώνων Μεγάλη η ημέρα σήμερα για το χωριό μας. Μεγάλη διότι αποδίδουμε τις τιμές που άξιζε και ανέμενε ο Σωτήρης. Πιο μεγάλη όμως, διότι μαζί μας, τίμησε τον Σωτήρη με τη παρουσία της, όλη η ηγεσία του νομού μας και όχι μόνον.

Σεβασμιότατε, κυρίες και κύριοι καλεσμένοι μας και μη, εμείς οι Σκουταριώτες σας ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας για την τιμή που μας κάνατε να είσθε σήμερα κοντά μας. Όλοι μας θα έχουμε αιωνίαν την μνήμην του Σωτήρη.

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ


Διόδια; ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!



του Χρήστου Σταμόπουλου, δικηγόρου

Μπορεί στον Νομό μας να μην έχουμε ακόμη διόδια. Θα μας τα βάλουν με την Ε-65, όπως ετοιμάζονται να βάλουν διόδια απ’ το 2010 και στην Εγνατία Οδό. Το πρόβλημα των διοδίων αφορά και μας τους Τρικαλινούς, αφού τα χρυσοπληρώνουμε κάθε φορά που οδεύουμε προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή Λάρισα – Βόλο. Ιδιαίτερα τώρα ενόψει εορτών που θα αυξηθούν οι μετακινήσεις μας.
Τα διόδια πυκνώνουν ραγδαία σ’ όλη την Επικράτεια και μπλοκάρουν την κυκλοφορία των Ελλήνων μέσα στην ίδια τους τη χώρα! Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, σε λίγο η Ελλάδα θα θυμίζει κατεχόμενη Παλαιστίνη! Ιδιωτικές κατασκευαστικές εταιρίες, με τις πλάτες των κυβερνήσεων, παραβιάζουν τα συνταγματικά μας δικαιώματα και μας χαρατσώνουν ληστρικά.
Οι αντιδράσεις των κατοίκων και εργαζομένων της χώρας κατά των διοδίων διευρύνονται και εντείνονται συνεχώς. Κορυφαία η κινητοποίηση της περασμένης Κυριακής, όταν με πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά των Διοδίων, για δύο ώρες περίπου άνοιξαν οι σταθμοί όλων των διοδίων της χώρας και οι δρόμοι ήταν ελεύθεροι. (Οι Θεσσαλοί συγκεντρωθήκαμε στα διόδια Μοσχοχωρίου Λάρισας).

Ξεπούλημα δρόμων και χαράτσωμα πολιτών

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ γιατί έχουμε χρυσοπληρώσει την Εθνική Οδό από τη φορολογία και από τα πανάκριβα διόδια που τόσα χρόνια καταβάλλουμε. Καλούμαστε να πληρώνουμε για έργα που το κράτος είχε και έχει υποχρέωση να κατασκευάσει και να παρέχει δωρεάν στους πολίτες.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ το απαράδεκτο και προκλητικό ξεπούλημα των εθνικών μας δρόμων στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ γιατί τα διόδια επιβαρύνουν περισσότερο το εισόδημα των κατοίκων και εργαζομένων της χώρας.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να καταργηθούν οι αποικιακού τύπου συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων. Συμβάσεις που επιτρέπουν στις «παραχωρησιούχες» εταιρείες να τοποθετούν διόδια μετωπικά και πλευρικά όπου και όσα θέλουν, αδιαφορώντας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τα συγκοινωνιακά προβλήματα που δημιουργούνται, καθώς και να αυξάνουν κάθε χρόνο τις τιμές των διοδίων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ!

Δικαιούμαστε να μην πληρώνουμε

Νομική προσέγγιση:
Με τον νόμο 3555/2007 κυρώθηκε η αποικιακού χαρακτήρα σύμβαση της εταιρείας «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» με το ελληνικό Δημόσιο. Για τους χρήστες της ΠΑΘΕ ισχύει ο νόμος αυτός, αλλά φυσικά ισχύει και το Σύνταγμα της Ελλάδας.
Με τον παραπάνω νόμο προβλέπεται ότι η «παραχωρησιούχος» εταιρεία μπορεί να απαιτήσει απ’ τον χρήστη που δεν πλήρωσε την καταβολή του 20πλάσιου του αντιτίμου σαν ΑΣΤΙΚΗ ποινή, με κάποιες προϋποθέσεις και διαδικασίες, ζητώντας εντέλει την έκδοση διαταγής πληρωμής.
Η διάταξη όμως αυτή είναι αντισυνταγματική, αφενός γιατί δεν παρέχει στον πολίτη το δικαίωμα της προηγούμενης ακρόασης και αφετέρου γιατί παρέχει στο προσωπικό της «παραχωρησιούχου» ιδιωτικής εταιρείας αρμοδιότητες δημοσίου υπαλλήλου (παράβαση άρθρων 20 και 103 αντίστοιχα του Συντάγματος).
Συγχρόνως ο ίδιος ο νόμος (3555/07) ορίζει ότι το Δημόσιο (Αστυνομία, Τροχαία, Δ.Ο.Υ.) δεν έχει καμιά ανάμειξη στη διαδικασία επιδίωξης είσπραξης του αντιτίμου και της αστικής ποινής. Πρόκειται δηλαδή για μια ιδιωτική οικονομική διαφορά μεταξύ χρήστη και του ιδιώτη ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.
Για όλους τους παραπάνω λόγους πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι εάν ο «Παραχωρησιούχος» προσπαθήσει μέσω διαταγής πληρωμής να εισπράξει πρόστιμα απ’ τους πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν διόδια, τα Δικαστήρια, που θα προσφύγουν αυτοί, θα τους δικαιώσουν και η εταιρεία θα έχει γενικότερα προβλήματα σχετικά με τη νομιμότητα της Σύμβασής της (που μπάζει από παντού).
Σε κάθε περίπτωση η άρνησή μας να πληρώνουμε διόδια και το ανέβασμα της μπάρας για να περάσουμε δεν συνιστά κανένα ποινικό αδίκημα. Ούτε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας έχουμε. Γι’ αυτό και η Τροχαία δεν επεμβαίνει.
Η μπάρα των ιδιωτικών εταιρειών στα διόδια αντιστρατεύεται και παραβιάζει την ελευθερία και δη την ελευθερία μετακίνησής μας στους εθνικούς δρόμους, που προστατεύεται απόλυτα για όσους βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια. Το δικαίωμα αυτό, ως μερικότερο δικαίωμα του δικαιώματος για ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου, αφορά Έλληνες πολίτες και αλλοδαπούς που βρίσκονται στη χώρα μας και προστατεύεται «απόλυτα» από το άρθρο 7 του Συντάγματος.
Στο άρθρο 24.1.5(2), εδάφια (i) και (ii), προβλέπεται ότι ο Παραχωρησιούχος( ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.) για να απαιτήσει από το χρήστη που δεν πλήρωσε, την καταβολή πρέπει να έχει πάρει άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να εγκαταστήσει και να χρησιμοποιεί κάμερες. Να στείλει στο αρμόδιο Υπουργείο την φωτογραφία των πινακίδων με σημείωση του χρόνου διέλευσης....
Στο ίδιο άρθρο, ρητά αναφέρεται ότι το Δημόσιο (Αστυνομία, Τροχαία και Δ.Ο.Υ.) δεν έχει καμία ανάμειξη στη διαδικασία επιδίωξης είσπραξης του αντιτίμου και της αστικής ποινής, πρόκειται δηλαδή για μια οικονομική διαφορά μεταξύ του ιδιώτη χρήστη και του ιδιώτη ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

- ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
- ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
- ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ, και
- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!
(Ούτε δίνουμε το ονοματεπώνυμό μας ή παραλαμβάνουμε οποιοδήποτε χαρτί απ’ τους ανθρώπους των ιδιωτικών εταιρειών).
ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!

Υ.Γ. Τις δυνατότητες και τα δικαιώματά μας αυτά δεν πρόκειται να τα πληροφορηθούμε από τα μεγάλα αθηναϊκά ΜΜΕ, γιατί οι ιδιοκτήτες τους είναι και οι εργολάβοι των χρυσοφόρων έργων (π.χ. Μπόμπολας κ.λ.π.)

ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ (ΕΛΛΗΝΕΣ) ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!



Η σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα –δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στην καταρρέουσα οικονομία- δεν είναι απλά ανησυχητική, αλλά μετά πλήρους βεβαιότητας ο οιοσδήποτε μπορεί να την χαρακτηρίσει από «επικίνδυνη» έως «εκτός ελέγχου»…

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, δηλαδή οι απαιτήσεις γειτονικών –και άλλων- κρατών εις βάρος της Ελλάδας, προδίδει ένα πολύ σκοτεινό μέλλον για μία χώρα κι έναν λαό που ιστορικά πάλεψαν για την ελευθερία των λαών και για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τις τελευταίες 3 με 4 δεκαετίες, οι πολιτικοί άνδρες που χειρίστηκαν θέματα ύψιστου ενδιαφέροντος, κυρίως στην εξωτερική πολιτική, δυστυχώς υπήρξαν πλήρως ακατάλληλοι, για να μην χαρακτηριστούν ως ανίκανοι ή πιστά εργαζόμενοι σε συμφέροντα που ήταν αντίθετα προς τα συμφέροντα της χώρας μας.
Ήταν Φεβρουάριος του 2005 όταν εξελέγη ο Κάρολος Παπούλιας πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η κ. Ψαρούδα-Μπενάκη κατά την προσφώνησή της μεταξύ άλλων είχε πει και τα εξής...:


«Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις:
Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης».

Μετά από την συγκεκριμένη δήλωση της κυρίας Ψαρούδα-Μπενάκη και σύμφωνα με τις σημερινές εξελίξεις διαφαίνεται πως πολύ σύντομα, -αν όχι εντός του 2010- η Ελλάδα θα αλλάξει δραματικά γεωγραφικά, πληθυσμιακά αλλά και πολιτειακά…
Ιδιαίτερα κατά τα τελευταία 15 χρόνια τα Σκόπια όχι μόνο κερδίζουν έδαφος στο θέμα της ονομασίας, αλλά έχουν καταφέρει επιτυχώς να θέσουν και θέμα γλώσσας αλλά και εθνότητας και λίαν συντόμως πρόκειται να αναγνωριστεί και «μακεδονική μειονότητα» εντός της Ελλάδας.
Στο ίδιο χρονικό διάστημα, η Τουρκία προχωρά σε ολοκληρωτική κατάληψη της Κύπρου μέσω πολιτικού σχεδιασμού –και των απαραίτητων συμμαχιών που δημιούργησε- αλλά και αδικαιολόγητης υποχωρητικότητας από την πλευρά των Ελληνοκυπρίων.
Στο Αιγαίο, η Τουρκία και πάλι, απειλεί ευθέως να πάρει αέρα, θάλασσα και πιθανότατα κατοικημένα ελληνικά νησιά, ενώ στην Θράκη δημιουργείται ανοικτά πλέον ένα άτυπο καθεστώς στο οποίο ελάχιστα επιβάλλεται η βούληση της ελληνικής πλευράς ενώ η προκλητικότητα του τουρκικού προξενείου και των διαφόρων εγκάθετών του έχει ξεπεράσει κάθε όριο και σε οποιοδήποτε άλλο κράτος του κόσμου θα υπήρχαν μαζικές απελάσεις για να εξασφαλισθεί η εσωτερική ειρήνη και η ασφάλεια των πολιτών.
Η κυρία Ψαρούδα-Μπενάκη, μη αντέχοντας, πιθανότατα, το βάρος των εξελίξεων και προκειμένου να «έχει ήσυχη την συνείδησή της» προέβη στην σοκαριστική δήλωση, την οποία η ίδια οφείλει να «μεταφράσει» και να ξεκαθαρίσει λέξη προς λέξη τι εννοούσε… Ο ελληνικός λαός, πρέπει να γνωρίσει, επιτέλους, τι έχει αποφασισθεί ερήμην του και ποιοι είναι αυτοί που διακαώς επιθυμούν την ταπείνωσή του. Οι πολιτικοί της χώρας ασκούν ενδοτική πολιτική και μέσα από συνεχείς τους παραχωρήσεις δεν μένουν απλά ατιμώρητοι, αλλά απολαμβάνουν πολλά περισσότερα «αγαθά» εξουσίας ή και υλικά από το παρελθόν… Ίσως κάποιος θα έλεγε πως η χώρα έχει ξεπουληθεί από τους «κρατούντες» την εξουσία… και ίσως να έχει δίκιο. Η κυρία Ψαρούδα-Μπενάκη, όμως είναι υποχρεωμένη, απέναντι στους υπάρχοντες πολίτες αλλά και από τις μελλοντικές γενιές πολιτών, να ξεκαθαρίσει τα λεγόμενά της για να γνωρίσουν οι πολίτες αυτής της χώρας ποιο είναι το μέλλον που τους επιφυλάσσουν οι… πολιτικοί της άρχοντες.
Οι Έλληνες πολίτες απαιτούμε να γνωρίζουμε για ποιόν περιορισμό εθνικών συνόρων και για ποιο περιορισμό εθνικής κυριαρχίας μίλησε η κυρία Ψαρούδα-Μπενάκη. Και φυσικά η κυρία αυτή γνωρίζει τι ακριβώς σημαίνει εθνικά σύνορα και εθνική κυριαρχία…
Οι Έλληνες πολίτες απαιτούμε να γνωρίζουμε ποια δικαιώματα του πολίτη θα υποστούν αλλαγές και πως θα παραβιάζονται από εξουσίες πέραν των γνωστών; Ποιες είναι αυτές οι εξουσίες που δεν είναι γνωστές, κυρία Ψαρούδα-Μπενάκη; Ποιες είναι οι εξουσίες που εσείς (και πιθανότατα και άλλοι) γνωρίζετε και δεν γνωστοποιείτε την ύπαρξή τους και στον ελληνικό λαό;
Οι Έλληνες πολίτες απαιτούμε να γνωρίζουμε ποιες θα είναι (ή είναι…) οι νέες μορφές διακυβέρνησης που θα προκαλέσουν αλλά και θα δοκιμάσουν την ίδια την δημοκρατία… Και αφού αυτές οι αρχές διακυβέρνησης δεν έχουν καμία σχέση με την δημοκρατία, τι είδους αρχές θα είναι, κυρία Ψαρούδα-Μπενάκη;
Μπορεί την ιστορία να την γράφουν σύμφωνα με τις επιθυμίες τους οι «μεγάλοι»… Πιστέψτε με, όμως κυρία Ψαρούδα-Μπενάκη, εσείς δεν ήσασταν ποτέ μεγάλη (έτσι όπως τα είπατε στον κύριο Παπούλια, μάλλον σαν «πιόνι» αυτοσυστηθήκατε), οπότε να το θεωρείτε βέβαιο πως αν δεν επιδείξετε την αναγκαία βούληση και θάρρος, μάλλον θα θαφτείτε στα σκουπίδια της ιστορίας, σε εκείνους τους εφιάλτες των λαών, τους εφιάλτες που τους χρησιμοποιούν ως παράδειγμα οι μεγάλοι για να «πασάρουν» στους λαούς την ψευδαίσθηση πως ορίζουν τους άρχοντές τους…
Αποφασίστε, λοιπόν, κυρία Ψαρούδα-Μπενάκη, αν θα καταχωρηθείτε στην ιστορία ως «σκουπίδι» ή ως «επαναστάτρια» που έδωσε την μάχη της, που μπορεί μεν να έχασε, αλλά μετέφερε και την ελπίδα για νέους αγώνες προς ένα καλύτερο αύριο… Και αν ακόμη γλυτώσετε από την ιστορία, θα καταδικαστείτε στη μνήμη του λαού, ως το πρόσωπο που γνώριζε τις εξελίξεις και δεν τόλμησε, λόγω δειλίας ή προσωπικού οφέλους να σταματήσει τους σχεδιασμούς εκείνων που ήθελαν να ταπεινώσουν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό…
ΠΑΝΤΩΣ ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Μας έχουν κατακλύσει οι διάφοροι θολοκουλτουριάρηδες και οι συνοδοιπόροι τους, με ένα καταιγισμό νέων όρων, όπως «ανοικτή κοινωνία», «κοινωνία των πολιτών», «νέος πατριωτισμός», «πολυπολιτισμικότητα», «ανεκτικότητα» με κερασάκι της τούρτας τις «ΜΚΟ» και την «ηλεκτρονική διακυβέρνηση».

Τους όρους αυτούς μάλιστα χρησιμοποιούν κατά κόρον, θεσμικοί παράγοντες (Υπουργοί και Πρωθυπουργός, αρχηγοί κομμάτων κ.λ.π.), εκπαιδευτικοί συμπεριλαμβανομένων πανεπιστημιακών δασκάλων, αλλά και επιστήμονες από διάφορα πεδία (κοινωνιολόγοι, νομικοί και συνταγματολόγοι κ.λ.π.), προς ακουστική τέρψη προφανώς, αλλά και με συγκεκριμένης στόχευσης παιδαγωγική του λωβοτομημένου ακροατηρίου τους.

Εγγύτερη δε προσέγγιση και προσπάθεια κατανόησης των όρων αυτών αποκαλύπτει ότι οι εμπνευστές και οι εισαγωγείς τους στην τρέχουσα διαλεκτική αν δεν πάσχουν αγραμματοσύνης και αν δεν ρέπουν προς την ευήθεια, διακρίνονται για την ικανότητά τους να συγκαλύπτουν πίσω από αθώες τάχα, αλλά επικοινωνιακώς αποτελεσματικές λέξεις, τα πραγματικά τους σχέδια.

Τούτο διότι, είναι τέτοια η ένταση του καταιγισμού που υφιστάμεθα με τους νέους, πλην κενούς αληθινού νοήματος, αυτούς όρους, ώστε εύλογα κάθε μέσης εμπειρίας και αντίληψης γνώστης της ελληνικής δικαιούται να υποψιαστεί πως η χρήση των νεολογισμών αυτών, μόνο τυχαία δεν είναι.

Φερ’ειπείν η προσθήκη στον τίτλο του Υπουργείου Εσωτερικών και Αποκέντρωσης του όρου « …και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης», έχει τόση αξία όση θα είχε αν πριν 100 χρόνια επρότεινε κάποιος το ίδιο Υπουργείο να τιτλοφορείται «Υπουργείο Εσωτερικών και Γραφομηχανών»).

Ο στόχος όμως είναι τόσο προφανής όσο και η ευτέλεια του τεχνάσματος.
Ούτε η λογική ενδιαφέρει, ούτε η ύπαρξη ουσιαστικού περιεχομένου στο σημαινόμενο. Εκείνο που επιχειρείται είναι ν’ αξιοποιηθεί στο έπακρο το σημείο, δια της εκμεταλλεύσεως της ημιμάθειάς του το χάσκον ανόητο ακροατήριο.

Εκείνο που όμως προκαλεί θλίψη είναι η προσπάθεια να διαστρεβλωθεί το νόημα και η ουσία της γλώσσας όταν σημαίνει ο,τιδήποτε σχετίζεται με την ουσία της. Ουσία δε της γλώσσας μας, είναι η μοναδική ικανότητά της να νοηματοδοτεί τα όντα και τις ιδέες με τέτοιο απαράμιλλο τρόπο ώστε να σημειώσει ο Οδυσσέας Ελύτης:

Τὴ γλῶσσα μοῦ ἔδωσαν ἑλληνική.
τὸ σπίτι φτωχικὸ στὶς ἀμμουδιὲς τοῦ Ὁμήρου..
Μονάχη ἔγνοια ἡ γλῶσσα μου στὶς ἀμμουδιὲς τοῦ Ὁμήρου

Μια τέτοια αισχρή απόπειρα συντελείται με τον λυσσώδη αγώνα ορισμένων να μας επιβάλλουν τον όρο «νέος πατριωτισμός». Θα πρέπει κανείς να εξαντλήσει κάθε περιθώριο ευγένειας, ευπρέπειας και ανοχής, απέναντι στην απόπειρα αυτή και στους δράστες της, αληθινούς λαθρέμπορους της ψυχής του έθνους, που μοναδικό αντίστοιχό της έχει τις μεθόδους των πεμπτο-φαλαγγιτών για να περιοριστεί στην διατύπωση των εξής ερωτημάτων.:

Βρέ καλόπαιδα τι σημαίνει στα αλήθεια «νέος πατριωτισμός»;

Υπέρ ποιάς πατρίδας θα εκδηλωθεί; Με ποιά μέσα; Με ποιες αρχές και ποιους στόχους;

Εάν η Πατρίδα είναι η ίδια σε τι διαφέρει από τον μέχρι σήμερα (τον παλιό δήθεν) πατριωτισμό; Πότε, πως και από ποιους άλλαξε η Πατρίδα;

Η συνταγματική επιταγή ότι η τήρηση του Θεμελιώδους Νόμου του ελληνικού κράτους επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων έπαψε να έχει το περιεχόμενο που είχε;
Εν τέλει και απλώς λακωνικά, βρε καλόπαιδα, πως θα υπερασπίσετε από εδώ και πέρα την Πατρίδα, μήπως με ζαρτιέρες; Ή μήπως με μπούργκες;
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΟΧΟ
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.
ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.
ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙ ΛΑΘΟΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥ.
ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ-ΚΡΑΤΟΣ.
ΕΙΠΑΜΕ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ

Ο νέος εκλογικός νόμος βρέθηκε στο επίκεντρο της δεύτερης, κατά σειρά, άτυπης σύσκεψης, υπό την προεδρεία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση επιθυμεί να προχωρήσει με γοργά βήματα δύο βασικά θέματα, με πρώτο το Σχέδιο "Καποδίστριας 2" για τις συνενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων αλλά και τη δημιουργία αιρετών περιφερειακών οργάνων με τις συνενώσεις Νομαρχιών.

Το νομοσχέδιο για το νέο διοικητικό χάρτη της χώρας αναμένεται να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση μέσα στον Ιανουάριο, ενώ θα βρεθεί, φυσικά και στο μικροσκόπιο της ΚΕΔΚΕ, στο συνέδριό της, που θα ξεκινά στις 18 Ιανουαρίου. Το δεύτερο και καυτό θέμα αφορά το νέο εκλογικό νόμο, για το οποίο εξετάζεται η δημιουργία όσο το δυνατόν περισσότερων μονοεδρικών περιφερειών, η εκλογή βουλευτών στις ευρείες περιφέρειες από λίστα, αλλά και η εκλογή βουλευτών από την ομογένεια. Η αναλογικότητα του νόμου θα διατηρηθεί στο 86% που προβλέπει ο «νόμος Σκανδαλίδη» και θα διατηρηθεί το πριμ των 40 εδρών στο πρώτο κόμμα. Στις μονοεδρικές θα υπάρχει η δυνατότητα σταυρού.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Εδώ είναι η διαρκώς εμπλουτιζομένη λίστα...

http://2mnka.wordpress.com/
http://aetoshal.blogspot.com/
http://agapinos.blogspot.com/
http://agwnizomai.blogspot.com/
http://akremmyda.blogspot.com/
http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/
http://akrodeksia.blogspot.com/
http://alfeiospotamos.blogspot.com/
http://anadrastos.blogspot.com/
http://anaxfiles.blogspot.com/
http://andronianoi.ucoz.com/
http://animal-free-working.pblogs.gr/
http://anopetra-eleos.blogspot.com/
http://anti-metanasteush.blogspot.com/
http://antikeimenikh.blogspot.com/
http://antinews.gr/
http://antiparakmi.blogspot.com/
http://antipliroforisi.blogspot.com/
http://antiratsistis.blogspot.com/
http://antisofistes.blogspot.com/
http://antistasi.org/
http://antonissamaras.blogspot.com/
http://apneagr.blogspot.com/
http://apola.pblogs.gr/
http://area51gr.blogspot.com/
http://arena-gr.blogspot.com/
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/
http://aristidisdikaios.blogspot.com/
http://armada-koursaros.blogspot.com/
http://armyalert.blogspot.com/
http://artopoieio.blogspot.com/
http://arvanitis-renos.blogspot.com/
http://arxaiaithomi.gr/
http://aspidablog.pblogs.gr/
http://athensfront.blogspot.com/
http://athinapoli.gr/
http://atlasmakednos.blogspot.com/
http://b-hpeiros.blogspot.com/
http://beneas13.blogspot.com/
http://blogakias-diadromes.blogspot.com/
http://catakravgi.blogspot.com/
http://chaonia.blogspot.com/
http://citizengr.pblogs.gr/
http://citizengr.wordpress.com/
http://comitoreal.blogspot.com/
http://cretanpatriot.blogspot.com/
http://crismak.blogspot.com/
http://d-politiki.blogspot.com/
http://daeira-kem.blogspot.com/
http://darkforest.nightmare.gr/
http://defrejus.blogspot.com/
http://deltio11.blogspot.com/
http://dexiextrem.blogspot.com/
http://dexter-dexter1.blogspot.com/
http://diaelefsis.pblogs.gr/
http://diaforetikimatia.blogspot.com/
http://diaolikhskepsh.blogspot.com/
http://dikamaspaidia.blogspot.com/
http://dimokratis-politis-oplitis.blogspot.com/
http://dimtab.worpress.com/
http://drasisahaiwn.blogspot.com/
http://dromena-xs.blogspot.com/
http://e-korydallos.blogspot.com/
http://efenpress.blogspot.com/
http://egersis.blogspot.com/
http://eglimatikotita.blogspot.com/
http://ekati-e.blogspot.com/
http://elkosmos.gr/
http://elladaxalia.blogspot.com/
http://ellas-afipnisi.blogspot.com/
http://ellas-andyindy.blogspot.com/
http://ellas-team.blogspot.com/
http://ellas2.wordpress.com/
http://ellasforce.blogspot.com/
http://ellaspatris.blogspot.com/
http://ellhniko-aima.blogspot.com/
http://ellhnisti.blogspot.com/
http://ellinaspatriotis.blogspot.com/
http://ellines-antepithesi.blogspot.com/
http://ellines-portal.blogspot.com/
http://ellinika-ftera.blogspot.com/
http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/
http://ellinikiantistasi.blogspot.com/
http://ellinikoforum.blogspot.com/
http://ellinikoistologio.blogspot.com/
http://ellinikospalmos.blogspot.com/
http://ellinokratein.gr/
http://ellinon-anavasis.blogspot.com/
http://ellinopsychos.blogspot.com/
http://empolemos.blogspot.com/
http://emprosdrama.blogspot.com/
http://enallaktiki-proseggisi.blogspot.com/
http://enantion-olwn.blogspot.com/
http://enimerosi-kerkyras.blogspot.com/
http://enimerwsi.gr/
http://enkripto.com/
http://eoniaellhnikhpisti.blogspot.com/
http://epirus-ellas.blogspot.com/
http://essetaihmar.blogspot.com/
http://esxatianasxesi.blogspot.com/
http://ethnologic.blogspot.com/
http://ethnomedenismos.blogspot.com/
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/
http://exoorama.blogspot.com/
http://fatsimaremag.blogspot.com/
http://feelfineblog.blogspot.com/
http://filopatria.wordpress.com/
http://filotimia.blogspot.com/
http://filoumenos.com/
http://fos-edu.gr/
http://fragma09.blogspot.com/
http://freelakon.pblogs.gr/
http://galazia-kardia.blogspot.com/
http://gataros.blogspot.com/
http://gianniotis.blogspot.com/
http://giorgostzallas.wordpress.com/
http://gkaratheodoris.blogspot.com/
http://gomedusa.blogspot.com/
http://greek-times.blogspot.com/
http://greekalert.com/
http://greekplus.blogspot.com/
http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/
http://hellasepsilon.blogspot.com/
http://hellasforever.gr/
http://hellaspatriotnews.blogspot.com/
http://hellastube.blogspot.com/
http://hellenicrevenge.blogspot.com/
http://history-of-macedonia.com/
http://ilektrosok.blogspot.com/
http://imenos.blogspot.com/
http://ioanniskotoulas.blogspot.com/
http://iondragoumis.gr/
http://istologontas-ellinika.blogspot.com/
http://istorikathemata.blogspot.com/
http://ivoteworld.blogspot.com/
http://iwnasdragoumis.blogspot.com/
http://karabelas.eu/
http://kithirapress.blogspot.com/
http://kontari.blogspot.com/
http://kostasxan.blogspot.com/
http://koukfamily.blogspot.com/
http://kratylos.blogspot.com/
http://kyrmik.blogspot.com/
http://laos-kerkyra.blogspot.com/
http://laos-korydallos.blogspot.com/
http://laos-peiraia.blogspot.com/
http://laospetroupolis.blogspot.com/
http://less-means-more.blogspot.com/
http://ligakaikala.blogspot.com/
http://lstathas.blogspot.com/
http://macedonia-greece.blogspot.com/
http://macedonianchronicles.blogspot.com/
http://macedoniaontheweb.eu/
http://makelio.blogspot.com/
http://marcoparadise.blogspot.com/
http://math-telos-agras.pblogs.gr/
http://melitainsula.blogspot.com/
http://melostisneos.wordpress.com/
http://mindcup.blogspot.com/
http://minimarkettrikalon.blogspot.com/
http://mnimi-olokautomatos.blogspot.com/
http://molonlabe-socrates.blogspot.com/
http://monogiatinellada.blogspot.com/
http://mystikos-planitis.blogspot.com/
http://nationalpride.wordpress.com/
http://naxios.blogspot.com/
http://naxosfan.blogspot.com/
http://neakentrodexia.blogspot.com/
http://neosartas.blogspot.com/
http://neoskellas.blogspot.com/
http://neoskozanis.blogspot.com/
http://neospeiraia.com/
http://netakias.wordpress.com/
http://newmagicrobot.wordpress.com/
http://newmagicrobot.wordpress.com/
http://o-anavdos.blogspot.com/
http://o-peiraiotis.blogspot.com/
http://ofi4nationalists.blogspot.com/
http://olympia.gr/
http://omada-exkalimper-team.blogspot.com/
http://opeiraiotis.blogspot.com/
http://originalmakedon.blogspot.com/
http://panicroomblog.blogspot.com/
http://paraskevasangelis.gr/
http://patriamedia.blogspot.com/
http://patriotikinisi.blogspot.com/
http://patriotikoslogos.blogspot.com/
http://petra1821.blogspot.com/
http://politikiorthologia.blogspot.com/
http://politikiprotasi.blogspot.com/
http://protesilaos.blogspot.com/
http://provlimatismoibyjimank.blogspot.com/
http://pyrron.blogspot.com/
http://redskywarning.blogspot.com/
http://rizovolos.blogspot.com/
http://simatoros.wordpress.com/
http://skandalakommaton.blogspot.com/
http://skeftikos.blogspot.com/
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/
http://skepsiskaienergeia.blogspot.com/
http://skiaxtro.blogspot.com/
http://skinious.blogspot.com/
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/
http://snsarfara.blogspot.com/
http://snsstamoskal.blogspot.com/
http://spartiwths.blogspot.com/
http://spyros1000.blogspot.com/
http://stavrospaisiadis.blogspot.com/
http://stisepalxeis.blogspot.com/
http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/
http://sv3auw.blogspot.com/
http://tabouri.blogspot.com/
http://therapeiaomofylofilias.blogspot.com/
http://thessalikiafypnish.blogspot.com/
http://thessaloniki-barcelona.blogspot.com/
http://tiresias-press.blogspot.com/
http://topapakipaeistinpotamia.blogspot.com/
http://topotamidengirizeipiso.blogspot.com/
http://tyrtaeos.blogspot.com/
http://tziopasinfo.blogspot.com/
http://ultraskeratsini.com/
http://vchant-hidenhistory.blogspot.com/
http://ventetta.blogspot.com/
http://visaltis.blogspot.com/
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/
http://vngelis.blogspot.com/
http://volostapantaola.blogspot.com/
http://votegreece.blogspot.com/
http://www.aeikinito.blogspot.com/
http://www.e-forum.gr/
http://www.e-grammes.gr/
http://www.ellas-force.blogspot.com/
http://www.molonlabe.blog.com/
http://www.pare-dose.net/
http://www.patmos-island.blogspot.com/
http://www.politesgr.com/
http://www.press-bank.gr/
http://www.promitheasblog.com/
http://www.rethimno.org/
http://www.schizas.com/
http://www.stoxos.gr/
http://www.thechicagogreekhours.com/
http://www.thermopilai.org/
http://www.tolimeri.blogspot.com/
http://www.westpeloponnese.blogspot.com/
http://www.xryshaygh.wordpress.com/
http://xalkida-blog.blogspot.com/
http://xarmoluph.blogspot.com/
http://xristos-beltsios.blogspot.com/

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More