ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ

ΑΥΤΟΣ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΝΟΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΤΩΡΑ ΕΓΩ


ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΟΥΝ Η ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΣΟ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΑΙΜΑ,ΕΠΡΕΠΕ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΡΙΟ ΦΤΩΧΙΑΣ, ΕΠΡΕΠΕ ΕΠΡΕΠΕ ΕΠΡΕΠΕ......ΕΠΡΕΠΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΕΚΑΕΞΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ
ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΝ ΕΞΗΓΗΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
ΚΥΡΙΟΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
Ενδεχόμενο ανατροπών στο πολιτικό σκηνικό σηματοδοτεί επιστολή 20 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον Πρωθυπουργό...
με την οποία ζητούν σημαντικές αλλαγές στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και εκφράζουν επιφυλάξεις για τη στάση τους στη Βουλή.
Αναλυτική ενημέρωση για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αλλά και τα πεπραγμένα στην Οικονομία, ζητούν, σύμφωνα με πληροφορίες, 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που συνυπογράφουν επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι θα "υπάρξει πρόβλημα" εάν το Πρόγραμμα πάει στη Βουλή χωρίς να συγκληθούν τα όργανα του κόμματος και η κοινοβουλευτική ομάδα.
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα 99,5, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, επιβεβαίωσε τις φήμες που κυκλοφορούσαν από το πρωί και ήθελαν πολλούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να υπογράφουν "επιστολή διαμαρτυρίας" προς τον Γ.Παπανδρέου.
Ο κ.Κουρουμπλής δήλωσε ότι κυκλοφορεί η επιστολή και συλλέγονται υπογραφές, ενώ τόνισε: "ζητάμε να γίνει συζήτηση" καθώς "υπάρχουν προβληματισμοί σε διάφορα επίπεδα". Παράλληλα, δήλωσε ότι θα υπάρξουν προβλήματα εάν το Πρόγραμμα πάει στη Βουλη εάν δεν προηγηθεί συζήτηση.
O Π.Κουρουμπλής πρόσθεσε ότι πρόκειται για μία πρωτοβουλία στο πλαίσιο της λειτουργίας των δημοκρατικών διαδικασιών, καθώς η ψήφιση ενός τόσο σημαντικού κειμένου είναι μια υπόθεση που αφορά ολόκληρη την κοινωνία.
"Στην Ελλάδα αγωνιζόμαστε να κατοχυρώσουμε το αυτονόητο" ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι "υπάρχουν σημεία για τα οποία θέλουμε διευκρινίσεις".
Ο Π.Κουρουμπλής επισήμανε, επίσης, ότι οι βουλευτές ζητούν και απολογισμό του τι έχει γίνει στην οικονομία μέχρι τώρα, τι δεν πήγε καλά σε διάφορους τομείς -όπως η είσπραξη φόρων- και να εξηγήσει ο πρωθυπουργός τι είναι αυτό που διαβεβαιώνει ότι τα νέα μέτρα θα λειτουργήσουν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επιστολή - της οποίας το περιεχόμενο δεν έχει γίνει γνωστό - οι βουλευτές ζητούν αλλαγές σε σημαντικά σημεία του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ενώ αφήνουν να εννοηθεί ότι εάν δεν γίνουν οι "απαραίτητες διορθώσεις", είναι αποφασισμένοι να μην το ψηφίσουν στη Βουλή.
Αλλες πληροφορίες θέλουν τους βουλευτές να ζητούν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου κατ' άρθρο στη Βουλή, ώστε να έχουν τη δυνατότητα επιλογής, δηλαδή να μπορούν να υπερψηφίσουν ή να καταψηφίσουν κάποια άρθρα κατά βούληση.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ


Και να που βρέθηκαν νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο...
το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι - κρατηθείτε...


10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ !) όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το USGS.

Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις 2 ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.

Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία. Εχουμε και μια δυνατή αμυντική βιομηχανία που φτιάχνει από άρματα και τζηπ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ-ΕΛΒΟ ως προηγμένα συστήματα λέηζερ και υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα αεροπλάνα όπως έκανε το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροπλάνων(ΚΕΑ) στο Ελληνικό. Εχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν όποιο είδος πλοίου σκεφτεί κανείς. Εχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν καταπληκτικά βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϋ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ. Μέχρι και .ΠΟΡΣΕ(!) φτιάχνομε στην Κατερίνη ( δείτε στο Διαδίκτυο την βιομηχανία REPLICAR HELLAS). Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά και είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες και είναι 5οι στον κόσμο.



Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνα.


Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!



ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ


ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2003

Από τον ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΡΟ

Κάθε ισχυρό κράτος (μητροπολιτικό) διαθέτει γεωπολιτικούς σχεδιασμούς που στην πράξη αποσκοπούν να θέσουν υπό την επιρροή του άλλα μικρότερα κράτη, από άποψη οικονομίας, στρατιωτικής ισχύος και τεχνολογικής ανάπτυξης. Τα κράτη αυτά που εντάσσονται στη σφαίρα επιρροής των μητροπολιτικών ονομάζονται «περιφερειακά».

Κάθε μητροπολιτικό κράτος που σχεδιάζει γεωπολιτικά (οικονομικά, πολιτικά, στρατιωτικά, πολιτιστικά), σχεδιάζει, φυσικά, για την καλύτερη προώθηση των συμφερόντων του και χρησιμοποιεί ανάλογα με την περίπτωση τον οικονομικό, τον πολιτικό, τον στρατιωτικό ή τον πολιτιστικό μοχλό για να αλώσει κάποιο περιφερειακό κράτος και να το θέσει στη σφαίρα επιρροής του. Η Ελλάδα, ως κράτος περιφερειακό υφίσταται πιέσεις από διάφορα μητροπολιτικά κράτη, αλλά κυρίως από τις Η.Π.Α., τη Μ. Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Ρωσία και την Κίνα. Καθένα από αυτά τα κράτη που λογίζονται ως μητροπολιτικά, σχεδιάζουν γεωπολιτικά για να προωθήσουν τα ποικίλα συμφέροντα τους στον ελλαδικό χώρο. Κατά καιρούς βγαίνουν διάφορα σενάρια στο φως της δημοσιότητας. Σενάρια που εκπονούνται από τους σχεδιαστές της εξωτερικής πολιτικής κάθε κράτους ή από διάφορα think tank που ερευνούν επάνω στα γεωπολιτικά δεδομένα.

Οι κυριότερες μέχρι στιγμής πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα, είναι στον πολιτιστικό τομέα, στον οικονομικό και στον πολιτικό. Ο στρατιωτικός τομέας δεν υφίσταται τον ίδιο βαθμό πίεσης διότι η στρατιωτική δυνατότητα της Ελλάδας θεωρείται ικανή.

Τα γεωπολιτικά σχέδια των μητροπολιτικών χωρών εκπονούνται σε δεδομένη στιγμή για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα σε βάθος χρόνου. Γνωρίζοντας τις ιδιαίτερες αδυναμίες του ελληνικού λαού αυτά τα σχέδια λαμβάνουν κατά κύριο λόγο υπόψη τον οικονομικό τομέα (π.χ. ορατά τα αποτελέσματα του πρόσφατου χρηματιστηριακού κραχ) και τον πολιτιστικό.

Ο πολιτιστικός τομέας είναι πολύ σημαντικός για την διατήρηση της ελληνικής ιδιοπροσωπίας και γι’ αυτό οι πιέσεις προς αυτή την πλευρά είναι διαρκείς και συνεπείς για τουλάχιστον δύο δεκαετίες και θα συνεχίσουν για αρκετές δεκαετίες ακόμα, έως ότου ομογενοποιηθούμε μέσα στη δίνη της παγκοσμιοποίησης.
Η εσωτερική αντίσταση του ελληνικού λαού ίσως ήταν αυτή που ανάγκασε τον σπουδαίο γεωπολιτικό σχεδιαστή Σ. Χάντιγκτον να μας τοποθετήσει πολιτισμικά στην πλευρά της Ανατολής όταν κατασκεύαζε τον γεωπολιτικό χάρτη που διαχώριζε την Ανατολή από τη Δύση.

Ο Χάντιγκτον δεν είναι ο μοναδικός σχεδιαστής γεωπολιτικών μοντέλων στις Η.Π.Α. Είναι αρκετά τα κέντρα που σχεδιάζουν και προωθούν τα σχέδια τους ανάλογα με τις εκάστοτε επικρατούσες πολιτικές ισορροπίες. Ένα άλλο σενάριο είχε εκπονηθεί από το αμερικανικό Ίδρυμα Στρατηγικών Ερευνών RAD και είχε δεί το φως της δημοσιότητας το 1998, το οποίο μιλούσε για ελληνοτουρκικό πόλεμο που θα ξεσπούσε το 2003. Αφορμή γι’ αυτόν τον πόλεμο θα ήταν επεισόδια που θα ξεσπούσαν στην περιοχή της Θράκης, τα οποία θα δώσουν την αφορμή στα τουρκικά στρατεύματα να εισβάλουν στο ελληνικό έδαφος για να προασπίσουν τους μουσουλμάνους δημιουργώντας μια ζώνη ασφαλείας. Αυτός ο σχεδιασμός για ουδέτερη ζώνη στη Θράκη υπήρχε από το 1945 και είχε εκπονηθεί από γερμανικά γεωπολιτικά κέντρα και όπως φαίνεται αυτούς τους σχεδιασμούς τους υιοθέτησαν σήμερα οι Αμερικανοί. Πριν από μερικά χρόνια κυκλοφορούσαν διάφοροι χάρτες αμερικανικής πάλι υποστηρίξεως που έφεραν την Μακεδονία αποκομμένη από τον ελληνικό κορμό και ενσωματωμένη στα Σκόπια. Μάλιστα το ίδιο το Σύνταγμα των Σκοπίων μιλούσε ξεκάθαρα για τις στρατηγικές βλέψεις αυτές των Σκοπιανών. Σήμερα φαίνεται πως έχουν ατονήσει λόγω των εξελίξεων. Τα ίδια πάνω κάτω σχέδια για τη Μακεδονία έχουν και οι Βούλγαροι εθνικιστές παρόλο που εδώ και αρκετά χρόνια τα έχουν απεμπολήσει λόγω της δεινής πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει.
Εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια κυκλοφορούν χάρτες της Μεγάλης Αλβανίας που έχουν προσαρτημένη όλη την Ήπειρο. Μάλιστα, στα διάφορα διπλωματικά γραφεία οι Αλβανοί πολιτικοί κυκλοφορούσαν απόψεις για διεκδικήσεις και δικαιώματα επί της αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα.

Ένα άλλο σχέδιο που εκπονήθηκε πάλι σε αμερικανικά γραφεία αφορούσε στη δημιουργία των Ηνωμένων Βαλκανικών Κρατών, κατά το αμερικανικό πρότυπο. Ένα σχεδίασμα που θα απέκοπτε τα Βαλκάνια από την υπόλοιπη Ευρώπη, θα απέκοπτε οριστικά τη Ρωσία από το Αιγαίο και θα ελεγχόταν εξ’ ολοκλήρου από τα αμερικανικά κέντρα αποφάσεων.

Ένα τελευταίο σενάριο για το μέλλον του ελληνικού χώρου και του ελληνικού έθνους έχει τεθεί υπό την αιγίδα του διαβόητου Τζ. Σόρος, ο οποίος για περισσότερο από μια δεκαετία δραστηριοποιείται στον χώρο των Βαλκανίων με τα διάφορα ιδρύματα του και τις χρηματιστηριακές του επιχειρήσεις. Το σχέδιο αυτό έχει αρκετές δεκαετίες (;) ορίζοντα υλοποίησης και προβλέπει:

Α. αγορά εδαφών που θα φτάσουν το 30% των εκτάσεων.
Β. εξαγορά των ελληνικών τραπεζών;
Γ. εκμηδένιση της ελληνικής βιομηχανίας ;
Δ. μείωση της αγροτική παραγωγής στο ελάχιστο δυνατό όριο
Ε. εξαγορά των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και μεταβολή της Ελλάδας σε κέντρο τουρισμού φθηνού επιπέδου
Στ. λαθρομετανάστες θα καταλάβουν τους ακατοίκητους χώρους της ελληνικής υπαίθρου
Ζ. Έλληνες εργάτες και διανοούμενοι θα διευκολύνονται να μεταναστεύσουν στις βαλκανικές και στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.
Η. έλεγχος των εσόδων από την πορνεία και τα ναρκωτικά.

Αυτό είναι το «μαύρο» σενάριο των νέων αμερικανικών γεωπολιτικών σχεδιασμών, αλλά δεν θα κλείσουμε μ’ αυτό. Θα κλείσουμε με την άποψη του καθηγητή στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Ι. Μάζη ο οποίος αποδέχεται ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια για να αισιοδοξούμε. Ο Ι. Μάζης θεωρεί ότι όταν λυθούν σοβαρά γεωπολιτικά ζητήματα που αφορούν πρώτα απ’ όλα το ξεμπέρδεμα της κατάστασης στην Μέση Ανατολή, την ασφαλή επιβίωση του Ισραήλ, την εξασφάλιση του Ανατολικού Αιγαίου ως ασφαλούς διόδου των πετρελαίων της Κασπίας, τον εκδυτικισμό της Τουρκίας, γεγονότα που έχουν δρομολογηθεί σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, τότε στην χώρα μας θα υπάρξει ηρεμία και θα λυθούν τα μεγάλα προβλήματα που σήμερα την ταλανίζουν. Είδομεν.

*Το κείμενο δημοσιεύθηκε το καλοκαίρι του 2003 στο περιοδικό «Γυναίκα»

ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ


ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΚΑΠΩΣ......
ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ.......
ΕΧΟΥΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ;.....ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕ;.......ΜΕ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ .
ΑΣ ΑΛΛΑΞΩ ΟΜΩΣ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΝΤΕΛΕΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ ΤΡΙΑ
Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΛΑΞΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΙ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΡΙΣΕ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΛΑΞΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ
ΤΙ ΛΕΤΕ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ΠΑΛΙ;
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More