ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΕΣ ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΝΕΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων εμφάνιζε τις φάσεις τις Σελήνης, υπολόγιζε τις επιτολές και τις δύσεις κάποιων αστέρων, προέβλεπε εκλείψεις, έδειχνε το ημερολόγιο και προσδιόριζε την ημερομηνία τέλεσης των αρχαίων στεφανιτών αγώνων.
Διδακτορική διατριβή για το Μηχανισμό των Αντικυθήρων, τον πρώτο αναλογικό υπολογιστή που κατασκευάστηκε πριν από 2000 χρόνια και υπολόγιζε με εκπληκτική ακρίβεια τη θέση του Ήλιου, της Σελήνης και πιθανώς και των πλανητών στον αστρικό ουρανό, εκπονείται στο Εργαστήριο Αστρονομίας του Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ.

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων εμφάνιζε τις φάσεις τις Σελήνης, υπολόγιζε τις επιτολές και τις δύσεις κάποιων αστέρων, προέβλεπε εκλείψεις, έδειχνε το ημερολόγιο και προσδιόριζε την ημερομηνία τέλεσης των αρχαίων στεφανιτών αγώνων.

Από τα πιο σημαντικά αποτελέσματα της, μέχρις στιγμής, πορείας της διδακτορικής διατριβής είναι:

1. Η πιθανή σύνδεση του Μηχανισμού με την περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας (Ήπειρος, Κέρκυρα). Την περιοχή αυτή υποδεικνύουν τρία ανεξάρτητα αποτελέσματα: (α) το ημερολόγιο της σπείρας του Μέτωνα, (β) η αναγραφή μεταξύ των άλλων πανελλήνιων στεφανιτών αγώνων (Ολυμπιακών, Πυθίων, Ίσθμίων και Νέμεων) των αγώνων της Δοδώνης "Νάϊα", και η ανάλυση των αστρικών γεγονότων που αναγράφονται στο Παράπηγμα του Μηχανισμού.

2. Ο τρόπος κατασκευής των σπειρών. Οι δύο σπείρες της πίσω πλευράς του Μηχανισμού δεν αποτελούν σπείρες του Αρχιμήδη αλλά σπείρες που έχουν δημιουργηθεί από δύο ημικύκλια.

3. Ο τρόπος κατασκευής του δείκτη της σπειροειδούς έλικας του Μέτωνα. Ο δείκτης δεν είναι στερεωμένος στο κέντρο της έλικας αλλά είναι ελεύθερος να πηγαινοέρχεται για να μπορεί να παρακολουθεί τη σπείρα.

Η έρευνα πραγματοποιείται με τη χρήση του ισχυρού επεξεργαστικά υπολογιστή και το πρόγραμμα επεξεργασίας δεδομένων VG Studio Max που αγοράστηκαν για το σκοπό αυτό με δαπάνη του Α.Π.Θ.

Στο πλαίσιο της διατριβής κατασκευάστηκε αντίγραφο του Μηχανισμού σε πραγματικές διαστάσεις. Πρόκειται για το πιο πρόσφατο, παγκοσμίως, μοντέλο του Μηχανισμού το οποίο έχει κατασκευαστεί λαμβάνοντας υπόψη όλα τα μέχρι στιγμής δημοσιευμένα αποτελέσματα της έρευνας για το Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Η εκπόνηση της διατριβής ξεκίνησε μετά από απόφαση των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ να χορηγήσουν υποτροφία για αυτόν τον σκοπό. Επιβλέπων Καθηγητής είναι ο καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ. Ιωάννη Σειραδάκη. Μέλη της τριμελούς συμβουλευτικής επιτροπής ορίστηκαν η Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ., Στέλλα Δρούγου και ο Αν. Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ. Κυριάκος Ευσταθίου. Υποψήφια διδάκτωρ επιλέχθηκε η απόφοιτη του Τμήματος Φυσικής και του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ., Μαγδαληνή Αναστασίου.

ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ Η ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ


Αν θέλετε να ονομάζεστε Τούρκοι καταθέστε την Ελληνική σας ταυτότητα...!
Κάποιοι Έλληνες μουσουλμάνοι που κατοικούν στην Θράκη και απολαμβάνουν τα αγαθά της έννομης Ελληνικής τάξης, βαυκαλίζονται να πιστεύουν ότι μπορούν να αυτοπροσδιορισθούν ως Τούρκοι, χωρίς καμία άλλη μεταβολή στην ήδη υφιστάμενη πολιτική και κοινωνική τους υπόσταση. Αυτό δεν είναι αληθές και θα πρέπει να εξηγηθούν μερικά πράγματα προς κάθε κατεύθυνση για την ενημέρωση παντός ενδιαφερομένου προς γνώση και συμμόρφωση, ώστε να μην μπορούν αργότερα να επικαλεσθούν άγνοια και έλλειψη ενημέρωσης.
Η Συνθήκη της Λωζάνης που υπεγράφη το 1923 μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδος και της Τουρκίας και εξακολουθεί να ισχύει μέχρι σήμερα, προνοεί – μεταξύ άλλων – για τους όρους διαβίωσης, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της μουσουλμανικής (θρησκευτικής) μειονότητας της Θράκης.
Εκείνοι εκ των Ελλήνων μουσουλμάνων οι οποίοι επιθυμούν να αυτοπροσδιορισθούν ως Τούρκοι ή Βούλγαροι ή Ιρακινοί ή οτιδήποτε άλλο, δεν θα μπορούν πλέον να υπόκεινται στις ευεργετικές διατάξεις και λοιπές πρόνοιες της Συνθήκης της Λωζάνης, καθότι αυτές αφορούν στους Έλληνες μουσουλμάνους μόνον, σύμφωνα με ρητές επιταγές της Συνθήκης.
Μία πρακτική διαδικασία που θα μπορούσε να εφαρμοσθεί για να παρακαμφθούν όσα προβλήματα θα ήταν δυνατόν να ανακύψουν, σε περίπτωση τέτοιων, τυχόν μαζικών, αυτοπροσδιορισμών και που θα κυρωθεί με Νόμο του Ελληνικού Κράτους είναι η εξής :
Όποιος Έλληνας μουσουλμάνος αποφασίζει να αυτοπροσδιορισθεί λ.χ. ως Τούρκος, θα καταθέτει τα Ελληνικά νομιμοποιητικά του έγγραφα (ταυτότητα, διαβατήριο, άδεια ικανότητος οδηγού κλπ) στις κατά τόπους Νομαρχίες Ξάνθης ή Ροδόπης και θα εφοδιάζεται με αντίστοιχα Τουρκικά που θα του χορηγεί αρμόδια Τουρκική Αρχή στην Άγκυρα, στην Κωνσταντινούπολη ή στην Ανδριανούπολη.
Με τα έγγραφα αυτά θα μπορεί να εισέρχεται στην Ελλάδα , αφού πρώτα λάβει την απαραίτητη βίζα (εάν αυτό τότε θα απαιτείται) και να συνεχίζει να ασχολείται με τα ειρηνικά του έργα στην Θράκη ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελληνικής επικράτειας, όπως και πριν.
Τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αυτά καταγράφονται στην σχετική Χάρτα του ΟΗΕ, πρέπει να είναι σεβαστά από όλους τους Έλληνες, αλλά δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε κάποιους εξ ημών των Ελλήνων να αισθάνονται ότι έχουν πιο πολλά τέτοια δικαιώματα από τους υπολοίπους Έλληνες!
Μιχάλης Σ. Βάρδας
Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής (2004-2007)
Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός

Από "ΦΩΝΗ ΡΟΔΟΠΗΣ"

ΠΡΙΝ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ


"Ο Βρετανός υπουργός εξωτερικών του επέμενε στις πιέσεις σε σημείο να εκνευρίσει ιδιαίτερα τον πρόεδρο και συνεργάτες του που ήταν παρόντες στο γραφείο του τον άκουσαν να λέει: «Εγώ θα πω αυτό κι εσείς κάνετε ό,τι θέλετε. Τι θα κάνετε; Θα μας βομβαρδίσετε;». Από πολύ νωρίς έδειχνε τη δυσαρέσκειά του στο στενό περιβάλλον του. «Ηταν λάθος η αποδοχή της επιδιαιτησίας», έλεγε συχνά, «με μπλέξανε». Παρ’ όλα αυτά κατέστησε σαφές τι σκέφτεται πέντε ημέρες πριν από το διάγγελμα, όταν κάλεσε σε φιλικό σπίτι συνεργάτες του και...


τους ανακοίνωσε τι είχε αποφασίσει. Ολοι όσοι τον ζούσαν από κοντά έβλεπαν τον έντονο προβληματισμό του, ο οποίος τον είχε απομονώσει. Μετά το διάγγελμα πήγε στο σπίτι της κόρης του και εκμυστηρεύτηκε στους λίγους φίλους που βρίσκονταν εκεί ότι είχε να κοιμηθεί μία εβδομάδα. Είχε αποφασίσει να παραιτηθεί αν το δημοψήφισμα έβγαζε το «Οχι» με λιγότερο από 60%, καθώς πίστευε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ό,τι χειρότερο για την ελληνοκυπριακή πλευρά. Ωστόσο, μετά το διάγγελμα κατάφερε να ηρεμήσει και λίγη ώρα μετά το δείπνο αποκοιμήθηκε στο σπίτι της κόρης του. Οι ίδιοι άνθρωποι θυμούνται πως αποφάσισε μόνος του την ημέρα του διαγγέλματος να γράψει την ομιλία του, η οποία ήταν περίπου μιας ώρας, ενώ αρχικά είχε προβλεφθεί να μην ξεπερνάει τα 20-25 λεπτά. Τον θυμούνται να μπαινοβγαίνει όλη εκείνη την ημέρα στο γραφείο του στο Προεδρικό Μέγαρο και να αφήνει τα χειρόγραφά του στην ιδιαιτέρα του γραμματέα, η οποία τα δακτυλογραφούσε. Πέντε λεπτά προτού αρχίσει το διάγγελμα κατέβηκε στον χώρο όπου θα γινόταν και προς μεγάλη του έκπληξη διαπίστωσε ότι οι συνεργάτες του είχαν μετακινήσει το γραφείο του και το είχαν τοποθετήσει συμβολικά μπροστά από την τζαμαρία απ’ όπου είχε δραπετεύσει ο Mακάριος κατά το πραξικόπημα. Για μήνες τους «καταχέριαζε» για την πρωτοβουλία τους αυτή, η οποία δεν του άρεσε καθόλου. Η απάντησή τους ήταν ότι το έκαναν για λόγους… φωτισμού. Λόγω της φόρτισης, ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν κατάφερε να εκφωνήσει ποτέ τις δύο τελευταίες παραγράφους που είχε γράψει και εσπευσμένα έκλεισε το διάγγελμα λέγοντας:
«Καλή Ανάσταση!».

Α.ΜΠΕΛΕΓΡΗΣ

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ


ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΥΠΝΟΣ
ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ Η ΘΡΑΚΗ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΛΗΘΙΝΟΙ.
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΟΤΑΝ ΛΕΓΑΜΕ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΧΟΤΟΜΙΣΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΝΕΙΡΑ.
ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΟΤΑΝ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΘΑ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΑΛΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΑΤΡΕΙΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ; ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ.
ΕΙΠΑΜΕ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟ
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΑΛΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΜΕΣΩ Ν.Α.Τ.Ο; ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΘΟΣ;
ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ
ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΘΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ;
Η ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΠΑΛΑΙΟΜΟΔΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ;
Ιστορικά
Στις 21 Αυγούστου του 1913 η Οθωμανική αυτοκρατορία θέλοντας να προσαρτήσει εν ευθέτω χρόνω την Δυτική Θράκη, υποκίνησε τη δημιουργία της "Ανεξάρτητης Κυβέρνησης της Δυτικής Θράκης", η οποία αυτοανακυρήχθηκε ως αυτόνομο κράτος. Το "κρατίδιο" αυτό εκτεινόταν από τον Έβρο εως το Νέστο ποταμό και από το Αιγαίο εως την οροσειρά της Ροδόπης.
Το κρατίδιο διαλύθηκε με την Συνθήκη του Βουκουρεστίου τον Οκτώβριο του 1913, όταν η Ελλάδα παραχώρησε στην Βουλγαρία (όπως όριζε η Συνθήκη) τα εδάφη αυτά, τα οποία είχε καταλάβει κατά την Διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου ο Ελληνικός Στρατός. Οι Γαλλικές Δυνάμεις (στο πλευρό των οποίων ήταν η Ελλάδα) κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο κατέλαβαν τα εδάφη αυτά και δημιούργησαν εκ νέου ένα κρατίδιο υπό Γαλλικό έλεγχο. Με το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, τα εδάφη αυτά προσαρτήθηκαν οριστικά στην Ελλάδα.
Τουρκοι "Φοιτητές"
Οι ομάδες αυτές, που έχουν κάνει το τελευταίο καιρό την εμφάνισή τους κυρίως στο facebook, "διεκδικούν" την δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους. Το κράτος αυτό το ονομάζουν "Τουρκική Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης" και ουσιαστικά επιθυμούν την αναβίωση του κρατιδίου του 1913. Οι ομάδες αυτές φέρεται να έχουν δημιουργηθεί και να διαχειρίζονται από "Τούρκους Φοιτητές", ωστόσο το πρόσφατο κακό παρελθόν του Τουρκικού Στρατού σε θέματα μαύρης προπαγάνδας μέσω του διαδικτύου, αφήνει πολλά περιθώρια αμφισβήτησης για το κατά πόσον πρόκειται όντως για αθώες ομάδες από φανατικούς φοιτητές. Οι ομάδες αυτές παρουσιάζουν την Μουσουλμανική μειoνότητα της Θράκης ως Τουρκική και υπάρχουν εκτενείς αναφορές για καταπάτηση των ατομικών ελευθεριών ή ακόμα και της ελευθερίας του λόγου από την Ελληνική Κυβέρνηση.
Μέσα σε αυτές τις σελίδες φιλοξενούνται χάρτες με τις εκτάσεις των διεκδικήσεων των μελών τους. Πρόκειται για μία συνολική έκταση που ξεπερνά τα 23.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Μάλιστα σε αυτούς του χάρτες απεικονίζονται και οι διεκδικήσεις των Σκοπιανών στα Ελληνικά εδάφη. Να θυμίσουμε ότι κύριος άξονας της μάυρης προπαγάνδας του Τουρκικού Στρατού ήταν το αποκαλούμενο "ζήτημα της Τσαμουριάς".
Δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή
Η χρονική στιγμή της εμφάνισης τέτοιων ομάδων στο διαδίκτυο δεν είναι καθόλου τυχαία. Πρόσφατα ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Ταγίπ Ερντογάν σε συνομιλία του με τον Μπάρακ Ομπάμα αναφέρθηκε για "Τούρκικη μειoνότητα που υποφέρει στην Θράκη". Αυτό από μόνο του θα έπρεπε να ήταν αρκετό για να κινηθεί το Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά φυσικά σε συνέχεια της απαθούς στάσης που κρατάει η Ελληνική Κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια, δεν έγινε απολύτως τίποτα.
Ένα θέμα που θα επιμείνουμε είναι η ανοιχτή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia. Στην εν λόγω ιστοσελίδα ο κάθε χρήστης μπορεί να προσθέσει ότι πληροφορία θέλει χωρίς να ελέγχεται από κανέναν. Πολλοί χρήστες του διαδικτύου ωστόσο την συμβουλεύουνται ως εγκυκλοπέδια. Ένα παράδειγμα είναι ότι αν στην αναζήτηση της εν λόγω ιστοσελίδας πατήσετε "Turkish Republic of Western Thrace" (δεν υπήρξε ιστορικά τέτοιο κράτος) αυτόματα θα προωθηθείτε στην σελίδα "Republic of Gumuljina" που πρόκειται για άρθρο που φιλοξενείται για το κρατίδιο της δυτικής θράκης του 1913.
Επίσης στη παραπάνω ιστοσελίδα φιλοξενείται και ένα άρθρο για την "Τουρκική Μειoνότητα της Θράκης" (http://en.wikipedia.org/wiki/Turks_of_Western_Thrace) και μέσα σε αυτό γίνεται αναφορά για καταπάτηση της ελευθερίας του λόγου, των ατομικών ελευθεριών και της ανεξιθρησκείας.
Επισημαίνουμε και πάλι ότι η Wikipedia είναι μια πηγή πληροφόρησης και όχι γνώσης όπως πολλοί πιστεύουν.
Η υπόθεση Εργκενεκόν
Για την υπόθεση Εργκενεκόν, όπου ο Τουρκικός στρατός είχε αναπτύξει και διαχειριζόταν πάνω από 40 ιστοσελίδες μαύρης προπαγάνδας κατά της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αρμενίας, δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη. Για οποιαδήποτε αναφορά από το υπουργείο Εξωτερικών για του θέμα ούτε λόγος...

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More