ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ


ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΥΠΝΟΣ
ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ Η ΘΡΑΚΗ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΛΗΘΙΝΟΙ.
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΟΤΑΝ ΛΕΓΑΜΕ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΧΟΤΟΜΙΣΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΝΕΙΡΑ.
ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΟΤΑΝ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΘΑ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΑΛΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΑΤΡΕΙΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ; ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ.
ΕΙΠΑΜΕ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟ
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΑΛΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΜΕΣΩ Ν.Α.Τ.Ο; ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΘΟΣ;
ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ
ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΘΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ;
Η ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΠΑΛΑΙΟΜΟΔΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ;
Ιστορικά
Στις 21 Αυγούστου του 1913 η Οθωμανική αυτοκρατορία θέλοντας να προσαρτήσει εν ευθέτω χρόνω την Δυτική Θράκη, υποκίνησε τη δημιουργία της "Ανεξάρτητης Κυβέρνησης της Δυτικής Θράκης", η οποία αυτοανακυρήχθηκε ως αυτόνομο κράτος. Το "κρατίδιο" αυτό εκτεινόταν από τον Έβρο εως το Νέστο ποταμό και από το Αιγαίο εως την οροσειρά της Ροδόπης.
Το κρατίδιο διαλύθηκε με την Συνθήκη του Βουκουρεστίου τον Οκτώβριο του 1913, όταν η Ελλάδα παραχώρησε στην Βουλγαρία (όπως όριζε η Συνθήκη) τα εδάφη αυτά, τα οποία είχε καταλάβει κατά την Διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου ο Ελληνικός Στρατός. Οι Γαλλικές Δυνάμεις (στο πλευρό των οποίων ήταν η Ελλάδα) κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο κατέλαβαν τα εδάφη αυτά και δημιούργησαν εκ νέου ένα κρατίδιο υπό Γαλλικό έλεγχο. Με το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, τα εδάφη αυτά προσαρτήθηκαν οριστικά στην Ελλάδα.
Τουρκοι "Φοιτητές"
Οι ομάδες αυτές, που έχουν κάνει το τελευταίο καιρό την εμφάνισή τους κυρίως στο facebook, "διεκδικούν" την δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους. Το κράτος αυτό το ονομάζουν "Τουρκική Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης" και ουσιαστικά επιθυμούν την αναβίωση του κρατιδίου του 1913. Οι ομάδες αυτές φέρεται να έχουν δημιουργηθεί και να διαχειρίζονται από "Τούρκους Φοιτητές", ωστόσο το πρόσφατο κακό παρελθόν του Τουρκικού Στρατού σε θέματα μαύρης προπαγάνδας μέσω του διαδικτύου, αφήνει πολλά περιθώρια αμφισβήτησης για το κατά πόσον πρόκειται όντως για αθώες ομάδες από φανατικούς φοιτητές. Οι ομάδες αυτές παρουσιάζουν την Μουσουλμανική μειoνότητα της Θράκης ως Τουρκική και υπάρχουν εκτενείς αναφορές για καταπάτηση των ατομικών ελευθεριών ή ακόμα και της ελευθερίας του λόγου από την Ελληνική Κυβέρνηση.
Μέσα σε αυτές τις σελίδες φιλοξενούνται χάρτες με τις εκτάσεις των διεκδικήσεων των μελών τους. Πρόκειται για μία συνολική έκταση που ξεπερνά τα 23.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Μάλιστα σε αυτούς του χάρτες απεικονίζονται και οι διεκδικήσεις των Σκοπιανών στα Ελληνικά εδάφη. Να θυμίσουμε ότι κύριος άξονας της μάυρης προπαγάνδας του Τουρκικού Στρατού ήταν το αποκαλούμενο "ζήτημα της Τσαμουριάς".
Δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή
Η χρονική στιγμή της εμφάνισης τέτοιων ομάδων στο διαδίκτυο δεν είναι καθόλου τυχαία. Πρόσφατα ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Ταγίπ Ερντογάν σε συνομιλία του με τον Μπάρακ Ομπάμα αναφέρθηκε για "Τούρκικη μειoνότητα που υποφέρει στην Θράκη". Αυτό από μόνο του θα έπρεπε να ήταν αρκετό για να κινηθεί το Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά φυσικά σε συνέχεια της απαθούς στάσης που κρατάει η Ελληνική Κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια, δεν έγινε απολύτως τίποτα.
Ένα θέμα που θα επιμείνουμε είναι η ανοιχτή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia. Στην εν λόγω ιστοσελίδα ο κάθε χρήστης μπορεί να προσθέσει ότι πληροφορία θέλει χωρίς να ελέγχεται από κανέναν. Πολλοί χρήστες του διαδικτύου ωστόσο την συμβουλεύουνται ως εγκυκλοπέδια. Ένα παράδειγμα είναι ότι αν στην αναζήτηση της εν λόγω ιστοσελίδας πατήσετε "Turkish Republic of Western Thrace" (δεν υπήρξε ιστορικά τέτοιο κράτος) αυτόματα θα προωθηθείτε στην σελίδα "Republic of Gumuljina" που πρόκειται για άρθρο που φιλοξενείται για το κρατίδιο της δυτικής θράκης του 1913.
Επίσης στη παραπάνω ιστοσελίδα φιλοξενείται και ένα άρθρο για την "Τουρκική Μειoνότητα της Θράκης" (http://en.wikipedia.org/wiki/Turks_of_Western_Thrace) και μέσα σε αυτό γίνεται αναφορά για καταπάτηση της ελευθερίας του λόγου, των ατομικών ελευθεριών και της ανεξιθρησκείας.
Επισημαίνουμε και πάλι ότι η Wikipedia είναι μια πηγή πληροφόρησης και όχι γνώσης όπως πολλοί πιστεύουν.
Η υπόθεση Εργκενεκόν
Για την υπόθεση Εργκενεκόν, όπου ο Τουρκικός στρατός είχε αναπτύξει και διαχειριζόταν πάνω από 40 ιστοσελίδες μαύρης προπαγάνδας κατά της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αρμενίας, δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη. Για οποιαδήποτε αναφορά από το υπουργείο Εξωτερικών για του θέμα ούτε λόγος...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More