ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΧΑΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΙΝΩΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.


Την κουρτίνα του χρόνου ετοιμάζεται να παραμερίσει σήμερα το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, αναζητώντας στο βυθό του Ηρακλείου τη χαμένη και άγνωστη ιστορία της μινωικής Κρήτης.

Οι επιστήμονες του Κέντρου, σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το Αμερικάνικο Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Woods Hole και αρχαιολόγους της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων, ξεκινούν μια επιχείρηση προορισμένη να γράψει ιστορία.

Με τη βοήθεια του υπερσύγχρονου εξοπλισμού και όχημα τις αρχαίες πηγές, θα ερευνήσουν ολόκληρο τον κόλπο του Ηρακλείου από το Φόδελε έως τη Χερσόνησο, αναζητώντας τα μινωικά και ιστορικά ναυάγια που βρίσκονται στην περιοχή.

Γύρω από τη νήσο Δία
Το εγχείρημα θεωρείται τεράστιας σημασίας, καθώς θα δώσει μια σαφή εικόνα για τα πλοία που βυθίστηκαν στα ανοικτά του Ηρακλείου, με σημείο αναφοράς το αγκυροβόλιο της νήσου Δίας, όπου αναζητούσαν καταφύγιο οι ναυτικοί από την αρχαιότητα, όταν έπεφταν σε κακές καιρικές συνθήκες. Είναι γνωστό και από προηγούμενες έρευνες, ειδικά στο βυθό της νησίδας, ότι υπάρχουν αρκετά ναυάγια από πολλές περιόδους της ιστορίας, ορισμένα από τα οποία έχουν ερευνηθεί σε κάποιο βαθμό και ευρήματά τους ανασυρθεί και εκτεθεί κυρίως στον Κούλε.

Χαρτογράφηση των... μυστικών
Η έρευνα αυτή των Ελλήνων και Αμερικανών επιστημόνων θα προσφέρει ένα πολύτιμο εργαλείο για τη χαρτογράφηση των αρχαίων ναυαγίων και την εξαγωγή πολύτιμων συμπερασμάτων που ενδεχομένως ανοίξουν, ανάλογα φυσικά με τη σπουδαιότητα των ευρημάτων, το δρόμο για μια ενάλια ανασκαφή.

Σε ένα τόσο κομβικό για το εμπόριο σε ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο σημείο, όπως το Ηράκλειο, η σημασία των ναυαγίων είναι τεράστια, καθώς μπορεί να φωτίσει πολλές άγνωστες πτυχές ή να επιβεβαιώσει τις απόψεις για το είδος των προϊόντων που εξάγονταν ή εισάγονταν, τις περιοχές που είχαν ανοίξει τα πανιά τους οι Κρητικοί, κυρίως στα μινωικά χρόνια, και φυσικά να αποκαλύψει ευρήματα που θα έκαναν κάθε αρχαιολόγο και λάτρη της ιστορίας τρισευτυχισμένο.

Το αρχαίο ανάγλυφο της βόρειας Κρήτης
Όπως μας εξήγησε ο επικεφαλής της ερευνητικής αποστολής από πλευράς ΕΛΚΕΘΕ, γεωλόγος και διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών, κ. Δημήτρης Σακελαρίου, οι έρευνες έχουν μια ακόμη σημαντική παράμετρο, αυτή που αφορά στην αναπαράσταση του γεωλογικού ανάγλυφου της περιοχής στα προϊστορικά, κυρίως, χρόνια.

Με τον τρόπο αυτό θα προκύψουν πολύτιμα στοιχεία που θα αφορούν στις φυσικές διεργασίες που συντελέστηκαν στο διάβα των αιώνων στη βόρεια ακτή της Κρήτης και θα δοθούν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που αφορούν κυρίως σε σεισμικές δονήσεις... Ενδεχομένως και στην έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης, που σε μεγάλο βαθμό "ενοχοποιείται" για την κατάρρευση του Μινωικού Πολιτισμού

ΑΛΛΟΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΞΕΧΡΕΩΝΟΥΜΕ.


ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΞΕΧΡΕΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ.
Σοκ προκαλεί στη γερμανική κοινωνία η δήλωση του Bernd Raffelhueschen, καθηγητή Οικονομίας...στο Πανεπιστήμιο Freiburg... ότι το δημόσιο χρέος της Γερμανίας, δεν ανέρχεται στα δύο τρισ. ευρώ, όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, αλλά ενδέχεται να ανέρχεται στα επτά τρισ.!

«Η Γερμανία έχει άλλες υποχρεώσεις που οφείλονται σε μειώσεις στην κοινωνική ασφάλιση και τα συνταξιοδοτικά ταμεία και αυτό το κρυμμένο γερμανικό δημόσιο χρέος εκτιμάται ότι είναι αξίας πέντε τρισεκατομμυρίων ευρώ», λέει ο Bernd Raffelhueschen στην εφημερίδα Handelsblatt, αποσπάσματα της οποίας αναδημοσιεύει το Bloomberg.

Άρα το συνολικό γερμανικό χρέος τοποθετείται στα επτά τρισεκατομμύρια ευρώ!

Αν οι ισχυρισμοί και τα στοιχεία αυτά αποδειχθούν αληθή, τότε η συνεχιζόμενη κρίση χρέους στην Ευρώπη θα μετατραπεί σε εφιάλτη, δεδομένου ότι η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More