ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ


Η Ελλάδα σε κάποια σημεία θέλει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, ενώ η Τουρκία πρότεινε όπου τα χωρικά ύδατα είναι 6 μίλια να γίνει και ο εναέριος χώρος στα 6 μίλια, ενώ όπου τα χωρικά ύδατα είναι 9 μίλια να γίνει και ο εναέριος χώρος εκεί 9 μίλια και ότι αν υπάρξει συμφωνία επ’ αυτού τότε θα τερματιστούν οι αερομαχίες στο Αιγαίο. Η σύσφιξη των σχέσεων και η συνεργασία το τελευταίο διάστημα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας θα κορυφωθούν, καθώς οι διαπραγματεύσεις πλησιάζουν στο τελικό τους στάδιο. Η ανταπόκριση επικαλούμενη δημοσιεύματα της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ» επισημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ferıdun Sınırlıoglu από την τουρκική πλευρά και του Παύλου Αποστολίδη από την ελληνική πλευρά θα συνεχιστούν κατά το μήνα Νοέμβριο, ότι το σημαντικότερο πρόβλημα μεταξύ των δύο χωρών είναι το ζήτημα των χωρικών υδάτων και η λύση για το ζήτημα αυτό είναι κοντά.

Τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας στο Αιγαίο είναι 6 μίλια ενώ ο εναέριος χώρος της 10 μίλια. Χρόνια τώρα η Ελλάδα ζητά την επέκταση των χωρικών υδάτων της στα 12 μίλια, αλλά η Τουρκία αντιδρά με το επιχείρημα ότι με αυτό τον τρόπο σε πολλά σημεία τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας φθάνουν πολύ κοντά στα δικά της χωρικά ύδατα. Τώρα οι δύο πλευρές συμφώνησαν στα όρια των χωρικών υδάτων της Ελλάδας και σύμφωνα με τη νέα φόρμουλα τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας σε περιοχές του ανατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου που πλησιάζουν την Τουρκία θα εκτείνονται στα 6 μίλια . Σε άλλα σημεία μακριά από τις ακτές της Τουρκίας θα μπορεί να αυξηθεί μέχρι τα 9 μίλια.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΟ ΕΔΩ.........Η ΕΞΟΔΟΣ


Το σχεδόν πιστοποιημένο, πλέον, αδιέξοδο στην εφαρμογή του μνημονίου ήδη από τον πρώτο χρόνο της ισχύος του φέρνει την κυβέρνηση μπροστά σε εξαιρετικά επώδυνη σύγκρουση με την κατεξοχήν πολιτική «πελατεία» του κυβερνώντος κόμματος, τους υπαλλήλους Δημοσίου και ΔΕΚΟ, οδηγώντας ακόμη και υπουργούς σε δημόσιες παραινέσεις για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου!

Η νέα εκδοχή του ελληνικού δράματος είναι ήδη γνωστή στις αγορές, όπου φαίνεται ότι πλέον δεν τιμολογείται στα spread ο κίνδυνος των πρόωρων εκλογών, αλλά της πλήρους ανατροπής του σχεδιασμού που περιλαμβάνεται στο μνημόνιο. Η διατήρηση του spread πάνω από τις 900 μονάδες βάσης, παρότι από την Κυριακή έχει ξεκαθαριστεί ότι η χώρα δεν οδηγείται σε πρόωρες εκλογές, διαψεύδει τον ισχυρισμό του υπουργού Οικονομικών (σε χθεσινή του συνέντευξη στο CNN), ότι η «πτήση» των spread συνδέεται μόνο με τον κίνδυνο πολιτικής αστάθειας.

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, το σενάριο που φαίνεται πλέον ως πιθανότερο για τις εξελίξεις των επόμενων μηνών είναι ότι η κυβέρνηση θα βρεθεί αμέσως μετά τις εκλογές υπό ασφυκτική πίεση της τρόικας για να λάβει πρωτοφανή για την Ελλάδα μέτρα συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα, προκειμένου να ανοίξει στις αρχές του 2011 ο δρόμος προς τον –υποτιθέμενο- παράδεισο της αναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, με επιμήκυνση της διάρκειάς του και πιθανή επαύξηση του συνολικού ποσού του διεθνούς δανείου, ώστε να γίνει δυνατή μια διαδικασία μείωσης του ελλείμματος με βραδύτερους, άρα και ανεκτούς από το πολιτικό σύστημα της χώρας, ρυθμούς.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου είναι προ των πυλών και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι χθες αυτό ακριβώς υπονόησε με δημόσιες δηλώσεις του ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Χ. Καστανίδης. Όμως, για να πεισθεί η Γερμανία να συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο, η κυβέρνηση θα χρειασθεί να αποδείξει πρώτα ότι μπορεί να… χύσει αίμα στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά τις εκλογές θα αρχίσουν να «τρέχουν» οι δραματικές εξελίξεις, που ήδη δημιουργούν αναβρασμό ακόμη και στο εσωτερικό της κυβέρνησης:

Η αναθεώρηση των στοιχείων για το έλλειμμα και το χρέος του 2009 από την Eurostat και η αναδιατύπωση των προβλέψεων για το 2010 από την κυβέρνηση, σε συνεργασία με την τρόικα, αναμένεται να αναδείξουν το σοβαρό πρόβλημα «εκτροχιασμού» του μνημονίου, ήδη από τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα θα βρεθεί να έχει παραβιάσει το 2010 το σημαντικότερο όριο που περιλαμβάνεται στο μνημόνιο και αποτελεί το «σηματωρό» για την οικονομική πολιτική: στο μνημόνιο έχει τεθεί ανώτατο όριο 342 δις. ευρώ στο χρέος της κεντρικής κυβέρνησης (προσοχή: όχι στο κατά Μάαστριχτ χρέος, το οποίο προκύπτει μετά την αφαίρεση του ενδοκυβερνητικού δανεισμού), το οποίο η κυβέρνηση απαγορεύεται… δια ροπάλου να παραβιάσει. Σημειώνεται ότι ήδη από τον Ιούνιο, πριν από την αναθεώρηση των στοιχείων με την έρευνα της Eurostat, το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης είχε ξεπεράσει τα 316 δις. ευρώ.

Σε περίπτωση παραβίασης του ανώτατου ορίου για το χρέος, το μνημόνιο προβλέπει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ενσωματώσει στον προϋπολογισμό μέτρα, με τα οποία θα καλύψει τη διαφορά, ώστε να μην υπάρξει υπέρβαση στο επόμενο ετήσιο «πλαφόν» για το χρέος, που ορίζεται από το μνημόνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπέρβαση αναμένεται να πλησιάσει τις δύο ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, δηλαδή θα διαμορφωθεί περίπου σε 4,5 δις. ευρώ. Αυτά θα πρέπει να εξοικονομηθούν με πρόσθετα μέτρα, τα οποία θα πρέπει να έχουν την έγκριση της τρόικας.

Δεδομένου, ότι τα περιθώρια άντλησης πρόσθετων εσόδων με νέους φόρους έχουν εξαντληθεί, όπως ομολόγησε χθες και ο υπουργός Οικονομικών, μόνο με «τσεκούρωμα» δαπανών στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα μπορεί να επιτευχθεί η εξοικονόμηση των 4,5 δις. ευρώ. Όμως, ήδη έχουν προβλεφθεί τεράστιες περικοπές λειτουργικών δαπανών (της τάξεως του 10%) και εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ από περικοπές αποδοχών που θα φέρει το νέο μισθολόγιο, ενώ έχουν «τραβηχτεί» στα όρια του δυνατού οι πιθανές εξοικονομήσεις που θα προέλθουν από μέτρα εξυγίανσης των ΔΕΚΟ, περικοπές δαπανών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (μέσω Καλλικράτη), στα ασφαλιστικά ταμεία και τα νοσοκομεία.

Ουσιαστικά, δηλαδή, η κυβέρνηση καλείται να εξοικονομήσει τεράστιους πρόσθετους πόρους, με μέτρα πέραν των σημαντικών περικοπών που έχουν ήδη προβλεφθεί στα «υποχρεωτικά», βάσει μνημονίου, μέτρα του 2011. Τραπεζικά στελέχη τονίζουν, ότι μόνο με ένα πραγματικό «τσεκούρωμα» των δαπανών μισθοδοσίας στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ μπορεί να επιτευχθούν οι πρόσθετες εξοικονομήσεις των 4,5 δις. ευρώ, αλλά για να συμβεί αυτό η μόνη δυνατότητα που έχει η κυβέρνηση είναι να προχωρήσει για πρώτη φορά σε πρόγραμμα απομάκρυνσης χιλιάδων υπαλλήλων.

Η «συνταγή» που θα τεθεί επί τάπητος στις συζητήσεις με την τρόικα μετά τις εκλογές θα είναι η μαζική κατάργηση θέσεων στο Δημόσιο (ως γνωστόν, μόνο με την κατάργηση θέσεων επιτρέπεται συνταγματικά η απομάκρυνση υπαλλήλων), αλλά και τα «λουκέτα» ή οι συγχωνεύσεις σε δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς, που θα οδηγήσουν σε μεγάλη μείωση του προσωπικού και θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν τις πρόσθετες εξοικονομήσεις που θα απαιτηθούν.

Το σχέδιο αυτό, που σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται υπό επεξεργασία, δεν είναι από τα «χαρτιά» που θα ήθελε μια κυβέρνηση να αξιοποιήσει λίγες ημέρες πριν από μια εκλογική αναμέτρηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε ευθέως χθες («Υπάρχει, δηλαδή, περίπτωση να περικόψετε δημοσίους υπαλλήλους, δηλαδή, να τους απολύσετε;») και απάντησε με τρόπο που αφήνει πολλά περιθώρια ερμηνειών: «Εμείς, όποια απόφαση λαμβάνουμε την ανακοινώνουμε. Τηρούμε απαρέγκλιτα τους στόχους μας. Και μέχρι εκεί». Μιλώντας στο CNN, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε εξίσου αινιγματικά, ότι υπάρχουν σχέδια για νέες περικοπές στις κρατικές δαπάνες, τα οποία θα αποκρυσταλλωθούν μετά τις επικείμενες διαπραγματεύσεις με την τρόικα…

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


“Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τις εκκλησίες του Γαλατά και ό,τι άλλο παρανόμως μας αφαιρέθηκε”, τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, απευθυνόμενος στην ομογένεια, μετά την εκλογή νέας συντονιστικής Επιτροπής που θα διεκδικήσει την καλύτερη προώθηση των συμφερόντων της μειονότητας.

“Δεν ζητούμε τίποτε περισσότερον από αυτά που μας ανήκουν. Η Μεγάλη του Γένους Σχολή δικαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το Πατριαρχείο μας δικαιώθηκε για το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος από το ναό των Ταξιαρχών στη Στένη χθες Τρίτη (09/11).
“Έχουμε χρέος, έχουμε ηθική υποχρέωση προς την μνήμη των Πατέρων μας οι οποίοι μας τα εκληροδότησαν όλα αυτά, να τα προστατεύσουμε, να τα διαφυλάξουμε και να τα παραδώσουμε στις γενεές που θα μας ακολουθήσουν. Ο νέος νόμος για τα ιδρύματα στην Τουρκία δεν αποκατέστησε τις αδικίες που έχουν γίνει σε σχέση με τα 'κατειλημμένα' ιδρύματα”.
Ο κ. Βαρθολομαίος υπογράμμισε ακόμη, ότι “ο αγώνας συνεχίζεται” και προσέθεσε :
“Ελπίζουμε ότι και το συντονιστικόν όργανον για τα πράγματα της Ομογενείας το οποίον απεφασίσθη να συγκροτηθεί μόλις χθες, πολύ σωστά και πολύ δίκαια, και αυτό θα βοηθήσει τις επί μέρους Κοινότητες, τα επί μέρους Ιδρύματά μας να συντονιστούν και να αγωνιστούν το ένα δίπλα στο άλλο με αλληλεγγύη, με ομόνοια, με αγάπη κάτω από τη σκέπη της Μητρός Εκκλησίας για να καταλήξουμε σε δίκαιες λύσεις”.
Τη δημιουργία του νέου συντονιστικού θεσμού αποφάσισαν ομόφωνα τα μέλη των κοινοτήτων, σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στον Αθλητικό Σύνδεσμο του Πέρα, στο δήμο Μπέγιογλου της Κωνσταντινούπολης.
Το νέο όργανο θα ονομάζεται “Σύνδεσμος Υποστήριξης Ιδρυμάτων της Ρωμαίικης Κοινότητας” και θα αποτελείται από τα μέλη των ιδρυμάτων της μειονότητας και όπως δήλωσε ο κ. Γιώργος Στεφανόπουλος, κοσμήτορας του πολυτεχνείου Ισίκ και πρόεδρος της κοινότητας της Χαλκηδόνας, “το σώμα αυτό θα συντονίσει και θα υποστηρίξει τις προσπάθειες εθελοντών που με προσωπικό κόπο προσφέρουν στην ομογένειά μας”.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;


Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, (μετά την επεξεργασία του 98 % αυτών) τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών των Περιφερειών, είναι τα εξής:

1. Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ αποτελείται από 9.800.000 εγγεγραμμένους πολίτες.

2. Από αυτούς, ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ και ΨΗΦΙΣΑΝ οι 5.980.000

3. Δηλαδή, δεν προσήλθαν να ψηφίσουν 3.820.000 πολίτες, αριθμός που ισούται με το 39 % του εκλογικού σώματος. Άρα, προσήλθε στις κάλπες το 61% του εκλογικού σώματος.

4. Τα ΑΚΥΡΑ και τα ΛΕΥΚΑ, μετρήθηκαν σε 540.000, αριθμός που ισούται με τον 9 % αυτών που ψήφισαν.

5. Το σύνολο των μη προσελθόντων πολιτών, μαζί με .... τα άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια, ήταν 4.360.000 αριθμός που ισούται με το 44 % του εκλογικού σώματος.

6. Τα δύο «κόμματα εξουσίας», απέσπασαν χθές :

  • Το ΠΑΣΟΚ 1.850.000 ψήφους
  • Η ΝΔ 1.750.000 «
  • ΣΥΝΟΛΟ 3.600.000 ψήφοι
7. Τα 3.600.000 ψήφοι που συγκεντρώνουν τα δύο κόμματα μαζί, αποτελούν το 37,5 % του εκλογικού σώματος, ενώ
  • Το 1.850.000 ψήφοι του ΠΑΣΟΚ, αποτελούν το 19,2 % του εκλογικού σώματος
  • Το 1.750.000 ψήφοι της ΝΔ, αποτελούν το 18,3 % του εκλογικού σώματος

8. Στις περυσινές εκλογές του Οκτωβρίου,

  • Το ΠΑΣΟΚ είχε αποσπάσει 3.094.000 ψήφους
  • Η ΝΔ είχε αποσπάσει 2.358.000 ψήφους
  • Τα δύο κόμματα μαζί, είχαν συγκεντρώσει το 77% του συνόλου των ψηφισάντων.

Τα παραπάνω επίσημα και αδιαμφισβήτητα στοιχεία, λένε τα εξής:

  1. 4.287.000 πολίτες, (το 44 % του εκλογικού σώματος), ο ένας στους δύο Έλληνες και Ελληνίδες, αποδοκίμασε το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Με την πράξη του αυτή, έδειξε ότι υπάρχει κενό εκπροσώπησής του.

    Το μήνυμα είναι πολύ ηχηρό και απευθύνεται με τον πλέον επίσημο και αγωνιώδη τρόπο στις πολιτικές εφεδρείες που βρίσκονται αδρανείς μέσα στην κοινωνία. Ήρθε η ώρα τους. Πρέπει «να βγούνε μπροστά» και να οργανώσουν τη συσπείρωση αυτού του λαού, που χθές διαχώρισε τη θέση του από τα ανδράποδα και τους εξώνητους που το σύστημα εξέθρεψε όλα αυτά τα χρόνια, πτωχεύοντας την Ελληνική κοινωνία.
  2. Το ΠΑΣΟΚ, από τα 3.094.000 ψήφους (που πήρε πέρυσι), έχασε μέσα σε ένα χρόνο, 1.244.000 υποστηρικτές του, δηλαδή το 40 % της δύναμής του !!!
  3. Η ΝΔ, από τα 2.358.000 ψήφους (που πήρε πέρυσι), έχασε μέσα σε ένα χρόνο, 608.000 υποστηρικτές της, δηλαδή το 26 % τής , ήδη, τσεκουρεμένης πέρυσι, δύναμής της, χωρίς να έχει καμία απώλεια από κυβερνητική εξουσία!!!
    Αλήθεια, ο κ. Σαμαράς, αντί να κλαίει και να οδύρεται, θριαμβολογεί; Επειδή έχασε λιγότερους υποστηρικτές και πλησίασε το βυθιζόμενο ΠΑΣΟΚ;
    Δηλαδή, αν αύριο μείνουν στην Ελλάδα όλο κι όλο 1500 οπαδοί του δικομματισμού και η ΝΔ έχει τους 1000, ο κ. Σαμαράς θα κάνει πάρτυ ,γιατί θα περνάει το ΠΑΣΟΚ κατά 50 %;
  4. Η χώρα κυβερνάται από ένα κόμμα που σήμερα, κατά την πλέον επίσημη καταγραφή της λαϊκής ετυμηγορίας, το εμπιστεύεται μόνο το 19,2 % του Ελληνικού λαού. (Πήρε 1.850.000 ψήφους, από τους 9.620.000 του συνόλου των εκλογέων).

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ.....



Περισσότερες από 1.500 ΑΕ και ΕΠΕ, μεταποίησης και υπηρεσιών, έχουν ήδη μετεγκατασταθεί σε γειτονικές μας χώρες αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και σημειώνει ότι η «μετεγκατάσταση» των ελληνικών επιχειρήσεων θα προκαλέσει «ακατάσχετη αιμορραγία» στην ελληνική αγορά, αφού οι επιχειρηματίες όχι μόνο θα στερήσουν από έσοδα την οικονομία μας, αλλά δεν πρόκειται να επαναπατρίσουν τα κέρδη τους, αφού για την επιστροφή κεφαλαίων θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον φόρο 5%. Η ΕΣΕΕ ανησυχεί για τη ''μετανάστευση'' της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Όπως αναφέρει, σήμερα, 7 στις 10 επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, 5 στις 10 έχουν διαχειρίσιμα προβλήματα, 2 στις 10 έβαλαν λουκέτο και αρκετοί είναι οι έμποροι που για να αποφύγουν το κλείσιμο σκέπτονται τη φυγή. ''Δυστυχώς μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, κερδοφόρες και μη, αντί να επενδύσουν στην έδρα τους και στη χώρα που αναπτύχθηκαν, μεταναστεύουν αλλού πριν κλείσουν, πριν υπαχθούν στο άρθρο 99 και πριν αδειάσουν τα ταμεία τους'' σημειώνει η ΕΣΕΕ και προσθέτει ότι ''την ίδια στιγμή η περιοριστική πολιτική που ακολουθείται στην ελληνική οικονομία όχι μόνο δεν διευκολύνει τη διαμόρφωση ενός αισιόδοξου κλίματος, αλλά στην ουσία οδηγεί την ελληνική οικονομία και κοινωνία σε επιδείνωση''. Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου κρούει τον κώδωνα για ενδεχόμενα νέα βάρη που θα επωμιστεί η ελληνική κοινωνία ''η οποία έχει ήδη επωμιστεί τεράστια βάρη και οποιεσδήποτε παραπάνω παρεμβάσεις θα δυναμιτίσουν το επιβαρυμένο κλίμα''. Η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει ότι από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα μετράμε 82.500 λιγότερους εργαζόμενους, 45.000 λιγότερους εργοδότες, ενώ 15.000 απασχολούμενοι έχασαν τη δεύτερη δουλειά τους, οι υποαπασχολούμενοι μαζί με τους ανέργους έφτασαν τους 815.000, οι συμβάσεις χρόνου τις 344.000 αυξημένες κατά 4.000 από πέρυσι, 25.000 προστέθηκαν στους μακροχρόνια άνεργους που έφτασαν τους 80.000, ενώ οι άνεργοι άνω του ενός έτους ξεπέρασαν τους 277.000. Πάνω από 200.000 νοικοκυριά, ποσοστό 10% δεν έχουν εισόδημα από εργασία, καθώς κανένα από τα μέλη τους δεν εργάζεται. Η κρίση, όπως συμπεραίνει η ΕΣΕΕ, πλήττει με ανελέητη σφοδρότητα τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες του εμπορίου και ιδιαίτερα τους αυτοαπασχολούμενους με προσωπικό και εκτιμά ότι αυτό που έχει ανάγκη το ελληνικό εμπόριο είναι ''ένα υγιές και εύρωστο κράτος που θα είναι αρωγός των δυνάμεων της αγοράς και όχι διώκτης τους''. Όπως σημειώνει, ανεξάρτητα από τα στοιχεία της αναμενόμενης έκθεσης της Eurostat, θα πρέπει να αξιολογηθεί και να ληφθεί υπόψη από την τρόικα το γεγονός ότι η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας δεν αντέχει στη λήψη νέων πρόσθετων μέτρων αλλά χρειάζεται να υπάρξει μία αναθεώρηση στην εφαρμογή των «παλαιών» και περιορισμός των πρόσφατων δημοσιονομικών μέτρων. Η ΕΣΕΕ πιστεύει ότι αυτό που χρειαζόμαστε όλοι είναι μια μακρά περίοδος οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας και όχι αβεβαιότητας. ΄΄Είναι προτιμότερο η αναζήτηση της πολυπόθητης συναίνεσης να γίνει όχι προτάσσοντας διλήμματα, αλλά αξιοποιώντας, για παράδειγμα, τους θεσμούς κοινωνικού διαλόγου. Η ελληνική κοινωνία, σε αυτήν την φάση, χρειάζεται θετικές προτάσεις και όχι αποστροφές. Χρειάζονται ισχυρά κίνητρα παραμονής των επιχειρήσεων στην χώρα μας, ώστε να αποτραπεί η φυγή και η μετεγκατάστασή τους με την υιοθέτηση ενός «fast track», για τις ελληνικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να επενδύσουν στην χώρα μας, επιδεικνύοντας για μια ακόμη φορά επιχειρηματικό πατριωτισμό», τονίζει.

ΜΙΑ ΚΑΚΙΑ


ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΩ.
ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΡΟΧΘΕΣ ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΥΣ, ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ Η ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ Ε.Ε.
ΕΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ,ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ,ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ,ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ.
ΕΙΜΑΙ ΟΜΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΩ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΩ.
ΕΧΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ Η ΑΣ ΤΟ ΠΩ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΜΕ.
ΙΣΩΣ ΑΝ ΕΙΣΧΩΡΟΥΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΓΕΜΑΤΗ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΡΙΝ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΕΠΙΜΕΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ,ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΙ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ
ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΟΜΩΣ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΝΑΙ Η ΟΧΙ;
ΝΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ(ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ,ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ,ΟΜΟΡΦΙΑΣ) ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΑΓΑΖΙΩΝ ΤΙΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 1970-2000 ΕΙΧΑΝ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 3 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ,ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ(ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ) ΜΕ ΕΝΣΥΜΑ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ 2 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 3) ΜΕ ΔΩΡΑ,ΜΕ ΑΔΕΙΑ
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ (ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ) ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΧΟΥΝ 1 ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ,ΑΡΑ ΜΙΣΑ ΕΝΣΥΜΑ,ΜΙΣΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΜΙΣΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΚΑ
ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ(ΟΧΙ ΤΗΣ ΗΠΑ) ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΓΩ ΖΩ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 80 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑΣ ΡΟΥΧΩΝ(ΦΑΣΟΝ)
ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΝΥΚΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε( ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΑ) ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΥΤΩΝ ΠΡΟΣ ΣΚΟΠΙΑ,ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ,ΡΟΥΜΑΝΙΑ,ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ(ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ) ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ
ΕΦΥΓΑΝ ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΠΗΓΑΝ ΣΕ ΦΤΗΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ
ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΤΑ ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΠΑΛΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;
ΚΑΙ ΗΘΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑ 20% ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑ 35% ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 8% ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ(ΕΥΤΥΧΩΣ) ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΛΑ ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΣΤΗΝ Ε.Ε Η ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΩ ΣΤΗΝ Ε.Ε
ΑΝ ΘΑ ΦΥΓΩ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΩ ΩΣ ΧΩΡΑ; ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΙΜΑΙ;
ΑΝ ΘΑ ΦΥΓΩ ΘΑ ΠΤΩΧΕΥΣΩ ΩΣ ΧΩΡΑ; ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΩ;
ΑΝ ΘΑ ΦΥΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΕΧΩ;
ΑΝ ΘΑ ΦΥΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΩ ΑΝΑΠΤΥΞΗ; ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΧΩ;
ΤΕΛΙΚΑ ΑΣ ΣΚΕΦΤΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ Η Ε.Ε ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΟΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ
ΘΑ ΕΠΑΝΕΡΘΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ! ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΑΥΤΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΓΩ ΑΓΑΠΩ

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More