ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ


Τέλος δεν έχουν οι εξωφρενικές απαιτήσεις των Γερμανών, που για πάρουν τα λεφτά τους πίσω δεν διστάζουν να προτείνουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, να υποθηκεύσουμε κάθε περιουσιακό στοιχείο που έχουμε στο όνομά μας. Και δεν εννοούν πλέον ως χώρα, που και αυτό είναι προκλητικότατο, αλλά και ως απλοί πολίτες! Το μόνο που δεν έχουν ζητήσει πλέον, εκμεταλλευόμενοι την υποχωρητικότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου, είναι να γίνουμε δούλοι στα σκλαβοπάζαρα για να μην πληρώνουν, όπως λένε, οι Γερμανοί φορολογούμενοι το ελληνικό χρέος.
Ο περιορισμός των εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων, όπως είχε παραδεχτεί και ο Ευάγγελος Βενιζέλος συμφωνώντας με τη γραμμή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε, είναι απλώς... οδοντόκρεμα σε σχέση με όσα προτείνουν και θέλουν να επιβάλουν τα φερέφωνα του γερμανικού κατεστημένου, που επιχειρούν να καθοδηγήσουν τη Φράου Μέρκελ.
Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Halle (IWH) Ούλριχ Μπλουμ, σε συνέντευξή του στην «Passauer Neue Presse», η οποία έχει τον αποκαλυπτικό των προθέσεων των οικονομικών παραγόντων της Γερμανίας τίτλο «Τα όρνεα δείχνουν πού υπάρχουν πτώματα», υπερθεματίζει στη γερμανική κατοχή που οραματίζεται. Ούτε λίγο ούτε πολύ ζητεί την υποθήκευση των σπιτιών μας, των αυτοκινήτων μας και ό,τι άλλου έχουμε στο όνομά μας ως ιδιωτική περιουσία για να ξεχρεώσουμε.
Οι παρανοϊκές αυτές απόψεις του Γερμανού οικονομολόγου, που ξεπερνούν πλέον τα όνειρα για εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, δείχνουν ότι τα σχέδια που καλλιεργεί το Δ' Ράιχ εξαπλώνονται με πρόσχημα την προστασία των Γερμανών φορολογουμένων, που «πληρώνουν για να γλιτώνουν οι εύποροι στις υπερχρεωμένες χώρες»!
Ο κύριος Μπλουμ ισχυρίζεται πως «εάν το δημόσιο χρέος δεν μπορεί να καλυφθεί με τις εισπράξεις των φόρων και την οικονομική ισχύ μιας χώρας, υπάρχουν δύο επιλογές. Μπορούμε να αφήσουμε τα κράτη να κηρύξουν χρεοκοπία, το ένα μετά το άλλο, ή ακολουθούμε τον δύσκολο δρόμο: Το δημόσιο χρέος να χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα αποκρατικοποιήσεων ή να ασφαλιστεί με την ιδιωτική περιουσία ιδιωτών, όπως π.χ. της ακίνητης περιουσίας των πολιτών της χώρας. Αυτή θα ήταν μια επιλογή για την Ελλάδα, την Ιταλία ή ακόμα και τις ΗΠΑ». Σε πρακτικό επίπεδο η δεύτερη λύση που προτείνει ο Γερμανός οικονομολόγος σημαίνει αναγκαστική υποθήκευση της περιουσίας ιδιωτών, όπως π.χ. της ακίνητης περιουσίας τους, αλλά και κάθε περιουσιακού στοιχείου που έχουν στο όνομά τους. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύει ο Ούλριχ Μπλουμ ότι θα ασφαλιζόταν το δημόσιο χρέος, ώστε να μην υπήρχε λόγος για κερδοσκοπία. Σε μια τέτοια περίπτωση τα επιτόκια θα μειώνονταν και το κράτος θα ήταν σε θέση να ασκεί πολιτική ενίσχυσης της οικονομίας. «Πρόκειται για πιο εύκολη διαδικασία σε σχέση με τις αποκρατικοποιήσεις, όπως συμβαίνει σε Ελλάδα και Ιταλία» κατέληξε.
Τέλος, αναφερόμενος στον ρόλο των οίκων αξιολόγησης, ο Γερμανός οικονομολόγος επισημαίνει ότι οι οίκοι αυτοί είναι σαν τα όρνεα, τα οποία δείχνουν πού υπάρχει πτώμα: «Εάν το πτώμα παραμείνει στη θέση του επειδή δεν υπάρχουν όρνεα, η μόλυνση μπορεί να είναι χειρότερη».

Νίκος Ελευθερόγλου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ


1. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ
Το θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής, που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές, μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών.

Η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής είναι επίσης απαραίτητη για να μην επιτρέψει στο κοινό να……ενδιαφερθεί για απαραίτητες γνώσεις στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής.

«Διατηρήστε την προσοχή του κοινού αποσπασμένη, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμάλωτη θεμάτων που δεν έχουν καμία σημασία. Διατηρήστε το κοινό απασχολημένο, τόσο πολύ ώστε να μην έχει καθόλου χρόνο για να σκεφτεί – πίσω στο αγρόκτημα, όπως τα υπόλοιπα ζώα». (απόσπασμα από το κείμενο: Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΛΥΣΕΩΝ
Αυτή η μέθοδος καλείται επίσης «πρόβλημα- αντίδραση – λύση». Δημιουργείται ένα πρόβλημα, μια προβλεφθείσα «κατάσταση» για να υπάρξει μια κάποια αντίδραση από τον κόσμο, με σκοπό αυτός ο ίδιος να ορίσει τα μέτρα που η εξουσία θέλει να τον κάνει να δεχτεί.
Για παράδειγμα: Αφήνεται να ξεδιπλωθεί και να ενταθεί η αστική βία ή οργανώνονται αιματηρές επιθέσεις που αποσκοπούν στο να απαιτήσει ο κόσμος νόμους ασφαλείας και πολιτικές εις βάρος της ελευθερίας. Ή ακόμα: Δημιουργούν μία οικονομική κρίση ώστε να γίνει αποδεκτή ως αναγκαίο κακό η υποχώρηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και η διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών.

3. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Για να γίνουν αποδεκτά τα διάφορα απαράδεκτα μέτρα, αρκεί η σταδιακή εφαρμογή τους, λίγο λίγο, επί συναπτά έτη. Κατά αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν τις δεκαετίες του ΄80 και ΄90 και 2000 οι δραστικά νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός):
Ανύπαρκτο κράτος, ιδιωτικοποιήσεις, ανασφάλεια, ελαστικότητα, μαζική ανεργία, μισθοί που δεν εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, τόσες αλλαγές που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση αν είχαν εφαρμοστεί μονομιάς.

4. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ
Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσουν ως «επώδυνη και αναγκαία», εξασφαλίζοντας τη συγκατάβαση του λαού τη δεδομένη χρονική στιγμή και εφαρμόζοντάς τη στο μέλλον.
Είναι πιο εύκολο να γίνει αποδεκτή μια μελλοντική θυσία απ’ ό,τι μία άμεση. Κατά πρώτον επειδή η προσπάθεια δεν καταβάλλεται άμεσα και κατά δεύτερον επειδή το κοινό, η μάζα, πάντα έχει την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «τα πράγματα θα φτιάξουν στο μέλλον» και ότι οι απαιτούμενες θυσίες θα αποφευχθούν.
Αυτό δίνει περισσότερο χρόνο στο κοινό να συνηθίσει στην ιδέα των αλλαγών και να τις αποδεχτεί με παραίτηση όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου.

5. ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν λόγο, επιχειρήματα, προσωπικότητες και τόνο της φωνής, όλα ιδιαίτερα παιδικά, πολλές φορές στα όρια της αδυναμίας, σαν ο θεατής να ήταν μικρό παιδάκι ή διανοητικά καθυστερημένος.
Όσο περισσότερο θέλουν να εξαπατήσουν το θεατή τόσο πιο πολύ υιοθετούν έναν παιδικό τόνο. Γιατί;
«Αν κάποιος απευθύνεται σε ένα άτομο σαν αυτό να ήταν 12 χρονών ή και μικρότερο, αυτό λόγω της υποβολής είναι πολύ πιθανό να τείνει σε μια απάντηση ή αντίδραση απογυμνωμένη από κάθε κριτική σκέψη, όπως αυτή ενός μικρού παιδιού».

6. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ
Η χρήση του συναισθήματος είναι μια κλασική τεχνική προκειμένου να επιτευχθεί βραχυκύκλωμα στη λογική ανάλυση και στην κριτική σκέψη των ατόμων. Από την άλλη, η χρήση των συναισθημάτων ανοίγει την πόρτα για την πρόσβαση στο ασυνείδητο και την εμφύτευση ιδεών, επιθυμιών, φόβων, καταναγκασμών ή την προτροπή για ορισμένες συμπεριφορές.

7. Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ
Κάντε το κοινό να είναι ανήμπορο να κατανοήσει τις μεθόδους και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο και τη σκλαβιά του.
«Η ποιότητα της εκπαίδευσης που δίνεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις πρέπει να είναι η φτωχότερη και μετριότερη δυνατή, έτσι ώστε το χάσμα της άγνοιας μεταξύ των κατώτερων και των ανώτερων κοινωνικών τάξεων να είναι και να παραμένει αδύνατον να γεφυρωθεί».

8. ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ
Προωθήστε στο κοινό την ιδέα ότι είναι της μόδας να είσαι ηλίθιος, χυδαίος και αμόρφωτος.

9. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΝΟΧΗΣ
Κάντε τα άτομα να πιστέψουν ότι αυτά και μόνον αυτά είναι ένοχα για την κακοτυχία τους, εξαιτίας της ανεπάρκειας της νοημοσύνης τους, των ικανοτήτων ή των προσπαθειών τους.
Έτσι, τα άτομα, αντί να εξεγείρονται ενάντια στο οικονομικό σύστημα, υποτιμούν τους εαυτούς τους και νιώθουν ενοχές, κάτι που δημιουργεί μια γενικευμένη κατάσταση κατάθλιψης, της οποίας απόρροια είναι η αναστολή της δράσης. Και χωρίς δράση, δεν υπάρχει επανάσταση.

10. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ’ Ο,ΤΙ ΑΥΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ
Κατά τα τελευταία 50 χρόνια, η ταχεία πρόοδος της επιστήμης έχει δημιουργήσει ένα αυξανόμενο κενό μεταξύ των γνώσεων του κοινού και εκείνων που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι κυρίαρχες ελίτ.
Χάρη στη βιολογία, στη νευροβιολογία και στην εφαρμοσμένη ψυχολογία, το σύστημα έχει επιτύχει μια εξελιγμένη κατανόηση των ανθρώπων, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.
Το σύστημα έχει καταφέρει να γνωρίζει καλύτερα τον «μέσο άνθρωπο» απ’ ό,τι αυτός γνωρίζει τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το σύστημα ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο και μεγάλη εξουσία πάνω στα άτομα, μεγαλύτερη από αυτήν που τα ίδια ασκούν στους εαυτούς τους.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΡΩΣΣΙΑ


Η μεγαλύτερη πρόκληση για την Ελλάδα του αύριο στο τομέα της ασφάλειας και των εξοπλισμών, σε επίπεδο μέσων και βιομηχανικής συνεργασίας (καθώς η σημερινή Ελλάδα διάγει τον δικό της οικονομικό, αλλά και πολιτικό / γεωστρατηγικό «Μεσαίωνα»), έρχεται από την Ρωσία και ακούει στο όνομα Sukhoi Τ-50 PAK FA!

Όπως αποκαλύπτει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφόρησε σε όλη την Ελλάδα, η Ρωσία που μέχρι σήμερα τηρούσε μια ιδιαίτερα «σφιχτή» πολιτική σε ότι αφορά την διάχυση προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, αλλάζει ρότα και πλέον διαθέτει το κορυφαίο οπλικό σύστημα της ρωσικής αμυντικής βιομηχανία προς εξαγωγή, μετά την Νότιο Κορέα, τώρα και στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι προσφέρεται στο αεροσκάφος σε μία Αεροπορία εξοπλισμένη 100% με αμερικανικά μαχητικά, όπως αυτή της Νότιας Κορέας δείχνει ότι η ρωσική πρόταση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει και αυτή μια σειρά προκλήσεων, όπως της ομοιογένειας υλικού, της υποστήριξης συστημάτων κλπ.

Προσφέροντας ένα μεγάλο πακέτο εγχώριας βιομηχανικής συνεργασίας και δυνατότητα επιλογής δυτικών κινητήρων και ηλεκτρονικών, διατηρώντας παράλληλα σε ισχύ και την πρόταση για το Su-35BM, το οποίο μπορεί να είναι ένα απίστευτο αεροσκάφος για τα δεδομένα της περιοχής, αλλά δεν παύει να είναι ένα σχέδιο μαχητικού 3ης γενιάς με μηδενικές δυνατότητες VLO!

H προσφορά του T-50 PAK FA, όπως και στον διαγωνισμό της Νότιας Κορέας θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη αμερικανική του F-35 και του F/A-18IR σε έναν αγώνα που αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη πρόκληση (σε όλα τα επίπεδα…) που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, καθώς το αεροσκάφος 5ης γενιάς που εισέρχεται σε υπηρεσία του 2015, διαθέτει όπλα που μπορούν να εξουδετερώσουν από απόσταση 450 χλμ. (!) μέχρι και την μεγαλύτερη απειλή για την ελληνική αεράμυνα, το ΑΣΕΠΕ B737 MESA που εισέρχεται σε υπηρεσία σε ένα χρόνο από σήμερα.

Κανονικά η πρόταση είναι μονόδρομος: Η διεθνής αγορά μαχητικών αεροσκαφών αλλάζει με μεγάλη ταχύτητα και το «τοπίο» σε δέκα χρόνια από σήμερα δεν θα έχει καμία σχέση με το προ δεκαετίας, ούτε και το σημερινό.

Η είσοδος σε υπηρεσία του ρωσικού T-50 της Sukhoi, καθώς και η εμφάνιση του Su-35S/BM σε μεγάλους αριθμούς, αλλά και η έλευση του κινεζικού μαχητικού κρούσης με χαρακτηριστικά Stealth του J-20 και η διάχυση μεγάλων αριθμών F-35 στις δυτικές χώρες, όπως και η πιθανή είσοδος σε υπηρεσία του F/A-18IR, θα στείλει στο μουσείο όλη τη σημερινή γενιά των μαχητικών του Ψυχρού Πολέμου: F-15, F-16, F/A-18, Mirage 2000-5 κλπ., αλλά και “στριμώχνουν στη γωνία” τα μαχητικά 4ης γενιάς (Eurofighter Typhoon και Rafale).

ΒΡΟΧΗ ΠΕΡΣΙΔΩΝ


Ένα από τα εντυπωσιακότερα αστρονομικά φαινόμενα, τη βροχή των Περσιδών, θα απολαύσουν και φέτος, όσοι αποφασίσουν να μείνουν ξύπνιοι τη νύχτα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετεώρων κατά τη διάρκεια της κορύφωσης του φαινομένου το οποίο ξεκίνησε στις 26 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Αυγούστου θα πέφτουν περίπου 100 μετέωρα την ώρα προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Οι αστρονόμοι επισημαίνουν ότι για την καλύτερη παρατήρηση των Περσειδών θα πρέπει κάποιος να βρεθεί σε περιοχή που έχει απόλυτο σκοτάδι.

Οι Περσείδες ονομάστηκαν έτσι επειδή φαίνονται να προέρχονται από τον αστερισμό του Περσέα, αλλά αυτό είναι μια οπτική αυταπάτη.

Στην πραγματικότητα προκαλούνται από τα σωματίδια σκόνης και λοιπά υπολείμματα που αφήνει πίσω της η τεράστια ουρά (μήκους δεκάδων εκατομμυρίων χιλιομέτρων) του κομήτη 109Ρ/Σουίφτ-Τατλ, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1862 από τους αμερικανούς Λιούις Σουίφτ και Όρας Tατλ από τους οποίους και πήρε το όνομά του.

Ο κομήτης αρχίζει να συναντιέται με την τροχιά της Γης από τις αρχές του Αυγούστου και χρειάζεται περίπου 130 χρόνια για να πραγματοποιήσει μια πλήρη περιφορά γύρω από τον ήλιο.

Το πρώτο μετέωρο των Περσειδών της φετινής χρονιάς, μήκους περίπου 2,5 εκατοστών, εντοπίστηκε από τη NASΑ την προηγούμενη εβδομάδα πάνω από τον ουρανό της Αλαμπάμα στις ΗΠΑ.

Τα μετέωρα («πεφταστέρια») είναι μικροί διαστημικοί βράχοι που εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα υπό χαμηλή γωνία πρόσπτωσης και φαίνονται να καίγονται αργά.

Καθώς πλησιάζουν προς το έδαφος με ταχύτητα γύρω στα 60χλμ/δευτερόλεπτο και διαλύονται από την τριβή και την υπερθέρμανση, αφήνουν φωτεινά ίχνη.

Τα μετέωρα -που σπάνια φτάνουν στη Γη, καθώς καίγονται κατά την πτώση τους τελείως- μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στο νυχτερινό ουρανό, ιδίως στα πιο σκοτεινά τμήματά του, όταν δεν υπάρχει φεγγάρι.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα εδώ και 20 μήνες, με τον λαό της να εξαθλιώνεται, κρίση η οποία έχει ήδη προσβάλλει πολλά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εσχάτως την Αμερική, με τους Οίκους Αξιολόγησης να έχουν αναγορευτεί σε κυρίαρχους- δυνάστες κυβερνήσεων και κρατών, αποτελεί μέρος οργανωμένου σχεδίου, που τελικός σταθμός του είναι η Παγκόσμια Οικονομική Διακυβέρνηση!
Όποιος νομίζει ότι ο Ομπάμα αποτελεί θύμα των Οίκων Αξιολόγησης, ας μην έχει ψευδαισθήσεις. Η Αμερική, όπως έχει αποδείξει η Ιστορία, δεν αποτελεί θύμα τρομοκρατικών ενεργειών. Αντιθέτως δημιουργεί και ενσπείρει τρομοκρατία παντού. Ας μην τρέφουμε αυταπάτες λοιπόν για τα σενάρια τρομοκρατίας που βιώνει ο πλανήτης.
Το «παγκόσμιο κραχ» αποτελεί μέρος της σχεδιασμένης τρομοκρατίας για την ποδηγέτηση των λαών και των κυβερνήσεων, με στόχο την εγκαθίδρυση της Παγκόσμιας Οικονομικής Διακυβέρνησης.
Όπως τον Σεπτέμβριο του 2011 η τρομοκρατική ενέργεια στους Δίδυμους Πύργους αποτέλεσε το κατάλληλο άλλοθι για την επιβολή απίστευτων μέτρων ασφαλείας που καταπατούν ανθρώπινα δικαιώματα, καταργούν ατομικές ελευθερίες, επιτρέποντας ακόμη και την χρήση… ακτίνων Χ στον έλεγχο των αεροδρομίων αλλά και την χρήση καμερών στους δρόμους, όλα αυτά δήθεν για την..ασφάλειά μας, έτσι γίνεται σήμερα με την παγκόσμια οικονομική τρομοκρατία των λαών.
Θα αποτελέσει την πρόσφορη δικαιολογία για την εγκαθίδρυση της Παγκόσμιας Οικονομικής Διακυβέρνησης.

Ήδη ο Παπανδρέου έχει δηλώσει υπέρμαχος αυτού του Παγκόσμιου Οικονομικού Κυβερνείου. Το ίδιο έκανε προ ημερών και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος.
Το 1907 η Αμερική με ανάλογη διασπορά τρομοκρατίας επέβαλε την Κεντρική Τράπεζα στις ΗΠΑ. Ο Κυριάκος Βελόπουλος γράφει σχετικά με το θέμα, στο βιβλίο του «Χρεοκοπία και Κερδοσκόποι»: «
Οι ιδιώτες τραπεζίτες έπρεπε να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη και το Κογκρέσο. Ο πλέον κατάλληλος τρόπος γι’ αυτό είναι ο προκαλούμενος τεχνητός τραπεζικός πανικός. Και αυτό ακριβώς συνέβη.
Οι τραπεζίτες διέδιδαν φήμες ότι η Knickerbocker Bank και η Trust Company βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας. Οι άνθρωποι πίστεψαν στις φήμες και ξέσπασε τραπεζικός πανικός του 1907. Εισέβαλαν στις τράπεζες και ήθελαν τις οικονομίες τους.
Φυσικά ακολούθησε η κατάρρευση αρκετών τραπεζών. Τότε ο μεγαλοτραπεζίτης Τζ. Π. Μόργκαν προθυμοποιήθηκε να εισάγει από την Ευρώπη 100 εκατομμύρια δολάρια σε χρυσό, για να θέσει ένα τέλος στο συνωστισμό στις τράπεζες. Και τα κατάφερε.

Η υπνωτισμένη κοινή γνώμη πείστηκε ότι η χώρα χρειάζεται ένα κεντρικό τραπεζικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, ώστε στο μέλλον να αποτρέπονται αυτής της μορφής οι κρίσεις πανικού».

Σήμερα, ο πανικός για ένα νέο παγκόσμιο κραχ έχει διασπαρεί σε ολόκληρο τον πλανήτη . Η Αμερικανική οικονομία υποβαθμίστηκε από ΑΑΑ σε ΑΑ+ και αμέσως γκρεμίστηκαν οι χρηματαγορές σε όλη την ήπειρο.

Τώρα λοιπόν διευκολύνονται τα σενάρια για την εγκαθίδρυση της παγκόσμιας Οικονομικής Διακυβέρνησης, στην οποία βεβαίως θα ηγείται η Αμερική! Γιατί όπως είπε ο Ομπάμα, η Αμερική θα παραμείνει πάντα μια Οικονομία ΑΑΑ!

ΝΕΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ


Μια νέα επιστημονική ανάλυση μετεωριτών που έπεσαν στη Γη, αυξάνει τις ενδείξεις -και τις πιθανότητες- ότι αυτοί τελικά αποτέλεσαν το ζωτικό "όχημα" μέσω του οποίου τα θεμελιώδη χημικά συστατικά για την ανάπτυξη της ζωής μεταφέρθηκαν στον πλανήτη μας, ενισχύοντας έτσι το σενάριο περί εξωγήινης προέλευσης της ζωής.

Η έρευνα, που χρηματοδοτήθηκε από την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία, έγινε από επιστήμονες της ίδιας και του Γεωφυσικού Εργαστηρίου του Ινστιτούτου Κάρνεγκι της Ουάσιγκτον και θα δημοσιευτεί στα "Πρακτικά" της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), με επικεφαλής τον δρα Μάικλ Κάλαχαν του διαστημικού κέντρου Goddard της NASA, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα νέα στοιχεία ενισχύουν όσους υποστηρίζουν ήδη από τη δεκαετία του ΄60 (χωρίς πάντως να έχουν πείσει ακόμα τους πάντες) ότι τουλάχιστον μερικοί από τους δομικούς βιοχημικούς λίθους της ζωής περιέχονταν στους μετεωρίτες, οι οποίοι δημιουργήθηκαν πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, κατά την πρώιμη φάση δημιουργίας του ηλιακού μας συστήματος.

Χρησιμοποιώντας εξελιγμένες τεχνικές, οι επιστήμονες ανέλυσαν εξονυχιστικά τη σύνθεση 12 πλούσιων σε οργανικά στοιχεία μετεωριτών (κυρίως ανθρακούχων χονδριτών) και ανακάλυψαν ότι περιέχουν τρεις νουκλεϊνικές βάσεις (πουρίνη, 6.8-διαμινοπουρίνη και 2.6-διαμινοπουρίνη). Οι βάσεις αυτές, που, όπως αποδεικνύεται πλέον, είναι άφθονες σε ποσότητα στους μετεωρίτες, αλλά σπανίζουν στη Γη ή απουσιάζουν τελείως, παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία των αμινοξέων, των μεγάλων μορίων του DNA και του RNA, πάνω στα οποία στηρίχτηκε η εκκίνηση της γήινης βιοχημείας.

Οι επιστήμονες βεβαιώθηκαν ότι αυτές οι ζωτικής σημασίας νουκλεϊνικές βάσεις δεν υπήρχαν στο έδαφος και στον πάγο, στις περιοχές όπου έπεσαν οι μετεωρίτες, έτσι οι τελευταίοι αποκλείεται να «μολύνθηκαν» εκ των υστέρων από το περιβάλλον του πλανήτη μας.

"Η ανακάλυψη συστατικών νουκλεϊνικών βάσεων που τυπικά δεν ανευρίσκονται στη βιοχημεία της Γης, αποτελεί ισχυρή ένδειξη για την εξωγήινη προέλευση (της ζωής). Αυτό μας δείχνει ότι οι μετεωρίτες ίσως έχουν υπάρξει μοριακά εργαλεία που παρείχαν τα ουσιώδη δομικά συστατικά για τη ζωή στη Γη", δήλωσε ο ερευνητής Τζιμ Κλιβς.

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι μερικοί μετεωρίτες περιέχουν νουκλεϊνικές βάσεις, όμως μέχρι τώρα δεν ήταν βέβαιο αν αυτές προέρχονταν από «μόλυνση» κατά την πρόσκρουση στη Γη.

Η ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ



Με έντονο τρόπο διαμαρτύρεται η ΣΦΕΒΑ για το κλείσιμο του ελληνικού σχολείου Κορυτσάς, διότι το κενό που θα δημιουργηθεί θα σπεύσει να το καλύψει το μουσουλμανικό σχολείο της περιοχής, που ιδρύθηκε με τουρκοαραβικά κεφάλαια και ήδη δρα εξτρεμιστικά, όσον αφορά την ειρηνική συμβίωση του τοπικού χριστιανικού και μουσουλμανικού στοιχείου.
Δεν έφθανε όμως αυτό. Αλλά για να κάνει οικονομίες η κ. Διαμαντοπούλου 330 ευρώ το μήνα, έκοψε την παροχή σύνταξης στην κ. Ερμιόνη Αντρέα, την ιδρύτρια και ψυχή των Φροντιστηρίων ελληνικής γλώσσας, από το 1991 και επί σειρά ετών πρόεδρο της «Ομόνοιας» στην περιοχή!


Την γνήσια Ελληνίδα δασκάλα δηλαδή, που φυλακίστηκε και βασανίστηκε από το καθεστώς Μπερίσα το 1994 και παρέμεινε στον τόπο της αγωνιζόμενη με άλλους Κορυτσαίους για τον ελληνισμό και την ορθοδοξία. Και τώρα έρχεται το ελληνικό κράτος, που αντί να τιμήσει έστω και συμβολικά τους αδελφούς μας για τους αγώνες και τις θυσίες τους, να τους τιμωρήσει μέσω του ΟΓΑ κόβοντας τη σύνταξη των 330 ευρώ που έπαιρναν.

ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΡΑ


ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΣΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΣΛΑΒΙΚΗ ΧΩΡΑ ΟΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΗΣ : VARDARSKA


Την ανάγκη εξεύρεσης μιας συμβιβαστικής λύσης με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας, επισήμανε η εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, Τεούτα Αρίφι, αρμόδια για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις της χώρας.

Σε συνέντευξη της στο σλαβομακεδονικό πρόγραμμα της "Ντόιτσε Βέλλε", (Deutsche Welle), η κ. Αρίφι, η οποία προέρχεται από το αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι, ανέφερε ακόμη ότι η ΠΓΔΜ αναμένει από την Ελλάδα μια εταιρική σχέση και υποστήριξη αναφορικά με την ενταξιακή πορεία της χώρας στην ΕΕ και πρόσθεσε ότι θα μεταβιβάσει επισήμως το αίτημα αυτό στην ελληνική κυβέρνηση.

Σε ερώτηση πώς μπορεί να βρεθεί λύση στην εκκρεμότητα της ονομασίας, όταν ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, μόλις πριν από μερικές ημέρες επανέλαβε ότι η χώρα δεν πρόκειται να αλλάξει το συνταγματικό της όνομα, η κ. Αρίφι απαντά:

"Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι πάντοτε υπήρχε διάθεση για συμβιβασμό, σε ένα πλαίσιο στο οποίο για τα ζητήματα ταυτότητας δεν μπορεί να γίνει καμία διαπραγμάτευση, ενώ το ζήτημα της ονομασίας της χώρας για διεθνή χρήση μπορεί να εξεταστεί. Στο πλαίσιο αυτό θεωρώ ότι υπάρχει διάθεση από τη μακεδονική πλευρά για θετικές σκέψεις και ενέργειες και νομίζω ότι αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε ".

Η Τεούτα Αρίφι ανέλαβε καθήκοντα αντιπρόεδρου της νέας κυβέρνησης, αρμόδια για ευρωπαϊκές υποθέσεις της ΠΓΔΜ, πριν από περίπου δέκα ημέρες, αντικαθιστώντας τον Βάσκο Ναούμοφσκι, που κατείχε αυτή τη θέση στην προηγούμενη κυβέρνηση και προερχόταν από το VMRO-DPMNE.

Το κόμμα στο οποίο ανήκει η κ. Αρίφι, το DUI, συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού με το VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Μέχρι και πριν από τις βουλευτικές εκλογές, που διεξήχθησαν τον περασμένο Ιούνιο, η κ. Αρίφι διατηρούσε εβδομαδιαία στήλη στην εφημερίδα των Σκοπίων "Ντνέβνικ" (Dnevnik) και συχνά διατύπωνε έντονα επικριτικές θέσεις για την πολιτική που ακολουθεί ο Ν. Γκρούεφσκι για το θέμα του ονόματος και για την ευρωατλαντική πορεία της χώρας.

ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;


Την ώρα που η Ουάσιγκτον παλεύει με την υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας, και την αναστάτωση των αγορών της, η κρίση του ευρώ επέστρεψε δριμύτερη.

Λίγες μόνο εβδομάδες μετά το τελευταίο σχέδιο που συμφωνήθηκε για να αποφευχθεί η ελληνική χρεοκοπία, οι παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές επιτέθηκαν στην Ισπανία και στην Ιταλία, απαιτώντας απ αυτές να πληρώσουν ακόμη περισσότερα για να δανειστούν, και οδηγώντας τις προς οικονομική διάσωση.

Η ΕΚΤ άφησε προχθές να εννοηθεί, πως θα επενδύσει στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, σε μια προσπάθεια να στηρίξει τις δυο αυτές χώρες που αποτελούν την 4η και την 5η από τις ισχυρότερες οικονομίες της Ένωσης. Η υπόσχεση αυτή της ΕΚΤ, σε συνδυασμό με τη δέσμευση των κρατών της G-7 να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επιτευχθεί η ανάπτυξη, έφεραν μια προσωρινή ανακούφιση.

Ο πραγματικός όμως κίνδυνος για την Ευρώπη προέρχεται από τον αδύναμο τραπεζικό της τομέα. Όπως λέει ο Eric Chaney, επικεφαλής οικονομολόγος του γαλλικού ασφαλιστικού ομίλου AXA Group, υπάρχει η πιθανότητα μιας αρνητικής σύνδεσης μεταξύ των εθνικών χρεών και του τραπεζικού συστήματος. Και αν η κρίση του ευρώ γονατίσει τις τράπεζες της ΕΕ, τότε μπορεί να συμπαρασυρθεί και το αμερικανικό οικονομικό σύστημα.

Τα τελευταία δυο χρόνια, οι διασώσεις της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, και της Πορτογαλίας είχαν ως κίνητρο την αποφυγή των τραπεζικών προβλημάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι γερμανικές τράπεζες κρατάνε $522 δισ. ελληνικού, ιρλανδικού, πορτογαλικού, ισπανικού, και ιταλικού χρέους, ενώ οι γαλλικές $672 δισ. Πολλές τράπεζες της ΕΕ είναι εκτεθειμένες σοβαρά.

Στην Commerzebank, αυτά τα «χαρτιά» αντιστοιχούν στο 452% των αποθεματικών της κεφαλαίων. Στη BNP Paribas, αντιστοιχούν στο 358%.

Αν σημειωθούν πολλαπλές εθνικές χρεοκοπίες, οι αδυναμίες του τραπεζικού συστήματος θα βγουν στην επιφάνεια. Όπως ανέφερε το ΔΝΤ, οι γαλλικές τράπεζες έχουν λιγότερα κεφάλαια από ότι οι υπόλοιπες της Ευρώπης. Από τη πλευρά τους, και πάντα σύμφωνα με το ΔΝΤ, οι γερμανικές τράπεζες είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένες, έχουν χαμηλή κερδοφορία και μεγάλο μερίδιο από μη αποδοτικά δάνεια.

Σύμφωνα με την Carmen Reinhart του πανεπιστημίου του Maryland, και πρώην στελέχους του ΔΝΤ, οι ευρωπαϊκές τράπεζες μάλλον θα χρειαστούν ενίσχυση από τις κυβερνήσεις τους στην επανακεφαλαιοποίησή τους. Και κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου φτηνό. Όπως εκτιμά η Standard & Poor`s, οι ευρωπαϊκές τράπεζες χρειάζονται $350 δισ. σε επιπρόσθετα κεφάλαια.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έκαναν το πρώτο βήμα, αποφασίζοντας να διαθέσουν χρήματα του μηχανισμού EFSF για να ενισχυθούν οι τράπεζες. Όμως αυτό το ταμείο, που συστάθηκε για να βοηθά κράτη, δεν διαθέτει τόσα χρήματα.

Με δεδομένες τις στενές σχέσεις της Wall Street με το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, μια κρίση στο δεύτερο θα εξαπλώνονταν και στις ΗΠΑ. Οι αμερικανικές τράπεζες έχουν ανοίγματα ύψους $678 δισ. στις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Παράλληλα, έχουν ανοίγματα αξίας πολλών εκατομμυρίων μέσα από παράγωγα, εγγυήσεις δανείων, και πιστωτικές δεσμεύσεις. Σε μια τραπεζική κρίση, δεν είναι απαραίτητο πως θα τεθούν σε κίνδυνο όλα αυτά ποσά. Θα δεσμευτούν όμως τα αμερικανικά τραπεζικά κεφάλαια για αρκετό διάστημα, μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Η τραπεζική αλληλοεπίδραση είναι αμφίδρομη. Οι γαλλικές τράπεζες έχουν $122 δισ. σε αμερικανικά τραπεζικά ιδρύματα, και οι γερμανικές $119 δισ. Αν οι τράπεζες της γηραιάς ηπείρου συναντήσουν προβλήματα, θα φέρουν πίσω αρκετά από αυτά τα κεφάλαια.

Κάποια στοιχεία μας δείχνουν πως κάτι τέτοιο ήδη συμβαίνει. Αν τα αμερικανικά κεφάλαια δεσμευτούν στην Ευρώπη, ή αν τα ευρωπαϊκά επιστρέψουν στις πατρίδες τους, αυτό θα σημαίνει πολύ λιγότερα χρήματα διαθέσιμα στους Αμερικανούς δανειζόμενους, σε μια εποχή που η αμερικανική οικονομία προσπαθεί να πάρει μπροστά.

Το ΔΝΤ και ο πρόεδρος Ομπάμα προσπαθούν σιωπηλά να πείσουν τους Ευρωπαίους να ενισχύσουν με κεφάλαια τις τράπεζές τους, και να κλείσουν αυτές που είναι αδύναμες για να επιβιώσουν.

Η τελευταία απόφαση της ΕΕ να αποδεσμεύσει κεφάλαια για το σκοπό αυτό, αποτελεί ένα σωστό βήμα. Όμως χρειάζονται περισσότερα χρήματα. Και κάτι τέτοιο απαιτεί την έγκριση 27 διαφορετικών κοινοβουλίων σε ολόκληρη την ΕΕ. Ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα.

Μέχρι σήμερα, οι Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν ήταν ειλικρινείς απέναντι στους λαούς τους όσον αφορά στο μέγεθος του τραπεζικού προβλήματος. Για αυτό λοιπόν, συμφέρει πολύ στην Αμερική, να αρχίσουν οι Ευρωπαίοι να μιλάνε ειλικρινά με τους ψηφοφόρους τους, και πιο σκληρά με τους τραπεζίτες τους.

ΑΥΞΗΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ



Την αύξηση της στρατιωτικής θητείας στον Στρατό Ξηράς, ώστε από τους εννιά μήνες που το είχε μειώσει η Νέα Δημοκρατία να πάει στους 12 μήνες (δηλαδή τρεις παραπάνω), προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο κ. Μπεγλίτης σε συνέντευξή του, επικαλούμενος σχετική μελέτη των Επιτελείων και δηλώνοντας ότι «ήταν λάθος η μείωση της θητείας, αλλά και η πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών».

Οι ανώτατοι αξιωματικοί σε εκθέσεις που έχουν κάνει κατά καιρούς έχουν επισημάνει τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στον Στρατό Ξηράς, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει για αναδιοργάνωση, περιορισμό μετατάξεων και κλήσεων σε Ναυτικό και Αεροπορία.


Το πρόβλημα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιτελών, όχι μόνο δεν λύθηκε, αλλά παρουσιάζεται αρκετά οξυμένο.

Ο κ. Μπεγλίτης στη συνέντευξή του στην «Ημερησία», απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ισχυρίστηκε τα εξής: «Στον βαθμό που η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και των πολιτικών δυνάμεων συμφωνούμε στην ύπαρξη απειλών κατά της χώρας, ενώ, συγχρόνως, υποστηρίζουμε την ανάγκη εξορθολογισμού και μείωσης των αμυντικών δαπανών, οφείλουμε να χειρισθούμε το θέμα της θητείας με σοβαρότητα και ειλικρίνεια, έξω από λογικές πολιτικού οφέλους και κόστους. Να το πω διαφορετικά. Η μείωση της θητείας ήταν λάθος, όπως λάθος είναι και η συνεχής πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών για την κάλυψη σοβαρών κενών που δημιουργεί η μείωση της θητείας. Δεν θέλουμε τη δημιουργία ενός επαγγελματικού Στρατού, για λόγους πολιτικούς και οικονομικού κόστους, αλλά και γιατί μακροπρόθεσμα δημιουργούνται σοβαρά επιχειρησιακά και κοινωνικά προβλήματα». Επίσης ο υπουργός υποστήριξε ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί σύντομα ολοκληρωμένη μελέτη για την αντιμετώπιση της μεγάλης διαρροής που διαπιστώνεται στους νέους που δεν εκπληρώνουν, για διάφορους λόγους, τη θητεία τους».

Η «δημοκρατία» μίλησε με υψηλόβαθμη στρατιωτική πηγή, η οποία αφενός επιβεβαίωσε την ύπαρξη της υπό εξέλιξη μελέτης, αφετέρου επεσήμανε ότι η πρόταση των στρατιωτικών είναι η αύξηση αυτή να είναι τρεις μήνες, ώστε η στρατιωτική θητεία στον Στρατό Ξηράς, που τώρα έχει μειωθεί στο εννιάμηνο, να επανέλθει στην πρότερη χρονική της διάρκεια των 12 μηνών, όπως ακριβώς είναι η θητεία των στρατευσίμων στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία. «Η κατάσταση στις μονάδες από πλευράς επανδρώσεως είναι δραματική» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More