ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΕΩΡΓΟΙ ΣΤΗ ΦΙΛΑΝΔΙΑ


Κυριολεκτικά οι τροφοσυλλέκτες τρώγανε βαλανίδια και ήταν βόρειοι ενώ ο γεωργός Έλληνας! Η γεωργία εξαπλώθηκε στην Ευρώπη πριν από χιλιάδες χρόνια από το Νότο έως τον μακρινό Βορρά, με διαδοχικά μεταναστευτικά βήματα, σύμφωνα με μία νέα σουηδο-δανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη ανέλυσε το DNA τεσσάρων σκανδιναβών αγροτών της νεολιθικής εποχής και διαπίστωσε ότι..... είχαν πολύ περισσότερα κοινά γονίδια με τους σημερινούς Νοτιοευρωπαίους, όπως οι Έλληνες, οι Κύπριοι και οι κάτοικοι της Σαρδηνίας, παρά με οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό λαό!

: Οι ερευνητές των πανεπιστημίων της Ουψάλα, της Στοκχόλμης και της Κοπεγχάγης, με επικεφαλής τους Πόντους Σκόγκλουντ και Ματίας Γιάκομπσον, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο αμερικανικό περιοδικό «Science», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το «Nature», ανέλυσαν, με νέες εξελιγμένες τεχνικές, το γενετικό υλικό που πήραν από σκελετούς ενός αγρότη και τριών κυνηγών - συλλεκτών, οι οποίοι βρέθηκαν στη Σουηδία και χρονολογούνται πριν από περίπου 5.000 χρόνια. Οι δύο διαφορετικοί πολιτισμοί, ο γεωργικός και ο κυνηγετικός - συλλεκτικός, συνυπήρχαν επί περίπου 1.000 χρόνια σε απόσταση περίπου 400 χλμ., ο πρώτος στη σουηδική ενδοχώρα και ο δεύτερος στη νησί Γκότλαντ νότια της Στοκχόλμης.

Συγκρίνοντας το DNA αυτών των ανθρώπων της Λίθινης εποχής με το DNA σύγχρονων πληθυσμών της Ευρώπης, οι ερευνητές βρήκαν ότι, από γενετική άποψη, οι μεν κυνηγοί - συλλέκτες, που ήσαν οι λιγότερο εξελιγμένοι, είχαν μεγαλύτερη συγγένεια με τους βόρειους λαούς, ιδίως τους σημερινούς Φινλανδούς, ο δε αγρότης είχε πολύ στενή γενετική συγγένεια με τους σημερινούς Μεσογειακούς κατοίκους, ιδίως τους Κύπριους και τους Έλληνες. Η ανακάλυψη, κατά τους Σκανδιναβούς επιστήμονες, δείχνει ότι οι αρχαίοι γεωργοί μετέφεραν τις καλλιεργητικές γνώσεις και τεχνικές τους από το Νότο στην υπόλοιπη Ευρώπη, μέχρι τον παγωμένο Βορρά, όπου τελικά αναμίχθηκαν γενετικά με τους ντόπιους, ενώ παράλληλα τους δίδαξαν να παράγουν την τροφή τους από τη γη πλέον και όχι από το κυνήγι και τη συλλογή καρπών και φρούτων.

Όπως δήλωσε ο Σκόγκλουντ, τα γενετικά ευρήματα αποκαλύπτουν ότι η γεωργία εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη από ανθρώπους που ζούσαν στην Μεσόγειο και αυτό έγινε με μεταναστευτικά κύματα και όχι απλώς μέσα από την πολιτισμική μετάδοση των γεωργικών γνώσεων από στόμα σε στόμα. «Αν η γεωργία είχε εξαπλωθεί μόνο ως πολιτισμική διαδικασία, δεν θα βρίσκαμε ένα αγρότη στο Βορρά να έχει τέτοια γενετική συγγένεια με τους Νότιους πληθυσμούς», δήλωσε ο σουηδός ερευνητής. Η σκανδιναβική έρευνα φωτίζει μία χρόνια διαμάχη των επιστημόνων σχετικά με το πώς εξαπλώθηκε η γεωργία και έφθασε στην Ευρώπη από τη Μέση Ανατολή, όπου εμφανίστηκε πριν από περίπου 11.000 χρόνια. Γύρω στο 3.000 π.Χ. η γεωργία είχε πια εξαπλωθεί στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.

Η βασική διαμάχη είναι με ποιο τρόπο έγινε η μετάβαση από το στιλ ζωής του κυνηγού-συλλέκτη σε εκείνο του αγρότη και αν η γεωργία εξαπλώθηκε μέσα από μετανάστες γεωργούς ή αν απλώς οι ιδέες και η γεωργική τεχνογνωσία τους «μετανάστευσαν» σιγά-σιγά από πολιτισμό σε πολιτισμό. Η νέα μελέτη ρίχνει το βάρος της υπέρ της πρώτης άποψης, επιβεβαιώνοντας προηγούμενες αναλύσεις DNA, οι οποίες είχαν βρει ανάλογες ενδείξεις περί μετανάστευσης των ίδιων των ανθρώπων από τη Μεσόγειο, οι οποίοι μετέφεραν μαζί τους τις καλλιεργητικές γνώσεις τους. Εξάλλου νωρίτερα φέτος, οι επιστήμονες δημοσίευσαν το σχεδόν πλήρες γονιδίωμα του «Ότζι», της νεολιθικής μούμιας που βρέθηκε στις Άλπεις το 1991. Και σ’ αυτή την περίπτωση, η γενετική ανάλυση παραπέμπει σε πολύ πιθανή Μεσογειακή καταγωγή.

ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ



Το μόνο που δεν περιμένει να συναντήσει κάποιος σε μια γειτονιά στο κέντρο της πόλης
είναι πολύχρωμα σπίτια, βαμμένα κόκκινα...
κίτρινα, πράσινα, μπλε, πορτοκαλί και ροζ, να συναγωνίζονται επάξια το λαμπερό φως του ήλιου με τη φωτεινότητά τους!


Κι όμως, η περιοχή Bo Kaap στο Κέιπ Τάουν «ενδύθηκε» με όλες τις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου σε μια φιλότιμη προσπάθεια των κατοίκων να ξεφύγουν από το μουντό γκρι χρώμα του τσιμέντου, δίνοντας στα σπίτια τους ένα -πώς να το πω- φλογερό… χρωματικό ταμπεραμέντο!

Έτσι τη θέση των αδιάφορων λευκών τοίχων, βρόμικων και πολυκαιρισμένων, όπου η μόλυνση είχε αφήσει παντού εμφανή τα σημάδια της, πήραν οι πολύχρωμες κατοικίες που βλέπετε, αλλάζοντας αυτόματα και τη διάθεση των ενοίκων τους.

«Όσο τα σπίτια δεν ήταν δικά μας, δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για να τα αλλάξουμε. Με το τέλος του Απαρχάιντ, όμως, που ήρθαν στην κατοχή μας αποφασίσαμε όλοι μαζί να τα βάψουμε στα πιο όμορφα χρώματα για να το γιορτάσουμε», λέει ένας εκ των κατοίκων.

Η γειτονιά Bo Kaap θεωρείται ως μία από τις πιο χρωματιστές του κόσμου και «έτσι θα τη διατηρήσουμε», λέει ένας νεαρός συμπληρώνοντας: «Μαζί με το χρώμα ήρθε και το χαμόγελο στα χείλη μας»…

ΕΥΡΩΠΑΡΑΒΑΤΕΣ


Γιώργος Δελαστίκ:
Πρέπει κάποτε να τελειώσει αυτό το πολιτικό παραμύθι ότι δήθεν υπεύθυνες για τα χάλια της Ευρωζώνης είναι κάποιες «σπάταλες» και «απείθαρχες» μικρές χώρες του ευρωπαϊκού νότου που «ζουν με δανεικά» ως παράσιτα εις βάρος των «εργατικών» και «οικονομικά ενάρετων» μεγάλων κρατών-μελών της ΕΕ. Πρόκειται για...

εντελώς αβάσιμο ισχυρισμό, ο οποίος βρίσκεται σε κραυγαλέα αντίθεση με την αλήθεια και την ευρωπαϊκή πραγματικότητα.
Μας εκνευρίζει δε φοβερά η στάση των πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δεν αντικρούουν αυτά τα απύθμενα ψεύδη με τον απλούστατο τρόπο της παράθεσης των επίσημων στοιχείων της Γιούροστατ, της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας.

Εχουμε πρόχειρα τα στοιχεία για τα τελευταία 6 χρόνια, από το 2006 ως και το 2011 - και πραγματικά οι αριθμοί... βγάζουν μάτια! Ε, λοιπόν, όχι!
Δεν είναι οι Ελληνες, οι Πορτογάλοι, οι Ιρλανδοί και οι υπόλοιποι... ευρω-μπατίρηδες οι μόνοι που παραβιάζουν τα κριτήρια επί των οποίων υποτίθεται ότι εδράζεται η Ευρωζώνη.
Δεν είναι δηλαδή μόνο οι περιφερειακές χώρες και μάλιστα κυρίως του ευρωπαϊκού νότου που έχουν έλλειμμα πάνω από 3% και δημόσιο χρέος πάνω από 60% του ΑΕΠ τους.
Είναι και η ίδια η Ευρωζώνη συνολικά, η ΕΕ στο σύνολό της, η Γερμανία η ίδια, η Γαλλία, η Ιταλία, όπως και η Βρετανία που όπως είναι γνωστό οικειοθελώς δεν συμμετέχει στο ευρώ.
Επιτέλους, πρέπει να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.
Σε κανένα από αυτά τα έξι χρόνια, λοιπόν, δεν πληροί το κριτήριο του δημόσιου χρέους χαμηλότερου από 60%
η ίδια η... Ευρωζώνη: 68,3% το 2006, εν συνεχεία 66,2% το 2007, αλλά και 70,1% το 2008. Ακόμη χειρότερα με 79,9% το 2009 και 85,3% το 2010, πριν φτάσουμε στο 87,2% το 2011! Εξω η Ευρωζώνη από το ευρώ, λοιπόν!

Η ΕΕ των 27 τα πάει κάπως καλύτερα: μία και μοναδική χρονιά στην εξαετία, το 2007, κατόρθωσε να ρίξει το μέσο δημόσιο χρέος της στο 59%, οριακά έστω, αλλά σίγουρα κάτω από το 60%. Τα υπόλοιπα πέντε χρόνια ήταν κι αυτά για αποβολή από το ευρώ: 61,4% το 2006 και 62,5% το 2008, πριν αρχίσει η απογείωση στο 74,8% το 2009, στο 80% το 2010 και στο 82,5% το 2011. Εξω και η ΕΕ από την Ευρωζώνη, επομένως.
Ας μη νομίσει όμως κανείς ότι είναι οι μικρές ευρωπαϊκές χώρες που ρίχνουν τον μέσο όρο της Ευρωζώνης και της ΕΕ, καταστρέφοντας την άψογη εικόνα των μεγάλων χωρών. Για να δούμε συγκεκριμένα, τι ψάρια πιάνουν αυτές, αρχίζοντας βεβαίως από τη Γερμανία. Μόλις κανείς δει τα στοιχεία, απορεί πού βρίσκει το θράσος το Βερολίνο και κουνάει το δάχτυλο απειλητικά στις άλλες χώρες, παραδίδοντάς τους μαθήματα δημοσιονομικής πειθαρχίας. Ούτε μία -κυριολεκτικά ούτε μία!- χρονιά λοιπόν δεν κατόρθωσε η Γερμανία να έχει δημόσιο χρέος κάτω από 60%. Οι αριθμοί είναι αδιάψευστη απόδειξη της επιδείνωσης του γερμανικού δημόσιου χρέους: 67,6% του ΑΕΠ το 2006 και 64,9% το 2007, αλλά και 66,7% το 2008 και 74,4% το 2009. Ακόμη ψηλότερα με 83% το 2010 και 81,2% το 2011. Σχηματικά μιλώντας, η Γερμανία έπρεπε να είχε... αποβληθεί από την Ευρωζώνη (!), αν τα κριτήρια εφαρμόζονταν αυστηρά, αφού παραβιάζει διαρκώς το κριτήριο του χρέους κάτω από 60% του ΑΕΠ όχι ένα και δύο, αλλά έξι (!) συνεχή χρόνια. Πρόκειται δηλαδή περί... αδιόρθωτης περίπτωσης ευρω-παραβάτη!
Οχι φυσικά ότι η Γαλλία είναι καλύτερη. Χρέος 63,7% το 2006 και 63,9% το 2007, ακολουθούμενο από 68,2% το 2008 και 79,2% το 2009. Δεν συζητάμε πλέον για το 82,3% του 2010 ή το 85,8% του 2011. Εξω δηλαδή και η Γαλλία από το ευρώ! Οσο για την Ιταλία, δεν νομίζουμε ότι θα αμφέβαλλε κανείς ποτέ ότι θα έπρεπε να είχε ήδη εκδιωχθεί από την Ευρωζώνη: χρέος... 106,5% του ΑΕΠ το 2006 και 103,6% το 2007, ακολουθούμενο από 105,7% το 2008 και 116% το 2009 για να καταλήξει στο 118,6% το 2010 και 120,1% το 2011. Αρα, έπρεπε να είχε ήδη αποβληθεί και η Ιταλία από την Ευρωζώνη.
Το διασκεδαστικό είναι ότι η Βρετανία, που δεν θέλει ούτε να ακούει για το ευρώ, είναι η μόνη μεγάλη χώρα που αν ήθελε θα μπορούσε να έχει μπει με το σπαθί της στην Ευρωζώνη και το 2006 (χρέος 43,5%) και το 2007 (44,5%) και το 2008 (χρέος 54,8%)! Από εκεί και πέρα, βέβαια, δεν θα μπορούσε να περάσει ούτε... απ' έξω από την Ευρωζώνη: 69,6% το χρέος της το 2009 και 79,6% το 2010, όπως και 85,7% το 2011! Πάνε και οι Αγγλοι, «έξω» κι αυτοί...
Ευρωζώνη
Τη βούλιαξαν στα χρέη οι... μεγάλοι!
Η Γερμανία είναι η χώρα της Ευρωζώνης και της ΕΕ με το μεγαλύτερο... δημόσιο χρέος.
Οχι σε ποσοστό του ΑΕΠ, αλλά σε απόλυτο ποσό, καθώς χρωστάει πάνω από 2... τρισεκατομμύρια ευρώ - 2,088 τρισ. ευρώ για την ακρίβεια!
Ακόμη και η Ιταλία χρωστάει λιγότερα από τη Γερμανία - 1,9 τρισεκατομμύρια ευρώ. Εκεί κοντά τους, στην τρίτη θέση, βρίσκεται και
η Γαλλία με το δημόσιο χρέος της να ξεπερνάει το 1,717 τρισ. ευρώ.
Πολύ, πάρα πολύ λιγότερα χρωστάει η Ισπανία - μόλις 735 δισεκατομμύρια ευρώ. Προσθέτοντας το δημόσιο χρέος των τεσσάρων μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης βλέπουμε ότι χρωστούν τα 6,44 τρισ. ευρώ από τα 8,215 που χρωστάει συνολικά η Ευρωζώνη. Δηλαδή οι τέσσερις μεγαλύτερες χώρες χρωστούν... τρεις φορές περισσότερα από όσα οι υπόλοιπες 13 της Ευρωζώνης! Τα μεγάλα κράτη δηλαδή είναι αυτά που μας βούλιαξαν στα χρέη, όχι τα μικρά!

ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


Στις δύσκολες ώρες η Εκκλησία σηκώνει για άλλη μια φορά το λάβαρο της επανάστασης κατά της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας και κάνει κάλεσμα την Κυριακή "Ο λαός να υπογράψει το συμβόλαιο με τους δικούς του όρους"!

Το αντιμνημονιακό κάλεσμα είναι... πραγματικά πύρηνο ανήκει στον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμο,...
ο οποίος κάθεται στο θρόνο που καθόταν και ο Παλαιών Πατρών Γερμανός: "Οι καιροί άλλαξαν. Ὁ Λαός απεγοητεύθη, επροδόθη, εταπεινώθη, αγανάκτησε. Λάθη δέν συγχωρούνται πλέον. Ὁ Λαός τούς καλεί νά υπογράψουν τό δικό του συμβόλαιο μέ τούς δικούς του, ευτυχώς, όρους".

Μάλιστα στέλνει και προειδοποιητικό κάλεσμα στην όποια πολιτική ηγεσία προκύψει μετά τις εκλογές "να μη απογοητεύσει τον ελληνικό λαό που ήδη έχει προδοθεί, και ταπεινωθεί από τους πολιτικούς του, και φυσικά από όλους αυτούς που τον έσυραν στο εθνοκτόνο Μνημόνιο".

Στην ανακοίνωσή του υπάρχει αναφορά μόνο στις αντιμνημονιακές δυνάμεις ωθώντας ξεκάθαρα τους πολίτες στη προτίμηση αυτών που θέλουν τη χώρα έξω από την οικονομική αυτή θηλειά.

Αναφέρεται στους πολιτικούς των αντιμνημονιακών δυνάμεων που θέλουν να πάρουν την τύχη της χώρας στα χέρια τους ανησυχώντας για το αν θα είναι επαρκείς ως προς τη δύσκολη και ασήκωτη αποστολή τους να οδηγήσουν τη χώρα έξω από το τέλμα.
"Πρέπει λοιπόν, σέ ὅλους ὅσοι ἐπιθυμοῦν νά πάρουν στά χέρια τους τίς τύχες τοῦ Λαου μας, τίς τύχες της Ελλάδος νά τούς υπενθυμίσομε, ότι η Ελλάδα εἶναι μιά ὑπερήφανη χώρα καί αυτός ο Λαός ἔχει μιά ξεχωριστή πορεία, ιδιαιτερότητα καί ιδιοπροσωπεία. Δέν εἶμαι πεπεισμένος, ἐάν οἱ περισσότεροι εκ τῶν επιδόξων ἀρχόντων έχουν ασχοληθεί ή θέλουν νά ἀσχοληθοῦν μέ τούς τομείς αυτούς, τούς οποίους έχουν παραθεωρήσει καί ἐν πολλοις απαξιώσει."

Και συνεχίζει στέλνοντας αυστηρή προειδοποίηση ως προς τυχόν νέα απογοήτευση του ελληνικού λαού καθότι δε συγχωρούνται πλέον νέα λάθη και νέες πλάνες.
Τους προειδοποιεί ότι δε θα ανεχθεί ο κόσμος νέα κοροιδία και θα ζητήσει ακριβώς όλα όσα του έχουν υποσχεθεί προεκλογικά και τίποτα λιγότερο, και ότι σε περίπτωση πλάνης η υπομονή θα έχει εξαντληθεί και θα οδηγηθούμε σε ολέθριες καταστάσεις.

Τονίζει ότι όλοι το γνωρίζουν αυτό ξεκαθαρίζοντας έτσι ότι όλη η ευθύνη θα είναι αποκλειστικά δική τους εαν μετά τις εκλογές αρχίσει το λατρευτό σπορ της κυβίστησης (κολοτούμπας λαϊκά)."Μετά τίς ἐκλογές αὐτός ὁ Λαός θά απαιτήσει τήν ἐφαρμογή των όρων καί θά ζητήσει τόν λόγο γιά τήν πορεία του συμβολαίου.Μακάρι νά μή αἰσθανθεί πικραμένος καί πάλι προδομένος, γιατί τά αποτελέσματα θά εἶναι ολέθρια. Όλοι τό γνωρίζομε αυτό πολύ καλά."

ΔΙΠΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Μία έκθεση που περιγράφει την σύνδεση των εθνικών εκλογών της 6ης Μαΐου με την οικονομική πορεία της χώρας μας μέσα στους επόμενους μήνες, δημοσίευσε το ευρωπαϊκό ερευνητικό τμήμα της επενδυτικής τράπεζας «Morgan Stanley». Στην έκθεση που υπογράφεται από έγκριτους….οικονομολόγους, γίνεται μία περιγραφή του πολιτικού σκηνικού μερικές ημέρες πριν από τις εκλογές, ενώ τονίζεται αρκετές φορές πως είναι δύσκολο όχι μόνο για το πρώτο κόμμα αλλά ακόμη και για τον συνασπισμό δύο κομμάτων, να σχηματίσει την απαραίτητη πλειοψηφία των 151 εδρών.
Στην συνέχεια γίνεται αναφορά στις αντιδράσεις των δανειστών απέναντι σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο αποτέλεσμα. Όπως χαρακτηριστικά δημοσιεύεται, «Αναπόφευκτη πραγματικότητα, είναι το ότι η Ελλάδα χρειάζεται χρηματοδότηση. [...] Από την στιγμή που η χρηματοδότηση αυτή δεν έρχεται από την εσωτερική αγορά, τότε θα έρθει από τους δανειστές».
«Το κόστος των μέτρων λιτότητας είναι ο αποπληθωρισμός. Αυτό επηρεάζει τον ελληνικό πληθυσμό, ο οποίος έχει λόγο στις πολιτικές διαδικασίες και εξελίξεις. Το κόστος της επιδίωξης άλλων πολιτικών, από την προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του προγράμματος προσαρμογής, μέχρι την χρεοκοπία, ή έστω την αμφισβήτηση της συμμετοχής της χώρας στην Ευρωζώνη, έχει επιπτώσεις στους πιστωτές οι οποίοι ως επί το πλείστον είναι εκτός Ελλάδος. Δεν ψηφίζουν».

ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ


Πολλές φορές, στον ελληνικό δημόσιο διάλογο γύρω από την εξωτερική πολιτική, ακούγεται η άποψη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επισπεύσει την επίλυση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζει, γιατί τα λιμνάζοντα θέματα επιδρούν αρνητικά στην “καλή εικόνα” της χώρας, με αποτέλεσμα αυτή να έχει πρόβλημα στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής.

Η άποψη αυτή εκφράζεται συχνά δημοσίως σε διάφορες παραλλαγές, όπως, για παράδειγμα, όταν δίνεται έμφαση στο γεγονός ότι κάποιοι Ευρωπαίοι ιθύνοντες (π.χ. Επίτροποι ή Ευρωβουλευτές) δεν κατανοούν την ελληνική θέση ή, ακόμη χειρότερα, αντιμετωπίζουν με ειρωνεία τα ελληνικά επιχειρήματα στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Λόγω της σχετικής συχνότητας αυτών των προτάσεων και της τάσης τους να υποστηρίζουν ελληνικές υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα, είναι χρήσιμο να γίνει μια, έστω σύντομη, κριτική αξιολόγηση των προτάσεων αυτών. Η ανάλυση δείχνει ότι οι θέσεις αυτές πάσχουν από ασάφεια και αβεβαιότητα σχετικά με το πραγματικό κέρδος της πολιτικής της “καλής εικόνας”.

Η θέση για επίσπευση της λύσης των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής βασίζεται στην αντίληψη ότι η εξωτερική εικόνα του κράτους είναι νόμισμα στις διεθνείς σχέσεις. Μια χώρα πρέπει να συσσωρεύει θετικές εντυπώσεις, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα τρίτων χωρών, ώστε να μπορεί μετά να ξοδεύει το απόθεμα καλής θέλησης σε θέματα, που την αφορούν.

Σε αυτό το πλαίσιο, η “κακή” συμπεριφορά της Ελλάδος, δηλαδή η τάση της να δημιουργεί διεθνώς προβλήματα (π.χ. μπλοκάροντας τη διεύρυνση διεθνών οργανισμών), εμποδίζει τη δυνατότητά της να ασκεί επιρροή και να επιτυγχάνει τους στόχους της εξωτερικής της πολιτικής. Το ερώτημα, που προκύπτει, είναι αν η “καλή εικόνα” λειτουργεί πραγματικά έτσι όπως παρουσιάζεται.

Για να παράξει θετικά αποτελέσματα για τη χώρα, η στρατηγική της δημιουργίας “καλής εικόνας” πρέπει να πληροί τις παρακάτω λογικές προϋποθέσεις:

1. Παράγει η “καλή εικόνα” βέβαιη υποχρέωση ανταπόδοσης; Κάθε νόμισμα δίνει στον κάτοχό του τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσει σε κάποια μελλοντική ανταλλαγή. Οι υποστηρικτές της πολιτικής αυτής δεν έχουν ορίσει σαφώς το περιεχόμενο της έννοιας της εικόνας, ούτε έχουν περιγράψει τον μηχανισμό μέσω του οποίου αυτή επιδρά στις προτιμήσεις των διεθνών παραγόντων. Επηρεάζει η εικόνα μιας χώρας τις προτιμήσεις των δρώντων περισσότερο από το οικονομικό ή πολιτικό συμφέρον; Είναι η συσσώρευση καλής θέλησης καλύτερο εργαλείο από τη διαπραγμάτευση, τη συναλλαγή βάσει συμφερόντων ή την απειλή;

Να σημειωθεί εδώ ότι σκοπός δεν είναι να υποστηριχθεί ότι η Ελλάδα δεν πρέπει ποτέ να κάνει υποχωρήσεις ή/και να παρέχει διευκολύνσεις. Είναι σημαντικό, όμως, οι υποχωρήσεις να γίνονται σε μια σαφή βάση βέβαιης ανταπόδοσης και με αποδεκτούς όρους ανταλλαγής· όχι, δηλαδή, σε μια ασαφή βάση δημιουργίας “καλής εικόνας.”

2. Η πρώτη ερώτηση μπορεί, επίσης, να αντιστραφεί: Δημιουργεί η “κακή εικόνα” βέβαιη προοπτική τιμωρίας; Πολλές φορές, οι υποστηρικτές της πολιτικής των καλών δημοσίων σχέσεων υποστηρίζουν ότι μια “άτακτη” εξωτερική πολιτική οδηγεί σε προβλήματα. Το συγκεκριμένο επιχείρημα καταρρέει από τα πρόσφατα εμπειρικά δεδομένα. Ο δανεισμός της Ελλάδας εγκρίθηκε παρόλο που αυτή εμπόδισε την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και δεν πίεσε την Κύπρο για να αποδεχθεί το σχέδιο Ανάν. Με άλλα λόγια, στην προκειμένη περίπτωση, οι πρακτικοί υπολογισμοί τρεχόντων συμφερόντων οδήγησαν τους εταίρους να αγνοήσουν την παλαιότερη, αρνητική, ελληνική συμπεριφορά.

3. Υπάρχουν πιο σημαντικά ζητήματα, στην εξωτερική πολιτική, από τα μεγάλα εθνικά θέματα; Ακόμη και αν αποδεχτούμε την άποψη ότι η “καλή εικόνα” παίζει σημαντικό ρόλο στις διεθνείς σχέσεις, το ερώτημα που προκύπτει είναι αν η θυσία, που ζητούν οι υποστηρικτές της πολιτικής αυτής να κάνει η Ελλάδα, αξίζει το κέρδος, που μπορεί να αποκομίσει από μια τέτοια κίνηση. Υπάρχουν, δηλαδή, πιο σημαντικά ζητήματα από τα μεγάλα εθνικά θέματα, ώστε να αναλάβουμε να πληρώσουμε το κόστος της επένδυσης σε “καλή εικόνα,” με σκοπό να απολαύσουμε σημαντικά κέρδη σε αυτά τα ζητήματα;

Εμμέσως, η πρόταση αυτή θεωρεί ότι η χώρα έχει (ή θα έχει στο μέλλον) σημαντικότερα προβλήματα από τα σημερινά εθνικά θέματα. Εδώ πρέπει να σημειωθούν τέσσερα πράγματα.

Πρώτον, η αξιολόγηση των παρόντων εθνικών θεμάτων ως μη σημαντικών δεν είναι αυτονόητη και οφείλει να αποδειχθεί. Με άλλα λόγια, οι υποστηρικτές της πρότασης αυτής πρέπει να εξηγήσουν για ποιο λόγο δεν είναι σημαντικό ζήτημα, για παράδειγμα, η τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Σε ποια κριτήρια βασίζεται μια τέτοια αξιολόγηση;

Δεύτερον, η ύπαρξη σημαντικότερων, από τα εθνικά θέματα, παρόντων ζητημάτων στην εξωτερική πολιτική πρέπει να στοιχειοθετηθεί.

Τρίτον, η επίκληση πιθανών μελλοντικών ζητημάτων δεν είναι, επίσης, αυτονόητη και χρήζει αποδείξεως. Σε ποια στοιχεία και σε ποιες τάσεις βασίζεται αυτή η θέση;

Τέταρτον, η Ελλάδα παρέχει ήδη διευκολύνσεις σε κράτη-συμμάχους τόσο εντός διεθνών οργανισμών όσο και σε διμερή βάση. Πόσο περισσότερο κέρδος θα επιφέρει μια παραχώρηση στα μεγάλα εθνικά θέματα και με βάση ποιο μηχανισμό;

Οι παραπάνω τρεις ερωτήσεις παρέχουν ένα σύντομο πλαίσιο για την κριτική αξιολόγηση οποιασδήποτε πρότασης πολιτικής, η οποία στοχεύει στη δημιουργία “καλής εικόνας” για τη χώρα. Κεντρικό σημείο των προτάσεων αυτών είναι ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική, όπως είναι τώρα, ζημιώνει την Ελλάδα, καθώς αμαυρώνει την εικόνα της στα μάτια των διεθνών παραγόντων. Από την ανάλυση, που προηγήθηκε, προκύπτει, όμως, πως η θέση αυτή πάσχει από ασάφεια και αβεβαιότητα σχετικά με το μηχανισμό, μέσω του οποίου η “κακή εικόνα” δημιουργεί πρόβλημα για τα ελληνικά συμφέροντα.

Κανείς δεν αντιτίθεται στην ιδέα οι διεθνείς παράγοντες να έχουν καλή εικόνα για την Ελλάδα. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να γίνεται εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων, έτσι όπως ορίζονται τώρα, και της επιτυχίας της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

(Στη φωτογραφία, ο βουλευτής του VMRO Petar Pop Arsov κατά την διάρκεια συνεδρίασης ευρωπαϊκής επιτροπής καλύπτει την ταμπέλα με την επίσημη ονομασία της χώρας του σε διεθνείς οργανισμούς, ώστε να μη φαίνεται το FYR.)

ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


(Το μακεδονικό έτος άρχιζε με το μήνα Δίο. Οι εκλογές κάθε μακεδονικής πόλης για την ανάδειξη της Βουλής γινόντουσαν το μήνα Υπερβερεταίο και η ετήσια θητεία τους άρχιζε τον επόμενο μήνα, το Δίο.)
Οι μακεδονικοί μήνες:

1. Δῖος , ο πρώτος μήνας του μακεδονικού έτους. Από τα μέσα Οκτωβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου, αφιερωμένος στον Δία.

2.
Ἀπελλαῖος, δεύτερος μήνας, αντιστοιχεί με το ρωμαϊκό Δεκέμβριο, προέρχεται από τη λέξη Απέλλων που είναι ο δωρικός (μακεδονικός) τύπος αντί Απόλλων. Μήνας αφιερωμένος στον Απόλλωνα.

3.
Αὐδηναῖος, ο τρίτος μήνας, ο ρωμαϊκός Ιανουάριος, εκ της αυδής προερχόμενος (φωνή, ο τρανταχτός).

4.
Περίτιος, ο τέταρτος μήνας του μακεδονικού έτους. Αντιστοιχεί από τα μέσα Ιανουάριου έως τα μέσα Φεβρουαρίου ( περιτίω, τιμώ μεγάλως)


5.
Δύστρος, ο πέμπτος μήνας, αντιστοιχεί με μέσα Φεβρουαρίου — μέσα Μαρτίου, ονομασία εκ της δυσκολίας προερχόμενης (δύστρο-πος).


6.
Ξανθικός, ο έκτος μήνας. Από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Απριλίου, γνωστές οι ξανθικές εορτές της άνοιξης. Από τον άνθιση του φυτού Ξάνθιου, από όπου βαφόταν η κόμη ξανθιά.

7.
Ἀρτεμίσιος, ο έβδομος μήνας μακεδονικού και σπαρτιατικού ημερολογίου. αντιστοιχεί με μέρος του αττικού μήνα Ελαφηβολιώνος, Μέσα Απριλίου -μέσα Μαίου, αφιερωμένος στην Αρτέμιδα.

8.
Δαίσιος, ο όγδοος μήνας, από μέσα Μαίου έως μέσα Ιουνίου αντιστοιχεί με τον αττικό μήνα Θαργηλιών. Ήταν ο μήνας των δαισίων, συμποσίων (παν-δαισίων)

9.
Πάνημος, ο ένατος μήνας, από τα μέσα Ιουνίου έως τα μέσα Ιουλίου. Ο παν-ήμερος μήνας, με τη μεγαλύτερη ημέρα

10.
Λωός, ο δέκατος μήνας, αντιστοιχεί με αττ. Βοηδρομιώνα , ή εκατομβαιώνα, βέλτιστος, καλλίτερος.

11.
Γορπιαίος ο ενδέκατος μήνας, από μέσα Αυγούστου έως μέσα Σεπτεμβρίου, ο γρήγορα φεύγων, ‘γοργῶπιςγοργόφθαλμος (Σουίδα)

12.
Ὺπερβερεταίος, ο δωδέκατος μήνας. Από τέλος Σεπτεμβρίου έως μέσα Οκτωβρίου, ο τελευταίος μήνας των Μακεδόνων, στην Κρήτη λεγόταν Υπερβέρετος (επί των υπερβαινόντων την προθεσμίαν (Liddell & Scott), ή των υπερχρονίων (Σουίδα)

·
Ἐμβόλιμος, ο πρόσθετος μήνας, αυτός που παρεμβάλλεται για την συμπλήρωση των ημερών του έτους.

ΑΠΟΛΥΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ


Στις 3 Μαρτίου 2010, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε επίσημα, τους «Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Στίβεν Κοέν και Ντέιβιντ Αϊχορν», διότι σχεδίασαν την επίθεση στο ευρώ και κατ` επέκταση και την επίθεση στην Ελλάδα! Στην Ευρώπη, κανένας δεν έβγαλε άχνα! Για να καταλάβουμε, όμως πού βασίστηκαν τα σχέδιά τους, πρέπει να ονομάσουμε τα «Χρηματοπιστωτικά Εργαλεία» που χρησιμοποίησαν οι «Αγορές» προκειμένου να Κερδίζουν Δισεκατομμύρια, χωρίς κόπο, χωρίς επένδυση, χωρίς ρίσκο και χωρίς τους τεράστιους πονοκεφάλους της Διοίκησης μιας Επιχείρησης που αποτελεί την πιο δύσκολη και την πιο πολύπλοκη δουλειά στον Κόσμο!

Οι Πολυεθνικές πρώτα, και οι Αγορές στη συνέχεια που ακολούθησαν τα τελευταία 30 χρόνια, έχουν Πετύχει τους Σκοπούς τους, που είναι η παγκόσμια Κυριαρχία και η Εξασφάλιση των τεράστιων Κερδών τους εκ του ασφαλούς, για ένα μοναδικό Λόγο:

Πέτυχαν τους σκοπούς τους γιατί κατόρθωσαν και Τελειοποίησαν την πιο Δύσκολη Δουλειά στον Κόσμο:
Την Παραγωγική Διακυβέρνηση. Την Απόλυτη Οργάνωση!
Πιο απλά, την Αποτελεσματική και Παραγωγική Διακυβέρνηση ή το γνωστό Μάνατζμεντ των Εργασιών τους.
Η δύναμή τους δεν είναι τυχαία! (Διαβάστε όλο το κείμενο. Είναι πολύ Διαφωτιστικό και πολύ Επιμορφωτικό!)
Η Κυριαρχία της Αγγλίας σε όλο σχεδόν τον κόσμο για μερικούς αιώνες, βασίστηκε ακριβώς σε αυτό το θεμελιώδες επίτευγμα: Της Απόλυτης Οργάνωσης και του Υπερβολικά Προσεκτικού Προγραμματισμού! Όλα τα Σχέδιά τους για οτιδήποτε έκαναν, ήταν σχεδιασμένα τουλάχιστον τρεις φορές: Σχέδιο ένα, που Σχεδιάζεται με λεπτομέρεια να υλοποιηθεί σε ιδανικές συνθήκες. Σχέδιο δύο, που σχεδιάζεται να υλοποιηθεί σε δύσκολες συνθήκες και Σχέδιο τρία, που βασίζεται να υλοποιηθεί σε πολύ δύσκολες συνθήκες! Υποθέτουν τα πιο απίθανα σενάρια γεγονότων που θα μπορούσαν να συμβούν, ώστε να είναι έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουν! Δεν τους αρέσουν οι εκπλήξεις!
Λειτουργούν όπως ακριβώς Λειτουργούν οι Στρατηγοί όταν ετοιμάζουν μια Πολεμική Εκστρατεία. Δεν βιάζονται και προσπαθούν να προβλέψουν τα πάντα, ώστε με ένα χτύπημα να ξολοθρέψουν τον εχθρό… τελείως! Οι συγκυρίες μας λένε ότι μερικά κράτη αυτή την εποχή ετοιμάζονται να δώσουν ένα παρόμοιο καταλυτικό χτύπημα σε δύο Κράτη που τους δημιουργούν πονοκεφάλους και απειλούν την Απόλυτη Κυριαρχία τους. Θα το δούμε σύντομα!
Έτσι, οι πολυεθνικές φρόντισαν να ελέγχουν όλα τα Πανεπιστημιακά Εργαστήρια στον κόσμο και να φιλτράρουν κάθε Επιστημονική Εξέλιξη που θα μπορούσε να τους Ανατρέψει την Κυριαρχία τους στις Αγορές τους και να δημιουργήσει πιθανούς Ανταγωνιστές! Είτε αυτή αφορά τη διατροφή μας, την Υγεία μας, την Ενέργεια, τις Τηλεπικοινωνίες και ό,τι άλλο χρησιμοποιούμε για να επιβιώσουμε.
Δεν αφήνουν τίποτα να κυκλοφορήσει, αν δεν το εγκρίνουν! Για αυτόν το λόγο το Διαδίκτυο εξελίχτηκε ως πιο επικίνδυνος εχθρός τους! Κάπως τους γλίστρησε μέσα από τα χέρια τους. Δεν μπόρεσαν να προβλέψουν τη διεισδυτικότητα των πιτσιρικάδων και την ικανότητά τους να βρίσκουν τις άκρες των λαβυρινθικών διαδρομών της πληροφορικής, βγάζοντας νόημα και σπάζοντας κωδικούς. Αυτά που όλοι γνωρίζουμε τώρα τα οφείλουμε στο Διαδίκτυο! Είναι η τρίτη προσπάθεια που κάνουν μέσω του Κογκρέσσου να περάσουν Νόμους για να έχουν και εκεί προσβαση και να προλαβαίνουν τις αποκαλύψεις. Οι δύο πρώτες προσπάθειες απέτυχαν μετά από τη γενική κατακραυγή, όμως αυτοί οι Άνθρωποι δεν τους αρέσει να… χάνουν! Η ιστορία μας έχει δώσει παραδείγματα ότι δεν διστάζουν να προκαλέσουν πολέμους και να θυσιάσουν εκατομμύρια ζωές, προκειμένου να υπερασπίσουν τα κεκτημένα τους.
Έτσι, λοιπόν, γνωρίζοντας Πώς σκέπτονται οι Άνθρωποι, με τι συγκινούνται και με τι δεν συγκινούνται, γνωρίζοντας ότι όλοι οι Πολιτικοί είναι ευάλωτοι στο χρήμα και στη δόξα, τους εξαγόρασαν, συμμάχησαν με τους Τραπεζίτες, και έτσι μας προέκυψαν οι λεγόμενες «Αγορές»!
Πρώτα από όλα, οι «Αγορές» επέλεξαν τους Στόχους που θα χρησιμοποιήσουν για να παίξουν τα Χρηματοοικονομικά παιχνίδια τους. Οι Στόχοι ήταν Κράτη που οι ίδιοι φόρτωσαν με τεράστια χρέη, ώστε να είναι ευάλωτα στους χειρισμούς τους. Ελπίζουμε, σύντομα, να Νομοθετηθεί η Απαγόρευση Χορήγησης Δανείων σε Πρόσωπα, Επιχειρήσεις και Κράτη, όταν οι Δανειζόμενοι δεν είναι σε θέση να εξοφλήσουν τα Δανειζόμενα. Θα πρέπει να Νομοθετηθεί ως μια σοβαρή Κολάσιμη Πράξη που να καταδικάζεται πολύ αυστηρά.
Έτσι, οι «φίλοι μας» επέλεξαν ως Στόχο για τα παιχνίδια τους, τα υπερχρεωμένα Κράτη που ετοίμασαν, που τα ονομάζουμε: PIGS. Protugal, Ireland, Greece, Spain.
Οι Μελέτες τους και οι «προσομοιώσεις» τους, κατέληξαν να επιλεγεί ως καλύτερος στόχος για την τελική επίθεση κατά του Ευρώ, η Ελλάδα.
Το πρώτο εργαλείο ήταν τα «Ασφάλιστρα Κινδύνου (CDS) που ενώ σχεδιάστηκε για την ασφάλεια των ομολόγων, εντούτοις χρησιμοποιήθηκε ανεξέλεγκτα και χωρίς εποπτικό μηχανισμό, να λειτουργούν και ως Επενδυτικά χαρτιά. Υποτίθεται ότι τα CDS διασφαλίζουν τους κατόχους ομολόγων έναντι της χρεοκοπίας του εκδότη τους! Οι φίλοι μας, όμως, που έψαχναν πυρετωδώς για νέα παιχνίδια, σκέφτηκαν να μετατρέψουν και τα CDS σε επενδυτικά χαρτιά, η τιμή των οποίων θα κυμαίνονταν ανάλογα με τη ζήτησή τους! Έτσι, ο οποιοσδήποτε Επενδυτής, μπορούσε να έχει στη διάθεσή τους τα συγκεκριμένα Ασφαλιστήρια και να τα διακινεί στην Αγορά των Επενδυτικών χαρτιών και να κερδίζει από τις διακυμάνσεις της τιμής τους! Κάποτε έγραψε κάποιος, ότι όταν ένας έχει στην κατοχή του CDS, χωρίς να είναι κάτοχος ομολόγων, είναι σαν να επιτρέπουν οι Τράπεζες που δίνουν δάνεια, να αγοράζουν τα ασφαλιστήρια των κατοικιών όσοι δεν έχουν σχέση με το εκάστοτε σπίτι!
Δηλαδή, φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί, αν πάρετε ένα στεγαστικό δάνειο, και ο γείτονάς σας, μπορεί να αγοράζει και να πουλά το Ασφαλιστήριο του σπιτιού που αγοράσατε. Κάποια στιγμή, όταν η Αξία του Ασφαλιστήριου πάει στα ύψη, λόγω της συνεχούς διακίνησής του από χέρι σε χέρι, τότε, τι πιο φυσικό, να βάλει φωτιά στο σπίτι σας προκειμένου να εισπράξει την προσαυξημένη Αξία του που δεν είχε καμία σχέση με την αρχική του Αξία!
Ο στόχος είναι πάντα: Εύκολα τεράστια Κέρδη, αδιαφορώντας για τις συνέπειες!
Η κίνηση αυτή καταστρατηγεί το «Ασφαλιστικό Συμφέρον» που πρέπει πάντα να υπάρχει στη σύναψη ενός Ασφαλιστηρίου. Είναι σαν να μπορείς να Ασφαλίζεις τη ζωή δέκα-δέκα Πακιστανών με συμβόλαια των 10.000 ευρώ και στη συνέχεια να τους καθαρίζεις όλους μαζί… για οικονομία για να εισπράττεις το Ασφάλισμα!
Χρονικά, η κρίση είχε αρχίσει να σχεδιάζεται, πριν καν τυπωθεί το πρώτο χαρτονόμισμα του Ευρώ. Στην Ελλάδα η Goldman Sachs είχε αλώσει το κράτος από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης του Κώστα Σημίτη και μεγαλούργησε επί ημερών Γιάννου Παπαντωνίου!
Σταχυολογούμε χρονικά, μερικές κινήσεις των «Εργαλείων» αυτών στην Ελλάδα για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τον ρόλο τους καλύτερα:
2000: Η Goldman Sachs εκπονεί το Πρόγραμμα ΑΡΙΑΔΝΗ το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα πρόγραμμα Xρηματιστηριακής Δανειοδότησης που παρουσιαζόταν ως… πώληση, ώστε να ικανοποιηθούν τα κριτήρια του Μάαστριχτ και να πανηγυρίζει η κυβέρνηση Σημίτη!
2002: Η Goldman Sachs εκπονεί το Πρόγραμμα ΑΙΟΛΟΣ, με αντάλλαγμα την παραχώρηση δικαιωμάτων χρήσης αεροδρομίων και τυχερών παιχνιδιών.
2005: Η Goldman Sachs πουλάει αυτό το χρηματιστηριακό «προϊόν» στην Εθνική Τράπεζα, η οποία το κράτησε μέχρι το 2008.
Με τη βοήθεια της Goldman Sachs ιδρύεται η εταιρεία ΤΙΤΛΟΣ στην οποία μεταφέρεται το «προϊόν».
Η Εθνική Τράπεζα εξασφαλίζει τα ομόλογα της εταιρείας ΤΙΤΛΟΣ και τα παραχωρεί στην Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα (ΚΤΕ), παίρνοντας δανειακά κεφάλαια.
2009 (Οκτώβριος): Έρχεται στην Ελλάδα κλιμάκιο αξιωματούχων της Goldman Sachs και προτείνει τη χρήση ενός νέου χρηματιστηριακού «προϊόντος» για την κάλυψη των αναγκών της χώρας για το 2009 και 2010. Η πρόταση δεν βρήκε ανταπόκριση.
Λίγες μέρες αργότερα: ο οίκος Fitch υποβαθμίζει την Ελλάδα, από Α σε Α-.
Σημειώνεται πτώση της μετοχής της ΕΤΕ στο Χρηματιστήριο της Ν.Υ.
2009 (αρχές Νοεμβρίου): Έρχεται στην Ελλάδα δεύτερο κλιμάκιο αξιωματούχων της Goldman Sachs για να μεταπείσει τους Έλληνες ιθύνοντες.
● Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων:
Στο Χρηματιστήριο της Ν.Υ.: οι τιμές της μετοχής της ΕΤΕ αυξάνονται. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών: σημειώνεται άνοδος, και oι πιέσεις στην αγορά ομολόγων και CDS σταματούν.
● Μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων,
Στο Χρηματιστήριο Ν.Υ.:
(α) Σημειώνονται αθρόες πωλήσεις μετοχών της Εθνικής και στο ΧΑ μετοχών όλου του τραπεζικού τομέα, Εθνική, Alpha, Eurobank, κ.α.
(β) Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων πέφτουν.
(γ) Τα επιτόκια δανεισμού αυξάνονται.
2009 (12 Δεκεμβρίου): Ο οίκος Fitch ανακοινώνει νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας (στην κατηγορία ΒΒΒ+), πετώντας την έξω από την αγορά ομολόγων.
2009 (μέσα Δεκεμβρίου): Οι οίκοι Moodyʼs και S&P μπαίνουν στο παιχνίδι, υποβαθμίζουν κι αυτοί την Ελλάδα, προκαλώντας γενικό ξεπούλημα των ομολόγων της και απογείωση του κόστους δανεισμού της.
2010 (Απρίλιος): Ο οίκος Fitch υποβαθμίζει ξανά την Ελλάδα (σε ΒΒΒ-) σηματοδοτώντας και τυπικά την χρηματοπιστωτική πτώχευση της Ελλάδας και εκεί αρχίζει να γίνεται ορατό στους Ελληνες το δράμα που θα ζήσουν.
Ποιοι είναι όμως πίσω από τις αοριστολογίες των δημοσιογράφων που αποκαλούν τον εχθρό μας ως … αγορές;
ΤΟ WHO IS WHO ΤΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
NEUBERGER BERMAN
▪ Έχει θέσεις στην Τράπεζα Ελλάδος, Εθνική, Eurobank- Ergasias, Εμπορική
▪ Είναι ο 1ος μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
▪ Είναι ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και μεγαλομέτοχος στη Goldman Sachs
▪ Είναι ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και μεγαλομέτοχος στον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch
*BLACKROCK, HNΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ*
▪ Έχει θέσεις στην Τράπεζα Ελλάδος, Εθνική, Eurobank- Ergasias, Εμπορική ▪ Είναι ο 2ος μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
▪ Είναι μεγαλομέτοχος στη Goldman Sachs
▪ Είναι μεγαλομέτοχος στους οίκους Moodyʼs και S&P
*NEUBERGER BERMAN
Κανείς σήμερα δεν θυμάται ότι η NEUBERGER BERMAN είναι μία από τις εταιρείες που πρωτοστάτησαν στην επίθεση και στην πτώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, πουλώντας μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2009, (κρατηθείτε) 1.700.000 μετοχές της Εθνικής Τράπεζας.
Ιδρύθηκε από μέλος της οικογένειας Ρότσιλντ, της μεγαλύτερης τραπεζικής δυναστείας του κόσμου, που δανείζει τη χώρα μας από το 1823!!!
Ο νυν πρόεδρος της Neuberger Berman ήταν:
● Πρώην πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της αμαρτωλής Lehman Brothers που αποτέλεσε ένα άλλο πείραμα των διεθνών τοκογλύφων.
● Πρώην συνεταίρος και πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της Goldman Sachs.
● Στενός συγγενής του τέως προέδρου Τζορτζ Μπους.
*Και φτάνω στο σημείο απ’ όπου ξεκινήσαμε!*
Για να αντιληφθείτε, γιατί ουδείς στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, δεν έκανε το παραμικρό όταν στις *3 Μαρτίου 2010*, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε, τους Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Στίβεν Κοέν και Ν. Αϊχορν για την επίθεση στο Ευρώ.
*Ποιοι είναι αλήθεια αυτοί οι άνθρωποι που εδώ στην Ελλάδα, όταν έρχεται η στιγμή να πούμε το όνομά τους, κάποιοι δαγκώνουν τη γλώσσα τους*;
*Τζόρτζ Σόρος*
Διεθνής επενδυτής και μέγας κερδοσκόπος που είχε πρωτοστατήσει στην επίθεση κατά της Στερλίνας.
● Στενότατος συνεργάτης των Ρότσιλντ σε πλήθος επενδυτικών δραστηριοτήτων.
Υπάρχουν πάνω από πέντε εταιρείες, στις οποίες μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων εταιρειών του Σόρος ήταν μέλη των Δ.Σ. εταιρειών των Ρότσιντλ , αλλά και αντίστροφα.
● Στο Δ.Σ. της κύριας επενδυτικής εταιρείας του Σόρος που ονομάζεται Quantum Fund, συμμετέχει ο Ρίτσαρντ Κατζ, ο οποίος είναι πρώην πρόεδρος της Rothschild Italia S.p.A. και μέλος της Επιτροπής Εμπορικών Τραπεζών της!
● Ο Τζορτζ Σόρος, και ο τραπεζίτης Τζέϊκομπ Ρότσιλντ είναι συνεταίροι σε εταιρεία επενδύσεων στην Αφρική και ποιον λέτε να έχουν συνέταιρο; Τη γνωστή «ανθέλληνα» που όλοι μας την βρίζαμε για όσα έκανε κατά της χώρας μας, τέως υπουργό των ΗΠΑ, *Μαντλίν Ολμπράϊτ*.
*Τζον Πόλσον*
Ο 50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Διεθνής κερδοσκόπος και διαχειριστής του μεγάλου Hedge Funds «Paulson & Co». Ο Πόλσον και ο Ναθάνιελ Ρότσιλντ είναι βασικοί μέτοχοι της Rusal, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμίνιου στον κόσμο.
*Στίβεν Κοέν*
O 27ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ο Κοέν μαζί με την Atticus Capital της οικογένειας Ρότσιλντ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του οίκου δημοπρασιών Sothebyʼs (που είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης).
*Ντέιβιντ Αϊνχορν*
Διεθνής κερδοσκόπος, διαχειριστής του μεγάλου Hedge Funds Greenlight Capital, ο οποίος «έβγαλε» 1,7 δισ. δολάρια σορτάροντας τη μετοχή της Lehman Βrothers,
*H ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ*
*Ποιοι είναι αλήθεια αυτοί οι Ρότσιλντ;*
● Ελέγχουν το μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο εξόρυξης και εμπορίας διαμαντιών, πολύτιμων λίθων και μετάλλων, μέσα από εταιρείες τους όπως η Barick Gold, η Gold Fields, η De Beers, η Rio Tinto, κ.ά.
● Είναι από τις μεγαλύτερες οικογένειες της βιομηχανίας πετρελαίου.
● Ο Ναθάνιελ Ρότσιλντ και ο Τζον Πόλσον (50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο) είναι βασικοί μέτοχοι της Rusal, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμίνιου στον κόσμο.
**ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
● Ήταν από τους πρώτους δανειστές της Ελλάδας. Τα δάνεια από τους Ρότσιλντ ήταν τα πρώτα και από τα μεγαλύτερα που έλαβε η Ελλάδα το 1823. Από τότε μας δανείζουν και ρουφούν το αίμα των Ελλήνων!
● Ήταν οι δημιουργοί του σύγχρονου τραπεζικού και νομισματικού συστήματος της Ελλάδας.
● Ήταν βασικοί χρηματοδότες, συνιδρυτές και μεγαλομέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΕΤΕ).
● Εξέδιδαν δάνεια για τη δημιουργία έργων υποδομής και δανειοδότησαν εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες. Έχοντας το νομισματικό έλεγχο και τον έλεγχο της παραγωγής χρήματος στην Ελλάδα, έπαιξαν σε βάθος χρόνου και στα δυο επίπεδα.
● Παρέμειναν βασικοί μέτοχοι της ΕΤΕ μέσω πολλών εταιρειών (όπως Neuberger Berman).
● Είναι μεγαλομέτοχοι της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία πήρε τον ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας από την Εθνική Τράπεζα, και μόνο κατ’ όνομα είναι… Ελληνική αφού μόνο ένα μικρό μέρος των κεφαλαίων της είναι Ελληνικό.
● Η N. M. Rothschild & Sons ήταν μέχρι πρόσφατα σύμβουλος του Ελληνικού Κράτους για ιδιωτικοποιήσεις, όπως της ΔΕΗ και της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου και σύμβουλος δεκάδων τραπεζών και εταιρειών στην Ελλάδα όπως η Cosmote, ΕΛΠΕ, Τράπεζα Εγνατία, Γενική Τράπεζα, Μυτιληναίος, Eurobank, και ένα σωρό άλλες.
*Ο σκοτεινός κύριος Ακερμαν*
Πολλές φορές, θα ακούσετε στις «ειδήσεις» για τον σκοτεινό ρόλο του κυρίου Τζόζεφ Ακερμαν, ο οποίος είναι διοικητής της Deutsche Bank ! Κανείς δεν λέει όμως, τι ακριβώς δουλειά κάνει ο Ακερμαν και πως σχετίζεται με τα προηγούμενα κοράκια των «αόρατων» κατά τα άλλα αγορών! Και πού να δείτε, τι έκανε η Ελλάδα για να επιβραβεύσει τον φοβερό και τρομερό ρόλο του!
Ο *Τζόσεφ Ακερμαν* είναι:
▪ Διοικητής της Deutsche Bank . Γνωρίζετε ότι η D.B. είναι σύμβουλος του γερμανικού κράτους για τη διαχείριση της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής χρηματιστηριακής κρίσης;
▪ Είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens από το 2003 και Βʼ αναπληρωτής πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Siemens σήμερα. Μήπως καταλάβατε τώρα γιατί έκλεισε η υπόθεση με τα 200 ψωρο-εκατομμύρια που προσέφεραν, ενώ οι μίζες ήταν δισ.;
▪ Μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Vodafone!
▪ Μη-εκτελεστικός διευθυντής της Royal Dutch Shell, πετρελαϊκής εταιρείας συμφερόντων Ρότσιλντ. Καταλάβατε τώρα γιατί μόλις έβγαλε πετρέλαιο η Κύπρος, πήγε η Shell στα Κατεχόμενα να κάνει το ίδιο; Καταλάβατε τώρα γιατί φωνάζει όλος ο πλανήτης «Έλληνες χαράξτε ΑΟΖ», κι εμείς δεν το κάνουμε; Καταλάβατε μήπως γιατί στις *αρχές του 2009, SHELL και BP πούλησαν τα πρατήρια τους στην ΕΛΛΑΔΑ;;; Όχι απλά γιατί γνώριζαν για την κρίση αλλά γιατί την είχαν σχεδιάσει οι ίδιοι!*
▪ Αντιπρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας Zurich Financial Services (η οποία, μεταξύ άλλων, παρέχει ασφαλιστικά προϊόντα για την προστασία από το πιστωτικό και το πολιτικό ρίσκο). Μήπως καταλάβατε τώρα γιατί ξεκίνησα την περιγραφή μου με τον ρόλο του εργαλείου που ονομάζεται CDS;
Πρόκειται για ένα άτομο με αρκετές δεκάδες ρόλους, και είναι ν απορεί κανείς πως καταφέρνει να εργάζεται με επιτυχία σε τόσες πολλές δύσκολες θέσεις! Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι το μόνο που κάνει είναι η υπογραφή του σε κάποιες αποφάσεις που άλλοι σχεδιάζουν κι αυτός εκτελεί!
Όσο για εμάς; εμείς οι Έλληνες λοιπόν, λίγο πριν ξεκινήσει «φανερά» η κρίση, αντί για να τον απελάσουμε από τη χώρα τον βραβεύσαμε κι από πάνω! Έτσι τον Σεπτέμβριο του 2009 ο κ. Τζότζεφ Ακερμαν αναγορεύεται … επίτιμος διδάκτορας στο Τμήμα Διεθνών Οικονομικών και Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης!
Έτσι λειτουργεί το σύστημα εδώ στην Ελλάδα!
Βραβεύουμε τους νεκροθάφτες της χώρας μας!
Αν πάλι δεν μπορούμε να τους βραβεύσουμε, τότε τους καθιστούμε ισότιμους συνομιλητές με τους Πρωθυπουργούς μας! Όπως τον κ. Τ. Σόρος για παράδειγμα, του οποίου τα γεύματα με τον ΤΕΩΣ Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, τα πληρώσαμε χρυσάφι!
Την επόμενη φορά που θα ακούσετε λοιπόν για «Αγορές» και «Τοκογλύφους» και «Οικονομικούς Δολοφόνους» θα ξέρετε!

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝ


Ο Πούτιν ομολογεί ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Έλληνας, συγκρίνοντας την τότε κατάσταση με τη σημερινή της πατρίδας μας: «Στην εποχή του, για να λύσει αυτά τα οικονομικά προβλήματα, ο Αλέξανδρος ο Μακεδών κατέκτησε την Περσία και συνέχισε. Τώρα, η Ελλάδα δεν μπορεί να κατακτήσει κανέναν…».

Μάλλον κάποιο «καρφάκι» ήθελε να πετάξει ο Βλαδίμηρος με συγκεκριμένους αποδέκτες…


ΠΥΡΕΤΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ


Στη 16η σελίδα της «wall street journal» της περασμένης Τρίτης υπάρχει, σκόπιμα χαμένη ανάμεσα σε ασήμαντα ειδησάρια, μια δίστηλη είδηση: «Οι ΗΠΑ αποκτούν μια νέα υπηρεσία παρακολούθησης: τη Μυστική Υπηρεσία Αμυνας, προϊόν του υπό πλήρη ανασυγκρότηση Πενταγώνου». Είναι φανερό ότι... «κάποιοι» δεν θα ήθελαν να γίνει ευρύτατα γνωστή η δημιουργία μιας νέας μυστικής υπηρεσίας. Της 17ης!

Δεν είναι κάτι καινούργιο ο «πυρετός της παρακολούθησης» που έχει καταλάβει την Αμερική μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Ο Τζορτζ Μπους έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα, αλλά η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα με την πλήρη υποστήριξη του Κογκρέσου τον ανέβασε σε παροξυσμό. Αυτόν τον καιρό κτίζεται στο απόμακρο Μπλαφντέιλ της Γιούτα ένα οικοδόμημα πέντε και πλέον φορές μεγαλύτερο από το κολοσσιαίο Καπιτώλιο της Ουάσιγκτον, με (υπολογιζόμενο) κόστος 2 δισ. δολάρια, το οποίο πρόκειται να στεγάσει τα «προσωπικά δεδομένα» εκατοντάδων εκατομμυρίων πολιτών - όχι μόνο της Αμερικής, αλλά από όλον τον κόσμο.
Ο Tom Engelhardt στο βιβλίο του «The United States of Fear», το οποίο μόλις κυκλοφόρησε, δίνει συγκλονιστικά στοιχεία. Το «πληροφοριακό υλικό» το οποίο συγκεντρώνουν οι αμερικανικές υπηρεσίες - και το οποίο θα αποθηκευθεί σε αυτό το κτίριο - αποτελείται από «πλήρη καταγραφή των προσωπικών e-mail τα οποία ανταλλάσσουμε, θα καταχωρεί τα ιδιωτικά, προσωπικά και επαγγελματικά τηλεφωνήματα, τις αναζητήσεις που κάνουμε στο Google και σε ό,τι σχετικό, τις εντελώς προσωπικές επικοινωνίες μας, από την απόδειξη του πάρκινγκ και το δρομολόγιο των ταξιδιών μας ως τις αποδείξεις των βιβλίων και περιοδικών που αγοράζουμε, και βεβαίως τις συνομιλίες μας...».
Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Wired» ο Τζέιμς Μπάμφορντ, ειδικός και πρώην στέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA), αποκαλύπτει ότι έχουν τοποθετηθεί απ' άκρου σε άκρο της Αμερικής «μηχανισμοί» οι οποίοι «καταγράφουν και κοσκινίζουν δισεκατομμύρια μηνύματα e-mail και τηλεφωνήματα όχι μόνο με προέλευση την Αμερική αλλά και από το εξωτερικό. Το NSA κατασκεύασε ένα σούπερ-υπερκομπιούτερ απίστευτης ταχύτητας για την αποκωδικοποίηση των εισερχομένων. (...) Τρισεκατομμύρια λέξεις, σκέψεις και ψίθυροι συλλαμβάνονται από το ηλεκτρονικό δίκτυο», το οποίο έχει απλωθεί σε όλη τη χώρα.
Το κτίριο της Μπλαφντέιλ δεν είναι το μόνο που ανήκει στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Η ιστοσελίδα του περιοδικού «Wired» γράφει ότι ανάλογες εγκαταστάσεις«ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στο δάσος σε όλη τη χώρα». Και αναφέρει το νέο κτίριο του Εθνικού Γραφείου Γεωδιαστημικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NG-IA) στη Βιρτζίνια - το τρίτο σε μέγεθος οικοδόμημα στην περιοχή της Ουάσιγκτον -, το οποίο κόστισε 1,7 δισ. δολάρια. Θα στεγάσει 16.000 υπαλλήλους και τα ετήσια έξοδα λειτουργίας του υπολογίζονται σε 5 δισ. δολάρια. Η «Washington Post» σχολίαζε επικριτικά πριν από λίγες ημέρες το ότι οι διάφορες μυστικές υπηρεσίες της χώρας στεγάζονται σε 33 μεγάλα οικοδομήματα, όλα κτισμένα μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Η εφημερίδα σημείωνε ότι έκτοτε η «κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών» υπερδεκαπλασιαστηκε σε προσωπικό, ο προϋπολογισμός της ξεπέρασε τα 80 δισ. δολάρια, αλλά, όπως τόνιζε χαρακτηριστικά, «σε εποχές κρίσης, οικονομικής αβεβαιότητας (...) και κοινωνικών αντιδράσεων, ίσως θα έπρεπε να υπήρχε μεγαλύτερο "δολαριο-σφίξιμο"».
Η εξάπλωση της «αντιτρομοκρατικής φιλοσοφίας» άρχισε να ενοχλεί ακόμη και τους πλέον συντηρητικούς Αμερικανούς. Χωρίς να το καταλάβουμε, «μετασχηματιζόμαστε σε (κράτος) μυστικών πληροφοριών, η ταυτότητά μας εξαφανίζεται και μπαίνουμε σε έναν λαβύρινθο δεδομένων, τα οποία εξορύσσονται κατά βούλησιν από αγνώστους», γράφει οWilliam Binney, πρώην αξιωματούχος αποκωδικοποιητής των μυστικών υπηρεσιών. Το τελευταίο τεύχος του περιοδικού «American Conservative» δημοσιεύει δύο άρθρα και ένα σχόλιο που συγκλίνουν στο ότι η φιλελεύθερη και ιδεολογικά πρωτοπόρα Αμερική τείνει να γίνει «ολοκληρωτικό κράτος». Δεν πρόκειται, φυσικά, για κράτος «σοβιετικού κρατικού συστήματος, μολονότι έχει αποκτήσει μερικά τέτοια χαρακτηριστικά, αλλά και αυτό το κράτος σάς παρακολουθεί και καταγράφει κάθε ίχνος που αφήνετε οπουδήποτε».

Εδώ Μπλαφντέιλ Στο στόχαστρο 185 εκατομμύρια άνθρωποι!
Τα στοιχεία που συλλέγονται δεν πρόκειται να εξαφανιστούν σε 90 ή σε 180 ημέρες, όπως απαιτεί η δικαστική τακτική στην Αμερική. Πριν από έναν μήνα ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο διευθυντής της NSA συνυπέγραψαν «αμετάκλητη απόφαση» η οποία δίνει το δικαίωμα στη διεύθυνση του Εθνικού Αντιτρομοκρατικού Κέντρου να διατηρεί τα «προσωπικά δεδομένα» αμερικανών πολιτών ως πέντε χρόνια. Αυτό το χρονικό διάστημα θα μπορεί να επεκταθεί «κατά την κρίση αρμοδίων στελεχών» των υπηρεσιών ασφαλείας και αντιτρομοκρατίας. Και θα είναι πάντοτε «στη διάκριση» της αρμοδίας διεύθυνσης αν αυτός ο κανόνας θα επεκταθεί και σε πολίτες άλλων χωρών. Να θυμίσουμε ότι δεν πρόκειται για δεδομένα μόνο τρομοκρατών ή υπόπτων για τρομοκρατικές ενέργειες. Δημοσιεύματα τα οποία δεν διαψεύστηκαν κάνουν λόγο για περισσότερα από 185 εκατομμύρια άτομα που έχουν ήδη καταχωρηθεί. Το κτίριο του Μπλαφντέιλ θα έχει χώρο για «επτάκις εκατομμύρια (!) πληροφοριακά στοιχεία», γράφει ο Tom Engelhard στο βιβλίο του «The United States of Fear».

ΑΣΚΗΣΙΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ


Οι εκλογές του έτους αυτού έγιναν στις 29 Οκτωβρίου 1961 από την υπηρεσιακή κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Δόβα και έγιναν σε κλίμα μεγάλης έντασης και εν μέσω επεισοδίων. Έμειναν στην ιστορία ως «εκλογές βίας και νοθείας». Η κυβέρνηση Καραμανλή, τα σώματα ασφαλείας και ο στρατός κατηγορήθηκαν ότι προέβησαν προεκλογικά σε εκτεταμένη τρομοκρατία εναντίον των κομμάτων του Κέντρου και της Αριστεράς αλλά και σε νοθεία του εκλογικού αποτελέσματος.

Σημειώθηκαν βίαια επεισόδια κατά την προεκλογική εκστρατεία κατά των οπαδών της ΕΔΑ (η οποία συμμετείχε με την ονομασία «ΠΑΜΕ»), ακόμη και κατά υποψηφίων βουλευτών της. Στις συμπλοκές υπήρξαν και νεκροί από πυρά του στρατού και της χωροφυλακής. Ιδιαίτερα στην επαρχία στρατός, χωροφυλακή και παρακρατικοί ("μαγκουροφόροι") άσκησαν ψυχολογική πίεση στους πολίτες να μη συμμετάσχουν στις προεκλογικές εκδηλώσεις της ΕΔΑ και να μην την ψηφίσουν. Προεκλογικό υλικό της ΕΔΑ κατασχέθηκε κατ' επανάληψη, ενώ πολλές συγκεντρώσεις της παρεμποδίστηκαν είτε με την επέμβαση του στρατού και της αστυνομίας είτε με τη δημιουργία επεισοδίων από πολίτες που εκτελούσαν διαταγές των τελευταίων.

Επεισόδια βίας ή τρομοκρατίας σημειώθηκαν και σε βάρος υποψηφίων της Ένωσης Κέντρου. Η νοθεία είχε να κάνει με ψευδείς εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους και διπλοψηφίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι βρέθηκαν εγγεγραμμένοι 218 χωροφύλακες να δηλώνουν διεύθυνση κατοικίας την ίδια διώροφη μονοκατοικία[1]. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αρνήθηκε πάντοτε σθεναρά την οποιαδήποτε υποκίνηση της βίας ή της νοθείας από το κόμμα του και κατήγγειλε ότι η όποια βία ή νοθεία ενορχηστρώθηκε από τα ανάκτορα χωρίς συμμετοχή του και εν γνώσει του Γεωργίου Παπανδρέου, στον οποίο ο βασιλιάς υποσχέθηκε ισοκαταμερισμό των ψήφων που είχαν υπεξαιρεθεί[2]. Ως αίτιο για τη βία κατά της ΕΔΑ θεωρείται η μεγάλη επιτυχία που αυτή είχε σημειώσει κατά τις προηγούμενες εκλογές, η οποία είχε ανησυχήσει έντονα τους ακραιφνείς «εθνικόφρονες».
Στις 4 Νοεμβρίου ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση Κ. Καραμανλή.
Την 1η Δεκεμβρίου ο Γεώργιος Παπανδρέου ξεκίνησε τον "Ανένδοτο Αγώνα", ο οποίος κορυφώθηκε με μεγάλες πορείες και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Ο "Ανένδοτος Αγώνας" συνεχίστηκε μέχρι το 1963 δημιουργώντας μεγάλη πολιτική ένταση. Και η ΕΔΑ, που ήταν ο μεγάλος ηττημένος αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, υποστήριξε τον ανένδοτο αγώνα, οργανώνοντας μάλιστα πολλές διαδηλώσεις. Στις 4 Δεκεμβρίου συνήλθε η νέα Βουλή χωρίς την παρουσία των βουλευτών του κέντρου και της αριστεράς.
Αναφορικά με τη νοθεία τα στοιχεία που βγήκαν στη δημοσιότητα μετά τις εκλογές φανερώνουν ότι ήταν εκτεταμένη, με αποτέλεσμα ο λαός να λέει τη χαρακτηριστική φράση ότι «ψήφισαν μέχρι και τα δένδρα».
Το ότι οι εκλογές του 1961 ήταν εκλογές βίας και νοθείας ουδείς μπόρεσε να το αρνηθεί. Ακόμη και οι ηγέτες της ΕΡΕ υποχρεώθηκαν να το παραδεχτούν υποστηρίζοντας από τη μια μεριά ότι όλα έγιναν εν αγνοία τους κι από την άλλη ότι τις εκλογές θα τι κέρδιζε το κόμμα τους και χωρίς να γίνει ό,τι έγινε.
Οπως αποκαλύφθηκε αργότερα, όλο το όργιο της βίας και της νοθείας εκδηλώθηκε βάσει ενός σχεδίου που έφερε την ονομασία «Ασκησις ΠΕΡΙΚΛΗΣ» και είχαν επεξεργαστεί στην τελική του μορφή λίγους μήνες πριν τις εκλογές οι επιτροπές αντικομουνιστικού αγώνα στις οποίες αναφερθήκαμε πιο πάνω. Σκοπός του σχεδίου ήταν, με τη χρησιμοποίηση όλων των ενδεικνυόμενων μέσων, να υποστεί ο κομμουνισμός κάμψη και «να κατέλθη εις επίπεδα κάτω του 20%»18. Λίγες όμως ημέρες πριν τις εκλογές θύμα της τρομοκρατίας έπεσε και η Ενωση Κέντρου, σε μικρότερο βέβαια βαθμό από το ΠΑΜΕ, η οποία δεν κατόρθωσε να αποφύγει και τις συνέπειες της νόθευσης του αποτελέσματος. Το καθεστώς ήθελε ένα ενωμένο κόμμα του Κέντρου. Οχι όμως και να το κάνει αμέσως κυβέρνηση.
Το αποτέλεσμα των εκλογών ανταποκρινόταν στο σχεδιασμό. Η ΕΡΕ επικράτησε με ποσοστό 50,81% αυξάνοντας τη δύναμή της, σε σχέση με τις εκλογές του 1958, περίπου κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες!!! Η Ενωση Κέντρου -σε συνεργασία με το κόμμα του Μαρκεζίνη- συγκέντρωσε το 33,66% και το ΠΑΜΕ υποχώρησε στο 14, 63% του εκλογικού σώματος, δηλαδή 10, περίπου, μονάδες κάτω από την εκλογική δύναμη που είχε η ΕΔΑ από τις εκλογές του 1958.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More