ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΔΙΠΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Μία έκθεση που περιγράφει την σύνδεση των εθνικών εκλογών της 6ης Μαΐου με την οικονομική πορεία της χώρας μας μέσα στους επόμενους μήνες, δημοσίευσε το ευρωπαϊκό ερευνητικό τμήμα της επενδυτικής τράπεζας «Morgan Stanley». Στην έκθεση που υπογράφεται από έγκριτους….οικονομολόγους, γίνεται μία περιγραφή του πολιτικού σκηνικού μερικές ημέρες πριν από τις εκλογές, ενώ τονίζεται αρκετές φορές πως είναι δύσκολο όχι μόνο για το πρώτο κόμμα αλλά ακόμη και για τον συνασπισμό δύο κομμάτων, να σχηματίσει την απαραίτητη πλειοψηφία των 151 εδρών.
Στην συνέχεια γίνεται αναφορά στις αντιδράσεις των δανειστών απέναντι σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο αποτέλεσμα. Όπως χαρακτηριστικά δημοσιεύεται, «Αναπόφευκτη πραγματικότητα, είναι το ότι η Ελλάδα χρειάζεται χρηματοδότηση. [...] Από την στιγμή που η χρηματοδότηση αυτή δεν έρχεται από την εσωτερική αγορά, τότε θα έρθει από τους δανειστές».
«Το κόστος των μέτρων λιτότητας είναι ο αποπληθωρισμός. Αυτό επηρεάζει τον ελληνικό πληθυσμό, ο οποίος έχει λόγο στις πολιτικές διαδικασίες και εξελίξεις. Το κόστος της επιδίωξης άλλων πολιτικών, από την προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του προγράμματος προσαρμογής, μέχρι την χρεοκοπία, ή έστω την αμφισβήτηση της συμμετοχής της χώρας στην Ευρωζώνη, έχει επιπτώσεις στους πιστωτές οι οποίοι ως επί το πλείστον είναι εκτός Ελλάδος. Δεν ψηφίζουν».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More