ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΑ ΦΙΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΑΣ ΕΦΕΡΕ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΦΕΡΝΟΤΑΣ ΣΕ ΕΣΑΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΤΑΙΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ
ΓΥΡΝΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.
ΕΣΕΙΣ ΩΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΠΛΕΟΝ ΧΩΡΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ.
ΜΑΛΛΟΝ ΣΑΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ
ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
"Δεν μπορώ εκ του Συντάγματος να μην υπογράψω"!
ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΒΑΛΕΙ ΜΕ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΑ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΕ ΩΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΤΕ
ΕΑΝ ΤΩΡΑ ΑΝΑΤΡΕΞΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΡΘΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΚΟΜΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Άρθρο 2, παράγραφος 1
Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας.
'Αρθρο 22

    Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού.


'Αρθρο 120
Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων!

ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΑΡΟΛΕ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΕΙ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΨΑΡΩΝ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 1824



Σαν σήμερα, στις 20 Ιουνίου 1824, ο ενωμένος τουρκοαιγυπτιακός στόλος κατέλαβε τα Ψαρά και προχώρησε σε ολοκληρωτική σφαγη των κατοίκων τους. Διαβάστε το ιστορικό αφιέρωμα στην επέτειο αυτή.

Κατά το τέταρτο έτος της Εθνικής Παλιγγενεσίας, ο σουλτάνος Μαχμούτ βρισκόταν σε αδυναμία να καταστείλει την Επανάσταση και ζήτησε τη βοήθεια του υποτελούς του Μεχμέτ Αλή Πασά της Αιγύπτου. Το Μάρτιο του 1824 συνήφθη μεταξύ των δύο ανδρών συμφωνία, με την οποία ο Μεχμέτ Αλή δεχόταν να συμπράξει, υπό τον όρο να του παραχωρηθεί η Κρήτη, η Κύπρος και να διορισθεί ο θετός γιος του, Ιμπραήμ, διοικητής της Πελοποννήσου. Την ίδια ώρα, οι ελληνικές δυνάμεις, ευρισκόμενες στη δίνη του Εμφυλίου Πολέμου, είχαν φθαρεί και αποσυντονισθεί.

Οι Τουρκοαιγύπτιοι έδιδαν πρωταρχική σημασία στις κατά θάλασσα επιχειρήσεις, γιατί αν δεν καταστρεφόταν ο ελληνικός στόλος και δεν εξουδετερώνονταν οι ναυτικές βάσεις των Ελλήνων, δεν θα ήταν δυνατό να ευδοκιμήσουν οι κατά ξηρά προσπάθειές τους. Αποφασίσθηκε, λοιπόν, ο αιγυπτιακός στόλος υπό τον περιβόητο Χουσεΐν να προσβάλλει την Κάσο και ο τουρκικός υπό τον Χοσρέφ Πασά τα Ψαρά.

Τα Ψαρά, ένα μικρό νησί στα βορειοδυτικά της Χίου, είχε σπουδαία θαλασσινή παράδοση και ήταν η τρίτη ναυτική δύναμη της Ελλάδας, μετά την Ύδρα και τις Σπέτσες, με ονομαστούς πυρπολητές, όπως ο Παπανικολής, ο Κανάρης και ο Πιπίνος. Ο Χοσρέφ είχε εντολή από τον σουλτάνο να εξαφανίσει από προσώπου γης τα Ψαρά, που τόσα προβλήματα δημιουργούσαν στον δυσκίνητο τουρκικό στόλο.

Το πρωί της 20ης Ιουνίου ο τουρκικός στόλος απέπλευσε από το Σίγρι Μυτιλήνης με προορισμό τα Ψαρά. Απετελείτο από 176 πλοία (πολεμικά και φορτηγά) και 12 χιλιάδες άνδρες (τούρκους και τουρκαλβανούς). Η τουρκική αρμάδα έφθασε στον αβαθή ορμίσκο Κάναλος, στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού, το απόγευμα της ίδιας μέρας. Τη στιγμή εκείνη, άρχισε μία εκ των πλέον δραματικών δοκιμασιών του Αγώνα της Ανεξαρτησίας. Έπειτα από ισχυρό κανιοβολισμό, οι Τούρκοι πέτυχαν την απόβαση των αγημάτων τους.

Οι κάτοικοι του νησιού ανέρχονταν σε 30.000, οι 7.000 ντόπιοι και οι υπόλοιποι πρόσφυγες από τη Χίο και τις ακτές της Μικράς Ασίας. Το υπερασπίζονταν 1.300 Ψαριανοί, 700 πάροικοι και 1027 μισθοφόροι από τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Οι μαχητές των Ψαρών υπέπεσαν σε ένα σοβαρό λάθος, καθώς αποφάσισαν να περιορισθεί ο αγώνας στην άμυνα της νήσου. Έτσι, έθεσαν σε απραξία τον στόλο και δεν χρησιμοποίησαν καθόλου τα πυρπολικά. Μάλιστα, αφαίρεσαν τα πηδάλια των πλοίων. Ακόμη, διασκόρπισαν τις δυνάμεις τους στην ξηρά και δεν έδιωξαν τα γυναικόπαιδα.

Οι αποβιβασθέντες Τούρκοι του Χοσρέφ κατέβαλαν με σχετική ευκολία τους αμυνομένους και μέσα σε δύο μέρες είχαν καταλάβει το νησί. Επακολούθησε η φοβερή καταστροφή. Το πλήθος έσπευσε να σωθεί στα λίγα πλοία, από τα οποία δεν είχαν αφαιρεθεί τα πηδάλια. Λίγοι τα κατέφεραν, καθώς ο στόλος του Χοσρέφ είχε περικυκλώσει το νησί.

Μόνη εστία αντίστασης παρέμεινε το Παλαιόκαστρο, η οχυρή θέση που δεσπόζει της Χώρας. Οι υπερασπιστές του, ανάμεσά τους και πολλά γυναικόπαιδα, αμύνθηκαν σθεναρά εναντίον 6.000 Τούρκων που τους πολιορκούσαν. Όταν η αμυντική γραμμή τους έσπασε και το φρούριο πλημμύρισε από Τούρκους, ο Αντώνιος Βρατσάνος έβαλε φωτιά στην πυριταδοποθήκη για να μην πέσουν στα χέρια των εισβολέων.

Η καταστροφή και η σφαγή που ακολούθησε υπήρξε τρομερή. Από τους 30.000 κατοίκους του νησιού, οι 18.000 θανατώθηκαν ή πωλήθηκαν ως σκλάβοι. Την εικόνα της καταστροφής δίνει με τον πιο παραστατικό τρόπο ο εθνικός ποιητής Διονύσιος Σολωμός στο περίφημο επίγραμμά του:

«Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη
περπατώντας η Δόξα μονάχη
μελετά τα λαμπρά παλληκάρια
και στην κόμη στεφάνι φορεί
γινωμένο από λίγα χορτάρια
πούχαν μείνει στην έρημη γη»

Από τα περίπου 100 πλοία των Ψαριανών, μόνο 16 διασώθηκαν, καθώς και 7 πυρπολικά με τον Κανάρη. Όσοι από τους κατοίκους των Ψαρών γλίτωσαν από το γιαταγάνι των Οθωμανών εγκαταστάθηκαν στη Μονεμβασιά και μετά την απελευθέρωση στην Αρχαία Ερέτρια, που πήρε την ονομασία Νέα Ψαρά.

Η Καταστροφή των Ψαρών υπήρξε δεινό πλήγμα για την Επανάσταση. Χάθηκε μία από τις σημαντικές βάσεις του ελληνικού ναυτικού, ενώ διέτρεξαν άμεσο κίνδυνο οι υπόλοιποι. Η άμεση κινητοποίηση και η αντίδραση των υπόλοιπων δυνάμεων της μαχόμενης Ελλάδας έσωσε την κατάσταση.

Το ολοκαύτωμα των Ψαρών συγκλόνισε την επαναστατημένη Ελλάδα και ιδιαίτερα τα νησιά, που απειλούνταν πλέον άμεσα από τον οθωμανικό στόλο. Όμως, ο Χοσρέφ Πασάς, αντί να επιτεθεί στη Σάμο, όπως ήταν σχεδιασμένο, προτίμησε να επιστρέψει στη Λέσβο για να γιορτάσει το μπαϊράμι. Με πρωτοβουλία τότε του υδραίου Λάζαρου Κουντουριώτη συγκροτήθηκε στόλος υπό τους Σαχτούρη και Μιαούλη, προκειμένου να ανακαταλάβει το μαρτυρικό νησί και να εκδικηθεί τους Οθωμανούς για τη μεγάλη σφαγή.

Οι ναυτικές μοίρες των δύο ναυάρχων συναντήθηκαν στο ακρωτήρι Λιμνιονάρι των Ψαρών τα ξημερώματα της 3ης Ιουλίου 1824. Σε σύσκεψη, που ακολούθησε, αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί άμεση απόβαση στο νησί. Το ελληνικό αποβατικό σώμα αριθμούσε 1500 άνδρες, ενώ τα Ψαρά υπερασπίζονταν 600 Τουρκαλβανοί. Οι Έλληνες κατέβαλαν δια περιπάτου τους υπερασπιστές του νησιού, οι περισσότεροι από τους οποίους κατέφυγαν στα τουρκικά πλοία, που ναυλοχούσαν στο λιμάνι των Ψαρών. Γύρω στους 150 δεν μπόρεσαν να φθάσουν στα πλοία και ταμπουρώθηκαν στα σπίτια των Ψαρών, προσπαθώντας να αποκρούσουν τους επιτιθέμενους Έλληνες, που είχαν καταλάβει όλες τις οχυρωματικές θέσεις, μεταξύ αυτών και το Παλαιόκαστρο.

Τα πληρώματα των 25 εχθρικών πλοίων, προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά όταν πληροφορήθηκαν από τους πανικόβλητους τουρκαλβανούς, ότι οι έλληνες ήταν κύριοι σχεδόν όλου του νησιού, έλυσαν τους κάβους και προσπάθησαν να διαφύγουν στην Λέσβο. Ο Μιαούλης τους κατεδίωξε και στ' ανοιχτά της Χίου συνήφθη ναυμαχία, που κράτησε σχεδόν 5 ώρες, με νικηφόρο αποτέλεσμα για τους έλληνες. Μόνο 5 από τα 20 τουρκικά σκάφη έφθασαν σώα στον προορισμό τους, ενώ σύμφωνα με τις αναφορές του Μιαούλη οι απώλειές τους ξεπέρασαν τους 1000 άνδρες. Οι έλληνες είχαν μόνο ένα νεκρό και έξι τραυματίες.

Μετά τη νικηφόρα ναυμαχία, ο Μιαούλης και τα πλοία του επέστρεψαν στα Ψαρά. Αντί, όμως, οι ελληνικές δυνάμεις να φροντίσουν να διώξουν τους λίγους τουρκαλβανούς που παρέμειναν οχυρωμένοι στα σπίτια και να γίνουν κύριοι του νησιού, άρχισαν το πλιάτσικο. Ναύτες και πλοίαρχοι επιδόθηκαν σε αρπαγή κανονιών, τροφίμων και εμπορευμάτων, όσων είχαν απομείνει στο νησί, για να τα μεταφέρουν ο καθένας στα πλοία του. Τα περισσότερα κανόνια ήταν λάφυρα των Οθωμανών από την καταστροφή του ψαριανού στόλου, ενώ τα τρόφιμα και τα εμπορεύματα τα είχαν αρπάξει οι τουρκαλβανοί από τα σπίτια πλουσίων Ψαριανών, μετά το Ολοκαύτωμα.

Η διαταγή του ναυάρχου Μιαούλη να θεωρηθούν τα κανόνια περιουσία του ελληνικού κράτους δεν εκτελέσθηκε ποτέ. Η διαμάχη για τη μοιρασιά της λείας παρέλυσε την πειθαρχία του στόλου. Με επιστολή του στους προκρίτους της Ύδρας, στις 6 Ιουλίου, ο Μιαούλης διεκτραγωδούσε την κατάσταση: «…Σας αφήνω να στοχασθήτε οποία ακαταστασία, ασυμφωνία και ιδιοτέλεια βασιλεύει εις τον στόλο μας και αν εις τοιαύτην κατάστασιν ευρισκομένου του στόλου εμπορούμεν να βάλωμεν βάσιν και να ελπίζομεν εις αυτόν…».

Προφητική διαπίστωση, που θα επαληθευθεί μια μέρα αργότερα. Στις 7 Ιουλίου, η γολέτα του Τομπάζη, που έπλεε μεταξύ Χίου και Ψαρών, ειδοποίησε ότι μοίρα του οθωμανικού στόλου κατευθυνόταν προς τα Ψαρά. Ο Μιαούλης διέταξε τον στόλο να τεθεί σε πολεμική ετοιμότητα. Από τα 51 ελληνικά πλοία μόνο τα 14 πειθάρχησαν. Ο τουρκικός στόλος κατόρθωσε να επιβιβάσει ενισχύσεις στο νησί, που ενώθηκαν με τους ολίγους πολιορκούμενους τουρκαλβανούς. Στις 10 Ιουλίου 1824 ο Μιαούλης βλέποντας την κακή κατάσταση του στόλου έλυσε την πολιορκία και εγκατέλειψε την περιοχή με τα πλοία του. Κατέφυγε στο Σούνιο, όπου περίμενε διαταγές από την Ύδρα, ενώ τα υπόλοιπα ελληνικά πλοία κατευθύνθηκαν προς το Κάβο-Ντόρο.

Έτσι, η εκστρατεία του ελληνικού στόλου για την ανακατάληψη των Ψαρών δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα, εκτός από την καταστροφή της τουρκικής ναυτικής μοίρας. Το νησί θα παραμείνει υπό οθωμανική κυριαρχία ως το 1912, οπότε θα ενσωματωθεί στον εθνικό κορμό κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων.

ΔΙΔΑΧΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΠΑΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΧΟ ΑΜΕΣΩΣ ΑΛΛΑ ΣΙΓΑ ΑΠΑΛΑ ΟΜΟΡΦΑ


ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΕΙΑ
ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ
ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΔΑΞΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΖΗΛΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΧΩΡΑ

ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΑΥΡΙΟ;

ΡΕ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ
ΧΕΙΜΩΝΑΣ,ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ.ΑΝΟΙΞΗ
ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ
ΑΛΛΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΑΛΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ
ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ
ΧΕΙΜΩΝΑΣ,ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Η
ΑΝΟΙΞΗ ,ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ
ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟ Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ;
ΓΙΑΤΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΖΩΗ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ,ΑΚΟΥΣΑ ΕΝΑΝ(ΕΛΛΗΝΑ)ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ
ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ ΜΑΣ ΠΛΗΓΩΣΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕΣ ΙΣΩΣ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΞΙΟΜΑΧΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ
ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΠΟΤΕ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΠΛΕΟΝ..........!

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ!




ΑΡΧΙΣΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ...
ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ .....
ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ

Πρωτοφανείς σκηνές σε κεντρικό Super Market της Κατερίνης

Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχτηκαν σε κεντρικό Super Market της Κατερίνης, όταν 50 περίπου πολίτες, φτάνοντας με τα ψώνια τους στο ταμείο, σύσσωμοι, ζήτησαν έκπτωση 15%. Η διεύθυνση του καταστήματος αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα των πολιτών, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν σκηνές έντασης. Οι πολίτες έφυγαν αφήνοντας πίσω τους ένα βουνό από καλάθια γεμάτα τρόφιμα και ψώνισαν από συνοικιακό κατάστημα που τους έκανε σε πρώτη φάση ομαδική έκπτωση 5%.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More