ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΧΡΕΟΣ

ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΑΛΛΑ........ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΧΡΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Είναι πραγματικά απίστευτο, στα όρια της τρέλας θα τολμούσαμε να πούμε, να μας χρωστάει η Γερμανία 162,43 δισ. ευρώ (χωρίς τους τόκους) και εμείς να έχουμε καταδικαστεί στην εξαθλίωση, στην ανεργία, στην ύφεση και στην εθνική ταπείνωση, Το σάπιο παλαιοκομματικό σύστημα, το οποίο έχει την αποκλειστική ευθύνη για την καταστροφή της χώρας, όχι μόνο δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του για τη σημερινή μας κατάσταση, όχι μόνο δεν τολμά να συγκρουστεί με τις τράπεζες και την ολιγαρχία προς όφελος του λαού και της πατρίδας, δεν τολμά να ζητήσει από τη Γερμανία -που μας εκβιάζει και μας προσβάλλει σε κάθε ευκαιρία- αυτά που μας χρωστάνε.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου του Συμβουλίου για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 3.4.11, στο Θέατρο ΑΛΦΑ το 9ο Συνέδριο του ΣυμΒουλίου μας, με μεγάλη συμμετοχή των μελών μας και πολλών προσωπικοτήτων.

Παρέστησαν εκπρόσωποι όλων των Κομμάτων της Βουλής και ειδικότερα:

Ο κ. Π.Ιωαννίδης, Γεν. Γραμματέας του Υπ.Δικαιοσύνης, ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και του κ.Πρωθυπουργού, ο οποίος διάβασε και προσωπικό του μήνυμα προς τους Συνέδρους.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δημοκρατίας κ. Τζαβάρας, η αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νικολαίδου, ως εκπρόσωπος του ΚΚΕ, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ.Τσίπρας και ο βουλευτής κ. Λαφαζάνης.

Μετά τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των Κομμάτων, έγιναν οι εισηγήσεις του Ευάγγελου Μαχαίρα (Απολογισμός δράσης 2008-2010), Μανώλη Γλέζου (προγραμματισμός δράσης (2011-2013), Στέλιου Ζαμάνου (Οικονομικός απολογισμός), Χαράλαμπου Ρούπα (Αποζημιώσεις Ομήρων), Δαμιανού Βασιλειάδη (συνεργασία με τις Γερμανικές αντιφασιστικές Οργανώσεις) Χριστίνα Σταμούλη (Ελληνική παρέμβαση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης) και Χρίστου Τσιτζιλιώνη (Επαφές Ε.Συμβουλίου με Κόμματα).

Επακολούθησαν παρεμβάσεις από τον Καθηγητή κ. Γ.Κασιμάτη και εκπροσώπων διαφόρων οργανώσεων και ακολούθως έγινε η ανάγνωση του Ψηφίσματος του Συνεδρίου, ενεκρίθη παμψηφεί και απεστάλη στην Πολιτική και Πνευματική Ηγεσία του τόπου.

Τέλος, έγινε η εκλογή της νέας 50μελούς,Συντονιστικής Επιτροπής του Συμβουλίου, η οποία θα συνεδριάσει την προσεχή εβδομάδα για να εκλέξει το νέο Διοικ.Συμβούλιο.

Τις εργασίες του Συνεδρίου διηύθυνε το εκλεγμένο Προεδρείο, με Πρόεδρο το Στέφανο Ληναίο και μέλη τον Δημήτρη Αλευρομάγειρο και τον Γ.Χριστοδουλάκη.

Γραφείο Τύπου – 4.3.11

Το 9ο Συνέδριο του Εθνικού Συμβουλίου για τη Διεκδίκηση των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα Διαπιστώνει ότι η Γερμανία εξακολουθεί να οφείλει στην Ελλάδα:

1. Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που άρπαξαν οι δυνάμεις κατοχής από τα μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και από παράνομες ανασκαφές.

2. Τις επανορθώσεις για τις καταστροφές στις υποδομές κατά τη διάρκεια της κατοχής, δηλαδή προς το Δημόσιο, ύψους 7,1 δισ. δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938. Αυτές, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδας, υπολογίζονται έως τον Μάρτιο του 2010 στο ποσό των 108,43 δισ. Ευρώ, χωρίς τόκους.

3. Το κατοχικό δάνειο, ύψους 3,5 δισ. Δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938). Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, το ποσό ανέρχεται σήμερα σε περίπου 54 δισ. Ευρώ, χωρίς τόκους.

Επιπλέον, οφείλει να αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων των 89 τουλάχιστον μαρτυρικών πόλεων και χωριών καθώς και όλων των θυμάτων των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής.

Γνωρίζει ότι τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται.

Αξιώνει από την Ελληνική Κυβέρνηση να πράξει το ιστορικό της χρέος και να απαιτήσει, επιτέλους, από τη Γερμανία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Καλεί τη Γερμανική Κυβέρνηση να πάψει να υπεκφεύγει, διαδίδοντας ψευδώς ότι τάχα έχει πληρώσει στο παρελθόν ή ότι δεν οφείλει τίποτα. Η καταβολή των αποζημιώσεων στην Ελλάδα είναι αναγκαία προϋπόθεση για να γυρίσει οριστικά η μαύρη σελίδα του ναζισμού και για να προχωρήσουμε, με αλληλεγγύη και ανθρωπιά, προς ένα κοινό δημοκρατικό ευρωπαϊκό μέλλον.

Καλεί τους θεσμικούς εκπροσώπους του Ελληνικού Λαού, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη Βουλή, τα Κόμματα, τις πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, να ασκήσουν την επιρροή τους προς την Κυβέρνηση ώστε να τεθεί τέρμα στην προσβλητική αδικία σε βάρος του Λαού και της Χώρας.

Καλεί, τέλος, τον Ελληνικό Λαό, και ιδιαίτερα τη νεολαία, εφ’ όσον η Κυβέρνηση και οι θεσμικοί του εκπρόσωποι αδρανούν, αδυνατούν ή δεν επαρκούν, να κάνει τον αγώνα μας δική του υπόθεση, να πυκνώσει τις τάξεις του Εθνικού Συμβουλίου ώστε να μην μπορεί κανείς πια να αγνοεί τη φωνή μας μέχρις ότου δικαιωθούμε!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΛΟΚΥΣΤΕΚΤΟΜΗ ΜΕ ΡΟΜΠΟΤ - Η πρώτη ρομποτική επέμβαση μέσω μιας τομής πραγματοποιήθηκε από τον δρα Κ.Μ. Κωνσταντινίδη και τους συνεργάτες του δόκτορες Σ. Χειρίδη, Π. Χρυσοχέρη, Π. Χειρίδη και τον αναισθησιολόγο δρα Χ. Χαριτόπουλο. Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και η ομάδα Ρομποτικής Χειρουργικής του κ. Κ.Μ. Κωνσταντινίδη επιλέχθηκαν με δύο άλλα κέντρα διεθνώς, ένα στην Ιταλία και ένα στην Ελβετία, για να ξεκινήσει συγχρόνως η εφαρμογή της υπερσύγχρονης ρομποτικής τεχνολογίας Singlc Sitc.

Με την τεχνική αυτή πραγματοποιείται η πλήρως ρομποτική χολοκυστεκτομή διά μέσου μιας μόνο τομής 1,5 cm. Η διά μιας τομής ρομποτική χολοκυστεκτομή με χρήση του ρομποτικού συστήματος Da Vinci Si HD που υπάρχει μόνο στο Ιατρικό Κέντρο πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου μέσω μιας μικροτομής κάτω από τον ομφαλό. Η μέση διάρκεια της επέμβασης είναι 40 λεπτά.
«Για τον ασθενή που επιθυμεί να ελαχιστοποιήσει τις ουλές, η ρομποτική χολοκυστεκτομή διά μιας τομής αποτελεί την καλύτερη επιλογή», δηλώνει ο διευθυντής Γενικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και υπεύθυνος Ρομποτικού Προγράμματος Κ.. Κωνσταντινίδης.
Η πρώτη ρομποτική επέμβαση διά μιας τομής πραγματοποιήθηκε από τον δρα Κωνσταντινίδη και τους συνεργάτες του δόκτορες Σ. Χειρίδη, Π. Χρυσοχέρη, Π. Χειρίδη και τον αναισθησιολόγο δρα Χ. Χαριτόπουλο.


Τεράστια εμπειρία
Η χειρουργική ομάδα του Ιατρικού Αθηνών με πρωτοπορία στη λαπαροενδοσκοπική χειρουργική πραγματοποιεί λαπαροσκοπικές επεμβάσεις χολοκυστεκτομής από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, με αποτέλεσμα να έχει τεράστια πείρα στην εν λόγω επέμβαση. Στην κλασική λαπαροσκόπηση για τη χολοκυστεκτομή απαιτούνται 4 τομές ώστε να εισαχθούν όλα τα απαραίτητα εργαλεία καθώς και η ειδική κάμερα, το λαπαροσκόπιο, μέσα στην κοιλιά. Σήμερα με τη Ρομποτική Χειρουργική Single Site το λαπαροσκόπιο και όλα τα εργαλεία μπαίνουν μέσω μιας μόνο μικροτομής στον ομφαλό.
«Η χειρουργική διά μιας τομής δεν είναι καινούρια. Με συμβατικά λαπαροσκοπικά εργαλεία μπορεί να δημιουργηθεί μεγάλη τεχνική δυσκολία γιατί όλα τα εργαλεία δουλεύουν στην ίδια ευθεία. Χάρη στη Ρομποτική τα προβλήματα γωνίωσης λύνονται και επαναφέρουν στον χειρουργό την αίσθηση ότι χειρουργεί κανονικά», συμπληρώνει ο δρ Κωνσταντινίδης.


Άλλες εφαρμογές
Η ομάδα του δρα Κωνσταντινίδη ξεκίνησε τη Ρομποτική Χειρουργική με το σύστημα Da Vinci τον Σεπτέμβριο του 2006. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 1.000 επεμβάσεις γενικής χειρουργικής, ουρολογίας και γυναικολογίας. Στη γενική χειρουργική, ρομποτικά πραγματοποιείται η οισοφαγεκτομή, η αποκατάσταση διαφραγματοκήλης και γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, η καρδιομυοτομή για αχαλασία οισοφάγου, η ολική και υφολική γαστρεκτομή, η δεξιά και αριστερή κολεκτομή, η σιγμοειδεκτομή, η χαμηλή πρόσθια κολεκτομή, η κοιλιοπερινεϊκή και η ορθοπηξία για πρόπτωση του ορθού. Επίσης ηπατεκτομές, επεμβάσεις χοληφόρων, ολικές ή περιφερικές παγκρεατεκτομές και σπληνεκτομές. Πολλά πλεονεκτήματα παρουσιάζει και η ρομποτική επινεφριδεκτομή.
Ιδιαίτερη σημασία αποκτά τον τελευταίο καιρό η χρήση ρομποτικού συστήματος σε παχύσαρκους ασθενείς, εφόσον οι ρομποτικοί βραχίονες μπορούν με την ίδια ευκολία να σηκώσουν οποιοδήποτε βάρος για όσο χρόνο χρειάζεται. Τελευταία συζητείται όλο και περισσότερο η αξία των ρομποτικών συστημάτων στη χειρουργική της νοσογόνου παχυσαρκίας, όπως είναι η κατά Roux-en Y γαστρική παράκαμψη (γαστρικό by-pass).
Η ουρολογική ομάδα του Ιατρικού έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες ριζικές προστατεκτομές για καρκίνο προστάτη, μερικές ή ολικές νεφρεκτομές, ριζικές κυστεκτομές με δημιουργία νεοκύστης και άλλες.
Τέλος, η γυναικολογική ομάδα χρησιμοποιεί το Da Vinci σε κύστεις ωοθηκών, αφαίρεση ινομυωμάτων, λεμφαδενικό καθαρισμό πυέλου και ολική ή υφολική υστεροκτομή με απόλυτη επιτυχία.


Παγκόσμιος πόλος
Το 2011 η ομάδα Κωνσταντινίδη επιλέχθηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία για τις πρώτες επεμβάσεις Single Site και ως κέντρο εκπαίδευσης για τον υπόλοιπο κόσμο λόγω της μακράς της εμπειρίας με τις ρομποτικές επεμβάσεις που ξεπερνούν τις 1.000 και καλύπτουν όλο το φάσμα της γενικής χειρουργικής, ουρολογίας και γυναικολογίας.
Στη ρομποτική χολοκυστεκτομή Single Site τα εργαλεία που είναι εύκαμπτα χιάζονται στο σημείο εισόδου και ηλεκτρονικά το σύστημα αντιστρέφει τους βραχίονες (το δεξί γίνεται αριστερό και το αριστερό δεξί), με αποτέλεσμα οι κινήσεις του χειρουργού να είναι άνετες και φυσικές. Ο δρ Κωνσταντινίδης εξηγεί: «Το σύστημα απαιτεί εκπαίδευση ως προς την έναρξη της επέμβασης και σύνδεση του ρομπότ. Ωστόσο με την ανάλογη χειρουργική εμπειρία και την κατάλληλη επιλογή ασθενών η έκβαση είναι άριστη».
Και προσθέτει: «Χρησιμοποιώντας μία μόνο τομή, η μετεγχειρητική φροντίδα των ασθενών μου έχει ήδη βελτιωθεί με λιγότερα προβλήματα από τις τομές και άριστο αισθητικό αποτέλεσμα».
Ποιος όμως είναι ο κατάλληλος υποψήφιος για την πιο πρόσφατη αυτή εξέλιξη της Χειρουργικής; Οι περισσότεροι ασθενείς που θεωρούνται κατάλληλοι για την κλασική λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή μπορούν να υποβληθούν σε ρομποτική χολοκυστεκτομή Single Site, σύμφωνα με τον δρα Κωνσταντινίδη. «Καθώς το κύριο πλεονέκτημα της αφαίρεσης χολής διά μιας τομής είναι αισθητικό, επιλέγουμε τους ασθενείς μας προσεκτικά και λογικά, μελετώντας την κάθε περίπτωση ξεχωριστά».
Η ρομποτική χολοκυστεκτομή διά μιας τομής πραγματοποιείται μόνο στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών από την ομάδα του δρα Κωνσταντινίδη και τα αποτελέσματα είναι ήδη εντυπωσιακά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ


Eίναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο καρκίνος είναι μια σύγχρονη μάστιγα... και τείνει συνεχώς αυξανόμενος Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας 8 περίπου εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρκίνο σε όλο τον κόσμο, με πρόβλεψη στα επόμενα χρόνια να ξεπεράσει τους θανάτους από καρδιολογικά νοσήματα και να γίνει η πρώτη αιτία θανάτου στον δυτικό κόσμο. Πρόσφατες όμως έρευνες επιστημόνων ρίχνουν νέο φώς στον τρόπο που βλέπουμε αυτή την σύγχρονη μάστιγα. Το παράδοξο είναι ότι η αυτή η φρέσκια ματιά προέρχεται από το παρελθόν. Ερευνητές εξέτασαν ιστούς από μούμιες και διαπίστωσαν την πολύ χαμηλή επίπτωση του καρκίνου στην αρχαιότητα. Σύμφωνα με την καθηγήτρια Ρόζαλι Ντέιβιντ, συγγραφέα σχετικού άρθρου που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο του 2010 στο Cancer Nature`s Reviews (ένα από τα σημαντίκοτερα περιοδικά για την έρευνα στον καρκίνο παγκοσμίως): «Δεν υπάρχει τίποτε στο φυσικό περιβάλλον που να μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Επομένως πρόκειται για μια νόσο που έχει προκληθεί από τον ίδιο τον άνθρωπο, ξεκινώντας από την μόλυνση του περιβάλλοντος μέχρι τις αλλαγές στην διατροφή και στον τρόπο ζωής μας.» Οι μελετητές κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα αφού μελέτησαν χιλιάδες δείγματα από ανθρώπους και ζώα της αρχαιότητας.
Λαμβάνοντας υπόψη:
α. την απουσία των σύγχρονων χειρουργικών επεμβάσεων κατά την αρχαιότητα - αυτό σημαίνει ότι όσοι πέθαιναν από καρκίνο θα πέθαιναν με αυτόν χωρίς να έχει αφαιρεθεί.
και
β. την καλύτερη διατήρηση των καρκινικών ιστών από τους φυσιολογικούς μέσα στο χρόνο,
τότε αν ο καρκίνος είχε την έκταση που έχει στην σύγχρονη κοινωνία θα εντοπίζαμε πληθώρα περιπτώσεων καρκίνων, σε αρχαιολογικά ευρήματα, ιδιαίτερα σε άτομα που πέθαναν σε μεγάλη ηλικία.
Αντιθέτως η ανεύρεση καρκινικών ιστών σε ανθρώπους αλλά και σε ζώα της αρχαιότητας είναι εξαιρετικά σπάνια.
Είναι προφανές ότι παράγοντες που υπήρχαν στην αρχαιότητα και δεν προκαλούσαν καρκίνο τότε – όπως τα μικρόβια, οι ιοί και η κληρονομικότητα – είναι μάλλον απίθανο να μπορούν από μόνοι τους να προκαλέσουν καρκίνο σήμερα. Ισχύει βέβαια και το ανάποδο.
Οι κύριοι υπαίτιοι του καρκίνου είναι πιθανότερο να βρίσκονται ανάμεσα σε παράγοντες που δεν υπήρχαν παλαιότερα αλλά υπάρχουν μόνο σήμερα ή σε πολύ μεγαλύτερη έκταση όπως:
- Στρες - Παχυσαρκία - Χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D - Έλλειψη μικρο-θρεπτικών συστατικών - Επεξεργασμένες τροφές - Ζάχαρη - Μόλυνση του περιβάλλοντος - Ραδιενέργεια - Ανθρώπινες πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας - Τοξική επιβάρυνση από τεχνητές χημικές ουσίες - Έλλειψη άσκησης Πράγματι όλοι οι παραπάνω παράγοντες έχουν συνδεθεί με αυξημένη επίπτωση του καρκίνου σε ξεχωριστές μελέτες. Το ευχάριστο είναι ότι στην πλειοψηφία τους οι παραπάνω παράγοντες είναι διαχειρίσιμοι και μπορούμε να τους επηρεάσουμε σε σημαντικό βαθμό. Από τους 8 εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο που οφείλονται στον καρκίνο, πόσοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε; Βέλτιστα επίπεδα βιταμίνης Dστο αίμα συνδέονται με μείωση της επίπτωσης των συχνότερων μορφών καρκίνου κατά 50%. Αλλαγή του τρόπου ζωής και διατροφής επιφέρει μια μείωση της εμφάνισης καρκίνου της τάξης του 36% Η μειωμένη κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών και κρεάτων έχει επίσης βρεθεί ότι μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέως εντέρου Το Εθνικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο των ΗΠΑ δηλώνει ότι πληθώρα μελετών έχουν δείξει ότι η άσκηση και το μειωμένο σωματικό βάρος μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο νόσησης από καρκίνο σε ποσοστά από 30-40% Αν διαχειριστούμε τους παραπάνω παράγοντες και παράλληλα βελτιστοποιήσουμε τις ελλείψεις του οργανισμού μας σε μικροθρεπτικά συστατικά, μπορούμε να μειώσουμε σημαντικά την πιθανότητα να νοσήσουμε από καρκίνο.
Στρες και Καρκίνος
Το στρες είναι ένας παράγοντας που αναφέρεται από όλους σχεδόν τους ασθενείς που έχουν νοσήσει από καρκίνο. Κατά την προσωπική μου άποψη το στρες είναι η σκανδάλη που ενεργοποιεί την εμφάνιση της νόσου.
Θα πρέπει όμως να υπάρχει μια σημαντικού βαθμού βιοχημική ανισορροπία που μαζί με έντονες καταστάσεις στρες συνθέτουν την νόσο.
Συνοψίζοντας Για να είμαστε υγιείς και να μειώσουμε σημαντικά την πιθανότητα του καρκίνου:
Θα πρέπει να διατηρούμε βέλτιστα επίπεδα D
Να προσέχουμε την διατροφή και τον τρόπο ζωής μας Να ασκούμαστε όσο μπορούμε περισσότερο Να καλύψουμε τις ελλείψεις μας σε μικρο-θρεπτικά συστατικά Να λαμβάνουμε μια πολυβιταμίνη με μεταλλικά στοιχεία καθημερινά και
καλό είναι να μην τα παίρνουμε όλα τις «μετρητοίς. Είναι αποδεδειγμένο ότι όσο πιο σοβαρά
βλέπουμε τα πράγματα τόσο περισσότερες δυσκολίες συναντάμε μπροστά μας.
Όσο πιο μεγάλο και ανίκητο μας φαντάζει ένα πρόβλημα, τόσο μειώνεται και η διάθεση μας να κάνουμε κάτι για να το αντιμετωπίσουμε. Μια καλύτερη κατανόηση για το τι μπορεί να προκαλέσει καρκίνο μπορεί να μειώσει σημαντικά τον φόβο να αρρωστήσουμε από αυτόν και αντί να ελπίζουμε να μην μας «τύχει» το κακό, να μας επιτρέψει να κάνουμε κάτι για να βελτιώσουμε τα επίπεδα της υγείας μας. Ο βαθμός κατανόησης της λειτουργίας του ανθρώπινου οργανισμού αυξάνεται μέρα με την ημέρα και μαζί του και οι δυνατότητες μας να αλλάξουμε πράγματα που μέχρι χτες φάνταζαν ακατανόητα SOCIAL MAGAZINE.

ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΗΓΕΣ


Αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας η συνέχιση των δεκατρειών γεωτρήσεων στην περιοχή του παραθαλάσσιου χωριού Κερίου στη Ζάκυνθο λόγω της εύρεσης πετρελαίου. Οι γεωτρήσεις είχαν σκοπό να βελτιώσουν την υδροδότηση του νησιού ωστόσο η εμφάνιση κοιτασμάτων πετρελαίου προκάλεσε αλλαγή στα σχέδια των τοπικών Αρχών καθώς πλέον το νερό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις καλλιέργειες.


Το φαινόμενο αυτό δεν είναι παράδοξο μιας και έχουν βρεθεί και παλαιότερα κοιτάσματα πετρελαίου...
Εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι η εκτεταμένη υδροδότηση του νησιού έχει οδηγήσει τις γεωτρήσεις σε μεγάλο βάθος με αποτέλεσμα να συμβαίνουν αυτά τα φαινόμενα.

Το θέμα της αξιοποίησης των οκτώ νέων γεωτρήσεων στο Κερί είχε απασχολήσει και τη σύσκεψη που έγινε πριν από περίπου ένα μήνα στην αντιπεριφέρεια κατά την πρόσφατη επίσκεψη στο νησί του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσου Αποστολόπουλου και του Περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου.

Τότε είχε ανακοινωθεί ότι τα έργα των γεωτρήσεων θα ενταχθούν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ. Ωστόσο, με τις πρώτες γεωτρήσεις εμφανίστηκαν ίχνη πετρελαίου και οι μετέπειτα αναλύσεις από τα δείγματα που στάλθηκαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους «άναψαν» κόκκινο φως στις γεωτρήσεις λόγω των υψηλών ποσοστών πετρελαίου.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


Αθηναϊκή Ζυθοποιία και Xerox Hellas είναι στην κορυφή της λίστας...
για το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Το Great Place to Work® Institute Hellas ολοκλήρωσε κι εφέτος την έρευνα Best Workplaces 2011 και ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για τις 20 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα.
Οι εταιρείες που διακρίνονται χωρίζονται σε δύο κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους:
- 10 εταιρείες με περισσότερους από 250 εργαζόμενους
- 10 εταιρείες με 50 έως 250 εργαζόμενους

Οι εταιρείες που ξεχώρισαν για το 2011 είναι οι εξής:
Best Workplaces 2011
Κατηγορία πάνω από 250 εργαζόμενοι
1 Αθηναϊκή Ζυθοποιία
2 Ελαίς - Unilever Hellas
3 Tasty Foods
4 Υγεία
5 Media Strom
6 Pharmathen
7 Leroy Merlin
8 Wirth Hellas
9 Βιβεχρώμ
10 Accenture
Κατηγορία 50 έως 250 εργαζόμενοι
1 Xerox Hellas
2 Κρι Κρι - Βιομηχανία Γάλακτος
3 Imperial Tobacco Hellas
4 Medtronic Hellas
5 Genesis Pharma
6 Data Communication
7 3M
8 Μέλισσα Κίκιζας
9 Amgen Ελλάς
10 British American Tobacco Hellas
Η έρευνα Best Workplaces 2011 διεξήχθη για ένατη συνεχή χρονιά, από το Great Place to Work® Institute Hellas με την ακαδημαϊκή συνεργασία του ALBA Graduate Business School. Βασικός στόχος της έρευνας είναι να αναδείξει και να βραβεύσει τις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Εταιρείες, που παρά τη δύσκολη κοινωνικά και οικονομικά περίοδο την οποία διανύει η χώρα μας, έλαβαν τη σημαντική απόφαση να επενδύσουν στο Ανθρώπινο Δυναμικό τους και να αποτιμήσουν τις πρακτικές που εφαρμόζουν στο εργασιακό τους περιβάλλον.
Όσον αφορά στη φετινή έρευνα, συμμετείχαν 42 εταιρείες από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων που απάντησαν στην έρευνα ανήλθε στους 7.171.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι μισές περίπου από τις εταιρείες που έτρεξαν την έρευνα εφέτος, συμμετείχαν για πρώτη φορά στη διαδικασία, κάτι που αποδεικνύει την ολοένα και μεγαλύτερη προσπάθεια που γίνεται από τις επιχειρήσεις να παρέχουν ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον.
Η βράβευση των 20 εταιρειών, θα πραγματοποιηθεί στις 11 Απριλίου 2011 κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης. Οι εταιρείες που διακρίνονται στη χώρα μας διαγωνίζονται στη συνέχεια με τις καλύτερες εταιρείες από άλλες χώρες της Ευρώπης για να συνταχθεί η αντίστοιχη Λίστα των καλύτερων Ευρωπαϊκών οι οποίες θα βραβευθούν τον προσεχή Μάιο στο Παρίσι.
Αναφορικά με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων, ο Πρόεδρος του Great Place to Work® Institute Hellas, κος Δημήτρης Μαύρος δήλωσε: "Χαιρόμαστε πραγματικά που φέτος, παρά τις δυσμενείς για τη χώρα μας οικονομικές συνθήκες, βλέπουμε πολλές εταιρείες να διακρίνονται για πρώτη φορά στη λίστα των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον. Το γεγονός αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία και πίστη για την πορεία της ελληνικής αγοράς."

ΑΔΥΝΑΜΗ ΜΝΗΜΗ


Σε νέες προκλητικές και αψυχολόγητες δηλώσεις για τη κρίση των Ιμίων προχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στο περιοδικό Crash που αναπαράγονται ήδη από τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ενώ φέρει προσωπική βαρύτατη ευθύνη για τη διαχείριση της κρίσης των Ιμίων, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών θεωρεί ότι η Ελλάδα υπέστη “μια βαριά στρατιωτική ήττα” ενώ αγνοεί εντελώς τους 3 νεκρούς αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, του πληρώματος του μοιραίου ελικοπτέρου ΑΒ-212 που κατέπεσε τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου 1996 (Αντιπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, Αντιπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και Σημαιοφόρος Έκτορας Γιαλοψός).

Οι επίμαχες δηλώσεις έχουν ως εξής: “Ξέρεις πώς ήταν οι σημαίες. Ήταν σε δυο καλάμια δεμένες με σπάγκο.

Ε, αυτό το πράγμα δεν θα καθόταν εκεί πέρα για πάρα πολύ καιρό, δεν έβγαζε τον χειμώνα.

Δεν είχαμε για παράδειγμα μια βάση να χτίσουμε, να βάλουμε τσιμέντο και επάνω τη σημαία.

Εκεί, όλοι το ξεχνάμε, δεν υπήρχε μία σημαία. Υπήρχαν δύο σημαίες. Εάν εμείς φεύγαμε, στο άλλο νησί θα υπήρχε τούρκικη σημαία.

Είχαν καταλάβει το νησί οι Τούρκοι!

Τι τους εμπόδιζε να χώσουν μια σημαία και να την αφήσουν; Θα μου πεις, θα πηγαίναμε να τη βγάλουμε!

Μα το ήξεραν οι Τούρκοι από την αρχή. Και να σου πω και κάτι που μου είπε ο Χόλμπρουκ, το οποίο δεν μπορώ να το θέσω υπό τον έλεγχο κανενός, γιατί έχει πεθάνει πλέον.

Μετά από πέντε- έξι χρόνια πήγα στη Νέα Υόρκη, πήρα τηλέφωνο τον Χόλμπρουκ, ο οποίος δούλευε τότε στον Boston Bank και είχα μάθει ότι βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και μέναμε στο ίδιο ξενοδοχείο.

Χάρηκε που με άκουσε και μου λέει,” έλα το μεσημέρι να σου κάνω το τραπέζι”.

Πήγα, λοιπόν, σε ένα εστιατόριο και του είπα γι’ αυτή την ιστορία: θεωρώ ότι καταφέραμε να μην σκοτωθεί κανείς, γιατί όταν κάνεις διπλωματία, βασικό κριτήριο είναι να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Τότε ο Χόλμπρουκ μου εξήγησε το εξής εκπληκτικό: όλος ο χώρος του Αιγαίου είχε μπλοκαριστεί ηλεκτρονικά από τους Αμερικανούς και δεν επρόκειτο να χαθεί ούτε μια ανθρώπινη ζωή.

Οι πύραυλοι και οι βόμβες των πολεμικών σκαφών των 2 στόλων δεν θα έβρισκαν κανέναν στόχο. Είχαν φροντίσει οι Αμερικανοί να μην χτυπηθεί κανένα σκάφος”.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More