«Χαστούκι» στην προκλητικότητα της ΠΓΔΜ

ΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΙΛΙΟΠΟΛΕΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΓΕΜΑΤΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΗΝ ΜΙΣΟΥΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΚΟ
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΤΟΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΕΙ


Εγκύκλιο προς όλες τις υπηρεσίες του Συμβουλίου της Ευρώπης με σαφείς οδηγίες για χρήση της προσωρινής ονομασίας «FYROM» και μόνον αυτής σε όλα τα έγγραφα και τις δράσεις τους εξέδωσε ο ο γγ του ΣτΕ μετά την παρέμβαση του βουλευτή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Κώστα Αϊβαλιώτη για τη χρήση από τα Σκόπια του επιθέτου «Μακεδονική».

Μάλιστα, ο κ. Γιάγκλαντ αναφέρει στην εγκύκλιο ότι σε έγγραφα που φέρουν το λογότυπο «Μακεδονική Προεδρία», το οποίο καταχρηστικά θέλησε να επιβάλει η προεδρία της ΠΓΔΜ στην υπουργική επιτροπή, θα χρησιμοποιείται επικαλυπτικό.

Ο Κώστας Αϊβαλιώτης, υπενθυμίζεται, είχε απευθύνει επείγουσα επιστολή στον κ. Γιάνγκλαντ, ζητώντας να μη γίνεται χρήση των όρων «Μακεδονία» και «Μακεδονικός» από τα Σκόπια κατά την προεδρία τους στην επιτροπή υπουργών του Συμβουλίου, την οποία ασκούν από το Μάιο μέχρι το Νοέμβριο του 2010.