ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΠΡΙΝ Ο ΑΛΕΚΤΩΡ

ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΙΧΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΒΥΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕΖΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΩ ΚΑΙ
ΠΡΙΝ Ο ΑΛΕΚΤΩΡ ΛΑΛΙΣΕΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ.......
Η σημαία της ανεξάρτητης Κρήτης κυματίζει πλέον στις Βιτρίνες των Διεθνών Ηλεκτρονικών Καταστημάτων.
Εάν κάνετε κλίκ πάνω στην εικόνα θα δείτε την ιστοσελίδα Γερμανικού ηλεκτρονικού καταστήματος το οποίο πουλά την σημαία της ανεξάρτητης Κρήτης.
Είναι σίγουρο οτι η παρούσα ενέργεια έχει ως απώτερο σκοπό την προέκταση της προπαγάνδας που ξεκίνησαν απο το διαφημιστικό της SPOT της Vodafon . Η διαδικτυακή Διεύθυνση του ηλεκτρονικού καταστήματος είναι....


Η Τιμή Πώλησης ανέρχεται στην φιλική τιμή των 9,90€ μετά τα μεταφορικά από Γερμανία. Η τιμή είναι πολύ δελεαστική γεγονός που αποδεικνύει την συγχρηματοδότηση της παραγωγής.
Όπως καταλαβαίνεται ένα Εργοστάσιο παραγωγής σημαιών δεν θα παρήγαγε προϊόν χωρίς να εξασφαλίσει το ελάχιστο κέρδος απο μια παρτίδα παραγωγής. Και μια παρτίδα παραγωγής δεν μπορεί να είναι μικρότερη απο χιλια κομμάτια ώστε μια σημαία να έρχεται στην τιμή των 9,90€
.

Η δνση του εργοστασίου παραγωγής δεν θα έπαιρνε το ρίσκο να παράξει προϊόν χωρίς να έχει διασφαλίσει την πώληση της παρτίδας εαν δεν είχε λάβει την σχετική χρηματοδότηση.
Ποιός είναι λοιπόν ο χρηματοδότης αυτής της προπαγάνδας?


ΕΡΧΟΝΤΑΙ ......



Οι Τσάμηδες της Αλβανίας έχουν απευθυνθεί σε νομικό γραφείο της Αγγλίας και διεκδικούν επιστροφή τους στην Θεσπρωτία, απόδοση των περιουσιών τους και αναγνώριση της “γενοκτονίας”! Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος του «Κόμματος Δικαιοσύνης, Ενσωμάτωσης και Ενότητας» (PDIU) Σπετίμ Ίντριζι/Shpëtim Idrizi σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ‘Lajm’.

Είπε χαρακτηριστικά: ”Οι Τσάμηδες Αλβανοί Μουσουλμάνοι, οι οποίοι εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, σε καμιά περίπτωση, δεν αμφιβάλουμε ότι θα έρθει η ημέρα της επιστροφής και για τον σκοπό αυτόν εργαζόμαστε.

Εύχομαι, όσοι έχουν απελαθεί και βρίσκονται στη ζωή να δουν τα σπίτια τους και να επιστρέψουν σε αυτά.Έχουμε προσλάβει μια βρετανική δικηγορική εταιρεία, η οποία είναι γνωστή στον τομέα του διεθνούς δικαίου, ώστε να επιλύσει με νόμιμο τρόπο το ζήτημα των Τσάμηδων. Σε λίγες ημέρες, μετά από την αρχική έρευνα, θα αποφασίσει ποια θα είναι τα βήματα, που πρέπει να ακολουθήσουμε. Να καταφύγουμε, δηλαδή, στα Δικαστήρια και τι πρέπει να απαιτήσουμε.

Δεν επιδιώκουμε μόνον την επιστροφή των περιουσιακών στοιχείων, αλλά να καθοριστεί τι ακριβώς συνέβη στο τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου: τη γενοκτονία, δηλαδή, κατά των Αλβανών-Τσάμηδων και την επιστροφή όλων των δικαιωμάτων στον αλβανικό πληθυσμό από την Ελλάδα.

Δεν είναι τίποτε λιγότερο ή τίποτε περισσότερο από τα δικαιώματα που ζητάει η Ελληνική μειονότητα στην Αλβανία”. Η οριστική λύση του ζητήματος των Αλβανοτσάμηδων θα ερχόταν με την επιστροφή τους στις μητρικές εστίες. Μετά από μια βιβλική έξοδο, η ιστορία έχει δείξει ότι υπάρχει πάντα μια επιστροφή. Το Αλβανικό έθνος, όπως έχει δείξει η ιστορία, ανεξάρτητα από τις ιστορικές συνθήκες, ήταν ανέκαθεν κατανεμημένο σε διάφορες πολιτικές ενότητες.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η υλοποίηση των εθνικών στόχων είναι κοινή για όλους, ένας από αυτούς, ο οποίος υλοποιήθηκε, ήταν η ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ. Η ανεξαρτησία του Κοσσόβου είναι μια δεύτερη ιστορική στιγμή, η μεγαλύτερη μετά την ανεξαρτησία της Αλβανίας. Ένα ισχυρό αλβανικό έθνος θα αποτελούσε πανάκεια για όλες τις πληγές του. Και αυτές είναι: οι Αλβανοί στην πΓΔΜ, οι Αλβανοί στο σερβικό Πρέσεβο, στο Μαυροβούνιο και στην Τσαμουριά.

Αυτός ο αιώνας είναι ο αιώνας των Αλβανών και στο τέλος του θα είναι πολύ διαφορετικός, από ό, τι πριν από έναν αιώνα. Η στάση της κυβέρνησης Μπερίσα είναι μια στάση που πρέπει να έχει κάθε κυβέρνηση της Αλβανίας: να πιέζει συνεχώς, δηλαδή, για εποικοδομητική επίλυση του ζητήματος των Τσάμηδων, για την επίλυση του θέματος των Αλβανών της πΓΔΜ και για την επίλυση των ζητημάτων των Αλβανών μεταναστών, καθώς όλα αυτά αποτελούν εθνικά ζητήματα της Αλβανίας. Εμείς έχουμε καταφέρει σε πολύ λίγο χρόνο να ευαισθητοποιήσουμε τον Αλβανικό λαό και θα συνεχίσουμε να πράττουμε το ίδιο”.

ΣΤΟ ΣΟΤΣΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ


Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο «ΡΙΑ Νόβοστι», η Βυζαντινή Ορθόδοξη Εκκλησία που ανακαλύφθηκε από αρχαιολόγους στη διάρκεια κατασκευής ολυμπιακών εγκαταστάσεων στην κοιλάδα Imereti κοντά στο Σότσι όπου θα διεξαχθούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2014, θα διατηρηθεί και θα μετατραπεί σε μουσείο, δήλωσε ο συνεργάτης του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας της Ρωσικής ακαδημίας επιστημών Ρομάν Μιμοχόντ.

Μιλώντας στην αρχαιολογική διάσκεψη "Αρχαιολογικές έρευνες στη Ρωσία: νέα υλικά και ερμηνείες", ο επιστήμονας είπε ότι τα ερείπια της βυζαντινής εκκλησίας στην κοιλάδα Imereti ήταν γνωστά από τη δεκαετία του 1950, αλλά στη συνέχεια τα ίχνη τους χάθηκαν.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα θεωρήθηκε, ότι η εκκλησία έχει καταστραφεί κατά τη διάρκεια των εργασιών άρδευσης και κατασκευής στην περιοχή.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια διασωστικών αρχαιολογικών έργων που ξεκίνησαν σε σχέση με την κατασκευή των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, ο ναός ξαναβρέθηκε.

Η βυζαντινή χριστιανική εκκλησία πιθανολογείται ότι χτίστηκε τον 9ο η τον 10ο αιώνα.

Μέχρι τώρα οι επιστήμονες έχουν εξετάσει πλήρως τα ερείπια και βρήκαν μεταξύ άλλων, μια ευρύχωρη ταφή σε ένα από τα παρεκκλήσια του, καθώς και διάφορους άλλους τάφους που βρίσκονται στο ιερό και στα κεντρικά τμήματα του ναού.

Αρχικά είχε προβλεφθεί ότι οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις θα καλύπτουν όλη την κοιλάδα.

Ωστόσο, αργότερα επιτεύχθηκε μια συμφωνία σχετικά με τη διατήρηση του ναού.

"Καταφέραμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία. Αυτοί (η ηγεσία της εταιρίας "Olimpstroi" που είναι υπεύθυνη για τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις) κατάλαβαν την ανάγκη να διατηρηθεί αυτό το μνημείο. Λύσαμε το πρόβλημα της χρηματοδότησης, θα δημιουργηθεί ένα μουσείο εκεί», - πρόσθεσε κλείνοντας ο επιστήμονας.

ΠΡΟΣΟΧΗ ........ΚΑΙΕΙ


ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΟΜΟ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ,..... ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ ΑΛΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΟΛΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Α) ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Β) ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΠΡΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Γ) ΚΥΡΙΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΛΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΧΕΤΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΔΙΕΡΩΤΗΘΗ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΤΗΡΙΟ-ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΝΟΜΙΚΗ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΤΗΡΙΟ( ΥΠΑΤΙΑ)

Συγκεκριμένο σχέδιο ταραχών σε ολόκληρη την χώρα με αφορμή θάνατο ή θανάτους λαθρομεταναστών απεργών πείνας της οδού Υπατίας, έχει περιέλθει σε γνώση των αρχών ασφαλείας. Ταραχές οι οποίες θα επικεντρωθούν στο κέντρο της Αθήνας, αλλά θα επεκταθούν και σε άλλες πόλεις. Χθες λαθρομετανάστες και μέλη "επιτροπών υποστήριξης" κατέλαβαν τα πολιτικά γραφεία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλου και του υπουργού Δικαιοσύνης Χ.Καστανίδη στην Θεσσαλονίκη.

Το σχέδιο έχει τεθεί υπ'όψιν της πολιτιής ηγεσίας και εξ αυτού ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος πριν λίγο προέβη στην εξής δήλωση στην Βουλή: «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να οδηγηθούμε στο τραγικό σημείο της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να σηματοδοτήσει εξελίξεις, οι οποίες δεν βοηθούν σε τίποτε τη χώρα, την οικονομία και τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

«Εάν έχουμε έστω και ένα θάνατο πολύ φοβούμαι ότι θα έχουμε σπίθα μεγάλης αναστάτωσης στη χώρα ή θα εκληφθεί ως λαβίδα για να δημιουργηθούν θέματα», είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Κατατζαφέρης.

«Η θέση όλων μας είναι να βοηθήσουμε, δεν μπορεί όμως να εκβιάζεται μια χώρα», ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης. Επιπλέον, ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Ραγκούσης δέχθηκε καταγγελίες ότι κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν κατάφεραν να μπουν στο μέγαρο Υπατία για να εξετάσουν τους απεργούς πείνας της οδού Υπατίας, καθώς, όχι μόνο δεν τους επετράπη η είσοδος στο χώρο, αλλά και απωθήθηκαν βιαίως.

Οι καταγγελίες του κ. Ραγκούση, αλλά και δημοσιεύματα στον Τύπο προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Ελένη Ράικου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που θα αναλάβει εισαγγελέας Πρωτοδικών, ώστε να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και να εντοπιστεί αν προκύπτουν αξιόποινες πράξεις.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας είναι σε κατάσταση συναγερμού και προσπαθούν να συγκεντρώσουν τις περισσότερες δυνατές πληροφορίες για το εν εξελίξει σχέδιο ταραχών.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ....ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ


Η Περιφερειακή παράταξη «Θεσσαλών Δύναμη», αναγνωρίζοντας την καταλυτική σημασία ενός πανεθνικού κινήματος πολιτών για τη στήριξη των ελληνικών προϊόντων, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να ιδρύσει στη Θεσσαλία, ξεκινώντας από τη Μαγνησία, παραρτήματα της κίνησης «Κίνημα Πολιτών. Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε», στην οποία συμμετέχει το ...
σύνολο των αντιπροσωπευτικότερων συλλογικών φορέων της χώρας, εκτιμώντας ότι αποτελεί όχι μόνο εθνική ανάγκη, αλλά και πατριωτικό χρέος όλων μας να διαμορφώσουμε επειγόντως εθνική και περιφερειακή καταναλωτική συνείδηση με... όσες δυνάμεις διαθέτουμε.

Για το θέμα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 3 Μαρτίου στις 7:00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου.


Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν: Εργατικό Κέντρο Βόλου, ΑΔΕΔΥ, Επιμελητήριο Μαγνησίας, Ένωση Καταναλωτών Βόλου, Εμπορικός Σύλλογος Βόλου-Ν. Ιωνίας, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Βόλου-Ν. Ιωνίας, Δικηγορικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος, Σύνδεσμος Βιομηχάνων Θεσσαλίας, Ένωση Ξενοδόχων, Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Σύλλογος Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης .

ΨΕΜΑΤΑ.....

Tα ψέματα τελείωσαν...
Μενέλαος Γκίβαλος: Εθνικό έγκλημα εκ προμελέτης

Το παζλ του εθνικού εγκλήματος που έχει συντελεστεί εις βάρος της χώρας μας και του λαού μας ολοκληρώνεται με την ομολογία του ίδιου του Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος με την επίσημη δήλωσή του στο γαλλικό κανάλι Canal+ αποκαλύπτει ότι το ΕΓΚΛΗΜΑ αυτό είχε συντελεστεί από τον Έλληνα πρωθυπουργό ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ.

Αποδεικνύεται και επίσημα ότι δεν υπήρχε «περίστροφο» στο τραπέζι. Το «περίστροφο» το κρατούσε ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου και με αυτό «πυροβόλησε» την ελληνική κοινωνία, στέλνοντάς τη στα «κάτεργα» για δεκαετίες. Ο ίδιος διαδραμάτισε το ρόλο του πολιτικού διαμεσολαβητή, ψευδολογώντας αλλά και εμπαίζοντας και διασύροντας τον ελληνικό λαό, προκειμένου να εφαρμόσει το εκ προμελέτης έγκλημα το οποίο είχε προετοιμάσει πριν ακόμα και από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009.

Ολόκληρο σκηνικό είχε στηθεί πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού. Το Δεκέμβριο του 2009 ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του υπόσχονταν αυξήσεις μέχρι τους μισθούς των 2.000 ευρώ και επιδόματα στους αναξιοπαθούντες... Και την ίδια ώρα ο Γιώργος Παπανδρέου ικέτευε τον Στρος-Καν να μας αναλάβει «εργολαβικώς»... Κι αν τότε το ΔΝΤ είχε δεχτεί την αίτησή μας, θα είχαμε γιορτάσει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στη «φάτνη» του ΔΝΤ, χωρίς καν να το πάρουμε είδηση...

Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι την άνοιξη του 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου και το επιτελείο του, με την πλήρη συμπαράσταση των ΜΜΕ, έδωσαν μία πραγματική μάχη για να αποδεχτεί ο ελληνικός λαός την πατρωνία του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας. Αφού πρώτα διόγκωσαν με τις επιλογές τους το έλλειμμα για να το χρησιμοποιήσουν ως το βασικό τους επιχείρημα, επιδόθηκαν σε μια εκστρατεία διεθνούς ευτελισμού της χώρας, σε διακηρύξεις περί «Τιτανικού» και περί επερχόμενης χρεοκοπίας της χώρας. Τον Ιανουάριο του 2010 συνειδητά αρνήθηκαν να δανειστούν ποσόν της τάξεως των 40-50 δις ευρώ με συμφέρον –σε σχέση με το δάνειο του Μνημονίου– επιτόκιο, προκειμένου να περιέλθει η χώρα σε πιστωτική ασφυξία.

Κι αφού δημιούργησαν τα τραγικά αυτά αδιέξοδα, εμφάνισαν την «οικονομική και πολιτική δικτατορία» του Μνημονίου ως λύση «εθνικής σωτηρίας»...

Μετά την επίσημη δήλωση του Ντομινίκ Στρος-Καν αλλάζει ραγδαία το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας. Ακόμα και οι προσχηματικοί λόγοι, «το φύλλο συκής», που επικαλούνται εδώ και μήνες η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, κατέρρευσαν... Πρόκειται για μια κίνηση πλήρους απονομιμοποίη σης της κυβέρνησης, η οποία συντελείται από τα πιο επίσημα «χείλη»...

Γιατί όμως «καρφώνει» σήμερα τον Γιώργο Παπανδρέου ο διευθυντής του ΔΝΤ; Γιατί θεωρεί ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «μας τελείωσε», ότι έχουν αυτός και η κυβέρνησή του περατώσει το ρόλο τους που αφορούσε στη μόνιμη εγκατάσταση των δανειστών μας στην πατρίδα μας. Κρίνει, λοιπόν, ότι θα πρέπει να διαμορφωθεί ένα νέο κυβερνητικό «σχήμα», με ανανεωμένη την «προσδοκία» της κοινωνίας για μια «διέξοδο», να συγκροτηθεί μια νέα κυβέρνηση, που θα αναλάβει το ρόλο του «αχθοφόρου» του Μνημονίου και του χρέους, και η οποία θα μπορέσει να ξεπουλήσει τον εθνικό πλούτο, την εθνική περιουσία.

Χωρίς ιδεολογικο-πολιτική «φυσιογνωμία», χωρίς πολιτικούς στόχους, χωρίς κοινωνική στήριξη ή έστω και ανοχή, η κυβέρνηση μετατρέπεται σ’ ένα άδειο κέλυφος χωρίς περιεχόμενο, σ’ ένα «πουκάμισο αδειανό» που συντηρείται από τα ΜΜΕ και τα ακραία συμφέροντα της Αγοράς. Η πολιτική ανεπάρκεια της κυβέρνησης και των στελεχών της επιτείνεται, άλλωστε, εξαιτίας των αντιπαραθέσεων και των συγκρούσεων με τα κοινωνικά στρώματα και ιδιαιτέρως με τμήματα των μεσαίων στρωμάτων που συνιστούν την «κρίσιμη μάζα» για τις πολιτικές αλλαγές. Απόρροια αυτής της διαδικασίας είναι η κατάσταση αποδιάρθρωσης και διάλυσης που εμφανίζει σήμερα το κυβερνών κόμμα.

Η δήλωση του Ντομινίκ Στρος-Καν έρχεται να υπενθυμίσει στους άφρονες εντολοδόχους του συστήματος ότι ο νεοφιλελευθερισμός μοιάζει με τον Κρόνο που καταβροχθίζει τα «παιδιά» του, τους πολιτικούς - κυβερνητικούς υποτελείς του, αφού όμως πρώτα τους ευτελίσει και τους απαξιώσει.

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Επίκαιρα" στις 24/2/11




ΑΝΤΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ


ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΟΛΑ ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΕΩΣ ΕΔΩ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΑΤΑΓΕΣ

ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΕ Η ΧΩΡΑ ΚΑΛΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΕΜΕΙΣ;

Ακόμα μια δήλωση-σοκ για τον 'Ελληνα πολίτη από την Κομισιόν. Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή για τα επιδόματα ανεργίας ο επίτροπος 'Ολι Ρέν εξέφρασε εμμέσως τις αμφιβολίες του για το δικαίωμα των ανέργων-μισθωτών να παίρνουν επίδομα ανεργίας.

Συγκεκριμένα, η ΕΕ, αναφέρει ότι η παροχή του επιδόματος ανεργίας στους ανέργους θα παρέχεται μετά από έλεγχο των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων των ανέργων και προαναγγέλλει τη δραστική μείωση και άλλων κοινωνικών παροχών μετά από αξιολόγηση τους.

Πιο συγκεκριμένα, στην απάντησή του ο κ Ρεν επισημαίνεται ότι "για το 2012 το ποσό των περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ θα προκύψει από τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων και των εισοδημάτων βάσει των οποίων χορηγούνται επιδόματα ανεργίας και άλλα κοινωνικού χαρακτήρα επιδόματα που σχετίζονται με την ανεργία” και καταλήγει πως “θα πρέπει να σημειωθεί ότι το αναμενόμενο ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ θα μπορούσε να εξοικονομηθεί εάν βελτιωθεί ο μηχανισμός βάσει του οποίου πραγματοποιείται ο έλεγχος των περιουσιακών και εισοδηματικών στοιχείων ή με την καλύτερη στόχευση και την δικαιότερη επίδραση του συστήματος των κοινωνικών επιδομάτων”.

ΑΛΛΟ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ......ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ


Για μία ακόμα φορά, η δημόσια συζήτηση εκπίπτει στο κατώτερο...επίπεδο υποκρισίας και πολιτικαντισμού. Η υπόθεση είναι γνωστή. Με ύφος ανθυπάτων, οι εκπρόσωποι των δανειστών ανακοίνωσαν το χρονοδιάγραμμα εκποίησης δημόσιας περιουσίας με σκοπό την εξεύρεση 50 δις, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά χρέους. Υπό την πίεση του κύματος των αντιδράσεων, η κυβέρνηση εξέδωσε μεταμεσονύκτια επικριτική ανακοίνωση. Είναι προφανές ότι η επίκριση αφορούσε τον επικοινωνιακό χειρισμό και όχι την ουσία. Ο Γιώργος Παπανδρέου διαμαρτυρήθηκε στα αφεντικά των τριών όχι για το περιεχόμενο των δηλώσεών τους, αλλά για το γεγονός ότι με την ωμότητά τους του προκάλεσαν πολιτικό πρόβλημα και υπονόμευσαν το πρόγραμμα πριν αυτό καν δρομολογηθεί.

Η κυβέρνηση, άλλωστε, επιβεβαίωσε όλα όσα είπαν οι τρεις, ισχυριζόμενη ότι το επίμαχο πρόγραμμα είναι δικό της κι όχι εντολή της τρόικας. Η μόνη διαφορά είναι ότι η ελληνική πλευρά χρησιμοποιεί τον όρο αξιοποίηση και όχι πώληση δημόσιας περιουσίας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η διαφορά είναι μάλλον πλασματική. Η συμφωνία του Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τους τρεις, που είχε την έγκριση του πρωθυπουργού, αφορά εκποίηση και όχι γενικά κι αφηρημένα αξιοποίηση.

Στην πραγματικότητα, όλη αυτή η συζήτηση αποτελεί απόδειξη και ομολογία της αποτυχίας του Μνημονίου. Είναι προφανές σε όλους πια ότι η συνταγή δεν βγαίνει. Η παρατεταμένη ύφεση καθιστά πρακτικώς αδύνατη την εξυπηρέτηση του ολοένα και διογκούμενου χρέους. Αυτός είναι ο λόγος που ετέθη στο τραπέζι επισήμως η επιμήκυνση αποπληρωμής και ανεπισήμως κάποιου είδους «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων.

Η τρόικα είναι σαφής: Πριν το υπό ίδρυση ευρωπαϊκό ταμείο αγοράσει από τη δευτερογενή αγορά υποτιμημένα ελληνικά ομόλογα, η Ελλάδα πρέπει να αποδείξει ότι έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές της. Πιο συγκεκριμένα, πρέπει να δεσμευτεί ότι θα εκποιήσει τη δημόσια περιουσία για να συμμετάσχει στην εξαγορά ελληνικών ομολόγων. Η τρόικα πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση και για έναν πρόσθετο λόγο: Γνωρίζει άριστα ότι η μαζική εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου σε συνθήκες διεθνούς κρίσης αναπόφευκτα θα ρίξει κατακόρυφα τις τιμές. Αυτό όχι μόνο δεν την ενοχλεί, αλλά και θεωρεί ότι θα δημιουργήσει συνθήκες επιχειρηματικών ευκαιριών, οι οποίες με τη σειρά τους θα θέσουν την ελληνική οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά. Η τρόικα δεν έχει κρύψει ότι αντιλαμβάνεται την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας με όρους αφενός συρρίκνωσης των μισθών κι αφετέρου ξεπουλήματος των «ασημικών».

Το δίδυμο Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου έχει συμφωνήσει και στα δύο. Εάν για κάτι αξίζει να κατηγορήσουμε τους τρεις εκπροσώπους των δανειστών είναι για το προκλητικό ύφος τους και όχι για το περιεχόμενο των δηλώσεών τους. Μας είπαν με ωμό τρόπο αυτό που δεν τόλμησε ή δεν θέλησε να ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών. Για όσους είχαν αμφιβολίες, φρόντισε να τους προσγειώσει ανώμαλα την περασμένη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος μίλησε σαφώς για πώληση και μόνο πώληση.

Όλα αυτά είναι πολύ διαφορετικά από την επιβεβλημένη αξιοποίηση της δημόσιας περιου σίας, για την οποία γράφουμε και ξαναγράφουμε από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η κρίση δανεισμού. Δεν είναι άραγε διά παραλείψεως έγκλημα των διαδοχικών κυβερνήσεων το γεγονός, π.χ., ότι έχουν αφεθεί να ρημάζουν τα ολυμπιακά ακίνητα; Είναι σαφές ότι οι κυβερνήσεις όφειλαν προ πολλού να έχουν αξιοποιήσει όλες τις κατηγορίες δημόσιας περιουσίας. Έστω και καθυστερημένα, αυτό πρέπει να γίνει. Και, εάν γίνει σωστά, θα προσκομίσει σημαντικά έσοδα στο δημόσιο ταμείο.

Η αξιοποίηση δεν αποκλείει και την πώληση, αλλά η πώληση πρέπει να είναι η εξαίρεση κι όχι ο κανόνας. Εάν, π.χ., το Δημόσιο κατέχει ποσοστό σε μία επιχείρηση, η οποία δεν είναι στρατηγικής σημασίας, η πώληση σε λογική τιμή αυτού του ποσοστού είναι όχι μόνο θεμιτή, αλλά και ευκταία. Αξιοποίηση είναι η μακροχρόνια μίσθωση δημόσιων εκτάσεων στην ηπειρωτική ή νησιωτική Ελλάδα για τουριστική ή άλλη εκμετάλλευση. Εκποίηση είναι η μαζική πώλησή τους. Αξιοποίηση είναι πώληση ενός μικρού τμήματος του Ελληνικού για να κατασκευαστούν προνομιακές κατοικίες. Εκποίηση είναι η πώληση ολόκληρης της έκτασης.

Ακόμα κι αν εφαρμοστούν ταχύρυθμες διαδικασίες αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, είναι απίθανο τα επόμενα χρόνια να συγκεντρωθούν 50 δις. Προφανώς, τόσο η τρόικα όσο και η κυβέρνηση προσδοκούν να βρουν το γιγαντιαίο αυτό ποσό από τη μαζική εκποίηση όσων περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου μπορούν να εκποιηθούν. Όλα τα άλλα δεν είναι τίποτα άλλο από επικοινωνιακά τερτίπια.

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Επίκαιρα" στις 17/2/11

ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ...


ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΠΑΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ.....
ΚΥΡΙΟΙ έλληνες ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΕΣ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΤΟΥΜΕ VARDRASKA ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΣ ΤΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ......
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΟΓΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΟΥΝ


Ενώ ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτζ ανακοίνωνε ότι συντόμως θα γίνει νέος γύρος συνομιλιών για το θέμα του ονόματος της ΦΥΡΟΜ, στη γειτονική μας χώρα τα πάντα φαίνονται περιπεπλεγμένα και ταραγμένα. Το κράτος των Σκοπίων έχει καταφέρει να έχει τεταμένες σχέσεις με όλες τις χώρες της περιοχής, ενώ οι εσωτερικές συγκρούσεις εγκυμονούν απρόβλεπτους κινδύνους. Θυμίζω ότι έχει ανακοινωθεί για τον Απρίλιο απογραφή πληθυσμού, η οποία κινδυνεύει να αναβληθεί λόγω εκλογών.


Τα εσωτερικά μέτωπα είναι δύο. Το πολιτικό ρήγμα μεταξύ του κυβερνώντος ΒΜΡΟ και της Σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης και το εθνοτικό μεταξύ Σλάβων (ψευδομακεδόνων) και Αλβανών. Φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας της Αχρίδας, με την οποία οι Αλβανοί (30% του πληθυσμού) σταμάτησαν την ένοπλη εξέγερσή τους. Έκτοτε έχουν ανακηρύξει στις δυτικές επαρχίες ένα κράτος εν κράτει, την ημιαυτόνομη Δημοκρατία της Ιλλυρίδας, στην οποία κυματίζει μόνο η αλβανική σημαία και δεν τολμά να εισέλθει Σλάβος αστυνομικός. Οι Αλβανοί μετέχουν πάντα με ένα από τα τρία κόμματά τους σε συγκυβέρνηση με ένα από τα σλαβικά κόμματα, αλλά αυτό δεν τους αρκεί. Ζητούν πλήρη ισότητα στη Βουλή, στην κυβέρνηση, στη γλώσσα, στην εκπαίδευση και αλλού. Το παράδειγμα των ομοεθνών τους του Κοσσόβου, που αναγνωρίσθηκαν ως ανεξάρτητο κράτος από πολλές χώρες, τους ελκύει όλο και περισσότερο. Αν οι Σλάβοι δεν κάνουν κι άλλες υποχωρήσεις δεν αποκλείεται οι αλβανικές επαρχίες να αποσχισθούν και να ενωθούν με το Κόσσοβο στο πλαίσιο της Μεγάλης ή -όπως τώρα λέγεται –Φυσικής Αλβανίας.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των Ορθοδόξων Χριστιανών Σλάβων και των Μουσουλμάνων Αλβανών ξεσπούν με διάφορες αφορμές. Άλλοτε σε μικτά σχολεία όπου οι μεν δεν δέχονται να κάνουν μάθημα μαζί με τους δε. Και άλλοτε με αφορμή μνημεία και ναούς. Στα μέσα Φεβρουαρίου η κυβέρνηση του Νίκολας Γκρούεφσκι προσπάθησε να κτίσει μία Ορθόδοξη Εκκλησία μέσα στο παλιό κάστρο των Σκοπίων. Οι Αλβανοί αντέδρασαν με δυναμικό τρόπο για να μη φαίνεται στο ιστορικότερο σημείο της πόλεως η επικράτηση των Ορθοδόξων επί των Μουσουλμάνων. Τα επεισόδια ήσαν αιματηρά.

Πέραν του μετώπου με τους Αλβανούς εντός και εκτός ΦΥΡΟΜ οι αρχές των Σκοπίων έχουν προβλήματα με πολλές άλλες χώρες. Η Τουρκία συγκεκριμένα δια στόματος του ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου διαμαρτυρήθηκε για την κατασκευή της εκκλησίας που προαναφέραμε με τη δικαιολογία ότι το κάστρο είναι Οθωμανικό μνημείο και «η Τουρκία ενδιαφέρεται για τη διαφύλαξη της Οθωμανικής κληρονομιάς σε όλη τη Βαλκανική Χερσόνησο»!

Με τη Σερβία τα προβλήματα είναι κυρίως εκκλησιαστικά. Η κρατική «Ορθόδοξη Εκκλησία της Μακεδονίας» αποσχίσθηκε αντικανονικά το 1967 από το Σερβικό Πατριαρχείο και θεωρείται σχισματική από όλους τους Ορθοδόξους. Η Σερβική Εκκλησία έχει εκλέξει ως νόμιμο Αρχιεπίσκοπο για το ένα εκατομμύριο Ορθοδόξων της ΦΥΡΟΜ τον ελληνομαθή Ιωάννη ως Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος και Σκοπίων. Οι αρχές της χώρας δεν τον αναγνωρίζουν και κατά καιρούς τον φυλακίζουν ή τον εκδιώκουν με ανυπόστατες κατηγορίες.

Με τη Βουλγαρία παραμένει ανοικτό το ζήτημα της εθνικής ταυτότητας. Το 1991 η Βουλγαρία αναγνώρισε κράτος «Μακεδονίας», αλλά όχι γλώσσας και εθνότητα. Η Σόφια επισήμως θεωρεί ότι οι λεγόμενοι «Μακεδόνες» είναι Βούλγαροι και τους κατηγορεί για κλοπή συμβόλων και ιστορικών προσωπικοτήτων. Προ έτους ο τότε Υπουργός Αποδήμων Βουλγάρων Ντιμιτρόφ είχε μιλήσει για ανύπαρκτο μακεδονικό έθνος, ενώ προ ενός μηνός δεκάδες Βούλγαροι διανοούμενοι κατηγόρησαν γραπτώς τα Σκόπια ότι κλέβουν την ιστορία και τα εθνικά σύμβολα του Βουλγαρικού λαού.

Με τη Ρουμανία προέκυψε πρόβλημα μόλις προ ολίγων ημερών. Κατά την επίσκεψη του Σκοπιανού ΥΠΕΞ Αντόνιο Μιλόσοσκι στο Βουκουρέστι ο Ρουμάνος ομόλογός του Τεοντόρ Μπακόνσκι τού ζήτησε να καταγραφούν στην απογραφή ως Ρουμάνοι οι Βλάχοι της ΦΥΡΟΜ, των οποίων τον αριθμό ανέβασε σε 150000. Πρόκειται για τους Βλαχόφωνους Έλληνες ή Ελληνόβλαχους, οι οποίοι αποτελούν τη συνέχεια ιστορικών ελληνικών κοινοτήτων στη νότια ζώνη της ΦΥΡΟΜ και στη Βόρειο Ήπειρο. Η Ρουμανία μοιράζει εκατοντάδες υποτροφίες κάθε χρόνο στους Βλάχους των Σκοπίων και προωθεί τη δημιουργία μειονότητας. Η Δημοκρατική Ένωση των Βλάχων του Νίκολα Μπάμποσκι αντιθέτως υποστηρίζει τις στενότερες σχέσεις των Βλάχων με την Ελλάδα και τους υπολογίζει σε 60000.

Ενόψει και της απογραφής των εθνικών και θρησκευτικών κοινοτήτων στη ΦΥΡΟΜ, είτε γίνει τον Απρίλιο είτε αργότερα λόγω εκλογών, καλό θα ήταν να ασχοληθεί και η ελληνική κυβέρνηση σοβαρότερα με την αναζήτηση και καταγραφή της ελληνικής μειονότητας στα Σκόπια. Άλλοι βλαχόφωνοι, άλλοι ελληνόφωνοι, πάντως είναι πολλοί και καταπιεσμένοι επί δεκαετίες. Ο Κίρο Γκλιγκόροφ, τότε Πρόεδρος της ΦΥΡΟΜ, είχε παραδεχθεί το 1993 σε τσεχική εφημερίδα ότι υπάρχουν 100000 Έλληνες στο κράτος του. Αντί να ασχολούμαστε με αυτούς ανεχόμαστε τα Σκόπια να μιλούν για ανύπαρκτες μειονότητες στη Βόρειο Ελλάδα.

Επανερχόμενοι στα ανοικτά μέτωπα των Σκοπίων καταλήγουμε στην Ελλάδα. Από τη στιγμή που η υποχωρητική γραμμή μας και η οικονομική μας διπλωματία απλώς αποθράσυναν τους σκοπιανούς, απορώ γιατί εμμένουμε στη σύνθετη ονομασία. Είναι καιρός να επανέλθουμε στην παλιά κόκκινη γραμμή του 1992. Ουδεμία χρήση του όρου Μακεδονία είτε ως συνθέτου είτε ως παραγώγου. Όταν η ΦΥΡΟΜ έχει ανοικτά εξωτερικά και εσωτερικά μέτωπα εμείς πρέπει να πιέζουμε, όχι να υποχωρούμε. Η Ιστορία της Μακεδονίας το απαιτεί.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More