ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ......ΤΕΛΟΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΟΥΝΤΕΣ ΤΟΙΧΟΙ


"Τα πτυχία copies κτώνται"
(Σε τοίχο στην περιοχή Γκύζη)

"Δεν υπάρχουν παθητικοί καπνιστές,
μόνο αντιπαθητικοί αντικαπνιστές"
(Τ.Ε.Ι., Αθήνας)

"Το Lifestyle είναι μαγικό,
από μηδενικό σε κάνει νούμερο"
(Γκάζι, Αθήνα)


"Θεσσαλονίκη, η μόνη πόλη που γράφεται με δύο Σίγμα και
προφέρεται με δύο Λάμδα"
(Μύλος, Θεσσαλονίκη)

"Διατηρείτε την Αθήνα καθαρή.
Πετάτε τα σκουπίδια σας στον Πειραιά"
(Μεταξουργείο, Αθήνα)

"Ο Χριστός πέθανε, ο Αινστάιν πέθανε,
και Εγώ δεν αισθάνομαι καλά τελευταία"
(Αν club, Αθήνα)

"Συμμετέχω, Συμμετέχεις, Συμμετέχει, Συμμετέχουμε, Συμμετέχετε,
Αποφασίζουν"
(οδός Σινώπης, Αθήνα)

"Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, !
εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
(λεωφόρος Αλεξάνδρας , Αθήνα)

"Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω καταπληκτική μόρφωση"
(οδός Μπενάκη, Αθήνα)

"Η χώρα καταστρέφεται από την αδιαφορία,
αλλά τι με νοιάζει εμένα;"
(λόφος Στρέφη, Αθήνα)

"Θέλω να γίνω αυτό που ήμουν τότε
που ήθελα να γίνω αυτό που είμαι τώρα"
(πλατεία Εξαρχείων, Αθήνα)

"Οι τοίχοι έχουν αυτιά και τα αυτιά μας τοίχους"
(Ψυρρής, Αθήνα)

"Έγχρωμη TV, Ασπρόμαυρη Ζωή"
(οδός Στουρνάρα, Αθήνα)

"Μην τα περιμένετε όλα από την Αστυνομία.
Χτυπηθείτε μόνοι σας"
(Παπασωτηρίου, οδός Στουρνάρα, Αθήνα)

ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΓΙΑ


«Κλείνουν» οι πόρτες για τους ανέργους. Οι μακροχρόνια άνεργοι, αυτοί δηλαδή που αδυνατούν να βρουν εργασία πάνω από 12 μήνες, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Στο τελευταίο τρίμηνο του 2010 έφτασαν τα 340.000 άτομα. Πλέον ο ένας στους δύο ανέργους είναι μακροχρόνια άνεργος. Η δυσμενής αυτή εξέλιξη στην αγορά εργασίας είναι απόρροια της βαθιάς ύφεσης που έφτασε, στο ίδιο διάστημα, στο 6,6%.

Πιο αναλυτικά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του περσινού έτους η ανεργία έκανε νέο άλμα φτάνοντας στο 14,2%, που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ 13 ετών (η βάση στατιστικών δεδομένων ξεκινά από το 1998), και ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 712.065 άτομα.
Στους νέους έως 29 ετών το ποσοστό ανεργίας διαμορφώνεται στο 28%.
Από το σύνολο των ανέργων, το 88,4% αναζητά εργασία ως μισθωτός με πλήρη απασχόληση. Από αυτούς το 52,8% αναζητά αποκλειστικά πλήρη απασχόληση, ενώ το 38,4% αναζητά πλήρη αλλά στην ανάγκη είναι διατεθειμένο να εργαστεί και με μερική απασχόληση.
Ενα ποσοστό ανέργων (7,4%) απέρριψε, κατά τη διάρκεια του τετάρτου τριμήνου του 2010, κάποια πρόταση ανάληψης εργασίας για διάφορους λόγους, κυρίως επειδή:
α) δεν εξυπηρετούσε ο τόπος εργασίας (27,1%),
β) δεν ήταν ικανοποιητικές οι αποδοχές (22,0%),
γ) δεν εξυπηρετούσε το ωράριο (15,2%).
Το ποσοστό των «νέων ανέργων», δηλαδή όσων εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση, ανέρχεται στο 23,5% του συνόλου των ανέργων, ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι αποτελούν αντίστοιχα το 47,7%.
Το ποσοστό ανεργίας των ατόμων με ξένη υπηκοότητα είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων υπηκόων (17,0% έναντι 13,9%). Σε επίπεδο περιφέρειας, το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στις Ιόνιους Νήσους με 18,1% και στη Δυτική Μακεδονία με 17,4%. Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στην Πελοπόννησο με 10,7% και στο Βόρειο Αιγαίο με 10,5%.
Αυξήθηκαν 11,63% τον Φεβρουάριο
692.496 οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ
Τα 692.496 άτομα έφτασαν τον Φεβρουάριο οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ άνεργοι, καταγράφοντας αύξηση κατά 11,63% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι (ενώ διατηρούνται σχεδόν στα ίδια επίπεδα με τον Ιανουάριο). Νέα «πτώση» σημειώθηκε στις προσλήψεις, οι οποίες μειώθηκαν κατά 20,07% (δηλαδή κατά 57.181 άτομα) σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι και κατά 7,91% συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2011.
Παράλληλα, με βάση τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, τον Φεβρουάριο καταγράφονται 21.475 καταγγελίες σύμβασης αορίστου χρόνου (μείωση κατά 9.006 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα), 17.303 λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου και 17.577 οικειοθελείς αποχωρήσεις (μείωση κατά 22,26% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα).
Το σύνολο των καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου και των λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου έφτασαν τον Φεβρουάριο τις 38.777.
Το μέγεθος αυτό είναι αυξημένο κατά 2,98% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, αλλά μειωμένο κατά 30,77% (δηλαδή κατά 56.011 άτομα) σε σχέση με τον Ιανουάριο της φετινής χρονιάς.
Τέλος, το σύνολο των εγγεγραμμένων ατόμων που δήλωσαν ότι δεν αναζητούν εργασία, ανήλθε τον Φεβρουάριο σε 146.144 άτομα.
Κώστας Τσαχάκης, ΕΘΝΟΣ

ΟΛΑ ΥΠΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ


Νέα ερωτηματικά για το περιεχόμενο των ελληνοτουρκικών επαφών και το πραγματικό αντικείμενο των διερευνητικών επαφών προκαλούν νέες δηλώσεις, αυτή τη φορά από τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, υπουργό επικρατείας Μπουλέντ Αρίντς, που έκανε λόγο για διαπραγμάτευση ακόμη και «νησιών του Αιγαίου».

Ο κ. Αρίντς, κορυφαίο στέλεχος της τουρκικής κυβέρνησης, αναλύοντας χθες στην.....
Κωνσταντινούπολη την τουρκική εξωτερική πολιτική αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις λέγοντας ότι οι δύο χώρες έφθασαν στο χείλος του πολέμου στο παρελθόν και συνεχίζουν να έχουν πολλά προβλήματα σήμερα, αλλά υπάρχει πρόοδος για την επίλυση όλων των προβλημάτων....»»»

«Διαπραγματευόμαστε νησιά του Αιγαίου, χωρικά ύδατα, τη ζώνη FIR, σε πνεύμα γειτονικό και φιλικό» δήλωσε ο κ. Αρίντς, σύμφωνα με το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού, στην έναρξη των εργασιών του διεθνούς συνεδρίου «Σύνοδος των Ηγετών της Αλλαγής», που άρχισε χθες τις εργασίες του στην Κωνσταντινούπολη.

ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ


O Δρ. Ρίτσαρντ Χούβερ, διακεκριμένος αστροβιολόγος του Κέντρου Διαστημικής Πτήσης Marshall της NASA, δήλωσε πως εντόπισε απολιθώματα στο εσωτερικό τριών μετεωριτών, οι οποίοι ονομάζονται "ανθρακούχοι χονδρίτες CI1"....

Όπως ισχυρίζεται, μόνο εννέα μετεωρίτες της συγκεκριμένης κατηγορίας έχουν βρεθεί στη Γη και όλοι τους περιέχουν οργανικές ενώσεις.
Ο Χούβερ ήταν αυτός που φέρεται να εντόπισε τους εξωγηϊνους μικροοργανισμούς, σε μετεωρίτη από τον Άρη, όπως είχε ανακοινώσει -πρόσφατα- η ΝΑSA.
Ο Ρούντι Σάιλντ, ερευνητής του Κέντρου Αστροφυσικής Harvard-Smithsonian, δήλωσε ότι ο Δρ. Χούβερ είναι «έγκριτος επιστήμονας και αστροβιολόγος με αναγνωρισμένου κύρους προσφορά στη NASA», θέλοντας -προφανώς- να προλάβει ενδεχόμενες αντιδράσεις από την επιστημομική κοινότητα.

Ο ίδιος, πάντως, εμφανίζεται βέβαιος ότι πρόκειται για απολιθώματα ζωντανών οργανισμών, και όχι για μη βιογενείς σχηματισμούς.
Στο συμπέρασμα, που κατέληξε ήταν ότι θα μπορούσε να αλλάξει την εικόνα του ανθρώπου για το Σύμπαν:
"Τα ευρήματα αντιστοιχούν στα υπολείμματα εξωγήινων μορφών ζωής, οι οποίοι αναπτύχθηκαν σε μετεωρίτες, όταν περιείχαν υγρό νερό".

ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ


Προς τον Πρόεδρο της Βουλής και τις επιτροπές Κοινωνικών Υποθέσεων & Ισότητας
Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε, Αξιότιμοι Κύριοι, Η ελληνική κοινωνία βιώνει τις ραγδαίες επιπτώσεις της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης. Το μαρτύριο της κοινωνικής ανασφάλειας και της αβεβαιότητας πυροδοτεί την κοινωνική αποσταθεροποίηση. Η κοινωνική πραγματικότητα της νέας φτώχειας συνθέτει ένα μελαγχολικό περιβάλλον που απειλεί με παραίτηση ιδιαίτερα εκείνους που χειμάζονται από τις επιπτώσεις αυτής της κρίσης. Η απελπισία, η απόγνωση, ο θυμός, η οργή... ...συσσωρεύουν κοινωνική πυρίτιδα στα ύφαλα του κοινωνικού συστήματος με συνέπεια να μην απειλείται μόνο η κοινωνική συνοχή αλλά και η ίδια η κοινωνική γαλήνη ακόμα και από ένα απρόοπτο γεγονός. Το ελληνικό Κοινοβούλιο ως θεματοφύλακας του δημόσιου συμφέροντος και ως αποδέκτης της κοινωνικής αγωνίας μπορεί και πρέπει να ασχοληθεί με το ενδημικό φαινόμενο της νέας φτώχειας, αναδεικνύοντας με το δικό του τρόπο εφικτά μέτρα που μπορούν να το αναχαιτίσουν ή να το περιορίσουν. Η πρόληψη της ακραίας φτώχειας καθίσταται εκ των ουκ άνευ πρώτη προτεραιότητα. Με κοινωνικά δίκαιες ιεραρχήσεις και προτεραιότητες, είναι βέβαιο ότι ακόμα και από το υστέρημα μιας κοινωνίας μπορούν να βρεθούν πόροι ώστε η κοινωνία να βγει ακέραιη από τη δύνη αυτής της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Πολύ περισσότερο όταν ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης θέτουν σε αμφισβήτηση το αξιόπιστο της δίκαιης κατανομής των βαρών. Κύριε Πρόεδρε, Προτείνουμε την οργάνωση Ημερίδας από τις Επιτροπές Κοινωνικών Υποθέσεων και Ισότητας με θέμα «Νέα Φτώχεια & αναζήτηση δυνατοτήτων για την καθιέρωση ενός ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος». Οι Βουλευτές Θεοδωρίδης Ηλίας Κουρουμπλής Παναγιώτης Στασινός Παύλος Παπαγεωργίου Θανάσης Παπαδόπουλος Θανάσης Γιαννακοπούλου Νάντια Μίχου Μαρία Τσιρώνης Δημήτριος Γιαννακά Σοφία Μακρυπίδης Ανδρέας Καϊλή Εύα Μαγκούφης Χρήστος Θεοχάρη Μαρία Βούρος Γιάννης Εμινίδης Σάββας Φαρμάκη-Γκέκη Κατερίνα Χατζηοσμάν Αχμέτ Τσιαούση Ελένη Μόσιαλος Ηλίας Τσώνης Νίκος Μερεντίτη Αθανασία Παντούλας Μιχάλης Παπαθανάση Αφροδίτη Σκραφνάκη Μαρία Ζωίδης Νικόλαος Χαντάβας Αθανάσιος Κεδίκογλου Συμεών

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ


ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΡΩΤΑΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΙΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΠΠΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ.
ΤΩΡΑ ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΑΠΠΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ Ο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΝΕΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΣΙΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Έντονες αντιδράσεις υπάρχουν στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας για την έξωση που έκανε η τοπική εκκλησία σε χήρα - μητέρα πέντε παιδιών και καθαρίστρια στο επάγγελμα προκειμένου να φιλοξενηθεί στο συγκεκριμένο κτίριο η «Τράπεζα Τροφίμων».

Σύμφωνα με όσα λέγονται, το.....
συγκεκριμένο σπίτι είχε παραχωρήσει στην οικογένεια γιατρός από την περιοχή, γνωστός για την φιλανθρωπική του δράση και το θεάρεστο έργο του. Όμως ο συγκεκριμένος επιστήμονας δώρισε το κτίριο στην Εκκλησία και τον περασμένο Δεκέμβριο το ακίνητο περιήλθε στην κυριότητά της. Η γυναίκα στην αρχή πίστεψε πως θα μπορέσει να συνεχίσει να μένει στο σπίτι, όμως κατά τις καταγγελίες των περιοίκων, ο ιερέας της περιοχής είχε διαφορετική άποψη.

Επικοινώνησε μαζί της, της εξήγησε πως θα έπρεπε να φύγει από το σπίτι και μάλιστα μέσα σε χρονικό διάστημα δύο μηνών, αφού το κτίριο θα χρησιμοποιείτο για τις ανάγκες στέγασης της Τράπεζας Τροφίμων. Μάλιστα σύμφωνα με όσα μας είπε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος το κληροδότημα περιγράφει σαφώς πως στο συγκεκριμένο κτίριο θα στεγαστεί η συγκεκριμένη φιλανθρωπική δραστηριότητα της εκκλησίας.

Από την άλλη, όμως, όσοι γνωρίζουν την συγκεκριμένη γυναίκα δηλώνουν πως θα έπρεπε η τοπική εκκλησία να είχε μεριμνήσει για την αποκατάστασή της.

«Είναι φτωχή, έχει πέντε παιδιά, και τώρα φιλοξενείται στο σπίτι της κουνιάδας της. Ένα μεροκάματο βγάζει και αυτό όχι πάντα. Μεγάλωσε μόνη τα παιδιά της και αυτό θα έπρεπε να το σκεφθούν σοβαρά πριν την πετάξουν έξω» δήλωσε στον «Κόσμο» μία γειτόνισσά της.

Το περιστατικό ήδη απασχολεί τις τοπικές αρχές. Μάλιστα ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας θα ενημερώσει και τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, ώστε να βρεθεί μία λύση για τη χήρα που μέχρι σήμερα διέμενε στο συγκεκριμένο σπίτι.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More