ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ



Την Deutche Bank AG της Μέρκελ και του Άκερμαν έβαλε η ελληνική κυβέρνηση ως σύμβουλό της για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών! Με έγγραφο που αποκαλύπτεται αποφασίζεται ότι η ανάθεση στηνDeutche Bank AG, με έδρα το Λονδίνο, της παροχής υπηρεσιών συμβούλου του Υπουργείου Οικονομικών με αντικείμενο την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών Τραπεζών.


Απ’ ότι γνωρίζουμε πρόκειται για πρόταση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ηλία Πλασκοβίτη. Τώρα πώς αποφασίσθηκε να γίνει η συγκεκριμένη πρόταση, από ποιους και γιατί στο Λονδίνο, ο Θεός και η ψυχή τους.

Η Deutche Bank AG θα παρέχει χρηματοοικονομικές συμβουλές και βοήθεια, η οποία μπορεί ενδεχομένως να περιλαμβάνει συμβουλές και βοήθεια για την διάρθρωση, τον προγραμματισμό και την συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις. Η Deutche BankAG θα πληρωθεί με 36.900 ευρώ, αλλά το ενδιαφέρον είναι η εκ των έσω γνώση της κατάστασης των τραπεζών και της ελληνικής οικονομίας που θα αποκομίσει καθώς

-θα διατυπώνει και θα αναλύει τις ενδεχόμενες τραπεζικές δομές ανακεφαλαιοποίησης για την προετοιμασία εκθέσεων σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχουν οι διάφορες δομές ανακεφαλαιοποίησης και οι άλλες παράμετροι που σχετίζονται με την οικονομική θέση της Ελλάδας.

-θα προβαίνει σε συστάσεις στο Υπουργείο Οικονομικών για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των σχεδίων ανακεφαλαιοποίησης.

-θα συνεργάζεται με το Υπουργείο Οικονομικών, το Γραφείο του Πρωθυπουργού, την Τράπεζα της Ελλάδας, την Τρόικα, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΒΡΟΧΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ


Στην Αμερική απαγορεύεται να συλλέγεται το νερό της βροχής, που θεωρείται μεταβατικό ύδωρ και καταλήγει στον υδροφόρο ορίζοντα και ως εκ τούτου, θα πρέπει να πληρώσεις στο κράτος για να το χρησιμοποιήσεις και κυρίως για να το πιεις.

Έτσι όποιος συλλέγει σε κουβά, βαρέλι, ή δεξαμενή το βρόχινο νερό είναι εγκληματίας.Αν δε μας πιστεύετε δείτε το βίντεο. Οσο για τη χώρα μας είναι αργά να ανησυχήσετε τα πράγματα είναι ήδη δρομολογημένα.Δείτε την παρακάτω ανακοίνωση:

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι υπεγράφη από τους συναρμόδιους Υπουργούς και εστάλη προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο, η τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 150559/10-6-2011, που αφορά τις διαδικασίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού.

Η ΚΥΑ που αποτελεί αποτέλεσμα συνεργασίας των υπηρεσιών των ΥΠΑΑΤ και ΥΠΕΚΑ έχει ως στόχο την απαλλαγή του αγρότη – κατόχου γεώτρησης από οποιοδήποτε κόστος και την απλούστευση των διαδικασιών χορήγησης αδειών.


H καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών για την έκδοση άδειας χρήσης νερού είναι η 16η Ιουνίου 2012.

Η εν λόγω ΚΥΑ έχει υπογραφεί από τους συναρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πολιτισμού και Τουρισμού.Δηλαδή σύμφωνα με την ΚΥΑ 150559, ΦΕΚ 1440 της 16-6-2011, όλα τα άτομα και οι επιχειρήσεις που κάνουν χρήση νερού για οποιοδήποτε λόγο, θα πρέπει να καταθέσουν δικαιολογητικά για να πάρουν άδεια για υφιστάμενη χρήση νερού.



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ


Φαίνετε ότι ώς Έλληνες πολιτικοί όπου καί νά είμαστε έχουμε τίς ίδιες αντιλήψεις γία τήν οικονομία.

'Ενα ελληνικό χωριό στήν Ουγγαρία είναι υπερχρεωμένο.

Πρόκειται για το χωριό Μπελογιάννης όπου αρμόζει η λαϊκή ρήση που λέμε στην Ελλάδα «Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα»!

Στο συγκεκριμένο χωριό κατοικούν Έλληνες μετανάστες από το 1950. Ωστόσο, το χωριό «Μπελογιάννης» έχει γίνει γνωστό σε όλη την Ουγγαρία, καθώς ο Τύπος έχει σχολιάσει αρνητικά αρκετές φορές την κατάσταση που επικρατεί. Μάλιστα, σε δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι Έλληνες έφεραν τα έθιμά τους στο χωριό, αφού ο Δήμος έχει χρέος 61 εκατομμύρια ουγγρικά φιορίνια (περίπου 200.000 ευρώ)!

Και το καλύτερο από όλα; Οι δύο Έλληνες δήμαρχοι πετούν την μπάλα ο ένας στον άλλο για το ποιος ευθύνεται για τα χρέη.

ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ


Η κυβέρνηση δεν έχει χρήματα να πληρώσει για μισθούς και συντάξεις για αυτό θα καταφύγει σε δανεισμό. Δεν υπάρχουν χρήματα φέτος για δρόμους ή άλλα έργα υποδομής στο εσωτερικό της χώρας», γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα.

«Αν η κυβέρνηση δεν λάμβανε την πίστωση από την Deutsch Bank, σε τρεις ημέρες θα είχε χρεοκοπήσει, γιατί δεν θα είχε χρήματα για μισθούς και συντάξεις, το δάνειο αυτό ήταν η τελευταία ελπίδα της κυβέρνησης, ωστόσο δεν παραιτείται από το έργο «Σκόπια 2014», ισχυρίζονται ειδικοί, καλά ενημερωμένοι για την κατάσταση στη χώρα.


Ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης ικανοποιείται προς το παρόν από τους φόρους και τα πρόστιμα των πολιτών και τα ποσά αυτά παραμένουν σε ‘σκιερό μέρος’ για να δαπανηθούν στα γλυπτά και στις εταιρείες διαφήμισης, που προωθούν το έργο «Σκόπια 2014», μέσω των φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η κατάσταση με το αυξανόμενο χρέος της χώρας στο εξωτερικό, γίνεται δραματική και είναι θέμα χρόνου και η χώρα μας να ακολουθήσει την τύχη της Ελλάδας.

Υπάρχει όμως μια διαφορά, ότι εμείς δεν είμαστε όπως οι Έλληνες στην ευρωζώνη και δεν θα μας ‘σώσει’ κανείς.

«Το χρέος της χώρα μας στο διάστημα 2006-2012 αυξήθηκε δραματικά. Από το 47,6 τοις εκατό του ΑΕΠ, που ήταν το χρέος το 2006, σήμερα, το 2012, έχει φθάσει το 67 τοις εκατό του ΑΕΠ.

Η εικόνα δεν είναι τόσο ωραία, όσο για τους λάτρεις των δανείων που δαπανούν τα χρήματα για «αναγέννηση» της χώρας, το 2015 και το 2016 θα πρέπει η τότε κυβέρνηση να αρχίσει να επιστρέφει μισό δισεκατομμύριο ετησίως.

Αν, δηλαδή, δεν βρούμε πολύτιμα μέταλλα στο υπέδαφός μας ή πετρέλαιο, πάμε για άμεση πτώχευση και στην καταστροφή της οικονομίας, γράφει το σλαβοσκοπιανό δημοσίευμα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ

Ο Σπύρος, μέσω ενός βίντεο, δίνει τη δική του θεωρία για τον Έλληνα...


«Μου κλέβουν τα όνειρα και τους ξαναψηφίζω, μου κλέβουν τη ζωή και τους ξαναψηφίζω! Με φωνάζετε Έλληνα αλλά είμαι μ@λ@κ@ς» βροντοφωνάζει ο Σπύρος!

Δείτε το ακόλουθο βίντεο με την έκρηξη του Σπύρου…




Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ


Η διαδικτυακή πύλη euractiv.com σε δημοσίευμα με τίτλο «Ο Σουηδός Υπουργός Οικονομικών κάνει έκκληση για ανάληψη δράσης προκειμένου να αποφευχθεί η προσφυγή της Ισπανίας σε μηχανισμό διάσωσης» αναφέρει ότι όπως δήλωσε χθες ο Σουηδός Υπουργός Οικονομικών Άντερς Μποργκ στο Peterson Institute for International Economics στην Ουάσιγκτον «η Ευρώπη πρέπει να δράσει επειγόντως και να αντιμετωπίσει τα τραπεζικά προβλήματα της Ισπανίας, προτού αυτά επηρεάσουν την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη».
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η ικανότητα της Ισπανίας να αποφύγει την πανάκριβη διάσωση του τραπεζικού της συστήματος – το οποίο διέρχεται σοβαρή κρίση από το 2008 και μετά- αποτελεί παράγοντα κλειδί στις προσπάθειες της χώρας να κρατήσει το χρέος της υπό έλεγχο και να αποφύγει την προσφυγή σε μηχανισμό διάσωσης. «Αντίθετα, η αποτυχία της Μαδρίτης να προχωρήσει γρήγορα σε ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε πρόγραμμα διάσωσης, παρόλο που η σημερινή δημοσιονομική της κατάσταση είναι διαχειρίσιμη» τόνισε ο Borg. «Οι ισπανικές αρχές πρέπει να κινηθούν γρήγορα γιατί η αβεβαιότητα που βλέπουμε τώρα στα χρηματιστήρια και τις παγκόσμιες οικονομικές αγορές οφείλεται σε ένα βαθμό στην τραπεζική κρίση της Ισπανίας που κρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από την Ευρώπη» σημείωσε ο Σουηδός Υπουργός. Παράλληλα σε μία άλλη ομιλία στις ΗΠΑ, ένας κορυφαίος Γερμανός οικονομολόγος, ο Χανς Βάλτερ- Σιν (πρώην τραπεζίτης στην ΕΚΤ) δήλωσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται να φύγει από την ευρωζώνη προκειμένου να μπορέσει να ανοικοδομήσει την οικονομία της. Ειδικότερα δήλωσε ότι όσο εξακολουθεί να παραμένει στη ζώνη του ευρώ δεν θα μπορέσει να αποκτήσει ανταγωνιστική οικονομία ενώ και οι άλλες υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης θα αντιμετωπίσουν παρόμοιο πρόβλημα. «Προσωπικά πιστεύω ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία πιθανότητα να γίνει ανταγωνιστική όσο παραμένει στην ευρωζώνη. Εάν η Ελλάδα παραμείνει στην ευρωζώνη, θα έχει συνεχώς αυξανόμενη ανεργία. Εάν όμως αποχωρήσει, θα δει μία πολύ μεγάλη ανάκαμψη» τόνισε καθώς οι χαμηλότερες τιμές θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα. Τα ίδια προβλήματα, σημείωσε, θα παρουσιαστούν και στις άλλες υπερχρεωμένες χώρες. «Ό,τι και να λένε οι πολιτικοί, είναι αδύνατο να περικοπούν οι μισθοί και οι τιμές στον βαθμό που χρειάζεται. Η πολιτική δεν μπορεί να υπερβεί τους νόμους της οικονομίας».

ΓΑΒΡΙΕΛΑ ΟΥΣΑΚΟΒΑ: Η ΠΛΑΝΕΥΤΡΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ


Είναι η μοναδική πόρνη στην ιστορία του ελληνικού κράτους που πέρασε επισήμως την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου για να λάβει τιμητική διάκριση για τις υπηρεσίες της στη χώρα κατά της διάρκεια της Κατοχής. Με μια ταραχώδη ζωή και έναν τραγικό θάνατο, η Γαβριέλα Ουσάκοβα παραμένει μέχρι και σήμερα ένας αστικός θρύλος της Αθήνας.

Η “πλανεύτρα των Αθηνών” όπως την αποκαλούσαν, μπορεί να ήταν διάσημη για τα κάλλη της στον αντρικό πληθυσμό της περιοχής, έγινε όμως κυρίως γνωστή για το ήθος, τον χαρακτήρα και το φιλανθρωπικό της έργο, στοιχεία που έκαναν τους γείτονές της να τη λατρέψουν μέχρι τέλους.

"Έγινα πόρνη επειδή έτσι γεννήθηκα”. Αυτή η φράση της αναγράφεται στον υπότιτλο της αυτοβιογραφίας της, αλλά οι άνθρωποι που τη γνώριζαν καλά μιλούν για μία γυναίκα βαθιά θρησκευόμενη και απολύτως ανεξάρτητη, που βοήθησε πάρα πολλά παιδιά να πάνε σχολείο και πλήρωνε τα ιατρικά έξοδα των φτωχών γειτόνων της.

Σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της Κατοχής από τους Ναζί, ο οίκος ανοχής της Ουσάκοβα γνώρισε μέρες ευημερίας λόγω των συχνών επισκέψεων από στρατιώτες και διοικητές. Η θρυλική πόρνη εκμεταλλευόταν τις... στενές της επαφές με τις ναζιστικές αρχές και αποκάλυπτε τα μυστικά τους στα μέλη της Αντίστασης.

Άρθρο της εφημερίδας Έθνος το 1991 που αναφέρεται στα λόγια ενός άντρα ονόματι Μύρωνα Λουλάκη για την Ουσάκοβα: “Ο στρατηγός των Ναζί ερχόταν στον οίκο ανοχής και η γειτονιά πλημμύριζε Γερμανούς αξιωματούχους. Μόλις έφευγαν η Γαβριέλα έβγαινε από το σπίτι κρατώντας τσάντες γεμάτες τρόφιμα, τις οποίες άφηνε στις πόρτες των γειτόνων της”.

Η Γαβριέλα Ουσάκοβα γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου 1916 στη Ρωσία και ήρθε στην Ελλάδα το 1929 μαζί με την οικογένειά της. Ήταν μια γυναίκα μορφωμένη. Πήγε σε σχολή για νταντάδες, αποφοίτησε από το Γαλλικό Ινστιτούτο, έμαθε 5 διαφορετικές ξένες γλώσσες και έγινε δασκάλα Γαλλικών. Φαίνεται όμως ότι δεν ήταν αυτή η μοίρα της...

Μετά το τέλος της Κατοχής και την αποχώρηση των ναζιστικών στρατευμάτων από την Ελλάδα, η Ουσάκοβα είχε ήδη φτιάξει μια μικρή περιουσία. Συνέχισε ωστόσο να εργάζεται μέχρι το 1991, οπότε και βρήκε τραγικό θάνατο από στραγγαλισμό. Οι δράστες, μπήκαν στο σπίτι της σαν πελάτες και τη σκότωσαν χωρίς να αφήσουν κανένα ίχνος. Η αστυνομία δε μπόρεσε να τους συλλάβει ποτέ.

Η Γαβριέλα όμως ήταν ακόμα ζωντανή όταν ο Κώστας Καλδάρας έγραψε ένα τραγούδι γι αυτήν το 1988. Ακούστε το στο βίντεο που ακολουθεί!


ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ


Πονοκέφαλος, στρες, φούσκωμα: η λύση βρίσκεται στην κουζίνα σας

1. Μπανάνα κατά του στρες

Όταν νιώθετε το άγχος να σας παίρνει από κάτω, μια μέτρια μπανάνα
μπορεί να βοηθήσει καθώς βελτιώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και
παράλληλα προσφέρει το 30% της ημερίσιας ποσότητας Βιταμίνης Β6, η οποία
συμβάλλει στην παραγωγή σεροτονίνης (γνωστής και ως ορμόνη της
ευτυχίας).

2. Τόνος σε κονσέρβα για καλύτερη διάθεση

100 γραμμάτια τόνου σε κονσέρβα προσφέρει περίπου 800 mg ευεργετικών
Ωμέγα-3, που σύμφωνα με έρευνες βελτιώνουν τη διάθεση. Μάλιστα, τα
λιπαρά οξέα που περιέχουν κάποια ψάρια, θεωρούνται από την Αμερικανική
Εταιρεία Ψυχιατρικής σημαντικό κομμάτι στη θεραπεία κατά της κατάθλιψης.

3. Γαλοπούλα κατά της αϋπνίας

Μια μερίδα 100 γραμμαρίων περιέχει σχεδόν όλη την τριπτοφάνη που
χρειάζεται ο οργανισμός καθημερινά. Αυτό το πολύτιμο αμινοξύ, συμβάλλει
στην παραγωγή σεροτονίνης και μελατονίνης, των ορμονών που ρυθμίζουν τον
ύπνο.

4. Πατάτες για τον πονοκέφαλο

Μια μέτρια πατάτα περιέχει 37 γραμμάρια υδατανθράκων, που μπορούν να
αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά έναν ελαφρύ πονοκέφαλο, αυξάνοντας τα
επίπεδα της σεροτονίνης. Φροντίστε, όμως, να μην τη συνδυάσετε με
περισσότερα από 2 γραμμάτια λίπους και πρωτείνης.

5.Πορτοκαλάδα κατά της κόπωσης

Η φρουκτόζη που υπάρχει σε ένα ποτήρι φρέσκου χυμού πορτοκαλιού είναι
αρκούντως τονωτική για τον οργανισμό. Επιπλέον, η βιταμίνη C που
περιέχει, καταπολεμά το οξειδωτικό στρες που προκαλούν οι ελεύθερες
ρίζες, με αποτέλεσμα να νιώθετε περισσότερη ευεξία- σύμφωνα με έρευνες.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More