ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ


Όταν μιλάει η Pimco για ομόλογα και χρέη, καλό είναι οι υπόλοιποι, μεταξύ των οποίων και η ελληνική κυβέρνηση να την ακούν: Ο επικεφαλής επενδύσεων της Pimco, του μεγαλύτερου επενδυτικού fund στην αγορά ομολόγων στον κόσμο, Νιλ Κασκάρι προανήγγειλε σήμερα και αυτός ότι "οι χώρες που έχουν υπαχθεί στον μηχανισμό στήριξης ή χρεοκοπούν ή αναδιαρθρώνουν το χρέος τους, δηλαδή πτωχεύουν ελεγχόμενα". Τρίτος δρόμος, απλώς δεν υπάρχει...Ο κορυφαίος διαχειριστής ομολόγων – ο οποίος να σημειωθεί πως διετέλεσε επικεφαλής του προγράμματος TARP (του ταμείου στήριξης των προβληματικών εταιρειών στις ΗΠΑ) – σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg είπε πως οι χώρες που έχουν υπαχθεί στο μηχανισμό στήριξης (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία) έχουν μπροστά τους δύο δρόμους:Την αναδιάρθρωση των χρεών τους ή την χρεοκοπία. Και τονίζει πως το ερώτημα πια δεν είναι το εάν θα αναδιαρθρωθεί το χρέος των προβληματικών χωρών, αλλά το πως αυτό θα συμβεί με έναν ελεγχόμενο τρόπο!
Την ίδια στιγμή η γερμανική τράπεζα Commerzbank, σε σημερινή της ανάλυση, εστιάζει στην αδυναμία είσπραξης των βεβαιωμένων εσόδων από τους μηχανισμούς της ελληνικής κυβέρνησης και τονίζει πως μοιάζει μάλλον ανέφικτο να αναχρηματοδοτήσει η Ελλάδα το 75% του δημόσιου χρέους της που ωριμάζει έως τα τέλη του 2012.
Επίσης το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ Κάρλο Κοταρέλι, είπε σήμερα ότι "μπορεί μεν η Ελλάδα και το πρόγραμμα δημοσιονομικής σύγκλισης να βρίσκονται “στο σωστό δρόμο”, όμως το εύρος της κρίσης και η δυσκολία των στόχων που πρέπει να καλυφθούν από τη χώρα μας καθιστούν πολύ πιθανή την ανάγκη για λήψη νέων μέτρων". Ο κύριος Κοταρέλι τόνισε πως "το μείζον πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι η υστέρηση στα έσοδα και κατέληξε πως τόσο η Ελλάδα όσο και οι Ιρλανδία και Πορτογαλία, πρέπει να προχωρήσουν σε δύσκολες μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προσαρμογές, που θα χρειαστούν πολλά – πολλά χρόνια”...
Κανένας δεν του έχει πει ότι καμιά οικονομία δεν αντέχει αυτή την κατάσταση "πολλά-πολλά χρόνια" χωρίς να υπάρξει κοινωνική εξέγερση...
Μόνο γενικές αρχές θα ανακοινώσει την Πέμπτη η κυβέρνηση για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας, που περιλαμβάνει σκληρά φορολογικά μέτρα και περικοπές μισθών ύψους 23 δις ευρώ. Παρότι αρχικά είχε σχεδιαστεί να ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες, τελικά και με επικοινωνιακούς όρους αποφασίστηκε να μην υπάρξει τώρα συγκεκριμενοποίηση των μέτρων, αλλά αυτό να γίνει τον Μάιο, όταν και θα έλθει το πακέτο στη Βουλή προς ψήφιση.
Το πακέτο περιλαμβάνει σκληρούς φόρους, αλλά και περαιτέρω μειώσεις μισθών – αν και όχι οριζόντιες περικοπές, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου - και αυτό θα ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών.
Ο Γιώργος Παπανδρέου θα δει σήμερα Τετάρτη τους υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο.
Αυτή η αναβολή είχε ως αποτέλεσμα νέα επίθεση στην κυβέρνηση από πλευράς Ν.Δ. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης είπε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση αποτελεί παγκόσμιο αρνητικό πρότυπο αναξιοπιστίας, υποκρισίας και αναποτελεσματικότητας».
Ανέφερε ακόμη ότι «η αναβολή των μέτρων μπορεί να βοηθήσει τους υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να κάνουν Πάσχα στις περιφέρειές τους ωστόσο η κυβέρνηση δεν αναθεωρεί απλώς αναβάλλει τα επώδυνα επιβεβαιώνοντας ότι σε άλλα ακολουθεί βηματισμό λαγού και αλλού χελώνας». Ο κ. Μιχελάκης παρέπεμψε στο ΔΝΤ το οποίο ανέφερε ότι εκτός από τα 23 δις που ανακοίνωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου ίσως χρειαστούν και επιπλέον μέρα.
Ο κ. Μιχελάκης ανέφερε ότι η αναβολή δεν αφορά της ΝΔ, και πρόσθεσε ότι «η ΝΔ δεν ετεροπροσδιορίζεται και δεν θα αλλάξει τον δικό της προγραμματισμό για την παρουσίαση της επικαιροποιημένης πρότασής της για την οικονομία στο Ζάππειο».
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η αναβολή της ανακοίνωσης των μέτρων από την πλευρά της κυβέρνησης συνδέεται με ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κ. Μιχελάκης είπε ότι «το θέμα των πρόωρων εκλογών η κυβέρνηση το επαναφέρει το διαψεύδει ή το διαρρέει για να καλύψει τις ανεπάρκειες της πολιτικής της». Σε ερώτημα δε για το αν η ΝΔ θεωρεί ότι η πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να τεθεί υπό την κρίση του ελληνικού λαού ο κ. Μιχελάκης απάντησε: «οι πρόωρες εκλογές είναι θέμα της κυβέρνησης, η ΝΔ είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή. Αν η κυβέρνηση τις αποφασίσει είναι καλοδεχούμενες».

ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


"Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών" το όνομά του

Την ιδρυτική πράξη του νέου κόμματός τους ανακοινώνουν την Πέμπτη 14 Απριλίου οι Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου. Το κόμμα θα ονομάζεται Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών. Στην πανηγυρική εκδήλωση της Πέμπτης θα δοθεί στη δημοσιότητα η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών αποτελεί μετεξέλιξη...

...του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, της πολιτικής κίνησης που είχαν ιδρύσει στις 19 Ιανουαρίου οι -προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ-, βουλευτές Β΄Αθηνών Γ. Δημαράς και περιφέρειας Αττικής Β. Οικονόμου.

Τότε ο κ. Δημαράς είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετεξελιχθεί η κίνηση σε κόμμα, εάν το επιβάλλουν οι πολιτικές εξελίξεις και το ζητήσουν όσοι ακολουθήσουν την κίνηση.

«Άρμα Πολιτών» ήταν το όνομα του συνδυασμού, με τον οποίο ο κ. Δημαράς ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΣΤΟΝ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ



Στα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Από τον Ηρακλή στο Μέγα Αλέξανδρο: Θησαυροί από τη βασιλική πρωτεύουσα των Μακεδόνων, ένα ελληνικό βασίλειο στην Εποχή της Δημοκρατίας» που πραγματοποιήθηκαν στο Μουσείο Ασμόλιαν της Οξφόρδης, παραβρέθηκε η Δήμαρχος Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη.

Η έκθεση, η οποία φιλοξενεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των αρχαιολογικών ευρημάτων της Βεργίνας, θα διαρκέσει έως τις 29/08 και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και το Μουσείο Ασμόλιαν σε συνεργασία με το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων στις Αιγές, την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο και το Τμήμα Κλασσικών Σπουδών της Οξφόρδης.

Η σπουδαιότητα της έκθεσης είναι τεράστια αφού φιλοξενείται στο αρχαιότερο πανεπιστημιακό μουσείο του κόσμου, το οποίο επισκέπτονται εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές, ακαδημαϊκοί και τουρίστες κάθε χρόνο, μεταλαμπαδεύοντας τα ιδεώδη του Μακεδονικού Πολιτισμού σε κάθε επισκέπτη.

Επιπλέον, ο τίτλος και μόνο της έκθεσης, «ελληνικό βασίλειο» δεν αφήνει περιθώριο αμφισβήτησης της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι, το 80% των εκθεμάτων παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό, με τους επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα μιας ξεχωριστής γνωριμίας με την καθημερινή ζωή και τις συνήθειες των αρχαίων Μακεδόνων.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ VARDRASKA


Αύριο αναμένεται να διαλυθεί η Βουλή της ΠΓΔΜ, έπειτα από τη σχετική πρόταση που κατατέθηκε από 79 βουλευτές της συμπολίτευσης, ενώ την Παρασκευή ο πρόεδρος της Βουλής, Τράικο Βελιάνοφσκι θα ανακοινώσει την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη χώρα. Την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Βουλής Τράικο Βελιάνοφσκι, θα ανακοινώσει την προκήρυξη...

πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη χώρα, οι οποίες σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα διεξαχθούν στις 5 Ιουνίου. Όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα συμφώνησαν ότι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στη χώρα προβάλει ως η καταλληλότερη λύση, μετά την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από τη Βουλή, στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου.

MONO VARDRASKA


Πλήρης σιγή από πλευράς ελληνικής, αλλά όχι και εκ μέρους της κυβέρνησης των Σκοπίων, υπήρξε ως προς δημοσίευμα περί μυστικών διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο χωρών που έχουν ήδη καταλήξει στην εξεύρεση τριών πιθανών λύσεων ως προς την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Συγκεκριμένα, ενώ το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών τήρησε σιγήν ιχθύος, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ διέψευσε δημοσίευμα (της εφημερίδας «Μακεδονία»).

Στο δημοσίευμα αναφερόταν πως τρία ονόματα βρίσκονται στο τραπέζι των παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων: Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη και Άνω Μακεδονία.

Επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις «πραγματοποιούνται σε συνθήκες απόλυτης εχεμύθειας από εξωυπηρεσιακούς παράγοντες, που δεν ανήκουν οργανικά στο Υπουργείο Εξωτερικών». Αναφέρονται μάλιστα και τα αρχικά και οι ιδιότητες των εξωυπηρεσιακών αυτών παραγόντων. Για την ελληνική πλευρά λέγεται ότι εκπροσωπείται από τον άτυπο πρωθυπουργικό σύμβουλο Α.Ρ., ο οποίος αξιοποιεί ως μεσολαβητή έναν Ελληνα που ζει στα Σκόπια και βιοπορίζεται με αδιευκρίνιστο τρόπο. Για τη δε πλευρά των Σκοπίων αναφέρονται δύο αδελφοί που εργάζονται ο ένας στις μυστικές υπηρεσίες και ο άλλος στην υπηρεσία τελωνείων.

Εφημερίδα των Σκοπίων (η «Dnevnik») αποκάλυψε και τα πλήρη ονόματα των τριών εκ των τεσσάρων. Πρόκειται για τον Έλληνα επιχειρηματία Εμμανουήλ Μαλέλη και τους αδελφούς Μιγιάλκοφ.

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ «διέψευσε ολοκληρωτικά» τα δημοσιεύματα, κάνοντας μάλιστα λόγο για «αναλήθειες και κατασκευές που στοχεύουν στο να βοηθηθεί κάποιος άλλος και όχι η Δημοκρατία της Μακεδονίας».

ΜΗ ΝΟΜΙΜΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Πρωτοφανή, για το πολιτικό κατεστημένο- αλλά και με προβλεπόμενα «σεισμικά» επακόλουθα ήταν αυτά που υποστήριξαν τουλάχιστον 20 Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών (προπύλαια), εχθές και κράτησε από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 9 το βράδυ.

Αυτό γιατί είναι η πρώτη φορά που η Πανεπιστημιακή κοινότητα ή τουλάχιστον μέρος αυτής παίρνει θέση μαζικά απέναντι στο μνημόνιο και στα όσα βρίσκονται στα «ψιλά γράμματα» της συμφωνίας και για τα οποία ο Ελληνικός λαός δεν έχει καμία πληροφόρηση.
Είναι δύσκολο να περιγραφούν και να διατυπωθούν στην ολότητά τους όλα αυτά που ειπώθηκαν από τους Πανεπιστημιακούς δασκάλους, αλλά είναι τόσο σημαντικά που θα επιχειρήσουμε να αναφέρουμε τα σημαντικότερα από αυτά.



Ξεχωρίζει η καταγγελία ότι η Ελλάδα ΔΕΝ έχει δικαίωμα να ΕΞΟΡΥΞΕΙ τον φυσικό της πλούτο (πχ. πετρέλαιο) και για οποιαδήποτε κίνησή της θα πρέπει να έχει την έγκριση του μηχανισμού στήριξης. Παράλληλα, η χώρα μας δεν έχει καμία δυνατότητα διαπραγμάτευσης και όπως χαρακτηριστικά λέει ο κορυφαίος συνταγματολόγος «Δεν έχει άμυνα έναντι στον εχθρό»!

Νομικά ανυπόστατο

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εκ των κορυφαίων συνταγματολόγων Γ. Κασιμάτης υποστήριξε πως το μνημόνιο είναι «Νομικά ανυπόστατο και κατ' επέκταση άκυρο».

Ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου και διευθυντής του Νομικού γραφείου του τότε πρωθυπουργού, αναφέρει ότι η υπογραφή του μνημονίου αποτελεί πραξικόπημα, καθώς υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γενεών των Ελλήνων, κάτι που δεν έχει δικαίωμα νομικά να κάνει κανένας!
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ακόμα και με τις υπογραφές των 300 βουλευτών το μνημόνιο δεν μπορεί να έχει καμία απολύτως ισχύ και οι συμβάσεις που υπογράφηκαν είναι άκυρες.

Χαρακτηριστικά λέει, ότι βάσει των όρων του μνημονίου η Ελλάδα έχει παραχωρήσει την εθνική κυριαρχία, κάτι το οποίο δεν έγινε και δε θα μπορούσε να γίνει ακόμα και όταν οι Γερμανοί είχαν μπει στην πατρίδα μας, κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Πάντως, όπως σημειώνει το «άκυρο» της σύμβασης έχει προβλεφθεί από τους δανειστές, οι οποίοι έχουν όρο στη συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση, όπου αναφέρουν ότι αν κάποιο δικαστήριο αποφανθεί για την παράβαση του δικαίου από το μνημόνιο, τότε η Ελλάδα υποχρεούται να επιστρέψει όλα τα χρήματα άμεσα και μάλιστα με τόκο!

Αποδεικνύει με απλά λόγια ότι ο ελληνικός λαός βρίσκεται στη σημερινή κατάσταση με αποφάσεις της Κυβέρνησης που κρίνονται και νομικά ως Αντισυνταγματικές- Πραξικοπηματικές και παραβιάζουν κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο.

Νομική υποδούλωση

Ο καθηγητής πολιτικής δικονομίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών Κ. Μπέης έκανε λόγο για οικονομική υποδούλωση της χώρας στους δανειστές της, μια υποδούλωση που έγινε αντισυνταγματικά, με την συναίνεση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Κατά την άποψη του ο πρόεδρος θα πρέπει να ξαναστείλει στην βουλή προς ψήφιση την συγκεκριμένη δανειακή σύμβαση, διότι ψηφίστηκε δίχως την τήρηση των συνταγματικών κανονισμών.

Οι κύριες Συνταγματικές αλλαγές που προτάθηκαν ταυτόχρονα από πολλούς ήταν:

1) Άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό. Αυτό ήταν γενικό αίτημα σχεδόν όλων, το οποίο πήρε δύο μορφές είτε άμεση εκλογή και ταυτόχρονα κοινοβουλευτική δημοκρατία, είτε κατευθείαν προεδρική δημοκρατία.
2) Αυξημένες αρμοδιότητες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
3) Σταθερό χρόνο διεξαγωγής εκλογών.
4) Σταθερό εκλογικό σύστημα.
5) Ασυμβίβαστο ταυτόχρονης ιδιότητας βουλευτή και υπουργού.
6) Πλήρης διάκριση των εξουσιών (Εκτελεστικής, Νομοθετικής και Δικαστικής).
7) Συνταγματική ρύθμιση για την οργάνωση και λειτουργία των κομμάτων, που θα κατοχυρώνει υποχρεωτικά αφενός την εσωκομματική δημοκρατία στα κόμματα, αφετέρου την πλήρη οικονομική τους διαφάνεια, με ποινές, είτε την διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης, είτε την έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα των αντίστοιχων βουλευτών.
8) Να σταματήσει το κλειστό επάγγελμα του πολιτικού.
9) Περιορισμός θητειών στα πολιτικά αξιώματα.
10) Κατάργηση της κληρονομικής οικογενειοκρατίας στην πολιτική και στα πανεπιστήμια.
11) Κατάργηση της συντεχνιακής προστασίας της τάξης των πολιτικών (βουλευτική ασυλία και νόμος περί ευθύνης υπουργών).
12) Ίδρυση οπωσδήποτε Συνταγματικού Δικαστηρίου που να ελέγχει τη συνταγματικότητα των νόμων.
13) Να σταματήσει να διορίζεται η ηγεσία της Δικαιοσύνης από το κόμμα

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΙ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗΔΕΣ


Για αντιποίηση αρχής αλλά και για παράνομη ροή χρήματος στο εξωτερικό
Την καταγγελία κατέθεσε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών ο Κομοτηναίος Κωνσταντίνος Δώδος
Άρχισαν οι προανακρίσεις την προηγούμενη εβδομάδα κατόπιν εντολής της Εισαγγελέως.
Την Πολιτεία και το επίσημο Κράτος αποφάσισε να αντικαταστήσει ο γνωστός Κομοτηναίος, Κωνσταντίνος Δώδος, με την κίνηση του να καταθέσει την προηγούμενη εβδομάδα καταγγελία στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης εναντίον των «ψευδομουφτήδων» Κομοτηνής και Ξάνθης, Ιμπράμ Σερήφ και Αχμέτ Μετέ, αντίστοιχα.
Στην καταγγελία του κ. Δώδου γίνεται αναφορά για «παράνομη δράση» και «αντιποίηση αρχής» των δύο «ψευδομουφτήδων» ενώ παράλληλα, σημειώνεται και προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης παράνομη ροή χρήματος στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να ζημιωθεί και οικονομικά το ελληνικό κράτος.. Για την καταγγελία αυτή μίλησε στη «Φωνή» ο κ. Δώδος, ο οποίος ερωτηθείς για ποιο λόγο προέβη σε αυτή την κίνηση, εξέφρασε την απογοήτευση του από την ανοχή του ελληνικού κράτους αλλά και την ατολμία των δύο βουλευτών του νομού μας, των κ.κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και Γιώργου Πεταλωτή.
«Η αδιαφορία και η έλλειψη ενδιαφέροντος εκ μέρους του βουλευτή της ΝΔ, Ευριπίδη Στυλιανίδη, ως Υπουργού Παιδείας, και του νυν κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή, για την εξυγίανση της Θράκης μας από τους δύο κακεντρεχείς, ανθέλληνες, πανούργους, κάλπικους και παράνομους «ψευδομουφτήδες» Κομοτηνής και Ξάνθης ήταν ένας από τους λόγους» θα πει για να προσθέσει «προ της ατολμίας αυτής, αποφάσισα με την περηφάνεια μου ως Θρακιώτης να καταθέσω καταγγελία στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών όπως κινήσει τη διαδικασία κατά των εν λόγω ψευδομουφτήδων αλλά και τον παράνομο έρανο που διενήργησαν».
Μάλιστα, ο κ. Κωνσταντίνος Δώδος προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα σημειώνει ότι «η αδιαφορία αυτή των δύο βουλευτών προέρχεται από καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. Επιθυμούν τη ψήφο των μουσουλμάνων συντοπιτών μας προκειμένου να εκλέγονται».
Όσον αφορά την καταγγελία για την παράνομη ροή χρήματος προς το εξωτερικό, αυτή αφορά έναν έρανο που είχαν πραγματοποιήσει πρόσφατα οι δύο «ψευδομουφτήδες». Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, σύμφωνα με τον κ. Δώδο, κατατέθηκαν με επιταγή στο υποκατάστημα της Ziraat Bank, παρουσία και του Τούρκου Προξένου, Μουσταφά Σαρνίτς, και εστάλησαν στον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος στη συνέχεια τα απέστειλε στο Πακιστάν προς ανακούφιση των κατοίκων από φυσικές καταστροφές.
«Το χρήμα, το οποίο είναι χρήμα Ελλήνων υπηκόων και συγκεκριμένα των μουσουλμάνων της Θράκης, δεν ακολούθησε τη νόμιμη οδό. Αφού πρόκειται για έρανο, το ποσό αυτό θα έπρεπε να κατατεθεί στην ελληνική κυβέρνηση. Από αυτή την υπόθεση βγαίνει ζημιωμένο το ελληνικό δημόσιο» τόνισε ο κ. Δώδος στη «Φωνή».
Ο Κωνσταντίνος Δώδος καταλήγοντας θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι «η Θράκη έγινε πλέον ξέφραγο αμπέλι, όπου το τουρκικό προξενείο αγωνίζεται για τον αφελληνισμό της με την ανοχή του επίσημου κράτους» ενώ αναφερόμενος στους βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μάντατζη τόνισε πως «θα έπρεπε η Πολιτεία να ερευνήσει κατά πόσο είναι νόμιμη η συμμετοχή τους στην άτυπη συμβουλευτική επιτροπή της μειονότητας ή πρόκειται για παρέκκλιση από τον κανονισμό λειτουργίας του ελληνικού κοινοβουλίου».

ΑΛΛΟΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ


Η περίπτωση του Παναγιώτη Ψωμιάδη, μου θύμισε το παλιό “αναγνωστικό” του δημοτικού σχολείου που έλεγε: “Τον πιστό φίλο εν κινδύνοις γιγνώσκεις”. Και αυτή η περίπτωση είναι χαρακτηριστική, γιατί δίδει τη δυνατότητα στον Π. Ψωμιάδη να γνωρίσει πραγματικά ποιοί είναι οι καλοί και πιστοί του φίλοι.

Εν τω προκειμένω, από πλευράς δικαστικής, δεν έχουμε δικαίωμα να υπεισέλθουμε στην ουσία της υπόθεσής του, ούτε γνωρίζουμε λεπτομέρειες.

Όμως από την άλλη πλευρά, είναι τεράστιο θέμα ηθικής φύσεως και νοιώθω την ανάγκη αυτό ακριβώς να το μεταφράσω σε προσωπικά αισθήματα: Με τον Π. Ψωμιάδη, ως νομάρχη και ως περιφερειάρχη, γνωριζόμεθα επτά χρόνια.

Η συνεργασία μας, τόσο από την πλευρά μας της τοπικής Εκκλησίας όσο και από τη δική του ως εκπροσώπου του κράτους ήταν υποδειγματική και εξυπηρετική για τις ανάγκες όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων και άλλων διακρίσεων.

Ειδικά, αυτή τη στιγμή προσωπικά και ηθικά, συμπαρίσταμαι με όλη μου τη ψυχή στην περιπέτειά του και θεωρώ ότι είναι μία ιστορία που θα μπορούσε να είχε προληφθεί. Επί πλέον πιστεύω ότι η κοινωνική συνείδηση των πολιτών του συμπαρίσταται. Ο δοκιμαζόμενος πολιτικός αυτός άνδρας, άλλωστε, είναι απόλυτα συμπαθής.

Και έχω την εντύπωση ότι η γενική κατάσταση της ψυχικής διάθεσης των Ελλήνων πολιτών εξαιτίας της μεγάλης περιπέτειας της οικονομικής κρίσης και των σκληρών συνεπειών της, έχει μειώσει τις αντιδράσεις αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο φίλο μας, γεγονός που θα ήταν για εκείνον σημαντική ενίσχυση στον ανηφορικό δρόμο που ήδη έχει αρχίσει να παίρνει.

Θέλω να σημειώσω ότι ο κ. Ψωμιάδης, κατά την άποψη μου, είναι ένα γνήσιο πρόσωπο που βγήκε από τα σπλάχνα του λαού και πορεύεται με το λαό.

Δεν έχω ακούσει ποτέ το παραμικρό εναντίον του. Άλλωστε, τώρα όλοι μεν λυπούνται για την περιπέτειά του, αλλά οι συνθήκες μειώνουν τη διάθεση των φιλικών εκδηλώσεων.

Θυμάμαι στην επτάχρονη συνεργασία μας την συμπεριφορά του απέναντι στο μεγάλο τοπικό αλλά και εθνικό μας θέμα: Την υπόθεση της Μακεδονίας.

Από την πρώτη μέρα και μέχρι σήμερα ο Π. Ψωμιάδης είναι ένας ειλικρινέστατος Έλληνας πατριώτης που δεν είναι διατεθειμένος σε καμιά περίπτωση να νοθεύσει τα πατριωτικά του αισθήματα για την Μακεδονία και την Ελλάδα έναντι οποιουδήποτε τιμήματος.

Αυτό το λέω για να τονίσω ότι είναι άνδρας σταθερός και εδραίος στις απόψεις του, κάτι που είχα πολλές ευκαιρίες βέβαια να διαπιστώσω.

Όλα αυτά που του συμβαίνουν σήμερα είναι μία ατυχής ιστορία, η οποία όμως βλάπτει όλη την κοινωνική ισορροπία και την ειρήνη του λαού μας. Γι’ αυτό, προσεύχομαι να τον φωτίσει ο Θεός γιατί ξέρω ότι έχει βαθιά εσωτερική πίστη.

Ομως, θέλω να επισημάνω ιδιαίτερα ότι η περίπτωση Ψωμιάδη μας διδάσκει κάτι σημαντικό, ότι όλοι όσοι ασκούμε υπεύθυνα λειτουργήματα που έχουν συνέπειες στο λαό μας πάντοτε διατρέχουμε τον κίνδυνο, κάπου, χωρίς να το θέλουμε, να παραβούμε τα αυστηρά όρια της νομιμότητας και να πληρώσουμε τις συνέπειες οι οποίες φυσικά δεν θα μας αξίζουν.

Τελειώνοντας, θέλω να πω ότι εγώ θα συνεχίσω να συνεργάζομαι μαζί του αλλά μέσα από την ψυχή μου εύχομαι να υπάρχει έκβαση στην υπόθεση του που θα τον αναπαύσει.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More