ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΣΤΟΝ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ



Στα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Από τον Ηρακλή στο Μέγα Αλέξανδρο: Θησαυροί από τη βασιλική πρωτεύουσα των Μακεδόνων, ένα ελληνικό βασίλειο στην Εποχή της Δημοκρατίας» που πραγματοποιήθηκαν στο Μουσείο Ασμόλιαν της Οξφόρδης, παραβρέθηκε η Δήμαρχος Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη.

Η έκθεση, η οποία φιλοξενεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των αρχαιολογικών ευρημάτων της Βεργίνας, θα διαρκέσει έως τις 29/08 και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και το Μουσείο Ασμόλιαν σε συνεργασία με το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων στις Αιγές, την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο και το Τμήμα Κλασσικών Σπουδών της Οξφόρδης.

Η σπουδαιότητα της έκθεσης είναι τεράστια αφού φιλοξενείται στο αρχαιότερο πανεπιστημιακό μουσείο του κόσμου, το οποίο επισκέπτονται εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές, ακαδημαϊκοί και τουρίστες κάθε χρόνο, μεταλαμπαδεύοντας τα ιδεώδη του Μακεδονικού Πολιτισμού σε κάθε επισκέπτη.

Επιπλέον, ο τίτλος και μόνο της έκθεσης, «ελληνικό βασίλειο» δεν αφήνει περιθώριο αμφισβήτησης της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι, το 80% των εκθεμάτων παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό, με τους επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα μιας ξεχωριστής γνωριμίας με την καθημερινή ζωή και τις συνήθειες των αρχαίων Μακεδόνων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More