ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ


ΚΥΡΙΟΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.
ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3000 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΛΩ ΤΟΥΣ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟ ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ.
ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ;
ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ;
ΑΣ ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΖΟΥΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ(ΣΛΑΒΟΙ) ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΤΑ 600 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΗΣ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.
Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
ΕΡΩΤΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;
ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΗΣΑΜΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΥΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ.
ΑΝ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΟΥΣ!
ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ;
ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΤΑ ΚΡΑΤΗ
ΔΑΝΙΑ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΣΟΥΗΔΙΑ ΦΙΛΑΝΔΙΑ ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕΣ
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΜΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ.
ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ;
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΩΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΤΕ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΟΡΟ
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ;
ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΡΟ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
ΚΥΡΙΟΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ.
ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ
VARDASKA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ
ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ.
ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ.
ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΩΕΣ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ Η ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ.
ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΡΗΧΘΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η ΤΟΤΕ ΕΝΩΜΕΝΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ.
ΑΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ
Με τον τίτλο «Η Ελλάδα επιστρέφει στις θέσεις του 1992” η σκοπιανή εφημερίδα kirilica, σε χθεσινό δημοσίευμα, επισημαίνει πως στη συνάντηση του Έλληνα διαπραγματευτή Αδαμάντιου Βασιλάκη με τον μεσολαβητή των Η.Ε. Μάθιου Νίμιτς, η Ελλάδα επιστρέφει στις θέσεις που είχε πάρει το 1992, όταν ήταν υπουργός εξωτερικών ο Αντώνης Σαμαράς.

Επισημαίνεται πως το μήνυμα που δόθηκε στα Σκόπια– αν επιθυμούν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση– είναι πως δεν πρέπει να αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Σύμφωνα με την ελληνική θέση, όπως παρουσιάστηκε στο Νίμιτς, η μόνη δυνατή λύση είναι το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας ( република северна македонија).
Επισημαίνεται πως η Αθήνα αποκλείει την περίπτωση του ονόματος «Μακεδονία» και επιμένει στο γεωγραφικό προσδιορισμό και θεωρεί πως το όνομα των Σκοπίων θα πρέπει να είναι μια συνέχεια του γιουγκοσλαβικού συντάγματος του 1946, 1963 και 1974 που είχε την ονομασία Σοσιαλιστική Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Η Ελλάδα θα είχε εγκαταλείψει τη θέση του γεωγραφικού προσδιορισμού αν τα Σκόπια συμφωνούσαν σε ένα ενιαίο όνομα κράτους-έθνους ως ‘Νοβομακεντόσκα’(новомакедонска).
Ο Α. Βασιλάκης τόνισε πως η Ελλάδα επιθυμεί το νέο όνομα να είναι σε χρήση και στις διεθνείς σχέσεις αλλά και στο εσωτερικό της χώρας και το τρέχον συνταγματικό της όνομα να χρησιμοποιείται μόνον μεταξύ φιλικών κρατών αλλά δεν θα αποτελεί το επίσημο όνομα του κράτους.
Όλα τα επίσημα έγγραφα που εκδίδονται από το υπουργείο εξωτερικών όσο και αυτά που είναι σε χρήση στο εσωτερικό ή οποιαδήποτε μνημόνια ή συμφωνίες θα πρέπει να έχουν το νέο όνομα.
Σε κάθε άλλη περίπτωση η Ελλάδα δεν αφήνει πιθανότητα συμφωνίας.
Σύμφωνα με τις θέσεις αυτές και τη χρήση του νέου ονόματος θα πρέπει να ενημερωθούν και να αποδεχθούν οι 127 χώρες που την αναγνώρισαν με το συνταγματικό της όνομα.
Σε εξέλιξη ακόμη βρίσκεται αν το νέο όνομα θα περιέχει τις λέξεις «βόρεια» ή «νέα».
Στην περίπτωση που γίνει αποδεκτή η ονομασία ‘Βόρεια Μακεδονία’ ή ‘Νοβομακεντόσκα’ αυτή θα χρησιμοποιείται και ως εθνική ταυτότητα των κατοίκων του κράτους.
Σύμφωνα με τις τελευταίες ελληνικές θέσεις όπως καθορίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου είναι απαράδεκτη η χρήση του ονόματος ‘Μακεδονία’ και για εμπορικούς σκοπούς.
Η Αθήνα απαιτεί:
α. οι εμπορικές συναλλαγές που γίνονται με κράτη μέλη της Ε.Ε. να μην περιλαμβάνουν το όνομα ‘Μακεδονία’ αλλά αυτό που θα συμφωνηθεί.
β. Ο διεθνής κωδικός mk να αλλάξει με την καθιέρωση του νέου ονόματος καθώς και ότι καθορίζεται με το όνομα αυτό όπως η χρήση ως domain name στο διαδίκτυο,ως διεθνές σήμα αυτοκινήτων, κλπ, και να γίνει SM ή NM από το βόρεια (северна) ή νέα (нова македонија).

Το σκοπιανό άρθρο χαρακτηρίζει ως ελληνικό παραλογισμό τις ελληνικές θέσεις που καθορίζουν ακόμη και τους χάρτες και τις ονομασίες οι οποίες τίθενται στα σχολικά εγχειρίδια καθώς από τούδε και στο εξής δεν θα ισχύουν οι σλαβομακεδονικές ονομασίες που είναι σε χρήση για τοπωνύμια οικισμούς και πόλεις στην Ελλάδα.
Να πάψουν τα Σκόπια να αποκαλούν Λερίν (Лерин) την Φλώρινα, Σολούν (Солун) τη Θεσσαλονίκη ή την Έδεσσα και άλλες πόλεις στα σλαβομακεδόνικα.
Σύμφωνα με το σκοπιανό κανάλι 5, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, οι ελληνικές θέσεις που εξέφρασε ο Βασιλάκης εξέπλησσαν τον αμερικανό διαπραγματευή Νίμιτς.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ;

ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑΝΕ.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More