ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ


Άρθρα του Β.Α. ΚΟΚΚΙΝΟΥ

27.08.2008

Ο υπογράφων είναι επί πολλές δεκαετίες αναγνώστης της «Εστίας» και την τελευταία δεκαετία αρθρογράφος της. Έχει δε εδραία την πεποίθηση, ότι η ιστορική αυτή εφημερίδα πρωτοπορεί πάντοτε στους αγώνες του έθνους. Και ασφαλώς δεν αναιρούν την πεποίθηση αυτή οι ρεαλιστικές εκτιμήσεις της επί ορισμένων θεμάτων, όπως το Σκοπιανό.
Εν τούτοις, στα εθνικά θέματα «χαμένες υποθέσεις» είναι μόνον αυτές που εγκαταλείπονται. Ούτε η αναγνώριση των Σκοπίων, με το ψευτοσυνταγματικό τους όνομα, από 120 κράτη, που αγνοούν προφανώς την ιστορία των Βαλκανίων, ούτε η υποστήριξή τους από τις ΗΠΑ καθιστούν την υπόθεση του ονόματος τούτων απολεσθείσα για την Ελλάδα. Η ελληνική ιστορία βρίθει επιτευγμάτων της φυλής σε θέματα που εθεωρούντο «αδύνατα».
Και αυτή η ελληνική Επανάσταση δεν θα είχε επικρατήσει εάν είχαν εισακουσθεί κάποιες απαισιόδοξες φωνές. Σε μια περίοδο διαπραγματεύσεων δεν είναι νοητό να λέγεται, ότι οι Έλληνες έχουν χάσει οριστικώς το δίκαιό τους. Αν οι ιδέες ομοιάζουν με καρφιά, που όσο περισσότερο κτυπώνται, τόσο βαθύτερα εισχωρούν, όπως είχε τονίσει ο Κικέρων, πολύ περισσότερο στερεώνεται η αλήθεια, όταν αυτή αποκαλύπτεται και προβάλλεται επιμόνως. Η Ελλάδα οφείλει, έστω και τώρα, να αναπτύξει μια επίμονη και διαρκή εκστρατεία ενημερώσεως της διεθνούς κοινής γνώμης:
Για το πότε και πώς ήλθαν οι Σλάβοι στα Βαλκάνια. Πώς και γιατί ονομάσθηκε Μακεδονία από τον Τίτο η διοικητική περιφέρεια της Γιουγκοσλαβίας που λεγόταν Βαρντάρσκα. Τι είπε τότε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Στετίνιους. Γιατί εσιώπησαν οι Έλληνες όλα αυτά τα χρόνια καθ’ υπόδειξη των Αμερικανών. Ποια είναι η εθνικότητα των υπηκόων των Σκοπίων σήμερα και κατά τον Γκλιγκόροφ. Ποια γλώσσα ομιλούν οι κάτοικοι τούτων. Και γιατί δεν υπάρχει μειονότητα Σλάβων στην ελληνική Μακεδονία, ούτε ιδιαίτερη γλώσσα και μάλιστα «Μακεδονική».
Είναι απολύτως εσφαλμένη η άποψη ότι οι κυβερνήσεις των χωρών του κόσμου γνωρίζουν την ιστορία των Βαλκανίων. Εμείς έχουμε στοιχειώδες χρέος, σε απάντηση της προπαγάνδας που αναπτύσσει ο Γκρούεφσκι, να εκθέσουμε τις ελληνικές απόψεις καθώς και τις αποδείξεις του δικαίου των Ελλήνων. Μεταξύ τούτων πρέπει να είναι και φωτογραφίες των επιγραφών και φράσεων που έχουν χαραχθεί πριν από χιλιάδες χρόνια, σε Μακεδονικούς τάφους, προσφάτως ανακαλυφθέντες, στην περιοχή του Δίου.
Η λύση του προβλήματος εξαρτάται μόνο από την ισχυρή και αμετακίνητη θέληση της Ελλάδος. Αν δεν δέχεται να εισέλθουν στο έδαφός της άτομα με διαβατήριο ή βίζα που έχουν τη λέξη MAKEDONIA και αν δεν επιτρέψουν την διέλευση από τον Λιμένα της Θεσσαλονίκης εμπορευμάτων από τα Σκόπια με τη λέξη αυτή, η αλλαγή του ονόματος των Σκοπίων θα είναι ζήτημα χρόνου. Και ας λέγει ό,τι θέλει ο «Γιάπης» των Σκοπίων και αρχηγός των καλαζνικοφόρων τραμπούκων.
Παρόμοιες διαφορές υπήρξαν και μεταξύ άλλων χωρών, όπως λ.χ. μεταξύ Ουγγαρίας και Ρουμανίας, αλλά τελικώς με την επιμονή της πρώτης επεκράτησε η αλήθεια. Αυτή όμως φαλκιδεύεται όταν το ΒΕΤΟ του πρωθυπουργού στο Βουκουρέστι, ναρκοθετείται. Έως τώρα η ελληνική κυβέρνηση εδήλωνε, ότι μια μόνο διαφορά έχει με τα Σκόπια, στο όνομα και ότι αυτά δεν θα γίνουν δεκτά στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. αν δεν συμφωνηθεί ένα όνομα «για όλες τις χρήσεις».
Ήδη όμως η κ. υπουργός των Εξωτερικών, τηλεοπτικώς είπε ότι ο κ. Νίμιτς θα ασχοληθεί μόνο με το όνομα «και το εύρος της εφαρμογής του»! Το τελευταίο, αν δεν υπήρξε γλωσσική παραδρομή, είναι δυνατόν να προοιωνίζεται συμφωνία επί του ονόματος με περιορισμένη χρήση. Τούτο όμως περιαιρεί προδήλως την πρωθυπουργική δέσμευση προς τον ελληνικό λαό για την έννοια του ΒΕΤΟ στο Σκοπιανό. Και δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτό από αυτόν.
Η Ελλάδα οφείλει να εμμείνει απαρεγκλίτως στην άρνησή της για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.:
-Αν οι Σκοπιανοί δεν αλλάξουν το όνομά τους για όλες τις χρήσεις. Αν δεν διαγραφούν από το Σύνταγμά τους οι διατάξεις που εκτρέφουν «αλυτρωτικές» επιδιώξεις. Και
-Αν δεν παύσουν να διδάσκουν στα σχολεία τους τον μύθο, ότι υπάρχουν σκλαβωμένοι Σκοπιανοί στην ελληνική Μακεδονία, που αναμένουν την απελευθέρωσή τους.

ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ....


Επεξεργάζονται άμεση μείωση του χρέους στο 90% του ΑΕΠ Σε ευρωπαϊκά χέρια πηγαίνουν τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου “ Αυτές οι σκέψεις είναι στη γραμμή που σκεφτόμαστε κι εμείς” τονίζει ο Σόιμπλε Η πίεση των Αμερικανών και η αιφνίδια αλλαγή στάσης των Γερμανών Η γνωστή εταιρία συμβούλων Roland...

Berger επεξεργάστηκε σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας με άμεση μείωση του χρέους και ευρύ πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων υπό την εποπτεία της Ε.Ε.
Σύμφωνα με την εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση WirtschaftsWoche (WiWo), το σχέδιο προβλέπει άμεση μείωση του χρέους της Ελλάδας στο 90% του AΕΠ με τη δημιουργία εταιρείας καταπιστευτικής διαχείρισης ‘Treuhand’ (Τρόιχαντ), υπό τον έλεγχο της Ευρωζώνης, για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα.
Σε αυτήν θα περιέλθουν οι προς ιδιωτικοποίηση φορείς και περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου τα οποία είναι ιδιωτικοποιημένα στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, όπως αεροδρόμια, λιμάνια, αυτοκινητόδρομοι κ.α., αλλά όχι “ πολιτιστικά αγαθά”.
“Πωλούνται”τα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και η ΓΑΔΑ!
Η εταιρία Roland Berger υπολογίζει την αξία τους στα 125 δις ευρώ. Προτείναι να διατεθούν τα 60 δις για την αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδας προς τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης και το υπόλοιπο να αναλάβει ο προσωρινός μηχανισμός στήριξης EFSF. Με τον τρόπο αυτό το χρέος της Ελλάδας “ θα μειώνονταν από το 145% στο 90% του ΑΕΠ”, δήλωσε στη WiWo, ο διευθυντής της Roland Berger, Μάρτιν Βίτι.
Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Wiwo ισχυρίζεται ότι το σχέδιο είναι εν γνώσει του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος είπε ότι “ αυτές οι σκέψεις είναι στη γραμμή που σκεφτόμαστε κι εμείς”.

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ.....


Σύμφωνα με δημοσιεύματα των BBC και Reuters αναμένεται ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50%, κάτι που θα επιφέρει ελεγχόμενη μεν, πλήρη χρεοκοπία δε, της Ελλάδας, αύξηση των κεφαλαίων του μηχανισμού EFSF (από 440 δισ. ευρώ σε 2 τρισ. ευρώ) και περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Το BBC αναφέρει μάλιστα ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ελπίζουν να έχουν έτοιμο το σχέδιο τις επόμενες πέντε ή έξι εβδομάδες, αν και χαρακτηρίζει το νέο αυτό εγχείρημα «αρκετά δύσκολο».

«Το τίμημα της αποτυχίας θα μπορούσε να είναι μια οικονομική κρίση που θα γύριζε την παγκόσμια οικονομία σε αναιμική ανάπτυξη σε ύφεση ή και χειρότερα», αναφέρεται.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο, το νέο πακέτο αναμένεται να οδηγήσει σε τετραπλασιασμό της δύναμης του EFSF με την πρόβλεψη ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα δανείζει μαζί με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι οι ιδιώτες επενδυτές κάτοχοι ελληνικού χρέους είναι πιθανό να πρέπει να αποδεχθούν μείωση κατά 50% σε ό, τι τους οφείλεται.

Παράλληλα, το Reuters, αναφέρει μετά από πιέσεις των ΗΠΑ, της Κίνας, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επικεντρώνονται σε τρόπους για να ενισχύσουν τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) ύψους 440 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι αγορές φοβούνται ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα μπορούσαν να «βουλιάξουν» εξαιτίας της Ελλάδας και άλλων χρεωμένων ευρωπαϊκών χωρών, και οι αναλυτές λένε ότι η δημιουργία ενός ταμείου διάσωσης των 2 ή 3 τρισ. ευρώ θα ήταν αναγκαία, σε περίπτωση μάλιστα που η κρίση εξαπλωθεί στην Ιταλία ή την Ισπανία.

«Πρέπει να βρούμε ένα μηχανισμό, με τον οποίο θα μπορούμε να μετατρέψουμε ένα ευρώ από τους πόρους του EFSF σε πέντε ευρώ, αλλά δεν υπάρχει ακόμη απόφαση πώς θα γίνει αυτό», δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ, σύμφωνα με το Reuters.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΣΛΑΒΙΚΟ ΦΥΛΟ.
ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΣΛΑΒΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ.
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΙΚΗ.
Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΜΙΛΟΥΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.
Στο ζήτημα της ονομασίας αναφέρθηκε, σε μεγάλο βαθμό, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας), στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.Ο κ. Γκρούεφσκι υπεραμύνθηκε των θέσεων του στα αποκαλούμενα ζητήματα «εθνικής ταυτότητας» και στο ζήτημα της ονομασίας της χώρας του.

«Εμείς γνωρίζουμε ποιοι είμαστε και πώς θα ζήσουμε. Εμείς είμαστε Μακεδόνες, μιλούμε μακεδονικά και η χώρα μας ονομάζεται Δημοκρατία της Μακεδονίας. Εμείς δεν θέλουμε να είμαστε στη θέση να αμφισβητείται το όνομα και η ταυτότητά μας από μια χώρα και βεβαίως, εμείς οι ίδιοι δεν το ζητήσαμε αυτό», ανέφερε ο κ. Γκρούεφσκι, σημειώνοντας ότι η πραγματικότητα είναι συχνά ψυχρή και δύσκολη

«Είναι γεγονός ότι ο νότιος γείτονάς μας αντιτίθεται τόσο στο όνομά μας, όσο και στην ταυτότητά μας. Και η αντίθεσή του καθίσταται δικό μας πρόβλημα και καταλήγει σε διένεξη, η οποία είναι μοναδική στον κόσμο, διένεξη επιβεβλημένη εξαιτίας της ανάγκης μιας χώρας, του γείτονά μας, να έχει μονοπώλιο σε δύο ονόματα, ή από την άλλη πλευρά, του στρατηγικού του προσανατολισμού να μην είμαστε αυτό που αισθανόμαστε», σημείωσε.

«Σκεφτείτε σε ποια εικονική κατάσταση βρίσκονται οι πολίτες της χώρας μου, με περιορισμένη ανάπτυξη και προοπτική, εξαιτίας των παρεμποδίσεων εκ μέρους του γείτονά μας για ένταξη στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, μόνο εξαιτίας αυτού που είμαστε, δηλαδή εξαιτίας αυτού που αισθανόμαστε. Σας παρακαλώ, προσπαθήστε μόνο για λίγο να έλθετε στη θέση μας, προσπαθήστε να σκεφτείτε πως θα αισθανόσασταν αν κάποιος σας ζητούσε να μην είσαστε Γερμανοί, Βρετανοί, Αμερικάνοι, Ρώσοι, Κινέζοι, Νιγηριανοί, Αργεντινοί κ.λ.π. Μόνο αυτό σας ζητώ. Μόνο γι’ αυτό σας παρακαλώ. Προκειμένου να τελειώσει αυτό, προκειμένου να είμαστε αυτό που είμαστε, χωρίς να πληγώνουμε κανέναν, χωρίς να βλάπτουμε κανέναν, με κατανόηση, ανεκτικότητα και σεβασμό προς όλους τους γείτονές μας, προς τους φίλους, προς όλους εσάς, με σεβασμό προς τον γείτονά μας με τον οποίο έχουμε αυτή τη διένεξη και με κατανόηση των φόβων του, εμείς δεν έχουμε καμία αξίωση ή πρόθεση να μονοπωλήσουμε τον όρο Μακεδονία» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Γκρούεφσκι ευχαρίστησε τις χώρες που έχουν αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με την συνταγματική της ονομασία:

«Τασσόμαστε υπέρ της επίλυσης του ζητήματος του ονόματος με ειρηνικό τρόπο. Ευτυχώς, 131 χώρες στον κόσμο μας αναγνωρίζουν με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό. Δυστυχώς, σε αυτό το όργανο --τα Ηνωμένα Έθνη-- δεν μπορούμε να αποκαλούμαστε όπως αυτοαποκαλούμαστε, ούτε πάλι μπορούμε να ενταχθούμε σε οργανισμούς για τους οποίους εργαζόμαστε σκληρά. Στην περίπτωση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αξίζουμε να καταστούμε μέλη αυτών των οργανισμών», ανέφερε.

ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ;


Να και μια είδηση, που όπως πάει το πράγμα με τους μουσουλμάνους (κυρίως) λαθρομετανάστες που έχουν κατακλύσει την πατρίδα μας, θα τεθεί συντομότατα και στην πατρίδα μας, ή από τα σωματεία των νομιμοποιημένων αλλοδαπών ή από τους πολιτικούς τους εκπροσώπους, τους αυτοαποκαλούμενους «προοδευτικούς»:

Στην Ελβετία, λοιπόν, ο Ίβιτσα Πετρούσικ, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Μεταναστών ‘Secondos Plus’, ζήτησε να… αλλάξει η σημαία της χώρας, λόγω του ότι έχει το σήμα σταυρού και να αντικατασταθεί με την πράσινη, κίτρινη και κόκκινη σημαία της βραχύβιας ελβετικής δημοκρατίας του 1799. Ιδού η θρασύτατη δήλωση του :


“Ο ελβετικός σταυρός δεν ανταποκρίνεται πλέον στην πολυπολιτισμική Ελβετία του σήμερα. Δεν θα πρέπει… ένα χριστιανικό σύμβολο να χρησιμοποιείται σε μια χώρα με τόσους πολλούς άθεους και ανθρώπους που πρεσβεύουν άλλες θρησκείες. Ο σταυρός δεν αντιπροσωπεύει την θρησκευτική και πολιτιστική ποικιλομορφία στην Ελβετία σήμερα”.

Μην ξεχνάτε, ότι κι η δική μας σημαία φέρει το σήμα του σταυρού-καρφιού στα μάτια των αλλοεθνών και αλλόθρησκων που μας έχουν κουβαληθεί εδώ και των αθέων κομμουνιστών συμπαραστατών τους. Στην Ελλάδα, θυμίζουμε, είχαμε και τα προεόρτια με τις δηλώσεις Σηφουνάκη, για αλλαγή της Σημαίας.

ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ


Έναν εξαιρετικά προκλητικό χάρτη παρουσιάζουν τις τελευταίες μέρες τα τουρκικά ΜΜΕ, στον οποίο αποκαλύπτουν τις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας προς το Αιγαίο και την Ελλάδα.

Στην επεξήγηση του χάρτη οι Τούρκοι χρωματίζουν με κίτρινο χρώμα την «υφαλοκρηπίδα που οι Έλληνες ισχυρίζονται πως κατέχουν», με πορτοκαλί της Κύπρου, με γαλάζιο χρώμα φαίνεται η υφαλοκρηπίδα που έχουν οι Τούρκοι και με το σκούρο μπλε αυτή θα ήθελαν ή έχουν βλέψεις να αποκτήσουν.

Όπως είναι διακριτό οι Τούρκοι «σβήνουν» από το χάρτη τα Δωδεκάνησα και φθάνουν μέχρι και λίγα μίλια ανατολικά της Κρήτης.

Φυσικά υπάρχει Διεθνές Δίκαιο το οποίο προβλέπει τα σύνορα κάθε χώρας και αυτό θα επικαλεστεί και η ελληνική πλευρά.

Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι τεταμένη και η Τουρκία πάντα βρίσκει αφορμές να ρίχνει λάδι στη φωτιά.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ......

ΑΥΤΑ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ, ΑΥΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ,ΑΥΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ,ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ,ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΗ ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ. ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΛΕΓΑΜΕ ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΚΟΣΜΟΣ,ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΜΕ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΝΕΝΑ.ΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΕΜΕΙΣ ΑΓΡΟΝ ΑΓΟΡΑΖΟΜΕ.

Οι Έλληνες δεν κατάγονται από τους αρχαίους έλληνες, είχε γράψει ο Φαλμεράιερ...

Εκατόν πενήντα χρόνια μετά τη συγγραφή του βιβλίου «Περί της καταγωγής των σημερινών Ελλήνων» τα λεγόμενα του μεγαλύτερου ανθέλληνα όλων των εποχών Γιάκομπ Φίλιπ Φαλμεράιερ συνεχίζουν να προκαλούν.

Σε αυτό το βιβλίο όπως και στο βιβλίο «Ιστορία της χερσονήσου της Πελοποννήσου κατά τους Μεσαιωνικούς Χρόνους», που γράφτηκαν στη δεκαετία του 1830, ο αυστριακός δημοσιογράφος, πολιτικός και ιστορικός διατυπώνει την άποψη πως οι Έλληνες της νεότερης εποχής δεν κατάγονται από την φυλή των αρχαίων Ελλήνων.

Κατά την άποψή του οι Έλληνες προέρχονται από Σλάβους που εισέβαλαν στην Ελλάδα κατά την περίοδο του Μεσαίωνα και Αλβανούς που εξαπλώθηκαν κατά τον ύστερο Μεσαίωνα και τους νεότερους χρόνους και οι οποίοι αναμίχθηκαν με Ελληνόφωνους, αλλά μη Έλληνες πρόσφυγες, δημιουργώντας τον λαό των νέων Ελλήνων.

Το έργο έγινε ιδιαίτερα γνωστό στο εξωτερικό όταν παρουσιάστηκε στην Βαυαρική Ακαδημία Επιστημών. Ο Φαλμεράιερ απέδειξε πως το πάλαι ποτέ ένδοξο αρχαίο ελληνικό έθνος εκμηδενίσθηκε το 589 μΧ στα χρόνια του Ρωμαίου αυτοκράτορα Μαυρικίου (582-602), με την γενικευμένη επιδρομή των Αβαροσλάβων που κατέκλυσαν την Βαλκανική, όπως διαβεβαιώνει ο ιστορικός του 6ου αιώνα Ευάγριος.

Το τελειωτικό χτύπημα που εξολόθρευσε τον ελληνικό πληθυσμό ήρθε το 746 μΧ με την σαρωτική επιδημία της πανούκλας που θέρισε τους εναπομείναντες Έλληνες.

Το αιρετικό αυτό έργο δέχτηκε τα πυρά Ελλήνων λόγιων οι οποίοι προσπάθησαν να αποδείξουν ως αβάσιμους τους ισχυρούς του με συγκριτικές μελέτες της γλώσσας, των ηθών και των εθίμων των Ελλήνων διαχρονικά. Αρκετές εφημερίδες δημοσίευσαν πολεμικές και γελοιογραφίες εναντίον του και διάφοροι ρήτορες τον απαξίωναν σε διαλέξεις, ενώ τα παιδιά τον αποδοκίμαζαν στο δρόμο.

Στο εξωτερικό βρήκε πολλούς υποστηρικτές που δημιούργησαν Ιστορική Σχολή. Χαρακτηριστικός είναι ο επίλογος του βιβλίου στον οποίον ο Φαλμεράϋερ αναφέρει επιγραμματικά:

«Ας αφήσουμε τους σημερινούς κάτοικους αυτής της χώρας στην πλάνη τους πως κατάγονται από τους αρχαίους έλληνες. Αρκεί πως ο ίδιος ήλιος που φώτισε κάποτε τον Περικλή λάμπει ακόμα πάνω από τα κεφάλια τους».

Σε άλλο σημείο του το βιβλίο αναφέρει: «Η Ελληνική φυλή έχει τελείως εξολοθρευθή από την Ευρώπη. Η φυσική ομορφιά, το μεγαλείο του πνεύματος, η απλότητα των συνηθειών, η καλλιτεχνική δημιουργία, οι αθλητικοί αγώνες, οι πόλεις, τα χωριά, το μεγαλείο των μνημείων και των αρχαίων ναών, ακόμα και το όνομα του λαού, έχουν εξαφανισθεί από την Ελλάδα» αναφέρει ο Φαλμεράιερ.

«Ένα διπλό στρώμα από ερείπια και ο βόρβορος δύο νέων διαφορετικών λαών σκεπάζει τους τάφους των αρχαίων Ελλήνων. Τα αθάνατα έργα του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και μερικά ερείπια, που βρίσκονται στην Ελλάδα, αποτελούν τώρα την μόνη απόδειξη πως πριν από πολλά χρόνια υπήρχε ένας λαός σαν τους Ελληνες» διαβάζει κανείς στο βιβλίο.

«Ούτε μία απλή σταγόνα αίματος, γνησίου ελληνικού αίματος, δεν τρέχει στις φλέβες των χριστιανών κατοίκων της σημερινής Ελλάδας. Μιά τρομερή καταιγίδα διασκόρπισε έως την πιό απόμακρη γωνιά της Πελοπονήσου μιά νεά φυλή συγγενή προς την μεγάλη φυλή των Σλάβων. Οι Σκύθες-Σλάβοι, οι Ιλλυριοί-Αρβανίτες, οι συγγενικοί με τους Σέρβους και τους Βουλγάρους λαοί, είναι εκείνοι που τώρα ονομάζουμε Ελληνες. Ενας λαός με σλαβικά χαρακτηριστικά , τοξοειδείς βλεφαρίδες και σκληρά χαρακτηριστικά Αλβανών βοσκών του βουνού, που φυσικά δεν προέρχεται από το αίμα του Νάρκισου, του Αλκιβιάδη και του Αντίνοου. Μόνο μία δυνατή ρομαντική φαντασία μπορεί να ονειρεύεται ακόμα μιά αναγέννηση των αρχαίων Ελλήνων» αναφέρει ο αιρετικός συγγραφέας...

ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ


Έλληνες,

Το δίγλωσσο βιβλίο «Αιματηρή Αλήθεια» (Bloody Truth) αναφέρεται στις σελίδες 351 – 360 στο αγγλικό μέρος και στο αντίστοιχο ελληνικό στις σελίδες 175 – 190, στο δημοσίευμα της αγγλικής κυριακάτικης εφημερίδας « Κυριακάτικοι Τάιμς» 23 Ιανουαρίου 1977.

Η εφημερίδα έχοντας εξασφαλίσει τότε αντίγραφο της μυστικής έκθεσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (1976), που βρήκε την Τουρκία 7 φορές ένοχη για παραβιάσεις των άρθρων της Ευρωπαικής Συνθήκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα προχώρησε στην αποκάλυψη.

Με βάση την μυστική εκείνη απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης οι Κυριακάτικοι Τάιμς στις 23 Ιανουαρίου 1977 δημοσίευσαν πρωτοσέλιδα ένα καταπελτικό ειδησιογραφικό για την Άγκυρα, για δολοφονίες, βιασμούς, λεηλασίες που εκτελέστηκαν από τον Τουρκικό στρατό στην Κύπρο κατά και μετά την τουρκική εισβολή του 1974.

Το δημοσίευμα συνοδευόταν και από ένα δεύτερο τίτλο « Τουρκικά εγκλήματα: Τι φανερώνει μυστική έκθεση».

Παρά τη μανιώδη αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης η εφημερίδα δημοσίευσε αποσπάσματα της μυστικής Έκθεσης, που τεκμηριώνουν της ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ και ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ πολιτών (ανδρών, γυναικών και παιδιών), ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΠΑΝΆΛΗΨΗ ΒΙΑΣΜΟΥΣ γυναικών όλων των ηλικιών από 12 μέχρι 71 ετών, την ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΟΡΝΕΙΑ γυναικών και κοριτσιών, τους ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥΣ ανθρώπων (περιλαμβανομένων παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων) και ΤΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ των υπό τουρκική κατοχή περιουσίες, σπίτια και επιχειρήσεις των Ελληνοκυπρίων.

Η Κίνηση για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο έχει εξασφαλίσει το πλήρες κείμενο της ΜΥΣΤΙΚΗΣ αυτής Έκθεσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα τουρκικά εγκλήματα στην Κύπρο, που θα έπρεπε να είχε (αυτή η απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης) μετατραπεί από το 1976 στο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ όλων των κυβερνήσεων (Κύπρου και Ελλάδος) στις προσπάθειες μας εναντίον της Τουρκίας και των εγκλημάτων της ...

Το πλήρες κείμενο στα αγγλικά, θα το βρείτε αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Κίνησης στον πιο κάτω σύνδεσμο: http://www.freedomjustice.com.cy

Κίνηση για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο
Πάνος Ιωαννίδης
Πρόεδρος

ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ


Δραματικά σενάρια καίνε το μέλλον της χώρας μας...
έτσι όπως παρουσιάζονται σε δημοσίευμα των Financial Times. Στο εκτενές άρθρο προβλέπονται μαύρες ημέρες στην Ελλάδα, με τους περισσότερους συμπολίτες μας να οδηγούνται ακόμα και στο να ψάχνουν... φαγητό στα σκουπίδια.
Σύμφωνα με το άρθρο, η πρώτη συνέπεια είναι να μείνουν
απλήρωτοι δημόσιοι υπάλληλοι και αντίστοιχα, οι συνταξιούχοι.Αμέσως μετά, το τραπεζικό σύστημα της χώρας προβλέπεται να βουλιάξει οριστικά, με αποτέλεσμα οι Έλληνες να μείνουν απροστάτευτοι και σχεδόν άφραγκοι.
Στο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι η ...
ελληνική κατάρρευση θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο θάνατο του ευρώ και στην απαρχή πολέμων στην Ευρώπη.
"Αν το ευρώ καταρρεύσει, τότε θα καταρρεύσει και η Ευρώπη", δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ στη γερμανική βουλή, σε μια ξεκάθαρη υπεράσπιση του ευρώ, την οποία συμμερίζονται και άλλοι πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης. Με τέτοιο επίπεδο πολιτικών κεφαλαίων επενδυμένο στο ευρώ, το ενιαίο νόμισμα έχει πολλές πιθανότητες να επιβιώσει.
Όμως, οι φράση που δεν φεύγει από τα στόματα επενδυτών και ορισμένων Ευρωπαίων πολιτικών τελευταία, είναι το ελληνικό χρεοστάσιο. Και οι FT επιχειρούν μια περιγραφή –όχι πρόβλεψη, περιγραφή- του τι θα σήμαινε κάτι τέτοιο.
Οι απρόβλεπτες επιπτώσεις
Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει πως εάν δεν εφαρμοστεί η συμφωνία της 21ης Ιουλίου θα μπορούσαν να εξελιχθούν δυσμενώς τα πράγματα και να υπάρξουν απρόβλεπτες επιπτώσεις γεγονότων.
Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να μην εξυπηρετήσει τα χρέη της προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τράπεζες και τον ιδιωτικό τομέα. "Το σοκ του χρεοστασίου θα καταβαράθρωνε την οικονομία", τονίζουν οι Financial Times.
Καθώς δεν θα υπήρχαν ικανά δημόσια έσοδα το Δημόσιο θα αδυνατούσε να πληρώσει υπάλληλους και κοινωνικά επιδόματα, ενώ τη ίδια στιγμή οι ελληνικές τράπεζες θα αντιμετώπιζαν την κατάρρευση, καθώς το χαρτοφυλάκιο ομολόγων τους θα κατέγραφε τεράστιες ζημιές και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα αποδεχόταν τα στοιχεία αυτά του ενεργητικού ως εγγυήσεις για την χορήγηση ρευστότητας.
Η επακόλουθη δε διακοπή λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος πληρωμών θα πολλαπλασίαζε τα προβλήματα.
Σύμφωνα με τους Financial Times η Ελλάδα θα έπρεπε είτε να επανακεφαλαιοποιεί τις τράπεζες και να ισοσκελίζει σε καθημερινή βάση τον προϋπολογισμό της, κάτι που θα προϋπόθετε την χορήγηση νέων δανείων από τους πιστωτές, είτε θα έπρεπε να αποκαταστήσει τη δυνατότητα δημιουργίας χρήματος, κάτι που θα την οδηγούσε σε έξοδο από το ευρώ και την υιοθέτηση εθνικού νομίσματος.
Όπως προειδοποιεί η εφημερίδα οι επιπτώσεις οποιουδήποτε χρεοστασίου δεν θα περιορίζονταν στην Ελλάδα και σταδιακά θα εξωθούνταν εκτός ευρώ χώρες που θεωρούνται επικίνδυνες.
Η δε μείωση της αξία των ομολόγων των επικίνδυνων κρατών θα βύθιζε υπονόμευε την εμπιστοσύνη στις οικονομίες της Ευρωζώνης και σε πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες. "Αν μια χώρα έφευγε από το ευρώ θα αυξάνονταν οι φόβοι ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι δημιουργώντας κινδύνους σε όλη την Ευρωζώνη", σημειώνει το δημοσίευμα.
Οι Financial Times υπογραμμίζουν πως καμία από αυτές τις εξελίξεις δεν είναι αναπόφευκτη και τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στο σύστημα καθιστούν αυξημένη την υποχρέωση επίγνωσης των μεγάλων κινδύνων που εγκυμονούν.
"Αν η Αθήνα κηρύξει χρεοστάσιο, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να καταρρεύσουν και το ευρώ και η Ευρώπη", σημειώνεται.
Ευαγ. Βενιζέλος: "Αυτά τα λέμε για να περνάει η ώρα"
Να μην απασχολούν τους Έλληνες τα όσα ειπώθηκαν - σύμφωνα με πληροφορίες στην χθεσινή συνεδρίαση της ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ- από τον ίδιο περί 3 εκδοχών στην διαχείριση του δημοσίου χρέους, προτρέπει με σημερινή του ανακοίνωση ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι η "συζητήσεις, οι φήμες, τα σχόλια και τα σενάρια δεν προσφέρουν υπηρεσίες στην κοινή ευρωπαϊκή υπόθεση. Και τονίζει ότι η Ελλάδα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου."


ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ


ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΩΡΑ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ. ΠΩΣ ΞΑΦΝΙΚΑ Η ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ ΕΓΙΝΕ Ο ΚΑΚΟΣ Ο ΛΥΚΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ( ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ) ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ( Ε.Ε) ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.
ΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΑΛΛΑ Ο ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΛΛΗΝΑΣ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΡΟΜΟ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΘΑ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3000 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΠΕΡΣΕΣ,ΤΟΥΡΚΟΙ,ΒΕΝΕΤΟΙ,ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΕΒΡΙΣΚΕ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΑΝ ΑΧΤΙΔΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΞΕΦΕΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ.
ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΤΙ ΠΙΣΩ,ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΛΑ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΟΛΑ.
ΑΥΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΟΥ ΛΑΘΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΑΘΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟ, ΝΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΓΕΝΝΗΣΑΜΕ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΕΡΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ.
ΤΕΛΙΚΑ ΝΑΙ ΜΑΣ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ.
ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΕΧΕΙ ΣΚΟΡΠΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ,ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ ΕΝΩ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΜΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ.
ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ ΒΟΛΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΣΟΦΟΣ ΜΑΣ ΛΑΟΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ.
ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ;
ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.
ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΟΝΕΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΑ.
ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΠΟΥ ΝΟΙΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ Η ΑΚΟΜΑ ΑΚΟΜΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.
ΤΟΥΣ ΦΟΒΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ........
ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ;


Μπορεί η Εισαγγελέας Χαλκίδας να απέρριψε αρχικά το αίτημα δίωξης για εσχάτη προδοσία, που υπέβαλε ο Δημήτρης Αντωνίου, εναντίον των Ελλήνων πολιτικών που ψήφισαν το Μνημόνιο, ωστόσο το Εφετείο Αθήνας, στο οποίο προσέφυγε ο Ευβοιώτης γιατρός, φαίνεται πως είχε άλλη γνώμη!

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, μάλιστα, κ. Αθανάσιος Κατσηρώδης, διαβίβασε ήδη, στη Βουλή, το φάκελο της μήνυσης, η οποία έχει ασκηθεί εναντίον των βουλευτών που υπέγραψαν το μνημόνιο, υπουργών, του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και κατά των μελών της Τρόικας, για να εξεταστεί κατά πόσο υπάρχει εσκεμμένη παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας!!!

Ο κ. Αντωνίου, πάντως, δήλωσε πως όλο αυτό το διάστημα, που πάλευε για να αποδείξει τη βασιμότητα της καταγγελίας, δε στηρίχθηκε από κανέναν, αλλά αντίθετα λοιδωρήθηκε από πολλά Μέσα. Δεν έδειξε, ωστόσο, να το βάζει κάτω, καθώς δήλωσε πως η «μάχη» για να καταδικαστούν όσοι διέπραξαν εσχάτη προδοσία θα συνεχιστεί μέχρι τέλους…

Η ΜΑΚΕΔΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ


Σκληρή απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού των Σκοπίων Ν. Γκρουεβσκι έδωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κ. Κωστής Αϊβαλιώτης.

« Να απαντήσει κάποιος στον κ. Γκρουέβσκι ότι τα «μακεδονικά» που μιλά δεν έχουν καμία σχέση με εκείνα του Αριστοτέλη, του Πρωταγόρα, του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου, όπως επίσης ότι οι Σλάβοι ήρθαν στην περιοχή 1000 χρόνια μετά την εποχή των μεγάλων αυτών φιλοσόφων και στρατηγών της εποχής δόξας της Μακεδονίας.

Όλοι αυτοί φυσικά, πίστευαν, στους ίδιους θεούς με τους υπόλοιπους Έλληνες, συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τέλος, ο Μέγας Αλέξανδρος ηγήθηκε των Ελλήνων και όχι των Σλάβων» σημείωσε ο κ. Αϊβαλιώτης.
ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΥΤΗΣ ΝΑ ΥΠΑΡΨΕΙ Η ΙΕΡΗ ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΣΛΑΒΩΝ.
ΟΥΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ(ΙΔΙΩΜΑ ΣΛΑΒΙΚΩΝ ΝΑΙ) ΟΥΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ.
ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΒΡΕΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 60 ΧΡΟΝΙΑ VARDARSKA. ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΜΕ (ΕΠΙΤΗΔΕΣ ) ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΦΕΤΕΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

ΑΤΜ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ


Το καθαρό νερό δεν είναι για όλον τον πληθυσμό πάνω στη γη κάτι το δεδομένο και μάλιστα...
για ορισμένους είναι κάτι παραπάνω από πολυτέλεια. Στην Ινδία το ακάθαρτο νερό ευθύνεται για το 60 με 80% όλων των ασθενειών.
Αν και υπάρχουν διάφορες πιθανές λύσεις για το πρόβλημα, όπως νέα πηγάδια ,ή φίλτρα νερού, μία οργάνωση με την ονομασία Sarvajal, έχει βρει μία διαφορετική εναλλακτική, τα ηλιακά ΑΤΜ νερού.
Η Sarvajal τιμήθηκε αυτό το μήνα με το βραβείο τεχνολογίας για το σύστημα επεξεργασίας νερού που χρησιμοποιεί τα τοπικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για να παρακολουθεί την ποιότητα και ποσότητα του νερού από απόσταση.
Η αρχή λειτουργίας του είναι πολύ απλή, οι άνθρωποι που θέλουν να βγάλουν χρήματα εργάζονται ως θεματοφύλακες του νερού για την κοινότητά τους και είναι οι μόνοι που επιτρέπεται να χειρίζονται το μηχάνημα. Αυτοί προπληρώνουν την εταιρεία για την κατανάλωση του νερού και είναι υπεύθυνοι για να το τοποθετήσουν μέσα στο ATM, το οποίο μέσω υπεριώδους ακτινοβολίας επεξεργάζεται το νερό.
Τα μέλη της κοινότητας παίρνουν το νερό από τα ATM πληρώνοντας τον μεσάζοντα. Σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά με την καθαρότητα του νερού, το κινητό τηλέφωνο που είναι ενσωματωμένο στο ATM ειδοποιεί την εταιρεία.
Το δίκτυο της Sarvajal επεκτείνεται πολύ γρήγορα, με μέχρι τώρα 120 εγκαταστάσεις σε όλη την Ινδία εξυπηρετεί περισσότερους από 60000 ανθρώπους και η τιμή για το νερό για κάθε οικογένεια κυμαίνεται στα 3$ το μήνα. Έτσι και απομακρυσμένες περιοχές που δεν ήταν δυνατό να έχουν καθαρό νερό μπορούν και το απολαμβάνουν πια.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ; ΙΝΔΙΑΝΟΙ


Η ινδιάνικη φυλή με όνομα Navahos – Ναυαγοί, που προέρχεται από μη Ινδιάνους, αφού αυτοί δεν έπλεαν στη θάλασσα αλλά με καγιάκ (δερμάτινες ελαφρές λέμβους) διαπλέουν λίμνες και ποταμούς, προφανώς προήλθε λόγω επαφής με ναυαγούς Αργοναύτες εκπολιτιστές.

Τιμητικά οι σωτήρες τους Ινδιάνοι έλαβαν την ονομασία Ναυάχος. Του αρχηγού των Αργοναυτών Ιάσονος, Ηρακλέους ή άλλου τινός ουδέποτε πρόφεραν το όνομα ως ιερό, αλλά τον εκάλουν (ιερώνυμο) jeronymo. Για τούτο ο τελευταίος μέγας αρχηγός τους εκλήθη Jeronymo. Σημειωτέον ότι ο αρχηγός Jeronymo με τον Natchez (Απάτσι), παράνομοι όντες, φωτογραφήθηκαν στο στρατόπεδο του πρώτου στο Tombstone της Αριζόνας (Εγκυκλοπαίδεια «Colliers» σελ. 85, τ. 10).

Οι Ναυάχος ανεύρον τους οικισμούς των Ανασάζι, σιωπηλούς και έρημους επί αιώνες, όταν περιπλανώμενοι κατέλαβαν μέγα μέρος της χώρας τους. Θεωρούντες τα θλιβερά κατάλοιπα πίστευσαν ότι «οικοδομήθηκαν από aliens – αλλοδαπούς αρχαίους», τους Ανασάζι Anasazi (στη γλώσσα των Αθαπάσκαν).

Εξεταστέα η λέξη Athapaskan: ποιά η προέλευση και σημασία της; Athapaskan > Atha > paskan > Atha(na)paskan > Atha(na)faskan > Αθα(να)φάσκων > φάσκων
Αθανα (Αθάνα: θεά σοφίας και πολεμική, φέρουσα περικεφαλαία, αιγίδα, ασπίδα και δόρυ), ή Atho/paskan > Athos/faskan (Athos επώνυμον του Διός), (οράτε βάσκω > φάσκω εις Ιακ. Θωμόπουλου «Πελασγικά»). Η λέξη συνεπώς Αθαπάσκαν επιβεβαιοί την προφανή ερμηνεία μας για τη σύνθετη ελληνική λέξι Ανασάζι. Συνεπώς η μνήμη των Ναυάχος (μαθητών των Ναυαγών Αργοναυτών) ορθώς συνδέει ως παράλληλες έννοιες τους Ανασάζι με τη γλώσσα Αθαπάσκαν, δηλ. τη γλώσσα της σοφίας, της Αθηνάς ή του Άθω, Άθωνος, επιθέτου του Ζηνός – Διός (ονομ. Δεύς > Deus), επιβεβαιουμένης έτσι της ελληνικότητας της αναλυθείσας ονομασίας Ανασάζι.
Οι Ανασάζι στην Mesa Verde του Κολοράντο έκτιζαν στους οικισμούς τους (pueblos) επί υψηλών λόφων πολυώροφα κτίρια πλησίον ή εφαπτόμενα αποκρήμνων βράχων. Αυτές οι αρχαίες τεχνοτροπίες επιτυχώς αντεγράφησαν από τους συγχρόνους κεραμιστές Pueblos.

Εκτός των Ανασάζι πολλές άλλες μαρτυρίες έχομε της παρουσίας των Ελλήνων στη Β. Αμερική και της μεγίστης πολιτιστικής τους επιδράσεως επί των γηγενών.


1. Περιοδικό «National Geographic», vol. 162, No 5 Νοεμβρίου 1982, σελ. 554-606.
2. Πλάτων, «Τίμαιος», έκδοσις «Παπύρου».
3. Λεξικόν «The Wold of Man» (τόμος 11, σελ. 77) απ’ όπου ελήφθη και μεταφράσθηκε από το «Museo dell Huomo», Copyright 1964 των Fratelli Fabbri, editori, Milan Italy.
4. Λεξικόν «Man, Myth and Magic».
5. Λεξικόν «Colliers Encyclopaedia», τ.10, λ. Indian tribes
6. Απολλόδωρος, «Βιβλιοθήκη» vol. 1, σελ. 202-204.
7. Διόδωρος Σικελιώτης, τόμος ΙΙ 46.3-4, έκδοσις Loeb Heinemann.
8. Λεξικόν «Lidell & Scott».
9. Ιάκωβος Θωμόπουλος, «Πελασγικά», 1912.

Ο ΧΡΥΣΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ Φ


Ο χρυσός αριθμός φ , ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά από τους αρχαίους Έλληνες οι οποίοι παρατήρησαν ότι όλα πάνω στην γη,από τα φυτά μέχρι το ίδιο το ανθρώπινο σώμα,αναπτύσσονται βάσει μίας αναλογίας.

Ο Πυθαγόρας ήταν ο πρώτος που διατύπωσε τον μαθηματικό ορισμό της αναλογίας χρησιμοποιώντας δύο ευθύγραμμα τμήματα. Η σκέψη του ήταν πως αν υπάρχει ένα ευθύγραμμο τμήμα και ένα σημείο τομής να το τέμνει ασύμμετρα έτσι ώστε το μήκος του μεγαλύτερου τμήματος προς όλο το μήκος του τμήματος να είναι ίσο με το μήκος του μεγαλύτερου τμήματος προς το μήκος του μικρότερου,τότε ο λόγος τους φανερώνει κάποιους είδους αναλογία. Υπέθεσε ότι υπάρχει ένα τμήμα ΑΒ. Τέμνοντάς το σε δύο μέρη τα οποία δεν είναι ίσα μεταξύ τους στο σημείο Γ, δημιουργούνται δύο ευθύγραμμα τμήματα.

Έστω ότι ΑΓ&ΒΓ τότε ΑΒ/ΑΓ=ΑΓ/ΒΓ. Το σημείο τομής Γ δίνει την χρυσή αναλογία γιατί ο λόγος των ΑΒ/ΑΓ και ΑΓ/ΒΓ δίνει αποτέλεσμα 1.618 που είναι και ο χρυσός αριθμός φ. Ο αριθμός αυτός φανερώνει την αρμονία που διακατέχει ένα αντικείμενο το οποίο εξετάζεται.
Είναι ο μοναδικός αριθμός για τον οποίο ισχύει η σχέση φ =φ+1 και φ=1+√5/2.

Η κυριότερη διαπίστωση είναι ότι το αποτέλεσμα είναι άρρητος αριθμός. Αυτό δείχνει ότι δεν είναι δυνατόν ένα μικρότερο ευθύγραμμο τμήμα να χωράει σε ένα μεγαλύτερό του ακριβώς. Συνεπώς υπάρχουν και κάποιοι αριθμοί που η λειτουργία τους είναι έξω από το ανθρώπινα αντιληπτό και πεδίο ορισμού τους είναι το ιδεατό.

Έτσι ανακαλύφθηκε και η έννοια της ιδέας,την οποία ερεύνησε ο Πλάτων και διατύπωσε την θεωρία των ιδεών. Είναι φανερό ότι ήξεραν τα πάντα για την χρήση του αριθμού φ γιατί και το πεντάγραμμα που ήταν το σύμβολο της σχολής των πυθαγορείων υπόκειται σε αυτή την αναλογία.

Μετά από πάρα πολλά χρόνια ο Fibonacci ανακάλυψε μία ακολουθία αριθμών που είχαν την ιδιότητα να εμφανίζουν την χρυσή αναλογία. Είναι η ακολουθία α =α +α . Για να προκύψει νέος αριθμός θα πρέπει να προστεθούν μεταξύ τους οι δύο προηγούμενοι με μοναδικό περιορισμό ότι για τον πρώτο αριθμό της ακολουθίας (α )δεν ισχύει η σχέση και για τον δεύτερο ισχύει α =2α .

Ξεκινώντας από το 1 η ακολουθία είναι 1,2,3,5,8,13,21,34,55,89,144,233,377, 610, 987, 1597, 2584, 4181, 6765, 10946, 17711, 28657 και συνεχίζει επ’ άπειρον.

Αν χ=α /α τότε παρατηρείται το εξής:Για α =1 χ=1/1=1,για α =1 και α =2 χ=2/1=2,για α =2 και α =3 χ=3/2=1.5, για α =3 και α =5 χ=5/3=1.67, για α =5 και α =8 χ=8/5=1.6 και από εκεί και πέρα για οποιαδήποτε διαίρεση μεταξύ δύο διαδοχικών αριθμών της ακολουθίας όσο η ακολουθία προχωρά τόσο το αποτέλεσμα συγκλίνει όλο και με μεγαλύτερη ακρίβεια στον χρυσό αριθμό, το 1.618. Ομοίως και για οποιαδήποτε άλλη ακολουθία με σημείο εκκίνησης οποιονδήποτε αριθμό.

Η χρήση του αριθμού φ στην αρχαιότητα είναι εντυπωσιακή. Στον Παρθενώνα από τα αετώματα και τα σκαλίσματα σε αυτά μέχρι τα κιονόκρανα, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, σε όλα τα αγάλματα, στις Πυραμίδες της Αιγύπτου που ακολουθούν την δομή ισοσκελούς τριγώνου.

Όμως όλα αυτά φαντάζουν μηδαμινά μπροστά στο μέγιστο επίτευγμα των αρχαίων Ελλήνων. Την κατασκευή της Ελληνικής γλώσσας η οποία είναι καθαρά μαθηματική γλώσσα και αποδεικνύεται μέσω των λεξαρίθμων. Είναι πάρα πολλά τα παραδείγματα που μία λέξη ισούται με καποια άλλη λεξαριθμητικά και ενώ έχουν διαφορετικό νόημα ως αυτόνομες λέξεις σαν λεξάριθμοι σχηματίζουν ένα νόημα και σχετίζονται άμεσα με τον χρυσό αριθμό φ αλλά και το π=3.14.

Σε καμία άλλη γλώσσα δεν ισχύει κάτι παρόμοιο και καμία άλλη γλώσσα δεν έχει θεωρηθεί σαν ένα αριστούργημα παγκοσμίως. Το ότι η μελέτη των αρχαίων Ελληνικών έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην ανάπτυξη νευρώνων του εγκεφάλου κάνοντας τους ανθρώπους πιο έξυπνους είναι αποτέλεσμα της πολυπλοκότητας κατασκευής της γλώσσας. Με την βοήθεια των φ και π και των πράξεων μεταξύ των λέξεων λειτουργεί και σαν μέσο κρυπτογράφησης. Όλα αυτά ουσιαστικά είναι αποδείξεις που ακυρώνουν την ανακάλυψη του Fibonacci γιατί χρησιμοποιούνταν ήδη σε μέγιστο βαθμό οι συγκεκριμένες ακολουθίες με κύριο παράδειγμα την ίδια την γλώσσα και την διάταξη των διαζωμάτων στο θέατρο της Επιδαύρου.

Ήταν ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο κείμενα που είχαν χαθεί στο πέρασμα των αιώνων ή τα είχαν κρύψει σκόπιμα κάποιοι για να αποκρύψουν την γνώση, όταν έρχονταν ξανά στην επιφάνεια, αυτοί που τα κατείχαν να έθεταν τους εαυτούς τους ως τους μεγάλους επιστήμονες που δήθεν ανακάλυψαν μόνοι από το πουθενά κάποια πολύ σημαντικά για την ανθρωπότητα στοιχεία χωρίς να το δικαιολογεί ούτε το υπόβαθρό τους αλλά ούτε και ο πρώτερος βίος τους, ενώ είχαν γραφεί πριν από αιώνες.
Είναι τυχαίο ότι όλοι σχεδόν οι μεγάλοι ερευνητές των προηγούμενων χιλίων χρόνων ήταν είτε πλούσιοι με μεγάλες συλλογές ελληνικών συγγραμμάτων, είτε ανήκαν σε κάποια μυστική οργάνωση που είχε σχέση και με την απόκρυψη ανώτερης γνώσης;

Στην μεταγενέστερη εποχή χρησιμοποιείται στους πίνακες μεγάλων ζωγράφων όπως του Da Vinci που δόμησε την Mona Lisa με βάση ένα χρυσό τρίγωνο και την ζωγράφισε επεκτείνοντάς το με άλλα χρυσά τρίγωνα,σε σχέδια που βασίζονται σε γεωμετρικά σχήματα όπως τα Fractals. Επίσης ανακαλύφθηκε ότι και το DNA ακολουθεί την αναλογία αλλά και ολόκληρο το σύμπαν. Μέχρι και η κίνηση των πλανητών γίνεται βάσει της χρυσής αναλογίας.

Ο χρυσός αριθμός φ είναι μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις της Γεωμετρίας. Φαίνεται ότι ήδη ίσχυε και ο Πυθαγόρας διατύπωσε κάτι το κοινά χρησιμοποιούμενο και αποδεκτό. Τα οφέλη από από αυτή την διατύπωση του Πυθαγόρα είναι πάρα πολλά. Θεμελιώθηκε η χρυσή αναλογία σαν αριθμός ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κατασκευές στα μεταγενέστερα χρόνια γιατί οι αρχαίοι Έλληνες ήδη γνώριζαν, αναπτύχθηκε η θεωρία περί αναλογιών τμημάτων και πλευρών που οδήγησε στην διατύπωση πληθώρας θεωρημάτων και το κυριότερο ότι διατυπώθηκε η θεωρία των ιδεών.

ΥΠΟ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ


Η πολιτική της κυβέρνησης «κλείνει» το παράθυρο της ανάπτυξης της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Παράλληλα ανοίγει την πόρτα στην άλωση της αγοράς από τους μεγαλοεισαγωγείς.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ενωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) οι εγχώριες παραγωγικές μονάδες διαλύονται λόγω αποσπασματικών μέτρων της κυβέρνησης χωρίς αναπτυξιακή διάσταση, τα οποία και στρέφονται μονομερώς στα γενόσημα φάρμακα, τα οποία αποτελούν περίπου το 20% της φαρμακευτικής δαπάνης, αφήνοντας στο απυρόβλητο το υπόλοιπο 80% και άλλες δαπάνες υγείας.

Όπως αναφέρει η ΠΕΦ τα μέτρα της κυβέρνησης δεν προσφέρουν καμία ουσιαστική εξοικονόμηση, καθώς οι απαξιωμένες τιμολογιακά φθηνές και αποτελεσματικές θεραπείες θα υποκατασταθούν από νεότερα και ακριβότερα φάρμακα με προστασία πατέντας , κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της δαπάνης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στον πρόσφατο πιλοτικό διαγωνισμό για την προμήθεια τεσσάρων δραστικών ουσιών το 95% κατέληξε σε εισαγωγική πολυεθνική γενόσημων με μηδενική προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία και το υπόλοιπο 5% σε εισαγωγική πολυεθνική πρωτότυπων φαρμάκων.

«Ευνοούνται οι εισαγωγείς»

Ο πρόεδρος της ΠΕΦ Θόδωρός Κωλέτης αναφέρει ότι οι διαγωνισμοί στα νοσοκομεία με μόνο κριτήριο την χαμηλότερη τιμή είναι βέβαιο ότι ευνοούν τους μεγαλοειασγωγείς φαρμάκων, οδηγούν σε κλείσιμο τις εγχώριες παραγωγικές μονάδες και εξωθούν στην ανεργία 8.500 εργαζομένους.

Επιπλέον τονίζει ότι εκτός αυτού οι διαγωνισμοί μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο στο 20% των φαρμάκων που διακινούνται στα νοσοκομεία. «Όμως η μεγάλη δαπάνη δημιουργείται από περίπου 100 σκευάσματα τα οποία χωρίς γενόσημα, ως πρωτότυπα και μοναδικά, δεν μπορούν να μπουν σε διαδικασία διαγωνισμού».

Στο μεταξύ ένας από τους «αναδυόμενους αστέρες» της οικονομίας, που μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να συμβάλει στην ανάπτυξη, είναι η τοπική βιομηχανία γενόσημων φαρμάκων, σύμφωνα με την μελέτη της ΜcKinsey , «Η Ελλάδα 10 χρόνια μπροστά».

Σύμφωνα με την μελέτη η χαμηλή διείσδυση γενόσημων φαρμάκων στην χώρα μας συνιστά μοναδική ευκαιρία για την εγχώρια βιομηχανία, η οποία υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να αυξήσει το μέγεθος της από 1,2 δισ. ευρώ το 2010 σε 2,2 δισ. ευρώ την επόμενη δεκαετία.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More