ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ


Στη «Γεωγραφία της Αλβανίας» που διδάσκετε στην Γ’ Λυκείου των σχολείων της χώρας, οι μαθητές δε μαθαίνουν μόνο για τα σημερινά όρια του Αλβανικού κράτους αλλά, και για τις περιοχές που «αδίκως» - όπως λέει αρκετές φορές στο βιβλίο – το Συμβούλιο των Πρεσβευτών του 1913 άφησε εκτός των ορίων του κράτους Αλβανικές περιοχές (Treva Shqiptare). Στις περιοχές αυτές περιλαμβάνονται 3 νομοί του Μαυροβουνίου, όλο το ....

Κόσσοβο και άλλες τρεις περιοχές της Σερβίας, το μεγαλύτερο μέρος του κράτους των Σκοπίων και 8 νομοί της Ελλάδος. Το βιβλίο αυτό που διδάσκονται και τα Ελληνόπουλα της Βορείου Ηπείρου, έχει εξώφυλλο το χάρτη της Αλβανίας να πλαισιώνεται από τις «Αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) εκτός συνόρων.
Στο ξεχωριστό κεφάλαιο με τίτλο «Οι Αλβανικές Περιοχές στην Ελλάδα», σελ. 198 στην εισαγωγή με τίτλο «Σύνθεση και θέση των Αλβανικών περιοχών» αναφέρει: Είναι Αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο Ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών.


Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων, δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των προσδιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων αυτών των περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη βορειοδυτική Ελλάδα, νότια των περιοχών της ΦΥΡΟΜ και νοτιοανατολικά του Αλβανικού κράτους μέχρι τον κόλπο της Άρτας (εννοεί τον Αμβρακικό)και αποτελείτε από τις περιοχές, Τσαμουριά, Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά, Κόνιτσα κλπ.
Η προπαγάνδα των αλβανών για να γίνει ποιο πειστική, στο υποκεφάλαιο «Πληθυσμός και οικονομία» , χρησιμοποιεί τις αρχαιολογικές «ανακαλύψεις» και διαφορά ιστορικά έγγραφα - χωρίς να αναφέρει κανένα - σύμφωνα με τα οποία αυτές οι περιοχές κατοικούνταν από την αρχαιότητα από Αλβανο-ιλλυρικά φύλα, ενώ υπήρχαν και λίγοι Έλληνες!!! Ενώ όταν αναλύει τους νομούς εντός της Αλβανίας όπως του Αργυροκάστρου, Αγίων Σαράντα και Δελβίνου δεν αναφέρει πουθενά την ύπαρξη των Ελλήνων σε αυτές τις περιοχές που είναι πλειοψηφία. Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι αυτό είναι το τελευταίο μάθημα της Γεωγραφίας, το μάθημα με το οποίο οι μαθητές αποχαιρετούν το Λύκειο.

Δε χρειάζεται κανείς να έχει ιδιαίτερες ιστορικές γνώσεις για να αποκρούσει αυτές τις γελοιότητες. Όσοι γνωρίζουν λίγη ιστορία ξέρουν ότι πολλές πόλεις της Αρχαίας Ηπείρου υπέφεραν από τις επιδρομές των Ιλλυριών, ενώ η πόλη της Χαονίας Φοινίκης ,που ήταν κάποτε πρωτεύουσα της Ηπείρου, καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Ιλλυριούς. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι τι κάνει η Διακρατική Επιτροπή των Υπουργείων Παιδείας των δύο χωρών που είχε συσταθεί επί υπουργίας Αρσένη ακόμα, για την εξάλειψη εθνικιστικών αναφορών στα σχολικά εγχειρίδια. Εκτός και αν τα συγκεκριμένα κείμενα απαλλάσσονται λόγο βλακείας γιατί τα όρια του εθνικισμού τα ξεπερνούν!!!

ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΝΑ ΦΟΒΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΕ ΔΥΟ ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΕΝΤΑΓΡΑΜΜΟΥ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ. ΠΑΥΛΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΝΘΕΣΗ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ. ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ..... ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΠΑ ΜΗΝ ΚΟΡΔΟΝΕΣΤΕ ΟΛΟΙ. ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ. ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΥΣ......


Με κάτασπρο πανί ένα καράβι απ' το πενήντα έχει να φανεί
και συ βιδώθηκες μες στο λιμάνι με ανθοδέσμη που 'χει μαραθεί.
Ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει μουγκαθεί
ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει μουγκαθεί.

Σε εδίκασαν να σπαταλάς τα χρόνια σε μια ζωή χωρίς προοπτική.
Χάνεσαι σαν το γλάρο στην Ομόνοια και όταν ψάχνεις λύση στην φυγή.
Πληρώνεις όσο-όσο τα διόδια και κομματιάζεσαι στην εθνική.
Ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι Αριάδνη έχει μουγκαθεί.

Ποιος είναι ισοβίτης στο σκοτάδι ποιος αλαφιάζει δίχως πληρωμή;
Ποιος σκύβει στους αφέντες το κεφάλι και ποιος τα βράδια κλαίει σαν παιδί;
Ποιος ονειρεύεται πως κάποιοι άλλοι βγαίνουν και κάνουν πρώτοι την αρχή;
Ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει μουγκαθεί.

Ναυάγια ονείρων αρμενίζουν και τα κεφάλια γεμισαν σκουριά.
Στα σούπερ μάρκετ τέλειωσε η ελπίδα και συ κοκκαλωσες στη σκαλωσιά.
Πού πήγαν οι τρακόσοι του Λεωνίδα και τι θα πούμε τώρα στα παιδιά;
Ηλεκτρικός Θησέας; Και τα λοιπά.

Φοβάσαι ότι θα 'ρθει καταιγίδα και θα μας πνίξει όξινη βροχή,
βάλε σε γυάλα μέσα την πατρίδα και κρύψε την καλά μέσα στη γη.
Μήπως την ψάχνουν σαν την Ατλαντίδα αφού η Πανδώρα ανοίγει το κουτί;
Ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει μπερδευτεί.

Ψηφοθηρία, λόγοι κι εμβατήρια ποτέ δεν έφεραν την αλλαγή
για αυτό και χάθηκες στα σφαιριστήρια και μες στα γήπεδα την Κυριακή.
Τώρα καθώς κοιτάς τα διυλιστήρια ρωτάς ποιοι σ' έχουν βάλει στο κλουβί.
Ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει τρελαθεί.

Να κλείσεις θες πληγή θανατηφόρα και μες στα νέα ψάχνεις για δουλειά.
Τα δάκρυα σου γίνονται μαστίγια και τον λαιμό σου σφίγγουν σα θηλιά.
Όσα τα κέρδισες με τα μαρτύρια τα παζαρεύουν πάλι στα χαρτιά,
τρέχεις να ψάξεις μες στα καταφύγια και βρίσκεις μιαν αιχμάλωτη γενιά.

Μια πλαστική ανέμισες σημαία, πίστεψες σ' έναν άγνωστο θεό
κρέμασες το μυαλό σε μια κεραία ειδήσεις σίριαλ και τσίχλα ροκ.
Και πώς θα ξημερώσει άλλη μέρα όταν τα λάθη κλέβουν τον καιρό;
Και πώς θα ξημερώσει άλλη μέρα όταν το ψέμα σέρνει τον χορό;

Ζωγράφισε έναν ήλιο στο ταβάνι, μίλησε με τ' αγέρι της νυχτιάς
και χόρεψε μαζί με τη σκιά σου στους ήχους μιας αδύναμης καρδιάς.
Πάρε τηλέφωνο την μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς
πάρε τηλέφωνο την μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς.

ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Για να απαντήσουμε θετικά ή αρνητικά γιο το αν υπήρξε ή όχι κρυφό σχολείο, κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας θα πρέπει να διαβάσουμε καλά την ιστορία μας.
Φυσικά πρόθεση μου δεν είναι να σας κάνω μαθήματα ιστορίας. Απλά θέλω να συνδράμω και εγώ στον προβληματισμό «των σκεπτόμενων πολιτών των τελευταίων δεκαετιών ).

Με την πτώση της Κωνσταντινούπολής το 1453 δεν συνεπάγεται και ταυτόχρονη υποδούλωση όλου του ελληνισμού . Τα χωριά του Σουλίου για παράδειγμα καταλειφθήκαν το 1803. Όπως και οι περιοχές της ορεινής Μάνης κλπ . Υπάρχουν και ορισμένες περιοχές του ελλαδικού χώρου που δεν γνώρισαν καθόλου τουρκικό ζυγό όπως ορισμένα χωριά των Αγράφων στην Ευρυτανία !!!

Κατά την διάρκεια της τουρκοκρατίας υπάρχουν περιοχές που για αιώνες ήταν κάτω από την κατοχή άλλων λαών ( Βενετσιάνων - Φράγκων κλπ) . Η περίπτωση της Βενετοκρατούμενης Κρήτης , που την περίοδο αυτή γνώρισαν σημαντική άνθηση τα γράμματα και οι τέχνες .( Ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος Ο ζωγράφος , Ο Ερωτόκριτος κλπ) . Τα Επτάνησα ( δεν είναι τυχαίο που ακόμα και σήμερα ο πολιτισμός των περιοχών αυτών γίνεται άμεσος αντιληπτός από τον επισκέπτη).

Ακόμα και οι περιοχές που πέρασαν σταδιακά στα χέρια των Τούρκων δεν είχαν όλες την ίδια τύχη . Π.Χ. οι Σποράδες . Είχαν ειδικό καθεστώς προνομίων και ουσιαστικά πλήρωναν μόνο φόρο στην Πύλη χωρίς να υπάρχει η παρουσία του κατακτητή στα νησιά αυτά. Η Χίος με τα Μαστιχοχώρια ήταν στην είδα μοίρα μέχρι την καταστροφή της το 1822 !!! Τα Αμπελάκια στην Μαγνησία !!!

Υπάρχουν και περιοχές που είχαν σχετική ελευθερία, και με τις επαναστάσεις που γινόντουσαν, τις έχαναν ( Είχαν γίνει πολλές επαναστάσεις πριν το 1821) . Περιοχή της Θεσπρωτίας προ και μετά την επανάσταση του μητροπολίτη Τρίκκης 1611 ( Ο Σκυλοσοφός).

Ακόμα πρέπει να αναλογιστούμε πως η αχανής έκταση που κυβερνούσε η Πύλη ήταν χωρισμένη σε πασαλίκια . Ο Πασάς είχε σχετική ελευθέρια πότε να είναι φιλελεύθερος με τους υπηκόους του και πότε όχι. Σχετικό παράδειγμα Ο Αλή Πασάς . Παραλίγο θα έκανε και δικό του κράτος με την ελευθερία που είχε.

Επομένως δεν είναι επιχείρημα : Να βρει κάποιος, κάποιο σχολείο στην ελληνική επικράτεια από το 1453 – 1821 και να ισχυριστεί πως σε κάθε γωνιά της αυτοκρατορίας τα πράγματα ήταν ελευθέρα.

Δεν είναι επιχείρημα να ισχυριστεί κάποιος πως δεν βρήκε κάποιο φιρμάνι από την Πύλη που να αναφέρει την καταστολή την ελευθερίας της εκπαίδευσης. Γιατί μάλλον αγνοεί την διοικητική οργάνωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και τις Ελευθερίες που είχε κάθε πασάς να ασκεί την εξουσία του ελεύθερα και ανεμπόδιστα…. Αρκεί να έδινε στρατό και χρήματα στην Πύλη !!!

Και για όσους θέλουν γραπτές πηγές ( ανεξάρτητες ) να ανατρέξετε στο έργο του Γερμανού Μαρτίνου Κρούσιου , Turcograecia (1584) όπου γίνεται σαφής αναφορά στην ύπαρξη των κρυφών σχολείων . Είναι γραμμένο και στην «λόγια» γλώσσα επομένως μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματα σας.

Τα ίδια αναφέρει και ο ιερέας της γερμανικής πρεσβείας στην Κωνσταντινούπολη Salomon Schweigger

ΚΥΠΡΟΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ




Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Κύπρος-Μακεδονία: Ώρα Μηδέν», που διοργάνωσε το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης (ΚΕΑ) και τα περιοδικά «Ενδοχώρα» και «Πολιτική Ενημέρωση», στη Θεσσαλονίκη, το περασμένο Σάββατο 2 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Imperial Palace. Στην εκδήλωση ομιλητές ήσαν ο πρόεδρος του ΚΕΑ Κρίνος Μακρίδης, ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Κλεοβούλου, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Παπαθεμελής και ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και υποψήφιος με τον συνδυασμό του κ. Παπαθεμελή, Γιάννης Κουριαννίδης.
Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΚΕΑ τόνισαν την αναγκαιότητα της θεσμικής ανατροπής του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόφια, αφού τον χαρακτήρισαν καταστροφέα και νεκροθάφτη του Κυπριακού, αναφέρθηκαν δε στις πρόσφατες δηλώσεις του, με τις οποίες εξίσωσε την εισβολή του Αττίλα στο νησί με την αποστολή της ελληνικής μεραρχίας, χαρακτηρίζοντάς τες ως προδοτικές. «Μοναδική επιδίωξή μας θα πρέπει να είναι η πάση θυσία Ένωση της Κύπρου με την μητέρα πατρίδα μας, την Ελλάδα» τόνισε εμφανέστατα συγκινημένος ο κ. Μακρίδης, ξεσηκώνοντας το ακροατήριο.
Ο Στέλιος Παπαθεμελής αναφέρθηκε κυρίως στις εξελίξεις στο Σκοπιανό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εφόσον τα Σκόπια αδυνατούν ή δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι ο Ελληνισμός έχει εξαντλήσει κάθε όριο υποχωρητικότητας, η μόνη μέθοδος για να καταλάβουν επιτέλους με ποιον έχουν να κάνουν, είναι η αντιστροφή του αλυτρωτισμού. Να θεωρήσουμε και να διατυπώσουμε σαφέστατα προς κάθε κατεύθυνση, ότι από τη στιγμή που θέλουν να λέγονται Μακεδόνες, τότε θα τους θεωρήσουμε αυτομάτως Έλληνες και θα ενσωματώσουμε τη χώρα τους στην ελλαδική επικράτεια».
Τέλος, ο Γιάννης Κουριαννίδης πραγματοποίησε μία αναδρομή στην κλιμάκωση των φιλοσκοπιανών προκλήσεων εντός Ελλάδος τα τελευταία χρόνια (δημιουργία «μακεδονικής» εκκλησίας από τον Νικόδημο Τσαρκνιά, εκτύπωση και προβολή του «μακεδονικού» αλφαβηταρίου, προσπάθεια εκμετάλλευσης των παραδοσιακών λαϊκών πανηγυριών των Ελλήνων της Μακεδονίας μας κ.λπ.), τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Οι Σκοπιανοί και οι εγχώριοι εντολοδόχοι τους προσπαθούν να βαδίσουν πάνω στα χνάρια της πρακτικής των Τούρκων και των ανθρώπων τους στη Θράκη μας, σφυρηλατώντας το τρίπτυχο θρησκεία, γλώσσα, λαογραφία. Πρέπει τώρα που είναι ακόμη στα σπάργανα αυτή η προσπάθεια, να καταπνιγεί εν τη γενέσει της, αφού μπορεί να μην υπάρχει φυσικά πληθυσμιακός αποδέκτης των φιλοσκοπιανών μηνυμάτων στον χώρο της ελλαδικής Μακεδονίας, αλλά πρόθυμοι υποστηρικτές τους στο διεθνή περίγυρο, με το αζημίωτο συνήθως, εύκολα βρίσκονται».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Θωμάς Ακριβόπουλος, η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου με τον σύζυγό της Ηλία Ελευθεριάδη, αρκετοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από το συνδυασμό του κ. Παπαθεμελή και εκπρόσωποι Κυπριακών, Μακεδονικών και Βορειοηπειρωτικών σωματείων.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ....


Εχθές, Δευτέρα, κατά τις πρωινές ώρες, 40 περίπου Σκοπιανοί κατέφθασαν με λεωφορείο στο Δημαρχείο της Αριδαίας με σκοπό να ζητήσουν πιστοποιητικά γέννησης.
Οι αιτήσεις τους παραπέμφθηκαν στο αρμόδιο υπουργείο, ενώ λίγο έλειψε να σημειωθεί επεισόδιο μεταξύ αυτών και κατοίκων του Λουτρακίου που έφτασαν στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απώτερος σκοπός τους είναι η διεκδίκηση περιουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας.

ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ


12 Οκτωβρίου 1944. Ήταν ένα ηλιόλουστο πρωινό Πέμπτης, όταν οι καμπάνες των εκκλησιών άρχισαν να χτυπούν χαρμόσυνα, καλώντας τους Αθηναίους να ξεχυθούν στους δρόμους και να πανηγυρίσουν το τέλος της γερμανικής κατοχής.
Όλο το βράδυ, μικρές φάλαγγες γερμανικών αυτοκινήτων ξεκινούσαν προς το Βορρά και στις 6:30 το πρωί άρχισε η αποχώρηση του κυρίως σώματος. Στις 8, οι ελάχιστοι Γερμανοί που είχαν απομείνει, συγκεντρώθηκαν στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου σε μία βιαστική τελετή, ο στρατηγός Φέλμι κατέθεσε στεφάνι. Το μόνο που απέμενε ήταν η υποστολή της ναζιστικής σημαίας από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Ένας στρατιώτης κατέβασε τη σβάστικα χωρίς καμία επισημότητα στις 9:15, σημαίνοντας το τέλος της κατοχής που διήρκεσε 1.625 μέρες και την αρχή ενός τρελού πανηγυριού στους δρόμους της Αθήνας. Χιλιάδες κόσμου με τη γαλανόλευκη στα χέρια αλληλοασπάζονταν, αναφωνώντας «Χριστός Ανέστη», παιδιά σκαρφάλωναν στις οροφές των τραμ, ενώ απ' άκρη σ' άκρη αντηχούσε ο Εθνικός Ύμνος.
Η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, υπό τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου, έφτασε στην Αθήνα έξι μέρες αργότερα, στις 18 Οκτωβρίου, και αφού προηγουμένως βεβαιώθηκε ότι ο ΕΛΑΣ τήρησε τη Συμφωνία της Καζέρτας, κατά την οποία θα συμμορφωνόταν προς τις διαταγές του βρετανού αρχιστράτηγου Σκόμπι.
Ωστόσο, αυτό ήταν μόνο μία ελπίδα που θα διαψευδόταν 45 μέρες αργότερα με το ξέσπασμα των Δεκεμβριανών. Τα όπλα θα αντηχούσαν ξανά στους δρόμους της πρωτεύουσας, αλλά αυτή τη φορά θα ήταν στραμμένα κατά αδελφών...

ΠΑΛΑΙΟΣ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ


«Ἐσὺ ποὺ πῆρες τὴν ἀπόφαση νὰ γίνεις δάσκαλος, ἔτσι κι ἔτσι ἔχεις δώσει, ὡς τώρα, πολλὲς ἐξετάσεις. Θυμήσου, προτοῦ ν’ ἀρχίσεις τὴν δουλειά σου, νὰ κάμεις καὶ μιά τελευταῖα ἐξέταση, ὄχι μπροστὰ σὲ ἐπιτροπὲς καὶ καθηγητές, παρὰ μονάχος, ὁλομόναχος μὲ τὸν ἑαυτό σου. Ρῖξε μιά ματιὰ στὴν ψυχή σου καὶ κοίταξε: Καίει ἐκεῖ μέσα ἄσβηστη κι ἀσάλευτη ἡ λαχτάρα γιὰ τὸν ἄνθρωπο; Τότε πάει καλὰ κι εὐλογημένη ἡ ἀπόφασή σου. Ἂν ὅμως βρεῖς πὼς ὅλος ὁ πόθος σου εἶναι πότε νὰ ἐλευθερωθεῖς ἀπ’ αὐτὸν καὶ συλλογίζεσαι μόνον πῶς καὶ πότε θὰ πλουτίσεις, τότε ἄλλαξε τὸ ταχύτερο ἀπόφαση, ἐν ὅσῳ εἶσαι ἀκόμη νέος, γιατί βρίσκεσαι σὲ στραβὸ δρόμο. Ὅ,τι ἐλπίζεις, δὲν θὰ σοῦ τὸ φέρει τὸ ἐπάγγελμά σου. Κι ὁ ἴδιος τὸ βλέπεις, ἡ Πολιτεία δὲν εἶναι γενναία στοὺς μισθούς της… Ἂν ὅμως ἡ ψυχή σου μοιάζει κάπως μὲ τὴν ψυχὴ τῆς Μάνας, ποὺ κι ὅταν τὸ γεννήσει τὸ παιδὶ ἐξακολουθεῖ, μὲ τὴν ἀδιάκοπη τρεμοῦλα καὶ λαχτάρα, ὁλοένα νὰ τὸ δημιουργεῖ καὶ νὰ τὸ φτιάχνει, τότε νὰ εἶσαι βέβαιος, πὼς δὲν θὰ γκρεμισθεῖς ἀπὸ τὰ ὕψη, ποὺ ἀνέβασες τὸν ἑαυτό σου μὲ τὴν ἀπόφασή σου νὰ γίνεις δάσκαλος καὶ τὴ ζωή σου θὰ περάσεις ἀνθρωπινά… Σὰν τὴν ψυχὴ τῆς Μάνας πρέπει κι ἡ δική σου ψυχὴ νὰ εἶναι ὑπὸ ἀδιάκοπη λαχτάρα φλογισμένη. Τότε πήγαινε μὲ θάρρος μπροστά, ἀλλιῶς γύρισε πίσω, ἐπειδὴ ἡ ζωή σου θὰ εἶναι πάντα δυστυχισμένη».

Τὸ ὡραῖο καὶ ρομαντικὸ αὐτὸ κείμενο ἀνήκει στὸν φιλόλογο καὶ κριτικὸ
Γιάννη Ἀποστολάκη καὶ γράφτηκε πρὶν ἀπὸ 80 περίπου χρόνια. Στὶς πρόσφατες ἀνακοινώσεις τῶν βάσεων γιὰ τὰ ΑΕΙ, διαπιστώσαμε ὅτι τὸ ἐπάγγελμα, ἡ δουλειὰ τοῦ δασκάλου ἀπέκτησε αἴφνης λάμψη.

ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ


Μια πλούσια αρχαία πόλη έρχεται στο φως στην περιοχή της Ράφα, στη Λωρίδα της Γάζας. Η θέση, της οποίας μια παρουσίαση έγινε στις αρχές του 2010, είναι τουλάχιστον 2000 ετών και μέχρι στιγμής περιλαμβάνει εντυπωσιακά Ελληνορωμαϊκά και Βυζαντινά και κατάλοιπα. Χιλιάδες νομίσματα με τη μορφή της θεάς Αθηνάς, καθώς και ένας... μεγάλος αριθμός επιμελημένων αγγείων από πηλό αλλά και υαλόμαζα μαρτυρούν την ακμή της πόλης. Περισσότερες πληροφορίες όμως είναι δύσκολο να αποκομίσουμε. Η θέση βρίσκεται σε μια από τις δυσκολότερες για αρχαιολογικό έργο περιοχές στον πλανήτη.

Τοποθετημένη στα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο, βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με τις σήραγγες που σκάβουν οι Παλαιστίνιοι με σκοπό τον ανεφοδιασμό της περιοχής τους και συχνά το δικό τους πέρασμα προς τη Χώρα του Νείλου. Τα ισραηλινά πυρά λοιπόν δεν είναι άγνωστα για τους αρχαιολόγους και τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο χώρο, που
συχνά εκκενώνουν την περιοχή κατά τους βομβαρδισμούς για να συνεχίσουν το έργο τους όταν τα πνεύματα ηρεμούν. Ειρωνεία της τύχης αποτελεί το γεγονός ότι και η ίδια η θέση περιλαμβάνει σήραγγες: αρχαία περάσματα προς την Αίγυπτο που διευκόλυναν τον αιφνιδιασμό ελληνιστικών στρατών και ρωμαϊκών λεγεώνων. «Τα βομβαρδιστικά δεν ξεχωρίζουν τους ανασκαφείς από αυτούς που σκάβουν (νέες) σήραγγες. Τώρα όμως είναι ήρεμα», δηλώνει ο Abdel Halim abu Kadeja, ως εκπρόσωπος των αρχαιολογικών-τουριστικών αρχών της Γάζας.

Εκτός όμως από του προφανείς κινδύνους από τον πόλεμο, η θέση απειλείται και από την αρχαιοκαπηλία – ένα νόμισμα με την Αθηνά μπορεί να κάνει θραύση στη μαύρη αγορά – ενώ το ισραηλινό εμπάργκο δυσχεραίνει την απόκτηση χημικών για τη συντήρηση των αρχαιολογικών θησαυρών. Οι συνθήκες αυτές δεν σημειώνονται μόνο στην ελληνορωμαϊκή συνοριακή πόλη.

Παρομοίως απειλείται και γειτονική θέση του 3ου αι., μια πρώιμη χριστιανική εγκατάσταση όπου σώζονται περίφημα ψηφιδωτά δάπεδα και άλλα αξιόλογα αρχιτεκτονικά κατάλοιπα. Όταν όμως η απλή επιβίωση αποτελεί ζήτημα για τους σημερινούς Παλαιστίνιους, οι αρχαιότητες δεν αποτελούν προτεραιότητα. Έτσι για την προστασία των χώρων αυτών οι Παλαιστινιακές αρχές μπορούν μόνο να ελπίζουν σε ευαισθητοποίηση διεθνών πολιτιστικών φορέων

ΝΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΠΕΝΤΕ(5) ΧΡΥΣΑ ΕΝΑ(1) ΑΡΓΥΡΟ ΠΕΝΤΕ(5)ΧΑΛΚΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ Ν.Ο ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΤΑ 5 ΧΡΥΣΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ


1) Κατερίνα Νικολαΐδου στο σκιφ νεανίδων
2) Κλόγκιρι Χρήστος και Ρετζούλης Σωτήρης στο διπλό σκιφ 12-14 ετών
3) Κακούρης Νίκος στο σκιφ 12-14 ετών
4) Μπικογιάννης Γιάννης στο σκιφ παίδων και
5) Τσολόπουλος Αλέξανδρος και Ζέρβας Ρένος στο διπλό σκιφ παίδω

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησαν στην τετράκωπο με πηδαλιούχο παίδων οι αθλητές : Καραμήτρος Θωμάς, Καζάκου Κιπριάν, Ζέρβας Ρένος , Τσολόπουλος Αλέξανδρος και Μπικογάννης Στέργιος.

Τα 5 χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές :

1) Κωστόπουλος Γιάννης και Χαρισσόπουλος Αντώνης στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου παίδων.
2) Κουνατίδης Δημήτρης στο σκιφ παίδων
3) Νικολαΐδου Δέσποινα και Μαρανή Νίκη στο διπλό σκιφ κορασίδων
4) Χαρισσόπουλος Αντώνης στο σκιφ παίδων και
5) Ιγνατιάδης Αλέξης στο σκιφ παίδων

ΛΕΣ;.....ΘΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ


Για να δείτε ποια οικογένεια κυβερνάει αυτο τον τόπο διαβάστε την παρακάτω δήλωση του κυρίου Νίκου Παπανδρέου.
«Είμαι 37 ετών στην καρδιά της ελληνικής πολιτικής. Δεν ξέρω αν ο Γουόλτερ σου είπε για το υπόβαθρό μου. Είμαι μισός Αμερικανός και μισός Έλληνας… Γεννημένος στο Σαν Φρανσίσκο, είμαι μετανάστης στην Ελλάδα… Ο παππούς μου και ο πατέρας μου είναι ίσως οι πιο διάσημοι και κακόφημοι πολιτικοί στην Ελλάδα από το 1900. Αυτή τη στιγμή ο πατέρας μου είναι επικεφαλής αυτής της καταραμένης χώρας σαν πρωθυπουργός, για ακόμη μια φορά. Ο αδελφός μου είναι βουλευτής με το πνεύμα της δεκαετίας του ‘60. Η μητέρα μου προήδρευε και προεδρεύει σε διάφορες γυναικείες οργανώσεις. Ο γαμπρός μου 100% είναι πολιτικός για τα πανηγύρια. Περιστασιακά και εγώ ο ίδιος στήνω μια παράσταση ως υιός του. Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με αμερικανική καρδιά…».
Νίκος Παπανδρέου (Επιστολή προς την Αμερικανίδα φίλη του Χριστίνα Βαρντ – Περιοδικό «Νέμεσις», τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2004)

Και για του λόγου το αληθές.

ΨΕΜΜΑ ΨΕΜΜΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ


Η συνεχιζόμενη διένεξη της ΠΓΔΜ και της Ελλάδος κατέστησε επιτακτική για την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία την ανάγκη απαγκίστρωσης των αρχαίων Μακεδόνων με κάθε δυνατό τρόπο από τους υπόλοιπους Έλληνες, τόσο από εθνολογικής, όσο και από Γλωσσικής άποψης, καθώς και την ανάγκης προσκόμισης “ιστορικών” επιχειρημάτων για την επίτευξη αυτού του στόχου.
Σε αυτήν την προσπάθεια της, η Σκοπιανή προπαγάνδα χρησιμοποιεί σε εκδόσεις της μια σειρά από ιστορικές ανακρίβειες, λογικά σφάλματα και κατασκευή εθνογενετικών θεωριών. Απώτερος σκοπός πάντα παραμένει η παραπλάνηση του ανυποψίαστου αναγνώστη, έτσι ώστε οι ψευδείς ισχυρισμοί τους να παρουσιάζονται με τον πλέον αληθοφανή τρόπο.
Χαρακτηρικότερο παράδειγμα λογικού σφάλματος που χρησιμοποιείται συνεχώς και αδιαλείπτως είναι η δήθεν “Ελληνοποίηση” των Αρχαίων Μακεδόνων.
Σύμφωνα με αυτήν, εάν μια αρχαία πηγή διαφοροποιεί κατά οποιοδήποτε τρόπο, τους αρχ. Μακεδόνες από τους Νότιους Έλληνες, αυτό φυσικά χρησιμοποιείται ως απόδειξη της μη-Ελληνικότητας των Αρχ. Μακεδόνων. Αντίθετα, αν μια αρχαία πηγή ταυτίζει τους αρχ. Μακεδόνες με τους Νότιους Έλληνες, αυτό χρησιμοποιείται από την Σκοπιανή προπαγάνδα, ως απόδειξη ό,τι έχουν “Ελληνοποιηθεί“.
Με λίγα λόγια, διαφοροποιήσεις των αρχ. Μακεδόνων από τους Νότιους Έλληνες είναι δείγμα πως δεν είναι Έλληνες, ενώ ταύτιση των αρχ. Μακεδόνων με τους Νότιους Έλληνες είναι δείγμα “Ελληνοποίησης”, άρα και πάλι δεν μπορούν να θεωρηθούν Έλληνες.
Με αυτήν την απίστευτη λογική πλάνη, τίποτα απολύτως δεν μπορεί να μετρήσει ως απόδειξη της Ελληνικότητας τους, εφόσον μόνο αποδείξεις της μη-Ελληνικότητας τους λαμβάνονται υπόψιν.
Φυσικά είναι λογικό, μια συζήτηση για να είναι εποικοδομητική να πρέπει να υπάρχει η πιθανότητα απόδειξης εναντίον ενός συλλογισμού. Μια συζήτηση που λαμβάνει μέρος με την προυπόθεση ό,τι τίποτα δεν μπορεί να μετρήσει κατά, δεν θεωρείται εποικοδομητική συζήτηση.
Κινούμενη στα ίδια πλαίσια και συνεπικουρούμενη από μια μικρή ομάδα Ιστορικών με επικεφαλής τον E. Borza, οι πολέμιοι της Ελληνικότητας των αρχ. Μακεδόνων εφαρμόζουν σκόπιμα ακόμα μια λογική πλάνη. Αυτήν την φορά βασιζόμενοι στις πολιτικές επιθέσεις του Δημοσθένη εναντίον του Φιλίππου Β’ της Μακεδονίας, στον οποίο ο Ρήτορας αποδίδει τον μειωτικό χαρακτηρισμό “Βάρβαρος”, χρησιμοποιείται σκόπιμα μια αυθαίρετη γενίκευση και συμπεραίνεται καταχρηστικά πως “οι Έλληνες θεωρούσαν τους Μακεδόνες ως βάρβαρους“.
Σε αντίστοιχες περιπτώσεις πρέπει απαραίτητα να ισχύει η προϋπόθεση ότι το δείγμα είναι ποσοτικά ικανοποιητικό και επαρκώς αντιπροσωπευτικό. Μια περίσταση δεν αποτελεί απόδειξη ενός γενικού κανόνα. Απεναντίας, οι αρχαίες Γραμματειακές πηγές σε συντριπτικό ποσοστό, φανερώνουν ένα σαφή διαχωρισμό τών αρχαίων μακεδόνων απο τούς βάρβαρουςΤόσο οι ίδιοι οι Μακεδόνες δεν προσδιορίζουν εαυτούς ως Βάρβαρους, όσο και οι άλλοι διαχωρίζουν τους Μακεδόνες από τους Βάρβαρους. Συνεπώς η μαρτυρία του Δημοσθένη δεν συνίσταται ως Κανόνας, αλλά αντίθετα αποτελεί την Εξαίρεση του Γενικού Κανόνα, ο οποίος δηλώνει πως οι αρχ. Μακεδόνες δεν ήταν Βάρβαροι.
Ισχυρισμοί που χαρακτηρίζονται από δύο μέτρα και δύο σταθμά είναι ο συνήθης τρόπος αντιμετώπισης άλλων επιμέρους ζητημάτων.
Οι Υπέρμαχοι της μη-Ελληνικότητας των Αρχ. Μακεδόνων υποστηρίζουν πως ο Φίλιππος Β’ κατέλαβε στρατιωτικά την Ελλάδα. Σύμφωνα με τους ανιστόρητους ισχυρισμούς τους, όταν κάποιος “ενώνει”, δεν καταλαμβάνει/υποτάσσει με την χρήση βίας.
Ο εν λόγω Συλλογισμός, βάσει ιστορικών αποδείξεων αποδεικνύεται εξαιρετικά άστοχος. Κάνοντας έναν παραλληλισμό με την ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας, οι σχέσεις μεταξύ του Βασιλείου των Αργεάδων και των υπόλοιπων Μακεδονικών βασιλείων της Άνω Μακεδονίας, διακατέχονται κατά διαστήματα απο σφοδρές συγκρούσεις και έντονη αντιπαλότητα. Οι διαμάχες των Αργεάδων με τους βασιλικούς οίκους της Άνω Μακεδονίας (“ξύμμαχα και υπήκοα έθνη“) ξεκινάνε απο τον πόλεμο μεταξύ του βασιλιά των Λυγκηστών Μακεδόνων, Αρραβαίου, γιού του Βρωμερού και των Περδίκκα Β’ της Μακεδονίας/Βρασίδα. Συνεχίζονται κατά την διάρκεια της βασιλείας του Αρχελάου, με τον πόλεμο του τελευταίου εναντίον των Αρραβαίου/Σίρρα. Οι Λυγκηστές βασιλιάδες έφτασαν σε σημείο να προτιμήσουν την συμμαχία με τους Ιλλυριούς, στρεφόμενοι εναντίον των Αργεάδων Μακεδόνων. Άλλωστε η επιβίωση του βασιλείου τους και η αποφυγή ‘ένταξης’ τους με οποιοδήποτε τρόπο στο Μακεδονικό βασίλειο των Αργεάδων, έδειχνε να αποτελεί πρωταρχικό στόχο τους, παράλληλα και σημείο τριβής των σχέσεων μεταξύ τους.
Οι Ορεσίβιοι Μακεδόνες, για αιώνες αγωνιζόντουσαν για την διατήρηση της ανεξαρτησίας τους. Απεναντίας, εκτός από την εξομάλυνση των σχέσεων μέσω γάμων, η συνηθέστερη τακτική των Αργεάδων βασιλέων ήταν η προσπάθεια βίαιης προσάρτησης τους, μια μεθόδευση που εφαρμόστηκε καταστροφικά από τον Περδίκα Β’ και επιτυχημένα από τον Φίλιππο Β’. Ακόμα όμως και μετά την οριστική “ένταξη” όλων των Μακεδονικών βασιλείων στο κράτος των Αργεάδων, η τύχη επιφανών μελών από τους βασιλικούς Οίκους της Άνω Μακεδονίας είναι ενδεικτική των σχέσεων που ακόμα επικρατούσαν στο βασίλειο.
- Ο Αερόπος, αναφέρεται να έχει εξοριστεί απο το βασίλειο της Μακεδονίας για την εμπλοκή του μαζί με τον Δαμάσιππο σε πειθαρχικό παράπτωμα κατά την περίοδο της μάχης στην Χαιρώνεια [Πολ. Στρατηγ. 4.2.3]
- Ο Παυσανίας από την Ορεστίδα δολοφονεί τον Φίλιππο Β’ και εκτελείται επιτόπου.
- Αρραβαίος και Ηρωμένης, γιοι του Αερόπου από τον Βασιλικό οίκο των Λυγκηστών. Εκτελούνται ως συνομώτες στην δολοφονία του Φιλίππου Β’. [Αρρ. 1.25.1; Ιουστ. 11.2.2]
- Μενέλαος ο “Πελαγών”. Εξορίζεται από το Μακεδονικό βασίλειο και βρίσκει ασυλία στην Αθήνα.
- Νεοπτόλεμος, γιός του Αρραβαίου. Πιθανώς μετά τον θάνατο του πατέρα του κατέφυγε στην Περσία και σκοτώθηκε, πολεμώντας τους Μακεδόνες, στο πλευρό των Περσών. [Αρρ. 1.20.10]
- Αμύντας, γιός του Αρραβαίου. Ακολούθησε την εκστρατεία του Αλέξανδρου και τα ίχνη του χάνονται μυστηριωδώς στα πρώτα χρόνια της εκστρατείας. [Αρρ. 1.27.4] Εκτός απο την σοβαρή πιθανότητα να σκοτώθηκε σε μάχη, οι Ιστορικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχασε την ζωή του για συμμετοχή σε συνομωσία, σαν επακόλουθο της εκτέλεσης του θείου του, Αλέξανδρου ‘Λυγκηστή’.
- Αλέξανδρος ο ‘Λυγκηστής’. Ακολούθησε την εκστρατεία στην Ασία. Εκτελέστηκε με την κατηγορία της συνομωσίας εναντίον του Μ. Αλέξανδρου. [Κούρτ. Ρούφ. 7.1.5; Διόδωρος 17.80.2]
Επομένως, αντίστοιχα με την περίπτωση των Νοτίων Ελλήνων, οι Μακεδόνες βασιλείς προσπάθησαν να “ενώσουν” την Μακεδονία, “επιβάλλοντας” την εξουσία τους στα βασίλεια της Άνω Μακεδονίας με την βίαιη προσάρτηση τους, φαινόμενο συχνό στους κλασσικούς χρόνους. Εάν ορισμένοι επιμένουν να διακηρρύτουν με τόση ευκολία την Ένωση των Ελλήνων από τον Φίλιππο Β’ ως “κατοχή” της Ελλάδος, σαφέστατα θα πρέπει να θεωρούν και την Ένωση όλης της Μακεδονίας ως “κατοχή” της Άνω Μακεδονίας από τον Φίλιππο. Παρόλ’αυτά αποδείχτηκε μια επιτυχημένη συνταγή στα μακροπρόθεσμα σχέδια του Μακεδόνα Βασιλιά που ανέλαβε να συνεχίσει και τελικά πραγματοποίησε ο γιός του Αλέξανδρος.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΕΝΑ

Το κείμενο που ακολουθεί είναι μία πρόταση του Όθωνα Ιακωβίδη προς τον Μίκη Θεοδωράκη. Είναι ένα κάλεσμα από τους Έλληνες στον άνθρωπο που έγραψε ιστορία και που η ιστορία τον καλεί και πάλι για να τον τιμήσει. Το καθεστώς Παπανδρέου - ΔΝΤ προσπάθησε να αχρηστεύσει τον Μίκη, όταν φωτογραφήθηκε μαζί με τον Ερντογάν... Το καθεστώς προσπαθεί να δωροδοκήσει τον άνθρωπο Μίκη, ετοιμάζοντας κινηματογραφική ταινία για την ζωή του... Το καθεστώς προσπαθεί να αποκαθηλώσει την μορφή του αγωνιστή και να τον τοποθετήσει στη θέση του ραγιά. Στη δύση της ζωής του, αλλά ταυτόχρονα και στην κορύφωση της δύναμής του, ο Μίκης Θεοδωράκης καλείται να γίνει η κορυφή του δόρατος που θα διαλύσει την συμμορία των διεθνών κλεπτοκρατών που έχουν καταπέσει στην χώρα και την διαλύουν όπως οι ακρίδες το γόνιμο χωράφι.
Ο Όθωνας Ιακωβίδης τολμά να χτυπήσει την πόρτα του μεγάλου Έλληνα συνθέτη και να του μεταφέρει τον πόθο των Ελλήνων. Ο άνθρωπος Μίκης θεοδωράκης, σήμερα καλείται να ξεπεράσει τον εαυτό του, τις ανθρώπινες αδυναμίες και να δώσει το παράδειγμα της αντίστασης σε όλους μας απέναντι τους σύγχρονους κατακτητές. Ευελπιστούμε το κείμενο που ακολουθεί να φτάσει στον αγωνιστή Μίκη Θεοδωράκη κι αυτός με τη σειρά του να σημάνει το τέλος της εξουσίας των μαθητευόμενων μάγων που υποθηκεύει τη χώρα.


Δεν τελείωσε η θητεία,
στρατιώτη Θεοδωράκη.
Μας χρωστάς ένα δωράκι:
Την Ελλήνων μαθητεία
στην αντίσταση. Στη μνεία.

Το χρειάζετ' η πατρίδα
καθώς έπεσ' η ακρίδα
των ορδών των τοκογλύφων,
των ληστάρχων και των λύκων.

Παίξε πάλι τα δικά σου.
Κούρδισε τα όργανα
και με τα επικά σου,
ζωντάνεψε τ'ανόργανα
κι' άναψε πάλι το δαυλό
με τον μαγικό σου αυλό.

Δώσε στο μπουζούκι φθόγγο,
και στη Λευτεριά μας όγκο
κι όρτσα στης ψυχής το λόγο.
Βγάλε τα παλληκάρια,
της χώρας τα βλαστάρια,
πάνω στα δικά σου χνάρια.

Μεγάλε Μίκη,
φέρε πάλι πρωτοβρόχι
για μια ακόμα νίκη.
Και, μη πεις όχι .
Σ' έχουμε πάλι ανάγκη.
Η πατρίδα, στο φαράγγι.


Μεγάλε μας Μίκη,
Μετά το έμμετρο αυτό προσκλητήριο, (που ξεπήδησε αυθόρμητα από ψυχής), επέτρεψέ μου να υποβάλλω ένα αίτημα των Ελλήνων που συμμερίζονται τις δικές σου σκέψεις. Αυτές που διατυπώνεις πρόσφατα, μετά την άλωση της Εθνικής Ανεξαρτησίας στον πλέον στρατηγικό ζωτικό χώρο της πατρίδας, αυτόν της Εθνικής Οικονομίας μας.
Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε εκτενώς στο μέγεθος της καταστροφικής πρακτικής που ασκήθηκε από όλα τα κόμματα του καθεστώτος πολιτικού συστήματος (όχι, βέβαια, στον ίδιο βαθμό) για να φθάσουμε στην οικονομική πτώχευση και στην κοινωνική τελμάτωση που ζούμε στις μέρες μας.
Τα είπες όλα, με τη λέξη «κατοχή».
Αυτό, όμως, που έχει αυτή τη στιγμή αξία, δεν είναι η περιγραφή της αιχμαλωσίας μας και η αποκάλυψη των ενόχων. Αυτά, πρέπει να ακολουθήσουν το πρωτεύον.
Αυτό που έχει αυτή τη στιγμή αξία, είναι η επανάκτηση της παραδομένης Εθνικής Ανεξαρτησίας μας, και του χαμένου τμήματος της Ελευθερίας μας στη διαχείριση του Εθνικού πλούτου μας (παρόντος και μέλλοντος), που παραδόθηκε με αντάλλαγμα τη σωτηρία του ένοχου καθεστώτος πολιτικού συστήματος.
Για την επανάκτηση αυτή, χρειάζεται μία μόνο προϋπόθεση: Η λαϊκή απαίτηση γι' αυτό.
Αυτή υπάρχει. Το δείχνουν όλες οι έγκυρες δημοσκοπήσεις.
Λείπει, όμως, η έκφρασή της μέσα από μία πολιτική δύναμη. Μία ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ που, αρχικά θα συσπειρώσει και μετά θα εκτινάξει αυτή την (υπάρχουσα) τεράστια δύναμη, ώστε να κατακτήσει δύο τινα:
  • Την επανάκτηση της χαμένης Ελευθερίας μας στη διαχείριση του Εθνικού πλούτου μας.
  • Την «εκ βάθρων» αναδιαμόρφωση της λειτουργίας της Δημοκρατίας μας, ώστε να μην επιτρέψει ξανά τα φαινόμενα οικογενειοκρατούμενης ολιγαρχίας (πολιτικής και οικονομικής) να φαλκιδεύσουν τη δημοκρατική λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα την πτώχευση του κράτους και τη δυστυχία της κοινωνίας μας.
Εννοείται ότι σε αυτή τη νέα πολιτική δύναμη, δεν έχει θέση κανένα πρόσωπο και μηχανισμός του καθεστώτος διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.
Στο σημείο αυτό καλείσαι (από το συντριπτικό ποσοστό του 80% της Ελληνικής κοινωνίας που αποδοκιμάζει το καθεστώς πολιτικό σύστημα) να βοηθήσεις.
Είσαι ο μόνος που μπορεί να το κάνει, δηλαδή να καλέσει τα κατάλληλα πρόσωπα για να συμπράξουν στη δημιουργία της απαιτούμενης (από τη συγκυρία) ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ.
Και είσαι ο μόνος, διότι, πέρα από τη γνώση προσώπων και πραγμάτων, διαθέτεις, μόνο εσύ, όλες τις προϋποθέσεις γι' αυτή την αποστολή: το αδιαμφισβήτητο Δημοκρατικό φρόνημα, το πελώριο πατριωτικό ανάστημα, την αναντίρρητη αποδοχή της αποδεδειγμένης πολιτικής ανιδιοτέλειας.
Στα μαύρα χρόνια της αστυνομοκρατίας και της χούντας, ενσάρκωσες τον εθνικό "μαγικό αυλητή", που κράτησε όρθια την Ελληνική καρδιά και ψυχή.
Η μοίρα σου το φέρνει έτσι, και σου προσφέρεται η δυνατότητα, πριν πας στο ραντεβού σου με τους άλλους μεγάλους μας, να δώσεις ένα «φιλί ζωής» στο μεγάλο σου έρωτα, τη Δημοκρατική Ελευθερία, δηλαδή την Ελλάδα.
Είσαι πολύ τυχερός, γιατί τέτοιο φιλί σε αυτή τη Θεία ύπαρξη, πολύ λίγοι θνητοί μπορεί να έχουν γευτεί.
Εμείς, που απλώς θα το δούμε, θα είμαστε εξ ίσου τυχεροί γιατί θα βιώσουμε, στο εγγύς μέλλον, τη νέα, ανανεωμένη και καλύτερη ζωή, προοπτική και μέλλον, που αυτό το φιλί θα δώσει στην πατρίδα.

Όθων Ιακωβίδης

ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ...........

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Συνταρακτικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση του «συνδικάτου του εγκλήματος», καθώς τα στοιχεία της δικογραφίας δείχνουν πως το γραφείο της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη μεσολαβούσε μεταξύ εφορίας και επιχειρηματιών, ενώ έδειξε και ιδιαίτερο ζήλο στην εξυπηρέτηση του επιφανούς μέλους της σπείρας κ. Γιώργου Τρομπούκη!

Δεκάδες συνομιλίες που περιέχονται στη δικογραφία φανερώνουν πως ο υπεργολάβος άλλων μεγάλων εταιριών και πρωταγωνιστής της διαβόητης σπείρας, έτυχε βοηθείας στελεχών της κυρίας Μπακογιάννη για να έχει ευμενή αντιμετώπιση από το ΣΔΟΕ, όταν η υπηρεσία διενέργησε αιφνιδιαστικό έλεγχο στην εταιρία του.

Η απίστευτη αυτή ιστορία εξελίσσεται στις 10 Απριλίου του 2009, την περίοδο της παντοδυναμίας της κυρίας Μπακογιάννη που κατείχε τη θέση της υπουργού των Εξωτερικών. Λίγο μετά τις 11 το πρωί, μικτό κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, με έναν ελεγκτή από το ΥΠΕΕ και έναν από το τελωνείο, φθάνει στην κατασκευαστική εταιρία του κ. Τρομπούκη στο Αγρίνιο για να ελέγξει τις δραστηριότητές της.

Ο κ. Τρομπούκης αρχίζει αμέσως έναν απίστευτο τηλεφωνικό μαραθώνιο, για να καταφέρει να ξεμπλέξει με τους επίμονους ελεγκτές, καθώς όπως παραδέχεται στα τηλεφωνήματά του, η προσπάθειά του να λαδώσει τους ελεγκτές δεν είχε αποτέλεσμα.

Οι επαφές που κινητοποίησε ο κ. Τρομπούκης, τον ενημερώνουν πως εις εκ των ελεγκτών, ο κύριος Βαγγέλης Αγγελάκης, ο οποίος βρίσκεται στο γραφείο του και του κάνει έλεγχο στα οικονομικά του στοιχεία, είναι ένας αυστηρός Χανιώτης που έχει εργαστεί για χρόνια στο γραφείο της κυρίας Μπακογιάννη, ενώ πέρασε και από αυτό της κυρίας Μιλένας Αποστολάκη.




Με τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα και σε αστραπιαίο πραγματικά χρόνο, ο μηχανισμός που έθεσε σε λειτουργεί ο κ. Τρομπούκης αρχίζει και κινείται. Φίλος του τον ενημερώνει πως αναλαμβάνει να ζητήσει βοήθεια από το γραφείο της τότε υπουργού. Αργότερα τον ενημερώνει πως μίλησε τηλεφωνικά με τον κύριο Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος όμως δεν θυμόταν το όνομά του ελεγκτή του ΣΔΟΕ, ενώ αναφέρει πως προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τους συνεργάτες της υπουργού, κύριο Δημήτρη Ζαφειριάδη και κύριο Παναγιώτη Αντωνόπουλο, αλλά πως δεν τα κατάφερε γιατί βρίσκονταν σε σύσκεψη μαζί της.

Λίγο μετά τις 2.30 το απόγευμα, οι τηλεφωνικές προσπάθειες του κ. Τρομπούκη αποδίδουν, καθώς ο ίδιος λέει στον φίλο του ότι κ. Αντωνόπουλος, συνεργάτης της κυρίας Μπακογιάννη, επικοινώνησε με τα το κλιμάκιο, με αποτέλεσμα οι εφοριακοί να ηρεμήσουν και να βγουν από την εταιρία για να συζητήσουν.

Στο τέλος της ημέρας, ο κατηγορούμενος σήμερα εργολάβος, μιλάει εμφανώς ανακουφισμένος στο τηλέφωνο, καθώς κατόρθωσε να έχει στον αγώνα του με το…ΣΔΟΕ ολόκληρο υπουργικό γραφείο, ενώ λίγο μετά τις 11 το βράδυ συνομιλεί με έναν άνδρα με το όνομα «Χρήστος», ο οποίος συζητά πως θα κανονίσουν να εισπράξει από τον κ. Τρομπούκη έναν ποσό της τάξης των 200.000 ευρώ.

Με αφορμή αυτό, ο κ. Τρομπούκης αποκαλύπτει το χρονικό του με το ΣΔΟΕ και τη χείρα βοηθείας από το υπουργικό γραφείο.

ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ


Οι Μακεδονικές Οργανώσεις:
α) Παρακολουθούμε με αγωνία, αφ’ ενός τις πιέσεις που δέχεται η Ελληνική Κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει το ταχύτερο το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και αφ’ ετέρου τις κλιμακούμενες προκλήσεις του προέδρου των Σκοπίων και του γνωστού VMRO.
β) Γνωρίζουμε καλά ότι το ζήτημα της ονομασίας και των διεκδικήσεων των Σκοπίων, δεν είναι θέμα μόνο εθνικής υπερηφάνειας αλλά εθνικής ασφάλειας και οικονομίας. Ειδικά για την Ελλάδα η ιστορία και ο πολιτισμός μας είναι από τα βασικότερα κεφάλαια και για την οικονομική μας ανάπτυξη.
γ) Απευθύνουμε ανοικτή επιστολή σε όλους τους υποψήφιους περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας και δημάρχους του Νομού Θεσσαλονίκης και ζητούμε τις θέσεις τους και την δημόσια δέσμευσή τους, στα παρακάτω καυτά ερωτήματα :
Εμείς οι Έλληνες θα μπορούσαμε να συναινέσουμε στην πλαστογράφηση της ιστορίας μας, αποδεχόμενοι ονομασία του κράτους των Σκοπίων που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία;
Θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε συμβιβασμό αποδεχόμενοι, ότι υπάρχει «Μακεδονική εθνότητα» και «Μακεδονική γλώσσα»;
Θα συμφωνήσουμε στην εισδοχή τους στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση με δεδομένο τις κλιμακούμενες παραβιάσεις των υποχρεώσεών τους «καλής γειτονίας», προκλήσεις υποκλοπής της Ιστορίας των συμβόλων μας και συνεχιζόμενης σφυρηλάτησης από μέρους των «εθνικής μακεδονικής συνείδησης»;
Έχει το δικαίωμα η Κυβέρνησή μας να εκχωρήσει την κληρονομιά των Ελλήνων, χωρίς να ρωτήσει άμεσα τον Ελληνικό λαό;
Η παρούσα γενιά των Ελλήνων έχει δικαίωμα να απεμπολήσει τα ιστορικά δικαιώματα του Έθνους και να υποσκάψει τα θεμέλια και το μέλλον του, παρέχοντας την συγκατάθεσή της στην εκχώρηση του Ιστορικού ονόματος της Μακεδονίας;
Δεν πρέπει όλοι να απαιτήσουμε από την Βουλή των Ελλήνων, να υιοθετήσει άμεσα ψήφισμα στο οποίο να διακηρύσσεται η αυτονόητη αλήθεια ότι η Μακεδονική ταυτότητα, πολιτιστικά και ιστορικά, ανήκει αποκλειστικά στον Ελληνισμό και είναι διαχρονικά ταυτισμένη μαζί του;


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
(Εκπροσωπούσα 150 και πλέον Μακεδονικές Οργανώσεις )
Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσ/νίκης, Θεόδωρος Δαρδαβέσης, 2310 220700
Σωματείο «Παναγία Σουμελά», Γεώργιος Τανιμανίδης, 6944 724646
Θρακική Εστί Θεσσαλονίκης, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, 6977 410432
Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων, Γεώργιος Τζούλης, 6977 201384
Ε.Α.Σ. , ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, - Δημήτρης Γάκης, 2310 211700
«Ομάδα 21» Μακεδονίας – Θράκης, Αντώνης Δασκόπουλος, 6944 328901
Σύλλογος Απανταχού Πισοδεριτών «Η Αγία Τριάς», Μιχαήλ Λιάκος, 6932 906767


Θεσσαλονίκη 06-10-2010 

Υ.Γ. Η παρούσα επιστολή θα σταλεί συστημένη, ονομαστικά σε έναν έκαστο υποψήφιο Περιφερειάρχη Κ. Μ. και Δήμαρχο του Νομού Θεσσαλονίκης και αναμένουμε τις απαντήσεις τους.
Επικοινωνία: Αντ. Δασκόπουλος, τηλ.: 2310341084, 6944328901, e-mail: helendasko@yahoo.com

ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΑΙΗ

21-6-10, στο ράδιο ΣΚΑΙ, Θάλεια Δραγώνα: “Τα Ελληνικά είναι μία μικρή γλώσσα γιατί πολλοί λίγοι άνθρωποι μιλάνε Ελληνικά” ,“Τα Αρχαία Ελληνικά είναι μία νεκρή γλώσσα.” ['κυρίες' Δραγώνα και Διαμαντοπούλου σας χρωστάω μία απάντηση: ..... “ Άκουσα στον Άγιο Πέτρο της Ρώμης το Ευαγγέλιο σε όλες τις γλώσσες.

Η Ελληνική αντήχησε άστρο λαμπερό μέσα στη νύχτα”. Ιωάννης Γκαίτε, ο μεγαλύτερος Γερμανός ποιητής, 1749-1832] Όταν όμως στην καρδιά σας δεν χτυπάει η Ελλάδα, τότε ούτε τη γλώσσα της θα μπορέσετε να καταλάβετε ούτε να τη μιλήσετε. ΄Λίγη΄ και ΄νεκρή΄ θα είναι μέσα σας όπως είναι και τα δήθεν φιλοελληνικά σας συναισθήματα. Μαρία Ρεπούση, Ιστορία ΣΤ Δημοτικού ‘Στα νεότερα και Σύγχρονα Χρόνια’, Αθήνα, εκδ. ΟΕΔΒ 2006, σελ 100. “Στις 27 Αυγούστου 1922 ο τουρκικός στρατός μπαίνει στη Σμύρνη. Χιλιάδες Έλληνες συνωστίζονται στο λιμάνι προσπαθώντας να μπουν στα πλοία και να φύγουν για την Ελλάδα..” ‘Κυρία’ Ρεπούση και λοιποί, όσο και να προπαθήσετε να λοβοτομήσετε την ιστορική συνείδηση του Έλληνα δεν θα τα καταφέρετε.

Στην 75η Διεθνή Έκθεση θεσσαλονίκης ο δήμαρχός της, κος Παπαγεωργόπουλος καταγγέλει ότι η νέα διοίκηση της ΔΕΘ υπέστηλλε τη σημαία της πόλης με την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Πρόεδρός της ο Γιάννης Κωνσταντίνου, γνωστός φιλοσκοπιανός, διορισμένος από το ΠΑΣΟΚ που δηλώνει ‘ευρωπαίος ελληνόφωνος’. 25η Ιουλίου 2010. Ο δήμαρχος Έδεσσας Γιάννης Σόντρας (κατεβαίνει πάλι με το ΠΑΣΟΚ ), συμμετέχει και χρηματοδοτεί στο καπέλωμα του πανηγυριού της Αγίας Παρασκευής στο χωριό Πλατάνη, από τους Σκοπιανούς.


Δήλωσε ότι τον αφήνει παγερά αδιάφορο αν κάνουν προπαγάνδα οι Σκοπιανοί όταν του έγινε ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, και χόρεψε στο τραγούδι που έλεγε: “Που είστε Μακεδονόπουλα; Που είστε πως πήγατε; Θλιβερά κλαίει η αιγαιάτισσα μάνα…και μεις δικαίωμα έχουμε να ζήσουμε στην πατρική μας γη..” Τα τραγούδια στο τέλος προτρέπουν τους Έλληνες να φύγουν. 40 πανηγύρια στην Μακεδονία μας καπελώθηκαν από τους Σκοπιανούς φέτος το καλοκαίρι και ουδείς μίλησε. Στο χωριό Μιλήτη ούτε μία λέξη Ελληνικών δεν ακούστηκε. Τα Σκοπιανά ΜΜΕ κάλυπταν τα πανηγύρια τονίζοντας με νόημα ότι υπάρχουν ‘Μακεντόνετς’ στην Ελλάδα. Πολλοί Σκοπιανοί πέρασαν τα σύνορα για τα πανηγύρια, μαζί τους και ο πατέρας του Γκρουέφσκι και η Ελένη Πετρουλά (γενική πρόξενος της Ελλάδος στα Σκόπια) η οποία σύμφωνα με τη NOVA ZORA ‘απόλαυσε μακεδονικά τραγούδια’. Μουσουλμάνοι μαθητές απαίτησαν από σχολείο της Αθήνας να κατεβάσουν τις Εικόνες και το Σταυρό γιατί αυτό όπως είπαν θίγει το θρησκευτικό τους συναίσθημα. Γνωστές αντιρατσιστικές οργανώσεις έτρεξαν στο πλευρό τους. ΜΜΕ και Υπουργείο τηρούν σιγή ιχθύος. 6-9-2010. Στο Δέλτα του Έβρου υπάλληλος της δημαρχίας εκτελώντας εντολές ανωτέρων κατέβασε την Ελληνική σημαία και την αντικατέστησε με αυτήν της Πολωνίας για την υποδοχή της φλόγας των Special Olympics. Προηγήθηκαν έντονες αντιδράσεις εξαγριωμένων ντόπιων πολιτών. Οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να την κατεβάσουν όταν τους ζητήθηκε βοήθεια από τον υπάλληλο αλλά απώθησαν τους διαμαρτυρόμενους ώστε ο υπάλληλος να ολοκληρώσει το έργο του. Υποβαθμίζεται η Ελληνική γλώσσα σε δεύτερη γλώσσα μέσα στο Ελληνικό έδαφος. Η γενική γραμματέας του Υπ. Παιδείας, Δραγώνα και με την ανοχή της Υπουργού Παιδείας Διαμαντοπούλου (φίλη της Bilderberg) καταργεί φέτος την Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, μετά από 40 χρόνια λειτουργίας της ικανοποιώντας έτσι την πάγια απαίτηση των Τούρκων.

Αναβαθμίζεται ο ρόλος των Τούρκων μετακλητών εκπαιδευτικών εις βάρος των ντόπιων μουσουλμάνων και της ποιοτικής δίγλωσσης εκπαίδευσης που παρείχαν. Τα τούρκικα τώρα θα διδάσκονται από το Δημοτικό και σε όλους τους μουσουλμάνους είτε αυτή είναι η μητρική τους γλώσσα είτε όχι. Χτίζονται τα θεμέλια τουρκοποίησης των Πομάκων και των Τσιγγάνων της Θράκης οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τους Τούρκους. Η ‘κυρίες’ Δραγώνα και Διαμαντοπούλου δημιουργούν μελλοντικούς γενίτσαρους μέσα στην Ελλάδα. Βιώνοντας τον ‘ευνουχισμό’ της ιστορικής μου και της εθνικής μου συνείδησης, την ‘ληστεία’ του εαυτού μου, βλέποντας την πολύμορφη και μαζική επίθεση που δέχεται αυτή τη στιγμή η Πατρίδα μου αποφάσισα να γράψω αυτό το γράμμα και ζητώ την συμπαράστασή σας. Είμαι καταρχάς εκνευρισμένη από αυτά τα μέτρα, πράξεις, απόψεις των υποτιθέμενων Ελλήνων πολιτών και κουράστηκα πια από αυτό το Έθνος να ανησυχεί για το αν προσβάλλουμε κάποιο άτομο ή την κουλτούρα του. Τα τελευταία χρόνια και ενώ το Ελληνικό κράτος παρακολουθεί ανήμπορο τη μαζική και ανεξέλεγκτη εισροή παράνομων μεταναστών βλέπω τη ζωή μου και την καθημερινότητά μου να αλλάζουν βιαίως χωρίς κανείς να με έχει ρωτήσει αν το επιθυμώ. Οι ανέμελες και ξέγνοιαστες ημέρες όλο και πιο πολύ θαμπώνουν στο πέρασμα του χρόνου. Είμαι ακόμα νέα και ανησυχώ για το μέλλον μου και το μέλλον της πατρίδας μου. Η πατρίδα μου είναι το καταφύγιό μου και έτσι θέλω να παραμείνει. Ως Ελληνίδα πολίτης αυτής της χώρας ασκώ το δημοκρατικό μου δικαίωμα να καθορίζω εγώ πως θέλω να ζήσω μέσα στην πατρίδα μου και πως θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν και να ζήσουν στο μέλλον. Εκτός όμως από δικαίωμά μου είναι και υποχρέωσή μου απέναντι στους προγόνους μου, στον εαυτό μου, και στις επόμενες γενιές να διαφυλλάξω τις ελευθερίες που μου παραδόθηκαν.

Στην προσπάθειά μου όμως αυτή έρχομαι αντιμέτωπη με τη Νέα Τάξη Πραγμάτων που με αποκαλεί ρατσίστρια και οπισθοδρομική. Η νέα αυτή ‘αντίληψη’ όμως που εισήλθε στην πατρίδα μου μεθοδευμένα τα τελευταία χρόνια (ιδιαιτέρως μέσα από τα ΜΜΕ) με αντιμετωπίζει ρατσιστικά στο ίδιο μου το σπίτι και μετά έχει το θράσος να με αποκαλεί ρατσίστρια. Μου προσβάλλει το ίδιο μου το είναι όταν μου ζητάει να ξεχάσω τη γλώσσα μου και την ιστορία μου για να μην προσβάλλω τους μετανάστες και να προσαρμοστώ στα καινούρια δεδομένα. Μου προκαλεί οργή και αγανάκτηση όταν επιτρέπει να καλλιεργούνται ύποπτες καταστάσεις οι οποίες υπονομεύουν κομμάτια γης της Μάνας Πατρίδας για ξένα συμφέροντα. Η Πατρίδα μου είναι η Ιδιοκτησία μου και Την κληρονόμησα δικαίως από τους προγόνους μου. Δικαίως θα Την υπερασπιστώ για να Την παραδώσω στις επόμενες γενιές. Δεν είμαι εναντίον της μετανάστευσης, ούτε έχω απωθημένα με όποιον αναζητεί μια καλύτερη ζωή. Εμείς οι ΄Ελληνες γνωρίζουμε πολύ καλά (και εγώ προσωπικά) τι εστί να ξεριζώνεσαι από τον τόπο σου για να βρεις την τύχη σου στα ξένα. Εκεί όμως που πήγαμε σεβαστήκαμε και μεγαλουργήσαμε. Επιθυμώ λοιπόν να πω κάποια πράγματα σε αυτούς που έχουν έρθει στην πατρίδα μου να ζήσουν, σε αυτούς που θα έρθουν στο μέλλον και δυστυχώς σε ορισμένους που αποκαλούν τους εαυτούς τους ‘Έλληνες’ (σε θέσεις εξουσίας και μη).

Πρώτον: Δεν είναι ευθύνη μας να προσέχουμε συνέχεια μήπως πούμε η κάνουμε κάτι και σας προσβάλλουμε. Πρέπει να καταλάβετε ότι εσείς πρέπει να προσαρμοστείτε στην Ελλάδα και στους Έλληνες και όχι εμείς οι Έλληνες στον καθέναν από σας που μπαίνετε στο σπίτι μας. Δεν σας αναγκάσαμε εμείς να έρθετε στην πατρίδα μας. Εσείς επιλέξατε να είστε εδώ και οφείλετε να προσαρμοστείτε στα δικά μας δεδομένα για το καλό όλων μας. Η ιδέα μιας πολυπολιτισμικής Ελλάδας, αποσκοπεί στην αποδυνάμωση της εθνικής μας κυριαρχίας και της εθνικής μας ταυτότητας. Οι δολοφόνοι των λαών φορούν τη μάσκα της προόδου. Ως ΄Ελληνες έχουμε τα δικά μας ήθη και έθιμα, παραδόσεις, τη δική μας θρησκεία, κοινωνία, γλώσσα και το δικό μας τρόπο ζωής. Το δικαίωμά μας να ζούμε με τον τρόπο που εμείς έχουμε επιλέξει αποκτήθηκε μέσα από αιματηρούς αγώνες και θυσίες των προγόνων μας. Η Ελευθερία, η Δημοκρατία και η πίστη στην Πατρίδα ήταν τα υπέρτατα ιδανικά εδώ και χιλιάδες έτη και συνεχίζουν να είναι. Χάρις αυτών των Ιδανικών εκατομμύρια άντρες και γυναίκες πάλεψαν, έχυσαν το αίμα τους και έχασαν τη ζωή τους. Εάν λοιπόν σας είναι δύσκολο να προσαρμοστείτε στον Ελληνικό τρόπο ζωής, αν σας είναι δύσκολο να ταυτιστήτε με τους προβληματισμούς, αγώνες και ιδανικά των Ελλήνων, τότε δεν έχετε παρά να διαλέξετε μια άλλη χώρα για τόπο κατοικίας σας.

Δεύτερον: Η γλώσσα που μιλάμε είναι η Ελληνική. Όχι Αλβανική, κάποια Σλαβική, Αραβική, Τουρκική, η κάποια άλλη γλώσσα. Αν λοιπόν επιθυμείτε να γίνετε μέλη της κοινωνίας μας, μάθετε τη γλώσσα μας!!!

Τρίτον: Η ένδοξη και βαριά ιστορία μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας που μας οδηγεί στο μέλλον. Μία χώρα χωρίς παρελθόν είναι μια χώρα χωρίς μέλλον. Αν θέλετε λοιπόν να πορευτείτε μαζί μας θα πρέπει να μάθετε την ιστορία μας, αν όχι θα πρέπει να πάτε να ζήσετε αλλού.

Τέταρτον: Έχουμε τις εικόνες των Αγίων της Ορθοδοξίας μας στα σχολεία, σε δημόσια κτίρια και όπου αλλού επιθυμούμε. Αυτό δεν είναι ένδειξη φανατικής θρησκοληψίας εκ μέρους μας (μακρυά από μας τέτοια πράγματα) αλλά ευγνωμοσύνης για την δύναμη που αντλήσαμε μέσα από την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη μας στα χρόνια της σκλαβιάς για να επιβιώσουμε ως Έθνος. Μέσα από το Κρυφό Σχολειό κρατήσαμε τη γλώσσα μας και την εθνική μας συνείδηση ζωντανές. Ο απλός λαός, οι αγράμματοι ήρωες του 1821 πολέμησαν και παρέδωσαν τις ψυχές τους Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος . Τα δύο αυτά ιδανικά ήταν χαραγμένα στο μυαλό τους και στην ψυχή τους, ήταν η κινητήριος δύναμη ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΑΛΛΟ. Όποιος θίγεται από τα Θρησκευτικά Σύμβολα των Ελλήνων, θίγει τους Έλληνες. Το ΑΝ το ΠΟΤΕ και το ΠΩΣ οι Έλληνες θα καθορίσουν τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας είναι ΚΑΘΑΡΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ θέμα και όχι φυσικά επειδή προσβάλλεστε εσείς. Τούτος ο ‘λογαριασμός’ με το παρελθόν είναι για τον Έλληνα και μόνο για τον Έλληνα γιατί αυτός πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή. Το τι θα κάνει τώρα με την απόδειξη που κρατάει στα χέρια του είναι δικό του θέμα γιατί δικιά του είναι και η απόδειξη. Εσείς αφήσατε τους δικούς σας λογαριασμούς απλήρωτους πίσω στις πατρίδες σας. Τι ζητάτε τώρα από μας; Μόνο αν πληρώσετε και εσείς τους δικούς σας λογαριασμούς με το αίμα σας θα καταλάβετε πόσο αχάριστα συμπεριφέρεστε απέναντί μας και πόσο ρεζιλεύετε τους εαυτούς σας και τις πατρίδες σας. Αν λοιπόν σας ενοχλεί η Πίστη μας, και σας προσβάλλουν τα Θρησκευτικά μας Σύμβολα τότε καλά θα κάνετε να βρείτε μια άλλη χώρα για να ζήσετε.

Πέμπτον: Είμαστε υπερήφανοι για την κληρονομιά μας και για όλους όσους ηρωικά υπερασπίστηκαν τις ελευθερίες μας. Έχουμε τις δικές μας Εθνικές Εορτές. Γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου για να τιμήσουμε τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 που τίναξαν τον τουρκικό ζυγό. Γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου το ηρωικό “Όχι” του Ελληνικού Λαού στον Μουσολίνι το 1940 που θέλησε να θέσει την Πατρίδα μας υπό Ιταλική κατοχή. Στις 17 Νοέμβρη γιορτάζουμε στα σχολεία την Εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα, το 1973. Αν σας προσβάλλουν οι Εθνικές μας Εορτές οι οποίες εδραίωσαν τις ελευθερίες μας και σας επιτρέπουν ούτως η άλλως να μπορείτε να έρθετε να ζήσετε στην πατρίδα μας και να φωνασκείτε, δεν έχετε παρά να πάτε σε μια άλλη χώρα για να ζήσετε. Έκτον: Η Γαλανόλευκη Σημαία με το Σταυρό είναι το πιο Ιερό Σύμβολο των Ελλήνων. ‘Ελευθερία η Θάνατος’ λένε οι γραμμές της και κάτω από το Σταυρό της πολέμησαν οι Έλληνες ήρωες για να ζούμε εμείς τώρα ελεύθερα. Η Ελληνική Σημαία είναι η υπέρτατη πηγή έμπνευσης, δέους και παρηγοριάς σε ότι πιο ιερό έχουμε, την Ελεύθερη Ελλάδα μας. Είναι το απόλυτο σύμβολο που ενσαρκώνει μέσα του την ψυχή και τους αγώνες των Ελλήνων. Το ‘Ελευθερία η Θάνατος’ ή το ‘Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος’ δεν είναι απλά πασίγνωστα ρητά αλλά ζουν και βασιλεύουν στις καρδιές μας. Πρόσφατη απόδειξη η θυσία του Σολωμού πάνω στη Γαλανόλευκη το 1996 στη Δερύνεια. Η Ελληνική μας σημαία κοσμεί όλα τα κρατικά κτήρια, κυματίζει στα σπίτια μας τις μέρες των Εθνικών μας Εορτών ή όποτε εμείς θελήσουμε και την κρατάμε με υπερηφάνεια στις παρελάσεις και όταν νοιώσουμε ότι τη χρειαζόμαστε να μας εμπνεύσει στους αγώνες μας. Ως Έλληνες έχουμε το δικαίωμα να κυματίζουμε τη Σημαία μας και να τραγουδάμε τον Εθνικό μας Ύμνο όταν και όπου εμείς θελήσουμε. Εάν σας προσβάλλει η Ελληνική Σημαία με τον Σταυρό, εάν σας προσβάλλει ο Εθνικός μας Ύμνος τότε ειλικρινά θα πρέπει να σκεφτείτε πολύ σοβαρά να μετακομίσετε σε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη. Εβδομον: Το πολίτευμα της Ελλάδος είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Η λαική κυριαρχία είναι το κύριο θεμέλιο αυτού του πολιτεύματος. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ του Λαού και του Ελληνικού Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα της Ελλάδος. Το Σύνταγμα της Ελλάδος είναι ο υπέρτατος και θεμελιώδης νόμος του κράτους της Ελληνικής Πολιτείας και υπερισχύει έναντι όλων. Η Ελλάδα δεν είναι θεοκρατική πολιτεία και δεν πρέπει να επιτρέπει διαφορετικούς νόμους (π.χ Σαρία) να ισχύουν για κάποιους πολίτες της και άλλους νόμους για τους υπόλοιπους. Τι σόι κράτος είναι αυτό και που αποσκοπεί αυτή η ‘διχοτόμηση’; Οι Έλληνες σας παρακολουθούν…. Άν λοιπόν εσείς που θέλετε να ζήσετε στην Πατρίδα μας δεν σέβεστε και νοιώθετε ότι προσβάλλεστε από το Ελληνικό Σύνταγμα, τους νόμους και το πολίτευμα της Ελλάδος και επιθυμείτε να φτιάξετε τους δικούς σας κανόνες και νόμους, τότε δεν έχετε παρά να επιλέξετε μια άλλη χώρα που θα σας το επιτρέψει (αν ποτέ βρεθεί μια τέτοια χώρα). Εδώ είναι Έλλάδα. Εμείς είμαστε Έλληνες και ζούμε στην Πατρίδα μας, ζούμε με τον Ελληνικό τρόπο που περνάει από γενιά σε γενιά σε αυτήν την ποτισμένη γη, σπιθαμή προς σπιθαμή, με το αίμα των προγόνων μας. Δεν επιθυμούμε να αλλάξουμε για κανέναν και σίγουρα δεν περιμέναμε εσάς από όλες τις γωνιές του κόσμου να έρθετε στη χώρα μας για να μας πείτε πως πρέπει να ζήσουμε από εδώ και στο εξής. Ψάχνετε για κάτι καλύτερο, αυτό το καταλαβαίνουμε. Γιατί λοιπόν δεν αφήνεστε σε αυτό το καλύτερο που εσείς επιλέξατε; Γιατί δεν προσαρμόζεστε; Αλλιώς για ποιόν λόγο ήρθατε εδώ; Άν σεβαστείτε την Ελληνική κοινωνία και προσπαθήστε να ενσωματωθείτε σε αυτήν τότε και εμείς θα σας δεχτούμε και θα σας δώσουμε κάθε ευκαιρία να συμπορευτείτε μαζί μας, να παλέψουμε μαζί για ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα μας και να ζήσουμε μαζί ειρηνικά. Οι πεποιθήσεις σας και η κουλτούρα σας είναι σεβαστές αρκεί να μην μας τις επιβάλλετε αρκεί να μη μας προσβάλλετε. Δε θα σας ζητήσουμε το λόγο, πόσο μάλλον εσείς που αυτοβούλως επιλέξατε τη δική μας Πατρίδα για να ζήσετε.

Οι Έλληνες μετανάστες δεν έφεραν ποτέ τις πεποιθήσες τους και την κουλτούρα τους σε αντιπαράθεση με αυτές των χωρών που επέλεξαν να ζήσουν. Αυτή η διαφορά στάσης διακρίνει έναν πολιτισμένο από έναν απολίτιστο λαό. Όταν όμως οι πεποιθήσεις και οι ενέργειές σας σκάβουν δολίως το λάκκο της Πατρίδας μας , όταν σφετερίζεστε την εθνική μας κυριαρχία και την εθνική μας συνείδηση τότε ‘φίλοι’ στο μυαλό των Ελλήνων το μέλλον σας είναι ήδη προδιαγραμμένο απλά εσείς ακόμα δεν το γνωρίζετε και πιστέψτε με δεν θέλετε να το μάθετε. Οι Έλληνες έχουν μεγάλη υπομονή, άντεξαν 400 χρόνια σκλαβιάς. Όταν όμως έρθει εκείνη η Άγια Ώρα που θα πρέπει να ξαναμιλήσουν, δε θα μιλήσουν απλώς, θα γράψουν πάλι ιστορία. Να θυμάστε ένα πράγμα.Φίλοι σας δεν είναι οι μισθωμένοι προβοκάτορες (εγχώριοι ή εισαγώμενοι) οι οποίοι εξυπηρετώντας σκοτεινά συμφέροντα προσπαθούνε να σας ξεσηκώσουνε για δήθεν ανθρωπιστικοπροοδευτικούς λόγους εναντίον της χώρας που σας δέχτηκε στην αγκαλιά της. Οι φίλοι σας είναι ο απλός Ελληνικός λαός και με αυτόν θα πρέπει να τα βρείτε και να συμβιώσετε. Άν ήρθατε λοιπόν στο σπίτι μας να κάνετε αγώνες εναντίον μας και όχι μαζί μας τότε είστε εχθροί μας.

Το Σύνταγμα της Ελλάδος δίνει το δικαίωμα έκφρασης σε όλους τους πολίτες της. Αφού λοιπόν τελειώσετε την κλάψα, την γκρίνια και την ‘κρεβατομουρμούρα’ για τη Γλώσσα μας, την Ιστορία μας, τα Σύνορά μας, την Πίστη μας, τον Σταυρό μας, τις Εικόνες μας και τη Σημαία μας, μπορείτε να εκμεταλευτείτε και μία άλλη μεγάλη ελευθερία που σας παρέχει η Πατρίδα μου η Ελλάδα……
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ!!!
Η Δόξα των Ψαρών.
Το ποτήρι ξεχείλισε!!!
Η Ελλάδα ανήκει μόνο σε αυτούς που την αγαπούν.
ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΣΟΥΖΑ Ο ΛΥΚΟΣ


Η παρακάτω ιστορία αποτελεί µια λαµπρή διπλωµατική εποποιία της Βουλγαρίας που αποδεικνύει πως, όταν ένας ηγέτης υψώσει το ανάστηµά του, κανείς και τίποτα δεν µπορεί να του αντισταθεί.

Ο Μπόικο Μπορίσοφ έχει µια αδυναµία: το φαΐ. Αν και αθλητικός τύπος, ο βούλγαρος πρωθυπουργός δεν λέει ποτέ όχι σε µια καλοψηµένη µπριζόλα. «Πεινάω», είχε δηλώσει στους δηµοσιογράφους λίγο πριν από το δείπνο του µε τον Μπαράκ Οµπάµα την περασµένη άνοιξη στην Πράγα. Κι όταν µετά το τέλος της συνάντησης, της πρώτης µετά την κυβερνητική αλλαγή στη Σόφια, τον ρώτησαν πώς πήγε, απάντησε: «Ηταν πολύ καλά. Εκτός από τα ορεκτικά και το επιδόρπιο, υπήρχαν και δύο κύρια πιάτα, κρέας και ψάρι».

Πώς εξηγείται λοιπόν ότι αυτός ο άνθρωπος δεν άγγιξε το πιάτο του στο δείπνο που παρέθεσε στις 22 Σεπτεµβρίου ο Αµπντουλάχ Γκιουλ στο σικ ξενοδοχείο Αstoria Waldorf της Νέας Υόρκης; Στο δείπνο που έγινε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωµένων Εθνών παραβρέθηκαν 200 προσωπικότητες του πολιτικού και επιχειρηµατικού κόσµου από τα Βαλκάνια και τις Ηνωµένες Πολιτείες (µεταξύ των οποίων και ο ελληνας υπουργός Εξωτερικών). «Ο µπαρόκ διάκοσµος της αίθουσας, το πλούσιο δείπνο και η µεγαλοπρεπής ατµόσφαιρα αντανακλούσαν την πολιτική και οικονοµική ισχύ της Τουρκίας» είπε µια (βουλγαρική προφανώς) πηγή στην εφηµερίδα «Τρουντ». «Ηταν τρεις φορές πιο σικ από το δείπνο που παρέθεσε η Μέρκελ». Ο Μπορίσοφ, που η χώρα του έχει αρκετά περίπλοκες σχέσεις µε την Τουρκία, δεν µπορούσε να το χωνέψει. Πολύ περισσότερο που όταν µπήκε καθυστερηµένος ο Γκιουλ, τον υποδέχθηκαν ως ήρωα. Σύµφωνα µε αυτόπτες µάρτυρες, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας έπεσαν κυριολεκτικά στην αγκαλιά του.

Οργισµένος, προσβεβληµένος, ο Μπορίσοφ αποφάσισε να µη σηκωθεί από την καρέκλα του. Η συνέχεια της αφήγησης ανήκει στον ίδιο: «Προχωρώντας ανάµεσα στα τραπέζια, ο Γκιουλ πρόσεξε ότι παρέµενα καθιστός και συνειδητοποίησε ασφαλώς ότι αυτή η επίδειξη δύναµης σε µια συνάντηση όπου ήµασταν όλοι ίσοι δεν ήταν καλή ιδέα. Ηρθε έτσι προς το µέρος µου και µου έσφιξε το χέρι». Αλλά φυσικά δεν έφτανε αυτό για να αποκατασταθεί η πληγωµένη υπερηφάνεια των Βουλγάρων. Οπως γράφει στο µπλογκ του ο δηµοσιογράφος της «Μοντ» Αλεξάντρ Λεβί, οι τούρκοι οργανωτές φρόντισαν να αλλάξουν τη σειρά των οµιλητών ώστε ο Μπορίσοφ να µιλήσει αµέσως µετά τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης. Κι όταν έφτασε η σειρά του, ο πρώην σωµατοφύλακας πήρε την εκδίκησή του. Πρώτον, ευχήθηκε στον βουλγαρικό λαό χρόνια πολλά για την 102η επέτειο της ανεξαρτητοποίησής του (από την Οθωµανική Αυτοκρατορία). Δεύτερον, εξέφρασε την κατανόησή του για τις δυσκολίες που αντιµετωπίζουν ορισµένες χώρες που θέλουν να ενταχθούν στην Ευρώπη (ονόµατα δεν λέµε). Στη συνέχεια είπε ότι έχει µια σοβαρή δουλειά και αποχώρησε - χωρίς να φάει µπουκιά.

Αυτά είδε ο Ερντογάν και καθόταν σούζα στη Σόφια.

ΛΥΚΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ


Αντωνίου Α. Αντωνάκου
Καθηγητού – Κλασσικού Φιλολόγου
Ιστορικού – Συγγραφέως
Αντιπροέδρου του Συνδέσμου των Απανταχού Λακώνων
«Ο ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ»
Β΄ Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων
Είναι γνωστό από την ιστορία πως, όταν οι μεγάλες δυνάμεις αποφάσισαν να δημιουργήσουν το νέο ελληνικό κράτος, αναγνωρίζοντάς το, φρόντισαν να κάνουν ένα προτεκτοράτο, το οποίο βεβαίως, παρά τις αντίθετες απόψεις των ηρώων αγωνιστών της Επαναστάσεως, φρόντισαν και να το αποσυνδέσουν από τις ρίζες του προγονικού παρελθόντος. Ήθελαν ένα νέο κρατίδιο, το οποίο να μην έχει ρίζες. Έτσι δεν θα είχε φόβο να βλαστήσει και να θεριέψει κρύβοντας το θαμνώδες ιστορικό υπόστρωμα άλλων κρατών.
Είναι ειλικρινά πολύ παράξενο, γιατί όλες οι μετά την απελευθέρωση της Ελλάδος από τους Τούρκους κυβερνήσεις, και παρά τις οποιεσδήποτε εθνικιστικές εξάρσεις κάποιων περιόδων, δεν ανεκήρυξαν μεγάλες ιστορικές στιγμές του κλασσικού παρελθόντος σε εθνικές εορτές. Πράγματι οι μόνες εθνικές εορτές που εορτάζουμε σήμερα είναι η η 25η Μαρτίου του 1821 και η 28η Οκτωβρίου του 1940. Λαμπρές οπωσδήποτε σελίδες της ιστορίας μας αλλά... Δεν ήσαν εξ ίσου σημαντικές η μάχη του Μαραθώνος η η ναυμαχία της Σαλαμίνος; Αυτές, όμως, ουδόλως μνημονεύονται.
Αντιθέτως, μάλιστα, ο,τιδήποτε τις αφορά καταστρέφεται. Έτσι η περιοχή της μάχης του Μαραθώνος κατεστράφη την περίοδο των δήθεν Ολυμπιακών αγώνων για να γίνει εκεί ένα κωπηλατοδρόμιο, το οποίο μάλιστα σήμερα δεν εκπληροί τον σκοπό του, λόγω ισχυρών πλευρικών ανέμων κ.λπ.
Από την άλλη ο τύμβος των Σαλαμινομάχων, μία αρχαιολογική περιοχή που λογικά ανήκει σε όλους τους Έλληνες αποτελεί σκανδαλωδώς «ιδιοκτησία» στενού συγγενούς του Αχιλλέα Καραμανλή, αδελφού του Κωνσταντίνου και θείου του σημερινού πρωθυπουργού. Η εγκατάλειψη του μνημείου τόσα χρόνια ήταν μεγάλη, οι τάφοι των ηρώων Σαλαμινομάχων ήσαν ανοιγμένοι και τα ιερά οστά τους απετέλεσαν βορά για τα σκυλιά, τα οποία τα μετάφεραν σε άλλα μέρη. Η ιεροσυλία σε όλο της το μεγαλείο.
Βεβαίως ο γραικυλισμός προχώρησε ακόμη περισσότερο την περίοδο, που η ολυμπιακή φλόγα κατά την διαδρομή της ανά την Ελλάδα, απαγορεύθηκε να περάση από την Σαλαμίνα, για να μην ενοχληθούν...οι Πέρσες! Ναι οι Πέρσες, οι οποίοι μάλιστα δεν έχουν αποδεχθεί ως αγώνισμα ούτε τον Μαραθώνιο δρόμο, προφανώς λόγω της ήττας τους στην ομώνυμη μάχη από τον Μιλτιάδη, και ουδέποτε έχουν στείλει αθλητή σε αυτό το αγώνισμα!
Δεν γνωρίζω αν για τον ίδιο λόγο, μη θιγούν δηλαδή οι Πέρσες, όλες οι μάχες των περσικών πολέμων, και οι δύο εκστρατείες, με όλα τα σχόλια, στο βιβλίο ιστορίας της Α Λυκείου καταλαμβάνουν ελάχιστες σειρές! Η μάχη του Μαραθώνος 2½ σειρές, οι δε Θερμοπύλες, Αρτεμίσιο, Σαλαμίνα, Πλαταιές και Μυκάλη (των πρωταγωνιστών τους συμπεριλαμβανομένων) καταλαμβάνουν τον χώρο των 4 σειρών.Θαυμάσατε την ιστορία που μαθαίνουν τα ελληνόπουλα.
Όλα εντάσσονται, απ’ ό,τι φαίνεται, στην εκτέλεση και εφαρμογή του «σχεδίου Κίσσιγκερ», δηλαδή ότι οι Έλληνες, λόγω του ότι είναι λαός δυσκολοκυβέρνητος, πρέπει να πληγή στις πολιτιστικές του ρίζες. Την γλώσσα, την ιστορία, την θρησκεία και τον πολιτισμό.
Γι’ αυτό και η ιστορία, έχει ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση. Οι σημαντικές εορτές αγνοούνται η λοιδωρούνται, τα ήθη και τα έθιμα έχουν αμβλυνθεί υπέρ του κέρδους. Το μάθημα της ιστορίας στα σχολεία είναι πάρεργο και εκτός του ότι διδάσκεται αποσπασματικά, διδάσκεται σε πολλές περιπτώσεις, και ιδίως στο γυμνάσιο και στην Α Λυκείου, από όποιον καθηγητή δεν έχει κλείσει ωράριο, συνήθως από αυτούς των ξενογλώσσων μαθημάτων. Έτσι οι μαθητές δεν μαθαίνουν τίποτε άλλο από τις ελάχιστες εντός ύλης σελίδες του σχολικού βιβλίου, οι οποίες αντιπαρέρχονται όλα τα μεγάλα γεγονότα, συμπυκνώνοντάς τα σε μισή η το πολύ μία σειρά.
Αναφέραμε λίγο παραπάνω εξ άλλου, ως κλασσικό παράδειγμα την μάχη του Μαραθώνος η την ναυμαχία της Σαλαμίνος η την μάχη των Θερμοπυλών, που καλύπτουν ελάχιστες γραμμές όλες μαζί. Στην δε νεώτερη ιστορία τα εθνικά θέματα καλύπτουν πότε μία πότε δύο σελίδες, των φωτογραφιών και των παραθεμάτων συμπεριλαμβανομένων, ενώ άλλα θέματα λιγότερο σημαντικά, είναι όλα πολυσέλιδα και εντός ύλης. Από την άλλη τα καινούργια δε βιβλία της ιστορίας, όπως αυτό της Στ Δημοτικού, διαστρεβλώνουν τα γεγονότα και την ιστορία, εξωραΐζουν τις θηριωδίες και τις γενοκτονίες των Τούρκων, και προετοιμάζουν το έδαφος για το ιδεολογικό υπόβαθρο της νέας γενιάς, το οποίο θα ταυτίζεται με αυτό της παγκοσμιοποιήσεως και της νέας τάξεως πραγμάτων, γραμμένα δυστυχώς από Έλληνες.
Αν πούμε δε για την καταστροφή της γλώσσας μας και την ψευδή ιστορία που έχουν πλάσει για την καταγωγή της θα απογοητευθούμε! Όταν κάποια Ελληνική λέξη δεν συναντάται στις άλλες γλώσσες, θεωρείται εντέχνως και αυτομάτως «Προελληνική», ενώ το αληθές είναι, ότι οι άλλες γλώσσες είναι απλώς υποσύνολα της Ελληνικής. Μάλιστα, οι υποτιθέμενες Ινδοευρωπαϊκές λέξεις, οι οποίες συνετέθησαν στο εργαστήριο των Γλωσσολόγων, υπάρχουν αυτούσιες στις συλλαβικές μας (προαλφαβητικές) επιγραφές των πινακίδων της Κνωσού, της Πύλου, των Θηβών, πλην όμως δεν διδάσκονται στους φοιτητές μας, ούτε ερευνώνται σε Μεταπτυχιακές η Διδακτορικές διατριβές.
Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Επειδή η παγκοσμιοποίηση αποτελεί διεθνιστικό παράγοντα, μάχεται τα έθνη και κυρίως αυτά που έχουν ρίζες και ένδοξο ιστορικό παρελθόν. Γι’ αυτό με υπόγειες εντολές προς τα ανδρείκελα που διατάσσουν διαστρεβλώνουν το ένδοξο προγονικό παρελθόν. Κι επειδή εμείς οι Έλληνες, όπως είπαμε και στην αρχή, σύμφωνα με τις εντολές των κοσμοεξουσιαστών, δεν πρέπει να έχουμε ρίζες, γι’ αυτό και αποσιωπάται ο ισχυρός αντίλογος στην κατεστημένη υπάρχουσα άποψη, ο οποίος στηρίζεται, εκτός των άλλων, στην επιστήμη και σε ό,τι λένε όλοι οι αρχαίοι συγγραφείς, ότι δηλαδή είμαστε αυτόχθονες, ότι δεν έχουμε έλθει από αλλού, ότι δεν διώξαμε κανένα αλλά κατοικούμε πάντα σε αυτή την γη.
Έτσι ο χώρος που αφαιρείται εντέχνως από την ελληνική επιστημονική άποψη, παραχωρείται στους διαστρεβλωτές με αποτέλεσμα να πλανάται «επισήμως», η «συμβατική» άποψη, η οποία διδάσκεται και στα σχολεία μας, η οποία λέει ότι δήθεν είμεθα εισβολείς στην χώρα μας, ότι τάχα υποτάξαμε τους αλλοφύλους προ-έλληνες, και ότι εμφανισθήκαμε μόλις το 2.000 π.Χ.
Γι’ αυτό, ενώ πουθενά στην ιστορία δεν γίνεται λόγος για «προ-αιγύπτιους», για «προ-χετταίους», για «προ-ασσύριους», για «προ-βαβυλώνιους», για «προ-εβραίους», για «προ-φοίνικες», για «προ-γερμανούς» κ.λπ. γίνεται λόγος μόνο για «προ-Έλληνες», αντί του σωστού «πρώτο- Έλληνες». Γιατί άραγε μόνο για μας εφευρέθη αυτός ο όρος;
Μας έχουν λοιπόν να καταγόμαστε από κάποιους ανύπαρκτους ινδοευρωπαίους, αγνοώντας συστηματικά εκτός των αρχαίων συγγραφέων, και όλες τις σύγχρονες ανασκαφικές και επιστημονικές έρευνες. Αυτό, το έχουν επισημάνει εξ άλλου και πολλοί επιστήμονες, όπως ο αριστερός καθηγητής Χουρμουζιάδης, ο ανασκαφεύς του Δισπηλιού της Καστοριάς, ο Άρης Πουλιανός, ο ανακαλύψας τον Αρχάνθρωπο των Πετραλώνων ή ο καθηγητής Θεοχάρης.
Ο μεν Χουρμουζιάδης, μετά την ανακάλυψη του Δισπηλιού της Καστοριάς, είχε δηλώσει ότι στον τηλεοπτικό δίαυλο “Mega” ότι «πρέπει κάποτε να σταματήσει αυτό το παραμύθι με τους ινδοευρωπαίους, διότι υπάρχει πλέον ένας αυτόχθων πληθυσμός με πολιτισμό, γλώσσα και γραφή». Ο Πουλιανός,εκτός των επιστημονικών τεκμηρίων για τον Αρχάνθρωπο των Πετραλώνων, έχει ακόμη αποδείξει ότι «οι Σαρακατσάνοι, που είναι ο αρχαιότερος λαός της Ευρώπης, ηλικίας 50.000 ετών, μιλούσαν πάντοτε και μιλούν Ελληνικά. Και καταλήγει ότι «η Ινδοευρωπαϊκή θεωρία, είναι ένα κατασκεύασμα, που υπάρχει μόνο στην φαντασία των δημιουργών της». (Η Προέλευση των Ελλήνων),
Από την άλλη ο αρχαιολόγος καθηγητής Θεοχάρης, στο σύγγραμμά του«Νεολιθικός Πολιτισμός» (Εκδόσεις ΜΙΕΤ) αναγράφει ότι «ο βασικός πληθυσμός δεν φαίνεται να άλλαξε στην Ελλάδα ουσιαστικά από την τελική Παλαιολιθική και πέρα, από τότε δηλαδή που είναι οπωσδήποτε δυνατή σήμερα η αρχαιολογική τεκμηρίωση κάποιας συνέχειας στην πολιτισμική πορεία». Και λίγο μετά (σελ.174) αποδεικνύει την συνωμοσία γράφοντας ότι «Η επίμονη όσο και αστήριχτη επιστημονικά πίστη για την πρωϊμότητα του πολιτισμού στην Αίγυπτο (απόστολος της θεωρίας ο Ε. Smith), επηρέασε για μεγάλο διάστημα και την χρονική αποτίμηση της ελληνικής Προϊστορίας: Για να μη ξεπερασθεί το όριο του 3000 π.Χ. (=αρχή των ιστορικών δυναστειών της Αιγύπτου), έπρεπε να συμπτυχθούν οι φάσεις της εξέλιξης στην Ελλάδα· έτσι, η αρχή του «Πολιτισμού του Σέσκλου» μόλις ανέβαινε πάνω από το 3000 π.Χ., ενώ η ραδιοχρονολόγηση δίνει σήμερα κατά δύο χιλιετίες πιο ψηλή χρονολόγηση!».
Τώρα όμως φιμώνουν και τον Θεοχάρη και τον Χουρμουζιάδη και τον Πουλιανό και αποκρύπτουν ότι ο άνθρωπος ξεκίνησε από την ελληνική Μακεδονία και όχι από την Αφρική...
Η ιστορία λοιπόν, που διδάσκεται σήμερα είναι η λεγομένη συμβατική. Συμβατική όμως είναι αυτή που είναι προϊόν συμβάσεων, δηλαδή συμφωνιών. Δεν στηρίζεται σε στα πρόσφατα επιστημονικά τεκμήρια αλλά σε πολλές περιπτώσεις σε κατασκευασμένα επιχειρήματα. Όλοι είδαμε το προϊόν της εντολής των εκπροσώπων της παγκοσμιοποίησης για αλλαγή των ελληνικών βιβλίων ιστορίας και την αντικατάστασή του με το βιβλίο της κυρίας Ρεπούση και όχι μόνο. Όλοι είδαμε ακόμη την υποστήριξη αυτής της θέσεως από κανάλια και δημοσιογράφους, που ανήκουν σε εκδοτικό συγκρότημα που τυπώνει αυτά τα βιβλία αλλά και διαφόρους άλλους.
Γι’ αυτόν τον λόγο, λοιπόν, ο μινωϊκός πολιτισμός δεν θεωρείται από τους κατασκευαστές της παγκοσμιοποιημένης και παραχαραγμένης ιστορίας ελληνικός. Είχα μάλιστα προσωπική αντιδικία για το θέμα αυτό με αλλοδαπό καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο οποίος βεβαίως μη αντέχοντας το βάρος των ιστορικών αποδείξεων που του έδινα, απεχώρησε της συζητήσεως λέγοντάς μου ότι είναι «παγκοσμίως γνωστό!» ότι ο μινωϊκός πολιτισμός δεν είναι ελληνικός και δεν τον νοιάζει τι του έλεγα! Βεβαίως αυτόν τον «καθηγητή» τον πληρώνει το ελλαδικό κράτος, όπως και τον διαβόητο Πωλ Κάρτλετζ, ο οποίος με πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων και γενναιόδωρη χρηματοδότηση του ελληνικού κράτους, το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης τον διόρισε στην νεοσύστατη έδρα της αρχαίας Ελληνικής δημοκρατίας, για να διδάσκει ότι οι Σπαρτιάτες, αν είναι δυνατόν, ήσαν φανατικοί παιδεραστές!
Αυτόν λοιπόν τον ιστορικό χώρο, που εμείς διαγράφουμε σήμερα, τον διεκδικούν άλλοι και φαινομενικά κερδίζουν τις μάχες, διότι υπάρχουν σύγχρονοι εξωνημένοι Εφιάλτες. Και λέω φαινομενικά, διότι υπάρχουν ακόμη Έλληνες που θέλουν να παίξουν τον ρόλο του Λεωνίδα φωνάζοντας «Μολών λαβέ». Κι αν χάσουμε τις Θερμοπύλες, οι εχθροί, όπως τότε, θα φύγουν από την Ελλάδα και θα τιμωρηθούν στο μέλλον από έναν νέο Μέγα Αλέξανδρο.
Οι γείτονές μας οι Τούρκοι, λοιπόν, για παράδειγμα, όταν εγκατεστάθησαν το 1071 μ.Χ. μετά την μάχη του Μάτζικερτ στην Μικρασία άρχισαν να ξεπουλούν και να λεηλατούν τα αρχαία. Με το αζημίωτο, λοιπόν, οδηγούσαν τους τυχοδιώκτες διαφόρων εθνικοτήτων να ξηλώσουν και να φυγαδεύσουν τους εθνικούς μας θησαυρούς και έτσι να κοκορεύονται εκείνοι σήμερα, βγάζοντας πολλά χρήματα από την εκμετάλλευση αυτών των θησαυρών, ενώ αντίθετα εμείς πρέπει να πληρώνουμε εισιτήριο για να τους δούμε.
Σαν να μην έφθανε αυτό, μετά το τέλος της οθωμανικής αυτοκρατορίας και την δημιουργία από τους νεοτούρκους του κοσμικού τουρκικού κράτουςυπήρξε μία προσπάθεια οικειοποιήσεως της ιστορίας των περιοχών που είχαν καταλάβει. Μόνο που οι γείτονες ξέχασαν ότι η ιστορία αυτή ήταν ελληνική!
Χαρακτηριστικό όλων των λαών, που στην θέση της ιστορίας έχουν ποινικό μητρώο, γεμάτο γενοκτονίες, σφαγές, βιασμούς και βεβηλώσεις ιερών, οσίων και μνημείων είναι να οικειοποιούνται τις λαμπρές ιστορικές σελίδες σπουδαίων εθνών.
Έτσι και ο Κεμάλ ανέθεσε σε κάποιον τούρκο, που με την ανταλλαγή των πληθυσμών είχε πάει από την Κρήτη στην τουρκία και ήξερε ελληνικά, να μεταφράσει την Ιλιάδα στα τουρκικά, τονίζοντάς του μάλιστα ότι ο Ομέρ, δηλαδή ο Όμηρος, ήταν ... Τούρκος! Μάλιστα προλόγισε ο ίδιος ο Κεμάλ αυτήν την έκδοση, που αποτελούσε και το πρώτο βιβλίο που εξέδωσε το νεοτουρκικό κράτος, γράφοντας την άποψή του αυτή και στον πρόλογο της μεταφράσεως.
Οπότε ήταν πολύ εύκολο, στην συνέχεια, οι «καλοί» μας γείτονες, που τους «χαϊδεύουμε» να οικειοποιηθούν και την υπόλοιπη ιστορία. Ο Ηρόδοτος λένε ήταν από το Μποντρούμ (δηλαδή την Αλικαρνασσό). Πώς όμως θα αποκαλείται ο Ηρόδοτος ο Αλικαρνασσεύς; Μήπως Ηρόδοτος ... ο Μποντρουμεύς; Είναι για γέλια, κι όμως αυτοί τα πιστεύουν και προπαγανδίζουν την παραχάραξή τους. Δεν υπάρχει Ίων φιλόσοφος, δεν υπάρχει επιστήμων, ιστορικός από την Μικρασία που να μη τον έχουν οικειοποιηθεί.
Στην συνέχεια δια της προπαγάνδας τους, η οποία σημειωτέον είναι πολύ οργανωμένη, βομβαρδίζουν με συνεχή ψεύδη τους ανίδεους στην πλειοψηφία τους ευρωπαίους και αμερικανούς πολίτες. Είναι γνωστό ότι στο εξωτερικό τα πανεπιστήμια είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να ιδρύσει ένα πανεπιστήμιο, να το χρηματοδοτήσει, να διορίσει τους καθηγητές του και να περάσει έτσι την προπαγάνδα του και τις απόψεις του.
Έχουν προσπαθήσει λοιπόν, μέσω αυτών, να πείσουν ότι οι τούρκοι είναι ένας αρχαίος λαός που δημιούργησε ... τον ιωνικό πολιτισμό. Υπάρχουν εκδοτικοί οίκοι στην Αγγλία την Αμερική αλλά και την Ελλάδα, με μεγάλα βιβλιοπωλεία, που εκδίδουν βιβλία με τον τίτλο «αρχαία Τουρκία», τα οποία έχουν ως εξώφυλλο τον ναό της Αρτέμιδος στην Έφεσο. Από την άλλη στα σχολικά τους βιβλία οι τούρκοι διδάσκουν ότι οι Έλληνες δεν δημιούργησαν κάτι το σημαντικό, ότι ο πολιτισμός τους προέρχεται από τον Αιγαιακό, ο οποίος με την σειρά του προέρχεται από τον σουμεριακό, ο οποίος ήταν ...τουρκικός.
Δεν είναι όμως μόνο οι τούρκοι που έχουν οικειοποιηθεί την ελληνική ιστορία. Υπάρχουν και οι Βούλγαροι, οι οποίοι θεωρούν βούλγαρο τον ... τον Ορφέα!
Δεν παραλείπω βεβαίως τους Ρουμάνους, οι οποίοι μέσα στα πλαίσια της δικής τους προπαγάνδας θεωρούν τους έλληνες βλάχους δικούς τους, διεκδικώντας δικαιώματα, παραβλέποντας τις κραυγές των ελλήνων βλάχων, οι οποίοι λέγονται α-ρωμούνοι (μη ρουμάνοι, δηλαδή). Δεν παραβλέπω ούτε τους Αλβανούς, οι οποίοι διεκδικούν την ιστορία της Ηπείρου, μέσω των τσάμηδων, οι οποίοι καθιέρωσαν τον δικέφαλο αετό του έλληνικού Βυζαντίου ως σημαία τους, και έχουν τον Έλληνα και Ορθόδοξο Χριστιανό Γεώργιο Καστριώτη ως εθνικό τους ήρωα προσφωνώντας τον ως Σκεντέρμπεη, με το όνομα δηλαδή, που του είχε προσάψει ο αντίπαλός του σουλτάνος Μουράτ, επειδή διέκρινε σε αυτόν ικανότητες του Μεγάλου Αλεξάνδρου (του Ισκεντέρ).
Εκείνοι όμως που έχουν αποθρασυνθεί είναι οι σκοπιανοί, οι οποίοιέχουν οικειοποιηθεί την ελληνική ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της Μακεδονίας. Θεωρούν τους αρχαίους μας προγόνους δικούς τους, τον Φίλιππο, τον Μέγα Αλέξανδρο κ.λπ. Και ενώ είναι γνωστό ότι το κρατίδιο αυτό ονομαζόταν «Βαρντάρσκα» μέχρι και τον β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, και στην συνέχεια ονομάσθηκε «Μακεδονία» από τον Τίτο για πολιτικούς λόγους, εκείνοι το βιολί τους.
Όλοι αυτοί, λοιπόν, οικειοποιούνται την ιστορία μας, καπηλεύονται το ένδοξο παρελθόν μας και τελικά περνούν, με την ανοχή των ελλαδιτών ιθυνόντων, μία ψεύτικη ιστορική εικόνα, που πληρώνουν αδρά για να την στηρίξουν με έντυπα, εφημερίδες, κανάλια και πέννες «επιστημόνων» που δηλώνουν «ειδικοί ιστορικοί».
Αφού λοιπόν, συστηματικά και ύπουλα διδάσκεται η ψευδής και καταρριφθείσα σήμερα υπό του Κωνσταντίνου Παπαρρηγοπούλου θεωρία του ανθέλληνος Φαλμεράϋερ, δηλαδή ότι εμείς τάχα δεν είμαστε απόγονοι των ενδόξων αυτών προγόνων, των αρχαίων ελλήνων, φθάσαμε στο σημείο να διαπιστώσουμε, όπως είπαμε και προηγουμένως, ότι το βιβλίο της ιστορίας της στ Δημοτικού είναι σε πλήρη συμφωνία με αυτήν την θέση, όταν γράφει ότι οι Έλληνες θεώρησαν τους εαυτούς τους απογόνους των αρχαίων Ελλήνων. Τους θεώρησαν; Δηλαδή δεν ήσαν;
Κι όμως!...
Είκοσι οκτώ πανεπιστήμια της Ευρώπης υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, έκαναν έρευνες DNA για τους κατοίκους της Ευρώπης. Από πλευράς Ελλάδος συμμετείχε το τμήμα Γενετικής και Μοριακής Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υπό τον καθηγητή Κωνσταντίνο Τριανταφυλλίδη. Η έρευνα αυτή ήταν άκρως ενδιαφέρουσα, διότι απέδειξε ότι οι σημερινοί κάτοικοι της Ελλάδος είναι απ’ ευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων και μάλιστα ότι το μιτοχονδριακό DNA των Ελλήνων, που είναι αυτό, το οποίο κληροδοτείται από την μητέρα στο παιδί, σε ποσοστό 70%, ανάγεται σε αυτόχθονες πληθυσμούς της παλαιολιθικής εποχής. Το δε υπόλοιπο 30% ανάγονται στην Νεολιθική εποχή (κατά την συμβατική Ιστορία η Νεολιθική εποχή τελειώνει περί το 3.000 π.Χ.).
Παρ’ όλα αυτά το βιβλίο της Ρεπούση διδάσκει παραπληροφορώντας ότι τάχα...
· Οι διαφωτιστές επέλεξαν τους Έλληνες ως προγόνους των συγχρόνων Ελλήνων...
· Ότι ο ελληνικός στρατός κατέλαβε την Μακεδονία και δεν την απελευθέρωσε...η
· Ότι ο ελληνικός στόλος κατέλαβε τα νησιά του Αιγαίου και πολλά άλλα ανιστόρητα.
Και δεν είναι μόνον αυτά. Τα χειρότερα έρχονται!!! Την απόφαση για την διαστρέβλωση της ελληνικής ιστορίας υπέγραψε με το ΦΕΚ υπ’ αριθμόν 142 της 27ης Ιουνίου 2001 ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου με τον τότε ομόλογό του υπουργό Εξωτερικών της τουρκίας Ισμαήλ Τζεμ, του τότε προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, και των τότε υπουργών Παιδείας, Πέτρου Ευθυμίου, Πολιτισμού, Ευάγγελου Βενιζέλου, Τύπου και ΜΜΕ Δημητρίου Ρέππα και Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλου συνυπογραψάντων και συνεπικυρωσάντων τον νόμο. Την απόφαση αυτή υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, δια της υπουργού Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου και της ανιστορήτου ιστορικού Ρεπούση. Δηλαδή συμπαιγνία των δύο μεγάλων κομμάτων για την διαστρέβλωση και την παραποίηση της ενδόξου ελληνικής ιστορίας μας.
Κι επειδή πλησιάζουν και εκλογές, αγαπητοί φίλοι, αν αντιδράτε σε όλα αυτά, αν αισθάνεσθε το αίμα σας να βράζει από αγανάκτηση, αν έχετε να ξοδέψετε λίγο ιδρώτα για την Ελλάδα μας, σταματήστε να είστε πρόβατα στο μαντρί, τα οποία ψηφίζουν τα κόμματα, που παραποιούν την ιστορία μας και ενισχύουν τους εχθρούς της πατρίδος μας και της ιστορίας μας, καλύπτοντας τους δολιοφθορείς της.
Και να έχετε πάντοτε κατά νου το τραγούδι του Σφακιανάκη που υπενθυμίζει σε όλους μας...
ΠΡΟΒΑΤΑ ΞΥΠΝΑΤΕ,ΠΙΑΣΤΕ ΤΑ ΥΨΩΜΑΤΑ ΛΥΚΟΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΑΤΑ

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More