ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥΣ

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΚΥΡΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΟΝΟΜΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ (VADRASKA) Η (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ VADRASKA). ΑΛΛΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΕΨΗΦΙΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ.
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΙΣ ΘΡΑΚΗ-ΑΙΓΑΙΟ-ΚΥΠΡΟ
ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ
ΤΕΛΙΚΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ;
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΛΛΑΔΑ;
ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΦΩΝΑΖΑΝΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ
ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΟΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ.
ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
ΑΡΑ ΟΛΑ ΕΝΑ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΣ ΣΑΣ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΔΥΝΑΜΟΣ



Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας";


O Κουμουτσάκος ρώτησε τον Μιλοσόσκι εάν στα Σκόπια είναι έτοιμοι να αποδεχθούν την τελευταία συμβιβαστική πρόταση του ΟΗΕ για ένα, κοινά αποδεκτό όνομα, όπως το προταθέν από τον κ. Nimetz "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας", προκειμένου έτσι η ΠΓΔΜ να σταματήσει να μονοπωλεί...



...το όνομα και την ιστορία μιας ολόκληρης περιοχής.

Για να γίνει κατανοητή απ' όλα τα μέλη της Επιτροπής η ουσία του προβλήματος, ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, φανταστείτε ότι στην γεωγραφική περιοχή της Σκανδιναβίας, που αποτελείται από τρεις χώρες την Σουηδία, τη Νορβηγία και τη Δανία, μια απ' αυτές αποφασίζει να ονομαστεί "Σκανδιναβία" και να "βαφτίσει" τον λαό της Σκανδιναβικό".

Πολύ καλό το παράδειγμα του Κουμουτσάκου. Ααα όλα και όλα! Πάντως απάντηση δεν πήρε...
ΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟ ΔΙΝΕΤΕ Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10000 ΕΤΩΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΔΩΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΔΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More