ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ


Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΔΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΕΝΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΔΕΙΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ
ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ,ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ Η ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ
ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΙΩΣ ΔΙΔΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΛΗΡΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ.
ΔΗΛΑΔΗ:
1) ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΜΙΑ 10ΕΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
2) ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
3) ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ 3 ΕΤΗ
4) ΝΑ ΠΡΟΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΑΡΧΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΕΧΕΙ Η ΟΧΙ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ
ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΟΩ
5) ΝΑ ΠΡΟΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ
6) ΒΑΣΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΩΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ( ΚΑΙ ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ) ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ
7) ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΑΡΑ ΟΤΙ ΔΙΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

DNA ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΑΣ


«Η πόλη μας ομολογείται (αναγνωρίζεται) ως η αρχαιότατη, ….Γιατί εμείς κατοικούμε σ’αυτήν την πόλη, χωρίς να διώξουμε από εδώ άλλους, ούτε την βρήκαμε έρημη, ούτε έχουμε συγκεντρωθή μιγάδες από πολλά έθνη, αλλά η καταγωγή μας είναι τόσο καλή και γνήσια, ώστε την γή από την οποία .....
γεννηθήκαμε, την ίδια κατέχουμε χωρίς καμία διακοπή(όλον το χρόνο),επειδή είμαστε αυτόχθονες και μπορούμε να ονομάσουμε την πόλη με τα ίδια ονόματα που δίνει κάποιος στους πλησιέστερους συγγενείς του»
Ισοκράτους Πανηγυρικός, 23-24 (380 π.Χ)
Τα τελευταία χρόνια αμφισβητείται απο πολλούς «διανοούμενους» και πολιτικούς, Έλληνες και μη, η καταγωγή των σημερινών Ελλήνων από τους αρχαίους Ελληνες. Υπάρχουν θεωρίες, ατεκμηρίωτες πάντοτε, που υποστηρίζουν οτι οι σημερινοί Έλληνες κατάγονται από Ινδοευρωπαίους, απο την Αφρική (θεωρία της μαύρης Αθηνάς,η οποία, παρά το ότι δεν στέκεται επιστημονικά, διδάσκεται σε αρκετά Αμερικάνικα πανεπιστήμια), από Σημιτοφοίνικες και άλλα τέτοια φαιδρά.


Και λέμε φαιδρά γιατί κάθε έρευνα, που αποδεικνύει τόσο την αυτοχθονία των αρχαίων προγόνων μας, όσο και το αδιάσπαστο του λαού μας απο τα πανάρχαια χρόνια μέχρι σήμερα, αποσιωπάται και δεν διδάσκεται στα πανεπιστήμια και στα σχολεία. Τις έρευνες αυτές θα παραθέσουμε παρακάτω.
Πρώτα απ’όλα δεν λαμβάνονται υπ’όψην οι αναφορές των ίδιων των αρχαίων συγγραφέων που στηρίζουν την αυτοχθονία των αρχαίων Ελλήνων.
Αυτό συμβαίνει είτε απο άγνοια των κειμένων αυτών απο τους εκπαιδευτικούς ή από κάποιου είδους εμπάθεια πρός την αρχαία Ελλάδα, πράγμα που οφείλεται στο ότι δέχονται χωρίς έρευνα όσα τους λένε κάποιοι «φωτισμένοι» καθηγητές πανεπιστημίων στα οποία σπούδασαν.
Ταυτόχρονα πολλοί Έλληνες εκπαιδευτικοί γίνονται θιασώτες ξένων θεωριών, όπως αυτή του Ιακώβ Φαλμεράϋερ, (θεωρία που έχει αποδειχθεί εσφαλμένη εδώ και έναν αιώνα) και υποστηρίζουν ότι δεν έχουμε καμιά σχέση με τους αρχαίους Έλληνες αλλά είμαστε Σλάβοι, Αλβανοί, Αφρικανοί, Τούρκοι και οτιδήποτε άλλο εκτός απο Έλληνες.
Παρ’ ότι ο Φαλμεράυερ έχει αποδειχθεί εμπαθής και αντιεπιστημονικός συνεχίζει να στηρίζεται από αρκετούς εκπαιδευτικούς και οι έρευνες των Ελλήνων καθηγητών που αποδεικνύουν τα ψεύδη του, αποσιωπούνται πλήρως και δεν διδάσκονται στα παιδιά.
Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε οτι τα τελευταία 100 χρόνια πολλοί λαοί χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν τους αρχαίους Έλληνες και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό σαν δικό τους και τους εαυτούς τους σαν απογόνους των αρχαίων Ελλήνων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στις ημέρες μας, οι Σλάβοι Σκοπιανοί.

Πιστεύουν και προπαγανδίζουν σε όλο το κόσμο οτι είναι γνήσιοι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Βέβαια δεν τους ήρθε ξαφνικά στο μυαλό ότι είναι γνήσιοι Μακεδόνες. Άνθρωποι όπως ο Τζόρτζ Σόρος έχουν χαρίσει πολλά εκατομμύρια δολλάρια στα Σκόπια φτιάχνοντας Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Πανεπιστήμια στα οποία οι Σκοπιανοί μαθαίνουν οτι πρόγονοί τους ήταν ο Φίλιππος, ο Αλέξανδρος, ο Αριστοτέλης.
Χωρίς την συνεχή και τεράστια οικονομική ενίσχυση από ιδρύματα και οργανώσεις όπως του κ. Σόρος, τα Σκόπια ίσως να μην υπήρχαν σαν κράτος σήμερα. Βέβαια όλα αυτά συμβαίνουν με την ανοχή των ελληνικών κυβερνήσεων.
Είναι κοινό μυστικό οτι τα πρωτοκλασάτα στελέχη τους, υπακούουν και λένε σε όλα «YES SIR», με αντάλλαγμα την επανεκλογή τους. (Οι αναγνώστες μπορούν να ψάξουν στο διαδίκτυο και θα βρουν σωρεία δηλώσεων Ελλήνων βουλευτών πάνω στο θέμα…)
ΓΙΑΤΙ Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;
Σε μια έρευνα στο διαδίκτυο δεν εντοπίσαμε άρθρα που να αμφισβητούν την καταγωγή των σημερινών Αιγυπτίων από τους αρχαίους Αιγύπτιους, των Ιρανών από τους Πέρσες, των Εβραίων από τους αρχαίους Εβραίους. Κανείς δεν τολμά να πεί ότι οι σημερινοί Κινέζοι δεν προέρχονται από τους αρχαίους Κινέζους. Οι Ινδοί από τους αρχαίους Ινδούς. Όλα τα παράξενα και όλα τα απίστευτα στην Ελλάδα συμβαίνουν. Όλοι οι «αναθεωρητές» της ιστορίας αμφισβητούν το αδιάσπαστο των Ελλήνων και τον πολιτισμό τους. Λένε ότι δεν είμαστε Έλληνες. Τι κοινό έχουν οι οι αναθεωρητές αυτοί; Συνεργάζονται με το State Department των ΗΠΑ και τον Τζόρτζ Σόρος και η πλειοψηφία τους προέρχεται από την νεοταξίτικη αριστερά όπως ο κ. Λιάκος, ο κ. Βερέμης, η Ρεπούση κ.λ.π. Είναι αξιοπερίεργο το πώς συνεργάζονται με το State Department, το Foreign Office και δεξιές κυβερνήσεις. Οι ιστορικοί τύπου Ρεπούση(στο διαδίκτυο θα βρείτε απίστευτες καταγγελίες για το πώς έχουν πάρει τα πτυχία τους όλοι αυτοί-η κ. Ρεπούση δεν είναι ιστορικός, είναι φιλολογος Γαλλικής γλώσσας και όμως έγραψε τα σχολικά βιβλία ιστορίας), αλλάζουν την ιστορία λέγοντας οτι είναι γραμμένη «μονόπλευρα και εθνικιστικά».


Η συγγραφή των βιβλίων τους βασίζεται σε παράξενες πηγές. Αποκόμματα εφημερίδων, περιοδικών, αναρχικές ιστοσελίδες όπως το Indymedia Athens, τουρκικές ιστορικές πηγές, Αλβανικές πηγές, βουλγαρικές πηγές. Τις ελληνικές πηγές τις πετάνε στα άχρηστα, παρ’ όλο που είναι πολύ πιο παλιές και πιο αξιόπιστες. Το φαιδρό είναι ότι σε ένα σύγγραμα τους αναφέρουν σαν πηγή ένα Βούλγαρο συγγραφέα.
Ο Βούλγαρος συγγραφέας χρησιμοποιεί σαν βιβλιογραφία του επιλεγμένους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν αρχαίοι Βούλγαροι συγγραφείς, ούτε αρχαίοι Τούρκοι συγγραφείς (όπως είναι γνωστό οι Τούρκοι εμφανίστηκαν στην περιοχή 1000 περίπου χρόνια μετά Χριστό). Για αυτό άλλωστε στις πανεπιστημιακές εκδόσεις της Τουρκίας, οι προ- Σωκρατικοί φιλόσοφοι εμφανίζονται ως Τούρκοι.
Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ
Παρ’ όλα αυτά οι επιστήμες προοδεύουν. Σήμερα οι έρευνες πάνω στην ιστορία των λαών δεν περιορίζονται μόνο στα ιστορικά και αρχαιολογικά δεδομένα. Πολλές επιστήμες επιστρατεύονται για την εξαγωγή ακριβέστερων και πιο αντικειμενικών συμπερασμάτων πάνω στην ανθρώπινη ιστορία. Μια απο αυτές τις επιστήμες είναι και η γενετική, η οποία είναι και η ακριβεστέρα όλων. Όλοι γνωρίζουμε ότι η μελέτη του DNA, αποκαλύπτει την καταγωγή και χρησιμοποιείται από την παλαιοντολογία μέχρι την αστυνομία.
Εχουν γίνει τέτοιου είδους έρευνες που να αποδεικνύουν οτι είμαστε πάντα Έλληνες;
Βεβαίως έχουν γίνει και μάλιστα επίσημες πανεπιστημιακές αλλά δεν έχουν προβληθεί παρά ελάχιστα.


ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ
Τα ελληνικά ΜΜΕ στη χώρα μας πρόβαλλαν τη Σκοπιανή έρευνα, η οποία «αποδεικνύει» ότι οι Έλληνες καταγόμαστε από την Αφρική.
Για μέρες ακούγαμε την Σκοπιανή έρευνα…Την απάντηση όμως του Έλληνα καθηγητή Γενετικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την παρουσίασαν μόνο τα μικρά κανάλια. Δείτε γιατί. Ο κ. Τριανταφυλλίδης κατηγόρησε τους Σκοπιανούς καθηγητές σαν κοινούς απατεώνες. Η έρευνά τους ήταν μισθωμένη και είχε πολιτική σκοπιμότητα. Το ανθρώπινο DNA αποτελείται από τμήματα που επιμολύνονται όταν πάθει ο άνθρωπος μια ίωση ή όταν τσιμπηθεί από ένα κουνούπι.
Τότε το DNA του ιού μεταφέρεται(τμήμα του) στο ανθρώπινο DNA. Έτσι άλλωστε οι επιστήμονες καταλαβαίνουν τι αρρώστιες έχει περάσει ένας λαός. Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Τριανταφυλλίδη μελέτησαν οι Σκοπιανοί αυτό το μέρος του DNA. Αν το κουνούπι που σε τσίμπησε προέρχεται από την Αφρική, σου μεταφέρει γονότυπο από την Αφρική. Είπε ακόμη ότι σε διεθνές επίπεδο, για έρευνες ανακάλυψης της καταγωγής λαών, όλα τα πανεπιστήμια ερευνούν το μιτοχονδριακό DNA, το οποίο μεταβιβάζεται από την μητέρα στο παιδί και δεν «επιμολύνεται» με ξένα DNA.
Επι πολλά έτη λοιπόν γενετιστές απο ευρωπαϊκά πανεπιστημιακά ερευνητικά κέντρα μελέτησαν το μιτοχονδριακό DNA των σημερινών πληθυσμών της Ευρώπης και της Εγγύς Ανατολής και ανακάλυψαν τις σχέσεις που τους συνέδεαν πρίν απο 75.000 χρόνια.
Συγκεκριμένα: Εικοσι οκτώ(28) πανεπιστήμια της Ευρώπης ξεκίνησαν το 1990, υπο την αιγίδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Συμμετείχαν οι χώρες: Αγγλία, Ιταλία, Ρωσία, Γερμανία, Δανία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Τσεχία, Ισραήλ, Εσθονία, Ιράκ, Συρία. Εκαναν έρευνες DNA για τους κατοίκους της Ευρώπης. Απο πλευράς Ελλάδας συμμετείχει το Τμήμα Γενετικής και Μοριακής Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υπο τον καθηγητή Κωνσταντίνο Τριανταφυλλίδη. Η έρευνα αυτή ήταν άκρως ενδιαφέρουσα, διότι απέδειξε οτι οι σημερινοί κάτοικοι της Ελλάδος είναι απευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων.


Συγκεκριμένα απέδειξε ότι σε ποσοστό 70% οι σημερινοί Έλληνες έχουν το ίδιο DNA, με τους αυτόχθονες κατοίκους της Ελλάδας της προϊστορικής εποχής.
Το υπόλοιπο 30% από περιοχές της Εγγύς Ανατολής και προσδιορίζονται χρονικά στα νεολιθικά χρόνια. οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι κατοικούνταν ελληνικά φύλα. Όπως καταλαβαίνετε η έρευνα λέει με απλά λόγια, ότι οι πρόγονοι του Περικλή, του Σωκράτη, του Αριστοτέλη και εμείς, έχουμε το ίδιο DNA. Σε ποσοστό που αγγίζει το 99,5%. Γιατί η έρευνα αυτή δεν προβλήθηκε από τα ΜΜΕ; Γιατί δεν πέρασε στην εκπαιδευτική ύλη; Ποιος ρυθμίζει τι διδάσκεται και τι αποσιωπάται;
Η έρευνα αυτή δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή» της 8ης Δεκεμβρίου του 2000.
Επίσης στον «Ταχυδρόμο» της 2ας Απριλίου 2005.
Αλλη μια έρευνα έγινε απο το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ των ΗΠΑ και της Παβίας της Ιταλίας. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή της Κυριακής» της 6ης Νοεμβρίου 2005. Το δημοσίευμα είχε τίτλο «Καθαρο το DNA των Ελλήνων». Το δημοσίευμα απαντά ευθέως στον περιβόητο Φαλμεράϋερ(υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τη θεωρία του Φαλμεράϋερ οι Έλληνες του 19ου αιώνα, άρα και οι σημερινοί ήταν Σλάβοι και Αλβανοί και ότι δεν είχαν καμία φυλετική σχέση με τους αρχαίους Έλληνες). Στην έρευνα αυτή συμμετείχαν και ο κ. Τριανταφυλλίδης με την ερευνητική του ομάδα, απο το ΑΠΘ.
Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι η έρευνα απέδειξε ότι η θεωρία του Φαλμεράϋερ είναι λανθασμένη. Συγκεκριμένα απέδειξε ότι οι Έλληνες παρ΄’ όλα τα 400 χρόνια σκλαβιάς στους Τούρκους, δεν αλλοιώθηκαν γενετικά.
Όποιοι θέλουν να δούν περισσότερα στοιχεία, πρέπει να διαβάσουν το βιβλίο του κ. Τριανταφυλλίδη «Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» από τις εκδόσεις «Γαληνος». Υπάρχει όμως ένα ακόμη βιβλίο, πιο εκλαϊκευμένο, το «ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΕΙ ΕΣΜΕΝ» των εκδόσεων «Κάδμος».
Υ.Γ: Γράψαμε αυτό το άρθρο, από καθαρή αντίδραση προς το Υπουργείο Παιδείας και προς όλους τους θολοκουλτουριάρηδες, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν είμαστε Έλληνες.

Σήμερα βιώνουμε έναν ιδιόμορφο φασισμό. Οποιος στηρίξει την Ελλάδα, δηλαδή το σπίτι του, την οικογένειά του, συκοφαντείται αμέσως σαν «εθνικιστής», «ρατσιστής» και «επικίνδυνος». Οποιος μιλήσει εναντίον της ειρωνικά και απαξιωτικά θεωρείται «προοδευτικός», «ανοιχτόμυαλος» και «ανεκτικός». Το τι θα αντιμετωπίσουν αύριο οι γενιές που έρχονται ποιόν απασχολεί;
Δεν πιστεύουμε ότι είμαστε ανώτεροι φυλετικά από τους άλλους λαούς ούτε πιστεύουμε σε «περιούσιους και εκλεκτούς λαούς του θεού» δίνουμε όμως τη μάχη μας ενάντια σε αυτούς που αποκρύπτουν πληροφορίες με σκοπό να ελέγξουν το νού μας και τις αποφάσεις μας. Είναι δυνατόν το 2008 να ασχολούμαστε με φυλές; Αν η Ελλάδα έκανε τέστ DNA σε όσους ήθελαν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα, θα ήταν ρατσισμός;
Αυτή τη στιγμή οι ηγέτες της παγκοσμιοποίησης αποφάσισαν ότι προκειμένου να εγκατασταθείς στο Ισραήλ, πρέπει να περάσεις από τέστ DNA (Ελευθεροτυπία 4/7/98). Στις ΗΠΑ η σύζυγος του αντιπροέδρου Τσέϊνι θεώρησε απαράδεκτο το βιβλίο Ιστορίας για «τρεις αντιπατριωτικές αναφορές» και πολτοποιήθηκαν αμέσως 300.000 αντίτυπα! Κανείς όμως δεν τους κατηγόρησε για ρατσισμό και εθνικισμό. Ούτε η Ρεπούση, ούτε ο Λιάκος, ούτε ο Βερέμης, ούτε η κ. Γιαννάκου, ούτε ο κ. Πάγκαλος

Ιωάννης Λάζαρης

ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ
1. H αρχαία υπερτεχνολογία που αναφέρετε στο νέο σας βιβλίο «Η Τεχνολογία των Θεών» πιστεύετε ότι ήταν το αποτέλεσμα ενός παγκόσμιου πολιτισμού;
Μελετώντας τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς που πραγματεύονται περί των μυθικών προϊστορικών χρόνων, παρατηρούμε πως όλοι σχεδόν συμφωνούν στο ότι ο πολιτισμός είχε φθάσει στο παρελθόν σ’ ένα πολύ υψηλό επίπεδο επιστημονικής και τεχνολογικής τελειότητας, απ’ όπου εξέπεσε συνεπεία ενός μεγάλου κατακλυσμού. Ο Ησίοδος αναφερόμενος σ’ αυτή την εποχή του υψηλού πολιτισμού την ονομάζει «Χρυσή».
Αναφορές για την «Χρυσή Εποχή» βρίσκουμε σε μυθολογίες λαών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου (πχ στο Σουμεριακό έπος του Γκιλγκαμές, στην «Ιερά» Ινδική λογοτεχνία, στα ιερά βιβλία του Περσικού Ζωροαστρισμού, στους μύθους των Βορειοευρωπαίων, στους θρύλους των Ινδιάνων της Βόρειας Αμερικής, στους μύθους και τις διηγήσεις των λαών της Ωκεανίας κτλ).
Δεν είναι όμως μόνο οι κοινές μυθολογικές αναφορές των διαφόρων λαών που μας πείθουν για την παγκοσμιότητα του προκατακλυσμιαίου πολιτισμού. Στο βιβλίο μου παραθέτω πλήθος φωτογραφιών και εικόνων από πανάρχαια κοινά σύμβολα που έχουν βρεθεί σε όλη τη Γή. Για παράδειγμα Γοργόνεια (κεφαλές Μέδουσας) έχουν βρεθεί εκτός από την Ελλάδα και στην Ιταλία, στην Κίνα, στην Ιαπωνία, στους Ίνκας, στο Γιουκατάν της Ν. Αμερικής κτλ. Μαίανδροι έχουν βρεθεί στους Αζτέκους του Μεξικού, στην Αριζόνα κτλ. Διπλοί πελέκεις έχουν βρεθεί στο Οχάιο, στο Μπίμινι και στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, στην Ιαπωνία, στη Νορβηγία κτλ. Αγκυλωτοί Σταυροί βρέθηκαν σε όλη την Ευρώπη (πχ Ρώμη, Πομπηία, Γερμανία, Ουγγαρία, Μυκήνες κτλ), σε πολλές περιοχές της Ασίας, της Ν. Αμερικής (πχ Μάγια) και της Β. Αμερικής (σε Ινδιάνους κτλ). Επίσης στις βραχογραφίες του Παγγαίου, στην Περσία, στις Ινδίες, στον Ειρηνικό Ωκεανό (Μαορί, Ν. Πάσχα κτλ), αλλά κι ο Σλήμαν βρήκε πολλούς στο Ίλιο.
Στο βιβλίο θα βρείτε φωτογραφίες πού αποδεικνύουν ότι πολλά κοινά στοιχεία βρίσκονται επίσης στην αρχιτεκτονική προκατακλυσμιαίων κατασκευών που έχουν διασωθεί σε διάφορα ακόμα και αντιδιαμετρικά σημεία της γής ορισμένες φορές.Ομοιότητες υπάρχουν ακόμη και στις παραδοσιακές θρησκείες των λαών. Όσον αφορά στην παραδοσιακή Ελληνική θρησκεία (δωδεκάθεο), οι βασικές αρχές της είναι κοινές με τις αρχές όλων των άλλων παραδοσιακών θρησκειών (από την Κίνα έως τη Ν. Αμερική) κι όλες μαζί έχουν τόσα κοινά στοιχεία ώστε να δικαιούμαστε να μιλάμε για μια παγκόσμια θρησκεία ή τη θρησκεία της Χρυσής Εποχής.
Όλα αυτά μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η υπερτεχνολογία της προκατακλυσμιαίας «Χρυσής Εποχής» που εξετάζω στο βιβλίο μου, δεν ήταν επίτευγμα ενός μόνο λαού, αλλά αποτέλεσμα ενός υψηλού παγκοσμίως εξαπλωμένου πολιτισμού.
2. Υπάρχουν απομεινάρια αυτής της τεχνολογίας σήμερα;
Όταν μιλάμε για κατακλυσμό, δεν εννοούμε μια παρατεταμένη βροχόπτωση και κάποιες τοπικές πλημμύρες. Το μέγεθος της καταστροφής ήταν τεράστιο. Συνέβη μια παράλλαξη, δηλαδή μια αλλαγή στις τροχιές των ουρανίων σωμάτων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη συστροφή και μεταβολή του άξονα περιστροφής της Γής (Πλάτων, “Τίμαιος” 22 c-d, “Κριτίας”, “Θεογονία” Ησιόδου, “Προμηθέας Δεσμώτης” Αισχύλου κτλ).
Μετά το τρομακτικό κατακλυσμιαίο κύμα μόνο εξαιρετικής αντοχής οικοδομήματα ήταν δυνατόν να διατηρηθούν και κυρίως οι βάσεις τους, τα ισόπεδα πάνω στα οποία αναγέρθηκαν. Στο βιβλίο μου έχω φωτογραφίες από πλείστα προκατακλυσμιαία κτίσματα απ’ όλο τον κόσμο που έχουν διασωθεί, με βάση το μοναδικό υλικό το ποίο αντέχει στο χρόνο, τον λίθο. Πολλές από αυτές τις κατασκευές είναι αμφίβολο εάν μπορούμε να τις επαναλάβουμε ακόμα και σήμερα που έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα σύγχρονα τεχνικά μέσα.Ενδεικτικά αναφέρω τις χιλιάδες των μονόλιθων (μενίρ) και των τεθολωμένων (ντολμέν) που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο (Ευρώπη, Ασία, Αμερική, ακόμα και στον Αρκτικό κύκλο).
’λλη πανάρχαια κατασκευή είναι ο «Θησαυρός του Ατρέως» στις Μυκήνες, ένα εκπληκτικό μεγαλιθικό υπερβολοειδές εκ περιστροφής κτίριο, που παρόμοια έχουν βρεθεί στην Ιρλανδία, στη Δανία, στη Μασσαχουσέτη, στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ κτλ.Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όμως, είναι οι πυραμίδες. Πυραμίδες υπάρχουν παντού τον κόσμο. Οι πιο γνωστές είναι της Αιγύπτου, τις οποίες βέβαια για λόγους που αναπτύσσω στο βιβλίο δεν ήταν σε θέση να τις κτίσουν οι Αιγύπτιοι, αλλά είναι απομεινάρια του προκατακλυσμιαίου πολιτισμού. ’λλες επίσης γνωστές πυραμίδες είναι τα Ζιγκουράτ της Μεσοποταμίας κι οι πυραμίδες του Μεξικού. Στην Αμερική υπάρχουν πυραμίδες στο Περού, στον Ισημερινό, αλλά και στην κοιλάδα του Μισσισιπή. Η υψηλότερη πυραμίδα στον κόσμο βρίσκεται στην Κίνα. Πυραμίδα ανακαλύφθηκε πρόσφατα και στον υποθαλάσσιο χώρο της Ιαπωνίας. Οι μόνες γεωγραφικές περιοχές στη Γή όπου δεν έχουν ανακαλυφθεί (ακόμα) πυραμιδικές κατασκευές είναι η Ωκεανία κι η Ανταρκτική. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν κι οι Ελληνικές πυραμίδες, κι ειδικότερα του Ελληνικού και του Λιγουριού, οι οποίες για λόγους που εξηγώ στο βιβλίο, εκτιμώ ότι είναι προκατακλυσμιαίες κι όχι της Ελληνιστικής εποχής που είναι η επίσημη άποψη.To σπουδαιότερο απομεινάρι όμως του πολιτισμού της «Χρυσής Εποχής» είναι η γλώσσα. Η Ομηρική (Ελληνική) γλώσσα που αποτελεί τη βάση επάνω στην οποία στηρίχτηκαν πλήθος σύγχρονων γλωσσών, δεν υπήρξε αρχή μιας εποχής στη γλωσσική ιστορία , αλλά το μόνο ακέραιο μνημείο μιας μακράς, προγενέστερης περιόδου κατά την οποία συντέθηκε, για να «ονοματίσει» τα επιτεύγματα και τις γνωστικές κατακτήσεις του μεγάλου προκατακλυσμιαίου πολιτισμού της «Χρυσής Εποχής». Ακόμα κι αν δεν υπήρχε καμία άλλη αναφορά, ακόμα κι αν δεν είχε διασωθεί κανένα προκατακλυσμιαίο μνημείο, θα αρκούσε η Ελληνική γλώσσα ως απόδειξη της ύπαρξης στο παρελθόν μίας εποχής μεγάλου πολιτισμού.
Στη γλώσσα μας είναι εμφυτευμένη όλη η γνώση που κατέκτησε ο άνθρωπος έως την παρούσα στιγμή. Κάθε ελληνική λέξη-όρος φέρει ένα βαρύ φορτίο νόησης, φορτίο που οι προγενέστεροι «εξόδευσαν», για να κατακτήσουν γνωστικά τη συγκεκριμένη έννοια και να την «βαπτίσουν» με το συγκεκριμένο όνομα-λέξη.
Ας δούμε ένα παράδειγμα από αυτά που αναφέρω στο βιβλίο:
Όταν ρωτάμε κάποιον τι ηλικία έχει, αυτόματα τον ρωτάμε πόσων ετών είναι, δηλαδή πόσες περιστροφές γύρω από τον Ήλιο έχει κάνει. Η λέξη ηλικία είναι σύνθετη, αποτελούμενη από τις λέξεις ήλιος και κίω που σημαίνει πορεύομαι, ελίσσομαι, εξ ού κισσός, ο οποίος ελίσσεται γύρω από τα δέντρα. Η λέξη ηλικία είναι ομηρική. Αυτό μας οδηγεί στα εξής συμπεράσματα :
α. Η λέξη ηλικία είναι πανάρχαια.
β. Ορίζει επ’ ακριβώς αυτό που περιγράφει, δηλαδή τον αριθμό περιστροφών γύρω από τον Ήλιο.
γ. Αυτοί που την καθόρισαν να λέγεται έτσι, είχαν άριστη γνώση του σχήματος της Γής, του Ήλιου και του ηλιοκεντρικού συστήματος.
«Αυτοί που πρώτοι όρισαν τα ονόματα δεν ήταν κάποιοι τυχαίοι, αλλά μελετητές των ουρανίων σωμάτων και αναλυτικοί» (Πλάτων, «Κρατύλος», 401 b).
Είναι αστείο να υποστηρίζουμε ότι την εποχή του Ομήρου οι Έλληνες (που χρησιμοποιούσαν τη λέξη ηλικία), θεωρούσαν τη Γή επίπεδη, σφάλμα το οποίο αντιλήφθηκαν οι επιστήμονες την Αναγέννηση. Ο Κοπέρνικος, ο Γαλιλαίος κι άλλοι αντέγραψαν ή απλά επανέλαβαν αυτά που μας ήταν ήδη γνωστά από τα πανάρχαια χρόνια.
3. Τι πιστεύετε για το μυστήριο της χαμένης Ατλαντίδας; Μύθος ή χαμένη πολιτεία;
Πρίν φτάσουμε στην Ατλαντίδα, θα ήθελα να τονίσω ότι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν άριστη γνώση της γεωγραφίας της Γής. Στο βιβλίο μου αναφέρω πλείστα σχετικά παραδείγματα. Για παράδειγμα κι όσον αφορά στην Αμερική, αυτή αναφέρεται στα Αργοναυτικά («η πέραν του ωκεανού χώρα» στ. 1135-1148), στον Απολλόδωρο (Βιβλ.ΙΙ,εδαφ.107-109) και στα «Ηθικά» του Πλούταρχου («Περί του εμφαινομένου προσώπου τω κύκλω της Σελήνης», 941A-C). Λόγο για την Αμερική κάνουν ο Πτολεμαίος,, ο Ερατοσθένης, ο Εκαταίος, ο Αρριανός, ο Στησίχορος, ο Στράβων, ο Ησίοδος (“Έργα και Ημέρες”, 168 και “Θεογονία” 274 και 775- 86), ο Πίνδαρος (Ολ.Β,75), ο Φερεκύδης, ο Ευριπίδης, ο Διόδωρος, ο Θεόπομπος, ο Ηρόδοτος, ο Δίων ο Προυσσαεύς (“περί Βασιλείας” Δ 159R, ο Παυσανίας (“Κύπρια Έπη”) και άλλοι.
Εντυπωσιακότερη κι ακριβέστερη απ’ όλες όμως, είναι η περιγραφή του Πλάτωνα : «Έξω από τις στήλες του Ηρακλέους (σημερινό Γιβραλτάρ), υπήρχε νήσος (η Ατλαντίδα), από την οποία ήταν εύκολο να μεταβεί κανείς στην απέναντι, την πέραν του ωκεανού ήπειρο (Αμερική). «Τίμαιος», 24e κ.ε.). Και για να δείξει ο Πλάτων το μέγεθος αυτής της πέραν του ωκεανού ηπείρου (της Αμερικής), λέει τα εξής καταπληκτικά: “Όλα όσα βρίσκονται εντός του στομίου (=Γιβραλτάρ), για το οποίο μιλούμε, φαίνονται σαν λιμάνι με κάποια στενή είσοδο. Εκείνο δε (=ο Ατλαντικός) είναι πραγματικά πέλαγος και η γή που το περικλείει κατ’ εξοχήν και πραγματικά πολύ ορθά θα μπορούσε να ονομασθεί ήπειρος”. Δηλαδή πολύ ορθά ο Πλάτων συγκρίνει τη Μεσόγειο με τον Ατλαντικό και την Αμερική, λέγοντας πως ο χώρος της Μεσογείου μοιάζει με μικρό λιμάνι μπροστά στον ωκεανό και την Αμερικανική ήπειρο. Κι όλα αυτά 2.000 χρόνια πρίν τον Κολόμβο.
Ο Πλάτων δεν ήταν τυχαίος άνθρωπος. Πρέπει να είχε αποκτήσει πρόσβαση σε πανάρχαια αρχεία απ’ όπου είχε αντλήσει ένα μεγάλο μέρος των σπουδαίων πληροφοριών που μας έχει διασώσει στα έργα του. Οι πληροφορίες του για την Αμερική και τον Ατλαντικό που σαν παράδειγμα αναφέρθηκαν προηγούμενα, είναι ακριβέστατες. Όπως ακριβείς είναι οι πληροφορίες για την Αμερική και τον Ατλαντικό, άλλο τόσο ακριβείς πρέπει να είναι και για την Ατλαντίδα. Γιατί για την Αμερική να γράφει σωστά πράγματα και για την Ατλαντίδα παραμύθια;
Συνιστώ στους επισκέπτες της ιστοσελίδας να διαβάσουν τα έργα του Πλάτωνα “Τίμαιος” και “Κριτίας”. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να βρούν αναλυτικώτατες περιγραφές για την Ατλαντίδα, για την γεωγραφία της, για τους κατοίκους της κτλ, καθώς και για το πώς αυτή καταβυθίστηκε μέσα σε μια μέρα και μια νύκτα.
Ο Πλάτων μας έχει αποδείξει την αξιοπιστία του στο σύνολο των έργων του. Θεωρώ λοιπόν το μέρος του έργου του που αναφέρεται στην Ατλαντίδα, ότι είναι επίσης αξιόπιστο.
Μη αξιόπιστη θεωρώ την “Ατλαντολογία” που έχει ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια και την πληθώρα των βιβλίων που έχουν μη επιστημονικές αναλύσεις και ανακρίβειες που φθάνουν τα όρια των αρρωστημένων φαντασιώσεων.
Συμπερασματικά λοιπόν, ναι πιστεύω ότι έχει υπάρξει η Ατλαντίδα, όπως όμως την περιγράφει ο Πλάτων στα έργα του “Τίμαιος” και “Κριτίας” και όχι όπως την αναλύουν οι σύγχρονοι “Ατλαντολόγοι”.
4. Ποια είναι η γνώμη σας για το δωδεκάθεο; Yπήρξαν αυτοί οι 12 θεοί και αν ναι, ποιος ήταν ο ρόλος τους στην αρχαιότητα ;
Ο τίτλος του βιβλίου μου είναι : «Η Τεχνολογία των Θεών». Πουθενά όμως μέσα σε αυτό δεν θα βρείτε αναλύσεις θεολογικών ζητημάτων. Ορισμένες αναφορές στην παραδοσιακή θρησκεία του δωδεκάθεου γίνονται γιατί μέσα σ’ αυτήν βρίσκουμε υψηλότατες επιστημονικές έννοιες που δεν είναι δυνατόν να γεννήθηκαν σε διάνοιες πρωτογόνων και προς τις οποίες φαίνεται να συγκλίνουν τα πορίσματα της σημερινής επιστήμης. Μέσα στους μύθους της θρησκείας μας υπάρχει απίστευτος όγκος πανάρχαιων πληροφοριών και γνώσεων, τόσο για τον κόσμο και το Σύμπαν (ειδικότερα για τους πλησιέστερους προς τη Γή αστέρες και το ηλιακό μας σύστημα), όσο και για τη «Χρυσή» προκατακλυσμιαία εποχή.
Σήμερα θαυμάζουμε τους γίγαντες του πνεύματος σαν τον Σωκράτη, τον Αριστοτέλη, τον Πλάτωνα κτλ για όλο το έργο τους. Οι άνθρωποι αυτοί έθεσαν τις βάσεις, πάνω στις οποίες στηρίχθηκε όλος ο σύγχρονος παγκόσμιος πολιτισμός.. Τους θαυμάζουμε για τις γνώσεις τους στη φιλοσοφία, στην αστρονομία, στα μαθηματικά και σ’ όλες τις άλλες επιστήμες. Τους θαυμάζουμε για τις έννοιες που αυτοί όρισαν όπως ελευθερία, δημοκρατία κτλ. Τους θαυμάζουμε γιατι μας δίδαξαν πώς πρέπει να ζη και πώς να πεθαίνει ο άνθρωπος (πχ Λεωνίδας, Σωκράτης κτλ). Τους θαυμάζουμε για όλα λοιπόν εκτός από ένα, τη θρησκεία τους. Οι διάνοιες αυτές, πιστεύουμε, ότι τελικά ήταν τόσο ηλίθιοι, ώστε ήταν ειδωλολάτρες, λάτρευαν δηλαδή είδωλα!Δυστυχώς από την επικράτηση της νέας θρησκείας κι έπειτα, η παραδοσιακή θρησκεία υπέστη μεγάλο διωγμό και λοιδωρήθηκε ακόμα και ως ειδωλολατρική. Έτσι κόπηκαν οι δεσμοί του Έλληνα με την παραδοσιακή του θρησκεία, γεγονός που καθιστά την εκ νέου προσέγγισή της αρκετά δύσκολη.
Η δυσκολία φάνηκε χαρακτηριστικά τα τελευταία χρόνια, που παρατηρείται μια στροφή προς τη μελέτη των αρχαίων μας κειμένων. Ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά το θείο, ή στη χειρότερη περίπτωση αποδίδει τις δικές του αντιλήψεις περί θείου στον αρχαίο κόσμο. Έτσι άλλοι θεωρούν τους θεούς σα θείες οντότητες υλικοψυχικές, οι οποίες προήλθαν από την πνευματική μετεξέλιξη κανονικών ανθρώπων, άλλοι τις θεωρούν ως φυσικές δυνάμεις κι ενέργειες, άλλοι ως συμβολικές δηλώσεις αρχετύπων, ενώ άλλοι κλίνουν προς την άποψη ότι οι θεοί ήταν άνθρωποι – βασιλιάδες που η ανθρώπινη φαντασία τους θεοποίησε.
Αυτό βέβαια δεν είναι κακό τελικά, καθότι η πολυφωνία είναι θεμιτή κι ίδιο του Ελληνικού πολιτισμού. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει επίσης, ότι παρόμοιες διαφωνίες είχαν εκφραστεί έντονα και στην αρχαιότητα. Οι φιλόσοφοι απέρριπταν τις (κατά τη γνώμη τους) υπερβολές των ποιητών, τους οποίους μάλιστα κατηγορούσαν γιατί προσέδιναν στους θεούς απαράδεκτες ιδιότητες και συμπεριφορές. Ο Ξενοφάνης για παράδειγμα επέκρινε τον Όμηρο και τον Ησίοδο, γιατι απέδωσαν στους θεούς πράγματα που προκαλούν στους ανθρώπους όνειδος και ψόγο, ότι δηλαδή οι θεοί αλληλοεξαπατούνται, κλέβουν και μοιχεύουν (“Απόσπασμα”, 11). Ο Πλάτων στο δεύτερο βιβλίο της “Πολιτείας” του (377 κ.ε.) καταφέρεται κατά των ποιητών που παραποιούν το θείο και τους συνιστά να τους παρουσιάζουν έτσι όπως ακριβώς είναι. Υποστηρίζει μάλιστα, ότι δεν πρέπει να λέγονται οι υπερβολές κι οι αλληγορίες των ποιητών δημόσια, γιατι οι νέοι δεν μπορούν να τις εννοήσουν και παρασύρονται σε λανθασμένα συμπεράσματα περί της φύσης του θείου.
Οι αναφορές που γίνονται στο βιβλίο μου στους θεούς (πχ άρματα θεών, εξοπλισμός θεών κτλ) δεν αφορούν στις θείες οντότητες της παραδοσιακής θρησκείας, αλλα στα πρόσωπα εκείνα που χρησιμοποίησαν οι αρχαίοι μας συγγραφείς, στην προσπάθειά τους να μας διασώσουν πληροφορίες για την προκατακλυσμιαία “Χρυσή Εποχή”.
5. Πώς ακριβώς αντιλαμβάνεσθε την Ελληνική μυθολογία; Σαν παραμύθι που ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας ή σαν προϊστορία;
Θεωρώ βασικό να γίνει κατανοητή η έννοια της λέξης μύθος. Μύθος σε καμμία περίπτωση δεν σημαίνει παραμύθι. Αυτό που αναλύω στο βιβλίο μου με αρκετά παραδείγματα είναι το ότι μύθος είναι ιστορία, αλληγορική όμως και με έντεχνο τρόπο γραμμένη, ώστε να μπορέσει εύκολα να διαδοθεί από γενιά σε γενιά και να φθάσει ως τις μέρες μας. Μόνο με τη βοήθεια των μύθων μπορούσε να διασωθεί η γνώση μετά την καταστροφή του υψηλού πολιτισμού στους “βοσκούς και τους βουκόλους που διασώθηκαν στα βουνά” (Πλάτων “Τίμαιος”, 22d).
Σύμφωνα με το Σωκράτη, απαιτούνται σκέψη, ικανότητα, κόποι και χρόνος, προκειμένου να επιτευχθεί κάποια προσέγγιση στο νόημα των μύθων. Η άποψη αυτή του Σωκράτη μας οδηγεί στις εξής σκέψεις:
· Για να έχει τόσο μεγάλη δυσκολία στην προσέγγιση των μύθων ακόμη κι ο Σωκράτης, σημαίνει ότι στους μύθους μεταφέρονται πολύ υψηλού επιπέδου πληροφορίες και έννοιες.
· Φαίνεται ολοκάθαρα ότι οι μύθοι προέρχονται από το απώτατο παρελθόν, γι’ αυτό δυσκολεύεται περισσότερο ο Σωκράτης.· Βλέπουμε με πόση σοβαρότητα αντιμετωπίζει ο σοφός τους μύθους.
Με την ίδια σοβαρότητα αντιμετωπίζονταν οι μύθοι κατά την αρχαία εποχή, τόσο από τους αρχαίους μας συγγραφείς, όσο κι από τον απλό λαό. Ο σχολιαστής του «Φαίδρου» μας πληροφορεί, ότι «ήταν συνήθεια, μετά τη διήγηση κάποιου μύθου να λέγεται σαν επίλογος, ότι “έτσι διασώθηκε αυτός ο μύθος και θα σώσει κι εμάς αν ακολουθούμε τα διδάγματά του”». Σε άλλες περιπτώσεις όμως έλεγαν: «έτσι χάθηκε αυτός ο μύθος
».
Όταν όμως άρχισε η παρακμή, άρχισε και η δυσπιστία κι η αμφισβήτηση. Η μακρά ωρίμανση της φιλοσοφίας που είχε φθάσει στο νεοπλατωνισμό, είχε βρεθεί σε αναντιστοιχία με το θρησκευτικό αίσθημα του λαού. Ίσως για πρώτη φορά η φιλοσοφία είχε αποκοπεί από το λαό. Η κατάσταση μετά την υποδούλωση της Ελλάδας στους Ρωμαίους και την επικράτηση της νέας θρησκείας έγινε ακόμα χειρότερη. Έτσι φτάσαμε στις μέρες μας όπου ο σύγχρονος άνθρωπος εσφαλμένα εκλαμβάνει τους μύθους ως παραμύθια. Η Ελληνική μυθολογία όμως, απ’ ότι προσπαθώ να δείξω στο βιβλίο μου, είναι μια πανάρχαια εγκυκλοπαίδεια, που περιέχει όλες τις ανθρώπινες γνώσεις μέχρι την εποχή που γράφτηκε, η οποία θα είναι πάντα απόλυτα απαραίτητη στον άνθρωπο, γιατί μόνο μέσω της πραγματικής κι αληθινής κατανόησης του παρελθόντος μπορεί να εξηγηθεί σωστά το παρόν, ώστε με ασφάλεια και σιγουριά να οδηγηθεί η ανθρωπότητα προς το μέλλον.
6. Θεωρείτε πως υπάρχουν απαντήσεις μέσα στην “Ελληνική Μυθολογία” σε ερωτήσεις σχετικά με τη ζωή, την προέλευσή της κτλ;
Η Μυθολογία μας απ’ ότι εξήγησα και προηγούμενα είναι μια εγκυκλοπαίδεια όλων των ανθρωπίνων γνώσεων, που έχει τις ρίζες της στην προκατακλυσμιαία “Χρυσή Εποχή” του υψηλού πολιτισμού.
Μέσω της Μυθολογίας μας διασώθηκε μεγάλο μέρος της επιστήμης της “Χρυσής Εποχής”, μιας επιστήμης κατά πολύ περισσότερο προηγμένης της δικής μας. Ο τρόπος που μπόρεσε να διασωθεί η επιστήμη μετά την καταστροφή δια μέσου των χιλιετιών της παρακμής, ήταν με το μηχανισμό των μύθων, δηλαδή με απλές ιστορίες γραμμένες αλληγορικά ώστε να περικλείσουν μέσα τους τη γνώση.
Μ’ αυτόν τον τρόπο, δηλαδή καθόλου τυχαία αλλά εκούσια κι ενσυνείδητα, διατηρήθηκαν μεγάλες και βασικές αλήθειες της φυσικής και της ανθρώπινης ιστορίας. Έτσι δόθηκαν κι οι μεγάλες μυστηριακές – θρησκευτικές αλήθειες με μορφή μνημονοτεχνική αλλα και μεταφορική, ούτως ώστε να μπορεί ο άνθρωπος οδηγούμενος σε υψηλότερα επίπεδα κατανόησης βαθμιαία να βρίσκει ολοένα κι ανώτερα στάδια ερμηνείας.
Κάθε άνθρωπος πρέπει να διαβάσει τον Όμηρο (“Ιλιάδα” και “Οδύσσεια”) και τον Ησίοδο (“Θεογονία” και “Έργα και Ημέρες”). Ειδικά μέσα στα έργα αυτά θα βρεί μύθους οι οποίοι δίνουν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, όπως για τη δημιουργία της ζωής στη Γή, για το σχηματισμό του Ηλιακού μας Συστήματος, για τη δημιουργία των Γαλαξιών, καθώς και για την φύση του Σύμπαντος που υπήρχε από πάντα και συνεχίζει να υπάρχει χωρίς την παρέμβαση κάποιου εξωσυμπαντικού ή προσυμπαντικού θείου παράγοντα.
7. Θα θέλαμε να μας πείτε τη γνώμη σας για την πολυσυζητημένη Ομάδα Ε.
Θεωρώ πολύ θετική κι ελπιδοφόρα τη παρατηρούμενη σήμερα στροφή των νέων προς τους αρχαίους μας συγγραφείς.Δυστυχώς όμως, απ’ ότι φαίνεται τελικά, σε κάθε ενέργεια υπάρχουν πάντα κι οι αναπόφευκτες παρενέργειες. Θλίβομαι, γιατι με μια απλή και μόνο επίσκεψη στα βιβλοπωλεία, μπορείς να δείς πλήθος βιβλίων και περιοδικών που κυκλοφορούν με θέμα την αρχαία Ελλάδα γραμμένα από ανθρώπους χωρίς καμμία επιστημονική κατάρτιση, τα οποία περιέχουν απίστευτες κι αβάσιμες θεωρίες που ορισμένες φορές φθάνουν ακόμη και στα όρια της γελοιότητας.
Όλη αυτή η ευφάνταστη σαχλαμαρολογία, εφ’ ενός δημιουργεί σύγχιση κι αποπροσανατολίζει τον ανυποψίαστο αναγνώστη κι αφ’ ετέρου γελοιποιεί και περιθωριοποιεί το χώρο.
Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια τοποθετώ και τις θεωρίες περί της δήθεν ύπαρξης μιας μυστικής, φοβερής και τρομερής Ομάδας Ε, η οποία δρα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και σκοπό έχει να βοηθάει τον Ελληνισμό στις δύσκολες στιγμές του. Στην αρχή πίστευα ότι όλοι αυτοί οι “Ελλαδέμποροι” είχαν μόνο σκοπό το κέρδος. Όσο περνάει ο καιρός όμως έχω αρχίσει να σκέφτομαι ότι τα πράγματα ίσως δεν είναι τόσο απλά κι ίσως ο ρόλος ορισμένων από αυτούς να είναι ιδιαίτερα ύποπτος. Αν παραμυθιαστούν οι νέοι ότι υπάρχει αυτή η Ομάδα Ε που όταν χρειαστεί θα επέμβει, τότε αυτοί δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτε, οπότε θα αδρανήσουν και θα αποτελέσουν έτσι εύκολη λεία στο μέλλον στα χέρια των εχθρών τους.
Θα πάθουν δηλαδή ότι έπαθαν κάποιοι άχρηστοι όταν γινόταν η άλωση της Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι αντι να πολεμούν, κάθονταν στην Αγία Σοφία κι έψελναν περιμένοντας να έρθει η Παναγία να τους σώσει. Αντί για την Παναγία όμως, βρήκαν το τουρκικό σπαθί.
Αλήθεια, πού ήταν η Ομάδα Ε το 1453, πού ήταν το 1922, πού ήταν όταν υποδουλωθήκαμε στους Ρωμαίους κτλ κτλ.
Πιστεύετε ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μερική επαναπροσέγγιση του κόσμου και ιδιαιτέρως νεαρών ατόμων σε ότι έχει να κάνει με την αρχαία Ελλάδα, την ιστορία και τα μυστήρια που την περιέβαλαν;
Απ’ ότι είπα και προηγούμενα, παρατηρείται μεγάλη τάση επαναπροσέγγισης του Έλληνα κι ιδίως των νέων στους αρχαίους μας συγγραφείς και σε γενικότερα θέματα της αρχαίας Ελλάδας.. Χρειάζεται λίγο προσοχή όμως, για να μην εγλωβιζόμαστε στις θεωρίες των «Ελλαδεμπόρων».
Θα μπορούσε κάποιος να αρχίσει με τα Ομηρικά έπη («Ιλιάδα» και «Οδύσσεια», και μετά να διαβάσει Ησίοδο («Θεογονία» και «Έργα και Ημέρες». Στη συνέχεια θα μπορούσε να διαβάσει την «Ιστορική Βιβλιοθήκη» του Διόδωρου Σικελιώτη, τη «Βιβλιοθήκη» του Απολλόδωρου και το «Ανθολόγιο» του Στοβαίου. Αργότερα κι ανάλογα με το τι τον ενδιαφέρει περισότερο, θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλους συγγραφείς πχ Πλάτωνα, Αριστοτέλη κτλ.
Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολύ αξιόλογες προσπάθειες έκδοσης των αρχαίων συγγραφέων από διαφόρους εκδοτικούς οίκους. Έτσι κάποιος που θέλει να βρει αρχαίους συγγραφείς σε νεοελληνική απόδοση μπορεί εύκολα να διαλέξει ανάμεσα από πολλές εκδόσεις. Χωρίς να έχω διάθεση διαφήμισης, θεωρώ πολύ αξιόλογη την προσπάθεια του εκδοτικού οίκου «ΚΑΚΤΟΣ» που έχει ξεκινήσει να εκδίδει σε πάρα πολλούς τόμους όλα τα έργα των αρχαίων συγγραφέων.
Από τα περιοδικά ξεχωρίζω το «ΔΑΥΛΟ», ο οποίος ήταν το πρώτο περιοδικό του είδους που κυκλοφόρησε εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια και που όλο αυτό τον καιρό διακρίνεται για τη συνέπεια, για τη σοβαρότητα, για την πρωτοποριακή επιστημονική έρευνα χωρίς ακρότητες και για το σεβασμό του τόσο στις αρχαίες πηγές όσο και στον αναγνώστη. Θεωρώ τιμή μου που το βιβλίο μου «Η Τεχνολογία των Θεών» εκδόθηκε από τις εκδόσεις «ΔΑΥΛΟΣ».
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο Ιωάννης Λάζαρης είναι Ηλεκτρολόγος – Ηλεκτρονικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. και αντισυνταγματάρχης εν ενεργεία του Τεχνικού Σώματος του Ελληνικού Στρατού.
Έχει μετεκπαιδευτεί σε σύγχρονα ψηφιακά τηλεπικοινωνιακά συστήματα στις ΗΠΑ και Αγγλία.
Έχει διατελέσει :
· Εθνικός αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ σε θέματα Φυσικής και Ηλεκτρονικών.
· Τεχνικός σύμβουλος της πρεσβείας στο ΝΑΤΟ.
· Αντιπρόσωπος του Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών στο ΝΑΤΟ, στην ΔΕΕ και στην ΕΕ.
· Εθνικός εκπρόσωπος σε πολλές επιτροπές και ομάδες εργασίας σχετικές με τους εξοπλισμούς σε διάφορους διεθνείς Οργανισμούς.
Είναι επί σειρά ετών ερασιτέχνης αλλά συστηματικός ερευνητής των επιστημονικών και τεχνολογικών πληροφοριών που διέσωσαν οι αρχαίες πηγές, όσον αφορά στα επιτεύγματα του ανθρώπου κατά τη διάρκεια των χιλιετιών του αχανούς και ομιχλώδους παρελθόντος.
Αρθρογραφεί στο περιοδικό «ΔΑΥΛΟΣ».

ΠΟΛΕΙΣ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ;


Δύο σημαντικές αρχαιολογικές θέσεις έχουν εντοπιστεί στην ανατολή πλευρά του βουνού των μύθων και των Κενταύρων, δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος για μελλοντικές έρευνες στην περιοχή του Πηλίου.
Ειδικότερα, μια σημαντική αρχαιολογική θέση έχει εντοπιστεί, στην περιοχή του Κεραμιδίου, φέρνοντας στο φως μια πόλη με ιστορία χιλιάδων ετών, την οποία αναμένεται να ...
αποκαλύψουν οι μελλοντικές έρευνες της ΙΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Σύμφωνα με την άποψη που έχει κατατεθεί, χωρίς να έχει τεκμηριωθεί ωστόσο μέχρι στιγμής από την αρχαιολογική έρευνα, είναι η αρχαία Κασθαναία, η οποία ήκμασε στα κλασικά και ελληνιστικά χρόνια.

Η αρχαία πόλη, που είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος από την εποχή του Θεοχάρη, την δεκαετία δηλαδή του ’60, βρίσκεται στην θέση του Αγίου Ιωάννη και εντοπίζεται στον ευρύτερο κόλπο που εκτείνεται από το ακρωτήριο Δερματάς μέχρι το ακρωτήριο Πουρί. Σύμφωνα μάλιστα με τον Ηρόδοτο, η καταστροφή του στόλου του Ξέρξη «άρχισε από την βραχώδη παραλία της Κασθαναίας». Αναφορά για την ίδια πόλη γίνεται επίσης από τον Στράβωνα, που την θεωρεί «κώμη εξαρτώμενη από την Δημητριάδα» αλλά και τον Ρωμαίο γεωγράφο Πλίνιο, ο οποίος την τοποθετεί, ωστόσο, κοντά στην αρχαία πόλη Σπάλαθρα και στο ακρωτήρι της Σηπιάδος.
Οι εκτιμήσεις των ειδικών συγκλίνουν υπέρ της άποψης ότι οι παλαιότεροι ερευνητές κατόρθωσαν να προσεγγίσουν την αρχαία πόλη, για την οποία, ωστόσο, δεν υπάρχουν αναφορές σχετικές με την πραγματοποίηση αρχαιολογικών ερευνών. Τα ισχυρά τείχη που περιβάλλουν την αρχαία πόλη χρονολογούνται μεταξύ του 5ου και 4ου αιώνα π.Χ. και κατασκευάστηκαν για να προσφέρουν ασφάλεια στους κατοίκους της. Σε ορισμένα σημεία, το τείχος, το οποίο είναι κατασκευασμένο από γωνιολίθους ασβεστολίθου, σώζεται σε ύψος 4 μέτρων και είναι ευδιάκριτο από μεγάλη απόσταση. Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο κ. Χαράλαμπος Ιντζεσίλογλου, αρχαιολόγος της ΙΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων «δεν έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής ανασκαφές στην συγκεκριμένη αρχαιολογική θέση. Τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας, προέρχονται κατά βάση από τις μαρτυρίες παλαιότερων ερευνητών, όπως ο Τότζερ και ο Μεζιέρ. Η πρόσβαση στην αρχαία πόλη σήμερα είναι δύσκολη, λόγω του πυκνού δάσους μέσα στο οποίο κρύβεται ολόκληρος ο αρχαίος οικισμός».
Παρά τις δυσκολίες προσέγγισης και εντοπισμού της αρχαίας πόλης, οι περισσότεροι από τους νεότερους ερευνητές και λόγιους περιηγητές θεωρούν ότι η αρχαία Κασθαναία ήταν πιθανότατα χτισμένη στο χώρο του Κεραμιδιώτικου Κάστρου ή έστω δίπλα και νότια, σύμφωνα με την επισήμανση του συγγραφέα Κώστα Λιάπη. «Ο αρχαίος οικισμός δεν έχει ερευνηθεί, με αποτέλεσμα να στηριζόμαστε κυρίως στις γραπτές μαρτυρίες των παλαιότερων, αλλά για να πούμε κάτι καινούργιο, θα πρέπει να σχεδιαστεί να τοπογραφηθεί ο χώρος του Αϊ-Γιάννη στο Κεραμίδι, προκειμένου να δούμε καλύτερα την κάτοψη των τειχών» επισημαίνει ο αρμόδιος αρχαιολόγος.


Στην περιοχή του Πουρίου

Η δεύτερη αρχαιολογική θέση, εντοπίζεται παραλιακά μεταξύ Ζαγοράς και Πουρίου και ονομάζεται Παλιόκαστρο. Η θέση του οικισμού βρίσκεται αρκετά ψηλά. Από την μια πλευρά στο βάθος βρίσκεται το ρέμα «Καλοκαιρινού» και στα δεξιά του πάνω στην κορυφή ενός ψηλού κωνικού λόφου βρίσκεται το Παλιόκαστρο. Ο αρχαίος οικισμός είναι ένας από τους κηρυγμένους αρχαιολογικούς χώρους και όπως αναφέρει ο κ. Ιντζεσίλογλου «στην διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησα στον συγκεκριμένο χώρο, διέκρινα αρχαία ερείπια, υπολείμματα τειχών, οχυρωματικών συγκεκριμένα έργων, τα οποία δεν γνωρίζουμε αν ανήκουν στα αρχαία ή τα Βυζαντινά χρόνια, διότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμη αρχαιολογικές έρευνες στην περιοχή. Παρά το ότι ήταν κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος από τη δεκαετία του 1960 ολόκληρη η πόλη είχε χαθεί μέσα στο πυκνό δάσος που αναπτύχθηκε με την πάροδο του χρόνου και έτσι τον ξαναποκαλύψαμε πριν από ένα χρόνο» προσθέτει ο ίδιος.
Οι μελλοντικές αρχαιολογικές έρευνες εκτιμάται ότι θα δώσουν απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα που ανακύπτουν, σχετικά με τα ίχνη κατοίκησης που έχουν εντοπιστεί στην συγκεκριμένη θέση. Αξίζει να καταγραφεί η επισήμανση «εις απόστασιν ημισείας ώρας, κατά την θέσιν «ποτάμι Παπαναγιώτη» εν τέταρτον άνωθεν της θαλάσσης, υπάρχει λοφίσκος με αρχαίο φρούριον καλούμενον Παληόκαστρον, ένθα φαίνονται ερείπια αρχαίας πόλεως, ήτις πιθανότατα είναι η παλαιά Θαυμακία, ης μνείαν ποιείται ο Σκύλαξ και ην νεώτεροι τοπογράφοι τοποθετούσι παρά το χωρίον Σκίτι». Η συγκεκριμένη πληροφορία έχει καταγραφεί από τον ακούραστο Κώστα Λιάπη στο βιβλίο του για τα «Παλιόκαστρα του Πηλίου» και υπογραμμίζει την ύπαρξη της παραπάνω αρχαιολογικής θέσης. Παλαιότερες μαρτυρίες κάνουν λόγο για «παλιά ξίφη, νομίσματα με παραστάσεις της Αργούς, τάφους με πήλινα αγγεία, πολύτιμους δακτυλιόλιθους» και άλλα σημαντικά ευρήματα.
Το βλέμμα των αρχαιολόγων είναι στραμμένο προς την κατεύθυνση της μελλοντικής έρευνας κι όπως υπογραμμίζει μάλιστα ο αρμόδιος αρχαιολόγος της ΙΓ΄ ΕΠΚΑ «θα μπορούσε ίσως ένας απλός καθαρισμός της πυκνής βλάστησης να μας βοηθήσει να αντιληφθούμε καλύτερα τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης αρχαίας πόλης, η οποία όταν ανασκαφεί, θα μας δώσει πολύ σημαντικές πληροφορίες για το παρελθόν της, το οποίο ίσως θα μπορούσε να βοηθήσει ως ένα σημαντικό αναπτυξιακό εφαλτήριο, ολόκληρη την περιοχή».



ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ


Τα Ελληνικά της Anna Diamantopoulos
Tα εκπληκτικά Ελληνικά της Αννας Διαμαντοπούλου, όπως τα εντόπισε και τα σχολιάζει πανεπιστημιακός, στο γραπτό κείμενο της ομιλίας της στους Δελφούς, που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του υπουργείου της:

«Το Ψηφιακό Σχολείο εν δράση». Ανορθογραφία βοώσα.
«Συγγραφή διπλωμάτων και πτυχιακών εργασιών». Τί είναι αυτό;

«Καταλήξαμε σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, το οποίο μπορούμε όλοι να πατήσουμε και να συνεχίσουμε». Λογικώς δυσπροπέλαστη η σημασία των γραφομένων.

«Εχει πολύ μεγάλη σημασία η εθνική συναίνεση γιατί δε χωράει να έχουν βάθος χρόνου και να γίνουν σεβαστά από όλες τις κυβερνήσεις». Ακατανόητος ο –και λόγω Δελφών– υπουργικός χρησμός.

«Οι Σύγκλητοι των Πρυτάνεων». Δεν υπάρχει τέτοιος θεσμός.
«Το Συμβούλιο Διοίκησης, στο οποίο συμμετέχουν πανεπιστημιακές δυνάμεις από το Πανεπιστήμιο». Λαπαλισάδα!

«Των νέων μορφών-θεσμών, τους οποίους». Ασυμφωνία γένους.

«Και βεβαίως κατανοούμε όλοι ότι μιλούμε για εξωτερική πλέον αξιολόγηση και να τη συνδέσουμε με συγκεκριμένους δείκτες». Αοριστολογία παντρεμένη με σολοικισμό.

«Στην πιστοποίηση των Ιδρυμάτων από εμπειρογνώμονες με διεθνή σύνθεση». Ακυρολεξία.

«Και πάλι δεν είναι εύκολο μέσα από το πλαίσιο που θέτει το Σύνταγμα, αλλά είναι μία αδήριτη ανάγκη». Ποιά αδήριτη ανάγκη μάς παρωθεί, αλήθεια, σε αντισυνταγματικούς πειρασμούς;

Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΟΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥ

Ο Yuri Alexandrovich Bezmenov, γιός υψηλόβαθμου σοβιετικού αξιωματικού γεννήθηκε το 1939 στην Μόσχα.




Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην Novosti Press και ως πράκτορας στην KGB (Κα Γκε Μπε) αλλά
και στο Κεντρικό Κομμουνιστικό Συμβούλιο τα χρόνια της Σοβιετικής Ενώσεως. Ειδικότητα του ήταν η προπαγάνδα.

Λόγω διαφωνίας του με το σοβιετικό καθεστώς, τον Φεβρουάριο του 1970 διέφυγε στη Δύση και μάλιστα από την Αθήνα όπου είχε έρθει ως τουρίστας. Μετά την παραχώρηση ασύλου από την πρεσβεία των ΗΠΑ, εγκαταστάθηκε μόνιμα στη χώρα αυτή,

Σε συνέντευξη που έδωσε το 1985 όπως θα δείτε στο βίντεο, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαφωτιστική ανάλυση των τεχνικών προπαγάνδας που εφάρμοζαν οι σοβιετικοί από την εποχή που υπηρετούσε. Τεχνικές που μέσα από την συνέντευξη, προκύπτει ως οφθαλμοφανές ότι έχουν εφαρμοστεί κατά γράμμα και για την πολύχρονη προετοιμασία της δικής μας κρίσης.

Σκοπός των σοβιετικών κατά τον πράκτορα, ήταν η οικονομική αποσταθεροποίηση της χώρας (ΗΠΑ) και όπως βγαίνει από συνειρμούς με την σημερινή κατάσταση, προφανώς μέσα από τα ίδια σκοτεινά και υπερεθνικά κέντρα αθέατης εξουσίας που την εφήρμοσαν και στην περίπτωση της Ελλάδος αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.

Μερικά χαρακτηριστικά σημεία της συνέντευξης, αναφορικά με την τεχνική αυτή του ψυχολογικού πολέμου μέσω χειρισμού των συνειδήσεων, που οι σοβιετικοί έχουν ονομάσει προπαγάνδα :


· Η κύρια δραστηριότητα των μυστικών υπηρεσιών καλύπτει μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία την οποία ονομάζουν ιδεολογική υπονόμευση.
· Βασικός στόχος της είναι ο ‘εχθρικός’ πληθυσμός να αλλάξει την αντίληψη που έχει για την πραγματικότητα σε τέτοιο βαθμό ώστε κανείς να μην μπορεί να βγάλει λογικά συμπεράσματα για να προστατεύσει τον εαυτό του, τους δικούς του και την χώρα του
· Πρόκειται για μια πολύ αργή διαδικασία πλύσης εγκεφάλου την οποία χωρίζουν σε 4 στάδια :

Το 1ο από αυτά λέγεται ‘υπονόμευση του ηθικού’ και διαρκεί 15 με 20 χρόνια ! Αυτό θεωρήθηκε το ελάχιστο απαιτούμενο διάστημα για να εκπαιδευθεί μια τουλάχιστον γενιά μαθητών ώστε να στραφεί εναντίον της επικρατούσας τοπικής νοοτροπίας και ιδεολογίας.
Μετά την εν λόγω υπονόμευση, το άτομο δεν επηρεάζεται πλέον από την επαφή με γεγονότα που αφορούν πραγματικές
καταστάσεις. Καθίσταται ανίκανο να διακρίνει την πραγματική πληροφορία, έστω και μετά από καταιγισμό αυθεντικών
αποδείξεων και ντοκουμέντων, σε φωτογραφίες ή βίντεο.
Το 2ο στάδιο λέγεται ‘Αποσταθεροποίηση’ και διαρκεί 2 με 5 χρόνια. Εδώ ο στόχος είναι η Οικονομία, οι Διεθνείς Σχέσεις και τα Αμυντικά Συστήματα. Στο στάδιο αυτό, η αποσταθεροποίηση επέρχεται μέσα από την επιρροή και την επίδραση των
Μαρξιστικών – Λενινιστικών θεωριών της τότε ΕΣΣΔ (εν προκειμένω αναφέρεται στις ΗΠΑ ως στόχο !)
Το 3ο στάδιο είναι η Κρίση η οποία επέρχεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. (αναφέρεται στις ΗΠΑ του 1985 όπου η κρίση επήλθε μέσα σε 6 μόλις εβδομάδες) !
Το 4ο στάδιο λέγεται ‘Εξομάλυνση’ με απροσδιόριστη διάρκεια, όπου επιβάλλονται δυσβάστακτα και καταδυναστευτικά μέτρα με σκοπό την δήθεν επαναφορά στο κανονικό επίπεδο ποιότητας ζωής, αλλά με πραγματικό στόχο την απόλυτη οικονομική υποδούλωση.

Έχει σημασία να παρατηρήσουμε ότι η συνέντευξη αυτή, αν και δίδεται πριν από 25 ολόκληρα χρόνια, μοιάζει να αναφέρεται σε καταστάσεις πολύ πρόσφατες για μας τους Έλληνες και οπωσδήποτε πανομοιότυπες με την σημερινή κατάσταση στη χώρα μας.


Επίσης ενδιαφέρον έχει στο τέλος της συνέντευξης, όπου ο πρώην πράκτορας επισημαίνει πως όλοι αυτοί οι φορείς των αριστερών ιδεολογιών στις ΗΠΑ, των ανθρωπιστικών ιδεών του πανεπιστημιακού κατεστημένου και οι ‘προστάτες’ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε μια τέτοια διαδικασία, καθίστανται ακούσια όργανα της υπονόμευσης που αναφέρεται στο 1ο στάδιο, (έπαιξαν άθελα τους δηλαδή το παιχνίδι των σοβιετικών), με μοναδικό σκοπό από πλευράς του ‘επιτιθεμένου’ την αποσταθεροποίηση του κράτους των ΗΠΑ.

Αν και ο επηρεασμός ενός αποσκιρτήσαντος κατασκόπου θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος -με ότι αυτό συνεπάγεται-, μοναδική για μας σημασία έχει η επαλήθευση των λεγομένων του σε κάθε σημείο, σε σχέση με τα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν στη χώρα μας σήμερα.
Εκτός των ποικίλων άλλων παραλληλισμών με την δική μας Κρίση, οι ομοιότητες με την ασύμμετρη ‘ανθρωπιστική’ υστερία υπέρ των λαθρομεταναστών είναι κάτι παραπάνω από προφανείς.

1 ΣΤΟΥΣ 11 ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΩΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ


Γροθιά στο στομάχι αποτελεί η πρώτη δημοσκόπηση για τις κοινωνικές συνέπειες του Μνημονίου και των σκληρών οικονομικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την κρίση.

Σχεδόν 7 μήνες μετά τις μαζικές περικοπές αποδοχών και συντάξεων, με την ανεργία να καλπάζει πάνω απ' το 12% και τον φόβο για το αύριο να μεγεθύνεται, από έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών -που βασίστηκε σε απαντήσεις 1.200 κατοίκων της Αττικής- συνάγεται ότι ένας στους 11 κατοίκους του νομού άνω των 18 ετών, ή αναλογικά σχεδόν 400.000 άνθρωποι, ζουν στην ανέχεια και στρέφονται συχνά για βοήθεια σε ιδρύματα κοινωνικής μέριμνας, σε εκκλησίες ή σε δημόσιες υπηρεσίες αλληλεγγύης (σ.σ. συσσίτια δήμων, κοινωνικά παντοπωλεία, δωρεάν παροχές σε είδος, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.ά.)

Τα βάρη στη μέση ηλικία
Παράλληλα, ενώ η οικογένεια επιφορτίζεται με όλο και μεγαλύτερα οικονομικά βάρη -με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι ηλικίες 45-59 ετών- σχεδόν 4 στους 10 πολίτες απευθύνονται συχνά για οικονομική βοήθεια εκτός του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος, ενώ περίπου 800.000 άτομα (17%) έχουν στραφεί στην «ανταλλακτική οικονομία» και στην αλληλοϋποστήριξη.
Αλλοι τόσοι, για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, το τελευταίο διάστημα βγάζουν στο σφυρί οικογενειακά κειμήλια, νομίσματα και αντικείμενα αξίας που είχαν στο μπαούλο.
Γενικά, οι 6 στους 10 έχουν επηρεαστεί δυσμενώς σε τομείς όπως η διατροφή, η ένδυση και η ψυχαγωγία.
Από τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε υπό την εποπτεία του πρέδρου του τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου, Επαμεινώνδα Ε. Πανά, γίνεται σαφές ότι η οικονομική κρίση έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί μεγάλες αλλαγές στον τρόπο ζωής και στις καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων που σφίγγουν όλο και πιο πολύ το ζωνάρι, ενώ σταδιακά μεταλλάσσεται σε κοινωνική κρίση με θύματα τις πιο ευάλωτες ομάδες.

ΤΙΜΩΡΙΑ



Οι αρχές των Σκοπίων επέβαλαν προσφάτως ποινή 15ήμερης διακοπής λειτουργίας σε επιχείρηση ελληνικών συμφερόντων στα Σκόπια, διότι σε σύνολο περίπου 20.000 προϊόντων, ο έλεγχος βρήκε ένα προϊόν με ελλιπείς οδηγίες στη «σλαβομακεδονική» γλώσσα. Το εν λόγω κατάστημα -ελληνικών συμφερόντων- είναι μια από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις στην ΠΓΔΜ.
Πρόκειται για μια προφανή καταχρηστική εφαρμογή της νομοθεσίας σε μια επιχείρηση ευρωπαϊκών συμφερόντων που δραστηριοποιείται σε ένα υποψήφιο προς ένταξη κράτος, σημείωσαν στην ερώτησή τους προς την Κομισιόν και το Συμβούλιο οι ευρωβουλευτές Γ. Κουμουτσάκος και Κ. Πουπάκης και αναμένουν την απάντηση εν όψει της επικείμενης έκθεσης προόδου για την ευρωπαϊκή πορεία της ΠΓΔΜ.
Το συγκεκριμένο κατάστημα δραστηριοποιείται σε πραγματικά παιδικά παιχνίδια, όχι σαν κι αυτά που παίζουν τα Σκόπια...!


ΤΑ ΔΩΣΑΜΕ ΟΛΑ Η ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ;


Η Τουρκία σέβεται τους διεθνείς κανονισμούς αλλά και το ΕΔΑΔ" υποστηρίζει σε συνέντευξή του στον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής" ο υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς αναφερόμενος στην μεταβίβαση του ακινήτου του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο κ. Μπαγίς σημειώνει ότι η Τουρκία έχει βρει τη δύναμη και την πίστη για να αλλάξει "το πραξικοπηματικό Σύνταγμα του παρελθόντος" και επιταχύνει τα βήματά της με αποφασιστικότητα στο δρόμο προς την Ε.Ε. Σε αυτό πλαίσιο, όπως αναφέρει, η πολιτική της κυβέρνησης Ερντογάν είναι η πρόοδος στη βάση αρχών της Ε.Ε. "Με την πολιτική μηδενικών προβλημάτων" με τους γείτονές μας , γινόμαστε πιο ισχυροί και πιο δίκαιοι σε κάθε πολιτική πλατφόρμα, σημειώνει χαρακτηριστικά. Ωστόσο, ο κ. Μπαγίς ισχυρίζεται ότι το θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης είναι εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας , συσχετίζει το θέμα με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και προσθέτει "Από την άλλη , αν και το θέμα είναι πρόβλημα των Ρωμιών Ορθόδοξων συμπατριωτών μας , είναι ταυτόχρονα πρόβλημα όλων των συμπατριωτών μας που μοιράζονται για αιώνες τα ίδια εδάφη, την ίδια μοίρα. Τα προβλήματα των Ρωμιών Ορθόδοξων συμπατριωτών μας, μας αφορούν όλους. Το να επιθυμούν να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα είναι το πιο φυσικό δικαίωμα τους. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ασχοληθούμε με το ζήτημα στη βάση του διαλόγου και της καλής πρόθεσης. Πρόκειται για ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Από την άλλη , πιστεύω ότι ταυτόχρονα και η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να ικανοποιήσει τις ανάγκες των δικών της πολιτών που έχουν τουρκική καταγωγή και ζουν στη Δυτική Θράκη. Αυτό δεν το αναφέρω από την προοπτική του Διεθνούς Δικαίου , αλλά από δεοντολογική άποψη." Σε ότι αφορά το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά υποστηρίζει ότι από τη μη επίλυση των προβλημάτων "δεν κερδίζει κανείς" , πως "κάθε πρόβλημα που είναι ταμπού , που έχει γίνει "ιερό", που έχει γίνει χωρίς λόγο θέμα υπερηφάνειας , πρέπει να κάτσουμε και να ξανασυζητήσουμε". Συμπληρώνει ακόμη ότι " αν προσπαθούσαμε να αλλάξουμε την "αποστήθιση" και να φέρουμε νέες προτάσεις , όλοι κερδίζουν". Και στην Ελλάδα και στην Τουρκία τα δυο κυβερνώντα κόμματα λέει ο υπουργός Επικρατείας της γείτονος ήλθαν στην εξουσία επειδή κατάφεραν να δώσουν ελπίδες στους λαούς τους και προσθέτει " Και ο ελληνικός λαός και ο Τουρκικός λαός θέλουν να δουν το Αιγαίο ως μια θάλασσα που ενώνει και όχι ως μια θάλασσα που μας χωρίζει . Θέλουν να δουν την Κύπρο ως ένα νησί ειρήνης όπου οι δυο λαοί θα ζουν μέσα σε ήρεμο και ειρηνικό περιβάλλον". Καταλήγει όμως λέγοντας ότι αυτά τα προβλήματα μπορούν να λυθούν πιο εύκολα με την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε όπου οι δυο χώρες θα έχουν μεγαλύτερη συνεργασία.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More