ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ


ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΛΕΥΚΩΜΑ (ΜΠΛΟΓΚ ) ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ,ΣΚΕΨΕΙΣ,ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣ ( ΠΟΣΩΣ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ) ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ (E-MAIL ) ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΙΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ.

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΛΕΥΚΩΜΑ( ΜΠΛΟΓΚ ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
ΕΠΕΙΔΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ( ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ) ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ
ΜΑΛΛΟΣ ΕΦΤΑΣΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΔΝΤ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΡΧΙΣΕ
ΕΣΕΙΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ;

Πατριωτικό Μέτωπο

Νίκης 33, 10557, Σύνταγμα, Αθήνα

Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652

Τηλ. Εκπροσώπου: 6980292626

www.pamet.gr, pametopo@gmail.com

Στην τελική φάση της οργάνωσής του βρίσκεται το Ανταλλακτήριο Αγροτικών Προϊόντων, που εδώ και καιρό προετοιμάζει το Πατριωτικό Μέτωπο, με στόχο να φέρει σε άμεση επαφή, χωρίς μεσάζοντες και «προστάτες», τους Έλληνες αγρότες με τους Έλληνες καταναλωτές, σε τιμές χωραφιού.

Έχει ήδη βρεθεί ο χώρος στο κέντρο της Αθήνας, ενώ αυτές τις μέρες θα τοποθετηθούν τα ράφια και τα άλλα υποστηρικτικά της οργάνωσής του συστήματα, για την άμεση επαφή του Έλληνα αγρότη, με τον Αθηναίο καταναλωτή και την όσο καλύτερη γίνεται εξυπηρέτησή του.

Βρισκόμαστε σε μια πάρα πολύ λεπτή φάση όπου η συνεργασία όλων των Ελλήνων Πατριωτών, είναι απαραίτητη. Για τον λόγο αυτό, το Κίνημα ξεκαθαρίζει:

1. Η διαχείριση του χώρου, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜ. Θα βασίζεται στην αυτοοργάνωση, έτσι όπως εξ’ άλλου θα έπρεπε, για ένα Κίνημα βαθύτατα δημοκρατικό, όπως το Πατριωτικό Μέτωπο. Η Επιτροπή Διαχείρισης του Ανταλλακτηρίου, θα είναι μικτή, από τους ίδιους τους αγρότες και από την ομάδα εθελοντών που ήδη διαμορφώνεται και η οποία είναι ανοιχτή σε όποιον επιθυμεί να βοηθήσει.

2. Ο χώρος διατίθεται τουλάχιστον για την πιλοτική του φάση ΔΩΡΕΑΝ, ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ. Η μοναδική υποχρέωση που έχουν οι αγρότες, είναι να μεταφέρουν τα προϊόντα τους, να τα τοποθετούν στα ράφια του ανταλλακτηρίου και να τα διαθέτουν στο κοινό.

3. Στο ανταλλακτήριο, μπορούν να συμμετέχουν ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΓΡΟΤΕΣ όπου θα πωλούν ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ. Αποκλείονται όσοι διακινούν προϊόντα άλλων αγροτών όπως και «παραγωγοί λαϊκών αγορών».

4. Στην πρώτη αυτή φάση, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΨΥΓΕΙΑ. (Νωπά, γαλακτοκομικά κλπ). Θα διακινηθούν (μέχρι την επόμενη φάση κατά την οποία το ανταλλακτήριο θα εξοπλισθεί με τους προβλεπόμενους υγειονομικούς χώρους), μόνο προϊόντα που δεν χρειάζονται συντήρηση, όπως φασόλια, λάδια, ελιές, ρύζια, κρασιά, τσίπουρα κλπ.

Το Πατριωτικό Μέτωπο σε αυτήν την φάση:

1. Καλεί τους Έλληνες αγρότες να δηλώσουν συμμετοχή στο Ανταλλακτήριο, υποβάλλοντας τα στοιχεία και τα προϊόντα τους στο Πατριωτικό Μέτωπο στην σελίδα http://www.pamet.gr/ContactForm.html ή στέλνοντας email στο pametopo@gmail.com, φάξ στο 2103311652 ή ακόμη επικοινωνώντας με τα τηλέφωνα 2103311642 και 6980292626.

2. Παρακαλεί τους ανεξάρτητους Έλληνες bloggers, να διαδώσουν το μήνυμα, δεδομένου ότι τα φερέφωνα του ΔΝΤ μεγάλα ΜΜΕ, θα συνεχίσουν την ομερτά που έχουν επιβάλλει στο ΠΑΜ. Το διαδίκτυο και οι ανεξάρτητες Πατριωτικές φωνές του, μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα, στο σπάσιμο του αποκλεισμού των πατριωτικών κινήσεων που έχουν επιβάλλει τα μεγαλοκάναλα των μεγαλοεργολάβων.

3. Θερμοπαρακαλεί τα τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ και τον Τύπο, που λειτουργούν και απευθύνονται σε αγροτικές κυρίως περιοχές της χώρας, να προωθήσουν την υπόθεση του Ανταλλακτηρίου. Θα βοηθήσουν έτσι τους αγρότες μας να καταλάβουν πως κάποια στιγμή, θα πρέπει και αυτοί να συμμετέχουν στον αγώνα για να ξεπεραστούν τα εμπόδια των μεσαζόντων που κατακλέβουν σε τιμές εξευτελιστικές τα προϊόντα τους.

4. Τέλος, καλεί όλον τον ελληνικό λαό να καταλάβει, πως ή προσπάθεια αυτή του Ανταλλακτηρίου, είναι ότι πιο φρόνιμο μπορεί να πράξουμε όλοι μαζί, για να προετοιμαστούμε για την καταιγίδα που μας ετοιμάζουν οι νεοταξίτες και οι τοκογλύφοι που κυβερνούν τη χώρα. Αν το πιλοτικό αυτό σχέδιο πετύχει, τότε μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο της πλήρους ανάπτυξης Ανταλλακτηρίων σε όλη τη χώρα και σε πολλαπλά πεδία διάθεσης της πρωτογενούς παραγωγής αλλά και της μεταποίησης, κατευθείαν από την πρωτογενή παραγωγή και χωρίς αισχροκέρδεια, στον Έλληνα καταναλωτή. Παράλληλα, θα αποδείξουμε πως δεν χρειαζόμαστε διεθνείς «προστάτες», που με τα πολυκαταστήματά τους, ελέγχουν την τσέπη μας και φυσικά κατευθύνουν και τις καταναλωτικές μας επιλογές σε εισαγόμενα προϊόντα, αμφιβόλου ποιότητας και σε απαράδεκτες τιμές.

Κεντρικός μας στόχος, να μην πεινάσει κανείς, στις δύσκολες εποχές που έρχονται. Παράλληλα, να προχωρήσουμε επιτέλους σε αυτό που από το 1957 για παράδειγμα δρομολόγησαν οι Ολλανδοί, με το κεντρικό σύστημα διαχείρισης των αγροτικών τους προϊόντων. Με συνέπεια, να ελέγχουν με τα χαμηλής ποιότητας προϊόντα τους, τις αγορές της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης.

Κανείς μας δεν πείθεται από τα παραμύθια του Σκανδαλίδη, για «δημοπρατήρια» και άλλα «πράσινα άλογα» του νεοταξικού, ακροδεξιού ΠΑΣΟΚ. Η «συμβολαιακή γεωργία» που ετοιμάζουν οι εκφραστές της παγκόσμιας διακυβέρνησης του ΓΑΠ, θα είναι το τελειωτικό χτύπημα στον ήδη εξαθλιωμένο Έλληνα αγρότη και στον έλεγχο της εθνικής, πρωτογενούς παραγωγής. Απαντάμε τώρα, απαντάμε σήμερα στους νεοταξίτες. Με επιστροφή στην κοινωνία της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας.

Ούτε δεξιά, ούτε αριστερά: Πατριωτικά.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ........ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣ


ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΕΧΩ ΠΕΙ ΟΥΚ ΟΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ,ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ,ΑΛΛΑ ΕΠΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΑΛΗΘΙΝΑ,

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ( ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ) ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ ΝΑ ΨΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΣΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΟ ΑΠΑΙΣΧΙΝΤΟ ΕΚΕΙΝΟ ΣΧΕΔΙΑ ΑΝΑΝ.

Ε ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε( ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΣ) ΚΑΙ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΛΑ ΕΠΡΑΞΑΝ( ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ). ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΥΓΧΩΡΕΣΑΝ; ΟΧΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΡΜΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΕΩ ΑΣ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ( ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΛΙΡΑ) ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΥΚΟΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΠΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΜΠΡΙΟ ΕΦΕΡΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ένα φάκελο που θα περιέχει τρία σενάρια για το μέλλον της Ελλάδας, θα έχει στα χέρια του ο Γιώργος Παπανδρέου στην κρίσιμη συνάντηση της Τρίτης με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Λίγο πριν τη συνάντηση Κορυφής των αρχηγών κρατών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, στις 25 Μαρτίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός με το επιτελείο του ξέρουν πολύ καλά πως ελάχιστα ή τίποτα δεν μπορεί να περιμένει η Ελλάδα από αυτή τη συνάντηση Κορυφής.

Τα τρία σενάρια που έχει ο φάκελος Παπανδρέου είναι:

1. Επιμήκυνση εξόφλησης χρέους για μία 5ετία με νέα μέτρα που σημαίνουν αύξηση ανεργίας και ύφεση.

2. Νέα άνοδος των spreads και νέα υποβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους αξιολόγησης, δηλαδή αδυναμία της χώρας να βγει σε λίγους μήνες στις αγορές για νέα δάνεια.

3. Πιέσεις για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, κυρίως από ευρωπαϊκές τράπεζες που δεν έχουν αγοράσει ελληνικά ομόλογα και το περιβάλλον της Μέρκελ.

Για όλα αυτά τα σενάρια, που εμφανίζονται σαν μονόδρομος για την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς χρησιμοποιώντας δραματική γλώσσα και ζητώντας τους να υπάρξει εθνικό κλίμα ενότητας τους επόμενους μήνες, καθώς αναμένεται ένταση της κοινωνικής αναταραχής στη χώρα μας.

Ο ΕΚ NESHVILLE ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ

ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΛΙΓΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΑΦΝΕΣ ΜΑΣ
ΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΟΛΟΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ
ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ,ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
ΕΥΓΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
Ακριβές ομοίωμα του Παρθενώνος στις Η.Π.Α. Εισέλθετε τις πύλες του δωρικού ναού και φωτογραφηθείτε δίπλα στη "χρυσελεφάντινη" Αθηνά.

Δεν σας γελούν τα μάτια σας. Το σύμβολο της Αθήνας του Περικλή, το άφταστο αρχιτεκτονικό δημιούργημα του Ικτίνου και του Καλλικράτη μαζί με όλες τις εμπνεύσεις του Φειδία, στις ακριβείς του διαστάσεις, βρίσκεται ως ακριβές αντίγραφο στην πόλη του Nashville στο Tennessee των Ηνωμένων Πολιτείων. Ο δωρικός ναός της Αθηνάς κοσμεί το "Πάρκο της Εκατονταετίας" στο Nashville στεγάζοντας το Μουσείο Τέχνης της Πόλης.
Η ανέγερσή του ξεκίνησε το 1897 κατά τον εορτασμό των 100 ετών ζωής του Tennesse και από τότε έγιναν πληθώρα αλλαγών και προσθηκών ώστε να ομοιάζει με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια στον αυθεντικό Παρθενώνα. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί φυσικά δεν βασίζονται στο Πεντελικό μάρμαρο αλλά είναι ένας συνδυασμός πέτρας, τούβλων, τσιμέντου και γύψου.
Η Αθηνά, όπως μπορεί κανείς να παρατηρήσει διατηρεί κάποιες εικαστικές προσθήκες, όπως το χρώμα στα μάτια και τα χείλη της.

Σχετικά με το άγαλμα της Αθηνάς, σύμφωνα και με την ομολογία και των ίδιων, δεν είχαν διαθέσιμες αρκετές πληροφορίες καθώς το αυθεντικό άγαλμα είχε αφαιρεθεί από το ναό και μεταφερθεί στην Κωνσταντινούπολη γύρω στα 400 μ.Χ. όπου και αργότερα καταστράφηκε (πιθανότατα κατά τη διάρκεια της 4ης Σταυροφορίας του 1204 μ.Χ.).

Ο Παρθενών του Nasvhille εκτός από έκθεση έργων τέχνης (κυρίως αμερικανών ζωγράφων) χρησιμοποιείται κατά καιρούς και για ποικίλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Το ομοίωμα διατηρεί εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τον Παρθενώνα ξεχωριστό. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

1. Όλα τα οριζόντια αρχιτεκτονικά στοιχεία διατηρούν μια ελαφρά αψιδωτή κλίση στο κέντρο τους, πράγμα που τον ζωντανεύουν κατά την παρατήρηση ακόμα περισσότερο.

2. Όλοι οι εξωτερικοί κίονες κλίνουν ελαφρώς προς τα μέσα και οι γωνιακοί διαγωνίως. Αυτό δημιουργεί την αίσθηση ενός επιβλητικότερου και υψηλότερου κτίσματος από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

3. Όλοι οι κίονες διαφέρουν στη διάμετρο από τους διπλανούς τους και το κενό ανάμεσά τους είναι ελαφρώς διαφορετικό.

4. Όλοι οι κίονες έχουν τη χαρακτηριστική ελαφρά πεπλάτυνση στο μέση τους, τη λεγόμενη "ένταση".

Οι εκπλήξεις όμως δε σταματούν εδώ. Και το εσωτερικό του οικοδομήματος ομοιάζει στον αυθεντικό Παρθενώνα: Χωρίζεται σε 2 μέρη. Στο ανατολικό μέρος (Ναός) μπορεί κάποιος να απολαύσει το ξακουστό χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς που είχε φιλοτεχνήσει ο Φειδίας.

Βέβαια τα υλικά πλέον είναι ο γύψος, το τσιμέντο και το ατσάλι. Ο γλύπτης Alan LeQuire ολοκλήρωσε το δύσκολο έργο του αγάλματος μεταξύ 1982 - 1990. Η επιχρύσωση έγινε μόλις το 2002.

ΚΕΡΔΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ


Πάνω από 10 δισ. ευρώ είναι αθροιστικά τα καθαρά κέρδη της Εθνικής και της Alpha από το 2002 και μετά. Αυτή η ασύλληπτη κερδοφορία τους σε τίποτα δε «βοήθησε» τον ελληνικό λαό. Από πού προκύπτει, λοιπόν, ότι αν οι δυο τράπεζες ενωθούν και πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους, τότε ο ελληνικός λαός θα «προκόψει»;...
Με αφορμή το άτυχο φλερτ μεταξύ Εθνικής και Αlpha Bank, ένας νέος γύρος συζήτησης έχει ξεκινήσει για τις «αναξιοπαθούσες» τράπεζες. Στο πλαίσιο αυτό, προωθείται νέο πακέτο «εγγυήσεων» προς τους τραπεζίτες, αυτήν τη φορά ύψους 30 δισ. ευρώ!
Η ενίσχυση των τραπεζών - σύμφωνα με την κυβερνητική προπαγάνδα - θα γίνει για το «καλό της οικονομίας», για το «καλό της κοινωνίας» και επ' ωφελεία όλων (βεβαίως, βεβαίως...) των ανθρώπων.
Καθώς, όμως, είναι γνωστή η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πλειοψηφία των ανθρώπων στην Ελλάδα, χρήσιμο είναι να γυρίσουμε λίγα χρόνια πίσω. Για να θυμηθούμε τι συνέβαινε - κατά την ίδια περίοδο που η λαϊκή πλειοψηφία όδευε στη σημερινή συμφορά - με μια άλλη κατηγορία ανθρώπων, η οποία τυγχάνει μιας οικτρής μειοψηφίας.
Να δούμε, δηλαδή τι γινόταν με τους τραπεζίτες.
***
Θα σταθούμε σε μια μόνο χρονιά και όχι τυχαία. Στο 2007. Και τούτο διότι το 2007 είναι μια κομβική χρονιά, καθώς πρόκειται για το έτος που προηγήθηκε της κρίσης.
*
Ιδού, λοιπόν, πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα για τους τραπεζίτες, τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές και λοιπούς κεφαλαιοκράτες, που αποτελούν τη σύμφυση του χρηματιστικού κεφαλαίου, κατά τη λήξη εκείνου του έτους, του 2007, που αποτέλεσε και την απαρχή για τα κατοπινά σενάρια περί του «Τιτανικού» και της «χρεοκοπίας» του ελληνικού λαού.
Για τα ευεργετικά αποτελέσματα των εφαρμοζόμενων αντιλαϊκών πολιτικών στην ενίσχυση της κερδοφορίας των τραπεζών (των ίδιων πολιτικών που οδήγησαν στην κρίση), μιλούν τα στοιχεία των ίδιων των ισολογισμών τους:
*
α) Το 2007, τα καθαρά προ φόρων κέρδη των τραπεζών αυξήθηκαν κατά 34,9% ή κατά 1,8 δισ. ευρώ συγκριτικά με το 2006. Το ποσοστό αύξησης των τραπεζικών κερδών ήταν υπερδεκαπλάσιο του πληθωρισμού και ακόμη μεγαλύτερο από το ποσοστό της ισχνής ονομαστικής αύξησης των μισθών και συντάξεων.
*
β) Το ποσοστό αύξησης των καθαρών κερδών, μετά από τη φορολογία, ήταν μεγαλύτερο από το ποσοστό αύξησης των κερδών πριν τη φορολογία, τόσο για το σύνολο των τραπεζών όσο και για κάθε τράπεζα χωριστά. Συγκεκριμένα, για το σύνολο των τραπεζών τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν το 2007 σε 6,8 δισ. ευρώ (5,04 δισ. ευρώ το 2006). Μετά τη φορολογία, όμως, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 5,7 δισ. ευρώ (3,9 δισ. ευρώ το 2006) καταγράφοντας αύξηση 45,5%. Το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης των καθαρών κερδών εμφάνιζε η τράπεζα Αττικής (655,3% πριν τη φορολογία και 2.285,8% μετά τη φορολογία), με δεύτερη τη «Μαρφίν» (229,9% πριν τη φορολογία και 237,4% μετά τη φορολογία).
*
γ) Ο συντελεστής φορολογίας των κερδών (σύγκριση φόρου εισοδήματος προς καθαρά προ φόρων κέρδη), μειώθηκε ραγδαία. Έτσι, από 22,6% που ήταν ο μέσος συντελεστής φορολογίας των κερδών για το σύνολο των τραπεζών το 2006, μειώθηκε το 2007 σε 16,6%.
*
δ) Τα κέρδη ανά εργαζόμενο πριν τη φορολογία, για το σύνολο των τραπεζών, ανήλθαν το 2007 σε 56.084 ευρώ (46.201 ευρώ 2006), καταγράφοντας αύξηση περίπου 10.000 ευρώ ή 21,4%. Ομως, μετά τη φορολογία, τα κέρδη ανά εργαζόμενο, εμφανίζουν αύξηση 11.000 ευρώ ή 31%!
Πιο συγκεκριμένα:
• Τράπεζα «Αττικής», κέρδη εντός του 2007 ύψους 20,85 εκατ. ευρώ, αύξηση σε σχέση με το 2006 της τάξης του 2.400%!
• Τράπεζα «Eurobank», κέρδη εντός του 2007 ύψους 851 εκατ. ευρώ, αύξηση σε σχέση με το 2006 της τάξης του 32,1%.
• Τράπεζα «Μαρφίν», κέρδη εντός του 2007 ύψους 593 εκατ. ευρώ, αύξηση σε σχέση με το 2006 της τάξης του 130%.
• Τράπεζα «Πειραιώς», κέρδη εντός του 2007 ύψους 653 εκατ. ευρώ, αύξηση σε σχέση με το 2006 της τάξης του 50%.
• Τράπεζα «Millennium», κέρδη εντός του 2007 ύψους 22,1 εκατ. ευρώ, αύξηση σε σχέση με το 2006 της τάξης του 46,5%.
• Τράπεζα «Κύπρου», κέρδη εντός του 2007 ύψους 504 εκατ. ευρώ, αύξηση σε σχέση με το 2006 ύψους 54%.
• Τράπεζα «Αλφα», κέρδη εντός του 2007 ύψους 850 εκατ. ευρώ, αύξηση σε σχέση με το 2006 ύψους 37%.
• Τράπεζα «Εθνική», κέρδη εντός του 2007 ύψους 1,62 δισ. ευρώ, αύξηση σε σχέση με το 2006 της τάξης του 62%.
Ας προστεθεί κάτι ακόμα:
Στην εξαετία που προηγήθηκε, δηλαδή την περίοδο 2000 - 2005 τα καθαρά κέρδη έξι μόνο τραπεζών, των Εθνικής, Alpha, Eurobank, Πειραιώς, Εμπορικής, Αγροτικής, έφτασαν τα 8,5 δισ. ευρώ!
Κατόπιν όλων των προηγούμενων, με την άδεια όσων καθημερινά πυροβολούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού, ισχυριζόμενοι ότι η ενίσχυση των τραπεζών και η διασφάλιση της αέναης κερδοφορίας τους είναι το «φάρμακο» για την «έξοδο» από την κρίση, ρωτάμε:
Αν τα κέρδη των τραπεζών συνιστούν «έξοδο» από την κρίση, πώς εξηγούν ότι τα υπερκέρδη των τραπεζών από το 2000 και μετά αποτέλεσαν τρόπον τινά την «είσοδο» στην κρίση;
Η άνευ προηγουμένου κερδοφορία που προηγήθηκε της κρίσης, σε τι απέτρεψε την κρίση;
Και κυρίως: Σε τι η κερδοφορία των τραπεζών απέτρεψε αυτή η κρίση να επιπέσει επί της κεφαλής του λαού;

ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΓΡΑΠΤΑ ΤΟΥ ΦΡΑΝΤΣ ΚΑΦΚΑ


Ανακαλύφθηκαν γραπτά του σημαντικού συγγραφέα της γερμανικής λογοτεχνίας και διανόησης, ΦραντΣ Κάφκα, καθώς και του φίλου του, Μαξ Μπροντ, σε δικαστήριο στο Ισραήλ.

Τα γραπτά παρέμεναν κρυμμένα για πολλές δεκαετίες και τελικά ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια μιας δίκης που αφορούσε την κυριότητα των ακινήτων του Μαξ Μπροντ.
Το 1939 ο Μπροντ, υπό το φόβο της ναζιστικής απειλής, εγκατέλειψε την πατρίδα του, την Τσεχία και πήρε μαζί του και μια βαλίτσα με τα γραπτά του Κάφκα.
Μετά τον θάνατο του Μπροντ, η περιουσία του πέρασε στην γραμματέα του, Έσθερ Χοφ, η οποία τοποθέτησε μέρος του αρχείου σε χρηματοκιβώτια στο Τελ Αβιβ και στην Ζυρίχη.
Ο λογοτεχνικός θησαυρός περιέχει χειρόγραφα του Μπροντ και του Κάφκα, διηγήματα, μερικά ημερολόγια και αλληλογραφίες του Κάφκα και κάποια αδημοσίευτα ημερολόγια του Μπροντ.
Ίσως, τα εν λόγω γραπτά, να αποκαλύψουν περισσότερα για τη ζωή ενός από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του 20ου αιώνα!

Η ζωή και το έργο του Φραντζ Κάφκα
ο Φραντζ Κάφκα, γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου 1883 στην Πράγα από γονείς Εβραίους μικροαστούς, ενώ ήταν το μεγαλύτερο από έξι παιδιά.
Σπούδασε αρχικά χημεία και κατόπιν νομικά, ενώ παρακολούθησε μαθήματα γερμανικών σπουδών και ιστορία της Τέχνης.
Στο τέλος του πρώτου έτους των σπουδών του, γνώρισε τον Μαξ Μπροντ, ο οποίος παρέμεινε στενός του φίλος, για όλη τη διάρκεια της ζωής του.
Ο Κάφκα εργάστηκε σε μια μεγάλη ιταλική ασφαλιστική εταιρεία, αλλά παραιτήθηκε σύντομα, καθώς ήθελε να αφοσιωθεί στη συγγραφή.
Δούλεψε, όμως και σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ παράλληλα έγραφε.
Το συγγραφικό του έργο, δεν αναγνωρίστηκε από το ευρύ κοινό, παρά μόνο μετά το θάνατό του, ενώ κατά τη διάρκεια της ζωής του δημοσίευσε μόνο λίγα μικρά διηγήματα.
Στη διαθήκη του, ζήτησε από τον στενό του φίλο Μαξ Μπροντ, να κάψει όλα τα αδημοσίευτα έγγραφά του, αλλά ο Μπροντ αγνόησε την επιθυμία του και έτσι έφτασαν σε εμάς, κορυφαία έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, όπως η “Δίκη”, το “Κάστρο”, η “Αμερική”.

ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ


Ο Ασκληπιός ήταν ο θεός της ιατρικής και της υγείας των Αρχαίων Ελλήνων, γιος, όπως μας λέει η μυθολογία, του θεού Απόλλωνα.Μητέρα του ήταν η Κορωνίδα, η πανέμορφη κόρη του βασιλιά Φλεγία, που την αγάπησε τρελά ο θεός Απόλλωνας.
Όταν, όμως, η Κορωνίδα κατάλαβε ότι θ' αποκτούσε παιδί, παντρεύτηκε έναν άλλο νέο τον Ίσχιο, γιο του Ελάτου. Την απιστία της αυτή, την πληροφορήθηκε ο Απόλλωνας από τον πιστό του υπηρέτη τον Κόρακα, που ήταν μέχρι τότε άσπρος, αλλά που ο θεός μέσα στην οργή του τον καταράστηκε και τον έκανε μαύρο.
Την άπιστη Κορωνίδα ανέλαβε να την τιμωρήσει η θεά Άρτεμη, η αδελφή του Απόλλωνα, σκοτώνοντάς την με τα βέλη της.Τη στιγμή όμως που το κορμί της πεθαμένης το έβαλαν στη φωτιά για να το κάψουν, όπως συνηθιζόταν εκείνα τα χρόνια, ο Απόλλωνας, αόρατος, πήρε το έμβρυο από την κοιλιά της μητέρας του και το μετέφερε στο Πήλιο, όπου το εμπιστεύτηκε στις φροντίδες του Κένταυρου Χείρωνα. Ο Χείρωνας ήταν ο πρώτος που έδειξε στο νεαρό Ασκληπιό τα θεραπευτικά βοτάνια και του έμαθε την τέχνη της ιατρικής.
Η καταγωγή του Ασκληπιού από τον Απόλλωνα, το θεό του ζωογόνου ήλιου, και τα περίφημα μαθήματα που πήρε από τον Κένταυρο είχαν σαν αποτέλεσμα να τον κάνουν ικανό να θεραπεύει όχι μόνο τις αρρώστιες των ανθρώπων, αλλά και ν' ανασταίνει τους νεκρούς.
Αυτή του η ικανότητα, όμως, στάθηκε η καταστροφή του.Ο Άδης φοβούμενος μήπως τα βασίλειά του αδειάσουν, αν αναστηθούν όλοι οι νεκροί, παρακάλεσε τον αδελφό του το Δία να τον βοηθήσει.
Ο Δίας, για να ικανοποιήσει τον Άδη, έριξε κεραυνό και κατάκαψε τον Ασκληπιό, συγχρόνως όμως για να τον τιμήσει, τον κατάταξε ανάμεσα στους αστερισμούς του ουρανού.
Ο Απόλλωνας, μαθαίνοντας το θάνατο του αγαπημένου του γιου, τόσο λυπήθηκε, ώστε μέσα στη μανία του για εκδίκηση, σκότωσε τους Κύκλωπες που είχαν φτιάξει τον Κεραυνό του Δία και τα έβαλε με τον ίδιο του πατέρα του, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί και, διωγμένος από τον Όλυμπο, να ζήσει για ένα χρόνο κάτω στη γη, βόσκοντας κοπάδια του βασιλιά Άδμητου.
Σύμφωνα με έναν άλλο μύθο, ο Επιδαύριος Φλεγίας και η γυναίκα του Κλεοφήμη, κόρη της μούσας Ερατώς, απέκτησαν μια κόρη, την Αίγλη, που για την ομορφιά της την ονόμασαν Κορωνίδα.
Βλέποντάς την στο σπίτι του παππού της του Μάλου, ο Απόλλωνας, την αγάπησε και από την ένωσή τους γεννήθηκε ο Ασκληπιός, μέσα στο ιερό της Επιδαύρου, όπου είχε καταφύγει η μητέρα του. Αργότερα σ' εκείνο το σημείο, έλεγαν ότι βρισκόταν ο τάφος του Ασκληπιού.
Σε όλους τους πρωτόγονους λαούς της γης, που στήριξαν τη θρησκεία τους πάνω στη μυθολογία, παρατηρήθηκε μια προσπάθεια να ταυτίσουν την ιατρική με τη θρησκεία τους.
Πουθενά όμως, εκτός από την Ελλάδα, η υψηλή ιδέα της ιατρικής δεν ταυτίστηκε με μια τόσο ήπια και γλυκιά μορφή, όσο του Έλληνα θεού Ασκληπιού και πουθενά δε δημιουργήθηκε για το θεό της υγείας ένας μύθος που να αντιπροσωπεύει τόσο θαυμαστά την αλήθεια, ότι δηλαδή η τέχνη της θεραπείας των ασθενειών και της διατήρησης της ζωής, περιορίζεται πάντοτε από τους αιώνιους φυσικούς νόμους του σύμπαντος.
Στα Ομηρικά έπη, που θεωρούνται τα πρώτα γραπτά μνημεία στην Ελλάδα, ο Ασκληπιός δε θεωρείται θεός, αλλά γιατρός, βασιλιάς της Θεσσαλίας, μαζί με τους δυο επίσης γιατρούς γιους του, τον Μαχάονα και τον Ποδαλείριο που τον προστατεύουν και τον βοηθούν στη σπουδαία τέχνη του ο Απόλλωνας, η Άρτεμη και η Αθηνά.
Αυτό μας δείχνει ότι ο Ασκληπιός, σαν έξοχος γιατρός, πολύ αργότερα θεοποιήθηκε, όπως συμβαίνει με τους μεγάλους άνδρες και η φήμη του πλουτίστηκε με μύθους, που συμβόλιζαν την υψηλή αποστολή του.
Τον Ασκληπιό τον λάτρευαν μέσα σε ιερά που λέγονταν Ασκληπιεία και που με τον καιρό πήραν τη θέση ιερών νοσοκομείων, όπως θα λέγαμε σήμερα.
Ο σπουδαίος αυτός πρόγονός μας θα είχε καταλάβει ότι η αρρώστια με δυο τρόπους μπορεί να καταπολεμηθεί.
Πρώτα, με την απομάκρυνση του άρρωστου από τους υγιείς συνανθρώπους του, ώστε να απομακρυνθεί η αιτία της μόλυνσης και δεύτερο, η τοποθέτηση των αρρώστων σε μέρος προστατευμένο από τον αέρα, καθαρό, γεμάτο ήλιο κάτω από ιατρική παρακολούθηση, για τη θεραπεία τους με τα φάρμακα που είχαν τότε στη διάθεσή τους οι γιατροί.
Οι ασθενείς που πήγαιναν στα ιερά αυτά εξυγιαντήρια, ανάλογα με την αρρώστια που είχαν, υποβάλλονταν σε κατάλληλη θεραπεία και ήταν τόση η πίστη τους ότι από τον ίδιο το Θεό, αυτοπροσώπως θα γίνονταν καλά, ώστε πράγματι γιατρεύονταν.
Η φυσιοθεραπεία, η ψυχο- θεραπεία και οι διάφορες άλλες θεραπευτικές μέθοδοι, καθώς και οι επεμβάσεις για πρώτη φορά εφαρμόστηκαν στα ιερά του Ασκληπιού.
Σύμβολα του Ασκληπιού ήταν κυρίως το φίδι και ο σκύλος, γιατί, όπως έλεγε ένας μύθος, ένας σκύλος φύλαξε του Ασκληπιό, όταν από τη μητέρα του εγκαταλείφτηκε στο όρος Τίθιο.
Επίσης η κατσίκα ήταν σύμβολό του, επειδή σύμφωνα με την παράδοση με το γάλα της μεγάλωσε, καθώς και η χήνα, ο πετεινός, τα μικρά πουλιά και άλλα ζώα που μυθολογικά συνδέονται με τον Ασκληπιό ή έχουν, όπως πιστεύει ο κόσμος, την ικανότητα να προγνωρίζουν και να μαντεύουν διάφορες καταστροφές που οφείλονται σε αρρώστιες ή σε σεισμούς. θυγατέρες του Ασκληπιού ήταν η Υγεία, η Ιασώ και η Πανάκεια.

ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΛΛΑΔΑ















ΤΟ USE EFFICIENCY είναι η επίσημη ιστοσελίδα για τους μηχανολόγους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πάνω δεξιά έχει ένα χάρτη των χωρών που συμμετέχουν στο site, η χώρα μας εκπροσωπείται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου η Ελλάδα φαίνεται μισή απ’ όση είναι. Για την ακρίβεια, ανατολική Μακεδονία και δυτική Θράκη έχουν περιέλθει στην Τουρκία! Θα πείτε ότι έγινε κάποιο «λάθος»! Ίσως να λέγαμε και εμείς «λάθος» εάν δεν ήταν επαναλαμβανόμενο αυτό το «λάθος» στα σύνορα της Ελλάδας σε χάρτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (έχουμε δει στο παρελθόν να μας λείπει η Κρήτη, η Ρόδος, η Χίος, όλο και κάτι μας… κόβουν οι… αγεωγράφητοι Ευρωπαίοι στους χάρτες τους). Και φυσικά το κωμικοτραγικό αυτή τη φορά είναι, ότι λείπει από τον ελληνικό χάρτη η μισή Μακεδονία και η Θράκη ενώ στο όλο θέμα εμπλέκεται το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης! Μιλάμε για τρελά καραγκιοζιλίκια δηλαδή, εκτός εάν…

Επίσης, επειδή τελευταία (εδώ και ένα 8μηνο) ακούγονται διάφορα περίεργα σενάρια για Κεντρική – Δυτική Μακεδονία και Θράκη, τα οποία έχουν να κάνουν με το υπέδαφος (χρυσός, ουράνιο, πετρέλαιο) και τις ορέξεις του κυρίου Τζωρτζ Σόρος για… επενδύσεις, και αυτά συνδυάζονται με κάποια παλαιότερα σενάρια για τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης Ρωμαίικης «δημοκρατίας» στην περιοχή με εδάφη ελληνικά, τουρκικά και βουλγάρικα και πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη [ας μην πούμε προς το παρόν περισσότερα, κάποιοι παπάδες εκεί στο Αριστοτέλειο ελπίζουμε να το πήραν το μήνυμα], επισημαίνουμε ότι ο εν λόγω χάρτης δεν είναι και τόσο… τυχαίος! Τυγχάνει και «ταιριάζει» απόλυτα με κάποια απ’ όσα έχουμε ακούσει από πολύ σοβαρά χείλη.

Προς το παρόν απαιτούμε να γίνει άμεσα επίσημη παρέμβαση των αρμόδιων φορέων για να διορθωθεί (και) αυτός ο χάρτης!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.......ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ


Ακολουθούν νέες οδηγίες για το πως περνάμε τα διόδια αφού γίνει νόμος η ντροπολογία του Ρέππα. Ακόμη δεν έχει τυπωθεί η τροπολογία σε ΦΕΚ συνεπώς δεν είναι νόμος. Συνεχίζουμε να σπρώχνουμε τις μπάρες μέχρι να τυπωθεί. Όταν τυπωθεί σε ΦΕΚ θα είναι νόμος και ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ - ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΜΕ;
Δηλώνουμε στον υπάλληλο ότι «δεν μπορούμε να πληρώσουμε» δίνοντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός μας. Ζητάμε να εκδοθεί απόδειξη με πίστωση και να ανοίξουν την μπάρα.
Αν καθυστερούν προειδοποιούμε ότι:
α) αν δεν ανοίξουν αμέσως την μπάρα καταστρατηγούν το συνταγματικό μας δικαίωμα για ελεύθερη μετακίνηση και διαπράττουν το ποινικό αδίκημα της παράνομης κατακράτησης.
β) αν δεν εκδώσουν την απόδειξη διαπράττουν το φορολογικό αδίκημα της άρνησης εκδόσεως επί πιστώσει φορολογικού στοιχείου.
γ) αν αρνηθούν να ανοίξουν διαπράττουν και το αδίκημα της πρόκλησης για εκτέλεση παράνομης πράξης.
Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας και διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει τροχαία ανοίγουμε την μπάρα με απλή ώθηση προς τα εμπρός και συνεχίζουμε την πορεία μας.
Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας και υπάρχει τροχαία τότε ζητάμε την συνδρομή του αστυνομικού ώστε να κοπεί πιστωτικό και να ανοίξει η μπάρα.
Αν μας ζητηθεί να συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής πριν από την υπογραφή μας γράφουμε: «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του τέλους».
Σε περίπτωση που ο τροχονόμος δηλώσει αναρμόδιος ή αρνούνται να μας ανοίξουν την μπάρα καλούμε την αστυνομία στο 100 και ζητάμε να συλληφθεί ο ταμίας και ο υπεύθυνος των διοδίων και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη με την αυτόφορη διαδικασία για παράνομη κατακράτηση.

Τι άλλαξε στον ΚΟΚ;
Στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας προστέθηκε η εξής παράγραφος:
«Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων σε αυτοκινητοδρόμους, οδούς ταχείας κυκλοφορίας, σήραγγες και γέφυρες που διακρίνονται με ειδικές πινακίδες σήμανσης χωρίς την καταβολή διοδίου τέλους, όταν και όπου προβλέπεται η καταβολή αυτή. Για την καταβολή του διοδίου τέλους είναι υπόχρεοι εις ολόκληρον ο κύριος και ο οδηγός του οχήματος. Η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα που τη διαπιστώνουν αυτοπροσώπως.»

Μπορεί ο παραχωρησιούχος να βεβαιώσει την τροχαία παράβαση ή να μου επιβάλλει πρόστιμο;
Μπορεί ο παραχωρησιούχος να διαβιβάσει στην τροχαία ποιοι δεν πλήρωσαν και να κοπεί κλήση;
Όχι, ο παραχωρησιούχος είναι ιδιωτική εταιρία και δεν μπορεί να βεβαιώσει τροχαία παράβαση ούτε μπορεί να επιβάλει πρόστιμο. Ρητά προβλέπεται από την τελευταία διάταξη του νόμου, ότι πρόστιμο επιβάλει μόνο ο τροχονόμος και μάλιστα όταν διαπιστώσει την παράβαση αυτοπροσώπως.

Ποιά είναι τα αρμόδια αστυνομικά όργανα;
Αρμόδια να βεβαιώσει παραβάσεις του ΚΟΚ είναι η τροχαία.

Μπορεί να με σταματήσει μετά τα διόδια τροχονόμος και να μου ζητήσει απόδειξη ότι πλήρωσα;
Δεν υπάρχει κάποια διάταξη που να μας υποχρεώνει να κρατάμε τις αποδείξεις. Εξάλλου αν έχουμε περάσει με ΤΕΟ-pass ή με e-pass δεν θα έχουμε απόδειξη. Επίσης η βεβαίωση της παράβασης πρέπει να γίνει «αυτοπροσώπως», δηλαδή να μας δει ο ίδιος ο τροχονόμος να μην πληρώνουμε.

Μπορεί ο τροχονόμος να μου κόψει κλήση στηριζόμενος σε μαρτυρία άλλου ότι δεν πλήρωσα;
Όχι, ο τροχονόμος μπορεί να βεβαιώσει την παράβαση μόνο αν έχει διαπιστώσει ο ίδιος «αυτοπροσώπως» να μην πληρώνουμε.

Μπορεί να βεβαιωθεί η τροχαία παράβαση από τις κάμερες που υπάρχουν στα διόδια;
Όχι, διότι οι κάμερες που ο παραχωρησιούχος έχει τοποθετήσει, είναι παράνομες, έχουν τοποθετηθεί χωρίς άδεια της Αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων και ως εκ τούτου, τα προϊόντα τους αποτελούν παράνομα αποδεικτικά μέσα, που απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια. Επιπλέον η διάταξη λέει ότι ο τροχονόμος το διαπιστώνει «αυτοπροσώπως» και όχι μέσω της χρήσης τεχνικών μέσων.

Μπορεί ο παραχωρησιούχος να αρνηθεί να μας επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε την οδό;
Όχι, δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να χρησιμοποιήσουμε την υποδομή ακόμα κι αν δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε.

Έχω δικαίωμα να χρησιμοποιήσω την οδό χωρίς να πληρώσω εκείνη τη στιγμή;
Ναι, έχουμε το δικαίωμα να πληρώσουμε αργότερα. Συγκεκριμένα ο Ν. 3535 (Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης άρθρο 3ο, παρ.2 ΦΕΚ 41Α 23/2/2007) αναφέρει:
«Ο υπόχρεος δικαιούται να καταβάλει το οφειλόμενο τέλος, χωρίς άλλη επιβάρυνση, εντός της προθεσμίας των δεκαπέντε ημερών από την έκδοση της βεβαιώσεως του Παραχωρησιούχου με τον τρόπο που θα υποδείξει ο τελευταίος.»

Μπορεί ο παραχωρησιούχος να αρνηθεί να μας κόψει επί πιστώσει απόδειξη αν για οποιοδήποτε λόγο δεν πληρώσουμε;
Όχι, πρέπει να μας κόψει επί πιστώσει απόδειξη. Αν δεν κόψει απόδειξη διαπράττει το φορολογικό αδίκημα της άρνησης έκδοσης επί πιστώσει φορολογικού στοιχείου. Καταγγελία του φορολογικού αδικήματος μπορούμε να κάνουμε στη ΣΔΟΕ καλώντας το 1517.

Δίνουμε τα στοιχεία μας;
Όχι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τα στοιχεία μας. Αν υποχρεωθούμε να τα δώσουμε για να ξεμπερδέψουμε καλό είναι να δώσουμε τα κανονικά μας στοιχεία γιατί σε περίπτωση που η υπόθεσή μας δικαστεί θα είναι εις βάρος μας να έχουμε δώσει ψευδή στοιχεία.

Υπογράφουμε;
Όχι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να υπογράψουμε κανένα έγγραφο. Αν συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής, υπογράφουμε, πριν όμως από την υπογραφή μας, γράφουμε: «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του τέλους».

Αν δεν υπάρχει τροχαία μπορώ να σπρώξω την μπάρα όπως και πριν;
Ναι.

Αν είμαι απρόσεκτος και με δει ο τροχονόμος να μην πληρώνω τι μπορεί να μου συμβεί;
Το πρόστιμο είναι 200 ευρώ και είναι στην κρίση του τροχονόμου το αν θα αφαιρέσει τις πινακίδες, την άδεια και το δίπλωμα για 20 ημέρες.

Αν ο τροχονόμος με γράψει ενώ έχω ακολουθήσει τις οδηγίες τι γίνεται;
Με αντίγραφο της επί πιστώσει απόδειξης καταθέτουμε αναφορά στον διοικητή του τμήματος της τροχαίας για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, με την ένδειξη «Κοινοποίηση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη» και ζητάμε την ακύρωση της κλήσης και την επιστροφή πινακίδων, άδειας και διπλώματος.

Τι θα συμβεί αν μου στείλουν ειδοποίηση να πληρώσω;
Αν το έγγραφο μας το επιδίδουν με δικαστικό επιμελητή τότε απευθυνόμαστε σε δικηγόρο, αν δεν έχουμε τηλεφωνούμε στα μέλη των επιτροπών αγώνα για να μας συστήσουν κάποιο δικηγόρο μέλος των επιτροπών αγώνα. Αν το έγγραφο μας το στέλνουν με ταχυδρομείο μπορούμε να το στείλουμε για ανακύκλωση.

Που μπορώ να απευθυνθώ για διευκρινήσεις ή για βοήθεια;
Ηλεκτρονικά στο e-mail
epitropes2010@gmail.com ή καλώντας στα τηλέφωνα των μελών του πανελλαδικού συντονιστικού των επιτροπών αγώνα κατοίκων, πολιτών και εργαζομένων ενάντια στα διόδια που είναι αναρτημένα στο site www.oxidiodia.gr και epitropesdiodiastop.blogspot.com

ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ


Το ελικοπτεροφόρο του Αμερικανικού Ναυτικού USS Kearsarge κατέπλευσε στις 8:30 το πρωί, συνοδεία ρυμουλκών, στην προβλήτα Κ14 της ναυτικής βάσης Μαραθίου. Η παρουσία του αμερικανικού πλοίου στη Σούδα, αλλά και το ενδεχόμενο εμπλοκής της ναυτικής βάσης στην κρίση της Λιβύης, προκαλεί αντιδράσεις. Στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία 1866 των Χανίων, το ΚΚΕ διοργανώνει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

Το πλοίο έχει πλήρωμα 77 αξιωματικούς και 1.100 ναύτες. Μεταφέρει αεροσκάφη καθέτου απογειώσεως, ελικόπτερα και αμφίβια σκάφη, ενώ είναι εξοπλισμένο με πυραύλους Sea Sparrow και Rolling Airframe, καθώς επίσης και με αντιαεροπορικά πολυβόλα Phalanx. Η κύρια αποστολή του, είναι η επιβίβαση, η επέκταση, η προσγείωση και η υποστήριξη μιας θαλάσσιας δύναμης προσγείωσης οπουδήποτε στον κόσμο. Μπορεί επίσης να παρέχει υπηρεσίες ελέγχου αεροσκαφών για αποστολές, ενώ διαθέτει και νοσοκομειακή μονάδα που μπορεί να υποστηρίξει μέχρι και 600 ασθενείς με τέσσερα κύρια και δύο λειτουργούντα δωμάτια έκτακτης ανάγκης, τέσσερα οδοντικά δωμάτια, δωμάτιο ακτίνων X, μια τράπεζα αίματος, εργαστήρια και εγκαταστάσεις θαλάμων εντατικής παρακολούθησης. Το σκάφος διαθέτει επίσης βιβλιοθήκη, γυμναστήριο και χώρους αναψυχής.

Ο διάδρομος προσέγγισης απογείωσης εναερίων μέσων είναι 844 πόδια και η χωρητικότητα του πλοίου 40.500 τόνοι. Εκτός από στρατεύματα μπορεί να μεταφέρει οχήματα, πυροβολικό, πυρομαχικά και προμήθειες. Το κατάστρωμα του πλοίου ανοίγει και στη θάλασσα μέσω πυλών που βρίσκονται στην πρύμνη του σκάφους, κάτι που εξυπηρετεί τις αμφίβιες επιχειρήσεις. Διαθέτει πλήρη ηλεκτρονικά συστήματα που του δίνουν τη δυνατότητα να «επιχειρεί» έχοντας πλήρη εικόνα του πεδίου δράσης.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More