ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΕΧΩΝ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ


Ως Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος σε συνεργασία με την Γερμανία υπέσκαψε εσκεμμένα το συμφέρον της χώρας!

Ο μεταβατικός Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο άνθρωπος που σήμερα –υποτίθεται- διαπραγματεύεται με τη Γερμανία το μέλλον της Ελλάδος και των επόμενων γενεών, είναι αυτός που έμπηγε πρώτος το μαχαίρι στη............

χώρα, όταν από το 1998 έως το 2002, ως επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος , δημιουργούσε πλασματικές και θανατηφόρες συνθήκες για την είσοδο της Πατρίδας μας στην Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση.
Ο Λουκάς Παπαδήμος ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος , ήταν στην κατάλληλη θέση, υπηρετώντας από τότε τα συμφέροντα της Γερμανίας σε βάρος της χώρας μας. Τα στοιχεία που δημοσιεύουμε, αποτυπώνουν τον εγκληματικό ρόλο που έπαιξε από τότε ο Λουκάς Παπαδήμος:
Ως γνωστόν, η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Διοικητής της ήταν αρμόδιος για τον καθορισμό της ισοτιμίας της δραχμής σε σχέση με τα ξένα νομίσματα. Τον Μάρτιο του 1998 καθορίστηκε η ισοτιμία της δραχμής σε σχέση με το ecu, την λογιστική μορφή του ευρώ πριν αυτό καταστεί ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα. Τότε λοιπόν, έλαβε χώρα η επιβεβλημένη υποτίμηση της δραχμής σε σχέση με το ecu. Από 311 δρχ. ανά ecu η δραχμή καθορίστηκε σε 357 δρχ. ανά ecu. Μια λογική υποτίμηση της τάξεως του 14% ακολουθούσα τις αντίστοιχες υποτιμήσεις και διολισθήσεις της δραχμής από το 1983 κι εντεύθεν, προκειμένου η ελληνική οικονομία να παραμείνει ανταγωνιστική.
Από το 1998 όμως, μετά την τελευταία υποτίμηση μέχρι και το «κλείδωμα» της ισοτιμίας δραχμής- ecu-ευρώ, άρχισε –όλως παραδόξως - να ανατιμάται η δραχμή!!! Έως ότου φτάσαμε στον Απρίλιο του 2000 οπότε η ισοτιμία «κλείδωσε» (πού παρακαλώ;) σε 1 ευρώ= 340,75 δρχ.
Αντί δηλαδή η δραχμή να εξακολουθήσει να υποτιμάται-διολισθαίνει…ανατιμήθηκε τεχνηέντως και δολίως και μάλιστα κατά 5%. Κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία της δραχμής. Ο Λουκάς Παπαδήμος, ως απολύτως αρμόδιος, με την εγκληματική αυτή ενέργεια σε βάρος της χώρας επέφερε τρία μεγάλα κακά:
1. Έβλαψε την ανταγωνιστικότητα της χώρας, 2. Αύξησε το δημόσιο έλλειμμά της και 3. Αύξησε το δημόσιο χρέος της. Ακριβώς από αυτή την ενέργεια Παπαδήμου το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος εκτοξεύθηκαν αλματωδώς με αποτέλεσμα να φτάσουμε στη σημερινή τραγική κατάσταση.
Αποδεικνύεται ότι ο ρόλος του Παπαδήμου να ανατιμήσει τεχνηέντως τη δραχμή σε σχέση με το ευρώ, μόνον τυχαίος δεν ήταν: Έκανε το χατίρι της Γερμανίας, η οποία ήθελε τους εταίρους της στην ΟΝΕ όσο το δυνατόν λιγότερο ανταγωνιστικούς. Το ίδιο επιχείρησε να κάνει η Γερμανία και με άλλες χώρες που εισέρχονταν στην ΟΝΕ με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ιταλία, η οποία όμως αντιστάθηκε και κατάφερε να «κλειδώσει» το εθνικό της νόμισμα με ισοτιμία 1 ευρώ= 2000 λιρέτες. Την ίδια ώρα, ο τότε Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, αντί να υπηρετήσει τα συμφέροντα της χώρας μας, μαζί με τον Σημίτη στην Πρωθυπουργία, χαντάκωναν την Ελλάδα, όπως επιθυμούσε η Γερμανία! Σήμερα, ο ίδιος μοιραίος άνθρωπος, ο Λουκάς Παπαδήμος, συνδιαλέγεται με την Γερμανία, για να ρίξει την χαριστική βολή στην Ελλάδα και τους Έλληνες!
Τον άνθρωπο αυτό σήμερα ταΐζουμε απ’ το αίμα μας και το υστέρημά μας, με το μισθό του Πρωθυπουργού. Δοξάστε τον ή κάντε του ό,τι άλλο νομίζετε εσείς.

ΕΛΛΗΝΟΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ


ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΝΕΟΕΜΦΑΝΙΖΩΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ Η AEGEN CCU ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ HACKING ΣΤΕΡΕΩΜΑ
Η συγκεκριμένη ομάδα δε δίστασε να βάλει στο στόχαστρο το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών των Σκοπίων.

Παρ’ότι δεν είναι γνωστά πολλά στοιχεία για την ομάδα Aegean CCU με το ιδιότυπο σχήμα ως χαρακτηριστικό logo, φαίνεται ότι τα μέλη της διαθέτουν ιδιαίτερα υψηλή τεχνική κατάρτιση και άρτια οργάνωση , καθώς κατορθώνει να πραγματοποιήσει «δεξιοτεχνικά » χτυπήματα εναντίον κυβερνητικών στόχων του εξωτερικού όπως έχουν αναφέρει σε προηγούμενή τους δήλωση.

Το πρώτο τους χτύπημα στράφηκε όπως διαπιστώνουμε εναντίον κυβερνητικού στόχου της χώρας τωνΣκοπίων

Η Aegean Cyber Crime Unit, δημοσιοποίησε αποκλειστικά στο SecNews πρίν απο λίγο, όλες τις σχετικές πληροφορίες που αφορούν στο χτύπημα εναντίον του Υπουργείου Μεταφορών φανερώνοντας ότι η δραστηριότητα της συγκεκριμένης ομάδας ξεφεύγει από τις καθιερωμένες μεθοδολογίες που είχαν κοινοποιηθεί μέχρι σήμερα ως τρόποι επίθεσης.

Σε αυτό το συμπέρασμα προσχώρησε η συντακτική ομάδα του SecNews, από το υλικό που έθεσε στην διάθεσή της η Aegean Cyber Crime Unit.

Η συγκεκριμένη ομάδα επέλεξε έναν εντυπωσιακό τρόπο να αποδείξει την πρόσβαση της, αφού δημοσιοποίησε βίντεο που μαρτυρά τις πλήρεις δυνατότητες και την πρόσβαση που διαθέτει στις υποδομές του Σκοπιανού Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών. To SecNews θα μεταδώσει σε επόμενη ανάρτησή του τμήμα του σχετικού Video με την στιγμή της αλλοίωσης της ιστοσελίδας.

Σε δήλωσή τους οι Aegean Cyber Crime Unit αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «στόχος τους ήταν να αποκτήσουν πρόσβαση σε πολύ συγκεκριμένο υλικό» ενώ δεν είναι προτεραιότητά τους η αλλοίωση της ιστοσελίδας, απλά θέλησαν με αυτό τον τρόπο να πουν την «Ελληνική τους καλημέρα και τίποτα παραπάνω» όπως αναφέρουν μιας και «δεν επιθυμούν για κανένα λόγο την άσκοπη προβολή τέτοιων ενεργειών»

ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ


Το συγκεκριμένο κοίτασμα αποτελεί το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Αν υπολογίσουμε και τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα της Ευρώπης που εντοπίστηκαν στη βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία – Θράκη), που η συνολική τους αξία αγγίζει τα 38 δισ. ευρώ, τότε η αξία των φυσικών πόρων στη χώρα φτάνει τα 10 τρισεκατομμύρια ευρώ.
Ναι, καλά διαβάσατε, η αξία του...
πετρελαίου και του φυσικού αερίου που βρίσκεται κάτω από τα πόδια μας, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το USGS, μπορεί να μας βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο και να δημιουργήσει νέα δεδομένα για τη χώρα μας.

Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις 2 ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα). Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.

Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.
Έχουμε και μια δυνατή αμυντική βιομηχανία που φτιάχνει από άρματα και τζιπ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ-ΕΛΒΟ ως προηγμένα συστήματα λέιζερ και υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα αεροπλάνα όπως έκανε το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροπλάνων(ΚΕΑ) στο Ελληνικό.

Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν όποιο είδος πλοίου σκεφτεί κανείς. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν καταπληκτικά βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ. Μέχρι και .ΠΟΡΣΕ (!) φτιάχνομε στην Κατερίνη (δείτε στο Διαδίκτυο την βιομηχανία REPLICAR HELLAS).

Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά και είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες και είναι 5οι στον κόσμο.

Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόνοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόνοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόνοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνια.

Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!

ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΣΥΧΗ


Το χθεσινό άρθρο της εφημερίδας "Die Zeit", που προτείνει πλήρη διαγραφή του ελληνικού χρέους και αναπτυξιακή πολιτική. Σε αντίθεση με...
κάποιους δικούς μας "γερμανικότερους των Γερμανών", κάποιοι στη Γερμανία φαίνεται πως αρχίζουν να καταλαβαίνουν...

Αφήστε τους Έλληνες ήσυχους!

του Ludwig Greven

Η εντολή της ΕΕ για περικοπές οδηγεί την Ελλάδα στο γκρεμό - Αντί για βίαιες περικοπές, η χώρα χρειάζεται ένα πρόγραμμα ανάπτυξης – είναι και προς το συμφέρον της Γερμανίας.

Ειδήσεις από μια διαιρεμένη Ευρώπη: για πρώτη φορά η Γερμανία αυξάνει τις εξαγωγές σε ένα τρισεκατομμύριο Ευρώ. Η παραγωγή σφύζει, τα φορολογικά έσοδα αυξάνουν, η ανεργία πέφτει, το σωματείο της μεταλλουργίας ζητάει αυξήσεις 6,5% λόγω των καλών αποτελεσμάτων των επιχειρήσεων. Γερμανία: το νησί των ευλογημένων.

Από την άλλη μεριά η Ελλάδα: μια χώρα σε αναταραχή, στο χείλος του γκρεμού. Η μεταβατική κυβέρνηση αποφασίζει, υπό την πίεση της τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ), ένα νέο πακέτο δραστικών περικοπών. Οι μισθοί πρέπει να πέσουν 20 ως 30%. Από το Δημόσιο θα απολυθούν 150.000 άνθρωποι ως το 2015. Η οικονομία συρρικνώνεται, ίσως φέτος η ύφεση να φτάσει και το 8%. Η χώρα βρίσκεται σταθερά μπροστά στη χρεωκοπία.

Παρ' όλα αυτά, το δεύτερο πακέτο βοήθειας της ΕΕ, ύψους 130 δις Ευρώ, καθυστερεί. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αμφιβάλλουν αν η κυβέρνηση Παπαδήμου και τα κόμματα που τη στηρίζουν θα εφαρμόσουν πράγματι τις εξαγγελθείσες περικοπές. Έχουν δίκιο. Επειδή οι ήδη αποφασισμένες περικοπές δε βοηθούν, και απλώς οξύνουν τα προβλήματα. Και επειδή η αντίδραση των Ελλήνων ενάντια στο πρόγραμμα φτωχοποίησης και την απαξίωση της χώρας τους είναι, εύλογα, μεγάλη.

Αυτή είναι η προοπτική μιας ενωμένης Ευρώπης; Μια γενέτειρα του δυτικού πολιτισμού και της δημοκρατίας, που μετατρέπεται πρακτικά σε προτεκτοράτο των Βρυξελλών - χωρίς ελπίδα καλυτέρευσης. Μια ήπειρος, που χωρίζεται όλο και βαθύτερα σε έναν Βορρά που ευημερεί και ένα Νότο που υποφέρει, όπου οι άνθρωποι δεν ξέρουν πια, πώς θα πληρώσουν το καθημερινό ψωμί τους. Ενώ στη Γερμανία ο κυβερνητικός συνασπισμός σκέφτεται σοβαρά να μειώσει τους φόρους, στη μέση της χειρότερης οικονομικής κρίσης εδώ και δεκαετίες.

Αλλά αυτά που συμβαίνουν γύρω μας στην υπόλοιπη Ευρώπη, δεν μπορούν να μας είναι αδιάφορα. Όχι μόνο επειδή ελλοχεύει μια επικίνδυνη ριζοσπαστικοποίηση και επανεθνικοποίηση της πολιτικής, όπως θα φανεί στις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα.

Θα έπρεπε επίσης να ανησυχούμε, επειδή αυτή η καταστροφική εξέλιξη, που προωθείται κυρίως από τη γερμανική κυβέρνηση, απειλεί το ίδιο μας το μοντέλο επιτυχίας: ο μόνος λόγος που η γερμανική οικονομία αναπτύσσεται τόσο καλά, είναι ότι οι επιχειρήσεις μας κάνουν δουλειές και βγάζουν κέρδη εις βάρος των πιο αδύναμων κρατών. Επειδή εκεί οι μισθοί είναι (ακόμα) υπερβολικά υψηλοί σε σύγκριση με την πολύ χαμηλότερη παραγωγικότητα, ενώ ταυτόχρονα η εσωτερική ζήτηση μειώνεται λόγω της πίεσης των περικοπών. Ενώ εδώ στη Γερμανία οι επι χρόνια περιορισμένες αυξήσεις και οι μεταρρυθμίσεις της αγοράς εργασίας επί κυβέρνησης Σρέντερ έκαναν την οικονομία τόσο ανταγωνιστική, ώστε απειλεί να συντρίψει τις οικονομίες άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως της ίδιας της Γαλλίας.

Αλλά ποιος θα αγοράζει στο μέλλον τα γερμανικά προϊόντα; Δε χρειαζόμαστε πια τα χρεωμένα κράτη, επειδή μας κοστίζουν μόνο χρήματα;

Όποιος σκέφτεται έτσι, παραγνωρίζει το εξής: δεν ευνοείται η Ελλάδα τα μέγιστα από το πρόγραμμα σωτηρίας, το κοινό νόμισμα και την ενιαία αγορά, αλλά η Γερμανία. Αν η Ελλάδα δήλωνε ανοιχτά στάση πληρωμών, και οι γερμανικές τράπεζες θα υποχρεώνονταν να ξεγράψουν για άλλη μια φορά δισεκατομμύρια, επιβαρύνοντας εν τέλει τον Γερμανό φορολογούμενο. Αν καταργούσαμε το Ευρώ και επανερχόταν το μάρκο, η ισοτιμία του θα ανέβαινε δραστικά. Το αποτέλεσμα, κατά τους υπολογισμούς των ειδικών, θα ήταν να ακριβύνουν τα γερμανικά προϊόντα κατά 40%. Αυτό θα ήταν το τέλος του γερμανικού αναπτυξιακού μοντέλου, που βασίζεται στις εξαγωγές.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, και όχι μόνο στην Ελλάδα, επικρατεί μια απειλητική διάθεση, που στρέφεται πρωτίστως κατά της Γερμανίας. Σχεδόν 70 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου, η Γερμανία αντιμετωπίζεται ξανά ως εχθρική δύναμη. Κάποιες φωνές προτείνουν ήδη ριζοσπαστικά βήματα κατά της κηδεμονίας από Βρυξέλλες και Βερολίνο.

Ποιος να κατηγορήσει τους ανθρώπους αυτούς, που πιέζονται από τη δυστυχία; Γιατί να μείνουν απαθείς, την ώρα που το μετρημένο μοντέλο ευημερίας τους κατρακυλάει και οι πολιτικοί τους γίνονται εντολοδόχοι; Και αυτό, μόνο για να μην ξεγράψουν οι τράπεζες και οι σπεκουλαδόροι τα δάνειά τους, που για χρόνια τους απέδιδαν ζουμερούς τόκους, όταν τα παρείχαν στις αδύναμες χώρες.

Όχι, δεν μπορεί να είναι αυτή η Ευρώπη, στην οποία θέλουμε να ζήσουμε. Μια Ευρώπη, όπου θα αποφασίζουν οι τράπεζες και τα Hedgefounds, ποια κράτη θα επιζήσουν και ποια όχι.

Το τίμημα της μονομερούς πολιτικής περικοπών που ακολουθούν οι οικονομικοί παράγοντες και η Μέρκελ είναι η αποσύνθεση της Ευρώπης, και μια μακρόχρονη ύφεση , που κάποτε θα πλήξει και τη Γερμανία. Γιατί φυσικά δεν ζούμε σε ένα απομονωμένο νησί των ευλογημένων.

Η Ελλάδα χρειάζεται την αλληλεγγύη μας, μια πλήρη διαγραφή χρεών και ένα πρόγραμμα ανόρθωσης αντί για συνεχή πακέτα περικοπών και δανείων. Ώστε να αποκτήσει η χώρα μια ελπίδα να σταθεί πάλι στα πόδια της σε δέκα ή είκοσι χρόνια, και να ξαναγίνει ισότιμο μέλος της Ένωσης.

Ένα τέτοιο ευρωπαϊκό πακέτο ανάπτυξης δε θα κόστιζε περισσότερο. Αλλά θα έδινε στους ανθρώπους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη πάλι μια προοπτική. Γι' αυτό αξίζει να αγωνιστεί κανείς, και όχι για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την ευρωπαϊκή κοινότητα αλληλεγγύης. Χρειαζόμαστε την Ελλάδα - ως παράδειγμα, ότι η Ευρώπη κατανοεί τον εαυτό της.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ


H Eυρώπη σπρώχνει τους Ελληνες σε εξέγερση, προειδοποιούν σαφέστατα οι «New York Times» σε άρθρο με τίτλο «Ελληνική τραγωδία».
«Στις δημοκρατίες, η πλειοψηφία δύναται να κινητοποιηθεί ενάντια σε συγκεκριμένα συμφέροντα αν διαπιστώσει ότι έτσι θα βελτιωθεί η ζωή της. Εξαναγκάζοντας όλους τους Ελληνες να υποφέρουν χωρίς ρεαλιστική προοπτική ανάκαμψης, η Ευρώπη ενώνει μια χώρα που ήδη συνταράσσεται από απεργίες…», κρούει τον κώδωνα η αμερικανική εφημερίδα.
Το ίδιο άρθρο-παρέμβαση κατηγορεί την «καταστροφική πολιτική κακοδιαχείρισης» της Ανγκελα Μέρκελ στην ευρωζώνη, προειδοποιώντας ταυτόχρονα την Τρόικα να μη συνοδεύει «θεμιτά αιτήματα για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» με καταστροφικές απαιτήσεις μέτρων λιτότητας, που θα βαθύνουν την ύφεση στην Ελλάδα.
«Η Μέρκελ ωθεί τους Ελληνες στην απόγνωση», κατήγγειλε και ο ιστορικός ηγέτης του κόμματος «Αριστερά» (Die Linke) Οσκαρ Λαφοντέν, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Passauer Neuer Presse».
Χαρακτηρίζοντας «επικίνδυνη» την έλλειψη φρόνησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κατηγόρησε τους Μέρκελ-Σαρκοζί ότι διασώζουν μόνο τις τράπεζες και τους εκατομμυριούχους με τα χρήματα των φορολογουμένων. Ο Λαφοντέν αμφιβάλλει αν η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει πια στην ευρωζώνη, επισημαίνοντας ότι τα ευρωομόλογα έπρεπε να έχουν εκδοθεί εδώ και χρόνια.
Αντιθέτως, κορυφαία στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού συνέχισαν τις πιέσεις προς την Ελλάδα, με απαράδεκτη ενίοτε φρασεολογία.
Ιδιαίτερα προκλητικός ήταν ο υφυπουργός Οικονομικών, Τόμας Στέφεν, που δήλωσε στο Reuters πως η Ελλάδα «δεν συμπεριφέρεται ως χώρα ευρωπαϊκού επιπέδου», επειδή ο λαός και οι πολιτικοί της δυσκολεύονται να καταπιούν το δεύτερο Μνημόνιο. Ο ίδιος χαρακτήρισε τη χώρα μας «ιδιάζουσα περίπτωση στην Ευρώπη», προειδοποιώντας μας να μη θεωρούμε δεδομένο το δεύτερο δανειακό πακέτο.
Στο ίδιο στιλ ο υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, ισχυρίστηκε πως η Γερμανία «έδειξε ήδη την αλληλεγγύη της σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οπότε δικαιούται να περιμένει από την Ελλάδα να αναλάβει τις ευθύνες της» και μάλιστα το συντομότερο.
Πολιτικό και όχι οικονομικό χαρακτήρισε το ελληνικό πρόβλημα ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Λουίς ντε Γκίντος. Πιέζοντας την Ελλάδα να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, εξέφρασε την ανησυχία μήπως μια άτακτη ελληνική χρεοκοπία προκαλέσει ντόμινο σε Πορτογαλία, Ιταλία και φυσικά στη χώρα του.
Πάντως η γερμανική «Die Zeit» υποστηρίζει πως οι Ευρωπαίοι προετοιμάζονται παρασκηνιακά εδώ και καιρό για μια ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα, τόσο σε νομικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Αναγνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος «εξωπετάγματος» της Ελλάδας από το ευρώ, η «Zeit» γράφει πως το πιθανότερο είναι οι όροι της βοήθειας να γίνουν τόσο σκληροί, ώστε η Ελλάδα να αναγκαστεί να φύγει από μόνη της.
Από την πληθώρα δημοσιευμάτων του διεθνούς Τύπου (ρεπορτάζ, ανταποκρίσεις, σχόλια και οικονομικές αναλύσεις) ξεχωρίζει ο τίτλος της βελγικής «De Morgen» «Οι Ελληνες κατευθύνονται προς τον Τρίτο Κόσμο». «Μπορεί η χώρα να μην ανήκει ακόμη τυπικά εκεί, όμως αποκτά ολοένα περισσότερα τριτοκοσμικά χαρακτηριστικά. Οι νέοι μεταναστεύουν, οι ηλικιωμένοι γυρίζουν στα χωριά τους, ενώ πληθαίνουν οι ουρές στα δημοτικά συσσίτια».
Η Ελλάδα κυριαρχεί και στα τουρκικά πρωτοσέλιδα. «Για 151 ευρώ ο γείτονας κινδυνεύει να χάσει 130 δισ.», ισχυρίζεται η «Βατάν», αναφερόμενη στη διαφωνία για τη μείωση του κατώτατου μισθού από τα 751 στα 600 ευρώ. Η «Χουριέτ» πρόβαλε το κάψιμο της γερμανικής σημαίας, ενώ η «Ραντικάλ», η «Σαμπάχ», η «Τζουμχουριέτ», η «Γενί Σαφάκ» και η «Μπουγκιούν» εστιάζουν στις απεργίες και τις αντιδράσεις των εργαζομένους

ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ


Η Μεγίστη, γνωστότερη με την ονομασία Καστελλόριζο, κόκκινο φρούριο, αποτελεί το νοτιανατολικότερο άκρο της Ευρώπης... Απέχει μόλις 2 ναυτικά μίλια από τις τουρκικές ακτές και οι 450 κάτοικοί της (μαζί και οι στρατιώτες) νιώθουν καθημερινά την «καυτή ανάσα» της γείτονας από πάνω τους. Την ώρα, δε, που η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο, εν μέσω έντονων αντιδράσεων κοινωνίας και εργαζομένων, ώστε η χώρα μας να παραμείνει πάση θυσία στο ευρώ, στο Καστελόριζο, το «νησί του μνημονίου», προσωνύμιο από τότε που ο τέως πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου πριν σχεδόν 22 μήνες ανακοίνωσε από το νησί την ένταξη της Ελλάδας στο πρώτο μνημόνιο, ετοιμάζεται να υψώσει σημαία ανεξαρτησίας και να επιστρέψει εκεί από όπου ξεκίνησε η Ελλάδα: Στη δραχμή.

Ενδεικτικά είναι τα όσα λέει ο ο δήμαρχος του «νησιού του μνημονίου», ο Παύλος Πανηγύρης, εκφράζονται το θυμό αλλά και την απελπισία του από τη συμπεριφορά των πολιτικών απέναντι στο Καστελόριζο. «Κάποια στιγμή θα σηκωθούμε να φύγουμε και θα σηκώσουμε την «ανεξάρτητη σημαία της επανάστασης», την «ανεξάρτητη σημαία του Καστελλόριζου». Θα επιστρέψουμε στη δραχμή, μιας και, όπως φαίνεται, η πατρίδα μας με το ευρώ δεν είναι πλέον ανεξάρτητη. Για να είμαστε και Έλληνες και ανεξάρτητοι», τονίζει με έμφαση.

Και προσθέτει: «Νιώθουμε παραμελημένοι, εγκαταλελειμμένοι, ότι δεν υπάρχει κράτος. Δεκαοχτώ χρόνια δήμαρχος και έχω απογοητευθεί», σημειώντας πως η ανάπτυξη δεν έχει φτάσει ακόμα στο νησί, ή αν πήγε, «έφυγε» μαζί με τους επισήμους και τις υποσχέσεις τους.

Κατέστρεψαν το Καστελλόριζο, καταστρέφουν τη χώρα, σημειώνει και επιτίθεται με σφοδρότητα συλλήβδην εναντίον του πολιτικού προσωπικού της χώρας (πλην ενός, του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη): «Αυτοί οι ανεγκέφαλοι που βγαίνουν σήμερα στις τηλεοράσεις και δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα μας περνούν για βλάκες. Λένε ότι έκαναν λάθη και έχουν το θράσος να θέλουν να πάρουν πάλι τα ηνία αυτής της χώρας. Για εμένα είναι ανεπιθύμητοι. Δε θέλουμε κανέναν πλέον εδώ πέρα. Να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους».

Τουρκικές «εισαγωγές»

Σχετικά με το δήμο του, πέραν της έλλειψης προσωπικού που παρουσιάστηκε με την εφαρμογή του ΟΕΥ, «από τα 20 άτομα που προβλέπει, έχω αυτή τη στιγμή 5 άτομα, και ένα μηχανικό που θέλω για μελέτες δεν έχω· δεν υπάρχει σωστή κατανομή των ειδικοτήτων», λέει ο δήμαρχος, το σημαντικότερο πρόβλημα στο νησί είναι η τροφοδοσία.

Και εδώ το πρόβλημα έρχεται να το λύσει η... ευγενική χορηγία της Τουρκίας, στις ακτές της οποίας κατεθύνονται οι Καστελλοριζίτες για να προμηθευτούν τρόφιμα, καθώς -όπως λέει ο δήμαρχος- ό,τι αγοράσουν συν τα εισιτήρια είναι... φτηνότερα από τα σούπερ μάρκετ της Μεγίστης, που είναι ακριβότερα ακόμα και από αυτά της Ρόδου. Η προμήθεια αυτή φτάνει στο 30-40% των αναγκών των κατοίκων του νησιού.


ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More