ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ


Μέσα σε ένα φοβερό κύμα παγκόσμιας δυσφήμησης που δέχεται τον τελευταίο καιρό...



η χώρα μας δεν είναι λίγοι οι ξένοι και μάλιστα επώνυμοι καλλιτέχνες οι οποίοι έχουν εκφράσει το θαυμασμό τους για τη χώρα μας και τον ελληνικό πολιτισμό εκθειάζοντας την Ελλάδα.
Πρόσφατα ο Robin Wiliams σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα είπε «Η ανθρωπότητα οφείλει να υποκλίνεται στην ελληνική ιστορία. Μπορεί η οικονομία σας να μην πηγαίνει καλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είστε ανίσχυροι» και εξέφρασε το θαυμασμό του για τον ελληνικό πολιτισμό «Τα οικονομικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς για όλους. Αυτό που δεν αλλάζει είναι η κληρονομιά, η ταυτότητά σας. Ο Παρθενώνας δεν φεύγει από την Αθήνα. Είναι ακόμα εκεί για να θυμίζει ότι η πρόοδος και η ακμή μπορούν να επιστρέψουν»
Είπε επίσης ότι έχει κάνει διακοπές με σκάφος στα ελληνικά νησιά αλλά δεν ήταν αρκετό για να δει όλα όσα έχει διαβάσει στην ελληνική μυθολογία. «Στην Αγγλία για παράδειγμα, δεν πήγα πουθενά. Τι να δω; Το παλάτι του Μπάκιγχαμ; Δεν με νοιάζει. Όπως κι αν πάω στην Γερμανία, δεν θα πάω να δω το Τείχος του Βερολίνου. Ωστόσο, την Δήλο, τον Παρθενώνα και τις Μυκήνες δεν μπορείς να τις αγνοήσεις»

Δεν είναι βέβαια ο μοναδικός με τέτοια φιλελληνική διάθεση. Πρόσφατα ο Hugh Grant δήλωσε για τη χώρα μας «Εκτιμώ την πλούσια ελληνική ιστορία και την κουλτούρα σας. Έχω επισκεφθεί τη χώρα σας, ευτυχώς για εμένα χωρίς να γίνω αντιληπτός και έχω ενθουσιαστεί. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να τριγυρνάς στους αρχαίους χώρους και να εισπράττεις την ενέργεια γενεών και γενεών. Οι Έλληνες διαθέτετε αγάπη στον τόπο σας, ντομπροσύνη και αντοχή – τρία συστατικά που είχαν πάντα τη δύναμη να σας βγάζουν από τις κρίσεις. Αυτό θα υπερισχύσει και τώρα.»
«Νιώθω 110% Έλληνας» έχει δηλώσει στο παρελθόν ο διάσημος ηθοποιός Tom Hanks νιώθοντας περήφανος για την Ελλάδα. «Είμαι πολύ πιο Έλληνας από πολλούς Έλληνες. Το να είσαι παντρεμένος με Ελληνίδα είναι φανταστικό. Είναι το λιγότερο απολαυστικό», είπε ο πρωταγωνιστής, που είναι εδώ και χρόνια παντρεμένος με την ελληνικής καταγωγής επίσης ηθοποιό Rita Wilson.
Ενθουσιασμένος με τη χώρα μας είχε δηλώσει και ο Kevin Spacey ο οποίος βρέθηκε στην Ελλάδα το καλοκαίρι για να υποδυθεί τον Ριχάρδο τον Γ' στην Επίδαυρο. «Δεν έχω ξανανιώσει ποτέ κάτι παρόμοιο, σαν αυτό που ένιωσα υποδυόμενος τον Ριχάρδο Γ' στη σκηνή της Επιδαύρου. Η εμπειρία αυτή θα με ακολουθεί για όλη μου τη ζωή. Τώρα πίσω στο Old Vic» έγραψε στο twitter του.
Μια φιλελληνική συνέντευξη έδωσε πρόσφατα και η συγγραφέας Victoria Hislop στην οποία αναφέρει «Τα πρώτα χρόνια που ερχόμουν στην Ελλάδα, 'ζήλευα' όταν έβλεπα τις μεγάλες παρέες των Ελλήνων που διασκέδαζαν σε γιορτές. Ήθελα να γίνω και εγώ μέλος της παρέας στο 'μεγάλο τραπέζι.
Χάρη στο 'Νησί' συνειδητοποίησα πόσο κοινωνικοί είναι οι Έλληνες και πόσο απολαμβάνουν ο ένας την παρέα του άλλου». Ακόμη τόνισε ότι θαυμάζει τους Έλληνες γιατί δεν χάνουν την πίστη τους, δεν πενθούν, είναι πολύ δυνατοί και δεν τα παρατάνε εύκολα.
«Δεν θα ανεχόσαστε τον Μπερλουσκόνι, ούτε οι Ιταλοί τον Παπανδρέου», συμπλήρωσε η Hislop, ενώ δεν διστάζει να υπερασπιστεί την Ελλάδα «Όταν με ρωτούν γιατί οι Έλληνες είναι αντίθετοι με τα σκληρά μέτρα απαντώ: Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία Έλληνες θυμούνται την γερμανική κατοχή, που τους είχαν λεηλατήσει το χρυσό αλλά και τα αποθέματα τροφής».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More