ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ;


Πόσα χρωστάει ακριβώς η Ελλάδα; Η αλήθεια είναι πως με τα νούμερα κάπως μας έχουν μπερδέψει. Το κανάλι BBC πάντως αποφάσισε να το «ξεκαθαρίσει».

Μέσω ρεπορτάζ αλλά και σχεδιαγράμματος, αναφέρει πως χρωστάμε σχεδόν 400 δις, με εξωτερικό χρέος 252% και χρέος της κυβέρνησης 166% του ΑΕΠ...


Το τελευταίο είναι αυτό που με βάση το επιτυχημένο κούρεμα 50% και το PSI, θα φτάσει το 2020 στο 120% του ΑΕΠ όσο ήταν δηλαδή και το 2009., σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC. Κάθε Έλληνας πολίτης χρωστά πάνω από 38.000 ευρώ (ως στατιστικό στοιχείο για το χρέος), ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το διάγραμμα για να δούμε σε ποιες χώρες χρωστάμε.

Το μεγαλύτερο κομμάτι του χρέους το έχει η Γαλλία με 41 περίπου δις και μετά ακολουθεί η Γερμανία με 15,9 δις, αφού πρόλαβε να «ξεφορτωθεί» μαζικά ελληνικά ομόλογα κάτι το οποίο δεν έκανε η Γαλλία. Το δικό μας συμπέρασμα; Μάθαμε σε ποιες χώρες χρωστάμε. Αυτό το ποσό όμως δεν αγγίζει καν τα 400 δις που χρωστάμε γενικά. Σε ποιόν ανήκει λοιπόν, το υπόλοιπο χρέος των 300 + δις ευρώ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More