ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ

Η υπουργός πολιτισμού Ελισαβέτα Καντσέσκα-Μιλέφσκα δήλωσε σήμερα στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας στο Μουσείο των Σκοπίων ότι πρέπει να δημιουργηθεί σε αυτό το εθνικό ίδρυμα, μια ειδική έκθεση για παιδιά πρόσφυγες από τη Μακεδονία του Αιγαίου.

«Αυτή τη χρονιά θα ξεκινήσουμε στις δραστηριότητες της έκθεσης του Μουσείου, ένα ειδικό τμήμα για παιδιά πρόσφυγες από τη Μακεδονία του Αιγαίου. Σχεδιάζουμε μια ειδική έκθεση με τα διεθνή πρότυπα που διοργανώνονται με νέα γραφεία.
Θα ξεκινήσουμε φέτος και το έργο θα πραγματοποιηθεί. Αποτελεί πρόγραμμα της κυβέρνησης και του υπουργείου, είπε η υπουργός.

Αυτό το πρόγραμμα, εξήγησε είναι ένα σημαντικό στοιχείο της ιστορίας του κράτους.
«Νομίζω ότι αξίζει να υπάρχει μια αντιπροσωπευτική γωνιά όπου θα εκτεθούν πολύτιμα έργα τέχνης και ευρήματα που θα παρουσιάζουν την ιστορία τους και όλα όσα αντιμετώπισαν. Μέσω της ταινιοθήκης των Σκοπίων, θα παρουσιάσουμε μέχρι το τέλος του μήνα το πρώτο μέρος ενός ντοκιμαντέρ για τα παιδιά πρόσφυγες από τη Μακεδονία του Αιγαίου και στη συνέχει μέσω της τηλεόρασης θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό. Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης μελέτης στο εξωτερικό, θα πρέπει να προωθηθεί και το δεύτερο μέρος αυτού του ντοκιμαντέρ», είπε η υπουργός.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More