ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΕΚ ΤΗΣ ΠΛΑΓΙΑΣ ΟΔΟΥ


Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας PRESS TIME, ο Πρόεδρος της τουρκικής κατασκευαστικής εταιρίας FIYAPI, Φικρέτ Ινάν, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ελληνικά μεσιτικά γραφεία για την αγορά έξι ελληνικών νησιών. Σχετικός νόμος που υπάρχει στη χώρα μας απαγορεύει να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο σενάριο. Αυτό όμως λίγο ενδιαφέρει το τούρκο επιχειρηματία που δηλώνει σε φιλικό του περιβάλλον πως η πρώτη προσφορά για την αγορά τριών νησιών που θα καταθέσει εντός ολίγων ημερών θα είναι τόσο ελκυστική που θα είναι ικανή να ανατρέψει ακόμη και νομοσχέδια!

Τα έξι νησιά που έχει βάλει στο “μάτι” ο τούρκος επιχειρηματίας είναι το Λυχνάρι, το Καλτσονήσι, η Μικρή Αμοργός, η Καρδυώτισσα, η Ναυσικά και το Βούβαλο. Ο ίδιος δηλώνει πως θέλει να χτιστούν εκεί ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, ενώ τα συγκεκριμένα νησιά θα τα συνδέσει ακτοπλοϊκώς με τη Τουρκία. Το συνολικό κόστος αγοράς θα πλησιάσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ και παρότι ο ίδιος αναγνωρίζει πως η κίνησή του θα δημιουργήσει στη χώρα μας αντιδράσεις, εντούτοις παραμένει αισιόδοξος γιατί θεωρεί πως οι ελληνικές αρχές θα σταθούν στο …πλευρό του!

Το επόμενο χρονικό διάστημα σκοπεύει να ιδρύσει θυγατρική της εταιρίας του στην Ελλάδα μέσω της οποίας θα γίνει και η εξαγορά. Το δημοσίευμα της εφημερίδας PRESS TIME ολοκληρώνεται επισημαίνοντας πως τις κινήσεις του τούρκου επιχειρηματία παρακολουθούν και κάποιοι από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) που διαρρέουν πως δεν θα επιτρέψουν να ολοκληρωθεί με τίποτα το συγκεκριμένο σενάριο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More