ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΑΚΟΜΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΝΑΖΙ


Στην αποκάλυψη της ΕΛΣΤΑΤ ότι ένας στους πέντε Έλληνες ζει κάτω από το όριο της φτώχειας αναφέρεται το περιοδικό Focus με ειρωνείες και κόμπλεξ κατωτερότητας. Αναφέρει ότι οι Έλληνες βγάζουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες και τα κρύβουν όπου μπορούν. «Τα χτίζουν ακόμα και σε …πισίνες».

«Οι Έλληνες προσπαθούν να σώσουν ότι τους έχει απομείνει», γράφει το γερμανικό περιοδικό στην ηλεκτρονική του έκδοση. «Οι πολίτες στην υπερχρεωμένη χώρα κάνουν σκληρή οικονομία – ένας στους πέντε Έλληνες είναι πλέον κάτω από το όριο της φτώχειας. Πολλοί… πεινούν».

«Η Ελλάδα είναι με την πλάτη στον τοίχο. Η χώρα αναμένει τη διεθνή βοήθεια των 130 δισ. ευρώ για να μην πτωχεύσει. Η κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι χωρίς αυτά τα χρήματα θα βγει από το ευρώ».

«Αυτά τα μηνύματα κάνουν τους Έλληνες να φοβούνται ακόμη περισσότερο και να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο με τους εκατομμυριούχους αλλά και με τους μικρομεσαίους. Τα σηκώνουν και τα βάζουν σε χρηματοκιβώτια. Η δημιουργικότητά τους στην αποταμίευση έχει ξεπεράσει τα όρια…» αναφέρει η ηλεκτρονική εφημερίδα και επικαλούμενη τη δήλωση ενός Έλληνα τραπεζικού αποκαλύπτει ότι «ένας πελάτης του τα έχει χτίσει μέσα στην πισίνα του».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More