ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Φροντιστήρια αλβανικής γλώσσας για τα παιδιά των Αλβανών μεταναστών στην Καβάλα


Τα παιδιά των Αλβανών μεταναστών που γεννήθηκαν στην Καβάλα και φοιτούν σε ελληνικά σχολεία έχουν πλέον τη δυνατότητα να μαθαίνουν και τη μητρική γλώσσα της χώρας καταγωγής των γονιών τους με τη συνδρομή του δήμου Καβάλας.


Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής στη διάρκεια εθιμοτυπικής επίσκεψης του γενικού προξένου της Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη, Ριζά Πόντα, που έγινε πριν από λίγες μέρες έκανε δεκτό το αίτημα που του απηύθυνε, το οποίο αποτελούσε και αίτημα της αλβανικής κοινότητας της πόλης, να διαθέσει ο δήμος Καβάλας μια σχολική αίθουσα σε κεντρικό δημοτικό σχολείο ώστε τα παιδιά των αλβανών μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα να έχουν την ευκαιρία να μάθουν τη μητρική γλώσσα των γονιών και των παππούδων τους.


Τα μαθήματα αλβανικής γλώσσας πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως και 14 ετών και βασίζονται σε πρόγραμμα διδασκαλίας που ισχύει στην Αλβανία.


Ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ –ΜΠΕ τόνισε ότι «η ενσωμάτωση των μεταναστών είναι ένα σημαντικό ζήτημα για την ελληνική κοινωνία και προς αυτή την κατεύθυνση ο δήμος Καβάλας πήρε αυτή την καινοτόμα πρωτοβουλία.


Με την βοήθεια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της διεύθυνσης του 10ου Δημοτικού Σχολείου ξεκινούμε φροντιστήρια αλβανικής γλώσσας πιστεύοντας πως τα παιδιά των αλβανών μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην πόλη μας θα μάθουν τη γλώσσα της ιδιαίτερής τους πατρίδας.


Πιστεύουμε ότι ανάλογες πρωτοβουλίες όπως αυτή που πήραμε διευκολύνουν τη συμβίωση των λαών προωθώντας ταυτόχρονα την ιδέα της συνεργασίας και της ειρήνης στα Βαλκάνια».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More