ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ


ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΚΑΜΜΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ Η ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑ ΨΕΥΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ (ΠΟΛΕΜΟΣ).
ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΕΔΩ ΚΡΑΤΟΥΝ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ ΥΠΟΔΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΘΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΗΤΕ;
ΑΣ ΓΕΛΑΣΩ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΧΟΥΜΕ KAI ΑΛΛΑ ΝΑ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΘΡΑΚΗ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟ ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟ ΜΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΤΕ

«Η εθνική κόκκινη γραμμή είναι: καμία υποχώρηση από τη μακεδονική εθνική ταυτότητα και καμία αλλαγή του Συντάγματος», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του ενώπιον της Βουλής.

Υποστήριξε ότι η χώρα του είναι θετική απέναντι σε έναν συμβιβασμό που θα βασίζεται στις αποφάσεις και στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, πρόσθεσε όμως ότι "η λύση στο θέμα της ονομασίας, δεν πρέπει να θίξει την εθνική, γλωσσική και πολιτιστική ταυτότητα". ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας ισχυρίστηκε ότι η πολιτική ηγεσία τηρεί εποικοδομητική στάση: «Η Δημοκρατία της Μακεδονίας έδειξε την εποικοδομητική της διάθεση σε αυτή την παράλογη και επιβεβλημένη εκκρεμότητα, με συγκεκριμένες κινήσεις καλής θέλησης.

Πέρα από κάθε προηγούμενο συνταγματικής πρακτικής προχώρησε στην αλλαγή του Συντάγματος καθιστώντας σαφές αυτό που ήδη όλοι γνώριζαν: ότι δεν έχει εδαφικές βλέψεις έναντι άλλων.

Η Δημοκρατία της Μακεδονίας προχώρησε και σε ένα βήμα περαιτέρω: έπραξε το ασύλληπτο, να αλλάξει τη σημαία της», είπε.ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

«Ανένδοτος» ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας
«Η εθνική κόκκινη γραμμή (σ.σ αναφορικά με την εκκρεμότητα της ονομασίας ) είναι: καμία υποχώρηση από τη μακεδονική εθνική ταυτότητα και καμία αλλαγή του Συντάγματος», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, στην ετήσια ομιλία του στη Βουλή.

Ο κ. Ιβάνοφ πρόσθεσε ότι «η λύση στο θέμα της ονομασίας, δεν πρέπει να θίξει την εθνική, γλωσσική και πολιτιστική ταυτότητα».

Σημείωσε ότι η χώρα του επιδιώκει την επίτευξη συμβιβασμού μόνο για ζητήματα που προκύπτουν από τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ να μην χρησιμοποιούν το θέμα της ονομασίας για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Χαρακτήρισε, επίσης, «εποικοδομητική» τη στάση της χώρας του, στο ζήτημα της ονομασίας.

«Η Δημοκρατία της Μακεδονίας έδειξε την εποικοδομητική της διάθεση σε αυτή την παράλογη και επιβεβλημένη εκκρεμότητα, με συγκεκριμένες κινήσεις καλής θέλησης. Πέρα από κάθε προηγούμενο συνταγματικής πρακτικής προχώρησε στην αλλαγή του Συντάγματος καθιστώντας σαφές αυτό που ήδη όλοι γνώριζαν: ότι δεν έχει εδαφικές βλέψεις έναντι άλλων. Η Δημοκρατία της Μακεδονίας προχώρησε και σε ένα βήμα περαιτέρω: έπραξε το ασύλληπτο, να αλλάξει τη σημαία της», σημείωσε ο κ. Ιβάνοφ.

Ως σημαντικά γεγονότα για το 2009, ανέφερε την κατάργηση του καθεστώτος χορήγησης θεωρήσεων για τους πολίτες της ΠΓΔΜ και τη θετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την ενταξιακή πορεία της χώρας.

«Παρ΄όλα αυτά, η μη χορήγηση ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατέδειξε ότι το πραγματικό πρόβλημα εντοπίζεται στην ανορθολογική αντίρρηση του νότιου γείτονά μας σχετικά με την ένταξη της Μακεδονίας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο κ. Ιβάνοφ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More