ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

ΑΛΒΑΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ


Ο Μπουτάρης σκόπευε να καλέσει και Τούρκους στις εκδηλώσεις για την 100ή επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης. Τελικά, δεν εορτάζει ο Δήμος την επέτειο (οι κάποιες ανούσιες εκδηλώσεις που αναγγέλθηκαν μπορούν να γίνουν οποιοδήποτε έτος) κι έτσι δεν θα πάρουν πρόσκληση οι νέο-οθωμανοί φίλοι του δήμαρχου.
Επειδή όμως τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται, τού έκλεψε την ιδέα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, ο οποίος ανακοίνωσε πως «είχε την τιμή να καλέσει τον έξοχο φίλο των Αλβανών, τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να παρευρεθεί στους εορτασμούς των 100 χρόνων της ανεξαρτησίας της Αλβανίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία».

Σύμφωνα με τον Μπερίσα «ο Τούρκος πρωθυπουργός δέχθηκε με ικανοποίηση» την πρόσκληση. Βέβαια τα μπέρδεψε λίγο ο Αλβανός πρωθυπουργός (έχει κι αυτός χόμπι την οινολογία;) και αμέσως μετά υπογράμμισε «την προσφορά των Αλβανών στην επικράτηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας». Αφού ήταν συνεταιράκια Αλβανοί και Τούρκοι, από ποιους απελευθερώθηκε η Αλβανία;

Οι Αλβανοί, είναι ο μόνος λαός στην παγκόσμια ιστορία, που δεν πολέμησε για την απελευθέρωσή του, αλλά για τη διατήρηση του κατακτητή. Το 1912, οι Έλληνες και οι Βαλκάνιοι, εναντίον Αλβανών και Τούρκων πολεμούσαν. Οι Ιταλοί όμως, για τα δικά τους συμφέροντα, δημιούργησαν το αλβανικό κράτος αφαιρώντας την Βόρειο Ήπειρο από την Ελλάδα. Μάλιστα, ο ηγέτης των Αλβανών Εσάτ Πασά Τοπτανί, επαναστάτησε για να ξαναβάλει την Αλβανία στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Τόσο ωραία.

Είναι λοιπόν αλήθεια, ότι οι Αλβανοί συνεισέφεραν στην επικράτηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τις φρικιαστικές αιματηρές καταστολές των δεκάδων τοπικών εξεγέρσεων της ηπειρωτικής Ελλάδας, στους Αλβανούς τις ανέθεταν οι Σουλτάνοι. Που σημαίνει, ότι οι Αλβανοί δεν θα γιορτάσουν την απελευθέρωση, αλλά μάλλον θα θρηνήσουν την απώλεια των προνομίων που είχαν επί οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Οπότε, ως οθωμανολάτρεις, καλώς έκαναν και κάλεσαν τον Ερντογάν.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More