ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ


Μπορεί για πολλούς η Ελλάδα να είναι απλώς μια κουκκίδα στο χάρτη, ωστόσο, με τις πρωτοφανείς καταστάσεις που αντιμετωπίζει και το λαό της να υπόκειται σε όλο και πιο άδικα μέτρα λιτότητας, ώρα με την ώρα πληθαίνουν οι καλλιτέχνες ανά τον κόσμο που εκφράζουν την στήριξη και την συμπαράστασή τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Διαβάστε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές.

Angelina Jolie: Με αφορμή την ταινία που σκηνοθέτησε για τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, η Αμερικανίδα ηθοποιός μίλησε για την οικονομική κατάρρευση που χτυπά τις χώρες πριν από τον πόλεμο. «Δεν λέω ότι θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση, αλλά είναι ένα θέμα ιδιαίτερα σοβαρό και ευαίσθητο και ο κόσμος πρέπει να δείχνει την προσοχή του σε οποιαδήποτε χώρα περνάει τόσα πολλά και να δείχνει την μεγαλύτερη δυνατή στήριξη».

Andie MacDowell:«Θαυμάζω τον ελληνικό λαό για όσα περνάει. Είστε ήρωες».

Robin Williams:«Η ανθρωπότητα οφείλει να υποκλίνεται στην Ελληνική ιστορία. Μπορεί η οικονομία της χώρας σας να μην πηγαίνει καλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είστε ανίσχυροι. Τα οικονομικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς για όλους. Αυτό που δεν αλλάζει είναι η κληρονομιά, η ταυτότητά σας. Ο Παρθενώνας δεν φεύγει από την Αθήνα. Είναι ακόμα εκεί για να θυμίζει ότι η πρόοδος και η ακμή μπορούν να επιστρέψουν».

Gwyneth Paltrow:«Ο τόπος αυτός έδωσε αξίες και όρισε ιδανικά. Απέναντι σε μια χώρα που πρόσφερε σημαντικά πράγματα σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, οφείλουμε να είμαστε περισσότερο γενναιόδωροι».

Νίκος Αλιάγας: «Το να χτυπάμε τους Ελληνες είναι σαν να χτυπάμε την Ευρώπη. Μην ταπεινώνουμε τους Ελληνες. Η πραγματικότητα της χώρας βρίσκεται πολύ μακριά από αυτό που παίζεται στις Βρυξέλλες. Η αγοραστική δύναμη έχει μειωθεί σημαντικά, η μεσαία τάξη έχει επιβαρυνθεί με φόρους και μας δανείζουν χρήματα με επιτόκια άδικα και κυνικά. Η μεσαία τάξη είναι αυτή που υποφέρει»

Steven Spielberg:«Εχω πολλές ελπίδες πως την Ελλάδα, με την υπέροχη και βαθιά ιστορία της, είτε θα την σώσουν είτε θα σωθεί. Είναι μια επίμονη χώρα με υπέροχους ανθρώπους και είμαι πραγματικά υπερήφανος που έχω καταφέρει να την επισκεφθώ τόσες φορές».

Alexander Payne-σκηνοθέτης: «Το φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πάντα στήριζε την δουλειά μου σε βάθος χρόνου και είμαι πολύ χαρούμενος που έφεραν την ταινία μου Απόγονοι στην πρεμιέρα και που ήμουν εκεί σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More