ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει στο facebook μήνυμα το οποίο μας προτρέπει να αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα. Έτσι και περισσότεροι χρήστες μοιράζονται αυτή την κοινοποίηση, καθώς η ελληνική παραγωγή βρίσκεται στην πιο κρίσιμη στιγμή της νεότερης ιστορίας της χώρας.

Όπως τονίζει το post ο καθένας από εμάς, αν αλλάξει ελάχιστα τις καταναλωτικές του συνήθειες μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την οικονομία μας…

Αναλυτικά η δημοσίευση αναφέρει:

‎«Αν κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2012 να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ στη θέση ξένων προϊόντων που αγόρασε πέρυσι, τότε θα προστεθεί στην προβληματική ελληνική οικονομία το αστρονομικό ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ολόκληρο το περιβόητο ΕΣΠΑ που υποτίθεται ότι θα αναζωογονούσε τη χώρα, είναι 18 δισεκατομμύρια για τέσσερα χρόνια.

Στροφή στο ελληνικό τρόφιμο, στο ελληνικό ……ποτό, στροφή στον Έλληνα παραγωγό. Και σιγά-σιγά, στροφή στο ελληνικό ρούχο και το ελληνικό παπούτσι.

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΧΟΥΝ BARCODE ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ 520 η 521

!!! Κοινοποιηστε το!!!»

Για τα προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα, (αλλά και τα εισαγόμενα που υφίστανται κάποια επεξεργασία, τυποποιούνται ή συσκευάζονται στην Ελλάδα, και έχουν ελληνική προστιθέμενη αξία), τα πρώτα τρία νούμερα στον γραμμικό κώδικα είναι 520 ή 521

Για παράδειγμα:

Αν και το θέμα της παραχώρησης αυτού του κωδικού είναι πολύ περίπλοκο και δεν εξασφαλίζει απόλυτα την ελληνικότητα ενός προϊόντος, το 520 ή 521 είναι το μόνο μέσο αναγνώρισης που διαθέτουμε.

Εάν δεν υπάρχει ο κωδικός 520 ή 521, το προϊόν, σχεδόν πάντα, δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα/ Πιο συγκεκριμένα, εάν το προϊόν δεν έχει τους κωδικούς 520 ή 521 σε ποσοστό πιθανότητας 98% δεν είναι ελληνικό. Αν τους έχει, σε ποσοστό πιθανότητας 95%, είναι ελληνικό»

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More