ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ.....ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ


"Το 48% του Αιγαίου συνίσταται σε διεθνή θαλάσσιο και εναέριο χώρο" δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών λίγα 24ωρα μετά...την επίσκεψη Παπανδρέου στην Τουρκία. Νέες παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά την ίδια ημέρα.
"Το 48% του Αιγαίου Πελάγους συνίσταται σε διεθνή θαλάσσιο και εναέριο χώρο. Οι χώροι αυτοί, με βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου είναι ανοιχτοί, μαζί με την Τουρκία και την Ελλάδα και σε άλλες χώρες" δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Σελτσούκ Ουνάλ.
Ο κ. Ουνάλ τοποθετήθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, με αφορμή με "δημοσιεύματα" για τις δραστηριότητες της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων "Ανατολή".
"Η τουρκική πολεμική αεροπορία πραγματοποιεί εκπαιδευτικές πτήσεις στο Αιγαίο σε περιοχές ανοιχτής θαλάσσης και στο διεθνή εναέριο χώρο που βρίσκεται πάνω από αυτές, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες" δήλωσε ο ίδιος.
Σημείωσε επίσης ότι οι δραστηριότητες της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στο Αιγαίο "πραγματοποιούνται στο πλαίσιο γενικών αρχών που έχουν συμφωνηθεί με τις σχετικές αρχές".

Νίκος Ε. Μαστοράκης
Καθηγητής Πολυτεχνείου Σόφιας (Βουλγαρία)
και Σχολής Ν.Δοκίμων (Πειραιάς)
www.wseas.org/mastorakis

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More