ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ


Mark Grant: Ο φόβος έχει κυριεύσει την Ελλάδα - Αλλά και η Ευρωζώνη είναι ανάστατη - Σύντομα οι Ευρωπαίοι θα ικετεύουν την Αθήνα να λάβει τη βοήθεια, για να μην αποχωρήσει από το ευρώ και διαλυθούν όλα...

Ένα περίεργο σενάριο για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρωζώνης διατυπώνει ο γνωστός αναλυτής της Wall Street και αρθρογράφος της οικονομικής στήλης "Out of the Box", Mark Grant.
Κατά τον ίδιο, υπό το βάρος του ρευστού πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα, την Αθήνα έχει κυριεύσει ο φόβος...
για την επόμενη μέρα.

Πρόκειται για τον φόβο του πολιτικού αδιεξόδου, της ακυβερνησίας... αλλά και τον απόλυτο εφιάλτη, την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Αλλά κατά τον Grant, δεν είναι μόνο η Ελλάδα που φοβάται... Ανάστατη την ίδια ώρα είναι και η υπόλοιπη Ευρώπη. Κόντρα σε όσους υποστηρίζουν πως τυχόν αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν θα σημάνει τον απόλυτο όλεθρο, ο Grant εκφράζει ανησυχίες για την απόλυτη καταστροφή.

"Η Ευρώπη σύντομα θα αρχίσει να παρακαλά την Ελλάδα να συνεχίσει να δέχεται τα χρήματα της βοήθειας, με κάθε όρο, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ και να διαλυθούν τα πάντα... ", τονίζει χαρακτηριστικά ο Grant.

Και εξηγεί: Εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει ή αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, η ΕΚΤ θα καταρρεύσει και θα χρειαστεί μετά βεβαιότητας ανακεφαλαιοποίηση. Το ΔΝΤ με τη σειρά του θα δεχθεί σημαντικό οικονομικό πλήγμα, ενώ αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα θα βρεθεί και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ - ΕΙΒ).
Και τότε ο πραγματικός εφιάλτης ξεκινά... προειδοποιεί ο Grant.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More