ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ


Το 399 π.Χ ο Σωκράτης ήπιε το κώνειο, έχοντας καταδικαστεί σε θάνταο από το Δικαστήριο της Ηλιαίας, που αποτελούνταν από 500 Αθηναίους πολίτες, με τις κατηγορίες της αμφισβήτησης και ασέβειας των θεών και τη διαφθορά των νέων της πόλης της Αθήνας. Περίπου 2.500 χρόνια μετά, στην κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών, στις 25 Μαΐου, στις 18.30, η ιστορική δίκη του Σωκράτη θα επαναληφθεί. Δικαστές και κοινό θα αποφασίσουν για την ενοχή ή την αθωότητα του σπουδαίου Αθηναίου φιλοσόφου.

Η ιστορική δίκη του Σωκράτη θα αναβιώσει με τη συμμετοχή διακεκριμένων νομικών και ανώτατων δικαστών από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Βασισμένη σε ιστορικές και σύγχρονες πηγές και μελέτες αλλά συγχρόνως προσαρμοσμένη στο κλίμα των σημερινών δημοσίων συζητήσεων, η εκδήλωση θα διερευνήσει τα ευρεία πολιτικά και φιλοσοφικά ζητήματα που διέπουν τις κατηγορίες κατά του Σωκράτη και κυρίως θα δώσει το έναυσμα για αναστοχασμό σημαντικών σημερινών ζητημάτων.

Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική και γαλλική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση για όσους το επιθυμούν, ενώ θα προβληθεί και μέσω διαδικτύου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More