ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ


Καταπέλτης για μια ακόμα μια φορά ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Athens News και δήλωσε το μνημόνιο παράνομο. Παράλληλα μίλησε με απαξιωτικά λόγια για τους πολιτικούς, αναφέροντας τους «χουντικούς» της «Βουλής της εθνικής μειοψηφίας», ενώ....

τόνισε πως η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει… Αναλυτικότερα:

- Γιατί θεωρείτε την υπερψήφιση του νέου μνημονίου προδοσία, και τι μπορεί να κάνει ο λαός να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση;

Μ.Θ. Στα 2009 η Ελλάδα βρισκόταν σε ένα επίπεδο, ας πούμε 100. Σε δύο χρόνια η Τρόικα, το ΔΝΤ και η Κυβέρνηση μας οδήγησαν στο ΜΗΔΕΝ, όπως το ομολόγησε και ο κ. Παπαδήμος πρόσφατα. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι πολλοί δεν διερωτώνται πώς γίνεται η κάθοδος προς το Χάος, όταν κάθε τόσο μας λένε ότι η Ευρώπη μας στέλνει τόσες και τόσες δεκάδες δισεκατομμύρια; Πού πήγαν αυτά; Πού πάνε; Θα σας το πω εγώ: Όπως έρχονται, ξαναγυρίζουν πίσω στους δανειστές μας, ενώ ταυτόχρονα επιβαρύνεται το κράτος με νέα χρέη και τόκους.

Και έτσι το ΑΕΠ από 13% έφτασε στα 160% που δεν ξεπληρώνεται ούτε σε 100 χρόνια! Αν προσθέσουμε και τα νέα 130 δισεκατομμύρια του κ. Παπαδήμου, το ΑΕΠ θα εκτιναχθεί στα 180%, γεγονός που δεν συνέβη έως σήμερα σε κανένα άλλο κράτος και για μας σημαίνει 150 χρόνια δεμένοι χειροπόδαρα πάνω στον πάσσαλο του Χρέους και των τόκων. Και σας ρωτώ: Με ποιο δικαίωμα κόμματα ουσιαστικής μειοψηφίας, το ΠΑΣΟΚ του 6% και η Ν.Δ. του 20% αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας και μάλιστα για 100 χρόνια; Κάτι τέτοιο ούτε ολόκληρος ο σημερινός λαός δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για τις επόμενες γενιές… Ειδικά για την Εθνική Ακεραιότητα!

- Ποιες ήταν οι σκέψεις σας για τις αγορεύσεις στην βουλή, και από τους υποστηρικτές του μνημονίου και τους αντιπάλους;

Μ.Θ. Δεν με ενδιαφέρει μια Βουλή εθνικής μειοψηφίας. Μιας και όλοι μαζί είναι κάτω του 50% των ψηφοφόρων. Συνταγματικά είναι παράνομοι και πραξικοπηματίες όπως οι Χουντικοί.

- Η άτακτη χρεοκοπία θα ήταν καλύτερη από τα μέτρα του μνημονίου; Τι συνέπειες θα είχε μια άτακτη χρεοκοπία για τις μεσαίες και ασθενέστερες τάξεις; Θα ήταν καλύτερα από το μνημόνιο;

Μ.Θ. Πώς είναι δυνατόν να μιλά κανείς για χρεοκοπία σαν μελλοντικό γεγονός, όταν σήμερα ζούμε ήδη μέσα στην απόλυτη χρεοκοπία; 423.000 επιχειρήσεις έχουν κλείσει, η ανεργία καλπάζει πάνω από τις 20 μονάδες. Δεν βλέπεις τον κόσμο που ψάχνει στα σκουπίδια και κοιμάται στα πεζοδρόμια; Δηλαδή αυτοί οι ίδιοι (Τρόικα, Κυβέρνηση) που μας οδήγησαν ενσυνείδητα στην χρεοκοπία, διατείνονται σήμερα ότι θέλουν να μας σώσουν από την χρεοκοπία! Αν είναι δυνατόν !

Με το νέο Μνημόνιο νομιμοποιούν το Μνημόνιο 1, που δεν ψηφίστηκε από 180 βουλευτές. (Εκτός του ότι όπως έχει επανειλημμένα τονίσει ο Καθηγητής κ. Κασιμάτης, ούτε οι 300 βουλευτές δεν έχουν δικαίωμα να διαπραγματεύονται την εθνική μας ακεραιότητα). Άρα είναι παράνομες όλες οι πράξεις που έγιναν εις εφαρμογήν του. Άρα και η Τρόικα, η κυβέρνηση και όλοι οι πολιτικοί που αποφάσιζαν κατά την περίοδο αυτή, είναι όλοι παράνομοι. Όλες οι αποφάσεις, ενέργειες και πράξεις, παράνομες! Και να είστε βέβαιοι ότι μια μέρα θα δικαστούν και θα τιμωρηθούν.

- Γιατί δεν μπορέσατε να ενώσετε τον λαό σε αντι-μνημονιακό μέτωπο, και τι προσδοκίες έχετε από το νέο σχήμα «Ελλάδα»;

Μ.Θ. Καλέσαμε, ο Μανώλης Γλέζος κι εγώ, τον Λαό να πλημμυρίσει την Αθήνα και το έκανε. Πόσοι ήταν; Εκατοντάδες χιλιάδες. Τρομοκρατημένη η Εξουσία έριξε τα δηλητηριώδη αέρια, τα πρώτα-πρώτα κατ’ ευθείαν επάνω μας για να μας σκοτώσουν. Ο Γλέζος λιποθύμησε και έπεσε. Εγώ τα πρώτα λεπτά είδα το Χάρο με τα μάτια μου, γιατί δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Όμως αργότερα συνήλθα και επέστρεψα στο πόστο μου. Μπροστά στα ΜΑΤ που φύλαγαν τη Βουλή. Τότε τους είπα με τη ντουντούκα: «Μη φοβάστε. Δεν πρόκειται να κάνουμε «ντου». Αυτό θα το κάνουμε αργότερα. Όταν θα είμαστε έτοιμοι». Και τότε άρχισαν να ρίχνουν δεκάδες «μπόμπες» κάθε είδους. Από τους καπνούς και τα αέρια σκοτείνιασε ο τόπος. Σώθηκα γιατί είχα μάσκα, ενώ ο Γλέζος βρισκόταν στο Ιατρείο. Έτσι η Ε.ΛΑ.Δ.Α. πάει καλά και να είστε βέβαιοι ότι θα εκπληρώσει τον σκοπό για τον οποί έγινε.

- Η αριστερά μπορεί από μόνη της να αντιστρέψει το μνημόνιο;

Μ.Θ. Όχι μόνο η Αριστερά αλλά ΟΛΟΣ ο Λαός. Από την Πατριωτική Αριστερά έως την Πατριωτική Δεξιά. Η Πατρίδα. Η Ελλάδα. Ενωμένοι όλοι μαζί σε μια γροθιά μια μέρα θα διώξουμε ανάξιες κυβερνήσεις, Τρόικες και Μέρκελ – Σαρκοζί.

Η Ελλάδα είναι πλούσια. Ο Λαός μας εργατικός. Τι μας λείπει; Η ουσιαστική Εθνική Ανεξαρτησία. Από το τέλος του Εμφυλίου, από το 1950 για όλα τα μεγάλα θέματα αποφασίζουν οι Αμερικανοί. Διπλωματία, Άμυνα, Οικονομία, Πολιτική. Τι είναι τα Κόμματα Εξουσίας; Αυτά που έχουν την ευλογία των ΗΠΑ και έχουν ορκιστεί να κρατάνε την Αριστερά στη γωνία. Σήμερα όμως άρχισε να ξυπνά η Πατριωτική Αριστερά.

Αυτή που έσωσε την Ελλάδα από τους Ναζί και πάλεψε πρώτη τη Χούντα και τελικά έφερε τη Δημοκρατία. Όσο γι’ αυτό, είμαι σε θέση να γνωρίζω την κρυμμένη αλήθεια… Επανέρχομαι στα δύο κόμματα Εξουσίας. Δεν είναι τάχα οι ηγεσίες τους που μας οδήγησαν στον υπερβολικό δανεισμό, σε φαινόμενα διαφθοράς, στην υπαγωγή μας στο ΔΝΤ κι από κει (2010) στη σημερινή καταστροφή; Κι αυτό δεν το λέω μόνο εγώ αλλά ο ελληνικός λαός, που τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ, τον Γιωργάκη και από το 44% του 2009 το κατέβασε στο 6%. Αυτή είναι η λαϊκή ετυμηγορία και η απόδειξη ότι ο Λαός μας άρχισε να γνωρίζει, να ξυπνά και να διαδηλώνει.

- Είναι σημαντικό ότι όλο το χρέος υπάγεται στο Αγγλικό δίκαιο;

Μ.Θ. Είναι κατ΄αρχήν ντροπή για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Αυτοί που το αποφάσισαν, θα μείνουν στην ιστορία σαν οι νέοι ραγιάδες.

- Για την χρεοκοπία φταίνε οι έλληνες, οι Γερμανοί με την εμμονή τους στην άγρια λιτότητα, ή η παντοδυναμία των αγορών; Πού βλέπετε να βαδίζει η Ευρώπη με την αντιμετώπιση της κρίσης;

Μ.Θ. Η μόνη μεγάλη Κρίση είναι η Κρίση του διεθνούς Καπιταλισμού, που βρίσκεται αντιμέτωπος με την διεθνή Μάφια των κολοσσών του χρηματοπιστωτικού χρήματος. Του άϋλου χρήματος. Που ως φαίνεται έχει εξαγοράσει τη σημερινή ηγεσία της Ευρώπης. Που δεν ξέρει ακόμα ότι βάζει τη θηλιά στον λαιμό της. Σήμερα απειλεί και φέρεται σαν θύτης. Αύριο όμως θα είναι κι αυτή (ΟΛΗ η Ευρώπη) θύμα, όπως κι εμείς.

- Πώς βλέπετε να εξελίσσεται το πολιτικό σύστημα μετά τις διαγραφές δεκάδων βουλευτών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ;

Μ.Θ. Μετά το 6% του ΠΑΣΟΚ, θα έχουμε σίγουρα την ίδια πτώση και στη Νέα Δημοκρατία. Πιθανόν θα βγουν νέα κόμματα, βασικά από τους ίδιους ανθρώπους, με τα ίδια μυαλά. Δηλαδή την παραδοχή της εθνικής μας εξάρτησης και της παρουσίας της ξένης ουσιαστικής κυβέρνησης. Το ισχύον πολιτικό Σύστημα μοιάζει με μια αμαξοστοιχία, που τρέχει επάνω σε ράγες που μας έχουν βάλει οι ξένοι και που οδηγούν προς την κατεύθυνση που θέλουν οι ξένοι. Τι σημασία λοιπόν έχει αν γεμίσουν τα βαγόνια με νέα κόμματα; Αν αλλάζει και ο Μηχανοδηγός-Πρωθυπουργός; Το τραίνο δεν γυρίζει ούτε αριστερά ούτε δεξιά. Δεν έχει τιμόνι. Και σ’ αυτό ειδικά το τραίνο τόσο η ταχύτητα όσο και το φρένο καθορίζεται από τους ξένους. Και ως προς το σήμερα γνωρίζουμε προς τα πού μας οδηγούν οι ξένοι. Προς το απόλυτο χάος. Δηλαδή πολύ πιο βαθιά από το σημερινό ΜΗΔΕΝ.

Επομένως για μας μόνο μια σωτήρια λύση υπάρχει: Να κόψουμε τις ράγες και να τις αντικαταστήσουμε με άλλες, δικές μας, αυτές που θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός, εάν κάποτε θα έχει τη δύναμη να πάρει τη Μοίρα του στα χέρια του.

- Οι καταστροφές στην Αθήνα πιστεύετε ότι ήταν βάσει σχεδίου ή έκφραση αυθόρμητης οργής; Βλέπετε κίνδυνο μεγάλης κοινωνικής έκρηξης;

Μ.Θ. Οπωσδήποτε έγιναν βάσει σχεδίου, για να τρομάξει ο Λαός. Αν δεν ήταν τα ΜΑΤ με τα αέρια και τη βία, θα είχαμε ένα εκατομμύριο γύρω από τη Βουλή. Μαζί με τα ΜΑΤ, χέρι-χέρι, μας πολεμούν και οι κουκουλοφόροι. Ακολουθούν οι συμμορίες, οι κλέφτες, τα κατακάθια της κοινωνίας που επωφελούνται, που κλέβουν και καίνε. Έτσι η εικόνα γίνεται εφιαλτική, ώστε να σκεπαστεί και να εξαφανιστεί κάτω από το νέφος και τις φλόγες η πραγματική πραγματικότητα. Δηλαδή οι εκατοντάδες χιλιάδες των ελεύθερων πολιτών που διαδηλώνουν ειρηνικά. Κι αυτό ακριβώς, δηλαδή ο συγκρατημένος θυμός – αγανάκτηση – οργή – αποφασιστικότητα είναι που τρομάζει την Εξουσία που προσπαθεί να τα κουκουλώσει με κάθε τρόπο. Ακόμα και προ παντός με την καταστροφή. Έτσι ο μόνος υπεύθυνος γι’ αυτή την κόλαση είναι η σημερινή πολιτική ηγεσία. Η Κυβέρνηση!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More