ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ


Ο Έλληνας πρέσβης στην Αυστρία με ανοιχτή του επιστολή απαντά στα όσα απαράδεκτα υποστήριξε ο πρόεδρος του Αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου, ο οποίος μας προέτρεψε να πουλήσουμε νησιά …για να ξεχρεώσουμε.

Με μία ελληνοπρεπέστατη απάντηση η οποία δημοσιεύτηκε στο αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων ΑΡΑ αντέδρασε ο Έλληνας πρέσβης στην Αυστρία Θεμιστοκλής Δημίδης, στις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του Αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου (WKÖ) Christoph Leitl, για πώληση ελληνικών ακριτικών νήσων στην Τουρκία ώστε η χώρα μας να πληρώσει τα χρέη της.

«Ο Ελληνικός Λαός σίγουρα θα προτιμούσε να πεινάσει, παρά να παραχωρήσει έστω και μια σπιθαμή γης», διαμηνύει ο Έλληνας πρέσβης στην Αυστρία Θεμιστοκλής Δημίδης, σε ανοικτή επιστολή του.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Έλληνας πρέσβης:

«Όσες ανυπέρβλητες δυσκολίες και να αντιμετωπίσει η Ελλάδα, ακόμα κι αν αναγκαζόταν να πτωχεύσει, θα πτώχευε ολόκληρη η χώρα, μαζί με το τελευταίο τετραγωνικό εκατοστό ελληνικής γης στον πιο απομακρυσμένο βράχο, ή ύφαλο που ανήκει στην επικράτειά της», τονίζει χαρακτηριστικά ο Θεμιστοκλής Δημίδης διαβεβαιώνοντας συγχρόνως πως «είναι σίγουρο ότι ο ελληνικός λαός θα προτιμούσε να πεινάσει, παρά να παραχωρήσει έστω και μια σπιθαμή γης». Ο Έλληνας πρέσβης υπενθύμισε στο γραφικό πια Christoph Leitl ότι η Ελλάδα προτίμησε να πολεμήσει, παρά να επιτρέψει ακόμη και τη διέλευση των δυνάμεων του Άξονα από το έδαφός της αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για το παρελθόν κάποιων άλλων χωρών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More