ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΑΛΛΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟΥΡΚΟΣ



Γιατί στα ελληνικά κόμματα συμμετέχουν βουλευτές που δηλώνουν "Τούρκοι";

  • Δεν είναι ανάγκη να είσαι Τούρκος, για να είσαι μουσουλμάνος
  • Υπάρχουν σήμερα στη Θράκη, πολλοί αξιοπρεπείς και επιτυχημένοι μουσουλμάνοι, Έλληνες πολίτες, που θα μπορούσαν να προσφέρουν στον τόπο
  • Με δηλώσεις του ο Μάντατζη φέρεται να δηλώνει πως έχει καταργήσει τα πολιτικά όργανα του ΠΑΣΟΚ στην Θράκη και αποφασίζει ο ίδιος τους υποψηφίους του σοσιαλιστικού κόμματος
  • Ανεξάρτητος βουλευτής ο Μάντατζη έγινε επειδή δεν ψήφισε το Μνημόνιο και όχι επειδή φωτογραφίζεται με σημαία που προδίδει σχέδιο για κατακερματισμό της Θράκης και δημιουργία ανωμαλίας στο εσωτερικό της Ελλάδας
Οι μουσουλμάνοι της Θράκης, έχουν ουσιαστικά ένα μεγάλο πρόβλημα να αντιμετωπίσουν στην καθημερινή τους ζωή. Την προσπάθεια επιβολής του τουρκικού προξενείου στη ζωή τους.

Με "βραχίονα" την μειοψηφία των "σκληρών" που δηλώνουν "Τούρκοι" και πηγαινοέρχονται κάθε εβδομάδα στη γειτονική χώρα για "επαφές", το τουρκικό προξενείο έχει λόγο στις ζωές ανθρώπων που δεν έχουν και δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με τη Τουρκία.

Δεν είναι ανάγκη να είσαι Τούρκος για να είσαι μουσουλμάνος.

Το κακό είναι ότι αυτή η εμπλοκή φαίνεται ότι έχει επεκταθεί -επειδή εμείς το επιτρέψαμε- και στη διαμόρφωση εκλογικών αποτελεσμάτων στη περιοχή!

Βουλευτής επί χρόνια έλεγε ότι "αν ήθελα να ξαναεκλεγώ, αρκούσε να περάσω την πόρτα του Προξενείου, για να πιω ένα καφέ και φύγω".

Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για υπερβολή ή όχι, πάντως ότι όλα αυτά συζητούνται ανοιχτά στη Ξάνθη και την Κομοτηνή κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

Η συμπεριφορά δε όλων αυτών των "σκληρών Τούρκων", ξεπερνάει πια κάθε όριο ευπρέπειας και σεβασμού προς την Ελλάδα.

Οι προσβολές πολλές. Κι όλες περνάνε... σαν να μην συμβαίνει τίποτα από τους καρεκλοκένταυρους των Αθηνών που μέχρι πρόσφατα ήταν...Ευρωπαίοι.

Κι όταν οι εκλογές -οι όποιες εκλογές- πλησιάζουν τα "σαΐνια" των κομμάτων ξεχύνονται στη Θράκη για να βρουν το πιο καλό "Τούρκο" και να τον βάλουν στα ψηφοδέλτιά τους!
Τι κερδίζουν; Απολύτως τίποτα.

Στις τελευταίες νομαρχιακές-δημοτικές εκλογές οι "Τούρκοι" κατέβασαν δικούς του συνδυασμούς.

Καταποντίστηκαν, γιατί όπως είπαμε η πλειοψηφία των μουσουλμάνων είναι άνθρωποι απλοί, καθημερινοί, αυτό που στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να το λέμε "νοικοκύρηδες".
Και κυρίως είναι σκεπτόμενοι και γνωρίζουν ότι καμία..."Μητέρα πατρίδα" δεν πρόκειται να τους σώσει, αν τα δυο τους χέρια δεν δουλέψουν.

Κυκλοφορεί ευρέως σε Θράκη και Κομοτηνή ότι τα Ελληνικά κόμματα και πάλι ετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο λάθος.

Τον κ. Μάταντζη μάλιστα τον θεωρούν σίγουρο υποψήφιο είτε με το κόμμα του κ. Κουβέλη, είτε με το κόμμα της κας. Μπακογιάννη.
Τι σχέση έχουν τα δύο κόμματα, θα πείτε. Καμία!

Θα είναι τραγικό να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

Υπάρχουν πάρα, μα πάρα πολύ πολίτες της Θράκης, αξιοπρεπείς και επιτυχημένοι, μουσουλμάνοι που θα μπορούσαν να προσφέρουν στο τόπο τους δουλεύοντας κι όχι πηγαίνοντας κάθε λίγο και λιγάκι για φωτογράφηση με τον Ερντογάν και το Νταβούτογλου.
Γιατί να μην τους δοθεί η ευκαιρία;
Αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα της Θράκης Αντιφωνητής τη φωτογραφία στην οποία διακρίνεται ο βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου Τσετίν Μάντατζη.

Το θέμα βέβαια δεν είναι ούτε ο κ.Μάταντζη,όπως σωστά επισημαίνει η εφημερίδα αλλά ότι ένας Έλληνας Βουλευτής “ποζάρει” όχι μόνο μπροστά στην σημαία της “φίλης και συμμάχου” Τουρκίας, αλλά και μπροστά από την σημαία της “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ”, την οποία διακινούν κάποιοι κύκλοι στη Θράκη.

Ο κ.Μάταντζη προσφάτως διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ, όχι για το θέμα της σημαίας της… ανεξάρτητης Θράκης, αλλά ως… αντιμνημονιακός!

Τα ερωτήματα λοιπόν είναι:

• Ο κ. Μάντατζη γνωρίζει τι “αντιπροσωπεύει” το μαυρο-πράσινο πανί, μπροστά στο οποίο έβγαλε φωτογραφία;

•Α ν ξέρει συμφωνεί με τα περί… ανεξάρτητης Θράκης;

Απαντήσεις δεν είναι βέβαια υποχρεωμένος να δώσει σ΄ εμάς τους δημσοσιογράφους. Είναι όμως υποχρεωμένος ο Πρόεδρος της Βουλής -και παρολίγο προωθυπουργός- Φίλιππος Πετσάλνικος να καλέσει τον βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και να του ζητήσει εξηγήσεις για τη φωτογραφία.

Το γεγονός ότι η χώρα περνάει δραματικές ώρες δεν σημαίνει ότι οι θεσμοί πρέπει να σταματήσουν να λειτουργούν. Ο κ. Πετσάλνικος λοιπόν, έχει κάθε λόγο να διερευνήσει τις απόψεις και τις προθέσεις ενός βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου, για να μην δικαιώσει τη πολύ καλή εφημερίδα της Θράκης Αντιφωνητής, η οποία σημειώνει ότι “κανείς δεν συγκινείται”.
Μάντατζη: Εγώ απέκλεισα τον Σγουρίδη από την πολιτική!!!
Από πότε έχουν καταργηθεί τα πολιτικά όργανα στο ΠΑΣΟΚ και αποφασίζουν τουρκοπράκτορες τους εκπροσώπους του σοσιαλισμού στην Θράκη;


Μέγα θέμα προκύπτει από την προσπάθεια του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Ξάνθης Τσετίν Μάνταντζη να απαντήσει σε όσα δήλωσε ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης και δημοσίευσε χθες το Onalert.

Ο Μάντατζη στην απάντηση αποκαλύπτει κάτι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον. Ότι ήταν εκείνος που είπε όχι στην υποψηφιότητα Σγουρίδη για την περιφέρεια Αν.Μακεδονίας-Θράκης ,αλλά και για τη δημαρχία Ξάνθης! Και όπως προκύπτει λίγο παρακάτω,ένα από τα προβλήματα του κ.Μάντατζη,ήταν η εμπλοκή του κ.Σγουρίδη στην υπόθεση Οτσαλάν!!!

Και τώρα βέβαια τίθεται το ερώτημα προς το ΠΑΣΟΚ .Με ποια ιδιότητα ο κ.Μάντατζη μπορεί να επιβάλει απόψεις και πρόσωπα.Να επιλέγει ποιος κάνει και ποιος δεν κάνει για υποψήφιος ενός κόμματος στη Ξάνθη; Άποψη όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες ασφαλώς όχι μόνο μπορεί αλλά επιβάλεται να έχει.Αλλά πως την επιβάλει σ΄ ένα κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ που την περίοδο στην οποία ανφέρεται ήταν ακόμη πολύ δυνατό;Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μας απαντήσει.

Ο κ.Μάντατζη δηλώνει Τούρκος και πρόσφατα είχε “επιπλήξει” το ΠΑΣΟΚ ,γιατί δεν είχε όπως είπε υλοποιήσει τις υποσχέσεις του στη μειονότητα,την οποία επίσης αποκαλεί “τουρκική”.Ποιες ήταν οι υποσχέσεις;

Η απάντησή του στον κ.Σγουρίδη,μέσω της εφημερίδας ΜΑΧΗΤΗΣ έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον γι΄ αυτά που άθελά του προφανώς αποκαλύπτει.

Όπως τεράστια σημασία έχει και τα όσα άμεσα του ανταπαντά ο κ.Σγουρίδης. Σημασία βέβαια θα είχε και μια απάντηση από το ΠΑΣΟΚ που μέχρι πρόσφατα "στέγαζε" τον κ. Μάνταντζη.

ΤΣΕΤΙΝ ΜΑΝΤΑΤΖΗ
Ανεξάρτητος Βουλευτής Ν. Ξάνθης


Κατανοώ τον πανικό του πρώην Αντιπροέδρου του Εθνικού Κοινοβουλίου όταν βλέπει τον κόσμο να αμφισβητεί το πολιτικό σύστημα και να στρέφεται ενάντια σε όλους εκείνους που διαχειρίστηκαν την τύχη της χώρας και του λαού της, τις τελευταίες δεκαετίες, οδηγώντας την σε αυτό το ιταμό σημείο.

Κατανοώ την οργή του και τους λόγους που τον κάνουν να εκφράζεται με αυτούς τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό μου. Οφείλονται στο μεγάλο ΌΧΙ που του είπα. Στην κατηγορηματική μου άρνηση να δεχτώ όσο είμαι βουλευτής υποψηφιότητά του τόσο για Περιφεριάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, όσο και για Δήμαρχος Ξάνθης.

Δεν είναι στις προθέσεις μου να ασχολούμαι με εκείνους που ο κόσμος έχει ήδη κρίνει με την ψήφο του, θέτοντάς τους στο πολιτικό περιθώριο.

Μπήκα, ωστόσο, στον πειρασμό να ανταποδώσω στον συγκεκριμένο, παρόλο που τα λεγόμενά του χαρακτηρίζουν μόνο τον ίδιο, προκειμένου να υπενθυμίσω στην μικρή κοινωνία μας, για άλλη μια φορά την προσωπική διαδρομή του καθενός μας στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα.

Μπορεί να εξηγήσει στον κόσμο ο κύριος Σγουρίδης, γιατί το φθινόπωρο του 2010 και εν όψη των Δημοτικών και Περιφεριακών εκλογών, ζήτησε, μέσω υψηλόβαθμου στελέχους του ΠΑΣΟΚ, να συναντήσει εμένα, τον «υποκεινούμενο από γνωστά κέντρα», προκειμένου να στηρίξω την υποψηφιότητά του για Περιφεριάρχη Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης;

Μπορεί να αναφέρει στον κόσμο τα όσα ειπώθηκαν σε εκείνη την συνάντηση και συγκεκριμένα τις πολιτικές τρίπλες που έκανε σχετικά με την υπόθεση Οτσαλάν και την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, προκειμένου να με πείσει να τον στηρίξω;

Αυτό που αναγνωρίζω από την μια και μοναδική συνάντηση που είχα με τον κύριο Σγουρίδη και από τις δεσμεύσεις που μου έδωσε σε περίπτωση που τον στηρίξω και εκλεγεί Περιφεριάρχης, είναι, ότι ξέρει να χειρίζεται πολύ καλά την μυστική διπλωματία, όταν την ασκεί εντός έδρας.

Επίσης, αναγγνωρίζω την καταπληκτική δεινότητά του στην ενόργανη γυμναστική.
Μόνο που κάποιοι γλιστράνε και πέφτουν και κάποιοι άλλοι μένουν όρθιοι.

ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Π. ΣΓΟΥΡΙΔΗ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

“Ευχαριστώ που ο μεσόκοπος της πολιτικής σκηνής κ. Μάντατζη και όψιμος αντιμνημονιακός, επιβεβαιώνει περίτρανα ότι η μη επιλογή μου για τη θέση του υποψηφίου περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ ήταν απαίτηση ξένων κέντρων.

Μυστική διπλωματία δεν γίνεται όταν είσαι καλεσμένος σε γεύμα του Γραμματέα του κινήματος σε εστιατόριο παρουσία κόσμου. Μυστική διπλωματία γίνεται όταν είσαι τακτικός θαμώνας προξενείου ξένης δύναμης, καθώς επίσης και σε κλειστά γραφεία.

Για την υπόθεση Οτσαλάν, που την αναφέρει και τόσο ενοχλεί τον μεσόκοπο της πολιτικής κ. Μάντατζη, η συμμετοχή μου και για ποιο λόγο είναι γνωστή και ήταν κατ΄ εντολή της ελληνικής κυβέρνησης και μόνο. Τα πάντα είναι δημοσιευμένα μη διαψευσμένα και γνωστά σε Έλληνες και ξένους. Αναρωτιέμαι, αν αυτή η υπόθεση απασχολεί του συμπολίτες μου μουσουλμάνους περισσότερο από την ανεργία που τους μαστίζει και τις τιμές των καπνών.

Χαίρομαι, που η πρόφαση μη ψήφισης του μνημονίου από τον κ. Μάντατζη του έδειξε την πόρτα από το ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς έπρεπε να του την είχαν δείξει νωρίτερα, όταν δήλωνε Τούρκος και κατηγορούσε την ελληνική κυβέρνηση για μυστικές συμφωνίες που δεν τηρήθηκαν. Τώρα που βγήκε από την κολυμβήθρα του Σιλωάμ, ως αντιμνημονιακός, ελπίζει ότι του ανοίγονται νέοι δρόμοι.

Του εύχομαι καλά ηλεκτροκαρδιογραφήματα.

Υ.Γ. Σε όσα χαλκευμένα μυθεύματα, καθ΄ υπόδειξη τρίτων αναφερθεί στο μέλλον για μένα, η απάντησή μου είναι η περπατησιά μου στη Θράκη μέχρι σήμερα”.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More