ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου αποκάλυψε, σε συνέντευξή του στην εκπομπή Hardtalk του BBC το ερώτημα που σκόπευε να θέσει στο δημοψήφισμα που ποτέ δεν έγινε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παπανδρέου είπε: «Το ερώτημα του δημοψηφίσματος θα ήταν λίγο πολύ το εξής: «αποδέχεστε αυτά τα μέτρα και το πρόγραμμα λιτότητας, που θα μας κρατήσουν στο ευρώ;»».

Σύμφωνα με το tovima.gr, o πρώην πρωθυπουργός διατύπωσε την βεβαιότητά του ότι η απάντηση στο ερώτημα θα ήταν ένα ξεκάθαρο «ναι» και ότι εν συνεχεία, το οικονομικό πρόγραμμα θα ήταν κτήμα του ελληνικού λαού, όπως ανέφερε.

Ως προς το αν ο κ. Παπανδρέου αισθάνεται ότι απέτυχε στις προσπάθειές του, απάντησε κατηγορηματικά «όχι» και τόνισε ότι διαρκής προσπάθειά του ήταν να δημιουργήσει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

«Η κρίση όμως έδωσε τέλος στην πολιτική σας καριέρα», ήταν η τελευταία ερώτηση που δέχθηκε ο κ. Παπανδρέου.
Η απάντησή του: «Νομίζω ότι αν ένας πολιτικός θέλει να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του, πρέπει να είναι έτοιμος να πάρει δύσκολες αποφάσεις, είτε βλάπτουν την καριέρα του είτε όχι. Πρέπει να ξεχνά τις δημοσκοπήσεις, τις περιστασιακές εξελίξεις και να βλέπει μόνο το όφελος της χώρας και των πολιτών».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More