ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΠΙΕΡΙΚΟ ΚΡΑΣΙ


Στην ανάγκη στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάδειξη της ταυτότητας του κρασιού που παράγεται στην Πιερία, μέσα από δράσεις γευσιγνωσίας και άλλες προωθητικές ενέργειες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, επισήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας σε συνάντηση που είχε με οινοπαραγωγούς της περιοχής.

Παράλληλα, η Σοφία Μαυρίδου κατέθεσε προς συζήτηση πρόταση για θεσμοθέτηση ετήσιου Φεστιβάλ Κρασιού με την επωνυμία «οινοΠιερια», στο πλαίσιο γενικότερης εκστρατείας ανάδειξης τοπικών προϊόντων με τίτλο «ΠΙΕΡΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ».

Η πρώτη δράση για την ανάδειξη της ταυτότητας του κρασιού της Πιερίας σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, θα γίνει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 2012 στο Δήμο Κατερίνης (μετά από σχετική συνεννόηση με το δήμο) και θα περιλαμβάνει γευσιγνωσία καθώς και παροχή ενημέρωσης προς τους καταναλωτές, προκειμένου να μπορούν να αξιολογούν σωστά ένα κρασί και να συνδυάζουν κάθε φαγητό με το κατάλληλο κρασί ανάλογα με την περίσταση. Ανάλογες δράσεις προβλέπεται να πραγματοποιηθούν και στους άλλους δύο Καλλικρατικούς Δήμους.

Την πρόταση επικρότησαν οι παριστάμενοι οινοπαραγωγοί, Γεώργιος Αδάμος , Απόστολος Κούρτης, Κωνσταντίνος Παπαγιαννούλης και Νικόλαος Χρυσοστόμου, που εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συμβάλλουν στην υλοποίησή της (τεχνογνωσία και συγχρηματοδότηση), καθώς όπως διαφαίνεται θα αποφέρει οφέλη τόσο για τον κλάδο τους όσο και για την Πιερία.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More