ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ....ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ


Σάλος δημιουργήθηκε στα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης με τη δημοσίευση της τσέχικης εβδομαδιαίας εφημερίδας ‘Tiden’ – ‘Тиден’ η οποία γράφει ότι δεκάδες χιλιάδες πολίτες της πΓΔΜ έχουν αποκτήσει βουλγαρικά διαβατήρια.

Το παράδοξο για τη εφημερίδα είναι πως μια από τις πιο φτωχές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Βουλγαρία, συνεχίζει να εκδίδει διαβατήρια σε πολίτες που ζουν σε φτωχές χώρες που βρίσκονται, ακόμη, εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι χώρες αυτές είναι η Μολδαβία και η κυρίως η πΓΔΜ.

Τονίζεται μάλιστα στο δημοσίευμα ότι ανάμεσα στις δεκάδες χιλιάδες των ‘Σκοπιανων’ που δήλωσαν βούλγαροι, αναφέρεται και ο πρώην ‘Σκοπιανός’ πρωθυπουργός των Σκοπίων, Λιούπκο Γκεοργκιέφσκι.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι πολλοί στη Βουλγαρία θεωρούν τους ‘Σκοπιανούς’ ως Βούλγαρους, οι οποίοι μιλούν μια βουλγαρική διάλεκτο.

Ωστόσο λίγοι ‘Σκοπιανοί’ με βουλγαρική υπηκοότητα μετακομίσανε στην Βουλγαρία, ενώ οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το βουλγαρικό διαβατήριο για να μεταναστεύσουν στη Δυτική Ευρώπη ή να κάνουν ταξίδια σε χώρες της ΕΕ, προσθέτει η εβδομαδιαία εφημερίδα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More