ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ...... ΤΖΑΜΙ


Πλάι στο χώρο του ΠΟΝ (Προμηθευτικός Οργανισμός Ναυτικού) είναι η έκταση που θα κατασκευαστεί το τζαμί. Η επιχείρηση «μουσουλμανικό τέμενος στην Αθήνα» μπαίνει, ύστερα από χρόνια καθυστέρησης σε εφαρμογή, αφού κατάφεραν να χωρίσουν στη μέση το Ναυτικό Οχυρό του Πολεμικού Ναυτικού στον.....
Βοτανικό.
Σε εκείνο το σημείο είναι η έκταση στην οποία θα ανεγερθεί οριστικά πια το τζαμί, που επί χρόνια απαιτούν οι χιλιάδες νόμιμοι και παράνομοι μουσουλμάνοι που έχουν εγκατασταθεί κάτοικοι της Αττικής.
Με προεδρικό διάταγμα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας αποχαρακτηρίστηκε επίσημα πλέον μια μεγάλη μεσαία έκταση του Ναυτικού Οχυρού (περίπου 17 στρέμματα) και είναι όλα είναι έτοιμα για να προχωρήσει η κατασκευή του τεμένους.
Οπως φαίνεται στο σχετικό σχεδιάγραμμα του αποχαρακτηρισμού, αυτό που παραχωρείται είναι μια μεγάλη μεσαία δίοδος, η οποία περικυκλώνει όσους εισέρχονται στον συγκεκριμένο χώρο, αφού δεξιά και αριστερά παραμένουν οι προστατευμένες ζώνες του Πολεμικού Ναυτικού. Τα νέα όρια καθορίστηκαν με τη σύμφωνη γνώμη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου.
Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι η κατασκευή του τζαμιού που θα χωράει 500 άτομα θα γίνει με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου και θα διοικείται από επταμελή επιτροπή. Η ενέργεια αυτή πιθανότατα αντανακλά την προσδοκία κινήσεων από την πλευρά της Τουρκίας στα θέματα της Χάλκης και της επαναλειτουργίας βυζαντινών εκκλησιών.
Για να φτάσουμε εδώ, χρειάστηκε προηγουμένως να καμφθούν οι ενστάσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ε. Βενιζέλου, ο οποίος είχε πει να αναζητηθεί άλλος τόπος για την ανέγερση του τζαμιού ώστε να μη χωριστεί στα δύο το στρατόπεδο του Ναυτικού. Ομως, τελικά προτιμήθηκε η αρχική λύση, αφού ήταν αρκετά δύσκολο να βρεθούν άλλοι χώροι για την ανέγερσή του.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More