Στα παλαιότερα των σανδαλίων του, μας έχει γράψει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρουέφσκι, και οι συν αυτώ-
«Οι σκοπιανές αρχές μένουν αμετάβλητες στη δυνατότητα παράλληλων διαπραγματεύσεων», αναφέρει το σκοπιανό κανάλι 'Σίτελ'.
«Με την υποστήριξη φίλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, αναμένεται να ραγίσει το μέτωπο της Ελλάδας και να επιτρέψει την πΓΔΜ να αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση», σημειώνει χαρακτηριστικά η Σίτελ.
Έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μελβούντ Τσαβούσογλου, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρουέφσκι, επανέλαβε ότι προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα, ώστε να αρχίσει η πΓΔΜ ‘παράλληλες διαπραγματεύσεις’ με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η ιδέα αυτή υποστηρίχθηκε από τον Τούρκο πρόεδρο της Κοινοβουλευτική Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, σημειώνει το κανάλι, ‘μετά το μοντέλο επίλυσης της διαφωνίας μεταξύ Τουρκίας-Κύπρου και της διαφωνίας μεταξύ Σλοβενίας-Κροατίας’ ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι δεν βλέπει να υπάρχει πρόβλημα σε μια παράλληλη διαπραγμάτευση'.
«Αυτό μπορεί να συμβεί και με την υποψηφιότητα της πΓΔΜ. Θα πρέπει να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις και ελπίζουμε ότι η ονομασία θα επιλυθεί σε ευθέτω χρόνο. Όσο για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, δεν νομίζω ότι έχουμε χρόνο για χάσιμο», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.
Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρουέφσκι, επιδιώκοντας να υπερπηδήσει τις ελληνικές κόκκινες γραμμές, δηλώνει ότι υπάρχει διαφορετική προσέγγιση απόψεων για το ζήτημα της ονομασίας.
«Οι κόκκινες γραμμές δεν είναι το πραγματικό πρόβλημα στη διαφορά μας. Η Ελλάδα δημιουργεί μια κακή ατμόσφαιρα και περιορίζει τις δυνατότητες για εξεύρεση λύσης. Είναι αλήθεια ότι έχουμε διαφορετική προσέγγιση στο πρόβλημα», είπε ο Γκρουέφσκι.
Ο σκοπιανός πρωθυπουργός, στην ομιλία του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, τόνισε ότι η εξάμηνη προεδρία της χώρας του πέρασε ένα επιτυχές τέστ και αξίζει της ένταξης της, στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση (σ.σ. υπενθυμίζεται ότι η πΓΔΜ ασκεί επί εξάμηνο την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης).
Ο Γκρουέφσκι, όπως σημειώνεται ασχολίαστα, στο σκοπιανό δημοσίευμα ‘συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ζαν Πολ Κόστα καθώς και με τον Επίτροπο Τόμας Χάμεμπεργκ.
( που πιθανώς να ενημέρωσαν προσωπικά, τον σκοπιανο πρωθυπουργό, για το ρεκόρ προσφυγών των Σκοπιανών στο πιο πάνω αναφερόμενο (ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ)
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου