ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Η ΒΑΡΚΑ ΤΗΣ.....ΧΑΡΑΣ



Μια ελάχιστη απόδοση τιμής στη Δασκάλα μας Χαρά Νικοπούλου, από τους ναυτικούς και τους ψαράδες της Μυτιλήνης. Σε μια απέριττη και σεμνή τελετή, ο συντονιστής του Πατριωτικού Μετώπου Λέσβου κ. Γιώργος Χατζηαναστασίου, βάφτισε τη βάρκα του, «Χαρά Νικοπούλου».

«Χαρά Νικοπούλου» βάφτισε τη βάρκα του ο μηχανικός του Εμπορικού Ναυτικού και συντονιστής του Πατριωτικού Μετώπου του Νομού Λέσβου, κ. Γιώργος Χατζηαναστασίου.

Η «βάφτιση» έγινε με μια σεμνή τελετή, με την παρουσία πολλών Μυτιληνιών Πατριωτών, και με κεντρικό στόχο να στείλει μήνυμα τιμής, αγάπης και ελπίδας στη Δασκάλα μας υπενθυμίζοντάς της πως ο απλός ελληνικός λαός, δεν ξεχνά την προσφορά της στους μικρούς Πομάκους μαθητές.



«Εμείς οι απλοί ναυτικοί και ψαράδες – είπε στους συγκεντρωθέντες Πατριώτες του ακριτικού μας νησιού ο κ. Χατζηαναστασίου – δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την μεγάλη προσφορά της Δασκάλας μας Χαράς. Η κ. Νικοπούλου, είναι ένα φωτεινό παράδειγμα στις σκοτεινές εποχές που ζούμε. Μια κατευθείαν απόγονος των μεγάλων δασκάλων του γένους, πνευματικοπαίδι του Κοραή, του Γληνού και του Αντύπα. Και ακριβώς απέναντι στους εκπροσώπους του νεοοθωμανισμού και του νεοραγιαδισμού, που δυστυχώς διευθύνουν σήμερα το υποτιθέμενο «Υπουργείο Παιδείας».

Η Χαρά, ζει στις καρδιές των καθημερινών απλοϊκών ανθρώπων του Λαού μας και καμία Διαμαντοπούλου, καμία Ρεπούση, καμία Δραγώνα δεν πρόκειται να την ξεριζώσει, όσο και αν προσπαθούν. Η βάρκα μας λοιπόν που ψαρεύει καθημερινά στα ανοιχτά της Μυτιλήνης, απέναντι στα τουρκικά περιπολικά, κρατά το όνομα της Χαράς της Νικοπούλου μέσα στο πέλαγο στα σύνορα με την τουρκιά, ως απάντηση σε όλους αυτούς που βάλθηκαν να μας ξανακάνουν ραγιάδες. Και όσο εμείς έχουμε στην καρδιά μας τη Δασκάλα μας, να ξέρουν όλοι πως έχουν γνώση οι φύλακες».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More