ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΑΟΖ ΜΕ ΑΛΒΑΝΙΑ


«Δεν θα αναγνωρίσουμε συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα που δεν θα σεβαστεί την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου» δήλωσε ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, Εντι Ράμα. «Δεν θα αναγνωρίσουμε συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα που δεν θα σεβαστεί την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου» δήλωσε ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, Εντι Ράμα.
Ο 'Εντι Ράμα τόνισε ακόμη ότι «οι Σοσιαλιστές, μόλις έρθουν στην εξουσία, θα δημιουργήσουν σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα, με βάση την αμοιβαιότητα».


Το θέμα της συμφωνίας επανήλθε στην επικαιρότητα της τελευταίες ημέρες, μετά τις κατηγορίες ορισμένων εθνικιστικών κομμάτων ότι η κυβέρνηση άρχισε μυστική επαναδιαπραγμάτευση με την Αθήνα.

Οι εφημερίδες τον Τιράνων δημοσίευαν, χθες, την είδηση της συνάντησης μεταξύ του πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα Ντασνόρ Ντερβίσι και του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου για το θέμα αυτό.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, χαρακτήρισε ψευδή τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης για την έναρξη της επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας.

«Δεν υπάρχει καμία επαναδιαπραγμάτευση. Αυτές είναι ειδήσεις του Αυγούστου, για να καλύψετε τα κενά πληροφόρησης λόγω της έλλειψης ειδήσεων» δήλωσε ο κ. Μπερίσα.

Περίπου έναν χρόνο πριν, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας απέρριψε τη συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα που υπεγράφη μεταξύ Τιράνων και Αθήνας, θεωρώντας την αντισυνταγματική.

Της απόφασης αυτής προηγήθηκε θύελλα αντιδράσεων από εθνικιστικούς κύκλους, αλλά και από τη Σοσιαλιστική αντιπολίτευση, που κατηγόρησε την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπερίσα για πώληση των χωρικών υδάτων στην Ελλάδα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More